Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 17:42   #2641
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję Na Ciebie można liczyć
Bardzo prosze. Miło słyszeć/czytać.

Na tej stronce jest dużo fryzur,zaraz sobie przeglądne.
http://www.projectwedding.com/photo/...&thumbs_page=1
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:04   #2642
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Tosiu a dlaczego tak długo Ci zeszło u kosmetyczki? Robiłaś tylko makijaż czy coś jeszcze?
Kurcze tak mi zależało na tym salonie, nie wiem gdzie mam szukać. No ale nie chcę nic na siłę, żeby potem paść na zawał albo ubierać suknię w samochodzie
Zeszło nam tak długo z kilku powodów.
Sam makijaż, ponieważ mam problematyczną cerę (makijaż kosmetykami profesjonalnymi, wiele różnych rzeczy na twarz miałam nakładanych) to godzina.

Podczas makijażu nieco nadwerężyła się fryzura nad czołem, więc jeszcze mi to Pani poprawiała
W międzyczasie biegałam do kibelka (wina stresu) i jadłam kanapkę
No i dosyć na luzie tam siedzieliśmy wszyscy (ja, fotograf, świadkowa i moja Mama) więc nieco się zrelaksowałam.

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
A miałaś już probny makijaż i fryzurę robioną że wiesz ile czasu to zajmie?
Może umów się najpierw na próbne i jesli rzeczywiście Panie nie wyrobią się w tym czasie to szukaj gdzie indziej.
Bardzo 'skomplikowaną' masz suknię(czy jakieś wiązania, halki, koła ma?) Sprawdź to najpierw i potem zdecyduj
Jeśli suknie masz prostą, to Ja bym została przy tej 11 godzinie w tym salonie do którego masz jakieś zaufanie. Bo szukać salonu i znaleźć taki z którego nie do końca będziesz zadowolona, jest moim zdaniem bez sensu Wydaje mi się że zdążysz, a jak będą ew.'bramy' po wyjeździe z Twojego domu to raz dwa wysiądziecie, dacie wódkę i poprosicie ze musicie już jechać
Ja mimo wszystko polecam mieć większy zapas czasu.
Wiem, że jestem panikarą, ale w ten dzień warto mieć czas na nieprzewidziane zdarzenia.

Ja u fryzjerki byłam jedyną PMką. Oprócz mnie czesała moją Mamę, a druga fryzjerka świadkową. Ale gdyby przede mną była inna PMka, to pewnie bym świrowała, że jej czesanie się przedłuży, a fryzjerka się nie rozdwoi

Druga sprawa jest taka, że nawet znając czas próbnej fryzury/makijażu warto uwzględnić to, że próba to nie to samo co ślubna fryzura czy makijaż i Panie je wykonujące też się denerwują, chcą wykonać najlepiej jak się da, dokładnie i może im dłużej zejść

Jak już dojechaliśmy i miałam się ubierać, to jeszcze musiałam się odświeżyć, a potem to nie wiedziałam "w co ręce włożyć" i biegałam w kółko

Ale to ja, panikara, piszę
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:21   #2643
201701300931
Konto usunięte

Ja się muszę sprężyć i poszukać biżuterii w końcu... A nawet nie wiem, co mi będzie pasować I żałuję strasznie, że nie zapisywałam sobie tych Waszych różnych wyszukanych na allegro rzeczy, bo teraz by się przydały...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:22   #2644
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Bardzo prosze. Miło słyszeć/czytać.

Na tej stronce jest dużo fryzur,zaraz sobie przeglądne.
http://www.projectwedding.com/photo/...&thumbs_page=1
Bardzo fajna ta stronka
Stary 2010-03-19, 18:36   #2645
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
O 13 od niej wyszliśmy i szybko jechaliśmy 15-20km do teściów, bo ubieranie sukni jednak trochę czasu wymaga
Ile czasu na to trzeba liczyć? Pytam, bo ja tez mam sznurowaną

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Martoolka fajne takie serduszko ja mam florystke juz dawno zarezerwowana, ale jeszcze z nia szczegolow nie omawialam.
sama zastanawialam sie nad czyms takim jak w zalaczniku (nie wiem na co sie zdecydowac)
chyba kolorystycznie zamowie dekoracje samochodu pod moj bukiet slubny znaczy sie ciemnorozowo-biala
Dzięki
Co do serduszka, to szukałam czegoś w miarę płaskiego, ale "konkretnego" - tzn. nie chciałam wielkiego bukietu na masce, ani takich napstrokaconych małych kwiatków na całym samochodzie (moja kuzynka całą maske miała w takich małych kwiatkach i mi się nie podobało, bo za dużo tego było).

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
martolko,ok więcej chyba demotów nie będe oglądac,bo to się potem na mnie odbija i mam koszmarne sny.
I gratuluje załatwionych spraw.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Zarówno bukiet jak i dekoracja samochodu bardzo ładne!
Dzięki Cieszę się, że nie tylko mi się podoba

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Zeszło nam tak długo z kilku powodów.
Sam makijaż, ponieważ mam problematyczną cerę (makijaż kosmetykami profesjonalnymi, wiele różnych rzeczy na twarz miałam nakładanych) to godzina.

Druga sprawa jest taka, że nawet znając czas próbnej fryzury/makijażu warto uwzględnić to, że próba to nie to samo co ślubna fryzura czy makijaż i Panie je wykonujące też się denerwują, chcą wykonać najlepiej jak się da, dokładnie i może im dłużej zejść
Też tak myślę - że ślubny zajmuje więcej czasu niż próbny. Mój próbny zajął jakieś pół godziny, ale tylko dlatego, że się na niego spóźniłam i kobitka musiała się streszczać. Normalnie potrzebuje na to co najmniej 45 min (szczególnie biorąc pod uwagę doklejanie rzęs )

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja się muszę sprężyć i poszukać biżuterii w końcu... A nawet nie wiem, co mi będzie pasować I żałuję strasznie, że nie zapisywałam sobie tych Waszych różnych wyszukanych na allegro rzeczy, bo teraz by się przydały...
Wrzuć suknię (nie pamiętam jaką masz ) to coś znajdziemy
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:45   #2646
gospella
Wtajemniczenie

witam po południu
jestem wykończona
tżcik przejmuje mojego lapka dzis, a ja obejrzę lejdis
więc w sumie do jutra, pozdrawiam
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:57   #2647
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
no dzis to juz prawie lato jest
rano radosnie wyciagnelam z szafy moj ulubiony przejsciowy plaszczyk, jeszcze swiezy po pojesiennym czyszczeniu, zapakowany w folie z pralni... i co? i utonelam w nim
juz nie wiem czy zmniejszac jakos te wszystkie ciuchy typu sukienki, spodniczki, plaszczyki itp. u krawcowej czy jak... bo jak zaczne wymieniac cala garderobe to z torbami pojde kozakow do spodnicy tez juz nie ubiore, bo na kilometr odstaja
zaczely wychodzic minusy zmiany rozmiaru
no niestety coś za coś

Cytat:
dziewczyny jak myslicie ile kupic alkoholu na 100 osob i wesele jednodniowe
na razie wymyslilismy, ze bedzie butelka na pare na stol i butelka na pare na odchodne czyli 100 butelek, ale trzeba by tez kupic cos na zapas i tu sie zastanawiam - 20 czy 35 butelek ekstra (Wyborowa pakowana po 15 sztuk, wiec sa takie dwie opcje). ile Wy kupilyscie/planujecie kupic?
i tak z ciekawosci do dziewczyn, ktore kupowaly Wyborowa - ile placilyscie za 0,5l?
ja chyba obiektywna tu nie będę bo na chwile obecną mamy kupionych jak dobrze pamiętam oczywiście 220 butelek, a wesele robimy na 220 osób... dlatego tak bo ciagle rozważamy kwestia poprawin, jeśli będą to będziemy jeszcze trochę alko dokupować
teoretycznie liczy się chyba 0,7 na parę (chyba)

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Cześć
Sama nie wiem co robić. To jedyny dobry salon u nas w którym jest i fryzjer i kosmetyczka. Chciałam wszystko mieć w jednym miejscu żeby nie było problemów jak ktoś sie nie wyrobi itp.
Co byście zrobiły na moim miejscu? Do kościoła mam tak 3-4 km ale u nas czasami robia takie "szlagi" na drodze, gdzie trzeba się zatrzymywac i trzeba wyjechać trochę wcześniej...
ja bym wolała mieć trochę zapasu, bo wystarczy ze będzie obsuniecie tylko paru minut...
z makijażem to tez bywa rożnie, ale myślę ze ślubny będzie trwał z godzinę
ciężka decyzja tym bardziej ze jak dobrze zrozumiałam tylko ich brałaś pod uwagę
a szkoda by było, żebyś się te 2,5 godz non stop się stresowała zdążę czy nie zdarzę... no nie wiem, trudna decyzja

jestem przed @ i dziś wszystkich gryzę tak wiec uważajcie

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:45   #2648
madmuazelle
BAN stały

Ja jestem ponownie.No,ale ide pobuszować po smacznym wizażu,bo mam ochote zrobić jutro jakiś smaczno-słodki deser niespodzianke,tak poprostu bez okazji.
Stary 2010-03-19, 21:11   #2649
certina4
Wtajemniczenie

hej, padam na pyszczek...

dziewczynki maile idą ale duże rozmiary więc trzeba trochę poczekać

mariiasia podaj maila na pw

proszę o info jak dojdą

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

no wysłane 3 maile

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 22:40   #2650
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
hej, padam na pyszczek...

dziewczynki maile idą ale duże rozmiary więc trzeba trochę poczekać

mariiasia podaj maila na pw

proszę o info jak dojdą

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

no wysłane 3 maile
do mnie doszły ale się dłuuugo ściągają

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

już się ściągnęły
strasznie ładna z was para
i zdjęcia przepiękne
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 22:48   #2651
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
do mnie doszły ale się dłuuugo ściągają

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

już się ściągnęły
strasznie ładna z was para
i zdjęcia przepiękne

dziękuję

no u mnie też się bardzo długo ładowały, dlatego wysłałam tylko kilka bo myślałam że mnie krew zaleje

lecę spać bo jutro znowu zajęcia od rana do 14, tak więc dobrej nocy

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-19, 23:16   #2652
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

hej.wreszcie cos moge napisac...

agusia_a9: witam śliczna suknia i prześliczny synek, a te oczka

dziewczyny Wy to macie niezle sny mnie sie czesto sni, ze moj tz mnie olewa , albo ze sie klocimy (mam nadzieje, ze to tylko sen)A raz mi sie snilo, ze przyszedl dzien wesela, a my nie rozdalismy wszystkim zaproszen i musielismy przelozyc slub .Ale stresior

Kupilam dzisiaj bielizne ślubną taki zwykly stanik(bo taki mi kazano) i super majteczki

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

widze, ze juz nikt nie pisze to milej nocki ide przeczytac cos na dobranoc
Stary 2010-03-20, 06:20   #2653
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
Kupilam dzisiaj bielizne ślubną taki zwykly stanik(bo taki mi kazano) i super majteczki

Cześć
Powiem Wam tyle: masakra. Jak budzik zadzwonił, to aż sobie głośno przeklęłam na dzień dobry Jak sobie pomyślę, że czekają mnie 2 ni bez TŻ, a do tego muszę jechać na okropnie nudne zajęcia, to mnie krew zalewa
No dobra, dość tego marudzenia. Dobrze, że przynajmniej już jest jasno na dworze i w miarę ciepło
Miłego dnia wszystkim
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 07:44   #2654
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Cześć
Powiem Wam tyle: masakra. Jak budzik zadzwonił, to aż sobie głośno przeklęłam na dzień dobry Jak sobie pomyślę, że czekają mnie 2 ni bez TŻ, a do tego muszę jechać na okropnie nudne zajęcia, to mnie krew zalewa
No dobra, dość tego marudzenia. Dobrze, że przynajmniej już jest jasno na dworze i w miarę ciepło
Miłego dnia wszystkim
Marta dasz radę ja też muszę jechać na zajęcia a najgorsze że z niewiadomych powodów dzisiaj w nocy miałam przerwę od 3-6 i jestem mega niewyspana, a co za tym idzie rozdrażniona i niechętna do życia
a jeszcze wieczorem mamy iść do znajomych i nie wiem jak to ogarnę, najchętniej poszłabym spać po południu, ale muszę na wieczór zrobić jakąś sałatkę fuck, Polak niewyspany to zły a TŻtowi tak zależy żeby do nich iść... no tak czego się nie robi dla miłości

miłego dnia PMki

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-20, 08:06   #2655
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Cześć
Miłego dnia wszystkim
dasz rade mnie tez dzisiaj obudzono rano zbyt wczesnie jak na mnie chcialam odespac caly tydzien szkoly , ale coz nie dalo rady :/
Stary 2010-03-20, 09:37   #2656
lain
Zakorzenienie

Dzien dobry w ten wiosenny poranek ale jest cieplutko

my niedlugo idziemy posmigac na rowerze
a wieczorem czeka nas 3. poziom wtajemniczenia w tangu

zmykam dopompowac oponki
milego dnia
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 10:09   #2657
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry w ten wiosenny poranek ale jest cieplutko

my niedlugo idziemy posmigac na rowerze
a wieczorem czeka nas 3. poziom wtajemniczenia w tangu

zmykam dopompowac oponki
milego dnia
miłego jezdzenia na rowerku. J a chyba dopiero w lato wyjme rower Za to ide dzisiaj poplywac na basenie
Stary 2010-03-20, 10:33   #2658
gospella
Wtajemniczenie

dzień dobry
ciężki poranek za mną
plany na dzień mam raczej spokojne, tżcik w pracy-jak zwykle, ja chyba posprzątam troszkę, ugotuję coś dobrego, pojadę zaprosić ciotkę
słoneczko świeci u nas wreszcie
Stary 2010-03-20, 11:43   #2659
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Ponadrabiałam i jestem na bieżąco.

dzisiaj pierwszy dzień taki prawdziwie wiosenny, ciepło i fajnie - a ja siedzę opatulona w koc z nosem stercie chusteczek
Masakryczne przeziębienie mnie dopadło
Stary 2010-03-20, 11:50   #2660
asiulek1705
Wtajemniczenie

Hello A ja siedzę u mamy w pracy i drukuję cv TŻta i LM, w poniedziałek jedzie złożyc papiery, kciuki mile widziane
A poza tym, to jade dziś do niego na noc, siostra ma urodziny i teściowa chciała żebym została. Trochę sie obawiam, żeby do jakiejś kłótni nie doszło....Część z Was wie o co chodzi
Stary 2010-03-20, 12:18   #2661
gospella
Wtajemniczenie

u nas 2 miesiące i tydzień czyli 69 dni- generlanie czuję stres.
dieta leży, jem niestety słodycze, i martwię się co z kiecką będzie- nie ma tu logiki w moim rozumowaniu.
jak ja sie cieszę, że nie muszę pisać cv
Stary 2010-03-20, 13:25   #2662
BlackAngel
Adwokat diabła

jaka tu cisza..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:30   #2663
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Ja tez sie obzeram slodyczami ale biust to mi nie urosnie, tylko w nogi i brzuch idzie wszystko
Stary 2010-03-20, 13:33   #2664
madmuazelle
BAN stały

Hej

A ja dopiero jem śniadanie. Zaraz Was nadrobie.
Stary 2010-03-20, 13:37   #2665
metkaa
Zakorzenienie

hej
ale ładnie na dworze,
wczoraj pojechalismy z obraczkami i na wtorek moja ma byc poprawiona, ciekawe czy zalepia dziurke czy zrobia nowa obraczke,
dzis myslalam ze kupie buty na poprawiny a tu kiszka, ale kupilam chociaz naszyjnik i kolczyki a no i kupilismy z tz klosz do sypialni,

Martoolka87 podoba mi sie wiazanka a dekoracja na samocho chyba nie bardzo,
za to podoba mi sie bardzo dekoracj trzeciego samochodu jaka wkleila lain,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:49   #2666
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć

chyba powoli czas na wiosenny płaszczyk
wskoczyłam dziś jeszcze w swoja skórę i było mi na zakupach tak gorąco, ale od razu jaki humor jak taka pogoda na dworze, nawet @ która mnie odwiedziła dziś nie jest mi w stanie go popsuć

dziewczyny powiedzcie mi czy to tylko u mnie w mieście jest taki problem z zaparkowaniem samochodu czy wszędzie tak jest masakra jakaś

tez szukałam dziś butów ślubnych, ale wszystko wiec sobie kupiłam na pocieszenie wieszaki na ubrania

a wieczorem kręgle ze znajomymi
i mamy już świadków

miłego popołudnia, lecę łazienkę sprzątać

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:51   #2667
madmuazelle
BAN stały

No jestem ponownie. A u mnie od 2 dni/od wczoraj pochmurno i pada.
Nie chce Was straszyć,ale zazwyczaj ta pogoda później idzie do Was.

Tż przed chwilą gadał z teściowką ( swoją mamą ) i słysze,że rozmawia o zapowiedziach.I mówi do mamy tak: no jak przyjedziemy to pójde do Zdziśka ( Księdza) i powiem dawaj zapowiedzi.
Stary 2010-03-20, 13:56   #2668
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
hej
ale ładnie na dworze,
wczoraj pojechalismy z obraczkami i na wtorek moja ma byc poprawiona, ciekawe czy zalepia dziurke czy zrobia nowa obraczke,
dzis myslalam ze kupie buty na poprawiny a tu kiszka, ale kupilam chociaz naszyjnik i kolczyki a no i kupilismy z tz klosz do sypialni,

Martoolka87 podoba mi sie wiazanka a dekoracja na samocho chyba nie bardzo,
za to podoba mi sie bardzo dekoracj trzeciego samochodu jaka wkleila lain,
Oby porządnie Ci tę obrączkę zrobili i żebys była zadowolona Ciekawa jestem naszyjnika i kolczyków które kupiłaś
A ja dostałam dziś od mamci pierścionek z koralem który będzie mi pasował do kolczyków i wisiorka które dostałam na Mikołaja (również od mamy) Byłam w kwiaciarni, w której zamierzam zamówić bukiet ślubny, kupowałam różyczkę dla szwagierki. No i była dzisiaj pani, która wg mnie jest tam najlepsza i po prostu odrazu widać, że zna się na rzeczy i ma świetne pomysły. I zapytałam ją o bukiet w kolorze fioletu. Odrazu mi powiedziała, że żadnego problemu nie będzie, że w sierpniu jest i eustoma i frezja, są też miniaturki gerberów także strasznie się cieszę bo jak byłam w tej kwiarciarni w lutym, inna kobieta nie za bardzo potrafiła mi powiedzieć jakie kwiaty będą dostępne itd.
Stary 2010-03-20, 14:05   #2669
metkaa
Zakorzenienie

jak tylko zrobie zdjecie to pokaze
tez sie ciesze ze sie cieszysz, wszystko zalezy od ekspedientki, czasami sa takie nie kumate ze niewiadomo co robia w danym sklepie
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:12   #2670
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
jak tylko zrobie zdjecie to pokaze
tez sie ciesze ze sie cieszysz, wszystko zalezy od ekspedientki, czasami sa takie nie kumate ze niewiadomo co robia w danym sklepie
Otóż to Ta pani była rzeczowa, konretna, doskonale wiedziała jakie kwiaty w kolorze fioletu będą dostępne w sierpniu. Jak pójdę zamawiać bukiet i butonierki to tylko do tej kobiety
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości