|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
zabka nie chce z kilku powodow raz ze musial by tam specjalnie dom wynajac czy mieszkanie a to okolo 800 euro miesiacznie wiec lepiej je oszczedzac poza tym mamy juz prawie skonczony swoj dom w polsce on generalnie jest czesto w domku bo to jego firma musial jechac obejrzec nowa budowe zadecydowac ile osob bedzie tam pracowalo itp tzn sam tez jezdzi bo pracownikow tez trzeba dopilnowac poza tym oni pracuja po 12-13h dziennie wiec w sumie nie bylo by go calymi dniami wiem by bylam prze kilka mc w holandii wiec byla bym bardziej sama niz tutaj bo nie miala bym sie do kogo odezwac ani do kogo wyjsc no i w sumie co dwa tyg jest na weekend chociaz a co 3-4tyg przyjezdza na tydzien
#2762 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
anoxa To rzeczywiscie rozumiem wasza decyzje ,tym bardziej ,ze przyjezdza calkiem czesto. Moj M. przyjezdzal co 3 miesiace :/ Tutaj mamy dobrze ,pomoc socjalna jest bardzo duza ,ja mam bezplatne wszystkie badania ,macierzynskiego 12 miesiecy w tym dla M. 2,5 miesiaca
![]()
![]() |
#2763 |
Zakorzenienie
|
no my ostatnio rozwazalismy czy nie warto by bylo zeby zostal juz na stale w polsce bo mogl isc do pracy na operatora koparki czy tam koparko ladowarki bo ma uprawnienia a pensja to jakies 4500zl do 5tys ale doszlismy do wniosku ze to troche malo zebysmy zrealizowali wszystkie nasze plany wiec jeszcze max do 2 lat posiedzi w holandii choc tak jak np teraz zima byl ponad 2mc w domu tak jak pisalam on jest czesto w domu
#2764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłą u mnie przyjaciółka na plotach więc czas szybko zleciał. Zamówiłam sobie legginsy mam nadzieje, że dobre ![]() Zaraz mykam spać bo jestem zmęczona. Coś mnie dzis pachwiny bolą przy chodzeniu. Nie mam pojęcia po czym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zakorzenienie
|
tylko ze kiedys bylo to normalne ze byl tydzien czasem dwa w domu i wyjezdzal a teraz byl dlugo w domu i sie przyzwyczailam poza tym chyba przez ciaze jakos duzo bardziej uczuciowo do wszystkiego podchodze
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- marta tez mnie raz bolala ale jedna chyba dzidzius sie w nia wciskal
#2766 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() taki dzien ale szybko Ci minie zły nastrój i jutro wstaniesz jak nowo narodzona ![]() Cytat:
ja tez czytalam i film ogladalam ![]() ale sliczne ubranka i wozek tez fajny idealnecialo ty masz naprawde idealne cialo !!! ![]() ![]() a ja chyba ide luli, bo cos mnie sen nuży, TZ juz spi... a i maleństwo czuje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2768 |
Zakorzenienie
|
no tez sie nie moge doczekac az zobacze mojego synka biegajacego po naszym podworku puki co mamy jednego psiaka ale marzy nam sie drugi i nie wiem czy na urodziny drugiego nie dostane
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- dobra dziewczyny ja uciekam poczytac ksiazke i lulu dobranoc ![]()
#2769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny tyle dziś naprodukowałyście że nie idzie Was nadrobić... ja właśnie obejżałam lejdis a teraz leci constantine-straaaszny film... lubię takie oglądać a potem mąż musi ze mną do toalety w nocy chodzić ![]() dziewczyny bądźcie łaskawe i nie piszcie tyle w weekend!! mnie nie będzie chyba do niedzieli, bo jutro szkoła a potem do teściów bo teściu przyjechał na weekend z niemiec (pracuje tam), a niedzielę znowu szkoła i może uda mi się wieczorem w niedz zajrzeć...
![]() |
#2771 |
Raczkowanie
|
Ostatnio wymyslilam Wieliszew
![]() anoxa my tez mamy narazie jednego pieska ,ale ja zawsze marzylam ,ze jak bedziemy miec dziecko to kupimy Labradora albo Goldena takze czas niedlugo zrealizowac marzenia ![]() Ok. ide troche pocwiczyc bo objadlam sie na wieczor i w weekend odpuszczam pisanie bo jedziemy na caly dzien na stok ,M. ma wyprobowac swoj nowy snowboard ,mam nadzieje ,ze obejdzie sie bez wiekszych kontuzji.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 |
Zadomowienie
|
dziewczynki lecę chyba spać... męczy mnie katar strasznie.. mam zawalony nos.... wykrakałam ostatnio że nic mnie w ciąży nie bierze no i dopadło mnie
![]() ![]() ![]()
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() który to tydzień? ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- niezawsze - kupiłaś głeboki i dokupisz później spacerówkę? Fajny, podoba mi się ![]() Koleżanki z redakcji "Mamo to ja" mówiły mi, że zazwyczaj spacerówki z wózków wielofunkcyjnych są "nie najlepsze"..., że lepiej kupić sobie głęboki na pierwszy okres a potem już typową spacerówkę. No i rozwaliły mój misterny plan zakupu wózka wielofunkcyjnego ![]() Aaaaaa i ten zestaw ![]() Ubranka dla dziewczynek jakoś bardziej mnie rozczulają... ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-03-20 o 06:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | ||
Zadomowienie
|
no to bedziemy sasiadkami
![]() Cytat:
![]() ja miałam ale to na gardło Cytat:
![]() może to i prawda z tymi spacerówkami ale są praktyczne, widzę po moich znajomych... no i chyba nie jest z nimi najgorzej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie wiem... mam tyle informacji, że muszę je jakoś na spokojnie przetrawić. Przyznaję, że zależało mi na wielofunkcyjnym aby nie mnożyć rzeczy w domu. Z drugiej strony słyszałam kilka opinii , że bardzo krótko korzysta się z gondoli... A potem juz spacerówka. Może rzeczywiście warto kupić dobrą spacerówkę, która trochę posłuży i oddzielnie wózek głęboki z nosidełkiem-fotelikiem. Jak maluch wyrośnie z gondoli (a to będzie szybko) to sprzedać wózek. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Dobra, zbieram się bo dzisiaj mam seminarium ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie zjadlam sobie wiosenne kanapeczki ze swierzej buleczki ![]() Zaraz zrobie sobie kawusie i mam kawalek serniczka ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstałam dziś przed budzikiem. Pije kakao i jem chlebek z powidłami. NA 9 do dentysty, chociaż od wczorajszej wizyty ząb mnie na szczęście nie bolał. Karolcia dziękuje za cynk do aukcji legginsów. Zmówiłam sobie długie i te 3/4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Dzis mam wagary ![]() basienka juz lece na bloga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry mamusie, ja już po śniadanku oczywiście nie śpię od 4.00 i tak z boku na boku do 7.00 potem M do pracy wyszykować , psa nakarmic bo ona zawsze pierwsza przed wszystkimi musi dostać (ale jak przyjdzie dzidzi to się zmieni) a była dzisiaj w swoim żywiole bo odkąd jestem w ciąży ma zakaz spania z nami a dzisiaj pierwszy raz od pół roku pozwoliłam jej dwie minutki poleżec ze mną.
żabka19 dobry ten twój M mój kiedyś w knajpie pyta się co piję ja, że soczek grapefriutowy no i mi przyniósł bananowy więc się pytam czemu bananowy a on, że taki chciałam, dobrze, że byli znajomi i potwierdzili, że miał być grapefruitowy bo by mi jeszcze wmówił, że mówiłam o bananowym, a na pytanie czemu mi taki wziął odpowiedział, ze zawsze taki piję a ja , że owszem tak było ale przed ciążą po potem mnie odrzuciło od bananowego. I tak właśnie jest z tymi naszymi chłopami.
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A do dentysty ide w środę na kontrol ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że problemy ze snem trapią wiele z Was ( ale mi wymądrzałe zdanie wyszło
![]() ![]() Ja miałam wielkie problemy na początku, chociaż teraz tez mi sie zdarza obudzić o 4/5 i nie śpię z godzinę. Pod koniec ciąży bezsenność sie nasila. |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
basienka jakiś niewydarzony ten kierownik
![]() trzymam kciuki kochana siala jakbym miała darmo to bym sie cieszyla ze tak czesto chodze ![]() madziorek super, ze wszystko ok mnie waga tez przeraza , ostatnio bylo + 7 , ciekawe ile bedzie teraz (ide 31 marca) |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() widzialam ladny brzuszek idealne i wozeczek i ciuszki niezawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
Hej Aniu!!! Baw sie baw i wydawaj ile wlezie bo to i tak o niebo taniej niż u nas!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Raczkowanie
|
lazurowa
ja mam niestety do wyboru-albo zbieram na dziecko z wypłaty (ciuszki, wyprawkę, łóżeczko itd.) albo chodzę prywatnie do ginekologa ![]() ![]() ![]() piękny ![]() mlmFM będzie dobrze ![]() ![]() anuszka1401 a może poszukaj na internecie...'pomysły na prezent na 1komunię' ![]() następnym razem...obiecuję ![]() ![]() ![]() ![]() ja za niedługo wrócę ![]()
#2787 | ||||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny czytacie pisma dla mam lub kobiet w ciazy?? ja wczoraj kupilam "mam dziecko" i jest naprawde fajne bo jest opisane czego sie spodziewac w pierwszym miesiacu po pojawieniu sie dzidzi na swiecie no i najwazniejsze chyba dla nas ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 |
Raczkowanie
|
no ja już jestem
![]() wczoraj pokłóciłam się w ogóle z rodzicami :/ u nich też jak widac mam zero oparcia (standard), zaczęłam im po prostu opowiadać o problemach z ginekologiem i usłyszałam "musimy tego słuchac?ty zawsze masz jakieś problemy", aż mi łzy pociekły z nabuzowania hormonów i zostałam nazwana "beksą". Uciekłam do znajomych i tam zostałam na noc. Rano usłyszałam tylko "nie piłaś chyba z nimi...?" moja mina wyglądała dosłowanie tak -> ![]() ![]()
#2789 |
Zakorzenienie
|
ania widze nie jestes odcięta od sieci
![]() anoxa ja pełno gazet dostałam od szwagierek ![]() carmena no niegrzecznie ze strony rodziców, mieszkasz z nimi ? Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-20 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zadomowienie
|
Hejka!
Moje czwartkowe spotkanie z M. było tak miłe że znowu wylądowałam na L4. Poprostu fantastycznie... Mnie zmieszał z błotem, potraktował jak kompletne zero. Powiedział że na niego nie mam co liczyć i że nie życzy sobie żebym kontaktowała się z jego rodziną ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.