Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 17:03   #2731
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Różne te moje miesiączki są...
Wiadomo, że coś tam boli, ale bez przesady w sumie...
mlm, Ty mnie tu nie strasz, bo ja hipochondryk jestem... Bardzo mnie niepokoi ta blada druga kreska już w 18dc...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:04   #2732
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Misia ale ten czas leci...
Tak do mnie mówił mój pierwszy chłopak... I mi się sentyment włączył... Ech... ale ja małolata wtedy byłam a on staruszek i głupek do tego

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:04   #2733
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Tak do mnie mówił mój pierwszy chłopak... I mi się sentyment włączył... Ech... ale ja małolata wtedy byłam a on staruszek i głupek do tego
hehe mam nadzieje, że sentyment w dobrym znaczeniu?

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:06   #2734
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Różne te moje miesiączki są...
Wiadomo, że coś tam boli, ale bez przesady w sumie...
mlm, Ty mnie tu nie strasz, bo ja hipochondryk jestem... Bardzo mnie niepokoi ta blada druga kreska już w 18dc...
18dc to troszkę nie zawcześnie na testowanie sie
u mnie blada była dopiero w 28dc
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:09   #2735
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Może, może Tak mówią przynajmniej
A właśnie dziewczyny jak odczuwacie owulację? Jakieś mocne ukłucie, czy po prostu kłucie?
Ja nie wiem czy w końcu miałam 14 czy 18 dc, bo 14 zaczęło mnie kłuć dość mocno, ale 18 miałam jedno takie kłucie mocno bolesne, no i w międzyczasie od 14 dnia ciągle mnie kłuje,no i skołowana jestem. Bo nie umiem tego poznać.
kretencjo, bo dostaniesz po .... pupie nie wkręcaj się!!!! daj na luz chociaż troszke, uwierz w to że będzie dobrze!!!! żadnej ciąży pozamacicznej nie ma!!! Wszystko jest ok, tylko bądż cierpliwa i poczekaj!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:09   #2736
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kretencja za takie myślenie.
mocno trzymam.

Lindsley z powodów pracowo-materalnych niestety

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:16   #2737
kretencja
Zakorzenienie

mlm, no może i za wcześnie, ale blada druga kreska jest. Też tego nie rozumiem Ja mam wprawdzie krótkie cykle, jak pisałam, myślę, że mogłam mieć owu w okolicach 11dc. No ale to i tak wcześnie... Dlatego pomyślałam, że ja już od poprzedniego cyklu może w ciąży jestem Nie testowałam poprzednio, bo już w 23dc przyszła @...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-19, 18:26   #2738
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
mlm, no może i za wcześnie, ale blada druga kreska jest. Też tego nie rozumiem Ja mam wprawdzie krótkie cykle, jak pisałam, myślę, że mogłam mieć owu w okolicach 11dc. No ale to i tak wcześnie... Dlatego pomyślałam, że ja już od poprzedniego cyklu może w ciąży jestem Nie testowałam poprzednio, bo już w 23dc przyszła @...
może to nie była @... ponoć u niektórych przypomina to normalny okres...
na wizytę do gin kiedy idziesz
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:27   #2739
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Może owulka przyszła wcześniej

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:46   #2740
kretencja
Zakorzenienie

mlm, gina mam umówionego 30 marca, czyli za półtora tygodnia. Długo
Co do krwawienia to było takie samo, jak w kilku ostatnich miesiącach - ponieważ miałam bardzo słabiutkie endometrium, nie miało mi się co złuszczać. Trzy dni, potem jeszcze dwa-trzy dni plamienia i po sprawie, tak już od jakiegoś czasu. Teraz jestem w pierwszym pełnym cyklu (tzn. od początku cyklu) na bromergonie, dlatego podejrzewałam, że może tym razem do owulacji doszło.
Jezu, jak strasznie żałuję, że ten test zrobiłam Jestem kompletnie skołowana, lekarz dopiero za 10 dni, a brzuch boli...
Zaczęłam już podejrzewać, że testy są popsute, więc zrobiłam jeden z czystej wody. Ale wszystko gra - jedna kreska...

Przeczytałam przed chwilą na necie wypowiedź dziewczyny, której test wyszedł pozytywny w CZWARTYM dniu po potwierdzonej monitoringiem owulacji... Więc może takie cuda się zdarzają?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-03-19 o 18:47
Stary 2010-03-19, 19:11   #2741
Awenturyn
Rozeznanie

kretencja to prawda dzieci czasem zapominaja o mysciu łapek
no i trzymam kciuki za mocne II kreseczki

anessa same dobre wieści trzymam kciuki za prace

abz to super ze dzidzia rośnie

tity

a ja dzisiaj zdycham - jak zwylke przy @ boli mnie wszystko
wzielam leki ,zawinelam sie w kocyk i staram sie cos napisac ale kregoslup mnie tak boli ze nie moge wysiedziec przy kompie wiec
znikam moje drogie,walne sie w lozeczko i odleze
moze do jutra przejdzie

milej nocki
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:52   #2742
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
18dc to troszkę nie zawcześnie na testowanie sie
u mnie blada była dopiero w 28dc
Ja też myślę, że to za wcześnie.
A dlaczego jesteś skołowana, Kretencjo? Bo, jeśli rzeczywiście jesteś w ciąży, to chyba dobra wiadomość? Chociaż wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na nakręcanie się, to tym bardziej za wcześnie na obawy związane z ew. ciążą. Ciąży nie masz jeszcze potwierdzonej a już się o nią boisz? Poczekaj spokojnie na @, albo jeszcze lepiej na wizytę u gina. On rozwieje wszystkie Twoje obawy.

Weronia, dobrze, że z mamą wszystko OK.

Scio, co się odwlecze, to nie uciecze (podobno)...

A co do tel. - ja też przez długi czas miałam nokie aż do feralnego modelu (nie pamiętam numeru) takiej czerwonej z klapką, która bardzo szybko mi się rozwaliła i to 'samoistnie'. Od jakichś 2,3 lat mam jednego i tego samego samsunga i bardzo go sobie chwalę, bo po pierwsze jest to 1szy tel, który noszę bez żadnego etui a spadł mi już tyle razy (min. ze schodów, na beton itd.) i nic go nie rusza. Poza tym podoba mi się , ale to już mniej ważne .

Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj upolowałam w końcu grycana o smaku malagi - pycha (1szy raz taki jadłam) a dziś jeszcze wsunę bakaliowego. Normalnie mnie naszło .
Zmykam zaraz czytać książkę bo jutro od rana jedziemy z TŻetem na rynek, do sklepów i do biblioteki, potem może na basen, po południu jeszcze korki a wieczorem idziemy do znajomych.
A jak Wasze plany na weekend?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:55   #2743
kretencja
Zakorzenienie

Virginia, no bo dwa razy z rzędu wyszła mi blada druga kreska (ale nie cień pod światło, po prostu blada, ale widać ją). A boję się, bo mnie cholernie prawa strona podbrzusza boli No i właśnie dlatego skołowana jestem, bo - jak słusznie piszecie - jest za wcześnie. W zasadzie testy nie miały prawa wyjść pozytywnie... Dlatego zgłupiałam kompletnie.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-19, 19:56   #2744
weronia83
Rozeznanie

Nokie miałam niezniszalna była musiałam sprzedać maiałam siemesa bardzo chwale i żaluje że już nie mam ale TŻ namówił mnie na Sonego E jest w porzadku nie narzekam spadła pare razy na glębe i nadal chodzi ale najlepiej się sprawił Simens i tak sobie wzdycha do wspomnien
Stary 2010-03-19, 20:10   #2745
Tity
Zakorzenienie

kretencja jak Cię boli to łyknij nospe. Może to jelito. Mnie często boli i mylę to z jajnikami. I nie panikuj tak, bo na pewno nic złego się nie dzieje.
Virginia plany na weekend...zjazd Akurat jak ciepło ma być.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:12   #2746
kretencja
Zakorzenienie

Pewnie się nie dzieje, bo jakby się działo, to by się ostro rozwijało, a to tak samo boli całe popołudnie.
Ale jestem prawie pewna, że to jajnik, nie jelito

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-19, 22:20   #2747
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny

ja czytam właśnie sobie "księżyc w nowiu" i czekam na @....... i tak sobie myślę że może za tydzień się dowiem czy może jednak będzie ta Dominika w brzuszku lub Wiktorek oczywiście ..... wiem nakręcam się...... ale teraz to już testów nie będe robić trudno czekam jeszcze kilka dni

Buziaki dla Was wszystkich i miłego week życzę

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 00:07   #2748
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej hej ja na chwilke u nas wporzadku maly rosnie jak na drozdach i coraz ciezszy z niego klocuszek dzisiaj bylismy robic zdjecia do paszportu i maly wyszed na nich jak mala pyza
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 06:37   #2749
Tity
Zakorzenienie

elcia Szymonek jest słodziutki.
Jedziemy z mężem na zajęcie. Miłego dnia i do wieczora

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 08:38   #2750
kretencja
Zakorzenienie

Cześć, dziewczyny.
U mnie z brzuchem trochę lepiej, choć nie idealnie. Mamy z mężem jechać do Sieradza za dwie godziny, trochę się pietram. Nie znoszę się źle czuć poza domem Jednocześnie nie mam się czym wykręcić, mąż słusznie mówi, że już parę razy mnie podobnie bolało... A ja z całej siły gryzę się w język, żeby mu nie powiedzieć, że tym razem boję się bardziej, bo bardzo możliwe, że się udało... Tzn. oczywiście powiedziałam, że podejrzewam, że mogę być w ciąży i dlatego się boję, ale podejrzewać mogę zawsze, skoro współżyjemy bez zabezpieczenia Natomiast nie powiedziałam mu o przedziwnym zjawisku drugiej bladej kreski w 18dc W sumie prawda jest taka, że gdybym nie zrobiła tego testu, to też bym pewnie myślała, że "już mnie podobnie bolało". Więc może powinnam udawać sama przed sobą, że go nie zrobiłam.. .
Tak czy owak zjadłam śniadanie, mąż bierze prysznic... Jak wyjdzie, ja idę się popluskać. Nie mam zbyt dobrej wymówki, żeby nie jechać

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-20, 09:51   #2751
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja a ja rozumiem Twoje skołowanie sama w takiej sytuacji pewnie podobnie bym pisała i myślała no , ale tak czy siak czekać trzeba ehh...pogodę na wyjazd macie super

Wczoraj byliśmy u chrzestnej mojego TŻ dać zaproszenie na ślub , dzisiaj nie jedziemy do nikogo bo wyjechał sobie na aikido do Poznania z całą grupą swoją tak jakoś nie lubię jak wyjeżdza
Dziewczyny, a Wy ile czasu przed ślubem zaproszenia rozdawałyście? dużo jeżdzenia miałyście? bo my mimo tego ,że będzie z 60 osób to mamy w różnych końcach miasta rodzinę i poza miastem też
Stary 2010-03-20, 10:11   #2752
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Witajcie
Kretencjo, mam nadzieję, że to "to" I że w końcu, po tak długim czasie doczekacie się swojego szczęścia

Ollliwko, my zaczęliśmy rozwozić ponad 3 miesiące przed ślubem i już nam półtora miesiąca zleciało, a tu jeszcze wszystkie nie rozdane Z tym, że u nas będzie 120 osób

My wczoraj zjeździliśmy pół Warszawy w poszukiwaniu garnituru i innych elementów ubioru TŻta, bo niby promocje miały być. Nie kupiliśmy nic, bo nie dość, że wybór niewielki, to ceny znacznie odbiegające od promocyjnych (ładne garnitury zaczynały się od 2000). Z powrotem wstąpiliśmy do Płocka do Galerii, znów nic. I wiecie co? Kupiliśmy we Włocławku, pod nosem Była promocja 2 w cenie jednego-nabyliśmy dwa garnitury, dwie koszule, dwa krawaty, dwie pary spinek, pasek i buty i zapłaciliśmy mniej niż 1 gajer w Wawie Więc już oboje jesteśmy kompletnie ubrani
Wiecie co, właśnie się dowiedziałam, żona mojego kuzyna była w ciąży mnogiej, miały być dwie dziewczynki, jednojajowe... To było około 25 tygodnia ciąży-obydwie zmarły... Tak strasznie mi przykro

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 10:20   #2753
Ollliwka
Zakorzenienie

jasiulku no my rozwozimy od tamtej soboty , 4 rodziny jednego dnia obskoczyliśmy , wczoraj jedną i została Nam moja rodzinka w zasadzie a ile Wam zostało jeszcze zaproszeń?

a z garniturem to u Nas problemu nie ma , TŻ ta kumpel ze studiów ma firmę , która szyje garniaki i mamy jechać po świętach to coś już wybierze w granicach 600 zł komplet , ale bez butów.

A wiadomo czemu zmarły? co się stało? przykre
Stary 2010-03-20, 10:51   #2754
jasiulek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
jasiulku no my rozwozimy od tamtej soboty , 4 rodziny jednego dnia obskoczyliśmy , wczoraj jedną i została Nam moja rodzinka w zasadzie a ile Wam zostało jeszcze zaproszeń?

a z garniturem to u Nas problemu nie ma , TŻ ta kumpel ze studiów ma firmę , która szyje garniaki i mamy jechać po świętach to coś już wybierze w granicach 600 zł komplet , ale bez butów.

A wiadomo czemu zmarły? co się stało? przykre
Na szczęście zostały tylko 4, kilka weekendów i wieczorów zabrał nam to rozwożenie. Wszędzie trzeba było chociaż na 5 minut wejść Ale już końcówka
600zł to baaardzo korzystna cena A Ty masz już wszystkie dodatki, buciki itd?
Niestety nie wiem, czemu zmarły... Nie chcę się teraz dopytywać, bo wiem, jaki to cios dla nich Może jak się otrząsną, to któreś opowie... Na szczęście mają już 4letniego synka, ich oczko w głowie, więc może o tyle ten ból jest mniejszy...

7 cs...
Stary 2010-03-20, 10:56   #2755
Ollliwka
Zakorzenienie

jasiulek butów nie mam , a na przymiarkę w połowie maja już mieć muszę , ale to nie będzie problem kupić raczej.. no i bielizny nie mam i nie wiem jaką chcę
Żeby tylko na 5 minut... my to u każdego w granicach godzinki byliśmy, oczywiście ciasto,herbata i winko
A Ty już wszystko masz? makijaż , fryzjer?
Stary 2010-03-20, 11:17   #2756
jasiulek
Raczkowanie

Cytat:
jasiulek butów nie mam , a na przymiarkę w połowie maja już mieć muszę , ale to nie będzie problem kupić raczej.. no i bielizny nie mam i nie wiem jaką chcę
Żeby tylko na 5 minut... my to u każdego w granicach godzinki byliśmy, oczywiście ciasto,herbata i winko
A Ty już wszystko masz? makijaż , fryzjer?
Godzinka?? To nam by kilka miesięcy zleciało na rozwożeniu Jeśli chodzi o bieliznę, to kupiłam klasyczną bardotkę, ale z odpinanymi ramiączkami i takie fikuśne stringi Schodziłam się za tym, bo na duży biust ciężko coś dobrać za w miarę przyzwoite pieniążki. Ale udało się Biżuterię zamówiłam na allegro, bo to co jest w sklepach ślubnych to takie"byle co" za duże pieniądze Fryzjerkę mam po drugiej stronie ulicy, a makijażystkę zamawiałam w listopadzie

7 cs...
Stary 2010-03-20, 11:44   #2757
Ollliwka
Zakorzenienie

jasiulku no ale wiesz,że jak mamy ok. 60 osób to możemy sobie na dłuższe wizyty pozwolić w sumie to najchętniej weszłabym do każdego właśnie na 5 min. , ale niestety nie da się
Jutro może pojedziemy za miasto i znowu 3 rodzinki z głowy , ale zależy o której TŻ wróci , bo tam się jedzie z 45 min.
A masz zdjęcie jakieś ( w podobie z neta) bielizny? ogólnie bielizna taka lepsza jest w cenie
Stary 2010-03-20, 13:19   #2758
jasiulek
Raczkowanie

Cytat:
jasiulku no ale wiesz,że jak mamy ok. 60 osób to możemy sobie na dłuższe wizyty pozwolić w sumie to najchętniej weszłabym do każdego właśnie na 5 min. , ale niestety nie da się
Jutro może pojedziemy za miasto i znowu 3 rodzinki z głowy , ale zależy o której TŻ wróci , bo tam się jedzie z 45 min.
A masz zdjęcie jakieś ( w podobie z neta) bielizny? ogólnie bielizna taka lepsza jest w cenie
Jasne Przynajmniej rodzinkę męża przyszłego choć troszkę się pozna Podaję link do mojej wiadomości na majowych pannach młodych, tam w połowie strony jest moja bielizna
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=82525&page=61

7 cs...

Edytowane przez jasiulek
Czas edycji: 2010-03-20 o 13:20
Stary 2010-03-20, 13:32   #2759
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Virginia plany na weekend...zjazd Akurat jak ciepło ma być.
A u nas ciepło, ale pada deszcz. Taki drobny raczej, ale zawsze.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
ja czytam właśnie sobie "księżyc w nowiu" i czekam na @....... i tak sobie myślę że może za tydzień się dowiem czy może jednak będzie ta Dominika w brzuszku lub Wiktorek oczywiście ..... wiem nakręcam się...... ale teraz to już testów nie będe robić trudno czekam jeszcze kilka dni
Buziaki dla Was wszystkich i miłego week życzę
3mam kciuki!! I.... cierpliwości .

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
hej hej ja na chwilke u nas wporzadku maly rosnie jak na drozdach i coraz ciezszy z niego klocuszek dzisiaj bylismy robic zdjecia do paszportu i maly wyszed na nich jak mala pyza
Mały przystojnaczek . A paszport w jakimś konkretnym celu (pewnie znowu coś przegapiłam) ?

Cześć wszystkim
A my, jak zwykle w sobotę zaliczyliśmy bazarek, sklepy i bibliotekę. Kupiliśmy prezenty dla maluszków naszych znajomych i już wielkanocnego zajączka dla mojego chrześniaka i jeszcze trochę pierdółek do domu, np. koc do sypialni, stojak na biżu, figurkę - jeżyka na parapet do salonu, taki drewniany mini-model starodawnego samochodu (też do salonu). A na koniec poszliśmy do 'naleśnikarni' i zaliczyliśmy obiad, kawkę (ja) i deser . Bardzo lubię te nasze sobotnie wypady, TŻet zresztą też .
Na basen już chyba nie pojadę bo dostałam @ i brzuch boli niesamowicie , o 17 mam jeszcze korki a potem lecimy do znajomych.
Trzymajcie się!

Ps. Proszę o zmianę daty w rozpisce na dzisiejszą .
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2010-03-20 o 13:34
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:18   #2760
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

VIRGINIA mieszkamy w irlandii wiec potrzebny nam zeby do polski latac w odwiedziny
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości