|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
a czy z dworu widac wszystko przez nie?bo tak sie zastanawiam nad rozmiarem - jesli na prosto to 200 bym wziela a pomarszczone to 290 hmmm nie wiem chcialabym zamowic jeszcze dzis bo ja tez niecierpliwa jestem
|
|
|
#1502 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Sto lat dla sporej gromadki dzisiejszych świętujących:
Kubusiu Wszystkiego naj i duuuużo zdrówka Witam w sobotę rano. Ja od 6 na nogach.Nie ma to jak wstać o świcie nawet w sobotę... Jakoś wyjątkowo wczoraj parę minut po 22 aktywnośc spadła do zera. Już chyba dawno się tak nie zdarzyło. Ja jeszcze nie wiem, co będę robiła. Nie mogę zdecydować czy pojechać do rodziców jak Małż będzie w szkole, czy zostać w domu. "Wielki" dylemat... ![]() Miłej soboty
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() I ja od rana na nogach Pralka wstawiona, zmywarka też. Wzięłam się za sprzątanie.Małz mnie dziś wkurzył Gdyby nie on to byśmy sobie smacznie spali. Ale nie - wie lepiej wrrrrr. Mała obudziła się przed samą 6 na mleko i zazwyczaj zasypia a przez niego już chodzi po całym mieszkaniu a ja ledwo na oczy patrzę :ziewa:Miłego dnia Jak wyjdzie do pracy to chyba wybędę na cały dzień i wrócę wierczorem ![]() Cytat:
No i zapomniałam z tego wszystkiego. Przyłączam się do życzeń. Rośnijcie zdrowo maluszki
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-03-20 o 07:25 |
|
|
|
|
#1504 | |||
|
Rozeznanie
|
Svi jak tam nocka?
Cytat:
![]() Cytat:
Cos kolo 30 ![]() Cytat:
Co sie stalo?Mnostwo caluskow dla naszych dzisiejszych solenizantow Hej dziewczynki! Na moment wpadlam, bo zaraz znikam do kuchni i nie wychodze przez caly dzien. Przez noc zrobilo mi sie na wardze sliczne zimno, wygladam jak zombie, niech to szlag ![]() Czesc rzeczy juz mam przygotowane, zaraz reszta. Ania wczoraj pierwszy raz zjadla slodkiego ziemniaka i byla tak najedzona, ze nie musialam dokarmiac jeszcze mlekiem. Good girl. ok lece, dobrego dnia!
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Sylko79, miałam na myśli Syle39 Tylko tak sobie zdrobniłam![]() Bartek dzisiaj nie był zbyt łaskawy dla mamy, bo obudził się o 5 rano i już nie chciał zasnąć.Także u nas tez pralka już chodzi, ja już po śniadaniu, może zaraz wstawię obiad. Tuli - 30 osób to sporo, współczuję zimna, nienawidzę tego ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
|
#1506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
Nie mieliśmy lekkiej nocy po tych szczepionkach Cytat:
![]() Cytat:
faceci to jednak nie zawsze pomyślą...Ja chcę poodkurzać, ale czekam jeszcze chwilę coby sąsiadów nie pobudzić ![]() Cytat:
ale na pewno będziesz mieć udaną imprezę, życzę Ci tego!
|
|||
|
|
|
#1507 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
mnie też nikt nie kocha ![]() ![]() u nas ok, nocki też. Amelka nabyła nową umiejetnosć mówi "nie nie nie" i stoi na nóżkach coraz więcej i już na ziemi próbuje stawać, tylko najgorsze że przy ławie co ma ostre kanty, albo przy leżaczku tu już lepiej...Svi, jak mały dziś?? Kasiu też dołączam się do życzeń dla Kubusia Maciusia Natalki Tomusia wczoraj kupiłam kilka rzeczy dla Amelki http://www.allegro.pl/item964524594_...e_r_80_86.html http://www.allegro.pl/item953670811_...i_ok_86cm.html http://www.allegro.pl/item953656498_...80_cm_roz.html http://www.allegro.pl/item947646050_...nki_ok_86.html i jeszcze takie butki wzięłam na teraz bo ma od babci ale takie za kostkę i bardziej zimowe anie mogę jej nogi włożyć bo są za duże i Amelka paluszki podkurcza i nóżka nie wchodzi. i na teraz ma te kupione w ccc ale to takie jak już ciepło będzie, także kupiłam takie na już http://www.allegro.pl/item960815125_...uszka_9_m.html Tuli, udanej imprezki ja dziś mam sprzątanie, na obiad spagetti. mąż w pracy miłego dnia |
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w kuchni mam takie grubsze srebrne no i one takie gestsze się wydają i przez nie mniej widać. http://moda.allegro.pl/item949084337...ki_160x90.html takie kremowe mam i cienkie są te sznureczki http://moda.allegro.pl/item949230009...le_90x250.html takie podobne mam w kuchni tylko srebrne z takim brokatem i one są grubsze. Jeden srebrny sznureczek to jak dwa te kremowe. o te mi sie podobają też z takim wzorzystym paskiem na samej górze ![]() http://moda.allegro.pl/item959858679...c_160x250.html http://moda.allegro.pl/item959858671...a_160x250.html Dzień dobry wszystkim zaraz zmykam na śniadanie. Mąż dzisiaj w pracy i jutro też, bo targi jakieś mają.
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-03-20 o 08:31 |
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Caly dom spi, a ja juz wstałam Lejdis zaliczylam do pierwszej reklamy i zasnelam na dobre ale bylam na siebie zla Wiecie co...zadzwonil wczoraj koleś czy nasza sypialnia jeszcze jest na sprzedaz.Wlasciwie aukcji nie wstawilam 2 raz, bo miałbyc dodatkowy pokoj, i sypialnia nie musialaby byc sprzedana. Szafe chca napewno, a nad łóżkiem sie zastanowią, jak im oddzwonimy z cena, bo oboje nie pamietalismy za ile chcielismy je sprzedac. Zamowilabym szafe zabudowana pod sam sufit i w koncu z corka bym sie pomiescila i zlikwidowałabym te okrutne kartony ![]() Ale musze cos wyjasnic.Szafa to jest poprotstu malo praktyczna.Prawe podwojne skrzydlo z drązkiem i 1 polka ![]() Prawe to cienki kominek z 4 polkami i dobry metr wolny do sufitu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już całe mieszkanie wysprzątałam i nie patrzyłam czy sąsiedzi śpią
Byłam taka zła, że musiałam się na czymś wyładować Obiad na dziś mam, mała dostanie ze słoiczka i mam już wolny dzień. Tylko spać strasznie się chce
|
|
|
|
#1511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Syla, Gosiek wyslalam wam zaproszenie na NK
![]() Cytat:
dla tesciowej!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-03-20 o 09:33 |
|||||
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
wchodze do pokoju a moja mala gwiazda sama siedzi
cieplutko u mnie mimo braku slonka, moze 2 spacery zalicze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla corcimoja jeszcze sama nie umie
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dzisiaj nie wyspana, Kuba w nocy jęczał, popłakiwał jak chciałam posmarowac żelem gorne dziasełka to jeszcze bardziej płakał...jestem pewna, ze to zębole. Walczył chyba ze 2 godziny, dałam mu chłodnego mleka, wypił 100 ml i jakos usnał. Moj Malutek konczy dzisisj 9 miesiecy Tak sie zastanawiam kiedy tez czas zleciał Jeszcze 3 miesiece i bedzie roczek. Dziekujemy za życzenia Lece zrobic kawke. U nas piekny dzionek sie zapowiada, juz od rana 10 stopni
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla naszych małych solenizantów Maciusiu Natalko Amelko Tomeczku Rośnijcie zdrowo
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Laurki My wczoraj zaliczylismy pierwszy wiosenny spacerek Była premiera bucików i kurteczki. Śpiworek tez juz schowałam, Kuba spał pod samym kocykiem ale dosc grubym. Było mu zdecydowanie wygodniej bo ładnie siedział, rozglądał sie dookoła i był nadzwyczaj grzeczny. ![]() Juz sie nie moge doczekac az bedzie jeszcze cieplej i bede mogła założyc zamiast kurtki jakas bluze.
|
|
|
#1517 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ale sie nie wyspalam ![]() i od rana poklocilam sie z TZ bo prosilam go wczoraj caly wieczor zeby zlikwidowal pajaki z sufitu, ktore wczoraj wylazly i tego nie zrobil a dzis rano wygania mnie z sypialni zebym poszla z nim do salonu bo on chce sie zdrzemnac - a tam pajaki powiedzialam, ze nie pojde jak ich nie wciagnie do odkurzacza i mruczac pod nosem poszedl i spadla mu rura na telewizor i zrobila ryse ale klal - i oczwiscie to moja wina dziekuje dziewczyny o dziwo jak mu zbilam wczoraj temp po poludniu to juz nie wrocila cieszy mnie to bardzo, mam nadzieje, ze juz nie wrociCytat:
no te z wzorami sa ladneja na wieczor tez bede zaslaniac zaslony - mialam na mysli czy w dzien widac wszystko jak sie stoi z dworu - bo przy zwyklej firance nie widac w dzien tego co jest w domu
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że Marcelek ma się lepiej A ja w ogóle nie mam ani firanek ani zasłon
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Ola-Unhola
|
Svi daj cynk smsem w sprawie zam. but
![]() bede u rodziców czatowała. ![]() Pap, miłego dnia
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozniej nadrobie. Teraz wpadlam tylko powiedziec ze ogladalam zdjecia na nk i swietnie wygladacie dziewczyny a wasze dzieciaczki sa cudne
Do uslyszonka pozniej
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze chwile podczytuje, bo zaraz spadam sprzątać, nakarmić Oliwkę i na spacer. A wieczorem ide z mężem na mecz Gwiazd Polskiej Ligi Koszykówki! ale sie ciesze, a po meczu na kolację
|
|
|
|
#1523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czas szybko leci- ja wczoraj wspominalam z malzem ze rok temu szlismy z koszyczkiem do kosciola to jeszcze z Wercia w brzuszku a teraz juz na rekach bedzie ![]() Cytat:
![]() wiesz u mnie jest gorzej bo i ja i tż boimy sie pajakow, ostatnio zawisl jeden nad naszymi glowami w sypialni i byla klotnia go za zabije ![]() Cytat:
az sie zaczerwienilam
|
|
#1524 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeeeeeść
Najlepsze życzonka dla maluszków: Maciusia, Natalki Tomcia Amelki i oczywiście mojego zięcia Kubaska Cytat:
się mu należy zabiła bym chyba ![]() Cytat:
wiem co masz na myśli. Trzymaj się dzielnie, już niedługo Anulkę wycałujesz za wszystkie czasy ![]() Cytat:
![]() Wpadłam jak zwykle szybko jak po ogień ![]() Walczymy dalej z zapaleniem oskrzeli Obie kaszlemy i smarkamy, jeszcze tylko małż się trzyma. Amelka nie bierze antybiotyku, miała tylko w szpitalu inhalacje i kazali dawać syrop prawoślazowy. Słychać, że jej się wszystko odrywa i katar jej się puścił spory, ale muszę z nią iść do lekarza, żeby sprawdził czy wszystko ok. Ja biorę antybiotyk bo już nic nie dawało rady Taka piękna pogoda, a my w domu musimy siedzieć okna pootwierałam to choć trochę wiosny wpadnie. Jutro przeprowadzamy się do mojej mamy bo w przyszłym tygodniu przychodzi gościu ze spółdzielni walczyć z grzybem i wymieniamy okno w kuchni. Może jakoś opuści nas ta wilgoć ![]() Idę Was poczytać
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo zdrowka dla was!!
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1527 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
a moze po prostu zmarszone dac? sama juz nie wiem bo te z wzorem np powinno sie na prosto powiesic a one chyba cienkie sa nie? Cytat:
najgorsze to jest jak dzieci choruja i sie mecza
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Pocytuje pozniej. Kuba na spacerze z babcią (kochana ta moja mama, ze mnie tak odciąza) a ja biorę sie za porzadki. Juz jeden pokój posprzatany. Najgorsza to łazienka
Do później
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i na tej jednej aukcji którą wczesniej wkleiłam te z wzorem wisiały lekko zmarszczone i też ładnie wyglądały moim zdaniem. http://moda.allegro.pl/item959858645...50_mardom.html taki w kuchni mam kolor srebrny (stalowy z połyskiem) ale trudno ocenic na aukcji czy one są grube czy cienkie, bo słabo na zdjęciach widać . Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-03-20 o 12:10 |
|
|
|
|
#1530 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ciezka sprawa
![]() chyba zamowie zwykle biale na 290 i powiesze zmarszczone
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

a czy z dworu widac wszystko przez nie?

Gdyby nie on to byśmy sobie smacznie spali. Ale nie - wie lepiej wrrrrr. Mała obudziła się przed samą 6 na mleko i zazwyczaj zasypia a przez niego już chodzi po całym mieszkaniu a ja ledwo na oczy patrzę :ziewa:

Wkurzyła mnie teściowa i tyle,musiałam sie wyryczeć
Co sie stalo?

Tylko tak sobie zdrobniłam

Lejdis zaliczylam do pierwszej reklamy i zasnelam na dobre
ale bylam na siebie zla ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla corci