Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-20, 13:14   #3511
ololufe
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

@Nusia7
Oferta internetowa to tzw. oferta specjalna, ktora tak jak netto - wlicza sie do bazy opustu (jesli jest dostepny produkt) ale nie podlega opustowi.
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:15   #3512
renia0809
Wtajemniczenie

mam pytanko odnośnie toniku z serii IDEALNA RÓWNOWAGA który wchodzi w skład zestawu z demo do kat 5, czy ten tonik podobnie jak jego kolega z serii MATOWA PERFEKCJA ma w sobie takie hmm...jakby to nazwać, coś na podobieństwo talku przed użyciem trzeba nim wstrząsnąć bo taka warstewka osadza się na dnie...wiecie o czym mowa?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:21   #3513
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

a ja mam taką sprawę, rozliczyli mi korektę i odjęli od salda 40zł, a ja chciałam wymianę dwóch produktów, więc te dwa dosłali mi w kolejnym zamówieniu i kaza mi za nie płacić, dlaczego skoro zapłaciłam za nie wtedy kiedy przyszły za pierwszym razem ?
Stary 2010-03-20, 13:28   #3514
renia0809
Wtajemniczenie

zapłaciłaś ale odjęli Ci od salda czyli kolejna wpłata uwzględni korektę
za pierwszym razem zapłaciłaś potem po korekcie Ci odjęli te 4 dychy więc teraz płacisz ponownie
nie wiem czy napisałam zrozumiale
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz

Edytowane przez renia0809
Czas edycji: 2010-03-20 o 13:31
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:31   #3515
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
@Nusia7
Oferta internetowa to tzw. oferta specjalna, ktora tak jak netto - wlicza sie do bazy opustu (jesli jest dostepny produkt) ale nie podlega opustowi.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:35   #3516
ololufe
Zakorzenienie

@meakeangel
Chcialas dokonac wymiany 2 produktow za 40zl.
1. Zwrocilas.
2. Odjeli Ci ich wartosc -40zl na koncie.
3. Przyslali wymienione.
4. Policzyli +40zl.

Przeciez to logiczne... dokonalas ich zwrotu, wiec "oddali" ci na koncie 40zl. Przyslali Ci je ponownie (gdyz zaznaczylas opcje wymiany), wiec winna im jestes zaplacic 40zl za te produkty doslane.
Stary 2010-03-20, 13:38   #3517
anulkaandzia
Raczkowanie

POMOCY!!!!
Które cienie teraz wybrać aquadelic czy electric purple do błękitnych oczek . Na wiosne może lepiej te drugie? Czy nowy podkład odcień natural Beige będzie dobry dla lekko opalonej cery? czy za jasny?
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:39   #3518
emmi01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meakeangel Pokaż wiadomość
a ja mam taką sprawę, rozliczyli mi korektę i odjęli od salda 40zł, a ja chciałam wymianę dwóch produktów, więc te dwa dosłali mi w kolejnym zamówieniu i kaza mi za nie płacić, dlaczego skoro zapłaciłam za nie wtedy kiedy przyszły za pierwszym razem ?
Ja odsyłałam ostatnio torebkę na wymianę, weszłam teraz w swoje dane finansowe i mam to samo - saldo ujemne na koncie, czyli oddali mi kasę. A zawsze myślałam że jak się wymienia to po prostu dokładają do paczki.
emmi01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:54   #3519
ololufe
Zakorzenienie

@anulkaandzia
Ja do niebieskich oczu radzialabym Ci wybrac Electric Purple, gdyz Aquadelic ma w sobie odcienie niebieskiego, a raczej nie powinno sie wybierac cieni do powiek w kolorze teczowki.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

@emmi01
Niezaleznie od tego czy zwrot czy wymiana zawsze najpierw odejmuja z konta (gdyz dokonalas zwrotu).
A pozniej, w zaleznosci od tego czy zaznaczylas korekte salda czy wymiane, to dosylajac Ci w kolejnym zamowieniu, obciazaja Cie kwota za doslany produkt.
Dzieje sie tak dlatego, ze powiedzmy 3 katalogi temu zamawialas cos co wtedy bylo oznaczone dzwoneczkiem, tak wiec produkt byl dostepny wowczas po raz ostatni w sprzedazy regularnej. Nie ejst pewne, ze w momencie zwrotu po np. 2 miesiacach nada go beda mieli (gdyz moze zdecydowali sie go dostarczac do zamowien z innych krajow). Wiec najpierw wola zrobic Ci korekte salda na koncie, gdyby mialo sie okazac, ze "zdobycie" produktu na wymiane nie bedzie dla nich takie latwe (bo np. musza go sciagnac z innego kraju) czy w ogole mozliwe.
Stary 2010-03-20, 13:55   #3520
Smynio
Raczkowanie

GG do Smynio

Cytat:
Napisane przez Taste Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to 14, 15 itd., ale na ten ich katalogowy przelicznik to jest 6, czyli najmniejszy.
Cytat:
Napisane przez mazia84 Pokaż wiadomość
Ja nie polecam tego pierścionka .Zamawiałam go dla mamy i powiem że szybko się starł. Fakt że ma go już dobry rok ale nie nosi codziennie. Później wstawie zdjęcie jak on wygląda w tej chwili. Cała ta srebrna warstwa się starła od wewnętrznej strony dłoni i pierścionek jest teraz miedziany
Dzięki Wam za odpowiedź i z góry za wrzucenie fotki dało do myślenia, choć jak na rok czasu to i tak sporo, kiedyś w rossmanie kupiliśmy sobie z narzeczonym zestaw obrączek za 19,90 zł- jemu starła się po tygodniu, a mnie zaczyna się ścierać po pół roku
http://www.pustamiska.pl/
http://www.pajacyk.pl/
http://www.okruszek.org.pl/
Smynio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:00   #3521
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smynio Pokaż wiadomość
kiedyś w rossmanie kupiliśmy sobie z narzeczonym zestaw obrączek za 19,90 zł- jemu starła się po tygodniu, a mnie zaczyna się ścierać po pół roku
Tak Wam spieszno do zaobraczkowania bylo Jeszcze sie nachodzicie w obraczce po slubie
Stary 2010-03-20, 14:10   #3522
Smynio
Raczkowanie

GG do Smynio

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
Tak Wam spieszno do zaobraczkowania bylo Jeszcze sie nachodzicie w obraczce po slubie
Nie nie, jesteśmy zaręczeni już 2 rok i na razie nie zmieni się to, a chodzimy 7 a obrączki chcieliśmy "odświeżyć", bo nosimy swoje srebrne jakieś 5-6 lat, ale nie ma to jak srebro
Stary 2010-03-20, 14:22   #3523
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak dużo piszecie że nie nadążam czytać ale właśnie wróciłam ze spotkania ZAKOCHAJ SIĘ W SOBIE NA WIOSNĘ i było super ! Oprócz miłej atmosfery kawki, słodkiego poczęstunku zbieranie cukierków AVON ( za udzielanie się) kto uzbiera najwięcej dostaje nagrodę, 4 osoby ( w tym ja ) dostały perfumy Avon WISH OF LOVE , są bardzo ładne ale nie widziałam ich w katalogu, oraz dostałam również szminkę ULTRA COLOUR RICH i dwa kupony , gdy uzbieram ich 17 ( wręczają na każdym spotkaniu ) dostanę prezent
no wiesz ja sie troche wkurzylam bo zapisalam kiedys mame zeby sobie tps przeszla i jakos jej poszlo pozniej wyjechala do angli i juz nie zamawia a ja od 4lat robie co katalog zamowienia najpierw min 500zl teraz juz od dluzszego czasu ponad 1000zl i ona dostala od liderki na maila takie zaproszenie na ciacho poogladanie nowosci z nastepnych kat i odebranie prezentu a ja nic normalnie zenada ta liderka juz mnie tak wkurza chetnie bym ja zmienila a jak ja ostatnio zobaczylam i pytam czy moglaby mi jakies nowosci pokazac lub cos to mi powiedziala ze bieda i nic noie ma a na aukcjach sprzedaje
Stary 2010-03-20, 14:32   #3524
ololufe
Zakorzenienie

Zartuje tylko Swoja droga avon jeszcze sie nie wzial za produkcje obraczek...
Stary 2010-03-20, 14:43   #3525
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź

A mam jeszcze 2 pytania:
1) Czy oferta internetowa jest traktowana jak oferta netto i wlicza się do bazy opustu, ale mu nie podlega?
2) Czy produkty ze stron wyprzedażowych z katalogu podlegają wypracowanemu opustowi?
Oferta internetowa jest tak samo liczona jak netto i demo

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Hm... bardzo interesujący jest ten pierścionek z oferty internetowej...ciekawe czy cyrkonie nie będą odpadać
Stary 2010-03-20, 14:45   #3526
Yorki
Rozeznanie

Dziewczyny, ale produkujecie Nadrobiłam U mnie słabiuteńko z 05 klientki na 120 zł A tu zaczelam z tż program batyckiego hmmm... bedzie ciezko, ale jakoś damy radę, trzeba Miłego wiosennego weekendu życzę Wam wszystkim

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:04   #3527
Smynio
Raczkowanie

GG do Smynio

Hej! Co myślicie o antyperspirantach w kulce z avonu damskich/męskich? Chciałabym zakupić dla siebie i narzeczonego, ale nie wiem czy rzeczywiście są godne uwagi.... "capią" pachy po nich czy długo działają? chronią troche przed poceniem czy tylko pachną? Z góry dzięki za odpowiedź.
Stary 2010-03-20, 15:10   #3528
Y a s m i n e
Rozeznanie

Kiedyś używałam tylko ich, ale po jakichś 2 latach zaczęły mnie swędzieć pachy..:/. Straszynie mnie zaczęły przesuszać. I od tej pory w ogóle nie mogę używać rollonów, żadnej firmy. Ale z tego co pamiętam, to były dobre. Skuteczne i ładnie pachniały.
Ostatnio kupiłam swojemu chłopakowi i niestety muszę stwierdzić, że niezbyt działa. Poza tym, u Niego zostawiają białe ślady na czarnych ubraniach.
Y a s m i n e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:19   #3529
emza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulkaandzia Pokaż wiadomość
Czy nowy podkład odcień natural Beige będzie dobry dla lekko opalonej cery? czy za jasny?
najciemniejszy jest chyba medium beige

Licencjonowana Kosmetolog

Studia magisterskie:

1. Kosmetologia PUM
2. technologia chemiczna ZUT
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:23   #3530
jovita85
Raczkowanie

GG do jovita85

Cytat:
Napisane przez Smynio Pokaż wiadomość
Hej! Co myślicie o antyperspirantach w kulce z avonu damskich/męskich? Chciałabym zakupić dla siebie i narzeczonego, ale nie wiem czy rzeczywiście są godne uwagi.... "capią" pachy po nich czy długo działają? chronią troche przed poceniem czy tylko pachną? Z góry dzięki za odpowiedź.
Prawdę powiedziawszy są mocno przeciętne. Testowałam na sobie damskie- zarówno te "zapachowe" jak i te Active 24 h czy jak im tam i jedne i drugie niekoniecznie chronią niestety przed czymkolwiek;/
jovita85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:41   #3531
ololufe
Zakorzenienie

Te Active 24h w sztyfcie probowalam dawno temu i bardzo sie na nich zawiodlam, gdyz nie dosc, ze nie chronily wcale, to jeszcze zostawialy biale plamy. Nigdy wiecej nie mialam odwagi sprobowac innych.
Stary 2010-03-20, 15:59   #3532
19patka88
Raczkowanie

Dziewczyny która posiadaja okulary Elvira,one sa koloru brazowego czy czarnego?? Bo w katalogu jest pokazany kolor brazowy ( a takie własnie bym chciała) a znowu w mini katalogu do kat 07 jest pokazany kolor czarny?? wiec juz zgłupiałam sama jaki one kolor maja
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:07   #3533
mazia84
Raczkowanie

Umieściłam na katalogowym zdjęcia pierścionka Nixie z oferty internetowej do 5.
Zaznaczam że pierścionek nie był noszony codziennie i nie był noszony przy pracach domowych
Brakuje jednego oczka.
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:29   #3534
alutka63
Raczkowanie

GG do alutka63

złamanie regulaminu forum
Liderka od 2009r

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-03-21 o 18:56
alutka63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:37   #3535
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny która posiadaja okulary Elvira,one sa koloru brazowego czy czarnego?? Bo w katalogu jest pokazany kolor brazowy ( a takie własnie bym chciała) a znowu w mini katalogu do kat 07 jest pokazany kolor czarny?? wiec juz zgłupiałam sama jaki one kolor maja
Są obydwa kolory
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 17:09   #3536
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
A jeśli kaska doszłaby do nich 26.03? I tak przecież 25.03 jeszcze nie pakują paczki. Wtedy by mi ją wysłali?
jesli 26go dostana kasę to Ci nie wstrzymają ale kolejny dzień zwłoki może już tym skutkować bo jak pobiorą zamówienie do realizacji a nadal będziesz im wisieć kasę to wstrzymają. Ja tak teraz miałam w bieżacym kat. W piątek skladalam zamowienie, w pon pobrali do realizacji i mi wstrzymali choc pieniązki trafily do nich nastepnego dnia we wtorek. W srode z samego rana do nich zadzwonilam i niestety musialam zaplacic za kuriera bo inaczej paczka by mi przyszla na kolejny termin dopiero

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

a tak wogole czy Wam też tak ciężko jest zmyć z rzęs ten nowy tusz wydluzajacy super extend? bylam z niego bardzo zadowolona bo jak dla mnie jest to nastepca upliftingu-mojego ulubionego tuszu ktory niestety zostal wycofany, cieszylam sie dopoki nie przyszlo mi go zmyc-normalnie masakra! reszta rzes mi wypadnie a mam ich naprawde niewiele ;(
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 17:28   #3537
ololufe
Zakorzenienie

@mazia84
Alez masz ladnie wzorki na paznokciach A pierscionek faktycznie bardzo zniszczony jest. Ja jedyna bizuteria jaka zamowilam z avonu byl komplet bizuterii Marianna w celnie katalogwej na samym poczatku (70 + 60zl). Wykosztowalam sie bardzo. Tak ladnie sie prezentowal w katalogu. Akurat nie bylam wtedy w Polsce. na zywo zobaczylam go po ok. 4-5 miesiacach od dostawy. Zawiodlam sie bardzo... na pewno krysztalow Svarowskiego t5o on w sobie nie mial a jakies tandetne plastiki. To tego ten posrebrzany lancuszek... Nie spodziewalam sie takiej jakosi po avonie. Tym bardziej takiego oszustwa co do krysztalow Svarowskiego, ktore z pewnoscia nimi nie byly. Oddalam go siostrze po miesiacu lancuszek przelamal sie na pol... Tak wiec nigdy wiecej bizuterii z avonu! Wole dolozyc troche wiecej i kupic sobie cos porzadniejszego.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

W 6 katalogu chce skorzystac z tej promocji 45% opustu kupujac wode TTA Tomorrow i Always. Jak dobrze przeczytalam na skanie z waatku katalowego to dostane do nich 2 komplety bizuterii... I co ja z nia zrobie... Czy ona jakos w miare wyglada? CHyba w demo do 5 tez jest? Moze ktos ma i wrzucilby na katalogowy Szwagierce bym chetnie ja oddala ale nie wiem czy wstyd mi nie bedzie dawac jej tandety Moze chociaz pierwse wrazenie w miare robi ?

Dodam, ze mam na mysli komplet bizuterii Davena.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

http://img13.allegroimg.pl/photos/or...8/98/939289830

Znalazlam go na allegro... tak jak myslalam nie wyglada ciekawie...

Edytowane przez ololufe
Czas edycji: 2010-03-20 o 17:25
Stary 2010-03-20, 17:49   #3538
anulkaandzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
najciemniejszy jest chyba medium beige
czyli lepszy będzie medium? wiesz nie chce miec pomarańczki ani mąki na buzi :P
Ololufe dzięki za odpowiedź więc wzięłam Electric, maż też mi je doradził (ma chłopak gust)
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 17:56   #3539
ankamicha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość

a tak wogole czy Wam też tak ciężko jest zmyć z rzęs ten nowy tusz wydluzajacy super extend? bylam z niego bardzo zadowolona bo jak dla mnie jest to nastepca upliftingu-mojego ulubionego tuszu ktory niestety zostal wycofany, cieszylam sie dopoki nie przyszlo mi go zmyc-normalnie masakra! reszta rzes mi wypadnie a mam ich naprawde niewiele ;(
Noo rzeczywiście, nie najlepiej mi się go zmywa i wypadają przy tym rzęsy, ale aż tak źle nie jest. Poza tym zdeka skleja rzęsy i przez to niezbyt fajny efekt...
ankamicha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 18:01   #3540
Dagusiac
Zakorzenienie

Dziewczyny jak ja długo do Was nie zaglądałam. Nie dam rady nadrobić, bo pewnie byłoby to ponad 20 stron
W tym czasie złożyłam dwa zamówionka z 04, wczorajszy termin status nadal "czeka". W poprzednim terminie zamawiałam torbę Maja i oczywiście nie przyszła, dam znać czy będzie teraz. Jakoś katalog 4 nie zrobił szału wśród klientek. Mam nadzieję, że z 5 będzie inaczej.

Ja również mam dylemat co do poczwórnych cieni: aquadelic czy te drugie? Dodam, że mam duże, granatowe oczy. Aquadelic jest ładny w katalogu, ale nie wiem czy zdołałabym coś wykombinować z tego turkusowego i pomarańczowego Doradźcie dziewczyny!

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości