|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
kasha co za niedojrzały gówniarz nie miałabym teraz żadnych skrupułów względem jego.
Trzymaj się kochana, musisz być silna.Wierze, że twarda babka z Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
kashha moje problemy przy Twoich to pikuś. nie znam całęj sytuacji Twojej z ojcem dziecka, tylko tak częściowo, ale ja bym go po prostu chyba powiesiła za jaja
![]() ![]() ![]()
#2793 |
Zakorzenienie
|
kasha poprostu d.u.p.e.k i podobnie jak papateria chyba bym nie miala zadnych skrupułów wzgledem niego
carmena nie zazdroszcze podejscia rodzicow nie bylo to zbyt mile jak sie zachowali zamiast cie wspierac... ale pamietaj ze na nas mozesz liczyc ![]() dziewczyny na[rawde wam wspolczuje zamiast sie cieszyc tym okresem ciazy to was spotykaja przeszkody mam nadzieje ze jak maluszki beda na swiecie bedzie duzo bardziej kolorowo
#2794 |
Raczkowanie
|
anoxa dlatego się cieszę, że tutaj trafiłam
![]() ![]() Dziewczyny powiedźcie mi czy Wy macie kobiety czy mężczyzn za swoich prowadzących, bo może ja po prostu robię błąd, że wybieram facetów ![]()
#2795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
![]() mlm trzymaj się i głowa do góry, wszystko musi być dobrze. Moja koleżanka rok temu była w podobnej sytuacji i wszystko skończyło się dobrym rozwiązaniem. Dzisiaj ma już półrocznego ślicznego synka. idealne brzuszek jak z katalogu ![]() madziorek jak chcesz to mi oddaj ze 2 kilogramy bo ja przytyć nie potrafię, a niedługo mam wizytę i dostanę opiernicz bo miałam utyć chociaż kilogram. kasha nie przejmuj się jak z niego taki du....teraz najważniejsza dzidzia, chociaż dobrze, że na jego rodzinę możesz liczyć. carmena ja chodzę do kobiety i bardzo sobie chwalę. Ma 33 lata, 2 dzieci i fajne podejście. Już raz zmieniłam lekarza, ale teraz już nie zmieniam bo ona mi pasuje. A ja dzisiaj na długim spacerze byłam i padam, jak za długo chodzę to od razu mnie krzyż boli. I jak mlm opisała objawy to mi się też zaraz wydaje, że mam to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Raczkowanie
|
A mogę miec jeszcze jedno pytanie
![]() ![]() ![]() aha Lilka__ mam te same kłopoty z plecami a w pracy w której pracuję muszę dźwigac i się schylac, a mimo to boję się że żaden lekarz mi nie da zwolnienia i będę musiała się tak męczyć :/
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo ![]() Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-03-20 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
carmena mozesz pytac do woli bo zarowno jak i reszta dziewczyn jesli tylko beda znaly odpowiedz to napewno ci jej udziela
ad1 ja chodze do kobiety jest swietnym lekarzem i ma super podejscie jak juz pisalam jak czasem czytam wasze przygody z lekarzami to mi sie wydaje ze mi sie aniol trafil a nie lekarz chociaz czasem niektorzy mowia ze niby kobiety mniej delikatne sa to ja mam zupelnie inne doswiadczenie ad2 mysle ze spokojnie mozesz isc zrobic polowkowe prywatnie u innego ginka wczesniej tez chodzilam do kobiety ale prywatnie i nie mialam do niej zastrzezen jako do lekarza ale ona zdiagnozowala moja ciaze obumarla i mam taki uraz boje sie ze jak teraz pojde i znowu bedzie cos nie tak... dlatego nie chodze a ta obecna tez na poczatku sprawdzalam i miedzy wizytami dwa razy bylam prywatnie u innych ginkow aby zrobili mi usg i sprawdzili czy aby napewno z dzidzia wszystko ok ale okazala sie byc nie tylko milym ale tez dobrym lekarzem ![]() a ja mam dzisiaj dolka plakac mi sie chce ![]()
#2799 |
Raczkowanie
|
cześć Mamuśki !!!!!!!
wpadłam tak tylko na chwilkę powiedzieć cześć i się zmywam bo musze z tż na zakupki skoczyć bo dopiero autko od mechanika wróciło. Lilka gdyby tylko tak siędało to chętnie oddałabym ci nawet 4 kg.Jedyne co mnie pociesza to to, że wszystko idzie mi w brzuszysko a nie w tyłek:P Uciekam i później się odezwę papa!!!!
#2800 |
Raczkowanie
|
anoxa nie wiedziałam o wcześniejszej ciąży
![]() ![]() ja muszę w poniedziałek gdzieś się w końcu zarejestrować i nie wiem gdzie :/a i tak pewnie będę musiała czekac znowu 2 tygodnie na wizytę. na dodatek jeszcze te L4 zas.rane, poczytałam trochę na necie i prawnie nie mogę go dostac bo ciążę mam prawidłową, a nie chodzi mi uciekanie od pracy dla mojego 'widzimisie' tylko o ten ból pleców i zmęczenie po niej ![]()
#2801 |
Zakorzenienie
|
Hej kobiety, zaczęłam do Was pisać wczoraj wieczorem, długaśny post i co? I przed samym końcem, pisząc ostatnie zdanie, mówiąc dzień dobry i dobranoc zarazem co? Komputer mi się wyłaczył... Wściec się można...
Co najważniejsze, na pewno jesteście ciekawe jak sytuacja z moja pracą i wogóle... zaraz Wam skopiuje to co na blogu pisałam... By nie powtarzać się, bez sensu ![]() Ja z Łucją zostałam w samochodzie, a Damian poszedł wprost do paszczy lwa (buhahaha)! Dość chwilę go nie było, więc zaczęlam się zastanawiać co i jak. Gdy wróciła, wszystko było jasne. A więc moi drodzy Państwo, śmiech śmiech śmiech na sali. Przychodzi Damian do sekretarki, mówi co i jak, że mam papiery, że prosi o podpisanie kopii, pieczątkę firmową i datę. A Ewelina do niego, że ona nie może tego przyjąć, że Basia tutaj już nie pracuje, że ona nie jest osobą kompetentną. Że ona nie może, żeby zszedł do księowej. No to sru na dół, swoją drogą bidok wczoraj naderwał sobie coś w nodze na hali i kuleje. Nie istotne w sumie. W każdym bądź razie w dupę uprzejma księgowa zdziwiona co to, że ona tego nie może podbić i podpisać, że przecież ja tutaj nie pracuję i ona tego nie może przyjąć. No cóż, cholera jasna, wielkie odkrycie, że tutaj nie pracuję i ogromny zakaz (obstawiam, że od szefa) przyjmowania czegokolwiek ode mnie. No ładnie. I co? I pani G odsyła go do sekretariatu. WIęc uprzejmie albo mniej uprzejmie informuje, że już tam był. WIęc w takim razie do szefa, że proszę do sekretariatu, a tam już koleżanka mu pokaże co, gdzie i jak. No to sru - kierunek góra, sekretariat, oczekiwanie aż szef pozwoli na wejście. Wchodzi, mówi co i jak... a ten, że najpierw musi przeczytać i wogóle. A za chwilę hasło roku: "Ja nie wiem czy to mogę przyjąć, bo przecież Basia tutaj nie pracuje" No to Damian mu mówi, że jak to nie wie czy może to przyjąć, jak to jest odwołanie od świadetwa pracy, które wystawili. A on, że nie wie, że nie wcale nie musi, że coś tam... Nie wnikam jak tam stan nerwów Damiana w tym czasie, ale nie istotne. Powiedział mu tylko, że musi to przyjąć, podpisać i odpowiedzieć w przeciągu tygodnia. Akurat w biurze siedział prawnik, szefunio pokazał mu dokumenty, i podobno nawet nie czytał, tylko zobaczył zaświadczenie o ciąży i to, że jest to wniosek o sprostowanie świadectwa pracy i mówi, że musi to przyjąć, musi to podpisać, a potem mogą działać, czy coś takiego... Ponoć mina Panu prawnikowi zrzadła! I dobrze. Ciekawa jestem czy coś wymyślą, czy będą kombinować, czy sobie darują. Potwierdzone dokumenty mam, kopia podpisana, wraz z datą i pieczątką! Mam nagraną rozmowę telefoniczną z prezesem w razie czego, gdzie robi z siebie i ze mnie debila... tak więc zobaczymy Nieźle co nie? Przed chwilą wyciągłam muffinki z piekarnika, za godzinę ma wpaść Damianowa siostra z narzeczonym i zaproszeniem na ślub... potem moi rodzice przyjadą z Łucją. Ja właśnie powiesiłam pranie, i zaraz oddam się spowrotem książce... dobiega już powoli końca. Niestety nie mam już nic więcej do czytania, a gdzie tam do poniedziałku ![]() Nie nadrobiłam Was, ale postaram sie przejrzeć co tam i jak tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki jakiego kremu na rozstepy uzywacie?
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasha,Carmena - współczuje sytuacji, ja nie wiem jak bym sie zachowala, ale wazne byscie dbaly o siebie i dzidzie...a zycie jakos sie ulozy...szkoda ze zostajecie z problemami sami.... Moi rodzice pomagaja jak moga, TZ tez...i nie rozumiem nie odpowiedzialnosci ![]() ![]() od nas dostaniecie ![]() Basia - barawo, moze nie powiedzieli prawnikowi o ciazy ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-03-20 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Rozeznanie
|
Basia, dobre hehe, pierwsze słyszę, że sekretariat nie może przyjmować pism, to ich zas..rany obowiązek w końcu od tego jest sekretariat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Zakorzenienie
|
Karolcia nie mam pojęcia... najlepsze jest to, że debile nie mogą przyjąć, że ja nie pracuję, że coś tam. A cholerka jasna w świadectwie pracy jasno i wyraźnie było napisane:
„Pracownik może w ciągu 7 dni od dnia otrzymania świadectwa pracy wystąpić do pracodawcy z wnioskiem o sprostowanie tego świadectwa.” (podstawa prawna – art. 97 § 2(1) Kodeksu Pracy) I to właśnie było to... a Ci do TŻa że nie mogą przyjać! Wrrr! A co do całej sytuacji, to obstawiam, że oni zagrali tak bo może myśleli, że nic z tym nie zrobię. Wiadomo różne osoby, różne charaktery, nie każdy ma siłę do walki o cokolwiek, poza tym nie każdy potrafi napisać pismo, woli sobie darować itd... i może mieli taką nadzieję. A w razie czego uzasadnienie, że oni myśleli, że jestem poniżej 3 miesiąca ciąży... w sumie mój błąd, że na papierze nie dałam im zaświadczenia który to tydzień od razu, nim przysłali świadectwo pracy... powiedziałam i szefowi, i księgowej telefonicznie... ale wiadomo, gdyby było fair, wystarczyło by... a że są jacy są 'zapomnieli' o tym i w razie jakiejkolwiek sprawy zawsze mogli powiedzieć, że oni nie wiedzieli który to miesiąć! Lilka, kij że sekretariat nie może, to jeszcze księgowa też nie... i tłumaczenie, że ja tutaj nie pracuję już, że oni nie muszą, że coś tam. Ale i tak szef najlepszy, że on tego nie przyjmie, że nie może... debilizm! |
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
basienka czytałam rano
alutka ja używałam oliwki penaten w żelu ale mi się skończyła teraz oliwki z rossmana tej różowej , bardzo fajna konsystencje ma no i skład przedewszystkim ![]() Ide sprzatac i coś przygotowac na jutro, bo rano szkoła a potem nie będzie kiedy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Raczkowanie
|
Baśka do UWAGI z nimi !!!!
![]() ![]() alutka78 nie mam jeszcze rozstępów (tych ciążowych) ale profilaktycznie smaruję się oliwką dla dzieci- rzekomo dobra, no ale jak się ma je w genach to i końskie łajno nie pomoże ![]() karolcia228 nie mogę w końcu całą ciążę przepłakać, więc musi byc w końcu dobrze ![]() ![]()
#2808 |
Zakorzenienie
|
Papeteria gdzie studiujesz i co? Nie wiem czy już przypadkiem o to nie pytałam, ale nie jestem pewna
![]() Carmena, a daj spokój. Ale w nosie ich mam! Najlepsze jest to, że szef wcale nie młody facet, ma dziecko i wogóle... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-03-20 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Rozeznanie
|
alutka a ja do biustu mam perfecta mama a na brzuch smaruję z vichy, ale jak mi się skończy to coś innego kupię bo on za drogi jest jak dla mnie, a resztę ciała balsamem czerwonym z garniera. Jak szukałam w necie to nawet dobre opinie ma Pharmaceris M Foliacti przeciw rozstępom i kosztuje ok 30-40 zł w aptece.
Basia ja mam pytanie do twoich mufinek z wiśniami. Czy takie z soku mogą być, czy za mokre będą, bo w końcu muszę jej wypróbować? Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-03-20 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2810 | |
Zadomowienie
|
Mustela
![]() Cytat:
kasha mysle, ze daj sobie spokoj z tym facetem. Spotkania i kontakt z nim tylko Cie doluja, a teraz jest Ci to niewskazane... A Twoj tata nic nie podejrzewa jeszcze? aniaa jak tylko wrocisz, to koniecznie czekamy na zdjecia zakupow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Rozeznanie
|
Dzieki za odpowiedzi, moze slyszalyscie cos na temat kremu na rozstepy dla kobiet w ciazy - Palmers z maslem kakaowym? Chyba sie na niego skusze. Do tej pory mialam z Daxa Perfecta Mama.
#2812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My bylismy na spacerku w lesie troszke pochodzilam, wczesniej z mama bylam ![]() Mama zrobila mi nalesniki ze bita smietana i owocami ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bajki też już stoją na półce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Rozeznanie
|
ja uzywam palmers z maslem kakaowym na poczatku tylko mnie draznil zapach ale rozstepow jeszcze nie mam wiec mysle ze jest dobry. ja smaruje nim brzuch i piersi a reszte ciala balsamem vaseline a mineralami nie wiem czy w polsce jest ale jest swietny bo mialam strasznie wysuszona skore na nogach az mi skora schodzila i juz po jednym posmarowaniu wrocila do normalnosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2818 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
alutka ja najpierw mialam oliwke przeciw rozstepa rossmanowska a teraz mam z vichy krem
a ja na poprawe humorku zrobilam sobie paznokcie bylam tez u babci bo przyjechala ciocia i kuzyn z coreczka troszke sie odchamilam i zjadlam torta babcia sama robila ![]()
#2820 |
Zakorzenienie
|
basienka to jest studium kosmetyczne
alguien z tą osobowością masz racje karolcia ale smaka robisz tymi naleśnikami ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- właśnie zajadam gorące fornetti z nadzieniem trukawkowym i morelowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.