Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszczalskich - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-20, 14:08   #571
19agusia91
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

wezmę na wszelki wypadek komedię ściągnę też, bo mam zamiar to ogladać z 16letnią kuzynką, cobyśmy potem się nie zadołowały

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Jyyli, pokaż nam tego cyckonosza!

Zazdroszczę sklepu. U mnie na Trhiumpie, czy jak to tam się pisze, wywieśli , ze "fachowe doradztwo, miseczki FGH" ale boję sie tam wejść
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:13   #572
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Mnie tu własnie krew zalewa. Wszystko, absolutnie wszystko jest zapakowane w plastik. Wkurza mnie to podwójnie, bo na przykład chcę kupić jedną kukurydzę, ale muszę wziąć 2 bo tak są pakowane. Produkty na wagę są niemalże niedostępne. Wszystko w paczkach, w plasterkach.

A do tego ekologiczna propaganda z każdej strony, która ma za zadanie jedynie zamydlenie ludziom oczu.

Na święta całe miasto to jedna wielka iluminacja świateł, a na szarych ludzi najeżdża się za zostawianie telewizora na stand by.
Za te miejskie światła oczywiście płaci społeczeństwo w podatku, który jest niemały. Ale problemu braku śmietników nie ma komu rozwiązać.
U mnie nie ma tych eko śmietników ! A w innych miastach z tych śmietników śmieci są zsypywane do jednej śmieciary, gdzie tu logika W ogóle to hermetyczne pakowanie... Gdzie tu natura? sama chemia i woda we wszystkim, warzywa nie wyglądają jak warzywa, wszystko takie napompowane. Idzie sie na targ i słyszy "nie pryskane" a nawet to widać... Ja np jabłka zawsze kupuję z takimi czarnymi plamkami, chyba są zdrowsze. Nie zostawiam urządzeń na stand by (oprócz mikrofali, nie będę wyłączać z kontaktu), mam zamiar walczyć z ulotkami, tyle drzew przez to ścinają i w ogóle z wszystkimi opakowaniami, nawet kupiłam sobie specjalne na jedzenie do szkoły, żeby w folii aluminiowej nie nosić. Wczoraj na dniach otwartych było troszkę na ten temat, wystawiano przedstawienie o jajach, kolega grał dziadka. Mówił, że teraz kury sztuczne, jaja sztuczne, kiedyś nie było salmonelli, kurom nie ucinało się pazurów, dziobów, nie gasiło się światła, żeby więcej niosły, ludzie nie bali się chorób, nikt nie chorował na żadne takie świństwa jak teraz... Jak ten świat się stacza...
Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Ja się wkurzałam jak wycofana mój ulubiony twaróg.
Kupowałam taki w pergaminie, bo te w folii zawsze albo miały nieprzyjemny zapach, albo niekoniecznie były smaczne. A w lecie to już w ogóle tragedia- strasznie się w tej folii nagrzewały i nadawały się tylko dla psów.
A ten niemal zawsze świeży, bez zapachu i posmaku od folii. I co? Wycofali, bo ponoć narzucono że folia musi być
Idiotyzm. Tak wielce sklepy promują ekologię, a sami co robią... Pamiętam jak biedronka zrobiła sobie wysypisko śmieci za starym samochodem u mnie przed blokiem...

Bloguję

Edytowane przez Soleilka
Czas edycji: 2010-03-20 o 14:20
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:16   #573
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
wezmę na wszelki wypadek komedię ściągnę też, bo mam zamiar to ogladać z 16letnią kuzynką, cobyśmy potem się nie zadołowały
jak z 16 letnia kuzynka to wez moze jeszcze inny film
mi to requiem srednio sie podaobał nie ogladałam ostatnich hcyba 5 minut ale bym nie zniosła tego dłużej
film daje do przemyslenia ale niektore sceny byly ohydne
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:18   #574
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Witam Wróciłam z zajęć i zakupów. Odkryłam w mnie w mieście outlet Koemi i kupiłam tam sobie stanik, gatki i koszulkę Mają tam niedrogo, wszystkie rozmiary, niesamowicie duży wybór i jeszcze kompetentne sprzedawczynie, które po spojrzeniu na mnie nie powiedziały "pani nie może mieć 65 pod biustem"
Koemi? nie znam, gdzie on jest, Znam tylko dwa na Jarotach, ale tam nic ciekawego nie ma

Ciasto już się piecze

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
jak z 16 letnia kuzynka to wez moze jeszcze inny film
mi to requiem srednio sie podaobał nie ogladałam ostatnich hcyba 5 minut ale bym nie zniosła tego dłużej
film daje do przemyslenia ale niektore sceny byly ohydne
Ja uwielbiam ten film, widziałam kilkanaście razy, ale nieźle dołuje, więc nie polecam szesnastce
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:26   #575
xxxMikixxx
Zakorzenienie

I ta muzyka http://www.youtube.com/watch?v=e2Ma4BvMUwU aż ciarki przechodzą

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:35   #576
Renia90
Zakorzenienie

skończyłam myć i sprzątać
Cytat:

Ja własnie zaraz mój wyciągam, przetrę, sprawdzę czy wszystko ok i do lasu
ja właśnie umyłam 'swój'.. rower od brata, ale zawsze mi pożyczał, więc teraz przeszedł na mnie, bo siostra na nim nie lubi jeździć, a rodzice mają swoje
Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Robię ciasto marchewkowe
aaa pyszotka zrobię z mamą po poście

chwilę odpocznę i biorę się za ćwiczenia, muszę dać popalić mojemu brzuchowi

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:37   #577
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Koemi? nie znam, gdzie on jest, Znam tylko dwa na Jarotach, ale tam nic ciekawego nie ma
Za Inką, naprzeciwko zielarskiego, to jest jak się idzie od ratusza w stronę Wysokiej Bramy, trzeba skręcić w prawo za apteką i indyjskim sklepem.
Rozmiary mają naprawdę niesamowite, nie tylko takie "nietypowe", czyli normalne, ale też różne naprawdę nietypowe

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość

Jyyli, pokaż nam tego cyckonosza!

Zazdroszczę sklepu. U mnie na Trhiumpie, czy jak to tam się pisze, wywieśli , ze "fachowe doradztwo, miseczki FGH" ale boję sie tam wejść
Nie pokażę póki co niestety, bo nadal nie wiem, co się stało z aparatem, a z komórki nie mogę przesłać (beznadziejna jest, jak dobrze, że za rok kończy mi się umowa)

W Triumphie fajne są staniki, jakościowo dobre i śliczne, ale raczej drogie niestety. I u nas chyba normalnych rozmiarów nie ma, jak byłam nastolatką, to nawet obwody od 75 się zaczynały (nawet mam gdzieś jeszcze 75A Obwód to chyba na biodra by mi pasował a miseczki na uszy).

A ten, co sobie dziś kupiłam, jest taki turkusowy, z jakby naszytym materiałem prześwitującym brązowym w paski tak, że prawie turkusowego nie widać, ma koronkę i góry i piękne koronkowe ramiączka Ale najważniejsze, że pasuje, ja bym najbrzydszy na świecie nosiła, gdyby dobrze trzymał Jak będę chciała robić striptiz, to będę na urodę patrzeć, na rozmiar już nie bardzo

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:48   #578
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ciesze sie, ze chociaz Ty masz zdrowe i normalne podejscie do tych spraw
Nie twierdzę, że moje podejście jest dobre, w końcu jestem wege, a Kota karmię mięsem. Z drugiej strony Kot wykończyłby się na karmach bezmięsnych. Aczkolwiek ostatnio kupuję mu głównie te rybne, co już jest zgodne z moim żywieniem.

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
szampony i odzywki,pelna oferta,ja chce kupic do blondow szampon,juz mialam kiedys i bardzo dobrze go wspominam,przecenili z 35 na 27.99
I tak drogo ;/ Ale zobaczę, co tam u mnie w Rossmannie mają.

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
teraz uprzątnę rzeczy w pokoju, zetrę podłogę, poodkurzam a później wezmę się za łazienkę zjem obiad i pójdę odkurzać samochód i umyć rower - w końcu pogoda i można jeździć
Mały pracuś z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Chyba się tam przejdę i spytam, co myślą o takiej akcji.
Dobry pomysł

Cytat:
No właśnie ja szukam i nie mogę znaleźć, może czas założyć taki
Jak coś to daj znać

Cytat:
Robię ciasto marchewkowe
Masz wolny, niezamieszkany parapet? Jak tak to poproszę o wynajem. PRzenoszę się do Ciebie na jakiś czas

Cytat:
Mnie tu własnie krew zalewa. Wszystko, absolutnie wszystko jest zapakowane w plastik. Wkurza mnie to podwójnie, bo na przykład chcę kupić jedną kukurydzę, ale muszę wziąć 2 bo tak są pakowane. Produkty na wagę są niemalże niedostępne. Wszystko w paczkach, w plasterkach.
Nie ma tam żadnych bazarów itd.?!

Cytat:
A do tego ekologiczna propaganda z każdej strony, która ma za zadanie jedynie zamydlenie ludziom oczu.
Skąd ja to znam...

Cytat:
Za te miejskie światła oczywiście płaci społeczeństwo w podatku, który jest niemały. Ale problemu braku śmietników nie ma komu rozwiązać.
Dokładnie o tym problemie zrobiłam swego czasu demota :P

Cytat:
U mnie nie ma tych eko śmietników !
U mnie są.
W szkole zbieram butelki szklane i plastikowe od osób, które obok siebie nie mają, i wyrzucam do tych moich

Cytat:
Gdzie tu natura? sama chemia i woda we wszystkim, warzywa nie wyglądają jak warzywa, wszystko takie napompowane.
A ludzie wolą kupować te błyszczące nawoskowane owoce i warzywa

Cytat:
awet kupiłam sobie specjalne na jedzenie do szkoły, żeby w folii aluminiowej nie nosić.
Ja noszę w papierowych torebkach

Cytat:
Mówił, że teraz kury sztuczne, jaja sztuczne, kiedyś nie było salmonelli, kurom nie ucinało się pazurów, dziobów, nie gasiło się światła, żeby więcej niosły, ludzie nie bali się chorób, nikt nie chorował na żadne takie świństwa jak teraz... Jak ten świat się stacza...
A ile osób teraz wie, co oznacza 3 na jajkach? Właśnie to o czym piszesz... Ja kupuję tylko te oznaczone 1. Bo 0 ma u mnie w sklepie tylko Czachorkowski i czasami Invest Michel, a one mają też 3, nie będę wspomagać tych firm
Stary 2010-03-20, 14:50   #579
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Za Inką, naprzeciwko zielarskiego, to jest jak się idzie od ratusza w stronę Wysokiej Bramy, trzeba skręcić w prawo za apteką i indyjskim sklepem.
Rozmiary mają naprawdę niesamowite, nie tylko takie "nietypowe", czyli normalne, ale też różne naprawdę nietypowe

Nie pokażę póki co niestety, bo nadal nie wiem, co się stało z aparatem, a z komórki nie mogę przesłać (beznadziejna jest, jak dobrze, że za rok kończy mi się umowa)

W Triumphie fajne są staniki, jakościowo dobre i śliczne, ale raczej drogie niestety. I u nas chyba normalnych rozmiarów nie ma, jak byłam nastolatką, to nawet obwody od 75 się zaczynały (nawet mam gdzieś jeszcze 75A Obwód to chyba na biodra by mi pasował a miseczki na uszy).

A ten, co sobie dziś kupiłam, jest taki turkusowy, z jakby naszytym materiałem prześwitującym brązowym w paski tak, że prawie turkusowego nie widać, ma koronkę i góry i piękne koronkowe ramiączka Ale najważniejsze, że pasuje, ja bym najbrzydszy na świecie nosiła, gdyby dobrze trzymał Jak będę chciała robić striptiz, to będę na urodę patrzeć, na rozmiar już nie bardzo
O, dzięki wielkie, teraz już mniej więcej wiem

A połączenie turkusu z brązem, wrzuć fotkę koniecznie
Stary 2010-03-20, 14:53   #580
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się wkurzałam jak wycofana mój ulubiony twaróg.
Kupowałam taki w pergaminie, bo te w folii zawsze albo miały nieprzyjemny zapach, albo niekoniecznie były smaczne. A w lecie to już w ogóle tragedia- strasznie się w tej folii nagrzewały i nadawały się tylko dla psów.
A ten niemal zawsze świeży, bez zapachu i posmaku od folii. I co? Wycofali, bo ponoć narzucono że folia musi być
A później pierdo****, że to przepisy unii europejskiej.
Niezapakowane produkty da sie kupić, tylko że w specjalnych bardzo drogich sklepach i kilkakrotnie drożej. Pakowanie i konserwowanie to jedynie obniżanie kosztów.

A jeszcze podejście ludzi - jest w sklepie to znaczy że zdrowe bo przecież jakieś kontrole są

Polska zacięcie dąży do tego co zachód ma od lat 60 i dopiero teraz zaczyna powoli wycofywać. Musimy nadrobić 40 złego żeby dorównać zachodowi.
A ja pamiętam jeszcze te cudowne czasy kiedy nie było reklamówek, ani żadnych plastikowych torebek. Każdy miał siatkę na zakupy. A wszystko w sklepach bez wyjątku było pakowane w szary papier robiony z makulatury.
Żeby dostać pozytywną ocenę ze sprawowania trzeba było przynieść do szkoły minimum 5 kilo makulatury. Wszystkie butelki były zwrotne.
Tak było za złej komuny. A teraz mamy dobrą demokrację i jeszcze lepszą UE i toniemy w śmieciach i nikt nie wie co z tym zrobić.
Cytat:
U mnie nie ma tych eko śmietników ! A w innych miastach z tych śmietników śmieci są zsypywane do jednej śmieciary, gdzie tu logika W ogóle to hermetyczne pakowanie... Gdzie tu natura? sama chemia i woda we wszystkim, warzywa nie wyglądają jak warzywa, wszystko takie napompowane. Idzie sie na targ i słyszy "nie pryskane" a nawet to widać... Ja np jabłka zawsze kupuję z takimi czarnymi plamkami, chyba są zdrowsze. Nie zostawiam urządzeń na stand by (oprócz mikrofali, nie będę wyłączać z kontaktu), mam zamiar walczyć z ulotkami, tyle drzew przez to ścinają i w ogóle z wszystkimi opakowaniami, nawet kupiłam sobie specjalne na jedzenie do szkoły, żeby w folii aluminiowej nie nosić. Wczoraj na dniach otwartych było troszkę na ten temat, wystawiano przedstawienie o jajach, kolega grał dziadka. Mówił, że teraz kury sztuczne, jaja sztuczne, kiedyś nie było salmonelli, kurom nie ucinało się pazurów, dziobów, nie gasiło się światła, żeby więcej niosły, ludzie nie bali się chorób, nikt nie chorował na żadne takie świństwa jak teraz... Jak ten świat się stacza...

Idiotyzm. Tak wielce sklepy promują ekologię, a sami co robią... Pamiętam jak biedronka zrobiła sobie wysypisko śmieci za starym samochodem u mnie przed blokiem...
Eko smietniki w Anglii. Zart jakiś chyba.
Próbują ludzi zmuszać do recyklingu. Tylko co ja mam z takimi posegregowanymi śmieciami zrobić? Kolekcjonować w salonie?
Na całe miasto jest jedno centrum recyklingu gdzie odpadki trzeba przynieść osobiście. To jeśli ktoś nie ma samochodu ma z workiem śmieci na plecach jechać prze całe miasto?
Tylko w nielicznych dzielnicach zbierane są segregowane śmiecie.
Śmiecie do zbiórki wystawia się przed dom. Jeśli śmieciarz rozerwie worek i rozsypie śmiecie, to tego nie zbiera. I tak to zostaje przez następny tydzień.
A ja płacę za to 100 funtów miesięcznie podatku.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:57   #581
201607180946
Konto usunięte

Chatul, możesz zamieszkać na parapecie
Te papierowe torebki to też nie najlepsze rozwiązanie, lepiej spraw sobie pojemnik na kanapki, np. zielony

Ciasto już dochodzi, jeszcze jakieś 15 min., troszkę je ulepszyłam i wyszło coś na kształt jabłecznika, piernika i keksu
Stary 2010-03-20, 15:01   #582
aanika
Zakorzenienie

Witam

Byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam sobie sukienkę w Croppie , pierwsze koty za płoty .

Miałam dzisiaj spotkanie w kościele. Ksiądz już zabrał indeksy, więc zbieranie podpisów skończone . A na koniec dostałam kopertę z pieczątką parafii i napisem "ofiara na kościół" - ksiądz oczekuje ofiary od każdego
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:02   #583
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Niezapakowane produkty da sie kupić, tylko że w specjalnych bardzo drogich sklepach i kilkakrotnie drożej. Pakowanie i konserwowanie to jedynie obniżanie kosztów.

A jeszcze podejście ludzi - jest w sklepie to znaczy że zdrowe bo przecież jakieś kontrole są

Polska zacięcie dąży do tego co zachód ma od lat 60 i dopiero teraz zaczyna powoli wycofywać. Musimy nadrobić 40 złego żeby dorównać zachodowi.
A ja pamiętam jeszcze te cudowne czasy kiedy nie było reklamówek, ani żadnych plastikowych torebek. Każdy miał siatkę na zakupy. A wszystko w sklepach bez wyjątku było pakowane w szary papier robiony z makulatury.
Żeby dostać pozytywną ocenę ze sprawowania trzeba było przynieść do szkoły minimum 5 kilo makulatury. Wszystkie butelki były zwrotne.
Tak było za złej komuny. A teraz mamy dobrą demokrację i jeszcze lepszą UE i toniemy w śmieciach i nikt nie wie co z tym zrobić.

Próbują ludzi zmuszać do recyklingu. Tylko co ja mam z takimi posegregowanymi śmieciami zrobić? Kolekcjonować w salonie?
Na całe miasto jest jedno centrum recyklingu gdzie odpadki trzeba przynieść osobiście. To jeśli ktoś nie ma samochodu ma z workiem śmieci na plecach jechać prze całe miasto?
Śmiecie do zbiórki wystawia się przed dom. Jeśli śmieciarz rozerwie worek i rozsypie śmiecie, to tego nie zbiera. I tak to zostaje przez następny tydzień.
Jak ja się cieszę, że większość jedzenia mam swojego. Mało rzeczy kupujemy i staramy się wybierać jak najzdrowsze. Nie wiem, co będzie, jak wyjadę na studia, boję się, że nic mi nie będzie smakować, zupełnie jak w zerówce

Z tymi eko śmietnikami to dobrze jest w Niemczech. Nigdy nie widziałam normalnych śmietników, być może gdzieś są, ale nie zauważyłam. Wszędzie są porozdzielane i ludzie po prostu wrzucają co trzeba gdzie trzeba, a nie jak np. u mnie na wsi odpady komunalne do plastiku (a są 3 śmietniki, w sensie 1 na plastik itd, na całą, 1000-osobową wieś). Do tego za darmo zabierają jakieś konkretne śmieci z domu, tylko nie pamiętam, co to było, czy makulatura, czy plastik, ale dają specjalne worki, do nich się wrzuca i wystawia przed mieszkanie. I to jest super, jest tam bardzo czysto oprócz miliarda gum na chodniku
A i jeszcze dodam, że ja zwiedzałam zawsze byłe RFN, nie wiem, jak w byłym NRD jest. Może dlatego mam taką optymistyczną wizję Niemiec

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:03   #584
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mały pracuś z Ciebie
A ile osób teraz wie, co oznacza 3 na jajkach? Właśnie to o czym piszesz... Ja kupuję tylko te oznaczone 1. Bo 0 ma u mnie w sklepie tylko Czachorkowski i czasami Invest Michel, a one mają też 3, nie będę wspomagać tych firm
szkoda, że nie zawsze tak mi się chce

my na szczęście mamy swojskie jajka tata od jakiegoś kolegi z pracy kupuje, mieliśmy też kiedyś własne kury no i na targu czasami też stoją ze swojskimi

dobra, biorę się za ćwiczenia

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:08   #585
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma tam żadnych bazarów itd.?!
Jest 1 na milionowe miasto.

Mozna też dostać trochę normalnych rzeczy w azjatyckich sklepach w odległych dzielnicach.
Ale w normalnych sklepach to jest porażka.

W Polsce jeszcze nie jest tak zle. Jak idę do MarcPolu to czuję się jak w jakimś ekskluzywnym sklepie, przez to właśnie że jescze nie wszystko jest w paczkach.
Ale będzie gorzej. Przecież musimy zachód gonić.

Cytat:
Ja noszę w papierowych torebkach
Ja pamiętam jak u mnie w podstawówce dzieciaki miały kanapki w umytych torebkach po mleku (tak, w latach 90 mleko było w torebkach). Były mocne i starczały na wielokrotne użycie. Ja miałam zawijane w papier, bo u mnie mleko ze wsi się kupowało, więc nie było torebki.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-03-20, 15:15   #586
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale ten sam komunizm w inny sposób niszczył nasze środowisko...
Wszystko ma dobre i złe strony.

Cytat:
Te papierowe torebki to też nie najlepsze rozwiązanie, lepiej spraw sobie pojemnik na kanapki, np. zielony
A co nie tak jest z torbami papierowymi?

A pojemnik chyba nie zmieściłby mi się do torebki ;/
Stary 2010-03-20, 15:16   #587
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Chatul, możesz zamieszkać na parapecie

Ciasto już dochodzi, jeszcze jakieś 15 min., troszkę je ulepszyłam i wyszło coś na kształt jabłecznika, piernika i keksu
Ja kanapki noszę w pojemniku na żywność Nigdzie nie mogę znaleźć takiego typowego na kanapki...

A Twoje ciasto... hm, weź zrób zdjęcie i wstaw, to chociaż popatrzę skoro nie wolno mi jeść

A ja zdolna jestem... zrobiłam zdjęcia ale w aparacie bez karty, i teraz nie wiem gdzie mam kabelek żeby przenieść... jak wrócę z apteki to poszukam, lecę po magnezik

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:20   #588
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Witam

Byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam sobie sukienkę w Croppie , pierwsze koty za płoty .

Miałam dzisiaj spotkanie w kościele. Ksiądz już zabrał indeksy, więc zbieranie podpisów skończone . A na koniec dostałam kopertę z pieczątką parafii i napisem "ofiara na kościół" - ksiądz oczekuje ofiary od każdego
Ja bym wycinki z gazet włozyła. Zaden kościół złamanego grosza ode mnie nie zobaczy Nie przy tak agresywnym "proszeniu o jałmużnę"
Cytat:
Ale ten sam komunizm w inny sposób niszczył nasze środowisko...
Wszystko ma dobre i złe strony.
Tylko dlaczego dobrych wniosków z tego nie możemy wyciągnąć?
Zostawić co dobre, zlikwidować co złe i tadaam.. mamy naprawiony świat.

A teraz tak samo niszczy się srodowisko jeśli nie bardziej tylko innymi sposobami.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2010-03-20 o 15:22
Stary 2010-03-20, 15:29   #589
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tylko dlaczego dobrych wniosków z tego nie możemy wyciągnąć?
Zostawić co dobre, zlikwidować co złe i tadaam.. mamy naprawiony świat.
"Świat poprawiać - zuchwałe rzemiosło" [ Ignacy Krasicki "Palinodia" ]

Cytat:
A teraz tak samo niszczy się srodowisko jeśli nie bardziej tylko innymi sposobami.
Oczywiście, że tak samo, tylko metody się zmieniły...
Stary 2010-03-20, 15:32   #590
201607180946
Konto usunięte

Cytat:

Jeżeli nie są z recyklingu, to marnuje się na nie drzewa, ale i tak to jest lepsze wyjście od plastiku.

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość

A Twoje ciasto... hm, weź zrób zdjęcie i wstaw, to chociaż popatrzę skoro nie wolno mi jeść

A ja zdolna jestem... zrobiłam zdjęcia ale w aparacie bez karty, i teraz nie wiem gdzie mam kabelek żeby przenieść... jak wrócę z apteki to poszukam, lecę po magnezik
Zaraz zrobię i wstawię
Stary 2010-03-20, 15:34   #591
kocurzyca
Zakorzenienie

W mojej głowie nadal kołacze sie utopijna wizja naprawiania świata. Pozostałość po hipisowskich naiwnych czasach. Teraz pozostała zgorzkniała staruszka z rozdartym sercem, zawiedziona przez ludzi, bez nadziei....

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-03-20, 15:35   #592
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Witam

Jaką, jaką? Pokażesz zdjęcie? albo chociaż linka ze sklepu?
No tak, każda uroczystość dobra do zbierania ofiar. Ja pamiętam, że przed moim bierzmowaniem proboszcz powiedział, że jak się uzbiera określona suma (już nie pamiętam, coś około tysiąca chyba podał) to będzie bardzo zadowolony, a jak się tyle nie uzbiera, to będzie zadowolony mniej...

Cytat:
Ja pamiętam jak u mnie w podstawówce dzieciaki miały kanapki w umytych torebkach po mleku (tak, w latach 90 mleko było w torebkach). Były mocne i starczały na wielokrotne użycie. Ja miałam zawijane w papier, bo u mnie mleko ze wsi się kupowało, więc nie było torebki.
Pamiętamy lata 90 poza tym teraz też można kupić nabiał w torebkach, nie tylko mleko, ale też słodką śmietankę albo maślankę

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2010-03-20 o 15:36
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:35   #593
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jeżeli nie są z recyklingu, to marnuje się na nie drzewa, ale i tak to jest lepsze wyjście od plastiku.
Hmm, a coś innego poza pudełkiem byłoby dobre? Coś, co dałoby się upchnąć. Bo pudełko za duże jest, w torebce mam mało miejsca niestety.
Stary 2010-03-20, 15:38   #594
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Dobry pomysł

Jak coś to daj znać

A ludzie wolą kupować te błyszczące nawoskowane owoce i warzywa

Było też o oznaczeniach, o myciu jaj itp. Nawet żywe kury były dowiedziałam się co znaczą oznaczenia na opakowaniach, ale mi się to nie przyda - mam jajeczka ze wsi od koleżanki babci to takie jakby 0 lub 1 .

Te błyszczące są bez smaku. Naprawdę, nie ma to jak ogórek z działki.

Wątek powstał https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415422

A w poniedziałek pogadam z nauczycielką, która ma fioła na punkcie ekologii, z panią pedagog, później wybiorę się do leśniczówki i może do prezydenta
Cytat:

Mięso pakowane w szary papier, pamiętam to Tak jak nie pryskane warzywa na targu, pyszne mleko od kóz i krów, które u babci na działce były. U mnie jest tylko kontener na plastikowe butelki. I tak przyjeżdża śmieciara i wszystko razem wrzuca... U Ciebie jeszcze jak duże miasto, to i dużo paliwa idzie, a na rowerze i na plecach, to jednak kłopot.
Cytat:

Ja mam taki mały pojemnik, niebieski z Kubusiem Puchatkiem

Torby papierowe są z papieru = drzewa = wycinka.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:40   #595
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Pamiętamy lata 90 poza tym teraz też można kupić nabiał w torebkach, nie tylko mleko, ale też słodką śmietankę albo maślankę
Oo. To na moich terenach tylko w pudełkach i butelkach..plastikowych oczywiście. Mleka w torebce to z 15 lat nie widziałam, jeśli nie więcej.

Sąsiedzi znów fajki palą. Jak ja ich nienawidzę

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-03-20, 15:40   #596
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Hmm, a coś innego poza pudełkiem byłoby dobre? Coś, co dałoby się upchnąć. Bo pudełko za duże jest, w torebce mam mało miejsca niestety.
Kurczę, nie wiem, może używaj jednej torebki kilkakrotnie, ale to chyba nie za bardzo higienicznie.

Zaraz będą fotki ciacha
Stary 2010-03-20, 15:41   #597
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
W mojej głowie nadal kołacze sie utopijna wizja naprawiania świata. Pozostałość po hipisowskich naiwnych czasach. Teraz pozostała zgorzkniała staruszka z rozdartym sercem, zawiedziona przez ludzi, bez nadziei....
Z środowiskiem hipisów nie mam kontaktu, natomiast podejrzewam, że wiele wspólnych postulatów by się znalazło.

Cytat:
a mam taki mały pojemnik, niebieski z Kubusiem Puchatkiem
Też miałam swego czasu mały pojemnik, ale nadal był za duży. Po prostu plastik jest sztywny, a ja jednak z torebką do szkoły chodzę. Nie da rady tego plastiku w razie czego upchnąć, ognieść itd.
Stary 2010-03-20, 15:45   #598
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Oo. To na moich terenach tylko w pudełkach i butelkach..plastikowych oczywiście. Mleka w torebce to z 15 lat nie widziałam, jeśli nie więcej.

Sąsiedzi znów fajki palą. Jak ja ich nienawidzę
O takie o: http://www.krasnystaw.eu/?id=127 teraz te torebki są trochę grubsze i sztywniejsze.
Ja bym chętnie wypiła mleko ze szklanej butli, ze sreberkiem zamiast zakrętki

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:46   #599
19agusia91
Zakorzenienie

aanika, norma...
Zrobiłam sobie sesję zdjęciową, przy okazji też brzuch, zdecydowanie mniejsze są boczki. Tylko wydęty po obiedzie
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:46   #600
201607180946
Konto usunięte

Ciacho nad ciachami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości