Wesele w Lesznie i okolicach - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 18:14   #1111
ashe
Raczkowanie

Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach

Cytat:
Napisane przez aangell Pokaż wiadomość
A ile pani Natalia bierze za makijaż ślubny? I czy coś trzeba dopłacać za dojazd do domu?
próbny + ślubny kosztuje 110 zł ... w obrębie leszna nie płacisz za dojazd do domu ale najlepie zadzwoń albo napisz..bo nprawdę warto..mi robiła makijaż już nie raz i bylam mega zadowolona..a ostanio jak na targach mnie umalowała to nawet moj płyn micelarny ledwo zmył więc o trwałość sie nie martw... bo ja np chciałam nie typowo makijaż ślubny..ale sesyjny z mega długimi rzęsami..taki ciut teatralny jak go zwią ..te rzęsy które ja chce sa dość drogie więc je sama dokupie
wczesniej była jej stona podana..ale tam masz dane kontaktowe..
www.pawlisiak-art.pl

a pamietam ze mamy tego samego dnia i ale będziesz od rana zabiegana bo ty biedna masz tak wcześnie ten ślub

Edytowane przez ashe
Czas edycji: 2010-03-14 o 18:29
ashe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 11:16   #1112
aangell
Przyczajenie

No właśnie i dlatego każda minuta jest ważna,więc pomyślałam o tym makijażu w domu. A o której Ciebie maluje? Bo ja mam fryzjera na 8 (liczę ze 2 godzinki) i kosmetyczka na 10 byłoby idealnie. Muszę tam zadzwonić. Dzięki za info.
Ach jeszcze jedno pytanko jak będziesz robić te pudełeczka na podziękowania? Bo są fajniutkie a pisałaś, że sama je będziesz robić.
aangell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 17:32   #1113
ashe
Raczkowanie

u mnie ma byc tak ok 11.30-12..wiec sadze ze tak akurat na 10 zwłaszcza ze makijaz taki chwilę trwa ..zadzwon zapytaj; czy tak by mogło być

a do pudełeczek mam szablon..jak podasz maila na priv to ci wysle szablon..wydrukowałam na grubym papierze i na jedej kartce zmieszczą się 2 a potrzebuje max 80 szt...
Stary 2010-03-16, 22:41   #1114
paulla2509
Raczkowanie

witam serdecznie
Szukam dobrego zespołu z okolic leszna
Polećcie mi proszę jakiś bo wesele jest już we wrześniu
pozdrawiam
paulla2509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 07:36   #1115
kiki80
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o zespół to polecam HARLEY-są świetni. Słyszałam ich na weselu w Poznaniu (Tarnowo Podgórne) było wesoło
kiki80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:35   #1116
paulla2509
Raczkowanie

a zespół modus? czy ktoś może mi coś na ich temat powiedzieć?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

właśnie weszłam na ich stronkę zespołu HARLEY są rzeczywiście dobrzy podobaja mi się
dziękuje za pomoc

Edytowane przez paulla2509
Czas edycji: 2010-03-17 o 10:40
Stary 2010-03-17, 13:13   #1117
zosia79
Przyczajenie

Smile Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała wesele w Jeziorkach k/Osiecznej ? Czytałam forum, ale nic nie znalazłam, będę bardzo wdzieczna za wszystkie opinie! A może nie miałyście, a byłyscie tam na czyimś weselu ? Co myslicie?
Zastanawiam się nad impreza tam właśnie, ale wolałabym najpierw dowiedziec się jakie macie doświadczenia. Z góry dzięki
zosia79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 15:12   #1118
ashe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zosia79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś z Was miała wesele w Jeziorkach k/Osiecznej ? Czytałam forum, ale nic nie znalazłam, będę bardzo wdzieczna za wszystkie opinie! A może nie miałyście, a byłyscie tam na czyimś weselu ? Co myslicie?
Zastanawiam się nad impreza tam właśnie, ale wolałabym najpierw dowiedziec się jakie macie doświadczenia. Z góry dzięki
Ja myślałam by tam mieć.. z tego co wiem to latem wesela tam robią tylko pod namiotem bo sala ktora posiadaja jest bardzo mała nie powiem ci dokładnie ale chyba na nie wiecej niz 50 osób, wiec zrezygnowałam bo pogody się nie wybiera a namiot sprawdza się tylko przy ładnej pogodzie
Stary 2010-03-17, 17:49   #1119
pat_2485
Przyczajenie

Hej, a macie jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o restaurację Błękitną w Gołaszynie? Jeżeli byłyście tam na weselu napiszcie czy jedzenie jest dobre i czy w tym co proponują jest go wystarczająco, czy trzeba coś domawiać, bo ceny nie maja niskiej a nie wiem po prostu jak to będzie wyglądać. Ja sobie zarezerwowałam ta większą sale ponieważ planuje wesele na 100 osób i w mniejszej mógłby być ścisk. Ale teraz mnie najbardziej interesuje kwestia jedzenia i też jaki wystrój jest na wesele. Będę wdzięczna za wszystkie opinie
pat_2485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:39   #1120
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kiki80 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o zespół to polecam HARLEY-są świetni. Słyszałam ich na weselu w Poznaniu (Tarnowo Podgórne) było wesoło
Ja również mogę podpisać się pod tym, że Harley to świetny zespół!!!!
Stary 2010-03-18, 07:42   #1121
zosia79
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ashe Pokaż wiadomość
Ja myślałam by tam mieć.. z tego co wiem to latem wesela tam robią tylko pod namiotem bo sala ktora posiadaja jest bardzo mała nie powiem ci dokładnie ale chyba na nie wiecej niz 50 osób, wiec zrezygnowałam bo pogody się nie wybiera a namiot sprawdza się tylko przy ładnej pogodzie

ashe, bardzo Ci dziekuję ja myslę właśnie o namiocie, bo gości będzie ze 120 osób... A wiecie coś o jedzeniu w Jeziorkach ? O ich organizacji ? Bo nie chcę się potem stresować niepotrzebnie....
zosia79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 07:47   #1122
paulla2509
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Ja również mogę podpisać się pod tym, że Harley to świetny zespół!!!!

A czy możecie coś więcej napisać na temat zespołu HARLEY?Jak prowadzą imprezę? jak muzyka? czy potrafią rozkręcić nawet sztywne towarzystwo?

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Orientujecie się jak wygląda organizacja i jedzenie w restauracji La Perla w Boszkowie?
Stary 2010-03-18, 14:13   #1123
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pat_2485 Pokaż wiadomość
Hej, a macie jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o restaurację Błękitną w Gołaszynie? Jeżeli byłyście tam na weselu napiszcie czy jedzenie jest dobre i czy w tym co proponują jest go wystarczająco, czy trzeba coś domawiać, bo ceny nie maja niskiej a nie wiem po prostu jak to będzie wyglądać. Ja sobie zarezerwowałam ta większą sale ponieważ planuje wesele na 100 osób i w mniejszej mógłby być ścisk. Ale teraz mnie najbardziej interesuje kwestia jedzenia i też jaki wystrój jest na wesele. Będę wdzięczna za wszystkie opinie
Hej. My mamy wesele z Restauracji Błękitna 21 sierpnia 2010. Na małej sali. Jest ładniejsza moim zdaniem,ale mała...więc my musieliśmy pomyśleć nad gośćmi aby się wszyscy zmieścili.
A kiedy Pat masz wesele????? co do dekoracje na tej sali to kierowniczka powiedziała, że możemy zrobić coś swojego Ona w ramach tej ceny jaką płacimy za osobę oferuje to co jest na każdych zdjęciach na ich stronie. Czyli takie sztuczne kwiaty- kremowe róże...
Jeśli natomiast chcemy żywe to już nasza inwencja i nasze pieniądze.

Co do jedzenia to z tego co wiem wszyscy są zadowoleni. Ja sama osobiście jadłam w tej Restauracji i to co jadłam było bardzo dobre.

pozdrawiam
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:18   #1124
pat_2485
Przyczajenie

hej; ja mam wesele we wrześniu 2011 ale zarezerwowałam salę w Błękitnej i dlatego chciałam wiedzieć jak wygląda temat jedzenia. A mam jeszcze takie pytanie czy coś dodatkowo zamawiasz czy sądzisz, że to co oni proponują wystarczy bez problemu. Ja wzięłam wiekszą salę, fioletowa też mi się bardzo podoba, ale po prostu jest za mała. Nawet gdybym gości ograniczyła do 90 osób to będzie ścisk, a tego chcę uniknąć. Bo bez sensu żeby goście mieli się ocierać o siebie w tańcu i żeby miało być niewygodnie. A sala zielona jest tez śliczna
Stary 2010-03-18, 18:49   #1125
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulla2509 Pokaż wiadomość
A czy możecie coś więcej napisać na temat zespołu HARLEY?Jak prowadzą imprezę? jak muzyka? czy potrafią rozkręcić nawet sztywne towarzystwo?
Ja byłam na jednym weselu, gdzie grał Harley. Muzykę będą grać taka jaką młodzi sobie życzą! Ja byłam na weselu gdzie grali "pod nóżkę" i to same hiciory, aczkolwiek i młodzież mogła poszaleć np przy utworze Dody Jeśli chodzi o sztywne towarzystwo to nie potrafię Ci odpowiedzieć czy potrafią i takie rozkręcić, ponieważ na tym weselu było baaaaaardzo rozrywkowe towarzystwo
Stary 2010-03-18, 22:42   #1126
Anulka_86
Raczkowanie

jeszcze menu do końca nie ustaliłam z właścicielką. A dostałaś wydrukowane już menu???? nie za bardzo chcą dawać na początku ..
Ja na pewno będę domawiać bo będziemy mieli poprawiny- i tam będą w większości nowi ludzie...ale dopiero na ten drugi dzień.
Na pewno będzie u nas ta dodatkowa opcja-czyli pieczony udziec, i ryby w galarecie. Będzie dobrze... nie martw się.
Ja po swoim weselu będę mogła opisać jak było więc masz dużo czasu co do decyzji czy domawiać.
Widzę, że szybko się zabrałaś za organizację Wesela jak na 2011... chodzi mi o szczegóły. My mamy wesele w sierpniu a ja jeszcze sukienki nie mam.
Dopiero jutro idę na pierwsze wizyty po salonach.... ale ze spokojem..wszystko jest do ogarnięcia.
pozdrawiam
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 07:44   #1127
pat_2485
Przyczajenie

Dzięki za informację Ja nie zabieram się jeszcze za organizację, ale niedawno szukaliśmy restauracji i zespołów. Właśnie wybraliśmy Błekitną i teraz się tak nad tym wszystkim zastanawiam jak tam będzie ponieważ problem jest w tym że nie byłam tam na żadnej imprezie Ale wszystko załatwiać będziemy dopiero później, o sukni nawet nie myślę jeszcze. Będę wdzięczna za jakieś informacje po twoim weselu, jak to wszystko wyglądało w Błękitnej, będę wtedy pewnie spokojniejsza. Pozdrawiam
Stary 2010-03-19, 08:00   #1128
paulla2509
Raczkowanie

Jak czytm to forum to jestem przerżona. Zaplanowaliśmy wesele bardzo spontanicznie a termin mamy już na wrzesień tego roku Sale mamy w centrum konferencyjno- wypoczynkowym Sułkowski w Boszkowie...Szukałam jakis informacji na temat tej restauracji ale niestety nic nie znalazlam dlatego jeszcze raz bardzo prosze o jakies opinie!Zespół to Harley i z tego co piszecie wnioskuje, że są fajnidzieki za pomoc. A kiedy powinnam zacząć szukać sukienki? I gdzię mają fajny wybór za narmalne ceny? Dziewczyny co powinnam jeszcze zalatwić na pół roku przed datą ślubu? O czym pamiętać?
Stary 2010-03-19, 20:23   #1129
dorisek85
Przyczajenie

1

12.11.2010

Edytowane przez dorisek85
Czas edycji: 2010-03-19 o 20:27
dorisek85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 14:47   #1130
malgola85
Przyczajenie

dziewczyny możecie mi napisac kiedy sa nauli przedmałżenskie??? i w jakich parafiach?? bede bardzo wdzieczna.
malgola85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:37   #1131
Olkaa88
Przyczajenie

Cytat:
Jak czytm to forum to jestem przerżona. Zaplanowaliśmy wesele bardzo spontanicznie a termin mamy już na wrzesień tego roku Sale mamy w centrum konferencyjno- wypoczynkowym Sułkowski w Boszkowie...Szukałam jakis informacji na temat tej restauracji ale niestety nic nie znalazlam dlatego jeszcze raz bardzo prosze o jakies opinie!Zespół to Harley i z tego co piszecie wnioskuje, że są fajnidzieki za pomoc. A kiedy powinnam zacząć szukać sukienki? I gdzię mają fajny wybór za narmalne ceny? Dziewczyny co powinnam jeszcze zalatwić na pół roku przed datą ślubu? O czym pamiętać?

Piękne sukienki mają w Lesznie na ul. Wolności. Możesz wypożyczyć lub kupić, wypożyczenie jest już od 500zł polecam ten pierwszy salon od rynku, bardzo sympatyczna obsługa i piękne suknie pół roku wcześniej powinniście też udać się na wstępne spotkanie u księdza. I to chyba wszystko na ten czas. No i najważniejsze nauki przedmałżeńskie jeśli jeszcze nie macie pozdrawiam
Olkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 19:21   #1132
Lonia
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam wesele w Restauracji La Perla w Centrum Sułkowski w Boszkowie w zeszłym roku w czerwcu i gorąco polecam tą restaurację ( pisałam już z resztą o tym na tym forum) Jedzenie mieliśmy z tego zaproponowanego przez nich menu tylko z kilkoma zmianami (choć z tego co wiem to pozmieniać można wszystko) i było pyszne goście byli zachwyceni, wszystko było elegancko i bez zarzutu podane na nic nie mogliśmy narzekać. Sala jest elegancka i nie wymaga dodatkowych dekoracji, oni oferują obrusy serwetki i ten taki delikatny połyskujący materiał którego nazwa wyleciała mi z głowy i kwiaty ale nie jakieś bogate bukiety tylko skromne pojedyncze róże (tzn tak było u nas) w wysokich wazonach które nie przeszkadzają przy podawaniu dużych ilości jedzenia i do tego świece ale pewnie jak będziesz chciała to możesz zorganizować sobie sama jakąś dekorację. Jeśli chodzi o jedzenie to jest go naprawdę dużo my zapewnialiśmy wszystkim gościom noclegi i związku z tym śniadanie na drugi dzień po części z weselnego jedzenia a i tak jeszcze go bardzo dużo zostało my mieliśmy też ciasto od Kowolki w cenie więc dodatkowo musieliśmy zamówić tylko tort który przyjechał razem z tym ciastem więc o nic nie musieliśmy się martwić dodatkowo też kupowaliśmy napoje gazowane bo w ich ofercie były tylko soki. Jak byś miała jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem
My też oganizowaliśmy ślub spontanicznie w dokładnie 4 miesiące i wszystko pieknie się udało więc życze powodzenia Skoro salę i orkiestrę już macie to teraz fotograf kamerzysta jeśli oczywiście chcecie no i można załatwiać po mału sprawy kościelne jeśli śluba ma być kościelny bo cywilny to chyba można póżniej no i czas się ubierać
i trzeba zamówić obrączki jeszcze bo jak nie będziecie kupować gotowych to na robione nie raz trzeba czekać nawet miesiąc
Lonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 08:06   #1133
iskaa22
Przyczajenie

Cytat:
Ja polecam salon z sukniami ślubnymi na ul. Królowej Jadwigi. Rewelacyjna obsługa, prześliczne sukienki i przystępne ceny. Podobnie jak w innych salonach możesz suknię kupić lub wypożyczyć. Ja wybralam opcję pierwszą. Ślub mam 7 sierpnia, zakupu dokonałam 2 tygodnie temu a drugą przymiarkę mam w połowie czerwca. Więc z wyborem sukni radzę nie zwlekać bo realizacja zamówienia trwa średnio ok. 3 miesięcy. A nauki przedmałżeńskie rozpoczęły się w piątek w parafii św. Antoniego w Lesznie. Dziś o 19 odbędzie się 3 spotkanie. Z tego co wiem to w kwietniu nauki odbędą się w Gostyniu na Świętej Górze.
iskaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 09:28   #1134
karolinachuda1
Przyczajenie

hej dziewczyny Czy któraś z Was ma może wesele w Błękitnej 18.09.2010 na sali fioletowej? Ja mam własnie tego dnia na zielonej ?
pozdrawiam
karolinachuda1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 16:24   #1135
paulla2509
Raczkowanie

Dziewczyny mam jeszcze pytanie dotyczące poprawin. Nie wiem czy zdecydować się na poprawiny z orkiestrą czy też bez...Podpowiedzcie mi, które rozwiązanie jest według Was lepsze?!
Na poprawinach będą dodatkowo nowi goście
Stary 2010-03-21, 18:39   #1136
ashe
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze pytanie dotyczące poprawin. Nie wiem czy zdecydować się na poprawiny z orkiestrą czy też bez...Podpowiedzcie mi, które rozwiązanie jest według Was lepsze?!
Na poprawinach będą dodatkowo nowi goście
Ja jeśli miałabym robić to robiłabym z orkiestrą...ale w moim przypadku poprawin nie będzie.. bo nie przepadam za takimi imprezami (kompromis z Tż który chciał normalne wesele a ja nie to wesele tylko 1 dniowe)
Stary 2010-03-21, 18:55   #1137
Olkaa88
Przyczajenie

Dziewczyny mam pytanko odnośnie opłat w Kościele. Ile zażyczył sobie od Was ksiądz?

Nauki przedmałżeńskie rozpoczynają się 25 kwietnia i trwają do 16 maja w Gostyniu na Świętej Górze
Olkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 06:14   #1138
Aciia
Przyczajenie

Nauki przedmałżeńskie będą również w Lesznie w parafii św. Józefa na Zatorzu w terminie 19.04 - 24.04 o 19:15- jeśli dobrze zapamiętałam.
Aciia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:36   #1139
candy4k
Przyczajenie

Ja odnośnie opłat kościelnych to nawet słyszeć nie chce.
Za pozwolenie na ślub w innej parafii Ksiądz zawołał 400 zł..
jak zaniósł narzeczony zapowiedzi to stwierdził że za to to sie 1000 należy.
Narzeczony/mąż się wku**** i powiedział że dostanie 400 za wszystko. To bezczelny przy nim rozdarł koperte żeby sprawdzić czy mu za mało nie dał.

Szczerze mogłabym go w d.... kopnąć.
candy4k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:51   #1140
18Anka22
Raczkowanie

Red face Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach

Witam Dziewczyny..
Ja mam pytanie w sprawie restauracji villa aurora co możecie powiedziec o tej restauracji interesuje mnie obsługa i ciągle martwi mnie ten maly parkiet.. Byłam u nich na stronie ale zdjęcia takie małe..
Również podoba mi sie restauracja Błękitna ta duża zielona ale właścicielka nie chciała nam podać Meni... i też mi sie podoba Niezapominajka ale tam osobiście nie byłam..

Jeśli mielibyście wybrać sale którą byście proponowali..?
Bo mam dylemat..

Buziaki..
18Anka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości