|
|
#2611 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cytat:
Ja zaczynam pisanie pracy dopiero teraz. Sesja się skończyła, ferie też, pora brać się do mgr. Na napisanie spokojnie wystarczy miesiąc, dwa, jeśli porządnie się do tego przyłożyć. Koleżanka napisała w miesiąc. Dziś aspekty tech, marginesy, czcionka, przypisy, wymiary, cytowania i strona tytułowa
Edytowane przez Celinaa Czas edycji: 2010-02-28 o 11:04 |
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Organizatorkaaa :)
|
ja właśnie skończyłam się dziamdziać nad tym co miałam wcześniej napisane i dzisiaj się zabieram za pisanie kolejnego podrozdziału- według mojego wcześniejszego planu miał to być już 2 rozdział ale wiem, że na piątkowe seminarium nie zdarzę opisać wszystkiego co miałam w planie
więc wcisnę to jeszcze do tego co mam
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyzny
a czy jest tu jakaś, któa pisze prace mgr z prawa karnego ??? kryminologia itp??? moze macie jakies pomysły, bo ja mam pisac prace mgr z prawa karnego i niby sie zastanawiam , ale tak naprawde nawet nie wiem o czym jeszcze chce pisac ![]() myslalałm o przestepczosci nieletnich, albo moze o bójkach , tzn prawo karne i chuligani ![]() sama nie wiem prosze o rady jakies ![]() na jaki temat mogło by byc duzo literarury i wogole.
Edytowane przez Kizia Mizia19 Czas edycji: 2010-03-03 o 11:07 |
|
|
|
|
#2614 |
|
Organizatorkaaa :)
|
moja koleżanka pisze z prawa karnego i wybrała sobie temat o aborcji
hmm niestety nie pamiętam o czym inni piszą
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2010-03-03 o 13:20 |
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
o dziekuje dziekuje, no wlasnie myslalam o tej przestepczosci nieletnich i troskze szukałam ksiazke i niby są
a to o aborcji to chyba bedzie to przetsepstwo przeciwko zdrowiu i zyciu, pisac o tej aborcji, nie rozgloadalam sie za bibliografią, ale wydaje mi sie tez ciekawy temat hmm,
Edytowane przez Kizia Mizia19 Czas edycji: 2010-03-03 o 15:23 |
|
|
|
|
#2617 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
. jestem na forum 1 raz i chcialam was prosic o pomoc. otoz studiuje dziennikarstwo, w tym roku pisze prace licencjacka, interesuje mnie branza kosmetyczna, bardzo lubie wizaz itd. zastanawiam sie nad tematem mojej pracy i wpadlam na pomysl aby to bylo cos co jest zwiazane z kosmetykami i dziennikarstwem internetowym. hmmm moze cos o pismach internetowych dotyczacych kosmetyki?! blagam pomozcie
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć ! Piszę - (?!?!) a właściwie staram się napisać pracę magisterską, mam 5 rozdzialow a jestem dopiero przy drugim:/ Nie mam motywacji i weny, podzielcie sie swoim sposobem pisania albo napiszcie na jakim etapie pisanie jesteście
![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Hej, ja mam podobny problem, pisze wlasnie rozdzial caly z ustawy i nie wiem jak to pisac, czy robic cudzyslowia, czy po prostu slowo w slowo i przypisy:/ Staram sie minimalnie zmieniac zeby tak "sucho" to nie brzmiało, ale z drugiej strony jak cos zmienie to czy to nie bedzie blad bo przeciz w prawie waży sie kazde slowo:/ ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja doszłam do krytycznego momentu. Czas lenistwa przeplatany czasem wzmożonego wysiłku mam już za sobą. Teraz załączył mi się wielki strach, że nie zdążę napisać pracy, więc każdą (dosłownie każdą) chwilę przeznaczam na czytanie, pisanie, poprawianie i nie czuję absolutnie żadnego znużenia
. Chyba już tak mam, że muszę być przyparta do muru, żeby sprawy doprowadzić do końca...
|
|
#2620 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co ja tez tak mam czasami ale to trwa bardzo krótko:/ a w jakim momencie pisania pracy jestes?
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze jestem już na V roku
. A praca jest na różnym etapie, bo część teoretyczna choć napisana, to jeszcze trzeba ją dopieścić, wstęp do metodologii napisany, badanie już przeprowadziłam (na całe szczęście), w połowie mam ruszoną statystykę... I tak to wygląda.
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
Super...no ale ile masz rozdzialow? Bo ja mam 4 teoret. i jesen praktyczny ale pisze go z raportów wiec badan nie bede robic... ja tez jestem na 5 roku i obrona juz w czerwcu :/ a tu mam jeszcze kupe wykladow zaliczen ...grrr :/
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piszę pracę badawczą. Mam 3 rozdziały: teoretyczny, metodologiczny i analiza i interpretacja wyników. Mój temat jest bardzo skomplikowany i wymaga przeczytania dużej ilości książek i artykułów, również w j.angielskim. Ale taka moja natura, że wybieram sobie trudne rzeczy
.Cóż pozostaje, zacisnąć zęby i doprowadzić sprawy do końca...
|
|
#2624 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
To i ja się podepnę pod ten wątek:P Piszę tzn mam wymyślić sobie temat na mgr z prawa karnego, ale kompletnie nie wiem co z czym sie je licencjat jakos poszedł bo promotor był wyluzowany, ale na mgr nie pójdzie tak łatwo.Chciałabym pisać o śmierci noworodka, czy aborcji ale boję się ze nie będzie materiałów i jestem w dużej kropce ![]() Może któraś z WAS mogła by mojej łepetynce podsunąć cosik- była bym wdzięczna
|
|
#2625 |
|
Przyczajenie
|
A ja nadal stoję w martwym punkcie
. Tzn jeszcze tematu nie mam ![]() Trzeba by się wziąć w garść i coś wymyślić, tylko że jak do tej pory moje pomysłu promotorce nie przypadły do gustu, załamka .
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tyle że ja już temat mam, ale nic więcej. Jakoś się nie mogę zebrać do tego ![]() A z jakiej dziedziny piszesz pracę?
|
|
|
#2627 |
|
Raczkowanie
|
Oj ja tez jestem na 5 roku i nic jeszcze nie mam. A zamierzam się bronić w czerwcu. Mam nadzieję że zdążę.
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam analizę badań i od tych tabelek robi mi się niedobrze Strasznie czasochłonne zajęcie... Albo to ja mam jakiś problem
|
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Rozeznanie
|
Musimy dać radę!!!
Ja się ciągle męczę z ustawami i Unią Europejską bleeeee :/
|
|
|
|
|
#2630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-zdefiniować -zbadać -ocenić -zaproponować I z tego co widzę będę miała jedynie zdefiniowanie zagadnienia i jego ocenę. Nie wiem jak to jest z tymi pracami ale wydaje mi się że na takich kierunkach jak np pedagogika przeprowadza się badania. Ja piszę pracę z finansów. No nic zdążyć muszę, jak się nie obronię w czerwcu to całe wakacje rozwalone . Podobno są takie przypadki że pracę napisano w 4-5 dni.PS Właściwie to zaczęłam pisać pierwszy rozdział, miałam już ok 15 stron ale moja promotorka stwierdziła że pierwszy rozdział powinien być zupełnie inny. Więc wszystko do kosza. Dziś zaczynam od zera. Edytowane przez cucaracha Czas edycji: 2010-03-18 o 15:58 |
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja napisałam dziś 2 strony. 60 dni x 2 str/dzien = 120 i napisana praca w 2 miesiące ![]() Już głupio się pocieszam bo tylko to mi pozostało. Edytowane przez cucaracha Czas edycji: 2010-03-19 o 00:18 |
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Piszę z socjologii . Jest dużo tematów o których można pisać, ale jak do tej pory żaden z zaproponowanych nie przypadł do gustu promotorce .I co ja mam teraz zrobić ?? W week mam seminarium i trzeba będzie coś wymyślić Do cucaracha: Studiuję socjologię. Ciężko jest, nic się nie podoba promotorce. Tak żałuję, że ją wybrałam. No ale cóź, teraz muszę zapłacić za moją głupotę
Niebo znów na głowę spada mi. I nadziei coraz mniej na słońce ... ![]() Edytowane przez Magdalena1605 Czas edycji: 2010-03-19 o 16:35 |
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Podłączam się pod wątek bo właśnie siedzę nad moją mgr :P Idzie mi nawet dobrze, tzn. moja promotorka takie terminy ustala, że musi mi iść :P Część teoretyczną (3 rozdziały) musiałam oddać do końca stycznia i w tą środę idę posłuchać co tam nabzdurzyłam :P A do 7 kwietnia muszę oddać część badawczą i jak się uda to rozdział końcowy czyli wnioski, propozycje itp. Ale jestem trochę w martwym punkcie bo.... nie wiem jak analizować wyniki moich ankiet Nie wiem np. jak zrobić w tabelce wyniki pytania macierzowego i inne. Znacie może jakieś stronki, gdzie jest opisane jak prezentować w tabelkach/wykresach wyniki jakiegoś pytania? Albo jakąś książkę, którą można kupić/wypożyczyć? Zapisuję sobie wszelkie wątpliwości na kartce i jak w środę pójdę do promotorki to ją zarzucę pytaniami, ale nie wiem czy będzie miała czas odp. mi na wszystko...Aha, i zgłaszam, że jeśli któraś z Was ma jakieś ankiety do wypełnienia to chętnie pomogę Lubię ankiety wypełniać
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
A ja z kolei mam takie pytanie.
Ponieważ także jestem w trakcie pisania mgr(raczej dłubania, dziamdziania się w mgr W takim razie, niech mi ktoś powie, czy te prace w ogóle są czytane? Czy ocenia się je tylko na podstawie wstępu i spisu treści? Bo już mnie szlag trafia jak słyszę/czytam, że "mój promotor ciągle mi coś każe zmieniać itp. itd.". Mój nie robi nic...i tak naprawdę nie mam zielonego pojęcia, czy moja praca ma w ogóle jakiś sens, a siedzę nad nią nie wiem ile
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PS Mojej pracy przybyły 2 strony. Wolno idzie, a i tak polega to na przepisywaniu ustaw. |
|
|
|
|
|
#2637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No niby tak, tylko gorzej, jeśli nasz kochany promotor łaskawie postanowi te prace przejrzeć i na przykład w maju każe pisać od nowa. Bo tak jak mówiłam, nawet nie omawiał z nami struktur naszych prac. NIC. Nie ma nawet maila, żeby się z nim skontaktować, to jego ostatni rok na uczelni...jest w wieku lekko emerytalnym :P
|
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty widzę, że masz o wiele gorzej. Moja ma może 30 lat i wszystko jej wysyłam na maila. Na Twoim miejscu chyba bym się zainteresowała zmianą promotora, choć może być już za późno. Ale zapytać można... |
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Przyczajenie
|
Strasznie sie zamotałam, pisze prace lic. z pedagogiki nt.przemiany rodzin polskich, mam w pracy użyc co najmniej 2 technik badwczych, metoda ma byc jakośćcowa...1 to wywiad np z 3rodzinami ( tak mysle),a 2?pomozcie ankieta moze byc?ale jak aniketa to ilosciowe a maja byc jakościowe tylko.Bo metoda wybrana przez mnie to sonadaz diagnoistyczny...Uff zamotalam sie strasznie, promotor nic nie mowil oprocz tego ze metoda jakosciowa przy pomocy 2technik...Wiecie jak ma ona wygladać, polega ona na opisie tak co zaobserwowalam, tylko ilu osob?dziekuje
|
|
|
|
|
#2640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No, to już niemożliwe. aczkolwiek żałuję, że wybrałam akurat jego. Recenzent i promotor dobrze się znają, pracują w jednym pokoju, z jednym i drugim miałam zajęcia. Więc tłumaczę sobie, że tych prac nie przeczyta nikt. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

więc wcisnę to jeszcze do tego co mam

. jestem na forum 1 raz i chcialam was prosic o pomoc. otoz studiuje dziennikarstwo, w tym roku pisze prace licencjacka, interesuje mnie branza kosmetyczna, bardzo lubie wizaz itd. zastanawiam sie nad tematem mojej pracy i wpadlam na pomysl aby to bylo cos co jest zwiazane z kosmetykami i dziennikarstwem internetowym. hmmm moze cos o pismach internetowych dotyczacych kosmetyki?! blagam pomozcie

. Chyba już tak mam, że muszę być przyparta do muru, żeby sprawy doprowadzić do końca...

licencjat jakos poszedł bo promotor był wyluzowany, ale na mgr nie pójdzie tak łatwo.

. Tyle że ja już temat mam, ale nic więcej. Jakoś się nie mogę zebrać do tego
Strasznie czasochłonne zajęcie... Albo to ja mam jakiś problem
. Podobno są takie przypadki że pracę napisano w 4-5 dni.
. Jest dużo tematów o których można pisać, ale jak do tej pory żaden z zaproponowanych nie przypadł do gustu promotorce