Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 06:50   #2761
Anusia : )( :
Zadomowienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

"The Watchmen" - wczoraj obejrzany, za namową TŻta, jak dla mnie - porażka, nie lubię takich filmów, ale on był wniebowzięty

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 06:59   #2762
Nolley
Wtajemniczenie

"Parnassus" - 10/10 Genialna fabuła, w dodatku taka obsada, mój ulubiony aktor, Depp, Lily Cole i w ogóle cud miód! Grafika też cudowna, film z przekazem, bajkowy, uwielbiam takie

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 10:13   #2763
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Wszyscy mają się dobrze - smutny i wzruszający. De Niro bardzo wiarygodnie zagrał swoją rolę - sceny pokazujące samotność, bezradność, ale jednocześnie spokój głównego bohatera chwytają za serce Oglądając je miałam nadzieję, że moi rodzice nigdy nie będą musieli się czuć, tak jak on.
Polecam wiecznie zabieganym "dzieciom", ignorującym swoich rodziców.
Stary 2010-03-21, 11:03   #2764
Margarettka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Muszę przyznać, że "Zgon na pogrzebie" trafił w moje serce, gust i poczucie humoru. Świetna czarna komedia, chętnie zobaczyłabym jeszcze raz.
Ja również uśmiałam się do łez - co ostatnio coraz rzadziej mi się zdarza (jakoś brakuje takich prawdziwych komedii....). Jakież było moje zdziwienie, kiedy przeczytałam, że na lipiec tego roku zaplanowana jest premiera amerykańskiego remake'u tego filmu:
http://www.filmweb.pl/f502994/Death+at+a+Funeral,2010

Tylko po co?

Edytowane przez Margarettka
Czas edycji: 2010-03-21 o 11:05
Margarettka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 13:23   #2765
czerwonykanarek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
"Parnassus" - 10/10 Genialna fabuła, w dodatku taka obsada, mój ulubiony aktor, Depp, Lily Cole i w ogóle cud miód! Grafika też cudowna, film z przekazem, bajkowy, uwielbiam takie
Jak dla mnie 8/10 ale również polecam Film ostro zakręcony, kto lubi bajkowe klimaty śmiało niech ogląda, aktorstwo na poziomie.. choć co do Deppa, jego rola była chyba najkrótsza bo kilku minutowa, ale warta świeczki Jak i cały film.

A jakie osobiście ostatnio oglądałam.. hmm:
"Alicja in Wonderland" za sam klimat i obsadę 10/10, powalił mnie na kolana niemalże dosłownie. Pozycja obowiązkowa..

"Wrogowie publiczni" film gangsterski, nie przepadam z takowymi, nie oglądam ich za dużo, jednak ten nawet mnie wciągnął a nawet wycisnął kilka łez (!) przy końcówce.

"10 000 BC" hmm łatwy, przyjemny film przygodowy, nie nastawiać się na arcydzieło i palcy nie zagryzać, ale i tak polecam Mi się podobał.

Edytowane przez czerwonykanarek
Czas edycji: 2010-03-21 o 13:30
czerwonykanarek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 13:36   #2766
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Byłam już dawno temu na Parnassusie, nie powalił niczym. Ani nie obeszły mnie postacie- Ledger wzruszał tylko o tyle, że była to jego ostatnia rola, o czym pamiętałam przez cały film.
Nie podzielam ogólnych zachwytów nad Deppem, no, jest przystojny, dobrym aktorem jest, ale widziałam go w wielu innych lepszych rolach.
Nie obeszła mnie nic a nic opowiadana historia, efekty specjalne w dobie Avatara- były średnie.
Najlepszymi elementami całosci była scenografia, kostiumy i dobre zdjęcia.

Co najlepsze, lubię fantastykę kinową. Ale musi ona w jakiś sposób mnie porwać. Musi jakoś odbić prawdziwe ludzkie uczucia. A tu- nic.
Gillian dał ciała.

Natomiast nie dał ciała Weir.
Wczoraj oglądnęłam sobie jego Pana i władcę w telewizorze.
Russel Crowe jak zwykle intensywny i na 100 procent przekonujący jako charyzmatyczny kapitan, bardzo dobry Paul Bettany- zaskoczył mnie swoją klasą.
Scenografia świetna, życie na okręcie- tchnęło życiem, a sam film- tchną pasją i prawdą.
Ten film to duża przyjemność, żałuję teraz bardzo, że swego czasu nie wybrałam się na to do kina.
Stary 2010-03-21, 14:14   #2767
emememsik
po prostu Em :)

Cloverfield - 2/10
Nawet nie wiem jak skomentować ten film. Chyba najtrafniej będzie tak: porażka.
Stary 2010-03-21, 14:35   #2768
Opiumalfa
Zakorzenienie

Czy wy tu mówicie o Death at the Funeral to macie na mysli ten film? http://zgon.na.pogrzebie.filmweb.pl/ ? z 2007? Co sie stało że nagle tyle osob go recenzuje? Był w TV? Ja go ogladalam juz bardzo dawno i rzeczywiscie absurd humoru jest powalajacy. !8/10

Co do angielskiego humoru: ogladaliscie Hot Fuzz? To jest dopiero akcja Super dowcipny i nieprzewidywalny!http://hot.fuzz.filmweb.pl/ 9/10
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 14:43   #2769
LustForLife
Zadomowienie

"An Education"...7/10 dość przyjemny, niezobowiązujący ni, to komedia, ni to dramat. Ot, taka sobie historyjka romantyczna. Podobała mi sie aktorka grająca główną role oraz Rosemund Pike, która wg mnie wyglądała zjawiskowo i Alfred Molina . A sama fabuła jakoś nie zachwyca i brakowało mi chemii miedzy głównymi bohaterami niestety.
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 15:10   #2770
Axaxax
BAN stały

GG do Axaxax Send a message via Skype™ to Axaxax

The Hurt Locker (PL W pułapce wojny) - świetny film wojenny, traktujący o sytuacji w Iraku, świetni aktorzy. Film trzyma w napięciu praktycznie przez cały czas. Niezłe efekty, miejscami przybijający. Ciekawe relacje międzyludzkie.
Ogólna ocena: 8/10
Axaxax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 15:37   #2771
Dzikun
Zakorzenienie

Ja się czaję na hot fuzz
Bardzo
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 15:56   #2772
kiniaczeq
Zakorzenienie

The Grudge 3 - najbardziej przewidywalna i najmniej straszna ze wszystkich części, ciekawe co będzie w 4, nie spodziewam sie wiele ...
Ogólnie nie polecam, strata czasu.

3/10
Stary 2010-03-21, 15:59   #2773
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Ja się czaję na hot fuzz
Bardzo
Ja też mam na swojej liście.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 16:15   #2774
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Ja też mam na swojej liście.
Jakie jeszcze masz na niej pozycje?
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 16:33   #2775
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Głownie tegoroczne oscarowe No i jeszcze Prestige, Chaplin z Jr(em) i po wczorajszym zwiastunie na Autorze widmo - An education. Chociaż mam mieszane uczucia.
Ja w sumie nie pogardzę żadnym gatunkiem.

Sorry za ot, ale słyszał ktoś może o tym filmie?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 17:48   #2776
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Armored - fajny w swoim gatunku, niby typowo amerykański, dobro kontra zło, dobro wygrywa, ale dobry, ciekawy, nawet mne zasmucił jak patrzyłam co pieniądze robią z człowiekiem 8/10
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 17:58   #2777
czerwonykanarek
Zakorzenienie

Janosik. Historia prawdziwa. Jestem świeżo po. Hmm.. przeciętnie, film mocno poszarpany przez montażystów, takie miałam wrażenie, że zabrakło jakiejś płynności w tym wszystkim, wątki poszarpane trochę i niespójne.. Na Janosika wybrałabym nieco innego aktora pod względem muskulatury... A cała banda w drużynie Janosika... jakaś taka nie "po zbóju" Myślałam, że będzie coś ciekawszego..
czerwonykanarek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:19   #2778
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dajcie znac jak obejrzycie .. hehe smieszny naprawde
Stary 2010-03-21, 18:24   #2779
Karo30
Przyczajenie

The Girl Next Door czyli "Dziewczyna z sąsiedztwa". Tylko uwaga, są dwa filmy pod tym tytułem, jeden to taka komedia romantyczna sprzed paru lat, a drugi to absolutne przeciwieństwo. Ja mówię właśnie o tym drugim
Tego filmu nie ma chyba jeszcze w oficjalnej dystrybucji, więc trzeba sobie... zorganizować

Ale warto, chociaż to przeżycie bardzo dołujące. "Dziewczyna z sąsiedztwa" to film na podstawie książki Jacka Ketchuma, amerykańskiego mistrza grozy, która została u nas niedawno wydana. Kto jeszcze jej nie czytał, to absolutnie musi to zrobić. Jedna z najbardziej wstrząsających powieści, jakie kiedykolwiek czytałam. Wystarczy sprawdzić sobie recenzje, chociażby w Merlinie.
Naprawdę, nigdy nie zapomnicie tej książki! Oprócz tego, że jest szokująca, to jest naprawdę świetna.

Po jej przeczytaniu chciałam sprawdzić, jaki będzie film na jej podstawie i oczywiście jest bardzo mocny, ale czegoś mu brakuje. Książka miała swój wspaniały klimat, odpychała, a jednocześnie nie można było się od niej oderwać. Natomiast film niewątpliwie wstrząsa i szokuje, szczególnie jeśli ktoś nie czytał książki, ale brakuje w nim pewnej głębi, którą znajdziecie w powieści.

Niemniej jednak, polecam obejrzeć, żeby poznać trochę inny wymiar ludzkiej natury. Niestety, niezbyt krzepiący... Ale jeśli ktoś szuka prawdziwie wstrząsających doznań, to polecam bardziej książkę.
Stary 2010-03-21, 18:49   #2780
Linka25
Zakorzenienie

Weronika postanawia umrzeć
Od razu mówię, ze książki nie czytałam i nie zamierzam, bo nie lubię Coehlo. A film kiepski, nudny, jedynie końcówka mi się podobała.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 19:41   #2781
karolciaLodz
Raczkowanie

GG do karolciaLodz

dzisiaj obejzalam pare filmikow ale dwa jakos najbardziej mi podpasowaly
Veronika postanawia umrzec- piekny wzruszajacy film o zyciu i milosci do zycia 9/10
ps.kocham cie- moze nie najnowszy ale cudowny o smierci i wielkiej milosci wzruszajacy naprawde warty czasu jak dla mnie 10/10

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

ajjjj zapomniala bym ostatnio po raz kolejny wrocilam do super komedii kac vegas-jesli ktoras z Was nie ogladala jeszcze to goraco polecam na poprawienie humorku
karolciaLodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 21:42   #2782
alkaxy
biegam dla Zabawy

Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych -
kontynuacja wiadomego filmu o dwóch braciach zabijających In Nomeni Patri et Fili et Spiritus Sancti.
Naczytałam się na necie, że 'powtórka z jedynki', 'nic ciekawego'. Powtórka może w tym sensie, że trzyma prawie ten sam poziom i klimat. Wciągająca fabuła, dobre teksty. I zostawili sobie furtkę na trójkę co mnie niezmiernie cieszy. Nawet jakby miała być częściową powtórką 1 i 2. I trzymać prawie poziom dwójki.
8/10
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 23:37   #2783
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

Sierota (2009) - horror choć mało straszny, bardziej trzymający w napięciu niż w strachu, produkcja amerykańska więc przewidywalna, ale nie jest to do końca gniot, ogólnie film opowiada o przerażającej (tytułowej) sierocie z równie przerażającą przeszłością, coś na styl filmów o Omenie. Jest kilka niezłych scen, ale też kilka słabych, ogólnie całkiem niezły, daję 6-7/10 bo trudno mi się zdecydować nad oceną.
Co do Hot Fuzz to byłam na tym w kinie i szczerze polecam jeśli oczywiście lubicie brytyjski humor
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 06:57   #2784
Charlotte95
Wtajemniczenie

Życie i cała reszra (Anything else) - Ja się nie wypowiem obiektywnie, bo kocham Allena I być może film był zbytnio rozwleczony, byc może gra aktorska Jasona Biggs'a pozostawia bardzo wiele do życzenia, ale i tak...Allen to Allen 7/10

A dzisiaj się biorę za zgon na pogrzebie, zachęciłyście mnie.
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:10   #2785
Opiumalfa
Zakorzenienie

wczoraj druga czesc Millenium, tym razem "The Girl Who Played with Fire" - nie tak powalajaca jak pierwsza czesc, ale uwielbima patrzec na Noomi Rapace ktora gra Lisabeth Salander. Polecam cala trylogie. Za ostatnia czesc moze dzis sie wezme... 8/10
Stary 2010-03-22, 12:03   #2786
cherry pie
dream big

Alicja w krainie czarów - przed chwilą wróciłam z kina. Ogólnie film mi się podobał i wg mnie to ten starszy królik robił większy szał niż kot byłam na 3D ale moim zdaniem 2D też odda efekty tego filmu, różnice będą niewielkie i gdybym miała oglądać to jeszcze raz to nie wybrałabym 3D

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”

Edytowane przez cherry pie
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:17
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 13:31   #2787
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Czy wy tu mówicie o Death at the Funeral to macie na mysli ten film? http://zgon.na.pogrzebie.filmweb.pl/ ? z 2007? Co sie stało że nagle tyle osob go recenzuje? Był w TV? Ja go ogladalam juz bardzo dawno i rzeczywiscie absurd humoru jest powalajacy. !8/10

Co do angielskiego humoru: ogladaliscie Hot Fuzz? To jest dopiero akcja Super dowcipny i nieprzewidywalny!http://hot.fuzz.filmweb.pl/ 9/10
Nie wiem, czy był w TV (bo nie posiadam), ale tak, mówimy o tym właśnie filmie
"Hot fuzz" widziałam kiedyś z polecenia Wyraka - zgadzam się, świetny humor

A wczoraj...
"Agora" - rozłożyła mnie na łopatki. Nie tylko wyłam jak bóbr, ale całe moje jestestwo trzęsło się jak galareta ... Film wstrząsa co wrażliwszym widzem. Wrażliwszym nie tylko na piękny obraz (zdjęcia) czy muzykę (mocno daje po duszy ); ale przede wszystkim wrażliwszym na wartości, które toczą tu ze sobą bój. Dodatkowo Rachel Wiesz to jedna z moich ulubionych aktorek. Z całym sercem polecam ten obraz Ocena 10/10
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 14:43   #2788
innuendo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy był w TV (bo nie posiadam), ale tak, mówimy o tym właśnie filmie
"Hot fuzz" widziałam kiedyś z polecenia Wyraka - zgadzam się, świetny humor

A wczoraj...
"Agora" - rozłożyła mnie na łopatki. Nie tylko wyłam jak bóbr, ale całe moje jestestwo trzęsło się jak galareta ... Film wstrząsa co wrażliwszym widzem. Wrażliwszym nie tylko na piękny obraz (zdjęcia) czy muzykę (mocno daje po duszy ); ale przede wszystkim wrażliwszym na wartości, które toczą tu ze sobą bój. Dodatkowo Rachel Wiesz to jedna z moich ulubionych aktorek. Z całym sercem polecam ten obraz Ocena 10/10
potwierdzam, może nie 10/10, ale naprawdę godne polecenia. szczególnie zabiła mnie scena śmierci Hypatii. Zabić ukochaną, żeby inni tego nie zrobili- straszne i piękne. Potęzny ładunek emocji. A zdjęciami dawno nie byłam tak oczarowana.
Stary 2010-03-22, 16:27   #2789
Dosiak
BAN stały

Pręgi- jeden z lepszych polskich filmów jakie widziałam do tej pory. Dobrze zrobiony warsztatowo, jest parę niedopowiedzeń, ale ja akurat lubię gdy nie wszystko zostaje widzowi podane na tacy. Przejmujący obraz dorosłego człowieka, którego prześladują przeżycia z dzieciństwa. Kilka scen naprawdę porusza serce i zapada w pamięć. Aktorzy świetni, zwłaszcza Jan Frycz.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:24   #2790
Ivi 1988
Zakorzenienie

Step Brothers- Will Farrell to naprawde fajny,zabawny aktor,ale ten scenariusz nie wyszedl mu az TAK dobrze ; -) Opowiesz o dwoch 40latkach ,ktorzy poznaja sie przez swoich rodzicow i wszyscy zamieszkuja razem tworzac "rodzinke". Oczywisice nie lubia sie na poczatku itp. Daje 6/10 bo byly niezapomniane sceny kiedy oboje poszli w garniturach z muszka na rozmowe w sprawie pracy przy czyszczeniu toalet ^^

Meet the parents (obie czesci) - Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hoffman -arcykomedio-dzielo! Uwielbiam 10/10

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości