![]() |
#2761 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
"The Watchmen" - wczoraj obejrzany, za namową TŻta, jak dla mnie - porażka, nie lubię takich filmów, ale on był wniebowzięty
![]()
#2762 |
Wtajemniczenie
|
"Parnassus" - 10/10
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy mają się dobrze - smutny i wzruszający. De Niro bardzo wiarygodnie zagrał swoją rolę - sceny pokazujące samotność, bezradność, ale jednocześnie spokój głównego bohatera chwytają za serce
![]() Polecam wiecznie zabieganym "dzieciom", ignorującym swoich rodziców.
#2764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/f502994/Death+at+a+Funeral,2010 Tylko po co? ![]()
"Though we travel the world to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not." -Ralph Waldo Emerson Edytowane przez Margarettka Czas edycji: 2010-03-21 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jakie osobiście ostatnio oglądałam.. hmm: "Alicja in Wonderland" za sam klimat i obsadę 10/10, powalił mnie na kolana niemalże dosłownie. Pozycja obowiązkowa.. "Wrogowie publiczni" film gangsterski, nie przepadam z takowymi, nie oglądam ich za dużo, jednak ten nawet mnie wciągnął a nawet wycisnął kilka łez (!) przy końcówce. ![]() "10 000 BC" hmm łatwy, przyjemny film przygodowy, nie nastawiać się na arcydzieło i palcy nie zagryzać, ale i tak polecam ![]() ![]() Edytowane przez czerwonykanarek Czas edycji: 2010-03-21 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podzielam ogólnych zachwytów nad Deppem, no, jest przystojny, dobrym aktorem jest, ale widziałam go w wielu innych lepszych rolach. Nie obeszła mnie nic a nic opowiadana historia, efekty specjalne w dobie Avatara- były średnie. Najlepszymi elementami całosci była scenografia, kostiumy i dobre zdjęcia. Co najlepsze, lubię fantastykę kinową. Ale musi ona w jakiś sposób mnie porwać. Musi jakoś odbić prawdziwe ludzkie uczucia. A tu- nic. Gillian dał ciała. Natomiast nie dał ciała Weir. Wczoraj oglądnęłam sobie jego Pana i władcę w telewizorze. Russel Crowe jak zwykle intensywny i na 100 procent przekonujący jako charyzmatyczny kapitan, bardzo dobry Paul Bettany- zaskoczył mnie swoją klasą. Scenografia świetna, życie na okręcie- tchnęło życiem, a sam film- tchną pasją i prawdą. Ten film to duża przyjemność, żałuję teraz bardzo, że swego czasu nie wybrałam się na to do kina.
![]() |
#2767 |
po prostu Em :)
|
Cloverfield - 2/10
Nawet nie wiem jak skomentować ten film. Chyba najtrafniej będzie tak: porażka. ![]()
![]() |
#2768 |
Zakorzenienie
|
Czy wy tu mówicie o Death at the Funeral to macie na mysli ten film? http://zgon.na.pogrzebie.filmweb.pl/ ? z 2007? Co sie stało że nagle tyle osob go recenzuje? Był w TV? Ja go ogladalam juz bardzo dawno i rzeczywiscie absurd humoru jest powalajacy. !8/10
Co do angielskiego humoru: ogladaliscie Hot Fuzz? To jest dopiero akcja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Zadomowienie
|
"An Education"...7/10 dość przyjemny, niezobowiązujący ni, to komedia, ni to dramat. Ot, taka sobie historyjka romantyczna. Podobała mi sie aktorka grająca główną role oraz Rosemund Pike, która wg mnie wyglądała zjawiskowo i Alfred Molina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
BAN stały
|
The Hurt Locker (PL W pułapce wojny) - świetny film wojenny, traktujący o sytuacji w Iraku, świetni aktorzy. Film trzyma w napięciu praktycznie przez cały czas. Niezłe efekty, miejscami przybijający. Ciekawe relacje międzyludzkie.
Ogólna ocena: 8/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Zakorzenienie
|
Ja się czaję na hot fuzz
![]() Bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Zakorzenienie
|
The Grudge 3 - najbardziej przewidywalna i najmniej straszna ze wszystkich części, ciekawe co będzie w 4, nie spodziewam sie wiele ...
![]() Ogólnie nie polecam, strata czasu. 3/10
#2773 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Wtajemniczenie
|
Głownie tegoroczne oscarowe
![]() Ja w sumie nie pogardzę żadnym gatunkiem. ![]() Sorry za ot, ale słyszał ktoś może o tym filmie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2776 |
Zakorzenienie
|
Armored - fajny w swoim gatunku, niby typowo amerykański, dobro kontra zło, dobro wygrywa, ale dobry, ciekawy, nawet mne zasmucił jak patrzyłam co pieniądze robią z człowiekiem 8/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
|
Janosik. Historia prawdziwa. Jestem świeżo po. Hmm.. przeciętnie, film mocno poszarpany przez montażystów, takie miałam wrażenie, że zabrakło jakiejś płynności w tym wszystkim, wątki poszarpane trochę i niespójne.. Na Janosika wybrałabym nieco innego aktora pod względem muskulatury...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
Dajcie znac jak obejrzycie .. hehe smieszny naprawde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Przyczajenie
|
The Girl Next Door czyli "Dziewczyna z sąsiedztwa". Tylko uwaga, są dwa filmy pod tym tytułem, jeden to taka komedia romantyczna sprzed paru lat, a drugi to absolutne przeciwieństwo. Ja mówię właśnie o tym drugim
![]() Tego filmu nie ma chyba jeszcze w oficjalnej dystrybucji, więc trzeba sobie... zorganizować ![]() Ale warto, chociaż to przeżycie bardzo dołujące. "Dziewczyna z sąsiedztwa" to film na podstawie książki Jacka Ketchuma, amerykańskiego mistrza grozy, która została u nas niedawno wydana. Kto jeszcze jej nie czytał, to absolutnie musi to zrobić. Jedna z najbardziej wstrząsających powieści, jakie kiedykolwiek czytałam. Wystarczy sprawdzić sobie recenzje, chociażby w Merlinie. Naprawdę, nigdy nie zapomnicie tej książki! Oprócz tego, że jest szokująca, to jest naprawdę świetna. Po jej przeczytaniu chciałam sprawdzić, jaki będzie film na jej podstawie i oczywiście jest bardzo mocny, ale czegoś mu brakuje. Książka miała swój wspaniały klimat, odpychała, a jednocześnie nie można było się od niej oderwać. Natomiast film niewątpliwie wstrząsa i szokuje, szczególnie jeśli ktoś nie czytał książki, ale brakuje w nim pewnej głębi, którą znajdziecie w powieści. Niemniej jednak, polecam obejrzeć, żeby poznać trochę inny wymiar ludzkiej natury. Niestety, niezbyt krzepiący... Ale jeśli ktoś szuka prawdziwie wstrząsających doznań, to polecam bardziej książkę.
![]() |
#2780 |
Zakorzenienie
|
Weronika postanawia umrzeć
Od razu mówię, ze książki nie czytałam i nie zamierzam, bo nie lubię Coehlo. A film kiepski, nudny, jedynie końcówka mi się podobała. |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Raczkowanie
|
dzisiaj obejzalam pare filmikow ale dwa jakos najbardziej mi podpasowaly
Veronika postanawia umrzec- piekny wzruszajacy film o zyciu i milosci do zycia 9/10 ps.kocham cie- moze nie najnowszy ale cudowny o smierci i wielkiej milosci wzruszajacy naprawde warty czasu ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- ajjjj zapomniala bym ostatnio po raz kolejny wrocilam do super komedii kac vegas-jesli ktoras z Was nie ogladala jeszcze to goraco polecam na poprawienie humorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
biegam dla Zabawy
|
Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych -
kontynuacja wiadomego filmu o dwóch braciach zabijających In Nomeni Patri et Fili et Spiritus Sancti. Naczytałam się na necie, że 'powtórka z jedynki', 'nic ciekawego'. Powtórka może w tym sensie, że trzyma prawie ten sam poziom i klimat. Wciągająca fabuła, dobre teksty. I zostawili sobie furtkę na trójkę co mnie niezmiernie cieszy. Nawet jakby miała być częściową powtórką 1 i 2. I trzymać prawie poziom dwójki. 8/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Wtajemniczenie
|
Sierota (2009) - horror choć mało straszny, bardziej trzymający w napięciu niż w strachu, produkcja amerykańska więc przewidywalna, ale nie jest to do końca gniot, ogólnie film opowiada o przerażającej (tytułowej) sierocie z równie przerażającą przeszłością, coś na styl filmów o Omenie. Jest kilka niezłych scen, ale też kilka słabych, ogólnie całkiem niezły, daję 6-7/10 bo trudno mi się zdecydować nad oceną.
Co do Hot Fuzz to byłam na tym w kinie i szczerze polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 |
Wtajemniczenie
|
Życie i cała reszra (Anything else) - Ja się nie wypowiem obiektywnie, bo kocham Allena
![]() ![]() A dzisiaj się biorę za zgon na pogrzebie, zachęciłyście mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
wczoraj druga czesc Millenium, tym razem "The Girl Who Played with Fire" - nie tak powalajaca jak pierwsza czesc, ale uwielbima patrzec na Noomi Rapace ktora gra Lisabeth Salander. Polecam cala trylogie. Za ostatnia czesc moze dzis sie wezme... 8/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
dream big
|
Alicja w krainie czarów - przed chwilą wróciłam z kina. Ogólnie film mi się podobał i wg mnie to ten starszy królik robił większy szał niż kot
![]() ![]()
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2010-03-22 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Hot fuzz" widziałam kiedyś z polecenia Wyraka - zgadzam się, świetny humor ![]() A wczoraj... "Agora" - rozłożyła mnie na łopatki. Nie tylko wyłam jak bóbr, ale całe moje jestestwo trzęsło się jak galareta ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2789 |
BAN stały
|
Pręgi- jeden z lepszych polskich filmów jakie widziałam do tej pory. Dobrze zrobiony warsztatowo, jest parę niedopowiedzeń, ale ja akurat lubię gdy nie wszystko zostaje widzowi podane na tacy. Przejmujący obraz dorosłego człowieka, którego prześladują przeżycia z dzieciństwa. Kilka scen naprawdę porusza serce i zapada w pamięć. Aktorzy świetni, zwłaszcza Jan Frycz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Zakorzenienie
|
Step Brothers- Will Farrell to naprawde fajny,zabawny aktor,ale ten scenariusz nie wyszedl mu az TAK dobrze ; -) Opowiesz o dwoch 40latkach ,ktorzy poznaja sie przez swoich rodzicow i wszyscy zamieszkuja razem tworzac "rodzinke". Oczywisice nie lubia sie na poczatku itp. Daje 6/10 bo byly niezapomniane sceny kiedy oboje poszli w garniturach z muszka na rozmowe w sprawie pracy przy czyszczeniu toalet ^^
Meet the parents (obie czesci) - Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hoffman -arcykomedio-dzielo! Uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.