Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 17:37   #241
Majlinka22
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez 23blaszka Pokaż wiadomość
absolutnie nie płatków owsianych nam nie wolno otreby tak
Ok, dziękuję bardzo
Też już wybadałam sprawę na googlach...dobrze jednak pytać, bo tak "na chłopski" rozum to się wiele rzeczy wydaje...
Stary 2010-03-21, 17:41   #242
alaniasta
Raczkowanie

cześć,
ja już po wykładach. taka głodna wróciłam, że zrobiłam natychmiast pierś w kawałki z dużą ilością ziół prowansalskich, kawałek cebuli w plastry, pora, pieczarek, granulowany czosnek, przecier pomidorowy i jogurt naturalny oraz serek z piątnicy granulowany. Do rękawa i do piekarnika. Aha ostrą papryką posypałam i pół kostki rosołowej.
Noż palce lizać. Jem trzecią dokładkę
A w międzyczasie ukręciłam ten błyskawiczny i super łatwy sernik. Zobaczę czy dobry to Wam napiszę.
Ależ ja głodna byłam toteż narobiłam wyżery
Ma być: 55kg lub mniej

alaniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 17:41   #243
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Ale w sumie czym się różnią otręby od płatków, skoro płatki mają takie same właściwości co otręby a są o wiele wiele tańsze i łatwiej je kupić.
Bo ja też się nad tym już kiedyś zastanawiałam. Odpowiedź nie można i tyle nie zadowoli mnie
już wertuje książkę doktorka- o ile pamięć mnie nie myli coś o tym było..
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 17:44   #244
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
już wertuje książkę doktorka- o ile pamięć mnie nie myli coś o tym było..
ok.
ja wiem że płatki mają trochę więcej węgli i trochę mniej błonnika ale ta różnica nie jest aż taka kosmiczna, więc mnie to ciekawi.
bo skoro np. najlepiej jogurty 0% a jemy często 1,5 -2 % to ta sama sytuacja jest z płatkami i otrębami. takie moje luźne przemyślenia.

Edytowane przez Megi428
Czas edycji: 2010-03-21 o 17:49
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 17:53   #245
Nusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
hehe dobre "skoro je kupiłam to znaczy ,że sie nadaje" nie wiedziałam,że mamy tutaj taki autorytet w tej dziedzinie.
sorki nie chciełam byc złosliwa. co tydzien robie zakupy w Carrefourze na dukana wiec rozejże sie za tym mieskiem
nie miałam na myśli tego, że skoro "JA" je kupiłam, to znaczy że warto, albo że muszą być dobre, bo to "JA" kupowałam... chodziło mi jedynie o to, że nie pamiętam składu by go podać, a że patrzę na etykietki produktów i nie biorę czegoś co się nie nadaje, albo nie jestem tego pewna , więc musiały być dobre skoro je wzięłam...no

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

aaa...no i ja to mięsko kupowałam w Carrefourze Express, nie w takim tym normalnym dużym
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:00   #246
23blaszka
Raczkowanie

GG do 23blaszka

Cytat:
Ale w sumie czym się różnią otręby od płatków, skoro płatki mają takie same właściwości co otręby a są o wiele wiele tańsze i łatwiej je kupić.
Bo ja też się nad tym już kiedyś zastanawiałam. Odpowiedź nie można i tyle nie zadowoli mnie
szczerze mówiąc nie wiem jedno i drugie maja duza weglowanów ale w otrebach proporcje miedzy białkiem a weglowodanami sa mniejsze
w płatkach w otrebach:
białka 11,9g białko 14,5g
weglowodany 62,40g weglowodany 56g

wiec róznica chyba jest.
Poza tym otreby wedłóg pana Dukana maja dobroczynny wpływ na nasz organizm:
"łagodnie regulują prace jelit
syca, wspomagaja odchudzanie obnizają cholesterol chronia przed cukrzyca i rakiem okreznicy" wszystko oczywiście z książki "matoda dr dukana "str 18. ale nie dam głowy czy płatki nie mają podobnego działania
08,06 59,5kgczyli -14,3kg
cel 60kg osiągnięty
bedzie 55kg
dam rade??? napewno
23blaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:02   #247
Megi428
Wtajemniczenie

blaszka no właśnie szukałam na googlach i płatki mają dosłownie takie samo działanie. ale nie będę się czepiać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 18:03   #248
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Hej
Hej Co sie tak ukrywasz?

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
czesc wszystkim dukaneczkom wczoraj pisalam zaraz po pojawieniu sie czesci 7 ze 7 to moja szczesliwa liczba i oto prosze dzis rano waga pokazala 79,8kg - wiec zobaczylam 7 z przodu ktorej nie widzialam od lat!!!!! i strasznie sie ciesze z tego

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Dziś się fatalnie czuję. Obudziłam się z zawrotami głowy i mdłościami. Obawiam się, ze to z głodu i odwodnienia po tych koszmarnych czterech dniach postu

Cytat:
Napisane przez _shrek_ Pokaż wiadomość
Po 77 dniach grzesznego czasem dukania jest mnie mniej o 21,1 kg.

Cytat:
Napisane przez zagadka6 Pokaż wiadomość
Ja znalazłam w Kauflandzie taki ketchup
Taki to znaczy jaki? Bo szukam i znalesc nie moge
Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
ja robie wedlog przepisu berlinianki - tylko ze 2 lyzki otrebow zmielonych daje zamiast skrobi - czasem trzeba nasmarowac patelnie....
Ja tez tak robie i wychodza przepyszne (swoja droga musze zrobic ale cierpie na chroniczny brak czasu :/ Mam patelnie do nalesnikow z tefala i nic sie nie przykleja

Jestem po obiadku, mam ochote na jakis deserek teraz Strasznie zmeczona jestem... W pracy byl koszmarny ruch, nie mialam nawet czasu zjesc jogurtu ktory sobie ze soba wzielam...

Jestem coraz blizsza decyzji o dyspenzie na swieta bo czuje, ze jestem coraz blizsza zlamania sie...

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:03   #249
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
ok.
ja wiem że płatki mają trochę więcej węgli i trochę mniej błonnika ale ta różnica nie jest aż taka kosmiczna, więc mnie to ciekawi.
bo skoro np. najlepiej jogurty 0% a jemy często 1,5 -2 % to ta sama sytuacja jest z płatkami i otrębami. takie moje luźne przemyślenia.
a oto ile wyczytałam:chodzi więc o różnicę w włóknach rozpuszczalnych i nierozp. Wł.rozp-to właśnie otęby owsiane, pektyny w jabłkach i kilka innych. ich zaletą jest to że są b.bogate w błonnik(przede wszystkim otręby!). Spożywanie takich włókien cyt."formuje w jelicie zasadzkę na wszystko" co zbędne.
Otręby owsiane są odpowiedzialne za niewykorzystanie nieproszonych kalorii pobranych z 3składników odż.z pożywienia.
Wł. nierozp.twarde-(płatki ows.)-już nie rozkładają się tak łatwo w jelitach a nawet zalegają powodując wzdęcia.

To tyle co ważniejsze z księgi doktorka wyczytałam tak w skrócie.nic więcej w sumie tu nie było...
Stary 2010-03-21, 18:05   #250
23blaszka
Raczkowanie

GG do 23blaszka

Cytat:
Napisane przez Nusiaa88 Pokaż wiadomość
nie miałam na myśli tego, że skoro "JA" je kupiłam, to znaczy że warto, albo że muszą być dobre, bo to "JA" kupowałam... chodziło mi jedynie o to, że nie pamiętam składu by go podać, a że patrzę na etykietki produktów i nie biorę czegoś co się nie nadaje, albo nie jestem tego pewna , więc musiały być dobre skoro je wzięłam...no

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

aaa...no i ja to mięsko kupowałam w Carrefourze Express, nie w takim tym normalnym dużym
hej sorki nie chciałam cie urazić wiem o co ci chodziło porostu tak jakoś śmiesznie zabrzmiało , ja również potrze na etykiety i raczej staram sie nie kupowac nic czego nam nie wolno. jesli cie uraziłam to bardzo przepraszam i dla ciebie
cel 60kg osiągnięty
bedzie 55kg
dam rade??? napewno
Stary 2010-03-21, 18:09   #251
Megi428
Wtajemniczenie

aggie30 dzięki

Uciekam robić jakąś kolację, tylko pomysłów nie mam. Poszukam co tak w lodówce jest na szybko

Miłego wieczorku życzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 18:19   #252
mmyszuniaaa
Przyczajenie

Cześć Wam
Ja zaczynam swoją walkę od jutra, ale już dzisiaj zaopatrzyłam się w twaróg, otręby i jogurty naturalne.
Kurcze nie mogłam znaleźć serka homogenizowanego w wersji "light"
Może Wam się udało? Gdzie go kupić?

Ciekawa jestem jak zniosę ten pierwszy dzień, mam nadzieję, że będzie dobrze, bo przede mną długa walka z wagą.
Zyczcie mi powodzenia i trzymajcie kciuki

No to zaczynamy
Start - 22/03/2010 83 kg
Meta - ??? 60 kg

Dam radę, bo kto da, jak nie JA
mmyszuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:21   #253
aggie30
Raczkowanie

u mnie uderzeniówka 7 dzień-i już z lekka przychomował mi spadek kg, dlatego tak sobie myśle że max jeszcze 2 dni i ide na PW.nie ma co dłużej czekać.
na pewno było o tym już gdzieś pisane że przy zatrzymaniu wagi na PP należy ewakuować się na PW, pamięta ktoś?
Stary 2010-03-21, 18:22   #254
Inspiron
Przyczajenie

Ja jestem na diecie od 1 marca i widze efekty i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona z tej diety i mam nadzieje ze uda mi sie

------------------------------
Start 01.03.2010
Początek: 99
Obecna: 92
Końcowa: 60

Edytowane przez Inspiron
Czas edycji: 2010-03-21 o 18:33
Inspiron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:25   #255
Parvati
Zakorzenienie

Zostawić Was na chwilę i już nowy wątek
To moja 7.część
Ja wiem, że nie ładnie na forum błędy wytykać ale pisanie dr. mnie drażni
Nie będę ukrywać, że nie doczytałam tamtego wątku do końca i tego od początku - bo jestem chora i nie mam na to sił. Jeśli więc ktoś miał jakieś pytania niech zada jeszcze raz
Do końca 3. fazy już taaaaaaak malutko

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:27   #256
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmyszuniaaa Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Ja zaczynam swoją walkę od jutra, ale już dzisiaj zaopatrzyłam się w twaróg, otręby i jogurty naturalne.
zajrzyj na pierwszą str.wątku na Produkty, gdzie, za ile kupić... tam dziewczyny podały kilka miejsc gdzie można dostać homo.

A nawiasem mówiąc ja go niewiele używam i jak już to daje Danio i tyle.
Stary 2010-03-21, 18:32   #257
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Czy mi się zdaje, czy jesteś jedyną Dukanką, która już prawie doszła do końca?

Ja się miotam ostatnio... Niby jestem na II fazie, ale mam prawie codziennie PW... Teraz złapałam doła i trochę grzeszków się posypało...
Jakoś brak mi tego zacięcia co miałam w styczniu... wszystko jest takie jakieś rozlazłe ze mną na czele...
Stary 2010-03-21, 18:32   #258
monia6561
Raczkowanie

wlasnie tez mam taki problem co kolezanka wyzej jestem na diecie 2 tygodnie i robie 6/6 ale z tego co zauwazylam to po 4 dniach z kazdej z faz moja waga stoi albo idzie w gore o np 0.3 kg jak wchodze na wage to az sie modle zeby bylo mniej a nie daj boze wiecej chyba zaczne robic 4/4 w tedy waga szybciej mi spada niz 6/6
monia6561 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:33   #259
solange36
Przyczajenie

GG do solange36

Witam w 7 cz jestem na dukanie od 2 lutego i ubyło mnie 10 kg więc to działa!!!widzą to wszyscy i chwalą a ja jestem z siebie dumnapiekę sobie raz w tygodniu pierniczka-traktuję go jak chlebek, i serniczek-dla mnie nogi w gotowaniu prościznawięc daję spokojnie radę, od wcinania piersi z kurczaka boję się,że wkrótce wyrośnie mi pierze, ale co tam....zmieniam przyprawy,żeby mi nie zbrzydło.W piątek zrobiłam sobie jeszcze bigosik i będzie jeszcze na jutro.Kosztowałam rolady szpinakowej mojej kuzynki też dukanki, ale szpinak mnie nie przekonuje....Pozdrawiam wszystkich walczących!
solange36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:33   #260
23blaszka
Raczkowanie

GG do 23blaszka

Cytat:
Cześć Wam

Ciekawa jestem jak zniosę ten pierwszy dzień, mam nadzieję, że będzie dobrze, bo przede mną długa walka z wagą.
Zyczcie mi powodzenia i trzymajcie kciuki
hej lekkie serki homo naturalne zadko mozna je znależć w wersji 0% szukaj 3% ja kupuje w cerrfurze te ich produkcji sa bardzo smaczne mają 3,5%. wiem że dziewczyny kupuja taz Pilos z Lidla i president z np biedronki maja chyba 4%, sama przymierzam sie do ich wypróbowania
poczatek moze byc troszke ciezki ale wierze że ci sie uda. ja z doswiadczenia wiem że po kilku dnaich Ifazy mozesz miec wstrety do otrebuw i nabiału ,ja tak miałam i moje siostry ale przy silnej woli da sie to przetrwać i potem juz wchodzi w krew tak wiec zycze powodzenia

Cytat:
Napisane przez Inspiron Pokaż wiadomość
Ja jestem na diecie od 1 marca i widze efekty i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona z tej diety i mam nadzieje ze uda mi sie
ja jestem na dieciemiesiąc od 18 02. na wadze spadek 6kg na oka moze jeszcze nie widac ale ja czuje sie o niebo lepiej mawiecej energi i zapoału no i nareszcie wchodze w ubrania te z przed ciązy teraz tylko chce wejscw swoje stare ubranka z przed ślubu a moze i jescze mniejszi wierze ze mis ei uda , zwłaszcza że diata ta chyba troche uzaleznia i nie czuje sie na niej wcale jak na diecie
cel 60kg osiągnięty
bedzie 55kg
dam rade??? napewno
Stary 2010-03-21, 18:39   #261
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie uderzeniówka 7 dzień-i już z lekka przychomował mi spadek kg, dlatego tak sobie myśle że max jeszcze 2 dni i ide na PW.nie ma co dłużej czekać.
na pewno było o tym już gdzieś pisane że przy zatrzymaniu wagi na PP należy ewakuować się na PW, pamięta ktoś?
takie cos pisze w pierwszym poscie jak waga stoi to uciekamy na "2"...

zaraz biore sie za obiadek na jutro - chodzi za mna cos z baklazana - patrzylam lazanie - ale sie nie nadaje bo z miesem jest...
ale wymyslilam ze zrobie zapiekanke moją ulubiona jak wyjdzie to dam przepis

krokiety zjadlam - i moje przemyslenia - nalesniki powinni do niej byc te jajowate - te z mleka w proszku - bo panierki mi brakowalo - tego smaku - otreby z nalesnikow i otreby w paniece to zdecydowanie za duzo trocinowego smaku... dziewczyny a jakby tak zmielic chlebek dukanowy jakis na bulkę tartą - co o tym myslicie to dobiero bylaby rozpusta
serniczek tez bym zrobila - tylko nie wiem - mam ser bialy, ale mielic go teraz - nie lubie tego robic blenderem bo wiecej zostaje na blenderze niz w misce chyba powiem mezowi zeby wstapil do biedronki jutro po presidenta.... bo z homo juz nie robie wiecej.... i podobno jest jakisc serek do sernikow tez niskotluszczowy.... musze poszukac w przyszlym tygodniu.... pamietacie moze kto go wynalazli jaki to byl.... ?
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:40   #262
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
wierze ze mis ei uda , zwłaszcza że diata ta chyba troche uzaleznia i nie czuje sie na niej wcale jak na diecie
ŚWIĘTE SŁOWA - coraz mniej przypomina to diete. u mnei niestety nadal jest lekki zgrzyt weewnętrzny i mało się nie łamię widząc albo czując sery żółte etc-jestem ich maniaczką a tu bidaaaa....
no i prosze-tylko je wspomniałam i już mam ślinotok
Stary 2010-03-21, 18:40   #263
Inspiron
Przyczajenie

Ja tez nie czuje ze jestem na diecie .... Po ciuchach widze roznice, ostatnio jak bylam w sklepie i kupilam rozmiarowo mniejsze rzeczy to az mi sie milo zrobilo.
Juz 3 tygodnie minely, kolezanka jak mnie zobaczyla to w szoku byla ....
Inspiron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:41   #264
grzymalka
Przyczajenie

Cytat:
Zostawić Was na chwilę i już nowy wątek
To moja 7.część
Ja wiem, że nie ładnie na forum błędy wytykać ale pisanie dr. mnie drażni
Nie będę ukrywać, że nie doczytałam tamtego wątku do końca i tego od początku - bo jestem chora i nie mam na to sił. Jeśli więc ktoś miał jakieś pytania niech zada jeszcze raz

Ja mam pytanie, zadałam je już dzisiaj, bodajże na stronie 5 albo 6, ale je powtórzę. Chodzi o III fazę, czy wersja 2/0 o której napisane jest w książce jest faktycznie skuteczna? Niestety należę do osób szczupłych na górze i tęższych na dole (różnica wynosi ok. 2 rozmiary) i ponoć ten system 2/0 jest dla takich osób ?!
grzymalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:41   #265
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Wam
serek homo kupujemy w LIDLU

Cytat:
7 dni uderzeniówki??? czemu tak duzo??? robilas test?

ja dzis poszalałam, zrobilam smietanowca i chlebek drozdzowy, bedzie na jutro musze cos robic bo ostatnio P mnie strasznie dołuje i mam jadlowstret na proteiny
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:44   #266
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Emilia ja znalazlam w tesco taki w wiaderku marki tesco i mial chyba 2,5 g tluszczu w 100g.
Mialam jesc ta salatke warstwowa, ale juz jakos glodna nie jestem, bo przed chwila wrocilam z kosciola. Moze to i lepiej, bedzie na jutro a dzis wypije tylko anatolka i irish cream jeszcze
tez sie nie czuje jak na diecie i ostatnio sie nie moge opanowac

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:47   #267
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
w kauflandzie, w tesco, w lidlu - serki "firmowe" - mają po 3%
i z okolicznych mleczarni - raczej wysztkie sie nadaja bo przeciez mleko ma 3% tluszczu wiec tyle tez maja serki.... patrz na etykietki i tyle.... a serek 0% chyba w aldi (?) pamietam ze ktos mowil ze byly takie.... ale sobie nic obiciac nie dam...

a dieta nie jest tak ciezka, wiec dasz rade - chociaz wydaje sie bardzo restrykcyjna - przepisy z przepisowni i kazde ciasto bedziesz mogla sobie zmajstrowac...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
Emilia ja znalazlam w tesco taki w wiaderku marki tesco i mial chyba 2,5 g tluszczu w 100g.
Mialam jesc ta salatke warstwowa, ale juz jakos glodna nie jestem, bo przed chwila wrocilam z kosciola. Moze to i lepiej, bedzie na jutro a dzis wypije tylko anatolka i irish cream jeszcze
tez sie nie czuje jak na diecie i ostatnio sie nie moge opanowac
dzieki pieklas z niego cos... ?
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 18:48   #268
ktsw
Zakorzenienie

ja juz sie tak przyzwyczailam do dukana, ze nie wyobrazam sobie ze mozna jest chleb, ziemniaki, makaron itd. patrze jak jakies mlode dziewczyny robia rano zakupy i jestem w szoku. ostatnio: cola zwykla, bake rolsy, bułka i jakis baton, a ja stoje i nie moge tego pojąć
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:49   #269
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Na I fazie jak przestaja spadac kilogramy to trzeba przejsc na II faze zaczynajac od warzywek bo potem moga byc problemy z zastojami...

Cytat:
A nawiasem mówiąc ja go niewiele używam i jak już to daje Danio i tyle.
Zartujesz...? Mam nadzieje

Cytat:
Brawo Oby i mnie starczylo silnej woli

Wlasnie zjadlam serek homo + slodzik + kakao + otreby i czuje sie fantastycznie Uwielbiam to polaczenie I wogole to bardzo polubilam same otreby

W ramach niedzielnego odmóżdżania zaraz ide ogladac Taniec z Gwiadami

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:50   #270
Mariolcia =P
Zakorzenienie

tak sernik, w smaku byl pyszny

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości