Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 14:55   #331
Basima
Zakorzenienie

Dot.: Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :)

Cytat:
Napisane przez Juszencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie martwcie się!!! Stres nie jest dobry dla waszych maluszków. Dostałam leki na uspokojenie, jakoś się trzymam. I żeby nie było, nie poddam się tak łatwo. Do trzech razy sztuka!
Kochana Ty moja trzymaj się i nie odchodź z forum, siedź sobie tu z nami izobaczysz za 3-4 mce napiszesz tu ,że pojawiły się 2 kreski.I masz racje nie wolno się poddawać i trzeba wierzyć

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelinka13 Pokaż wiadomość
Basimko moja skarbusia to na dole siedzi jak nic, a do żeber jej jeszcze daleko. Mnie ten ból to gdzieś tak od tygodnia męczy. we wtorek bede u gina to zapytam. Wydaje mi się kochana, że dzidzia w moim przypadku jest jeszcze za mała, żeby tam mnie kopać czy coś uciskać. W każdym bądź razie nie wiem skąd mi się to pieroństwo wzięło.
Jest takie powiedzenie jak nie urok to sraczkajak nie ból przez 3 miechy macicy to teraz coś pod żebrami jak ja wytrzymam do 40 tc.
Zrobiłaś już te pierogi, bo ja tu na nie czekam
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:16   #332
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Kochana Ty moja trzymaj się i nie odchodź z forum, siedź sobie tu z nami izobaczysz za 3-4 mce napiszesz tu ,że pojawiły się 2 kreski.I masz racje nie wolno się poddawać i trzeba wierzyć

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Jest takie powiedzenie jak nie urok to sraczkajak nie ból przez 3 miechy macicy to teraz coś pod żebrami jak ja wytrzymam do 40 tc.
Zrobiłaś już te pierogi, bo ja tu na nie czekam
No przed sekundą skończyłam. Ufff ani jeden się nie rozleciał,a farsz wyszedł superowy! Zeżarłam chyba z 10! A jak mąż przyjedzie z pracy to razem z nim poprawię kolejną porcję. Na pierwsze zrobiłam zupkę pieczarkową. Też niegłupia wyszła! Kochana ja to oprócz teraz bólu pod żebrami, mam taką zgagę, że masakra! Piję wodę tylko niegazowaną i rano kawę z mlekiem i tyle. Do tego weszło mi coś w lewy półdupek (przepraszam za wyrażenie) i czuję tak jakby się łamał na pół a do tego drętwieje lewa noga! szok! A poza tym od tamtego piątku mam skurcze palców i wykrzywia mi je do góry czyli brak magnezu. A i zaparcia mam takie cuuuudne!!!!! Ale co tam! Jeszcze 15 tygodni!
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:24   #333
Basima
Zakorzenienie

Ja miałam 2 razy zaparcie i myślałam,że mi brzuch pęknie, ból okropny, ale kupiłam suszone śliwki i teraz codziennie zjadam 2 po każym posiłku, a z samego rana piję wode z miodem i cytryną, taki napoik robie sobie wieczorem, bardzo zdrowy działa właśnie przeciw zatwrdzeniom i wzmacnia bardzo organizm, ale woda do tego musi być nie większa niż 40C. Ja w poniedziałek do gina ide to się wypytam go o ten ból pod żebrami
Stary 2010-03-19, 15:37   #334
Ewelinka13
Rozeznanie

A mnie nic nie pomaga. Suszone sliwki, morele, musli, jogurty, activia, xenna, woda z miodem i cytryną i chyba wszytskie sposoby już wypróbowałam. No i najlepszym okazały się czopki glicerynowe za 4 zł. Jeden czopek i po sprawie na 2 dni. Bez bólu, bez męczarni, bez wzdęć! Super sprawa!

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Kochane moje cudnie mi się tu z Wami siedzi, ale uciekam bo zaraz mąż wróci z pracy, a później jedziemy do koleżanki naprawiać jej laptopa. Wyrwę się trochę z domku. jakże się cieszę! Całuję Was mocno a jutro z ranka nadrobię wszyściutko. Pozdrawiam! Trzymajcie się kochane! A Ty Juszencju kochaniutka na pewno niedługo bedziesz mieć upragnioną fasolkę. Myślę o Tobie. Basimko nie daj się bólowi!
Stary 2010-03-19, 15:47   #335
Basima
Zakorzenienie

Leć Ewelinka13 miłego dzionka, ja też niedługo uciekam może troche poleżę to przejdzie mi ten ból.
Odezwę się dzisiaj, albo jutro. Buziaki
Stary 2010-03-19, 17:08   #336
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

a ja muszę leżeć bo mi się szyjka skróciła - TZ żartuje ze maluch się do nas spieszy
ale mi z wizją porodu przed 21.07 nie jest do śmiechu
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:25   #337
principessina
Zakorzenienie

Witajcie, dzisiaj sie nie odzywalam, bo musialam porzadnie sie nagimnastykowac zeby zakonczyc robote w biurze przed 14, bo na popoludnie poszlam do fryzjera, juz wrocilam Wrocilam do swojego koloru naturalnego, nawet nie wiem czemu, mialam sobie zrobic odrost, a tak mi cos strzelilo, wiec sie "przyciemnilam", no ale kolorek napewno sie troche "spierze" na basenie, wiec beda ladne refleksy

Juszencja tak mi przykro, az mi ciarki przeszly, ale nie trzeba sie poddawac

mlmFM obejrzalam sobie Twoje usg, piekne, zazdroszcze, oczywiscie pozytywnie a szyjka sie nie martw, moja kolezanka lezy od konca stycznia, a ma termin na poczatek czerwca, wiec wypoczywaj

Basima widze, ze my z tego samego miasta

Ewelinka13 jaka Ty jestes sliczna!! cudownie wygladalas, piekne zdjecia, nie moge sie napatrzec W ciazy tez pewnie slicznie wygladasz!
A wiesz co widzialam dzisiaj u fryzjera dziewczyne w ciazy, co farbowala sobie wloski jakas nowa farba bez amoniaku

Ja nie moge sie doczekac mojej wizyty wtorkowej u endo, znowu mam nowe syfy, ewidentnie widac, ze te moje hormony to totalna hustawka
Stary 2010-03-19, 21:29   #338
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy moge sie przylaczyc?! My takze staramy sie o pierwsza dzidzie...tak jak lalkana od ok.1 miesiaca Myslalam ze sie udalo a tu dzisiaj @ i bedziemy probowac w drugim cyklu.Pozdrawiam i buziaczki
p.s.fajny watek
Witaj

Cytat:
Napisane przez ewunia25a Pokaż wiadomość
Witam !! Ja tez sie staram o dzidzie juz 2 miesiące i też juz myslałam zdzie w tym miesiącu bno bardzo mi zależało żeby się urodziło jeszcze w tym roku i nawet miesiączka się spóźniła a tu nic z tego jednak i @ doszła i nadzieja padła !!
Ale bedziemy starać się dalej zwłaszcza mężowi się to podoba bo ja jestem nie ugięta wyczytałam gdzieś ze dobra jest pozycja klasyczna i od tyłu na tzw. pieska co mężowi też bardzo się podoba )
Co ma byc to będzie ale starania tez są fajne )

Witaj

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Ślicznie wygladacie

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Dziewczyny, nie martwcie się!!! Stres nie jest dobry dla waszych maluszków. Dostałam leki na uspokojenie, jakoś się trzymam. I żeby nie było, nie poddam się tak łatwo. Do trzech razy sztuka!

Dzielna jesteś
Stary 2010-03-19, 23:42   #339
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
JA też brałam tabletki , ale o wiele dłużej, pierwsze 2 okresy to było skąpe krwawienie, takie dziwne, dopiero 3 i 4 okres był normalny i potem zaraz zaszłam. Wiuesz jest wiele szkół zajścia w ciąże po tabsach, ale większość lekarzy jest za tym,żeby zajść 3 miesiące po odstawieniu,żeby wszystko się unormowało, tak więc jak teraza nie będziesz to nawet dobrze, niech organizm trochę się unormuje.
No moze i tak...moze sie normuje wszystko.Dzisiaj juz nie mam @ a to troche dziwne.Ja od pazdziernika nie biore tabletek.Mam nadzieje ze ja tez zajde zbaczymy.Narazie jestem dobrej mysli bo to dopiero pierwszy miesiac.Dzieki,kochane jestescie

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Trzymaj sie kochana.Jestsesmy z toba pamietaj o tym.I nie waz sie znikac stad,informuj nas o wszystkim.Buziaki

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelinka13 Pokaż wiadomość
No przed sekundą skończyłam. Ufff ani jeden się nie rozleciał,a farsz wyszedł superowy! Zeżarłam chyba z 10! A jak mąż przyjedzie z pracy to razem z nim poprawię kolejną porcję. Na pierwsze zrobiłam zupkę pieczarkową. Też niegłupia wyszła! Kochana ja to oprócz teraz bólu pod żebrami, mam taką zgagę, że masakra! Piję wodę tylko niegazowaną i rano kawę z mlekiem i tyle. Do tego weszło mi coś w lewy półdupek (przepraszam za wyrażenie) i czuję tak jakby się łamał na pół a do tego drętwieje lewa noga! szok! A poza tym od tamtego piątku mam skurcze palców i wykrzywia mi je do góry czyli brak magnezu. A i zaparcia mam takie cuuuudne!!!!! Ale co tam! Jeszcze 15 tygodni!
A mialas sie podzielic super ze ci wyszlo wszystko.A tak sie martwilas.Trzeba magnezik sobie lykac.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:35   #340
weronia83
Rozeznanie

Hej dziewczynki A co tu tak pusto

Ja właśnie wyszłam ze wspólnej kąpieli z TŻtem z wielką górą piany
Potrzebna nam była taka chwila relaksu
Stary 2010-03-20, 18:49   #341
Basima
Zakorzenienie

Witajcie dziewuszki, ja dzisiaj znowu byłam w Ikei, bo miałam nową wizje dotyczącą kuchni, mój man ma już mnie chyba dosyć, oczywiście zapodałam sobie znowu 2 lody. Zakupiłam też wage, coby sobie pilnować wagi na szczęście mimo to,że tak folgowałam przytyłam kilogram przez miesiąc czyli normalka.
Ewelinka13 znalazłam info nt bólu żeber, nie mamy się co martwić niektóre kobiety tak mają i niestety męczą się do porodu.
mlmFM- współczuje Ci ,że musisz leżeć, ale czego nie robi się dla dzidziusia
principessina świat jest mały
zenia2211 napewno zajdziesz tylko tak jak mówiłam weź na luz.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki A co tu tak pusto

Ja właśnie wyszłam ze wspólnej kąpieli z TŻtem z wielką górą piany
Potrzebna nam była taka chwila relaksu
zadroszczę kąpieli, ja póki co prysznic w ciepłej wodzie, a też z moim manem lubilismy siedzieć razem w wannie i się relaksować z winkiem
Stary 2010-03-20, 19:03   #342
Juszencja
Raczkowanie

Dobry Wieczór,
po wczorajszym szoku powoli dochodzę do siebie. Byliśmy dziś na długim wiosennym spacerze, tylko szkoda, ze teraz się tak rozpadało. Ale dziewczyny, czuć wiosnę w powietrzu!

http://www.facebook.com/pages/Electr...a/349168582710
Juszencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 19:06   #343
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry Wieczór,
po wczorajszym szoku powoli dochodzę do siebie. Byliśmy dziś na długim wiosennym spacerze, tylko szkoda, ze teraz się tak rozpadało. Ale dziewczyny, czuć wiosnę w powietrzu!
Cześć laska, czuć wiosnę na maxa masz racje.Ciesze się,że jakoś tam sobie radzisz mam nadzieję,że Twój facet pomaga Ci w dojściu do siebie. Teraz musisz odpoczywać, zdrowo jeść, brać kwas foliowy, i za pare miesięcy wlepić test za dwoma kreskami
Stary 2010-03-20, 19:22   #344
Juszencja
Raczkowanie

Cytat:
Cześć laska, czuć wiosnę na maxa masz racje.Ciesze się,że jakoś tam sobie radzisz mam nadzieję,że Twój facet pomaga Ci w dojściu do siebie. Teraz musisz odpoczywać, zdrowo jeść, brać kwas foliowy, i za pare miesięcy wlepić test za dwoma kreskami
Trzymam się właśnie dzięki narzeczonemu. Rzucił wszystko by teraz blisko mnie być. Postanowiłam, że muszę zająć czymś myśli i wpadłam na to, że warto na wiosnę zrzucić zbędne kilogramy. Taki mam właśnie cel!

Stary 2010-03-20, 19:28   #345
Basima
Zakorzenienie

Juszencja teraz to Ty odpoczywaj a nie będziesz się odchudzała, musisz zdrowo teraz jeść,żeby mieć siłę na przyjęcie dzidziusia.
Stary 2010-03-20, 19:31   #346
Juszencja
Raczkowanie

No właśnie zamierzam zacząć zdrowo jeść. Nie jestem zwolennikiem głodówek, bo to gwarantowany efekt jo-jo. Muszę po prostu polubić warzywa

Stary 2010-03-20, 19:42   #347
Basima
Zakorzenienie

Juszencja, teraz dużo odpoczywaj, spacerki, mało stresu, duzo miłości i zobaczysz będzie wszystko oki, i następna ciąża skończy się porodem za 9 mcy
Będę już dzisiaj leciała bo padnięta jestem.Miłego wieczorku wszystkim wam
Stary 2010-03-21, 07:49   #348
monana27
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, nie wiem czy mnie pamietacie, przywitalam sie u was gdzies na poczatku watku. Jestem w 9tc. Przeczytalam to cos nieco o Duphastonie, bo tak sie skalada ze i mnie gin to kazal lykac. Powiedziala mi ze wszystko jest wporzadku, ja kupilam tabletki wg zalecen ale ona mi nawet nie wytlumaczyla na co to jest. Skoro wszystko w porzadku to dlaczego mam lykac? Musze sie zapytac przy nastepnej wizycie ale to dopiera za prawie dwa tygodnie.
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:32   #349
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, nie wiem czy mnie pamietacie, przywitalam sie u was gdzies na poczatku watku. Jestem w 9tc. Przeczytalam to cos nieco o Duphastonie, bo tak sie skalada ze i mnie gin to kazal lykac. Powiedziala mi ze wszystko jest wporzadku, ja kupilam tabletki wg zalecen ale ona mi nawet nie wytlumaczyla na co to jest. Skoro wszystko w porzadku to dlaczego mam lykac? Musze sie zapytac przy nastepnej wizycie ale to dopiera za prawie dwa tygodnie.
Prawde mówiąc nie wiem czemu zostały Ci przepisane te tabletki, może miałaś problem z zajściem, lub brałaś je wcześniej,żeby zajść i teraz na wszelki wypadek jeszcze bierzesz, może miałaś wczesniej poronienia. Jeżeli nic takiego nie było i nie występuja plamienia to troche dziwne,że Ci gin przepisał.
Stary 2010-03-21, 13:48   #350
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Jestem dziewczyny farmaceuta.Duphaston jest przepisywany kobietom ktore maja niedobor progesteronu,ktore nie moga zajsc w ciaze,ktore poronily lub maja zagrozona ciaze.Czyli widocznie wszystko nie jest ok.Narazie sie nie martw.Jak bedziesz u gina to sie zapytj.
Stary 2010-03-21, 17:33   #351
monana27
Raczkowanie

Cytat:
Prawde mówiąc nie wiem czemu zostały Ci przepisane te tabletki, może miałaś problem z zajściem, lub brałaś je wcześniej,żeby zajść i teraz na wszelki wypadek jeszcze bierzesz, może miałaś wczesniej poronienia. Jeżeli nic takiego nie było i nie występuja plamienia to troche dziwne,że Ci gin przepisał.
[Jestem dziewczyny farmaceuta.Duphaston jest przepisywany kobietom ktore maja niedobor progesteronu,ktore nie moga zajsc w ciaze,ktore poronily lub maja zagrozona ciaze.Czyli widocznie wszystko nie jest ok.Narazie sie nie martw.Jak bedziesz u gina to sie zapytj. [/QUOTE]

No to koniecznie musze sie zapytac gina na nastepnej wizycie. Problemow z zajsciem w cize nie mialam, jest to moja pierwsz ciaza i mam 28 (prawie) lat, plamien tez nie mam. Co prawda Duphaston mialam brac tylko przez dwa tygodnie, moze ona po prostu "dmucha na zimne"?
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 19:04   #352
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
No to koniecznie musze sie zapytac gina na nastepnej wizycie. Problemow z zajsciem w cize nie mialam, jest to moja pierwsz ciaza i mam 28 (prawie) lat, plamien tez nie mam. Co prawda Duphaston mialam brac tylko przez dwa tygodnie, moze ona po prostu "dmucha na zimne"?
Moze.Ale jesli nie mialas zadnych problemow z zajsciem i ciaza rozwija sie prawidlowo to po co brac hormony.Dziecku tym nie szkodzisz ale dwiedz sie czy aby napewno wszystko w porzadku.Zapytaj sie po co masz lykac duphaston skoro wszystko jest w porzadku.Nie spotkalam sie zeby przepisywali ten lek profilaktycznie.raczej po poronieniu albo w czasie zagrozonej ciazy.Nie martw sie Jesli by byla zagrozona to ona ma obowiazek cie o tym poinformowac.Skoro nic nie powiedziala tzn. ze wszystko jest ok.Ale koniecznie zapytaj ja o ten lek.W jakim celu go u ciebie zastosowala.Ale sie rozpisalam.Jakby co...sluze pomoca
Stary 2010-03-21, 23:50   #353
zenia2211
Rozeznanie

A co tu taka cisza Ja dzisiaj siedzialam caly dzien w domku z mezem Bylo super i upojnie zrobilismy sobie kapiel z duza iloscia piany i z winkiem.hehe bylo przyjemnie.Teraz sobie juz spi.Ja tez zaraz lulu.buziaczki dziewczynki.dobranoc
p.s.skonczyla mi sie @ ale dalej mnie pobolewaja jajniki i dol brzucha
Stary 2010-03-22, 09:38   #354
Ewelinka13
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczynki! Taki piękny dzień był wczoraj a dziś wieje tak, że o mało głowy nie urwie. I po weeekendzie.... Ech ale ten czas szybko leci! Święta już niedługo i mam nadzieje, że będzie piękna pogoda. Nie mogłam się dziś rano z łóżka podnieść, chyba wiosenne przesilenie. Moja Amelka ma dzis od 8 gimnastykę brzuszkową, wierci się, kopie i widać pod skórą jak pływa. Leń mnie dziś jakiś złapał. Mogłabym tylko leżeć i nic więcej. A jeśli chodzi o duphaston to jak leżałam w szpitalu to teraz dają go prawie wszytskim ciężarnym właśnie ze względu na zbyt mąłe ilości progesteronu. Mój gin mówi, że duphston w żadnym wypadku nie zagrozi, a wręcz pomoże. Niektóre kobiety biorą go pare tygodni a niektóre do połowy ciąży. Skoro gin przepisał duphaston to raczej miał jakiś powód. Może rzeczywiście chciał "dmuchac na zimne".
Stary 2010-03-22, 09:54   #355
Basima
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, ja też dzisiaj pospałam sobie dłużej, ale w nocy non stop się budziłam chyba nerwy przed dzisiejszym ginekologiem, bardzo się stresuje, nie wiem nigdy nie byłam taką panikarą a ciąża tak mnie zmieniła, chyba powinnam zapisać się do psychologa
Stary 2010-03-22, 10:07   #356
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny, ja też dzisiaj pospałam sobie dłużej, ale w nocy non stop się budziłam chyba nerwy przed dzisiejszym ginekologiem, bardzo się stresuje, nie wiem nigdy nie byłam taką panikarą a ciąża tak mnie zmieniła, chyba powinnam zapisać się do psychologa
Zawsze kochana przed wizytą jest stres. Ja przed wizytą to mam takie ciśnienie i tak mi serce łomocze, że się w głowie nie mieści. A wszytsko to odczuwa dzidzius, ale niestety jest taki strach i nic na niego nie możemy poradzić.
Stary 2010-03-22, 10:16   #357
Basima
Zakorzenienie

Ja wiem,że to normalne,że pewnie każda z nas się denerwuje, ale jakoś te usg najbardziej mnie denerwuje.
Stary 2010-03-22, 10:24   #358
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Ja wiem,że to normalne,że pewnie każda z nas się denerwuje, ale jakoś te usg najbardziej mnie denerwuje.
Ale za to pomyśl, że jak je zrobisz to dziś wieczorem się wyluzujesz, zobaczysz jak dzidziuś ładnie rośnie, jak mach do Ciebie rączkami i rusza nóżkami i w ogóle wyjdziesz stamtąd najszczęśliwsza na świecie, więc myśl teraz tylko o tym, że zobaczysz dzidzię w całej okazałości i niech stres obróci się w radość czekania na usg. Ja sobie tak tłumaczę i jak jedziemy z mężem na usg to jesteśmy tak już nakręceni, że doczekać się nie możemy oglądania. Zresztą ja co wizytę to prosze gina o zrobienie usg bo muszę się upewnić, że jest dobrze a poza tym musze swoje dziecko zobaczyć . Ostatnio byłam na usg 4d - to jest dopiero przeżycie!
Stary 2010-03-22, 10:40   #359
Basima
Zakorzenienie

Ewelinka13 ja wiem,że z jednej strony radość, bo po miesiącu zobaczę maleństwo, ale wiesz Ty masz ten plus,że Amelkę czujesz codziennie a ja jeszcze dzidziusia nie, a tak zmieniając temat też myślałam o tym imieniu jakby była córeczka, ale co chwila słyszę,że ktoś tak da na imię córeczce lub już dał, tak więc będę miała problem z wymyśleniem imienia , tym bardziej,że mało mi się imion polskich podoba dla dziewczynek
Stary 2010-03-22, 10:52   #360
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Ewelinka13 ja wiem,że z jednej strony radość, bo po miesiącu zobaczę maleństwo, ale wiesz Ty masz ten plus,że Amelkę czujesz codziennie a ja jeszcze dzidziusia nie, a tak zmieniając temat też myślałam o tym imieniu jakby była córeczka, ale co chwila słyszę,że ktoś tak da na imię córeczce lub już dał, tak więc będę miała problem z wymyśleniem imienia , tym bardziej,że mało mi się imion polskich podoba dla dziewczynek
No właśnie kochana ubiegłaś mnie przed tym co Ci chciałam napisać. 17-18 tydzień zaczniesz czuć ruchy maluszka, więc już niedługo. I kochana prosze Cię przygotuj się na ogromny stres z tym związany. Bo moja jak zaczęła się ruszać to póżniej 3 dni NIC, więc ja myślałam, że oszaleję ze strachu! Basimko nasze dzieci właśnie takie psikusy nam robią. Pozwalają nam się poczuć a później parę dni cisza. I to jest dopiero stres dla matki. Teraz czuję ją non stop, choć w dzień czasem mi przysypia a ja już się mimo to o nią boję. A co do imienia miała być Zosia, Emilka lub Antosia. W ogóle to na początku miał być Ignaś, ale jak okazało się, że nie ma siusiaczka to trzeba było wymyśleć imię dla kobietki. I niestety masz rację, większość imion to Amelki. Mój mąż pisąłam o tym wcześniej już śmieje się, że pani w przedszkolu zawoła Amelka a wtedy obejrzy się z 6 dziewczynek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości