|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :)
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Zrobiłaś już te pierogi, bo ja tu na nie czekam |
||
|
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam 2 razy zaparcie i myślałam,że mi brzuch pęknie, ból okropny, ale kupiłam suszone śliwki i teraz codziennie zjadam 2 po każym posiłku, a z samego rana piję wode z miodem i cytryną, taki napoik robie sobie wieczorem, bardzo zdrowy działa właśnie przeciw zatwrdzeniom i wzmacnia bardzo organizm, ale woda do tego musi być nie większa niż 40C. Ja w poniedziałek do gina ide to się wypytam go o ten ból pod żebrami
|
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
A mnie nic nie pomaga. Suszone sliwki, morele, musli, jogurty, activia, xenna, woda z miodem i cytryną i chyba wszytskie sposoby już wypróbowałam. No i najlepszym okazały się czopki glicerynowe za 4 zł. Jeden czopek i po sprawie na 2 dni. Bez bólu, bez męczarni, bez wzdęć! Super sprawa!
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Kochane moje cudnie mi się tu z Wami siedzi, ale uciekam bo zaraz mąż wróci z pracy, a później jedziemy do koleżanki naprawiać jej laptopa. Wyrwę się trochę z domku. jakże się cieszę! Całuję Was mocno a jutro z ranka nadrobię wszyściutko. Pozdrawiam! Trzymajcie się kochane! A Ty Juszencju kochaniutka na pewno niedługo bedziesz mieć upragnioną fasolkę. Myślę o Tobie. Basimko nie daj się bólowi! |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Leć Ewelinka13 miłego dzionka, ja też niedługo uciekam może troche poleżę to przejdzie mi ten ból.
Odezwę się dzisiaj, albo jutro. Buziaki |
|
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
a ja muszę leżeć bo mi się szyjka skróciła - TZ żartuje ze maluch się do nas spieszy
ale mi z wizją porodu przed 21.07 nie jest do śmiechu
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, dzisiaj sie nie odzywalam, bo musialam porzadnie sie nagimnastykowac zeby zakonczyc robote w biurze przed 14, bo na popoludnie poszlam do fryzjera, juz wrocilam
Wrocilam do swojego koloru naturalnego, nawet nie wiem czemu, mialam sobie zrobic odrost, a tak mi cos strzelilo, wiec sie "przyciemnilam", no ale kolorek napewno sie troche "spierze" na basenie, wiec beda ladne refleksy![]() Juszencja tak mi przykro, az mi ciarki przeszly, ale nie trzeba sie poddawac mlmFM obejrzalam sobie Twoje usg, piekne, zazdroszcze, oczywiscie pozytywnie Basima widze, ze my z tego samego miasta ![]() Ewelinka13 jaka Ty jestes sliczna!! cudownie wygladalas, piekne zdjecia, nie moge sie napatrzec A wiesz co widzialam dzisiaj u fryzjera dziewczyne w ciazy, co farbowala sobie wloski jakas nowa farba bez amoniaku ![]() Ja nie moge sie doczekac mojej wizyty wtorkowej u endo, znowu mam nowe syfy, ewidentnie widac, ze te moje hormony to totalna hustawka
|
#338 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Ślicznie wygladacie ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Dzielna jesteś
|
|
#339 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zbaczymy.Narazie jestem dobrej mysli bo to dopiero pierwszy miesiac.Dzieki,kochane jestescie---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
super ze ci wyszlo wszystko.A tak sie martwilas.Trzeba magnezik sobie lykac.
|
|||
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki A co tu tak pusto
Ja właśnie wyszłam ze wspólnej kąpieli z TŻtem z wielką górą piany Potrzebna nam była taka chwila relaksu
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewuszki, ja dzisiaj znowu byłam w Ikei
, bo miałam nową wizje dotyczącą kuchni, mój man ma już mnie chyba dosyć, oczywiście zapodałam sobie znowu 2 lody. Zakupiłam też wage, coby sobie pilnować wagi na szczęście mimo to,że tak folgowałam przytyłam kilogram przez miesiąc czyli normalka.Ewelinka13 znalazłam info nt bólu żeber, nie mamy się co martwić niektóre kobiety tak mają i niestety męczą się do porodu. mlmFM- współczuje Ci ,że musisz leżeć, ale czego nie robi się dla dzidziusia ![]() principessina świat jest mały zenia2211 napewno zajdziesz tylko tak jak mówiłam weź na luz. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Dobry Wieczór,
po wczorajszym szoku powoli dochodzę do siebie. Byliśmy dziś na długim wiosennym spacerze, tylko szkoda, ze teraz się tak rozpadało. Ale dziewczyny, czuć wiosnę w powietrzu! |
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam się właśnie dzięki narzeczonemu. Rzucił wszystko by teraz blisko mnie być. Postanowiłam, że muszę zająć czymś myśli i wpadłam na to, że warto na wiosnę zrzucić zbędne kilogramy. Taki mam właśnie cel!
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Juszencja teraz to Ty odpoczywaj a nie będziesz się odchudzała, musisz zdrowo teraz jeść,żeby mieć siłę na przyjęcie dzidziusia.
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie zamierzam zacząć zdrowo jeść. Nie jestem zwolennikiem głodówek, bo to gwarantowany efekt jo-jo. Muszę po prostu polubić warzywa
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Juszencja, teraz dużo odpoczywaj, spacerki, mało stresu, duzo miłości i zobaczysz będzie wszystko oki, i następna ciąża skończy się porodem za 9 mcy
![]() Będę już dzisiaj leciała bo padnięta jestem.Miłego wieczorku wszystkim wam |
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, nie wiem czy mnie pamietacie, przywitalam sie u was gdzies na poczatku watku. Jestem w 9tc. Przeczytalam to cos nieco o Duphastonie, bo tak sie skalada ze i mnie gin to kazal lykac. Powiedziala mi ze wszystko jest wporzadku, ja kupilam tabletki wg zalecen ale ona mi nawet nie wytlumaczyla na co to jest. Skoro wszystko w porzadku to dlaczego mam lykac? Musze sie zapytac przy nastepnej wizycie ale to dopiera za prawie dwa tygodnie.
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to koniecznie musze sie zapytac gina na nastepnej wizycie. Problemow z zajsciem w cize nie mialam, jest to moja pierwsz ciaza i mam 28 (prawie) lat, plamien tez nie mam. Co prawda Duphaston mialam brac tylko przez dwa tygodnie, moze ona po prostu "dmucha na zimne"? |
|
|
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli by byla zagrozona to ona ma obowiazek cie o tym poinformowac.Skoro nic nie powiedziala tzn. ze wszystko jest ok.Ale koniecznie zapytaj ja o ten lek.W jakim celu go u ciebie zastosowala.Ale sie rozpisalam.Jakby co...sluze pomoca |
|
|
|
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
A co tu taka cisza
Ja dzisiaj siedzialam caly dzien w domku z mezem Bylo super i upojnie zrobilismy sobie kapiel z duza iloscia piany i z winkiem.hehe bylo przyjemnie.Teraz sobie juz spi.Ja tez zaraz lulu.buziaczki dziewczynki.dobranocp.s.skonczyla mi sie @ ale dalej mnie pobolewaja jajniki i dol brzucha |
|
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki! Taki piękny dzień był wczoraj a dziś wieje tak, że o mało głowy nie urwie. I po weeekendzie.... Ech ale ten czas szybko leci! Święta już niedługo i mam nadzieje, że będzie piękna pogoda. Nie mogłam się dziś rano z łóżka podnieść, chyba wiosenne przesilenie. Moja Amelka ma dzis od 8 gimnastykę brzuszkową, wierci się, kopie i widać pod skórą jak pływa. Leń mnie dziś jakiś złapał. Mogłabym tylko leżeć i nic więcej. A jeśli chodzi o duphaston to jak leżałam w szpitalu to teraz dają go prawie wszytskim ciężarnym właśnie ze względu na zbyt mąłe ilości progesteronu. Mój gin mówi, że duphston w żadnym wypadku nie zagrozi, a wręcz pomoże. Niektóre kobiety biorą go pare tygodni a niektóre do połowy ciąży. Skoro gin przepisał duphaston to raczej miał jakiś powód. Może rzeczywiście chciał "dmuchac na zimne".
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja też dzisiaj pospałam sobie dłużej, ale w nocy non stop się budziłam chyba nerwy przed dzisiejszym ginekologiem, bardzo się stresuje, nie wiem nigdy nie byłam taką panikarą a ciąża tak mnie zmieniła, chyba powinnam zapisać się do psychologa
|
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze kochana przed wizytą jest stres. Ja przed wizytą to mam takie ciśnienie i tak mi serce łomocze, że się w głowie nie mieści. A wszytsko to odczuwa dzidzius, ale niestety jest taki strach i nic na niego nie możemy poradzić.
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem,że to normalne,że pewnie każda z nas się denerwuje, ale jakoś te usg najbardziej mnie denerwuje.
|
|
|
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ostatnio byłam na usg 4d - to jest dopiero przeżycie!
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka13 ja wiem,że z jednej strony radość, bo po miesiącu zobaczę maleństwo, ale wiesz Ty masz ten plus,że Amelkę czujesz codziennie a ja jeszcze dzidziusia nie, a tak zmieniając temat też myślałam o tym imieniu jakby była córeczka, ale co chwila słyszę,że ktoś tak da na imię córeczce lub już dał, tak więc będę miała problem z wymyśleniem imienia , tym bardziej,że mało mi się imion polskich podoba dla dziewczynek
|
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

!

czy moge sie przylaczyc?!
a tu nic z tego jednak i @ doszła