|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
czesc dziewczyny
![]() pszczolka kuruj się a co do mieszkania z tesciami napewno to duza oszczednosc, a jesli bedziecie miec dosc to zawsze mozecie sie wyprowadzic marta tak już zaczął się szósty caprica super, że wszystko ok karolcia ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Nie nadrabiam, nie mam siły, jestem normalnie półprzytomna. Za oknem szaro i buro, najlepiej jak bym światło w pokoju zaświeciła... poza tym nocke dzisiaj miałam średnią, bo budziłam się średnio co 20 minut, miałam tysiąc snów przez ten czas... Poza tym muszę się zebrać, bo idę do biblioteki i do ciuchlandu bo dzisiaj dzień dostawy
![]() ![]() Serio zmęcozna jestem jak by co najmniej wieczor juz byl i pora do spania... Z rzeczy na plus, dziecko moje wczoraj zostało na noc u babci, cos jej to w krew swoja droga wchodzi... wybralismy sie do niej na kawe z Damianem i Łucja, no i wrocilismy tylko we dwoje juz, bo dziecie najpierw wyprosilo babcie, a raczej ja poinformowalo, a potem nas ![]() ![]() Nie piszcie za wiele, może potem uda mi się Was nadrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Wtajemniczenie
|
Dzieki
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście w nocy i rano dokucza mi ból w okolicach miednicy. Czasem nie wiem jak już mam się położyć bo jeden i drugi bok boli ![]() Teraz troszeczkę pomaga mi poduszka - jasiek. Podkładam go sobie pod brzuch i jest o wiele sympatyczniej ![]() Mały coraz bardziej się rusza ![]() ![]() Zazwyczaj szaleje gdy siedzę spokojnie na kanapie i na kolanie z głową przy brzuchu leży mój pies. Integrują się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A na zwolnieniu troche sie nudze no ale coz mam zrobic ponudze sie troszke ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Macie czasem uczucie jakby dzidek wam pchal noge w pachwine? Ja czuje sie czasami jakbym miala robala w brzuchu.
Ide sie przespac jeszcze bo rano bylam na badaniach i to sama pierwszy raz mnie tz nie trzymal za reke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Troszke moze nudnawo ale szybko leci, nie narzekam ![]() Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-03-22 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
pszczolka- w sprawie mieszkania
Podobnie do niezawsze zrobiłabym wiele aby mieszkać oddzielnie. Mam świetny kontakt z teściami ale nie o to chodzi. Uwielbiam naszą prywatność. To jest wolność. Nawet jeśli ktoś powie, że mieszkając z rodzicami czy z kimkolwiek innym czuje się swobodnie to i tak jest to ograniczona swoboda. Nie wyjdzie nago z sypialni ... nie będzie się kochał na podłodze w kuchni itp. Oczywiście są w życiu sytuacje kiedy należy poświęcić swoją swobodę na rzecz ważnych spraw. Sami musicie ustalić co jest dla Was najważniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki!
dawno sie jakos nie odzywalam, ale czytalam na biezaco! w warszawie szaro buro...nie to co wczoraj... wyczailam wczoraj jakis ciuchland ciążowy i dzidziusiowy (widzialam ulotki) i dzis zamierzam go odwiedzic i moze uda mi siebie (i dzidzie) obkupic ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- a co do Twojego problemu pszczólko to tez nigdy nie chcialam mieszkac z rodzicami, ale z tego co mowisz to fajne wyjscie zeby zaoszczedzic troszke kasy. niestety nie wiem co Ci poradzic, musisz sama zdecydowac |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Zastanawiamy się nad imieniem dla malucha. Mamy trzy typy
![]() Julian (Julek) - minus - wydaje nam się mało męskie ![]() Szymon - podoba mi się zdrobnienie Szymek. Śmieszna sytuacja: wczoraj w teatrze koło M siedział Szymon Majewski ![]() ![]() Mikołaj - kilka dni temu pojawiło się na naszej liście. Minus - nie wiem jak zdrobnić to imię a jakoś tak ciężko do maleństwa mówić MIKOŁAJ. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
To może podrzuć adres ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do imion to wydaje mi sie ze szymkow bedzie duzo, ale niektorym to nie przeszkadza, mikolaj mozecie zdrabniac miko, mikus... a julek - fajnie-mi sie wlasnie zaczelo podobac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to mnie najbardziej podoba się Szymon i Szymek też fajne zdrobnienie... Mnie cały czas marzy się Wojtek... a tu jeszcze płci nie znam ;/ dopiero w piątek na usg jak będzie Maluszek chciał pokazać
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Mamusie, wróciłam od fryzjera z pieskiem, dzisiaj chłodniej na dzworze niż wczoraj, jutro na badania + glukoza mam przepisaną 50 ile czasu będę musiała tam siedzieć???? M cały weekend ma focha bo za mało..................... .... seksu wiem o tym ale mnie się tak teraz nie chce!!!!
niezawsze - popiera w 100% chociaż sami mieszkamy z moją mamą i wiem doskonale, że różnica pokoleń i nawyków jest nie do zmiany (przynajmniej u nas) wiele razy próbowałam robić coś po swojemu co nie pasowało mojej mamie i ona zawsze musiała to poprawiać po swojemu. No ale jeszcze trochę i też bedziemy na swoim. karolcia228 - no piękny krąglutki brzunio. hd2005 - właśnie my dzielimy naszą sypialnie przez ścinę z moją mamą i zawsze podczas seksu jest uciszanie siebie na wzajem bo ona może usłyszeć. Co do imienia to zdecydowanie Szymon.
#2927 |
Zakorzenienie
|
Misulka 1 - ja mam narazie jeszcze morfologie, ale glukoze pewnie na nastepnej wizycie(08.04) dostane skierowanie
![]() Dlatego ja wole u siebie mieszkac...przywyklam do samowolki i robienia po swojemu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to ja ci mam fotki pokazac czy ktos inny?? Cytat:
ja sie dowiedzialam w 21 tyg bo w 17 nie chcialo pokazac dokladnie i lekarz zachowal tajemnice Cytat:
po urodzeniu rozek albo sama pieluszka zaleznie od pogody Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kurtke mam,taka polarwowa na bieganie i za wielki plaszczyk co kiedys dostalam na wyjscia wiec jest ok ![]() czuc, tez sie czuje duza,czesto jak dluzej posiedze rosto to boli mnie miednica tam na dole ale i tak sie ciesze ze jest tak a nie jak w pierwszej ciazy,wiecznie na podtrzymaniu, z kosciola musze wychodzic bo mi duszno,spac nie moge bo chce sie na brzuch obrocic...a wiec tez bym juz chciala miec Łukasz przy sobie :P Cytat:
4,5 - 9 drugi 9 - 13,5 trzeci 13,5 - 18 czwarty 18 - 22,5 piąty 22,5 - 27 szosty 27 - 31,5 siodmy 31,5 - 36 ósmy 36 - 40 dziewiąty Cytat:
jestem padnieta po nocy ale szczesliwa bo wiem co jest malemu,dzidzia kopie a ja bym chciala isc na dwor a z malym nie bardzo....ide robic de volaje :P |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny ja nie pisałam pare dni bo nowe meble przyszły i składaliśmy je z tż cały tydzień bo on wraca z pracy koło 18 i roboty było dużo a w weekend to już zwłaszcza
![]() pszczolka ja tak jak niektóre pisza nie wyobrażam sobie mieszkać czy to z moimi czy tż rodzicami. i z tego co widze po znajomych na początku zawsze fajnie spoko a po jakims czasie zaczynają sie problemy i albo jakies wypominanie albo trzeba sie podporzadkowac bo sie z nimi mieszka ale to wiadomo zeleży też dużo od relacji jakie się ma i charakteru. ja w każdym razie w życiu bym się na to nie zgodziła nam też pod koniec miesiąca brakuje i widoków na swoje nie mam żadnych może za 10 lat hehe ![]() ![]() ![]() ja mam takie uczulenie od 2 dni że umieram ;/ oczy to sobie prawie wydrapałam ![]() ![]() ![]() pokaże mój brzuszek 1 zdj 13 tydzień, 2 zdj 20 tydzień 4 dzień ![]() ![]() ja dzisiaj gulasz robie bo mi hemoglobina zaczyna lecieć miałam 11.9 teraz mam 11.7 ale lekarz powiedział zeby nie łykac żelaza bo nie " można i nie powinno " się na siłe podnosić a anemia się zaczyna jak się spadnie poniżej 11 ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A koldercie i podusie tez mialam od malego.. Jak bylo chlodniej, np na noc to przykrywalam na rozek czy spiworek nozki dzidzi.. ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() A sama mam glowe na duzej poduszce i 2 jaśkach ![]() Super z tymi kopniaczkami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
wiecie co rozrosłam się okropnie w ciągu ostatnich tygodni.Jak wczoraj stanełam na wagę to miałam 65 kg czyli już +10 bo zaczynałam od 55kg
![]() Widze po buzi i brzuch do przodu poszedl bo w cycki ,uda i tyłek to już wcześniej mi poszło ![]() A wcale się nie obżeram , ale coś mi się wydaje , że to przez słodycze i późne jedzenie, musze je koniecznie wyeliminować. hd fajnie no, ale jak w teatrze, podobało się? na julka dzieci czesto mowia lujek (znam dwa przypadki ![]() misiulka 50 to godzine co do seksu my zero od listopada a jak już jest to pozwolenie to jakoś ochota mi przeszła ![]() wiolek no ładny postęp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
pszczolka Wszystko zalezy od charakteru ludzi z ktorymi sie mieszka no i waszego ,ja np. cenie sobie spokoj i prywatnosc. Ale jezeli mialoby to poprawic moja sytuacje finansowa to mysle ,ze zgodzilabym sie na ten uklad. Mnie niedawno sytuacja zmusila do zapewnienia tacie kata u nas w mieszkaniu i powiem szczerze ,ze nie bylo tak zle ,ale ja wytrzymalam tylko 9 miesiecy..
hd zdecydowanie jestem za Szymonkiem bo nasz maly tak bedzie mial na imie ![]() EDIT papeteria nie przejmuj sie ja tez mam +9/10kg na plusie wiolek co do hemoglobiny to najwazniejsze jest zeby jesc miesko (tam najwiecej zelaza) z dodatkiem wit. C np. z pomidorem albo popijac sokiem z pomaranczy. Zawsze przestrzegam tej zasady i mam hemoglobine na poziomie 13/14
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-03-22 o 11:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Julek tez fajnie,ale zadnego nie znalam a do Szymkow nie mam przekonania bo samych spokojnych znalam, malo szalonych ;P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki witam po beznadziejnym weekendzie. Wczoraj pokłóciłam się z tż o ten nasz slub. On upiera się, ze nie chce ślubu kościelnego, a ja bym bardzo chciała... Powiedziałam, że mógł mnie wczesniej poinformowac, że nie chce kościelnego, a on zapytał A CO BY TO ZMIENIŁO, ja powiedziałam, że nie zgodziłabym sie na zaręczyny(zareczylismy sie 2 lata temu). Trochę go zatkało i nic już nie powiedział. A dzisiaj zdjęłam pierścionek zareczynowy i od razu zauwazył... Nie wiem czy cos sobie z tego zrobi. Najgorsze jest to, ze przecież zmusić go do kościelnego nie mogę i nie chce, a cywilny jest dla mnie mało ważny. Jak nie będzie chciał kościelnego, to nie weźmiemy wcale.
hd co do imion, to z tych które wymieniłaś, podoba mi się Julek i Szymon, Markowi podoba się Mikołaj ![]() Wczoraj moja znajoma, która ma termin na kwiecień była na usg. Cały czas miała mieć dziewczynkę, a teraz, pod koniec 8 miesiąca dowiedziała się, ze facet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a ja hemoglobinę miałam często poniżej normy i o dziwo w ciąży mi poskoczyła... dzisiaj będę miała nowy wynik jak z hemoglobiną. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Z moimi teściami to jest tak.. mój teściu jest straaasznie upierdliwy... jest dobrym człowiekiem,ale mam wrażenie że traktuje nas jak takie malutkie dzieciaczki i że Wojtuś zatrzymał się dla niego na etapie nastolatka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie będę Wam już marudzić ![]()
#2940 |
Zakorzenienie
|
hmm pszczolko ja cos o mieszkaniu z tesciami moge powiedziec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak mowicie o tych kolderkach ze zaczynam sie zastanawiac czy w ogole poki co kupowac posciel ![]() ja sie tez juz czuje jak stara niedojda... wczoraj bylam z mamuska w koszalinie na zakupach... lazilam po tym centrum handlowym i w pewnym momencie stwierdzilam ze nie zrobie juz kroku dalej ![]() ![]() jeszcze wczoraj wpadlam w taka histerie... te hormony mnie zabija poprostu a moje dziecko urodzi sie znerwicowane heh ![]() ![]() a co do tycia... ja mam 5 kg na plusie, waze 68 kg w 21 tc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.