|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
ja ide kawe zrobić sobie. wczoraj moj ukochany ekspres mnie przestraszył, bo cos nie chciało mleko się spienić, ale go odkamieniłam, wyczysciłam i działa cacy
wiec ide na jakieś latte ![]() Unholy ja nie wiem co ci doradzic, zależy ile goscie maja zamiar byc u ciebie, cały dzien od rana do wieczora? bo jak tak, to lepiej same zimne przekąski, a jeśli tak na kilka godzin przyjezdzają to lepiej obiad, pozniej jakis deser i tyle moim zdaniem. |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Dzień dobry
Mariolu też trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało![]() Unholy, to sobie Antoś znalazł przysmak, no nie mogę Tuli, Aneczka śliczna no i przysmaki tez pyszne, zjadłabym niejedno![]() Cass, gratuluję Bartek ostatnio przesypia całą noc, ale budzi się o 5 i już nie chce spać.Ale dzisiaj był dla mamy nieco łaskawszy i obudził się o 7.15.Także się wyspałam. I chciałam się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz moje słoneczko powiedziało MAMA! Matko, ale to było słodkieJa już po śniadaniu, ale zajadam sobie jeszcze sernik na zimno z truskawkami i malinami, ktoś chętny? ![]() Miłęgo dnia
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pije zwykla z mlekiem![]() Nie wydaje mi sie zeby dobrym pomyslem bylo gotowanie obiadu na dziecka urodziny jakos nie spotkalam sie jeszcze z takim przypadkiem. No chyba ze ja malo swiatowa jestem![]() Ja bym zrobila salatke ze 2 rodzaje, jajka z pieczarkami, jakies koreczki ew cos na krakersach, ciasto i jakies lody dla dzieci
|
|
#1684 |
|
Ola-Unhola
|
Syla, w zeszłym roku robiłam obiadowo. W sobotę dla mojej rodziny:
szczawiowa z jajkiem, pierś w cieście pieczeń z dzika 3 sałatki tort W niedzielę dla Małża rodziny: szczawiowa z jajkiem, piersi duszone w sosie (takie bitki) ziemniaki pieczone w plastrach pieczeń z dzika 3 sałatki tort I powiem Ci, że się jakoś bardzo nie narobiłam. Ale myślałam, że może w tym roku jakoś inaczej zrobić. Na pewno myslę o sushi i jajkach faszerowanych z makrelą. tort będzie zamówiony z tej stronki: KLIK Cass, może cos skorzystam, tylko niech Tuli przepisy zamieści
|
#1685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluje slowa Mama Jak to zrobilas ze Bartus przesypia noce Lena dalej budzi sie 2-3 razy![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Toz to caly dzien roboty-dla mnie .
|
|
#1686 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulujemy MAMA , u nas dalej tata 24h na dobę ![]() Cytat:
Ja się spotkałam nie raz, zresztą u nas za dużo dzieci nie ma, tylko Bartek, 4 letnia siostrzenica Małża, i "bliźniaki" Antek i Nela - córka mojego brata. Ito podział na dwa dni. Przyjaciólki ze swoimi "grzecznymi" córeczkami (te od łóżeczka) nie zapraszam ![]() A teściowie, to raczej z tych, co lubią 3 kg ziemniaków na stół, kawał mięsa, bo przekąski mało treściwe dla nich. ![]() No nic, pomyślę jeszcze, mam ze 3 dni, żeby się zdecydować, bo potem muszę składników szukać, a raczej małża wysyłać, a to może być trudne zadanie
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Albo zrob grilla
|
|
#1688 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
nie wyspalam sie - maly wstaje po 5 ehh i jeszcze budzi sie w nocy a w ogole to cos ostatnio apetytu nie ma ![]() ale za to nauczyl sie stawac juz na nogi jak sie czegos zlapie no i mowi mama ale tylko czasem mu wychodzi bo przewaznie baba i babaa moj ojciec zlamal wczoraj reke ![]() Cytat:
a tutaj odpadaz jednej strony lubie zabaweczki, ktorymi mozna sie pobawic a z drugiej lubie szybko wyslac smsa czy zadzwonic V3 jakos mi sie nie podoba - a w ogole to nie wiem czemu ja mam faze na telefony z rozsuwana klapka, juz 3 pod rzad takie mialam i dalej podobaja mi sie one najbardziej Cytat:
![]() corcia sliczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jak chcesz dotykowy to te sa fajne i niedrogie tez, juz kiedys sie nad nim zastanawialam: http://www.allegro.pl/item968098709_...y_wys_pol.html tu sa trzy kolory ale wiem, ze sa tez inne np zielone, zolte Cytat:
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kobietki
Nadrobiłam, ale nie cytuję, bo za dużo by tego było ![]() Cass gratuluje spadku wagi ![]() Tuli ja tez poproszę przepisy na sałatki A Ania ślicznościUnholy jeśli mogę coś zasugerować, to często robię takiego kurczaka z przepisu Pascala (on co prawda robił jagnięcinę, bo to takie trochę marokańskie, ale kurczak też jest pyszny) -wychodzi takie słodko-pikantne, z rodzynkami, morelami, śliwkami, migdałami... U mnie ten kurczak robi furorę. Jak jesteś zainteresowana daj znać to znajdę ten przepis. No więc ja miałam taki trochę rozrywkowo-lajtowy weekend Zostawiliśmy Zosię z babcią i pojechaliśmy w sobotę do Gdańska. Najpierw zakupy, potem do znajomych. Winko, dobra kolacja... ach jak było fajnie Wróciliśmy wczoraj. Zosia była grzeczna, nie dała babci popalić. I strasznie za nią tęskniłam![]() Kupiłam płaszczyk( ), tamten oddałam jak mówiłam, no i niestety zniżka w Sephorze podziałała zachęcająco... Kupiłam podład, korektor i krem pod oczy
|
#1690 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
teraz doczytalam, ze u Was taka tradycja
![]() Unholy a tylko w domu wyprawiasz urodziny? to zn u Was nie ma szaly na urodziny na kulkach i zapraszanie kolegow ze szkoly, przedszkola? bo u nas co roku
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Nie wiem samo jakoś wyszło, wcześniej budził sie jeszcze między 2-3 i teraz ja się między tymi godzinami budzę jeszcze.
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak udało Ci się oddać płaszczyk - u nas w sklepach nie chcą przyjmować
|
|
|
#1693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj załozyłam taki wiosenny płaszczyk - leży jak ulał, nową lekko obcisłą bluzkę, spodnie z przed ciazy i czułam sie super Ale dalej sie odchudzam - cel - 60 kg Ale Ci fajnie, mój mały tylko tata mówi czasami dada, baba a mama jeszcze nie powiedział Musze uzbroić sie w cierpliwosc ![]() Cytat:
A skad miałas dzika? Ja niestety nie pomoge bo marna ze mnie kucharka ja bym zrobiła duzo sałatek, cisato, moze jakies sledziki. ![]() Cytat:
Nie ma jak zakupy ![]() Ja wczoraj kupiłam kuferek na biżuterię
|
|
|
#1694 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() To jaka u Was pogoda??? ![]() Cytat:
![]() Gratulujemy Mama ![]() Nie robię razem, bo mam stół 10 osobowy, a od Małża strony to 3 rodz. z małżonkami, rodzice, dziecko - to już 9 + my i moja rodzinka (7 osób) się nie zmieści Cytat:
Jak znajdziesz to poproszę, chętnie się zapoznam Cytat:
Teraz poszedł do nowej szkoły, nowi koledzy, nie znam rodziców, w szkole nie bywam, bo nie mam jak. Ale myślę, że w późniejszych latach i owszem
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, jak robisz ziemniaki pieczone w plastrach?
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Tuli super, że imprezka się udała. Napracowałaś się
A Aneczka śliczności Kasiu dla Laurki ![]() Syla39 dzięki ![]() Sweet dla Bartoszka. A sernika chętnie kawałek przygarnę ![]() Svi dla Marcelka Nasze dzieciaczki idą jak burza ![]() A jeśli chodzi o tel to ja również nie polecam go osobom które piszą dużo smsów. Ja wolę dzwonić i dotykowy sobie chwalę Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam ![]() U nas nocka ładnie przespana. Na mleczko Zuzia obudziła się o 6.30 dopiero. Nie zasnęła już ale ja za to tak bo to małża nocka dziś była ![]() Miałam okna myć ale pogoda nie nastraja jakoś ![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- No i zapomniałam ![]() Cass dziękujemy za komentarze |
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
biorę sie do pracy, cos mi myszka od kompa padła i muszę korzystać z touchpada, nie lubie go
a i moze uda mi sie dodatkową robotkę podłapać
|
|
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, że tak się wcinam, ale podczytuję Was czasami. Ja z mamuś wrześniowo październikowych.
Svinecko, cudna ta Twoja torebka |
|
|
|
#1699 |
|
Ola-Unhola
|
Cass zależy czy mi się spieszy czy nie. Jak tak, to najpierw podgotowuję lekko całe ziemniaki, potem kroję w plastry i piekę w piekarniku w nacz. żaroodp. z 30 min, żeby takie chrupkie były. Jak mi się nie spieszy, to od razu surowe kroję w plastry i wrzucam do naczynia i siup do piekarnika. (piekę 1-1,5h) I tu i tu dodaję masełko między warstwy, posypuję przyprawą do ziemniaków i gotowe
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-03-22 o 10:53 |
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może pstrykne fotki w domu , ale ostatnio koleżanka mi powiedziała, że ten płaszczyk, który Wam pokazywałam był o niebo ładniejszy na żywo (bo zdjęcie też widziała) i że raczej nie zrobiłabym kariery na allegro jako sprzedawca![]() A płaszczyk oddałam bez żadnego problemu, przy zakupie Pani mi powiedziała, że mam 14 dni na zwrot jakby co. Tylko poprosiłam o to kolegę i musiał trzy razy wracać do tego sklepu, bo nie mięli kasy w kasie i powiedział, że czuł się jak koleś, który zbiera haracze Unholy nie chce mi się link wkleić ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Wkleiłam przepis w klubie na kulinarnym
|
|
#1701 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dzięki
|
|
#1702 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#1703 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nocka do bani dzisiaj buuuu mala obudzila sie z placzem o 2.00 i potem jak zasnela to caly czas rzucala sie w lozeczku i pojekiwala to wzielam ja do nas to zaczela gadac zrobilam jej mleko bo pomyslalam ze glodne dziecko pewnie skoro tyle czasu nie spi i wytrabila cala butle , zasnela dopiero o 4.00, a o 7.00 juz pobudkamalz pojechal do Katowic na spotkanie z tym gosciem co kiedys was o kciuki prosilam i chyba dzisiaj podpisuja umowe ale zeby nie zapeszycKasiu mialas dzien pelen wrazen ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla MarcelkaWeronika tez nie ma apetytu znaczy kaszke i obiadek zje cale porcje ale mleka wypija po 80-100ml tylko nie wiem czemu ![]() jedynie w nocy dzis wypila 150ml
|
|
#1704 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moj zjada ledwo pol obiadku, pol deserku, kasze to mu wrecz wciskam - a mleko tez zostawia po polowie butli
i tak od kilku dni, nie wiem czemu
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
moze to na ząbki brak apetytu. U nas tak było. Oliwka bardzo mało jadła, jak wychodziły jej górne jedynki i dwójki. Teraz apetyt się poprawił i wypija 210 ( a wczesniej 120-150 to max było).
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poproszę fotki idę czytać przepis, bo właśnie mięsko w miodzie marynuję i moze coś wykorzystam
|
|
|
#1707 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne takie maluchy?Dziękuję za radę ![]() Cytat:
potrafi przypełznąć w mgnieniu oka z każdego zakątka domu jak ktoś robi kawę ![]() Cytat:
za mamę!![]() Ja chcę takiego sernika ![]() Cytat:
szacun!![]() Cytat:
Brawa dla Marciego za wstawanie i gadanie ![]() Cytat:
![]() Pokaż nowy płaszczyyyyk |
||||||
|
|
|
#1708 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kurcze te nokie 2220 same rozowe sa wszedzie
![]() a ja chce turkusowa !!!
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
Podoba mi sie ta koszula z kamizelka ale gosciu przesadza z kosztami przesylki
Szukam u kogos innego ale jakos nie moge znalesc...http://moda.allegro.pl/item952583833...pan_style.html Svi brawa dla Marcelka i wyrazy wspolczuia dla taty
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cass baty mnie otrzeźwiły i jestem ![]() Svinecko ja mam dotykowy-samsung avila w kolorze białym. Super jest i bateria długo trzyma Dziewczyny może zrobiłaby jeszcze któraś z Was badanie?? Najbardziej potrzebuje osób po 30 A może jakiś Tż by zrobił? Bo chłopów mam deficyt.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

wiec ide na jakieś latte 

też trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało

Ja pije zwykla z mlekiem
jakos nie spotkalam sie jeszcze z takim przypadkiem. No chyba ze ja malo swiatowa jestem
Lena dalej budzi sie 2-3 razy
Toz to caly dzien roboty-dla mnie
, u nas dalej tata 24h na dobę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zeby nie zapeszyc