Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-20, 17:51   #2911
Martinixxx
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez Emilkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny mialam ostatnie zblizenie z chlopakiem 19.02(ale nie sex i raczej sperma sie nie dostala,ale lepiej dmuchac na zimne),okres mialam 3.03 ale po luteinie,bo zmagam sie z choroba(torbiel).czy moge byc w ciazy?dziekuje bardzo
No jak nie było seksu to jak masz byc niby w ciąży ??

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 17:57   #2912
lemurek7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Emilkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny mialam ostatnie zblizenie z chlopakiem 19.02(ale nie sex i raczej sperma sie nie dostala,ale lepiej dmuchac na zimne),okres mialam 3.03 ale po luteinie,bo zmagam sie z choroba(torbiel).czy moge byc w ciazy?dziekuje bardzo
a jakim to cudem miałabyś zajść w ciąże bez seksu ? jeśli takich rzeczy nie wiesz, to na razie nie radzę Ci brać się za seks.

Edytowane przez lemurek7
Czas edycji: 2010-03-20 o 18:01
lemurek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 18:41   #2913
agnieszka1234567890
Przyczajenie

oj dziewczyny buzki mi sie pomyslily bardzo bym chciala byc w ciaz\y...prubowalam jeszcze w 18-19 dzien cyklu......i moze sie uda...
agnieszka1234567890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 19:50   #2914
barokowa
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

witam!
dostałam dziś okres, bardzo dziękuję zagubiona89r za slowa otuchy ! przydały się a od dzis zaczynam brać tabletki anty
barokowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 21:29   #2915
Asia1C
Raczkowanie

No to kolej na mnie, założyłam nawet osobny wątek, ale tutaj tylko o to spytam. Jakie jest prawdopodobieństwo, że mogę być w ciąży jeśli doszło do stosunku bez prezerwatywy przez chwile wczoraj i 3 dni temu (był to 12 i 14 dzień cyklu) z tym że cykl mam jeszcze nieustabilizowany, bo 3 miesiące temu odstawiłam tabletki. Panikuję, bo biorę leki i nie wiem czy je odstawić, doradźcie mi proszę bo sie zamartwię na śmierć.
Asia1C jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 22:45   #2916
MonisiaD
Przyczajenie

jesli mozecie to odpowiedzcie mi, kochalam sie z chlopakiem 10 lutego a 21 dostalam okresu,minal juz misiac a kolejnego okresu nie ma, wiec o co chodzi?
MonisiaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 22:50   #2917
lemurek7
BAN stały

Asia1C
możesz być w ciąży. zrób test.

Edytowane przez lemurek7
Czas edycji: 2010-03-21 o 13:17
Stary 2010-03-20, 23:39   #2918
MonisiaD
Przyczajenie

a przeciez tyle sie naczytalam ze jak sie jest w ciazy to okresu nie ma albo sa plamienia albo skape okresy a moj byl obfity, jak nigdy wczesniej, wiec skad taka odpowiedz ze moge byc?

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

i ze czasem ten okres jest poronieniem bardzo wczesnej ciazy dlatego wiekszosc kobiet nawet o tym nie wie, wiec moze w moim przypadku tak bylo?
Stary 2010-03-20, 23:50   #2919
monius9
Zakorzenienie

to trzeba było napisać że był obfity jak nigdy wcześniej, my tu nie umiemy czytać w myślach przez monitor
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:58   #2920
MonisiaD
Przyczajenie

no ok przepraszam wiec wychodzi na to ze ciazy nie powinno byc prawda?
Stary 2010-03-21, 13:18   #2921
lemurek7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MonisiaD Pokaż wiadomość
no ok przepraszam wiec wychodzi na to ze ciazy nie powinno byc prawda?
Ty Monisia w ciąży nie jesteś na pewno! Najlepiej idź do ginekologa on Ci powie co Ci jest.
Stary 2010-03-21, 15:46   #2922
shyla
Rozeznanie

Kolej na mnie. Kochałam sie z chlopakiem ostatnio 13 lutego (juz z nim nie jestem) i pekla nam gumka. Oczywiscie wzielam Escapelle, tylko to bylo jakies 35godz po stosunku. Za tydzien pojawil mi sie okres, i byl normalny, jak zawsze. Mój problem polega na tym ze już powinnam dostać nastepny, a tu nic, i najgorsze jest to ze zero jakichkolwiek objawow ze niebawem sie pojawi. Już nie wiem co mam o tym myslec. Mozliwe ze tabletka escapelle nie zadzialala?? Bo wiem ze im predzej sie ja wezmie tym lepiej. Nie wiem moze jestem zbyt przewrazliwiona? Chyba powinnam zrobic test?
shyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 15:48   #2923
ukrycior
Zakorzenienie

To prawdopodobnie skutki uboczne bomby hormonalnej jaką niewątpliwie jest Escapell. Może Ci się rozregulowac okres i raczej osobiście wątpię, byś była w ciąży.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 15:50   #2924
19Mania89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 19Mania89 Pokaż wiadomość
Tak boje sie iść do lekarza.. Zostałam sama.. Mój facet mnie zostawił..i co ja zrobie ?? a tak to czekanie na okres daje mi nadzieje ze moze jednak nie jestem Dziś w nocy miałam jakiś okropnie silny ból w macicy..okropne kłucie i skurcze Powiem tez ze biore tab uspokajajace bo bez nich nie umiem normalnie funkcjonowac.. Cały mój świat przewraca sie do góry dnem
Ciągle nie mam okresu Boli mnie brzuch..ale nie tak jak przed okresem..mam na bieliżnie jakieś upławy..ale to nie okres... ;( Jutro ide do lekarza Nie wiem co to bedzie
19Mania89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 15:53   #2925
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez shyla Pokaż wiadomość
Kolej na mnie. Kochałam sie z chlopakiem ostatnio 13 lutego (juz z nim nie jestem) i pekla nam gumka. Oczywiscie wzielam Escapelle, tylko to bylo jakies 35godz po stosunku. Za tydzien pojawil mi sie okres, i byl normalny, jak zawsze. Mój problem polega na tym ze już powinnam dostać nastepny, a tu nic, i najgorsze jest to ze zero jakichkolwiek objawow ze niebawem sie pojawi. Już nie wiem co mam o tym myslec. Mozliwe ze tabletka escapelle nie zadzialala?? Bo wiem ze im predzej sie ja wezmie tym lepiej. Nie wiem moze jestem zbyt przewrazliwiona? Chyba powinnam zrobic test?
Zrób test, będziesz miała pewność i nie będziesz się stresować.
Stary 2010-03-21, 15:57   #2926
lemurek7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez shyla Pokaż wiadomość
dokładnie. Zrób test, ale moim skromnym zdaniem w ciąży nie jesteś.
Stary 2010-03-21, 16:20   #2927
MonisiaD
Przyczajenie

ja tez czekam na nastepny okres ale nadal nie ma i na dodatek zadnych objawow nadchodzacego okesu, dodam ze nie bralam zadnych lekow
Stary 2010-03-21, 16:40   #2928
alkoni
Raczkowanie

Witam Was! chciałam sie poradzic, otóż okres dostałam o 5 rano i zaczynałam brac pierwsze opakowanie tabletek, wiec zaplanowalam sobie że bede to robiła o 19. No wiec przyjęłam pierwsza o 19, po tym jak okres dostałam nad ranem. Później traktowałam to jak pierwszy dzien, i kochałam sie z chlopakiem 8 dnia przyjmowania tab, bez zabezpieczen mechanicznych. Teraz zostały mi 4 tab i boli mnie podbrzusze! czy mogły nie zadziałać? a może wbrew ulotkom działają od 2 opakowania? boje sie troche. Dodam że jestem bardzo strickt jesli chodzi tabsy, biore równiótko o 19 codzienie i bardzo się pilnuje żeby nie spozywac nic co by osłabialo ich działanie. wymiotów i biegunki nie było oczywiście. Mogę byc w ciąży?
alkoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 17:40   #2929
hejYou
Zakorzenienie

nie jesteś jeżeli nie zapomniałaś tabletki , nie zwymitowałaś jej ani nic co mogło by zaburzyć ich działanie to nie ma szans na ciąże może po prostu cię pobolewa .
Stary 2010-03-21, 19:05   #2930
MonisiaD
Przyczajenie

prosze powiedzcie mi bo ciagle sie zastanawiam czemu mi sie spoznia kolejny okres, wczesniej dostalam jeden po tym jak uprawialam seks a teraz czas na kolejny, minal rowny miesiac od poprzedniej miesiaczki i nie ma,

co sadzicie na ten temat? a moze ktos mial taki przypadek? prosze o odp
Stary 2010-03-21, 19:33   #2931
lemurek7
BAN stały

Cytat:
prosze powiedzcie mi bo ciagle sie zastanawiam czemu mi sie spoznia kolejny okres, wczesniej dostalam jeden po tym jak uprawialam seks a teraz czas na kolejny, minal rowny miesiac od poprzedniej miesiaczki i nie ma,

my Ci tego nie powiemy! A nie możesz pójść do ginekologa? on będzie wiedział co Ci jest.
Stary 2010-03-21, 19:36   #2932
Biedrona_88
Raczkowanie

Cytat:

Stres tez opoznia okres, a z tego co tu widze stresujesz sie bardzo, wiec spokojnie. Zrob test jak tak bardzo sie martwisz, ale skoro mialas normalny okres, obfity jak zawsze to spokojnie, naprawde. Zrob test i bez wzgledu na wynik, jesli okres sie nie pojawi do gin. Pozdrawiam

KLIKNIJ PROSZĘĘĘĘĘ!!!!

Bawię się z Luksją na Wizaz.pl Kliknij i pomóż mi!
Biedrona_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 20:48   #2933
ciechoslava
Przyczajenie

Question Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

hm, tak wiec uprawiałam petting z chlopakiem, on mial wytrysk na moj brzuch, wytarlismy to chusteczkami, ja chyba dotknelam tej spermy, po paru minutach poszlam do lazienki, umylam rece żelem do mycia i załatwiłam sie, podcieralam sie papierem i wtedy cos mnie olsnilo czy czasami plemniki nie mogly przezyc i nie moglam ich przeniesc rekoma 'tam' gdy sie podcieralam ?

bardzo prosze o pomoc !
ciechoslava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 20:51   #2934
lemurek7
BAN stały

ehh.. Chyba dotknęłaś spermy? z resztą nieistotne. W ciąży nie jesteś.!
Stary 2010-03-21, 20:54   #2935
alkoni
Raczkowanie

spokojnie, na pewno nie! raz że umyłaś ręce a dwa że plemnik nie może przyć zbyt długo w suchym środowisku jakim jest ręka. Zresztą czy ciąża przez petting nie jest rodzajem straszenia? z jednej strnu naukowo możliwa ale czy któraś slyszała o dziecku bez seksu? :P
alkoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 21:49   #2936
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciechoslava Pokaż wiadomość
hm, tak wiec uprawiałam petting z chlopakiem, on mial wytrysk na moj brzuch, wytarlismy to chusteczkami, ja chyba dotknelam tej spermy, po paru minutach poszlam do lazienki, umylam rece żelem do mycia i załatwiłam sie, podcieralam sie papierem i wtedy cos mnie olsnilo czy czasami plemniki nie mogly przezyc i nie moglam ich przeniesc rekoma 'tam' gdy sie podcieralam ?

bardzo prosze o pomoc !
Plemniki to nie terminatory!!!!Proponuję poczytać trochę fachowej wiedzy pod tytułem:" w jaki sposób można zajść w ciąże".
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:19   #2937
basiunia153
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alkoni Pokaż wiadomość
Witam Was! chciałam sie poradzic, otóż okres dostałam o 5 rano i zaczynałam brac pierwsze opakowanie tabletek, wiec zaplanowalam sobie że bede to robiła o 19. No wiec przyjęłam pierwsza o 19, po tym jak okres dostałam nad ranem. Później traktowałam to jak pierwszy dzien, i kochałam sie z chlopakiem 8 dnia przyjmowania tab, bez zabezpieczen mechanicznych. Teraz zostały mi 4 tab i boli mnie podbrzusze! czy mogły nie zadziałać? a może wbrew ulotkom działają od 2 opakowania? boje sie troche. Dodam że jestem bardzo strickt jesli chodzi tabsy, biore równiótko o 19 codzienie i bardzo się pilnuje żeby nie spozywac nic co by osłabialo ich działanie. wymiotów i biegunki nie było oczywiście. Mogę byc w ciąży?
Witaj moim zdaniem to żÖaden objaw ciaży jesli pilnujesz czasu brania tabletek i ego anby nic nie zakłócilo ich działaniu to na pewno nie ciaża tabletki działają juz od 1 sztuki wiec ciągle jesteś zabezpieczone te bóle to moze być skutek uboczny ale powinno ci przejsc
basiunia153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:01   #2938
lightofmorning
Przyczajenie

Witam, to może teraz ja bo mam też problem i.. Może zacznę od początku. Współżyję z moim chłopakiem już od 2 lat, wszystko fajnie, pięknie, ale jako, że teraz nie za bardzo mamy czas [zbliża się matura] , a ja nie chciałam się denerwować [jak zwykle nic z tego nie wyszło ;p] to hm.. Ostatnio kochaliśmy się pod koniec listopada, oczywiście w gumce + nie kończył we mnie, było to jakoś 10 dni przed okresem, okres dostałam normalnie, wszystko fajnie. W grudniu się trochę kłóciliśmy więc nie było żadnych sytuacji, w styczniu już było ok, ale styczeń i luty pozostawał na zasadzie peetingu (3-4 dni po okresie), ale nigdy tak, że jedna strona na drugiej coś... [jestem strasznie ostrożna, raz jedna raz druga strona, tzn najpierw on mi, potem ja jemu żeby właśnie nie było takich sytuacji, mycie rąk inne bajery ..] Wiem, że plemniki nie fruwają to raz, poza tym mój chłopak przeszedł chorobę i teoretycznie powinien być przez 2 lata bezpłodny.. Ciężko zajść w ciążę bez seksu, trzeba mieć naprawdę brudne łapska, więc co mi jest jeśli powinnam dostać okres 6-7 marca najpozniej a już mamy 22 i nic? Przekładałam to na stres [miesiac temu spoznil mi sie 6 dni], bo duzo sie u mnie dzieje, ale to chyba za duzo? Cykle mam regularne, dlugie bo dlugie 31-33 dni, ale regularne. Domyslam sie ze prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy jest znikome [nie zaobserwowalam u siebie zadnych zmian]. Dodam ze przed spodziewanym okresem bolaly mnie piersi normalnie jak w czasie PMS a potem minelo.. tak jakby dostala okres ktory byl niewidoczny? Teraz mam wrazenie jakbym przechodzila owulacje [by sie zgadzalo!?], wiadomo, śluz, bolało mnie przedwczoraj w boku o.O, itd. Jak juz pisalam- matura, i chcialabym zaczac studia, lubie dzieci ale... no jeszcze z 2-3 lata A moze jestem na cos chora?

Umowilam sie do lekarza ale kolejki wiec dopiero przed samymi swietami...
lightofmorning jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:25   #2939
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lightofmorning Pokaż wiadomość
Witam, to może teraz ja bo mam też problem i.. Może zacznę od początku. Współżyję z moim chłopakiem już od 2 lat, wszystko fajnie, pięknie, ale jako, że teraz nie za bardzo mamy czas [zbliża się matura] , a ja nie chciałam się denerwować [jak zwykle nic z tego nie wyszło ;p] to hm.. Ostatnio kochaliśmy się pod koniec listopada, oczywiście w gumce + nie kończył we mnie, było to jakoś 10 dni przed okresem, okres dostałam normalnie, wszystko fajnie. W grudniu się trochę kłóciliśmy więc nie było żadnych sytuacji, w styczniu już było ok, ale styczeń i luty pozostawał na zasadzie peetingu (3-4 dni po okresie), ale nigdy tak, że jedna strona na drugiej coś... [jestem strasznie ostrożna, raz jedna raz druga strona, tzn najpierw on mi, potem ja jemu żeby właśnie nie było takich sytuacji, mycie rąk inne bajery ..] Wiem, że plemniki nie fruwają to raz, poza tym mój chłopak przeszedł chorobę i teoretycznie powinien być przez 2 lata bezpłodny.. Ciężko zajść w ciążę bez seksu, trzeba mieć naprawdę brudne łapska, więc co mi jest jeśli powinnam dostać okres 6-7 marca najpozniej a już mamy 22 i nic? Przekładałam to na stres [miesiac temu spoznil mi sie 6 dni], bo duzo sie u mnie dzieje, ale to chyba za duzo? Cykle mam regularne, dlugie bo dlugie 31-33 dni, ale regularne. Domyslam sie ze prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy jest znikome [nie zaobserwowalam u siebie zadnych zmian]. Dodam ze przed spodziewanym okresem bolaly mnie piersi normalnie jak w czasie PMS a potem minelo.. tak jakby dostala okres ktory byl niewidoczny? Teraz mam wrazenie jakbym przechodzila owulacje [by sie zgadzalo!?], wiadomo, śluz, bolało mnie przedwczoraj w boku o.O, itd. Jak juz pisalam- matura, i chcialabym zaczac studia, lubie dzieci ale... no jeszcze z 2-3 lata A moze jestem na cos chora?

Umowilam sie do lekarza ale kolejki wiec dopiero przed samymi swietami...
Teoretycznie nie masz się czym martwić - jak sama mówisz nie było sytuacji w której możliwe byłoby zajście w ciąże- w końcu plemniki nie fruwająByć może to wina stresu, być może nie regularnych miesiączek co w Twoim wieku jest całkiem możliwe , być może to jakaś infekcja lub inny problem ginekologiczny. Dobrze że zdecydowałaś się pójść do lekarza - na razie nie martw się na zapas - jak sama mówisz stresu masz aż nadto
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:13   #2940
19Mania89
Przyczajenie

Drogie laski.. Otóż byłam u ginekologa i pani doktor powiedziała ze jest czysto.. Choć moja macica jest tyło zgięta czy jakoś tak i u kobiet takich jak ja trudno rozpoznać ciąże.. I skierowała mnie na badanie krwi.. Powiedzcie.. czy to możliwe?? Nie robiła mi USG tylko palcem sprawdzała .... I powiedziała ze nie warto ufać testom ciążowym.. Co robić
19Mania89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości