|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dior, Lancome, Clinique, Givenchy, Lanvin - kolorówka i pielęgnacja!!!
Aniu, ciesze sie
Co do tuszu... No, niech bedzie. W sumie mialam pelnowymiarowy i az tak bardzo mnie nie zachwycal Ale lubie miec zapas swiezych tuszy po prostu. Poza watkiem z kolorowki nic nie mam takze przeszla mi juz ochota na niego ![]() Co bys powiedziala na wymiane za butle A-dermy (te mala dorzuce jako gratis ) i 3 probki Lift Active Pro tych rzeczy:Avene Emulsion SPF 50+ tubka-miniaturka 5 ml (w kartoniku) Avene Cream SPF 50+ tubka-miniaturka 5 ml (w kartoniku) Avene Tinted Cream SPF 50+ 2 tubki-miniaturki każda tubka 5 ml; w kartonikach A-Derma Exomega krem saszetka 10 ml A-Derma Epitheliale - 2 saszetki po 10 ml każda saszetka LRP Redermic - wersja do skóry normalnej w kierunku mieszanej: tubka 5 m + wersja do skóry normalnej w kierunku suchej: 5 saszetek, każda saszetka 1,5 ml Avene – mleczko do demakijażu; przeznaczone dla skóry suchej i wrażliwej; buteleczka 25 ml Co Ty na to?
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja naprawdę mam już duuużo wszystkiego Sam rozmiar mojego wątku świadczy o tym, że na braki w kosmetyczce nie narzekam .Pogadam jeszcze z siostrą na temat tych cieni Dior'a i może jeszcze kompaktu . Może wzięłabym te kosmetyki dla niej .Czy Twoje zainteresowanie LRP Active C pod oczy jest nadal aktualne? |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a podocznie nabylam maseczke Matisa i zdaje sie juz przy niej zostane a moze paletke Lancoma? tam jest tez b. jasny puder prasowany? |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
):
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Samego Redermic'a jest w sumie ponad 1/4 opakowania (12,5 ml); cena opakowania w aptece to minimum 80 zł. 2 saszetki Epitheliale to 2/3 opakowania; cena opakowania w aptece to minimum 30 zł. Wychodzi na to, że sam Redermic i Epitheliale są warte ok. 40 zł, podczas gdy nowy 250-mililitrowy żel można kupić już za 35 zł. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale w tej sytuacji nie zdecyduję się na wymianę .Może innym razem nam się uda, kiedy wartości interesujących nas kosmetyków będą bardziej zrównoważone .Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłabyś cos u mnie za L`extreme?
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ushhh..., szkoda, że zrezygnowałaś z tego podocznego Activ'a .
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Narobiłam już siostrze apetytu na te cienie , ale cóż ...Buźka |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do Active C - naprawde mi sie nie przyda, mam wrazenie, ze za duze slonce na wit. C dla moich oczu, no i ta maseczka Matisa jest faaajna ale gdybys zmienila zdanie co do maseczki G. daj znac
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
hej..może znajdziesz coś u mnie za te próbki:
- Avene Emulsion SPF 50+ 5ml - LRP Redermic - wersja do skóry normalnej w kierunku mieszanej: tubka 5 m (próbki do skóry suchej mnie nie interesują, ewentualnie 1 na spróbowanie) - Avene - Hydrance Optimale Legere 5ml w zamian mogę zaproponować m.in.: - Avene woda termalna NOWA (zafoliowana) 50 ml - płyn miceralny H20 10 ml (sterylnie zamknięty) - miniaturka perfum Cacharel 5 ml (Noa lub Promesse) - mydełko w saszetce Clinique - KERASTASE MASKA UJĘDRNIAJĄCA AGE RECHARGE 30 ml (raz użyta) - KERASTASE maseczka do włosów suchych, zniszczonych (zostało ponad 2/3 z 30 ml) - próbki kremów (np. vichy, loreal) pozdrawiam |
|
|
|
|
#106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno interesuja mnie: - miniaturka perfum Cacharel 5 ml (Noa lub Promesse) - Avene woda termalna NOWA (zafoliowana) 50 ml Jeśli chodzi o maseczkę Kerastase do włosów suchych, mam pytanie: czy to jest to wersja do włosów grubych, czy cienkich? Powinno pisać na wieczku Jeśli chodzi o mydełko Clinique'a w saszetce, mam pytanie: czy to jest Liquid Soap Mild i ile go jest w tej saszetce? Teraz tylko na chwilkę zajrzałam na Targowisko i nie zdążę dokładnie przeanalizować dokładnie Twojej propozycji, wieczorkiem będę tu dłużej - na pewno się jakoś dogadamy .Dopisane wieczorem: Przejrzałam swój kuferek i z drobiazgów, które ewentualnie mogłyby Cię zainteresować znalazłam jeszcze jedną 5-ml tubeczkę w kartoniku Hydrance Optimale Legere Avene'a, 1 saszetkę LRP Hydraphase XL Legere, 1 saszetkę Guerlain Issima Happylogy pod oczy oraz 1 saszetke Clinique kremożelu Moisture Surge Extra. No i jeszcze są w moim wątku LRP Toleriane Gel oraz Avene Ystheal + Emulsion - piszę to, bo widzę, że interesują Cię kosmetyki apteczne adresowane do skóry normalnej w kierunku mieszanej. A w moim wątku jest sporo kosmetyków, więc może te Ci "umknęły". Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2006-05-10 o 22:09 |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
hej
przypuszczam że maseczka jest do włosów grubych - wygląda tak jak jedna z wystawionych na allegro..ma na dole na czarnym tle taki napis "EPAIS - KRAFTIGES HAAR" (a z tego co zauważyłam tym napisem różnią się obie wersje)przejrzałam jeszcze raz wystawione przedmioty i jestem zainteresowana jeszcze 3 pozycjami.. czyli w sumie: - Avene Emulsion SPF 50+ 5ml - Avene Cream SPF 50+ tubka-miniaturka 5 ml (w kartoniku) - LRP Redermic - tylko wersja do skóry normalnej w kierunku mieszanej: tubka 5 m + może 1 saszetka do cery cuchej - Avene - Hydrance Optimale Legere 5ml - A-Derma Epitheliale - 2 saszetki po 10 ml każda saszetka (lub 1 saszetka też może być) te rzeczy mnie najbardziej zainteresowały ![]() ale jeśli wymianka byłaby nieco większa.. to mogłabym jeszcze przygarnąć: 1 saszetke Clinique kremożelu Moisture Surge Extra, Avene Ystheal + Emulsion i jeszcze jedną 5-ml tubeczkę w kartoniku Hydrance Optimale Legere Avene'a ![]() aa..która z miniaturek perfum Cię interesuje? Noa mam różową i białą.. Promesse jest dodatkowo w pudełku (ale trudno się raczej otwiera ten flakonik) .. 1 próbkę HOL Avene udało mi się dziś dostać..więc jutro rano jeszcze się upewnię czy mnie nie uczula .. miłego wieczoru ![]() ---------- dopisek z rana ![]() HOL mnie raczej nie uczula..więc jestem jak najbardziej zainteresowana tą wymianą .. pozdrawiam Edytowane przez obca Czas edycji: 2006-05-11 o 11:05 |
|
|
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczególnie w przypadku miniaturek jest to istotne, ponieważ wymiana pojedynczych sztuk przy kosztach przesyłki na poziomie 6 zł (bąbelkowa koperta + znaczek na polecony priorytet) jest średnio sensowna. Po przeanalizowaniu listy proponowanych przez Ciebie kosmetyków, stwierdzam, że najchętniej wymieniłabym się na następujących warunkach: Ode mnie do Ciebie poleciałyby:
Od Ciebie chciałabym natomiast 2 miniaturki Noa (białą i różową), maseczkę Kerastase do włosów suchych grubych (2/3 z 30 ml miniaturki) i 50 ml wody termalanej Avene. Wydaje mi się, że pod względem wartości taka wymiana byłaby mniej więcej równoważna Daj znać, czy zaproponowane przeze mnie warunki Ci odpowiadają .
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
oczywiście mi to wszystko odpowiada : ))) nie mam właściwie żadnych uwag.. jak dla mnie wszystko jest świetnie
![]() możemy się wymienić adresami, jeśli dostałabym dane jeszcze dzisiaj to wyślę paczuszkę jutro (w weekend niestety nie będę miała możliwości).. bardzo się cieszę, że będę miała okazję tyle rzeczy wypróbować pozdrawiam |
|
|
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przejdźmy w takim razie na PW, w celu ustalenia szczegółów wymiany |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakbyś przypadkiem zmieniła zdanie daj znać na PWPozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zainteresowana Active C pod czy.
Na wymianę mam flavo-c, ubytek niewielki - może 5%, ważne jeszcze ponad 2 miesiące. |
|
|
|
|
#116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Aniu czy Prada jeszcze aktualna?
jeżeli tak to mogę Ci zaproponować w zamian Herbę Frescę, wiem że nie masz na liście tego zapachu ale może akurat
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prada aktualna, ale z AA Herba Fresca jakoś się nie lubimy .A może masz jakieś inne zapachy? W rachubę wchodzą również pachnidła męskie Nie musi to również być jeden duży zapach, mogą być mniejsze ilości różnych |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Amorka faktycznie ciut za mało jak na wymianę za Pradę .A z zapachem, który jest nie do przetestowania - jak się słusznie domyślasz - wolałabym faktycznie nie ryzykować .Gdybyś znalazła coś jeszcze, tak żeby wymiana mogłaby bardziej zrównoważona - byłoby naprawdę świetnie A może w moim nowym wątku coś innego byś za Amorka znalazła? Wprawdzie większość kosmetyków się powtarza, ale jest tam kilka fajnych nowości. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

W sumie mialam pelnowymiarowy i az tak bardzo mnie nie zachwycal 

Ja naprawdę mam już duuużo wszystkiego
. Może wzięłabym te kosmetyki dla niej 

.