Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 10:53   #421
betii5
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez KasiaAmaterasu Pokaż wiadomość
Witam,
Planowałam od dzisiaj dietę Dukana. Jako, że mam anemię musiałam spytać się lekarza czy jest to dieta dla mnie. Powiedział, że tak tylko codziennie muszę pić małego Kubusia. I chciałam prosić Was o pomoc, mogę pić Kubusia podczas tej diety? Myślę, że nie. A i jeszcze jedno: u mnie w miejscowości nie ma jogurtu 0%. Mogę w takim razie jeść ten 0,1%? Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za zamieszanie
Kochana ja nie jestem lekarzem ,ale wiem że w diecie na anemię mają królować owoce szczególnie z witaminą c,najlepiej cytrusy.Co do jogurtów ,ogólnie nabiału możesz stosować do 3% więc tym sie nie przejmuj.Kubuś jest owocowy i napewno nie wskazany w tej diecie.W składzie ma soki,cukier,kwas cytrynowy.A moje zdanie jest takie,najpierw uporaj się z anemią ,a potem pomyśl o diecie.Pozdrawiam życze dużo zdrówka.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:59   #422
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Kubusia piję od miesiąca, ale skoro nie widać rezultatów i nic nie pomaga to odstawię go W sumie nie wiem dlaczego mam go pić... Podejrzewam, że może chodzić o to, że jestem blada
"Jogurtów i nabiałów nie jemy dużo"- 1 duży jogurt naturalny 0,1% może być + 100g sera chudego? Czy to już za dużo?
to zapytaj sie lekarza o co dokladnie chodzi z tym kubusiem

a jogurt i ser moze byc.... traktuj go jako przekaska, deser to nie przekroczysz limitu - limit jest duuuzy, ale jak dla mnie lepiej uwazac.... bo jemy cos z nabialu na kazdym kroku - a to w sosie a to w nalesnikach i sie uzbiera tego duzo....

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Kochana ja nie jestem lekarzem ,ale wiem że w diecie na anemię mają królować owoce szczególnie z witaminą c,najlepiej cytrusy.Co do jogurtów ,ogólnie nabiału możesz stosować do 3% więc tym sie nie przejmuj.Kubuś jest owocowy i napewno nie wskazany w tej diecie.W składzie ma soki,cukier,kwas cytrynowy.A moje zdanie jest takie,najpierw uporaj się z anemią ,a potem pomyśl o diecie.Pozdrawiam życze dużo zdrówka.
hmm to dlaczego kubus a nie po prostu sok z pomaranczy....?
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:04   #423
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Z tą dietą to jest tak jak z przepisem np.na ciasto; zmieniamy składniki,proporcje a potem dziwimy się że ciasto nie wyszło
Bardzo mi się podobało to Twoje przyrównanie

Cytat:
Napisane przez Wiki4444 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie! Ja jestem w I Fazaie, dziś dzień 6.Jutro chciałabym rozpocząć Faze II i stąd moja prośba o radę czy lepiej przejść na tryb 5/5 czy 1/1. Dodam że moja waga startowa to 58 kg teraz nie wiem ile schudłam dokładnie bo mam zaparcia i waga stoi w okolicy 56/57 kg.Proszę o radę jaki tryb wybrać.Pozdrawiam
ja będę szła 5/5. po przeczytaniu masy postów przeważa raczej ten cykl-przynajmniej komentarze były że efekty są "lepsze"jeśli mogę tak powiedzieć?
Cytat:
Napisane przez aptak Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, chciałam się podzielić z Wami moją radością. Otóż po miesiącu diety prawie już zrzuciłam zakładane 6kg. Dzisiaj waga pokazała 65,7 kg. Myślę, że jeszcze pociągnę to Świąt i wystarczy.
Nie załamujcie się brakiem spadku wagi. Ja miałam zastój przez około 1,5 tygodnia na etapie około 67-68 kg i nagle waga zaczęła lecieć w dół. Od 3-4 dni odnotowuje małe ale regularne spadki (tak około 0,3kg).
Idę trybem 1/1 i przyznam, że zdarzyły mi się grzeszki 2 razy w postaci kawałka ciasta (tortu właściwie) a oprócz tego 3 lampki czerwonego wina półwytrawnego (oczywiście nie w jeden wieczór tylko w ogóle). Jak widać jeśli trzyma się dietę na co dzień to te grzeszki nie rujnują całego efektu.
Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki. Życzę równie udanych spadków jak moje.
Aptak-dodałaś mi skrzydełek!mam identyczną wagę jak twoja BYŁA-małymi kroczkami i ci się udało.Dzięki.
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:06   #424
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
to zapytaj sie lekarza o co dokladnie chodzi z tym kubusiem

a jogurt i ser moze byc.... traktuj go jako przekaska, deser to nie przekroczysz limitu - limit jest duuuzy, ale jak dla mnie lepiej uwazac.... bo jemy cos z nabialu na kazdym kroku - a to w sosie a to w nalesnikach i sie uzbiera tego duzo....

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

hmm to dlaczego kubus a nie po prostu sok z pomaranczy....?
TEGO NIE WIEM,ALE TAKI JEST SKLAD KUBUSIA,PRZED CHWILA ,GO PRZECZYTAŁAM.mOŻE FAKTYCZNIE TAK JAK PISAŁA,MA PIĆ MARCHWIOWY I CHODZI O KOLORYT SKÓRY?NIE WIEM I NIE MAM POJECIA.
Stary 2010-03-22, 11:07   #425
KasiaAmaterasu
Przyczajenie

Lekarka, gdy pokazałam jej ta dietę powiedziała, że osoby z anemią mogą ją normalnie stosować. A zależy mi na tym by zrzucić kilka bardzo zbędnych kilogramów A powiedzcie mi jeszcze czy można przy tym łykać witaminy? I jak radzicie sobie z głodem, np. w pracy, na zajęciach?
Stary 2010-03-22, 11:08   #426
maciejb18
Przyczajenie

Cytat:
jagurty mozna do 3%... wiadomo najlepiej te 0% ogolnie jogurtow i nabialow nie jemy duzo - bo maja sporo cukru...
a dlaczego Kubusia masz pic.... chodzi o marchewke?
jezeli nie mozesz inaczej, to dieta bedzie dzialac, tylko mniej skutecznie.... wazne ze cos zaczniesz "robic ze sobą" i nikt nie zmusi Cie do rujnowania sobie zdrowia... darowalabym go sobie tylko na uderzeniowce - jest taka opcja?
Ponieważ jesteś wegetarianką zdradż mi co jadasz w dniach czystych protein bo przyznam , że chętnie odrzucił bym trochę mięcha choć miało by to spowolnić spadek wagi . Czy czerwoną fasolkę z puszki można ?
maciejb18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:08   #427
betii5
Rozeznanie

Wisienko,mam nadzieję że wiadomość do Ciebie dotarła,a teraz idę na zakupy bo w lodówce tylko światełko zostało.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 11:17   #428
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
TEGO NIE WIEM,ALE TAKI JEST SKLAD KUBUSIA,PRZED CHWILA ,GO PRZECZYTAŁAM.mOŻE FAKTYCZNIE TAK JAK PISAŁA,MA PIĆ MARCHWIOWY I CHODZI O KOLORYT SKÓRY?NIE WIEM I NIE MAM POJECIA.
to moze zwykly sok marchewkowy wystarczy - bo do tego kubusia to cuda pakują - cukry, fruktoze itp, o bananach juz nie mowiac

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez maciejb18 Pokaż wiadomość
Ponieważ jesteś wegetarianką zdradż mi co jadasz w dniach czystych protein bo przyznam , że chętnie odrzucił bym trochę mięcha choć miało by to spowolnić spadek wagi . Czy czerwoną fasolkę z puszki można ?
jajka tonami i ryby(codziennie na obiad mam, plus czasem druga porcja w ciagu dnia).... nabialu tyle co inni.... moze waga nie schodzi tak jak mięsożercą, ale tez nie narzekam - jedyny dziwny zastoj to w zeszlym tygodniu mialam - ale przez pierwszy miesiac codziennie rowno cos spadalo.... fasoli nie mozna

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Lekarka, gdy pokazałam jej ta dietę powiedziała, że osoby z anemią mogą ją normalnie stosować. A zależy mi na tym by zrzucić kilka bardzo zbędnych kilogramów A powiedzcie mi jeszcze czy można przy tym łykać witaminy? I jak radzicie sobie z głodem, np. w pracy, na zajęciach?
witaminki mozesz lykac - napewno to swoje zelazo, chociaz ono moze powodowac duze problemy z porcelanką..

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-03-22 o 11:22
Stary 2010-03-22, 11:22   #429
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

witam!
wczoraj, czyli po 6 dniach dietki na wadze - 1,8kg z 73,8 kg, wiec jest 72kg nie wiem jak dzis bo sie nie wazyłam ...
lecimy dalej...
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:38   #430
maciejb18
Przyczajenie

Cytat:
to moze zwykly sok marchewkowy wystarczy - bo do tego kubusia to cuda pakują - cukry, fruktoze itp, o bananach juz nie mowiac

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

jajka tonami i ryby(codziennie na obiad mam, plus czasem druga porcja w ciagu dnia).... nabialu tyle co inni.... moze waga nie schodzi tak jak mięsożercą, ale tez nie narzekam - jedyny dziwny zastoj to w zeszlym tygodniu mialam - ale przez pierwszy miesiac codziennie rowno cos spadalo.... fasoli nie mozna

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

witaminki mozesz lykac - napewno to swoje zelazo, chociaz ono moze powodowac duze problemy z porcelanką..
C to za odmiana wege ? Przecież ryby to zwierzęta .
Stary 2010-03-22, 11:50   #431
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
C to za odmiana wege ? Przecież ryby to zwierzęta .
odmian wegetarianizmu jest milion... od semiwegetarianizmu do weganizmu... (troche to moze nie jest zgodne z prawda - bo weganizm nie jest wegetarianizmem, ani semi tez nie jest, ale pozwolilsz ze nie bede sie juz wdawac w szczegoly) kazdy przyjmuje taka forme jaka mu odpowiada.... ja jestem na etapie przejsciowym, moze kiedys dobije do weganizmu, jak bede na to gotowa...
ja dopuszczam ryby (przed dieta staram sie ich unikac) jajka i mleko... zadnej zelatyny, ikry, morskich robali, zab i nie wiem co tam jeszcze ludzie gotowi sa zjesc.... to jest ichtiowegetarianizm - nie operuje tym terminem wsrod "normalych ludzi" bo calkowiecie nie wiedzieli co to jest....

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-03-22 o 11:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 11:55   #432
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Czy mi się zdaje, czy jesteś jedyną Dukanką, która już prawie doszła do końca?
Tak też i mi się wydaję
Jeśli się mylimy - niech się do mnie zgłosi ta Dukanka!!

Cytat:
Napisane przez grzymalka Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie, zadałam je już dzisiaj, bodajże na stronie 5 albo 6, ale je powtórzę. Chodzi o III fazę, czy wersja 2/0 o której napisane jest w książce jest faktycznie skuteczna? Niestety należę do osób szczupłych na górze i tęższych na dole (różnica wynosi ok. 2 rozmiary) i ponoć ten system 2/0 jest dla takich osób ?!
Moja droga w III. fazie nie ma czegoś takiego jak 2/0 czy inny tryby. Tryby są w II fazie. Więc musisz poczytać jeszcze raz na spokojnie o diecie, bo coś Ci się chyba pokićkało
Jeśli chodzi o sam tryb - nie mam pojęcia czy przynosi rezultaty. Ja szłam 5/5.
Ja bym 2/0 nie stosowała, bo po prostu nie wierzyłabym w jego skuteczność.

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Brawo Oby i mnie starczylo silnej woli
Życzę Ci tego!

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Jakieś herezje tutaj szerzycie.
Popieram
Zaw. tłuszczu do 15%
Kubusie?
Mąka dozwolona?

Luuuudzie... no słabo mi normalnie. Toż to stek bzdur!
Mam nadzieję, że każda nowa przeczyta ten post i nie będzie się opijała Kubusiami, jadła nabiału do 15% tłuszczu i sypała mąki kuku

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
zaraz bedziecie mnie linczowac ze 2 w drugiej ksiazke pewnie na stornie xxx mjest podane ze mozna ;/ ehh
Zrób w podpisie adnotacje jak ja - że idę zgodnie z 1. książką
I problem "czepialstwa" nadgorliwych z bańki

Cytat:
Taaa nawet w marchwiowym niby bez owoców są...jabłka
Kubusie są zakazane na Dukanie.
Można pić inne soki marchwiowe (bez dodatku cukru i owoców). Wiem, że swego czasu wyłapałam jakieś 2. firmy co takie robią, ale nie pamiętam nazw. Jedna to MARWIT, a drugiej nie pamiętam.

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:57   #433
Wisienka_81
Rozeznanie

ten dzień jednak nie będzie taki zły
właśnie zapukał teść i przyniósł mi paletkę 12 szt wieśniaka z piątnicy oraz zgrzewkę cisowianki

nie tak trudno znaleźć produkty na dietę - same pukają do drzwi

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:59   #434
Matar
Raczkowanie

Cytat:
odmian wegetarianizmu jest milion... od semiwegetarianizmu do weganizmu... (troche to moze nie jest zgodne z prawda - bo weganizm nie jest wegetarianizmem, ani semi tez nie jest, ale pozwolilsz ze nie bede sie juz wdawac w szczegoly) kazdy przyjmuje taka forme jaka mu odpowiada.... ja jestem na etapie przejsciowym, moze kiedys dobije do weganizmu, jak bede na to gotowa...
ja dopuszczam ryby (przed dieta staram sie ich unikac) jajka i mleko... zadnej zelatyny, ikry, morskich robali, zab i nie wiem co tam jeszcze ludzie gotowi sa zjesc.... to jest ichtiowegetarianizm - nie operuje tym terminem wsrod "normalych ludzi" bo calkowiecie nie wiedzieli co to jest....

Emilia - ludzie różne dobre rzeczy jedzą: ja dzisiaj na śniadanko miałem mleko z otrębami a na deser krewetki w sosie jogurtowym z ziołami PYCHA !!! Szkoda tylko ze takie drogie i tylko deserek, chętnie zrobiłbym z tego danie główne no ale cena.....
Na kolację planuję tatara - właśnie kupiłem przepiękną porcję wołowej ligawy- nie odpuszczę!!
Matar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:59   #435
maciejb18
Przyczajenie

Cytat:
ja dopuszczam ryby (przed dieta staram sie ich unikac) jajka i mleko... zadnej zelatyny, ikry, morskich robali, zab i nie wiem co tam jeszcze ludzie gotowi sa zjesc....
Dziękuję za wyjaśnienie .Też bym tak chciał ,no ale , właśnie to ale , poprostu brak silnej woli . Jak dieta się uda to może spróbuję .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 12:00   #436
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
ja łykam, z głode radze sobie tak ze ide do sklepu i kupuje cos do jedzenia a potem jem.
Dzis wyjątkowo wstałam o normalnej porze i zabrałam z domu: jajko na twardo, szynke drobiową, cebulke marynowaną i ogórka konserwowego. Najadlam sie tez porządnie przed wyjsciem i mam ok
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:01   #437
Matar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
właśnie zapukał teść i przyniósł mi paletkę 12 szt wieśniaka z piątnicy oraz zgrzewkę cisowianki

Wiśienko
, podeślij mi swojego teścia, ja muszę się nabiegać niestety
Stary 2010-03-22, 12:01   #438
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Wisienka to dobre jest hehehe
...a do mnie pukał listonosz i nie miał wieśniaków .... a moze i mial w torbie i nie chcial oddac bo sam jest na dukanie hehehehe:P
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:04   #439
Wisienka_81
Rozeznanie

do mnie poza mięchem i chemią wszystko puka do drzwi - wystarczy sms

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Matar Pokaż wiadomość
Wiśienko
, podeślij mi swojego teścia, ja muszę się nabiegać niestety
skąd jesteś? może może...

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:08   #440
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie .Też bym tak chciał ,no ale , właśnie to ale , poprostu brak silnej woli . Jak dieta się uda to może spróbuję .
moze zwykly semi-, np sam drób ? od razu bedzie zdrowiej, jak wywali sie czerwone mieso, a to jest latwe do stosowania i moja corka idzie wlasnie czyms takim (ma prawie 2 lata)... tylko drob ekologiczny jakis - czy od chlopa znajomego, bo do tych z farm pakuja hormony zeby kurczaki szybciej rosly
ja zaczynalam jako 8 letnie dziecko.... bardzo malymi kroczkami do przodu, i ani razu sie nie poddalam, nie ruszylam tego czego nie mialam (np, jakiegos schabowego czy nie wiem czego)
Stary 2010-03-22, 12:08   #441
Matar
Raczkowanie

Cytat:
do mnie poza mięchem i chemią wszystko puka do drzwi - wystarczy sms

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

skąd jesteś? może może...
z pięknej budzącej się do życia po dłuuugiej zimie Ostródy
Stary 2010-03-22, 12:15   #442
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry

masakra... tak ładnie spadało a tu bach... i wzrost o 0,2
po prostu do bani... ale nic to, nie załamuje rąk, działam dalej
może to dlatego że się w okolicach weekendu @ spodziewam... a może po prostu porcelanka nie zaliczona no nic to, zobaczymy jak dalej będzie szlo...

powiedzcie mi czy w I fazie to ja mogę szproty wędzone? no wiem, że ryby mozna i że prawie każde... ale kto pyta ten nie błądzi...

Mariolka a gdzie ty te języki studiujesz?

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:16   #443
aggie30
Raczkowanie

Niestety jestem zmuszona zarzucić to pytanie-alkohol. Idę na małą imprezkę i jak wygląda sprawa z np. winami? nie pamiętam czy było coś w 1 książce czy na forach...
bardzo proszę o info.

Edytowane przez aggie30
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:20
Stary 2010-03-22, 12:20   #444
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
Niestety jestem zmuszona zarzucić to pytanie-alkohol. Idę na małą imprezkę i jak wygląda sprawa z np. winami? nie pamiętam czy było coś w 1 książce czy na forach...
czerwone wytrawne najlepsze - najgorsze slodkie biale....
moze przejrzyj tabele kaloryczne i porownaj
Stary 2010-03-22, 12:25   #445
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

no wierze-tak milutko się uśmiechasz z tego zdjęcia
A dziekuję za komplement. Od razu poniedziałek nie taki straszny.

Cytat:
Napisane przez baskinka Pokaż wiadomość
niebezpieczne w czym? pozwól, że sama będę decydować o tym co jem

a co kto o tym sądzi, to mam w ... głębokim poważaniu
A jedz sobie co chcsz. Tylko pogratulowac kultury, pseudo dukanko.

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Myślę, że ta wypowiedź jest krzywdząca. Dla mnie to forum od początku diety było i jest nadal kopalnią wiedzy, dobrych pomysłów na potrawy i niezłym wsparciem. Nie powinnaś naskakiwać na Emilię. Piszesz, że przeczytałaś 3 książki. Chyba niezbyt uważnie
Na pytania chętnie odpowiadamy, ale musimy stanowczo reagować, jak ktoś wypisuje niestworzone rzeczy o tej diecie i to jeszcze z taką pewnością siebie, jaką Ty reprezentujesz. To może zmylić nowe dziewczyny.
Nie jestem zwolenniczką pokrzykiwania na siebie nawzajem, choć wiadomo, czasem nerwy ponoszą, bo jesteśmy na diecie. Dlatego wrzuć na luz, Chooo.
Dziękuję za wsparcie. Ja naprawdę nie chcę na nikogo naskakiwać. Jak widzę nieprawidłowości, to je wyłapuję, żeby nikt nie tkwił w błędzie.

Cytat:
Napisane przez baskinka Pokaż wiadomość
dobrze się czujesz? cenzorka się znalazła od siedmiu boleści
oczywiście, że jest to moja dieta, bo Ty za mnie nie jesz, piszę co ja robię i nikomu nie każę tego robić
a zabraniać pisać to sobie możesz
To pisz o diecie Dukana, a nie jej modyfikacji na własny użytek.

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Baskinka mam nadzieję,że żadna nowa nie weźmietwoich wypowiedzi na poważnie.
Nikt ci nie broni jeść tłuszczu,ale nie wprowadzaj nikogo w błąd,bo to właśnie robisz,a nie do tego służy forum.Jak sama piszesz to twoja dieta,więc nie wiem co robisz na wątku o dukanie.Załóż swój własny o dukanie w swoim wykonaniu.
Popieram w 100 %.

Cytat:

Takiej to dobrze, my tu walczymy, w supermarketach wyrywamy sobie ostatnie opakowanie homo, a tu proszę..

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
bardzo proszę o info.
Alkohol jest zabroniony. Jeśli juz chcesz zgrzeszyć to najmniejszym złem jest czerwone wino wytrawne.
Stary 2010-03-22, 12:29   #446
betii5
Rozeznanie

Wróciłam z pełna torbą zakupów,teraz idę kończyć obiadek dla moich łakomczuchów no i oczywiście dla siebie.Dzisiaj będzie pstrąg w ziołach pieczony w folii. no idę pitrasić,ale oczywiście ciągle tu zaglądam.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
bardzo proszę o info.
Alkochol to twój wróg,niestety jest zabroniony.
Stary 2010-03-22, 12:35   #447
aggie30
Raczkowanie

Cytat:

Wisienko!! pozazdrościć takiego teścia! jakby mój miał choćby wejść na to moje 4 wysokie piętro to najpierw seria żali że wysoko a później...ach szkoda gadać... dobrze że są jeszcze tacy teściowie jak Twój

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Wróciłam z pełna torbą zakupów,teraz idę kończyć obiadek dla moich łakomczuchów no i oczywiście dla siebie.Dzisiaj będzie pstrąg w ziołach pieczony w folii. no idę pitrasić,ale oczywiście ciągle tu zaglądam.[COLOR="Silver"]
Alkochol to twój wróg,niestety jest zabroniony.
Zabrzmiało jak z Sexmisjii "Mężczyzna twój wróg!"
Najwyżej poudaje albo umoczę usta w lampce wina i tyle.

a propos' sexmisjii to mi przyszedł do głowy pewien cytat z filmu który w sumie pasi do fora Dukanek: "Liga broni, liga radzi,liga nigdy cię nie zdradzi!!"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 12:49   #448
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Wisienko!! pozazdrościć takiego teścia! jakby mój miał choćby wejść na to moje 4 wysokie piętro to najpierw seria żali że wysoko a później...ach szkoda gadać... dobrze że są jeszcze tacy teściowie jak Twój

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Zabrzmiało jak z Sexmisjii "Mężczyzna twój wróg!"
Najwyżej poudaje albo umoczę usta w lampce wina i tyle.

a propos' sexmisjii to mi przyszedł do głowy pewien cytat z filmu który w sumie pasi do fora Dukanek: "Liga broni, liga radzi,liga nigdy cię nie zdradzi!!"
klask i: podoba mi się ten cytat i faktycznie pasuje do nas.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

WIECIE CO MAM PROBLEM KOMPUTER NIE CHCE MNIE WYPUŚCIĆ,A JA MUSZĘ DALEJ PICHCIĆ,NIE MOGĘ ODCZEPIĆ SIĘ OD FORUM POMOCY.
Stary 2010-03-22, 12:51   #449
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
lista nr 3
4 lyzki wina: biale i czerwone do gotowania
wiec tak bardzo zakazane nie jest....
Stary 2010-03-22, 13:00   #450
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

Cytat:
wiec tak bardzo zakazane nie jest....
wino

Emilka chcialas robic jeszcze raz uderzeniowke,tak....?
ja slyszalam ze uderzeniowke robi sie raz w zyciu znaczy ktos tu o tym na forum pisal.....przyznam sie szczerze ze nosze sie z zamiarem na jakis czas zrezygnowac z diety ( nie ze problemy zdrowotne, nuda czy brak silnej woli) i jesli bede chciala znowu na nia wocic to tzn ze bede mogla zaczac znow od uderzeniowki? bo czego chyba nie zrozumialam albo nie doczytalam

narazie trwam oczywiscie mimo wszystko...

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

mav jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości