|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
dzień dobry
zaraz dam dziecku jeść i sama wpierdzielę moją "dietetyczną zupę kapuścianą" a propo diety..ale to potem
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Wszytskiego naj dla Fizjolowej Julinki ![]() ![]() jak odgruzuje mieszkanie po weekendzie to mam nadzieje, ze bede miała chwile...zeby w końcu sie poudzielac! miłego dnia wszytskim życzymy z Najlepszym
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Witam
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
no więc....chyba przejdę na tą dietę norweską
tylko kurczę się zastanawiam bo ... jest jedna rzecz z której nie jestem w stanie zrezygnować nawet na poczet diety .... to jest kawa.....z tym, że ja piję KONIECZNIE z mlekiem i cukrem ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------
|
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!
Dzidzia śpi! Ja na diecie wysokopączkowej i dużowawowej, bo nocka taka krótka była...... Fizjo: Najlepsze życzenia dla Julinki! |
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Tun1a - zazdraszczam diety wysokopączkowej
![]() laski co się z Wami dzieje ?? co taka cisza u nas jeżeli chodzi o pogodę to średnio na jeża bo słońca nie ma i wygląda jakby padać miało ale to tak od rana a żadna kropla nie spadła |
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja latam po domu i nie wiem w co rece włożyć. Wczoraj wróciłam ze wsi i musze odgruzowac mieszkanie....
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ależ tu była cisza przez weekend ![]() u nas nic się nie zmieniło w sobote byliśmy u krowy na imieninach. nie wspomnę o tym że dzwonili w sobote rano że mamy na pewno przyjechać i jakoś im się zapomniało powiedzieć że jedno dziecko ma tam ospe ![]() na końcu jeszcze pokłóciłam się z siostrą tżta do tego stopnia że prawie doszło do rękoczynów ![]() Igorek dzisiaj marudzi cały dzień ![]() a wczoraj mój bobek skończył 11 mcy
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
no to
eh krowa zawsze cos musi "wymóżdżyć" :mdleje" a o co się pokłóciłyście ![]() P.S laski nie poznaję Was ?? co taka cisza ?? |
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
laski wyłapałam fazę na drugie dziecko
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam na spacerze 3h. a pogoda teraz sie zrobiła ładna
![]() czoornoo no to ostro było ![]()
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwyciłam jej rękę i się wydarłam "przestań" , a ona dalej. na to tż mówi do niej że ma mi dać spokój bo mnie w życiu nie widział w takim stanie. a ja z nerwów cała się trzęsłam i nie mogłam nad tym zapanować,ona nie przestawała,znowu jej chwyciłam za rękę i wydarłam się jeszcze głośniej że ma się odpi*rdolić. ona nadal nic.już chciałam się zamachnąć i jej strzelić w pysk ale przyszła krowa i ją odciągnęła. po czym ubrałam Igora,trzasnęłam drzwiami i wyszłam nie będzie mi jakiś wsiór mówić jak ja mam MOJE dziecko wychowywać ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- a wiesz że ja wczoraj gadałam z tżtem o drugim dziecku że też bym już chciała ![]() ale od rozmowy do czynów daleka droga
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, ja nie wiem o co Wam chodzi. Od mówienia do robienia to bardzo blisko....I bedą nowe bobaski.... Ja ostatnio myśle, że nie chce mieć więcej bobasków. Przygarne dziecko około 18 lat płci męskiej, młodsze mnie ne interesują.... |
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
tzn
Cytat:
![]() czoornoo -trza się było nie powstrzymywać
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
a wogóle to moja teściowa przewczoraj mnie prawie o zawał przyprawiła
pyta się czy jak przyjdziemy w II dzień świąt to czy wolimy rosół czy pomidorówkę no ja przepraszam, bo nie wiem jak u Was ale kto kur*a je w święta pomidorówkę
|
|
|
|
#949 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
U nas piękna pogoda, dopiero wróciliśmy do domu. Mam nadzieje że Filip pośpi godzinkę i znowu pójdziemy pospacerować. Kupiłam mu kolejną czapkę a mam ochotę na jeszcze jedną ![]() Chyba pójdę na wychowawczy i do pracy na pół etatu ale to na razie kwestia do przemyślenia. Tun1a mówisz jak mój tz. Tylko on chce adoptować ładną "szesnastkę". A co do drugiego dziecka to ja nie chcę, moja kadencja skończy się na jednym. Wkurzają mnie dobre rady typu: Jedno dziecko to dla Boga itp, albo tekst: najlepsza pora na drugie wrrrr.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja też mnie wkurzyła, bo wydzwania i mówi, że małżon obiecał babcię na wiochę odwieźć w weekend i czy pojedziemy (bo to nie można jechać i wrócić, tylko komisyjnie trzeba ) a ciekawe kiedy sobie porządki zrobimy? ale się okazało, że wziął sobie ten ojcowski urlop więc luz. Oczywiście ten mój niekumaty mąż wmawiał mi, że po świętach ma ten urlop. Dobrze, że się dopytał bo się okazało że przed świętami
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
My już też pod spacerku i dzieciaki śpią
![]() Pogoda piękna oby tak dalej ![]() czornoo takim sposobem mój Kevin złapał ospę dwa tygodnie prezd roczkiem... Sytuacji współczuję. zanka podziwiam, ale też kiedyś podjęliśmy z mężem decyzję że już czas Rozmowy zaczęliśmyw okolicach roczku do czynów doszło gdy Kevin miał 1 rok i 6 miesięcy ![]() alkamor my na Święta idziemy do moich rodzicó bo mój D wraca dopiero 7go no ale 8go roczek ![]() Dieta? Czekoladowo, chipsowo,coca-colowo,pizzowo kawowa inna nie wchodzi w grę Podziwiam osoby które są w stanie "być" na diecie.Jak już o teściowych mowa, zaliczyliśmy kolejną zarwaną nockę jakieś 2 dni temu, powód - teściowa nakarmiła młodego KAPUŚNIAKIEM!!! Kevin miał biegunkę do wczoraj, ja też jadłam tę zupę i w życiu jeszcze tak często w kibelku nie byłam...Ogólnie bez komentarza, swojej jej już wczoraj nagadałam to wystarczy bo dzisiaj chodzi jak stulony pies. Wiem tylko że jak moje dzieci będą chciały się żenić to nie pozwolę na to żeby mieszkali ze mną a co gorsza z teściową. Młodzi mają mieszkać sami i kropka. |
|
|
|
#953 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny!!!!! tak beda blizniaki.... ![]() ![]() we wrzesniu......co do tesciow bylych..to mam ich w de...... ![]() teraz ja bede szczesliwa a nie Jarek... |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
hallo! weekend się skończył
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja w pierszwsze Święto zaprosiłam rodziców, rodzeństwo i babcie na kawe roczkową. Po południu. A w drugie Świeto wracamy do miasta, bo ja do pracy.... Cassie nieźle Ci teściowa kapuśniakiem dziecko załatwiła Jestem tego samego zdania w sprawie mieszkania osobno, chociaż żal, że nie ma komu dziecka podrzucić..... Jaga dobrze, że masz byłych teściów u |
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
witam
My w piątek mamy roczek 12 gościu i 2 sałatki parówy i piersi i kotleciki i dwa ciasta i tort i koniec żarełstwa Jaga jak to miło pokłuć w oczy szczęściem kogoś kto kiedys Ci to szczęście odebrał niech sobie śnięty jaręty patrzy z żalem jak kwitniesz w nowym związku ps. pytanko a ślub był? będzie? Czorno podziwiam cierpliwość, jakby mnie ktoś tak po głowie macał-klepał-głaskał to bym się po pierwszym razie bez żadnego darcia-tłumaczenia odwinęła i paaaaaac ![]() a co do coraz częstszej ciszy to ... no cóż dzieci rosną, wracamy do pracy (większość) no i wiosna idzie i święta czasu brak chyba co do "kolejnych dzieci" to ja zawsze mówiłam, że jedno i to córcia i koniec dyskusji teraz już dyskusja jest bo do mnie dotarł jeden "argument" wujek-stary kawaler wylądował w szpitalu gdyby nie miał 3 braci i siostry nie odwiedziłby go nikt! a tak nie dość, że rodzeństwo odwiedzało to i ich dzieci i był pacjemtem z największą liczbą gości ![]() i tak przed snem dotrał do mnie argument, że kiedyś zbraknie nas a ciotki-kuznki itd. to jednak nie to samo co siostra czy brat -takie moje zdanie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam już pisałam...drugie dziecię chcę napewno ale za jakieś 5 lat...Poza tym znam kilkoro jedynaków i wszyscy byli/są zdania, że chcieliby mieć rodzeństwo.No ale wiadomo...to jest bardzo osobista decyzja |
|
|
|
|
#959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie sprzątają
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

to jest kawa.....z tym, że ja piję KONIECZNIE z mlekiem i cukrem

u nas jeżeli chodzi o pogodę to średnio na jeża 

no ja przepraszam, bo nie wiem jak u Was ale kto kur*a je w święta pomidorówkę

no ale 8go roczek 

Nie moge sie doczekac, az sie nim pobawie.