Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 16:08   #3391
Martzelinka
Raczkowanie

GG do Martzelinka
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

no miejmy nadzieję
zauważyłam, że pojawiają się niebieskie gwiazdeczki obok produktów
dziewczyny jesteście wielkie, ta lista jest bardzo pomocna
Martzelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 13:15   #3392
Soleilka
Zakorzenienie

Dziewczyny pisałam maila do firmy Bio-Galen (używam ich odżywki) z pytaniem czy testują. To odpowiedź:

"Uprzejmie informuje Pania, ze od poczatku naszej dzialalnosci nigdy nie testowalismy naszych kosmetykow na zwierzetach, jak rowniez od producentow surowcow otrzymalismy oswiadczenia, ze nie byly one nigdy testowane na zwierzetach . Nie istnieje obawiazek lub potrzeba testowania kosmetyku na zwierzetach. Z powazaniem XX"

Bloguję

Edytowane przez Soleilka
Czas edycji: 2010-03-22 o 13:28
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:16   #3393
agusiajnw
Zakorzenienie

przeczytałam sobie kilka stron tego wątku i tak się zastanawiam, czy na prawdę sama odpowiedź mailowa wzbudza w Was zaufanie do danej firmy?
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:31   #3394
bossa
Raczkowanie

Rzadko ostatnio zaglądam na forum, więc cieszę się, że trafiłam na ten wątek (jestem od lat wegetarianką), chociaż wątek jest tak długi, że szybko przez niego nie przebrnę...

Poszukuję ostatnio szminek firm wegańskich, nietestujących.
Po wstępnych poszukiwaniach w necie, znalazłam oczywiście laverę -ich błyszczyki 'trend sensitiv' kosztują na stronie lavery 40 zł, do szminek się nie dokopałam, może zmieniają asortyment, ale pamiętam, że były dość drogie (coś. ok. 60zl? ).
Natomiast znalazłam na swistak.pl coś ciekawego i chciałabym zapytać Was o opinie: mianowicie są to szminki wegańskiej, nietestującej firmy Beauty Without Cruelty.
Czy macie doświadczenia z produktami tej firmy?
Cena na swistaku jest bardzo dobra i powaznie się zastanawiam nad zakupem.
Zajrzyjcie, proszę i poradźcie (podaje link do 1 koloru, ten sprzedawca ma jeszcze 3 inne odcienie):
http://www.swistak.pl/a7644802,Ekskl...-Rosewood.html
bossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:56   #3395
beata11
Rozeznanie

Nie znam produktów, ale dzięki za linka, myślałam ,że można tylko za granicą kupić, poczekam na jakieś inne odcienie.
Firma BWC jest znana jako OK .

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
przeczytałam sobie kilka stron tego wątku i tak się zastanawiam, czy na prawdę sama odpowiedź mailowa wzbudza w Was zaufanie do danej firmy?
Mail jest dokumentem.
Firmie nie opłacałoby się ryzykować prawnych konsekwencji tylko po to żeby nakłamać jednemu klientowi ( w końcu są i inni , których testowanie nie odstrasza).
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 15:29   #3396
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata11 Pokaż wiadomość
Nie znam produktów, ale dzięki za linka, myślałam ,że można tylko za granicą kupić, poczekam na jakieś inne odcienie.
Firma BWC jest znana jako OK .

Mail jest dokumentem.
Firmie nie opłacałoby się ryzykować prawnych konsekwencji tylko po to żeby nakłamać jednemu klientowi ( w końcu są i inni , których testowanie nie odstrasza).
w sumie fakt, ale z drugiej strony mnie osobiście średnio to przekonuje... Polskie prawo ma to do siebie, że bardziej opłaca się oszukiwać i płacić kary niż być uczciwym
jak w ogóle można krzywdzić żywe zwierzątka? Jacyś ludzie bez sumienia to chyba robią
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:38   #3397
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
w sumie fakt, ale z drugiej strony mnie osobiście średnio to przekonuje... Polskie prawo ma to do siebie, że bardziej opłaca się oszukiwać i płacić kary niż być uczciwym
jak w ogóle można krzywdzić żywe zwierzątka? Jacyś ludzie bez sumienia to chyba robią
Nie opieramy się tylko na mailach, korzystamy też z innych list, a informacje pokrywają sie. Nie wydaje mi sie z resztą, zeby oni mogli tak klamać bo wprowadzaliby w błąd, w końcu sie podpisują pod tym. Moga też np tak zamotać w mailu, że nie wiadomo w końcu czy testują czy nie, ale jak mamy wątpilwości do nie damy na zieloną listę, musi być jasne, że nie testuje.
No niestety niektórzy ludzie dbają tylko o swój interes, nie patrząc na nic

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:10   #3398
rula
Raczkowanie

jeżeli zapytasz konkretnie, wprost, to jak firma nie ma nic do ukrycia odpowie w mailu, a jeżeli nie chce się do testów przyznać to albo nie odpowie na maila albo wykręci się z odpwiedzi. Myślę, że warto pytać, a brak opowiedzi też jest odpowiedzią
Warto też w mailach pytać czy użwają produktów odzwierzęcych, kurcze przeszkadza nam testowanie a to że pędzelki z włosia kuz, koni, mydła i kremy z tłuszczy zwierząt już nie ? Nie wszystko pochodzi z ubojni, dużą część hoduje się w farmach z jednym przeznaczeniem , żeby zostać kremem na zmarszczki. Warto przynajmniej wiedzieć.
rula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:09   #3399
fergilka
Raczkowanie

A co w końcu z Yves Rocher? wiedzę, że pojawił się minusik :-( i co z Bielendą? taki długi ten wątek, że ciężko przebrnąć :-(
fergilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:35   #3400
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fergilka Pokaż wiadomość
A co w końcu z Yves Rocher? wiedzę, że pojawił się minusik :-( i co z Bielendą? taki długi ten wątek, że ciężko przebrnąć :-(
Wszystko jest dokładnie opisane na tamtym wątku.
Są dwie listy: testująca i nie testująca, dodatkowo w nietestującej są plusy i minusy w zależności czy stosują składniki pochodzenia zwierzęcego/odzwierzęcego.

Stary 2010-03-24, 08:45   #3401
fergilka
Raczkowanie

A skąd wiecie, że producentem tescowych środków czystości Poppy jest Polin? na stronie polin nie ma nic na ten temat.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 13:31   #3402
lady13woe
Raczkowanie

Opieanie się tylko na mailach od firm nie ma sensu!! Są udzielane elektronicznie a nie papierowo czyli a dużej wartości nie mają Do tego często gdy pytamy się o produkty firmy(np. czy sa one cruelty free) to oni nam mówią że ich KOSMETYKI są cruelty free, nie produkty. Czyli mogą robić np. pędzelki z włosia naturalnego Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej nie eksperymentować i kupować kosmetyki z rzetelnej listy kosmetyków cruelty-free:

http://ok.3bird.net/cosmetics-pl.html

Polecam zwłaszcza firmę freeman do mycia. kiss My Face do zębów i Mistano-kosmetyki kolorowe.

Kosmetyki ja zamawiam na www.evergreen.pl

Na stronie z listą kosmetyków jest też forum, gdzie możecie pytać się o poszczególne firmy!
Stary 2010-03-24, 14:35   #3403
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
A skąd wiecie, że producentem tescowych środków czystości Poppy jest Polin? na stronie polin nie ma nic na ten temat.
Radze przeglądnąć wątek, tu wszystko jest napisane dlaczego jest na zielonej, też listy sa od firm, nie bedziemy po kilka razy tego samego pisać. Na górze jest funkcja "przeszukaj ten wątek" wpisz sobie interesujacą Cie firme i gotowe .

Cytat:
Napisane przez lady13woe Pokaż wiadomość
Opieanie się tylko na mailach od firm nie ma sensu!! Są udzielane elektronicznie a nie papierowo czyli a dużej wartości nie mają Do tego często gdy pytamy się o produkty firmy(np. czy sa one cruelty free) to oni nam mówią że ich KOSMETYKI są cruelty free, nie produkty. Czyli mogą robić np. pędzelki z włosia naturalnego Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej nie eksperymentować i kupować kosmetyki z rzetelnej listy kosmetyków cruelty-free:

http://ok.3bird.net/cosmetics-pl.html

Polecam zwłaszcza firmę freeman do mycia. kiss My Face do zębów i Mistano-kosmetyki kolorowe.

Kosmetyki ja zamawiam na www.evergreen.pl

Na stronie z listą kosmetyków jest też forum, gdzie możecie pytać się o poszczególne firmy!
My nie korzystamy tylko z informacji udzielanych mailowo (częściowo tak ale mało), są różne listy na internecie. Wszystko sie pokrywa, radze poczytac troche watek
Jak juz było pisane nie wydaje mi sie żeby firmy mogły wprowadzać w błąd, przecież podpisują sie pod tym imiennie osoby. Z resztą listownie nie znaczy wiarygodniej jak elektronicznie, przecież to też jest dowód.
Podany przez Ciebie link z listą ok - to własnie tez między innymi na jego podstawie powstała nasza lista. Znamy już wszystkie haczyki jakimi posługuja sie przy odpisywaniu :P Ja np jak pisze do nich mam juz ułozone odpowiednio pytania, jak nie jest jasno odpowiedz udzielona, tylko coś pokręcone to na zielona liste nie trafią. Damy sobie rade z nimi

Dzis otrzymałam odpowiedz od Pierre Rene, raz do nich napisalam, odczytali bo przyszedł mi raport i nie odpisali, więc jeszcze raz do nich napisałam.
Witam serdecznie,

Niezmiernie mi przykro, że nie uzyskała Pani odpowiedzi na wcześniejszy e-mail. Przepraszam w imieniu firmy.

Pragnę zapewnić Panią, że kosmetyki, oraz składniki kosmetyków wszystkich linni marki PIERRE RENE nie są i nie będą w przyszłości testowane na zwierzętach.
( W załączeniu certyfiakat "nie testowane na zwierzętach")

Sami nie wykonujemy takich testów oraz nie zlecamy ich firmom zewnętrznym.

Nie stosujemy również składników pochodzenia zwierzęcego i odzwierzęcego, zostały one zastąpione pochodnymi syntetycznymi.

W przypadku jakichkolwiek pytań o produkty proszę pisać bezpośrednio do mnie laboratorium@pierrerene.p l

Pozdrawiam serdecznie

PIERRE RENE Spółka z o.o.

XXXXXXXXXX
Laborant/Kontroler jakości

Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:44
Stary 2010-03-24, 14:46   #3404
rula
Raczkowanie

Cytat:
Na stronie 3bird.net pisze że poppy są produktami polin, jeśli nie wierzysz klubowi ok, zawsze możesz napisać do producenta. Ja w 100% wierzę, że produkty z ich listy są cruelty free. Lecz ich dostepność jest ograniczona na rynku, nietety.
rula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:54   #3405
pamelal
Raczkowanie

Bossa BWC jest jedna z lepszych weganskich firm, jaka probowalam ! Sama kupuje niektore ich produkty, po tym, jak zobaczylam opinie pewnej dziewczyny z Anglii o Beauty Without Cuelty na Youtube. Jest chyba jedyna taka osoba w calym portalu, ktora uzywa tylko i wylacznie 100 % nietestowane kosmetyki, pedzle z syntetycznego wlosia itp. Radze poogladac jej filmy, szczegolnie recenzje (osobiscie nie gustuje w filmach o technikach makijazu, wiec nie wiem czy te sa godne polecenia ) Jezeli tylko znasz angielski na podstawowym poziomie, jej informacje beda pomocne. Nazywa sie OxfordJasmine.

Kosmetyki same w sobie sa bardzo dobrej jakosci, szczegolnie tusze do rzes. Ze szminek probowalam tylko jedna, 'Caramel Cream', niestety nie moj kolor, wiec nie uzywam Nawilzenie jest ok, nic co by wprowadzalo w zachwyt. Kolor utrzymuje sie przez wieksza czesc dnia na ustach. Ja uzywalam przed balsamu nawilzajacego, zeby zapewnic ekstra ochrone, ale to sa juz osobiste preferencje

Teteesia swietnie, ze Pierre Rene nie testuje. Kolejna cruelty-free firma do wyprobowania

*sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
*podyskutuj z nami !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749

Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
pamelal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 21:36   #3406
extragirl
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
a ja mam takie pytanie: czy ktoras z was brala jakies suplementy nawilzajace typu np. capivit ? bo ja wczesniej bralam wlasnie capivit ale niestety zawiera on zelatyne
extragirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 12:25   #3407
teteesia
Rozeznanie

Otrzymałam odpowiedz od Euphora:

"Witam,
dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami. Odpowiedź na wszystkie
Pani pytania brzmi: ZDECYDOWANIE NIE!
Życzymy dużo zadowolenia z użytkowania naszych produktów.
pozdrawiam,
XXXXXX"

Hmmm ... tylko po co tak krzyczeć
To jak z Euphorą?

Stary 2010-03-27, 07:48   #3408
lady13woe
Raczkowanie

http://forum.ok.3bird.net/viewtopic....191&p=270#p270

to już nie rozumiem:P
Stary 2010-03-27, 10:45   #3409
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Co dokładnie nie rozumiesz?

"Wykaz firm znajdujący się w serwisie wizaz.pl został zaczerpnięty z jakiejś starej strony obrońców zwierząt (nie daję głowy, że to nawet nie jest nasz wykaz sprzed 8-10 lat)" -No to chyba jakieś żarty :/ Przecież był sto razy zmieniany i poprawiany na podstawie informacji pochodzących z różnych źródeł np list organizacji, prenumeruje również gazetę ekologiczną i jak coś tam znajde to dopisuje to listy...
Taaaa mamy 10 letnią listę... Lista może i nie jest 100% pewna bo na pewno ciężko jest zrobić taką liste, jak nawet dla różnych organizacji jest to problemem bo trudno jest jednoznacznie przyznać czy firma testuje czy nie skoro jej nie zależy na tym, i też firma w jednej liście jest na testującej, a na innej w nie testującej. Dzieje sie to przez to ze moga mieć różne kryteria. Więc stworzenie takiej listy jest trudne ogólnie, a co dopiero dla nas!
Pisałam już to nie wiem ile razy, nie wiem czemu firmy miałyby kłamać, że nie testują, przecież elektroniczna odpowiedz to jest też dowód, może nie wszyscy są okej ale to nie jest jedyne źródło tworzenia listy. Wysyłałam pytania do firm, które testują, żeby zobaczyć co napiszą i przyznawały się, że testują bo jest to najlepszy sposób, zeby kosmetyki były bezpieczne i tam takie inne. Jeśli wysyłamy pytania to nie jest to typu "czy testuje firma X na zwierzętach?" tylko mamy sformułowane kilka pytań i na tej podstawie firma odpowida. Jeśli nie odpisze jasno, tylko cos ścminia w mailu to na zieloną nie trafia.
Jeszcze jedno Jeśli firma dajmy na to 10 lat temu nie testowała, to nie przypuszczam, żeby sie jej coś odmieniło i nagle zaczęła testować na zwierzętach, skoro wczesniej założyla sobie taką "politykę". Ale spokojnie, na pewno nie mamy informacji sprzed 10 lat

Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2010-03-27 o 11:20

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 11:35   #3410
lady13woe
Raczkowanie

po prostu chce widzieć skąd rzetelnie brać informacje!
I skoro tak tam napisali na forum chciałam spytać się co o tym sądzisz.

A tek z innej beczki. Macie na liście ziaje, naprawdę napisała, że nie testuje produktów i składników?
I sory, że jestem taka ciekawska, ale tak mam. Chce wiedzieć po prostu najdokładniej.
Stary 2010-03-27, 12:03   #3411
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
po prostu chce widzieć skąd rzetelnie brać informacje!
I skoro tak tam napisali na forum chciałam spytać się co o tym sądzisz.

A tek z innej beczki. Macie na liście ziaje, naprawdę napisała, że nie testuje produktów i składników?
I sory, że jestem taka ciekawska, ale tak mam. Chce wiedzieć po prostu najdokładniej.

Takich najrzetelniejszych informacji to chyba nie ma nigdzie - niestety, bo to zagmatwana sprawa.

Ziaja słynie z tego, że nie testuje. Pisane było na wątku o tym duuużo razy Polecam opcje "przeszukaj ten wątek", tak np. w poście nr 913 jest od nich odpowiedz. Jeśli dajemy coś na zieloną listę i jest to na podstawie odpowiedzi mailowej to taka wiadomość jest umieszczana w tym wątku, trzeba poszperać

Tu znalazłam jeszcze na innej stronie odpowiedz od Ziaji: http://vegie.pl/topics147/746.htm

Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2010-03-27 o 12:12
Stary 2010-03-28, 13:59   #3412
rozwydrzona
Zadomowienie

witajcie, jeśli mogę Was prosić, wypełnijcie ankietę:
http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/...nariusz/13128/
z góry dziękuję bardzo
Stary 2010-03-28, 16:08   #3413
fergilka
Raczkowanie

Pisałam meila do polin z zapytaniem o dostępność ich produktów (środków czystości) w moim mieście oraz zapytałam czy są producentem tescowych środków czystości Poppy. Pani pisała do mnie dwa razy, raz, że zaopatrują tylko hurtownie i czy chcę spis jakie,odpowiedziałam, że tak i ponowiłam pytanie dotyczące Poppy, Pani odpisała ponownie podając spis hurtowni a unikając odpowiedzi o produktach Poppy. To tylko tak dla waszej informacji, na środkach Poppy również nie jest podane, że polin je produkuje...

REKLAMA
Stary 2010-03-28, 17:48   #3414
extragirl
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
ponawiam swoje pytanie dotyczace jakichs nawilzajacych suplementow. stosowalam capivit ale zawiera on zelatyne. i stad moje pytanie czy znacie jakies bez dodatku zelatyny ani zadnych "niedozwolonych" :P u wegetarian dodatkow?
czy zadna z was nic takiego nie stosuje?
Stary 2010-03-28, 19:05   #3415
lady13woe
Raczkowanie

capivit zawiera różne witaminy, oraz zioła. Możesz po prostu kupować osobno witaminy i minerały np. B1 bez żadnych żelatynowych kapsułek. A zioła pic normalnie.
Stary 2010-03-28, 20:09   #3416
extragirl
Wtajemniczenie

srednio mi sie usmiecha lykac rozne tabletki w jednym celu :P
zreszta juz tego probowalam i zdecydowanie nawilzajace preparaty dzialaja na skore lepiej
jezeli ktos zna takie to bede bardzo wdzieczna za pomoc
Stary 2010-03-29, 10:30   #3417
karolina338
Przyczajenie

Ciesze sie ze sa tacy ludzie jak WY.....
straja sie pomóc tym biednym zwierzaką...
jestem pod wrazeniem, spisałam sobie liste kosmetyków które będe uzywała teraz,BYLAM NIE SWIADOMA ZE TO TAK FUNKCJONUJE ludzie niech uswiadomia sobie ze to co robimy z tymi biednym zwierzetami to jest poprostu CHORE... dla ludzi liczy sie kasa a nie to ze dziennie w laboratorium umiraja zwierzata, UMIERAJA Z BOLU!kazdy z nas kto kupuje kosmetyk np R'OEAL poprostu przyczynia sie w pewnym stopniu do tego. dziekuje ze sa ludzie o dobrym sercu i ze powsatło forum tego typu gdzie mozna dokladnie wszystko spisac. POZDRAWIAM
karolina338 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-04-03, 17:55   #3418
q_kaska_q
Zadomowienie

a jaka z firm produkujaca farmy do wlosow jest nie testowana nna zwierzetach?

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 20:42   #3419
black-bubu
Zakorzenienie

jedynie z farb znam Joanne

black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 10:36   #3420
Mulen
Raczkowanie

A Venita? Ma ktos jakies konkretne info? Sa bardzo fajne balsamy koloryzujace do wlosow bez amoniaku i chcialabym sprobowac
Mulen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości