|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18055454]Kardashi, no kurde, uczciwie przyznaję, że rzeczy nie były poplamione i były wyprane. Część nawet poprasowana
No ale te włosy - koszmar ;/A jak napisałam w pewnym wątku, że raz na jakiś czas lampka wina czerwonego nie jest zbrodnią, to mnie zjadły Ale też uczciwie napiszę, że wypiłam dosłownie kilka łyków w Sylwestra, i odstawiłam, bo kompletnie mnie nie ruszało [/QUOTE]Może miała jakiegoś pieska i wlazł jej do torby z ciuszkami U mnie na niektórych tez są kłaczki, bo jak prasowałam to kładłam na łózko, no a ten mój psiak ostatnio strasznie gubi sierść. Ale starałam się ją wytrzepać z tych ubranek No o tym winku powiedział ginekolog, że nie zaszkodzi, ale że nie np co wieczór, z umiarem, raz na miesiac do kolacji np Ja w sylwestra wypiłam łyczka szampana
|
|
|
|
#4322 |
|
Konto usunięte
|
Temacik dla nas
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415967 |
|
|
|
#4323 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dużego synka.Leż i wypoczywaj Cytat:
Cytat:
dziekuje ci kardashi ![]() ja balam sie troche ze calego wesela nie wytrzymam, ale nawet potanczylam troche zreszta wszyscy goscie wiedzieli ze nosze dzidziusia wiec mnie oszczedzali kiedy potrzebowalam odpoczac nikt mnie nie wyciagal na sile na parkiet ![]() ja w czerwcu bede miala okazje na wesele isc.. ale pewnie mi wypadnie porodowka w tym czasie hihihihi[/QUOTE] Śliczna z Was para My mamy wesele w sierpniu, ale nie wiem czy pojedziemy. Cytat:
![]() Cytat:
Życzę kompromisu w sprawie nowego imienia. Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
Musiał poprawiać.W ciąży jednak dałam sobie spokój ze sprzątaniem do upadłego. Syn odkurza i ściera kurze. Sama w taką podróż? Kurcze, ja bym się bała. Śliczny brzucholek ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18055010]O właśnie, od kilku dni zapominam o czymś napisać. Wiem, że darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy. No ale chyba wszystko ma swoje granice.. [/QUOTE] Popieram. Nie wiem, że niektórym ludziom nie wstyd takie rzeczy dawać - brudne, porwane, itp. pearl, 100 lat kochana Witajcie Mnie dzisiaj brzuch stawia się częściej niż zwykle. Pojutrze mam wizytę, to powiem ginowi. Nie mogę teraz leżeć, ani w domu, ani w szpitalu, bo w środę zaczyna się remont sypialni. Idę przygotowywać obiad - dziś serwuję sajgonki. Piekę też muffinki, miałam wczoraj, ale się mnie nie chciało. Ps. Udanych wizyt u ginów.
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18055692]Temacik dla nas
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415967[/QUOTE] Mnie tam już jeden komentarz na dzień dobry rozwalił. ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Ja bym mojego w stopy całowała za sam pomysł zdjęcia ręczników z suszarki i schowania do szafy. Nawet jakby je złożył w kółka.
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Wlaśnie ciuszki skończyły się prać i musiałam połowę wyżucić bo były rozciagnięte i plamy nie zeszły.
Brat wszystko kupował w sklepie z tzw POLSKIEJ BAWEŁNY-PORAZKA!!!! Żeczy,które kupiłam w lumpie są lepszej jakości bawełny jednak. Oczywiscie nie powiem im o tym bo moze być dym......
|
#4326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bliźniaków też już niekoniecznie. na początku ciąży żartowałam, że mogłyby być 2 dziewczynki. teraz stwierdzam, że jedna wystarczy w zupełności. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bywają gorsze tragedie, więc muszę się wziąć w garść. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18055010]Naprawdę nie jest to kwestia, że we łbie mi się przewróciło Ale nie rozumiem, dlaczego ktoś zaznacza, że rzeczy w SUPER stanie, jeśli w takim wcale nie są? Owszem, część w stanie po prostu dobrym, część w dobrym na domowe potrzeby. No i druga rzecz - sama mam kocura, ale jeśli komuś rzeczy będę wydawała - autentycznie wstyd by mi było dać takie ufeflane włosami. Teraz tylko się cieszę, że darującej nie znam osobiście, bo mogę sobie nieładnie pomyśleć bez wyrzutów sumienia ![]() [/QUOTE] Szaja - rozumiem Cię doskonale, też bym się pewnie oburzyła widząc stan faktyczny, a nastawiając się na co innego. całe szczęście, ze większości mogłaś się pozbyć, na pewno ktoś skorzysta. Cytat:
![]() jakie muffinki robisz? Kropka - ja już po szkole, zaraz Ci pw wysmaruję. przy okazji się dowiedziałam, ze w środę, gdy nie poszłam na sr - było zwiedzanie porodówki babka mówiła, że można w razie czego pójść samemu, najlepiej w kilka par, zadzwonić i umówić się. i tak sobie myślę - może będziecie kiedyś u rodziców i udałoby się nam razem jakoś tam dostać? |
|||||
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My będziemy u rodziców w tę niedzielę, to na bank. |
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
margo, robię, te co zwykle, czyli z bananami i czekoladą
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1713 kropka, no czasami tak wydziwiam
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
''To jak zrobisz rozeznanie to daj znać
ja słyszałam, że sympatycznie jest jeszcze w Koperniku, także gdyby Matka Polka była przeładowana to będzie nasz awaryjny szpital.,,no właśnie w koperniku mają swoje własne zasady(podobno),żadnego znieczulenia,na cesarkę równiez nastawieni w ostateczności,mała porodówka,najlepiej mieć stamtąd lekarza,albo położna,np ze szkoły rodzenia,ja nawet nie myślałam o koperniku(kol,rodziła tam jakis 1,5 r temu przyszła z domu bo ma 200m nie miała stamtad lekarza i na końcówce porodu jak nie miała siły przeć to dostała w twarz!!!)pomimo że mam bardzo blisko,ewentualnie w ostateczności rozważałam Madurowicza ale już sama mam mentlik,koleżanka za 2 tyg ma termin i idzie do Rydygiera to będę miała opinię z pierwszej i co najważniejsze świeżej ręki
|
|
|
|
#4330 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak wydziwiam nawet nie będąc w ciąży- czasem sama się na siebie o to złoszczę.
![]() Kiedyś teściowa pozbierała moje pranie ze sznurków bo chciała swoje powiesić, a moje już było suche - mamy wspólny strych- na sznurkach wisiały ubrania robocze TŻ. I ja potem wszystkie jego skarpetki rozwijałam i zwijałam na nowo, bo ona zwija inaczej niż ja i mnie to wściekało, że one są pozwijane nie po mojemu. |
|
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4332 |
|
Konto usunięte
|
Ja właśnie wcinam metrowiec i sernik- oba ciasta pozostałe z wczorajszej imprezki.
A na najbliższy weekend zrobię wreszcie te muffiny jogurtowe. |
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
po inspirację zaglądam tu:
http://majanaboxing.blox.pl/strony/muffiny01.html ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- annLee - boska ta sesja |
|
|
|
#4334 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18056444]Ja tak wydziwiam nawet nie będąc w ciąży- czasem sama się na siebie o to złoszczę.
![]() Kiedyś teściowa pozbierała moje pranie ze sznurków bo chciała swoje powiesić, a moje już było suche - mamy wspólny strych- na sznurkach wisiały ubrania robocze TŻ. I ja potem wszystkie jego skarpetki rozwijałam i zwijałam na nowo, bo ona zwija inaczej niż ja i mnie to wściekało, że one są pozwijane nie po mojemu. A to męża skarpetki były? To co Ci dyndało jak one są ułożone? Ja bym poprawiła tylko swoje. A to z wyprzedzeniem trzeba się umówić?? Czy potwierdzić jeszcze w nd. za pięć dwunasta, bo może ktoś rodzić, czy jak?? |
|
|
|
#4336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wszystko musi być na swoim miejscu i w ogóle... ale tak jak piszę, czasem sama na siebie sie wkurzam za takie moje zachowania, bo wiem, że to tylko szkoda czasu i energii... tylko jakoś nie umiem tych odruchów zwalczyć. (np. przychodzę z pracy, przebieram się w domowe ciuchy, a te wyjściowe chowam do szafy, nawet jak wiem, że za pół godziny pójdę do sklepu i znów będę musiała się przebierać i znów będę je wyciągać, ... ale nie umiałabym spokojnie przejść obok ciuchów powieszonych na krześle czy innym meblu. )- takie moje zboczenie.
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jest to strasznie ważne więc na spokojnie posiedzcie i podyskutujcie co Wam sie podoba innego.a tak w ogóle to witam was w pierwszym dniu zwolnienia.pogoda cuudna, właśnie wróciłam z meża siostrą z przymiarki sukni- w końcu wybrała tą jedyną. A ja z kolei ide dziś na pocztę wysłać moją jedyną-sprzedaje kaska sie przyda a suknia wisi i nic z tego nie mam.ale jakoś mi przykro mimo wszystko..z wyprawkowych spraw to się pochwalę że wczoraj dostaliśmy od kuzynki siedzonko do autka do 9 kg dla naszej malutkiej i przewijak więc już kaska zaoszczędzona pozdrawiam serdecznie i życze miłego popołudnia
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za komentarze dla brzucholka
Iza- ty nawiedzona jestes , daj sobie na wstrzymanie bo zanim karmic przestaniesz to juz drugie sobie machniesz![]() bydgos- bo ja tak wydziwaiam jak Lea napisala - przychodze do domu wskakuje w dresy , wszystko chowam - pozadek musi byc . I tez sie czasem sama na siebie denerwuje i tlumacze sobie , ze nic sie nie stanie jak tego nie zrobie ale poczucie winy jest silniejsze . Choc teraz w ciazy juz troszke przystopowalam ze wzgledu na dziecko , ale jakie ja juz mam plany jak urodze ho ho Nie potrafie siedziec bezczynnie ( wczoraj robilam projekt ogrodka - ale z tym musze sie wyrobic jeszcze przed porodem) maz juz obiecal ze przygotuje grunt![]() Zreszta sama sie kiedys przyznalam przed moim ze coraz czesciej sie mecze juz nie ta kondycja i chyba obecny stan wreszcie daje mi rade ![]() Co do podrozy nie boje sie , choc tylko raz zdazylo mi sie do tej pory samej wracac autem z niemiec , pare lat temu tez jak mielismy 2 i jedno trzeba bylo do polski sprowadzic,nie bylo zle ale ogolnie meczoco ![]() Ale moj jechal w niewielkim odstepie wiec bylismy w kontakcie , teraz jade calkiem sama ( sorry z dzieckiem) bo maz musi jeszcze zostac bedzie jechal na noc - ja na dzien bo w nocy bym nie dala rady bez zmiany , nie mysle o tym , mysle zeby mnie tylko brzuch albo zeberko nie bolalo to dam rade - choc od wroclawia wiem ze juz nie bedzie mi sie chcialo te proste autostrady mnie nudza Zrobi sie pare przerw i jakos to bedzie ![]() szaja rozumie cie z tymi ciuszkami , bo choc sama lubie koty i nie mam nic przeciwko ich trzymaniu w domu to jednak na ubraniach klaki - brzydze sie a jeszcze dla dziecka ![]() margo link do mufinek w zakladkach dzieki - staram sie zawsze robic nowe i czasem pomyslow brak , ale i tak mam swoje ulubione do ktorych zawsze wracam- czekoladowe z wisniami
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18056444]Ja tak wydziwiam nawet nie będąc w ciąży- czasem sama się na siebie o to złoszczę.
![]() Kiedyś teściowa pozbierała moje pranie ze sznurków bo chciała swoje powiesić, a moje już było suche - mamy wspólny strych- na sznurkach wisiały ubrania robocze TŻ. I ja potem wszystkie jego skarpetki rozwijałam i zwijałam na nowo, bo ona zwija inaczej niż ja i mnie to wściekało, że one są pozwijane nie po mojemu. ![]() Cytat:
Tyle, że teraz zrobiłam je z budyniem ( jak w przepisie ) i są chyba lepsze. Zobaczymy, co powie mąż, bo synowi smakują ![]() Mam jeszcze ochotę na czekoladowe z wiśniami, ale to później.
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18057874]a czemu ja nie dostałam?
![]() też maila na PW podałam.[/QUOTE] Tobie jako pierwszej wyslałam,zobacz może gdzieś w spamie leżą ![]() jak nigdzie nie będzie to daj znać jeszcze raz wyślę dzięki Margo Lea-mam w wysłanych,że poszło-adres dobry dałaś? tytuł maila-trzy wesołe dziewczyny
Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-03-22 o 16:25 |
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi wiele ciuszków po pierwszym przepłukaniu się porozciągało i takie brzydkie są.. Nowe ciuszki, w ręku przeprane.. Jednak wolę dac te 5 zł więcej a mieć porządne ciuszki ![]() Wogole głowa mi pęka, spać mi się chce strasznie.. |
|
|
|
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Pokaze wam jeszcze moje najnowsze zakupy dla malej- juz sobie obiecywalam ze przed swietami i kolejnym usg nie kupie NIC to i tak nie moge przejsc obojetnie obok C&A - jestem uzalezniona
![]() ( wszystkie bluzie na 62) Jak mi dziecko plec zmieni to odsprzedam
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-03-22 o 16:21 |
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
w niedzielę. np. my się umawiamy, ze nam pasuje jakaś godzina, ja dzwonie i się dowiaduje czy można
|
|
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny
z powodu udanych wizyt i dużych dzieciaczków. Dołączam do tych, które mimo nadejścia wiosny mają nienajlepsze nastroje. Pewnie wiosenne przesilenie... oprócz stanu wiadomego oczywiście. Powoli popadam w paranoje. Wydaje mi się, że nie zdążę wszystkiego przygotować. Dopiero jestem w trakcie prania i prasowania ciuszków... i jeszcze cała sterta leży i czeka Torba do szpitala nietknięta jeszcze. Meble do pokoju synka nie kupione, w związku z czym nie mam gdzie wszystkiego powkładać. Moje rozdrażnienie sięga zenitu ![]() Lea jeśli chodzi o porządek i układanie wszystkiego po swojemu mam dokładnie takie same jazdy jak Ty A ciuchy wiszące na krzesłach są również niedopuszczalne![]() Teraz jak preprowadzaliśmy się do nowego mieszkania wszystko musiałam sama rozplanować i poukładać. Mimo, że moja mama była chętna do pomocy, ale zrezygnowałam bo i tak bym wszystko poprawiała, szkoda tylko jej pracy... A mąż jak mi układał rzeczy np. na jakiś wyższych półkach i nie ułożył dokładnie tak jak mu mówiłam zaraz atmosfera robiła się gorąca. Cóż ten typ tak już ma...sama ze sobą się czasem męczę, ale to jest zbyt silne ![]() A tak wogóle to spóźnione wszystkiego naj, naj z okazji urodzin ![]() Spadam ciuszki z pralki wyciągać. ------------------------------------------------ Normalnie jak czytam o tych Waszych wypiekach to aż mi wstyd, bo ja w życiu żadnego ciasta nie upiekłam.... a już trochę na świecie żyję
Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-03-22 o 16:25 |
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mam bardzo podobną bluzeczkę jak ta ostatnia,
|
|
|
|
|
#4346 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lepiej niech Ci córcia płci nie zmienia. Cytat:
|
||
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, popłakałam się niedawno oglądając "Usta usta", kiedy jedna z bohaterek urodziła dziecko i tak pięknie tuliła je do piersi Mąż się pytał, czy będę tak krzyczała jak ta rodząca, a ja mu na to, że jeszcze gorzej się będę darła
|
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie ze wzruszenia,ładnie przedstawili,jak to się dzidzi potrafi w nocy upominać i jacy rodzice potrafią byc zmęczeni,no i Wilczak jak powiesił noworodka na sznurku od prania |
|
|
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Lea wszystkiego najlepszego [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18019054]Cate, trzymam, a ty nie boj się nic! Bawiłam się dzisiaj w fotografa i modelkę Super. Właśnie szukam inspiracji na moje zdjecia. Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18033179]Ona, nie każda matka ma mleko i w takich sytuacjach najcudowniejsza położna nic nie zrobi Dlatego ja się nie nastawiam ani na to, że tylko cycem chcę karmić, ani na to, że cycem na pewno nie. Co będzie, to będzie, aczkolwiek na dzień dzisiejszy mam wrażenie, że nie będę miała pokarmu. A wywoływać przez 3 miesiące na siłę nie mam zamiaru.Niunia, nie masz większych zmartwień? Idę prysznicować, a potem do teściów wpadamy objeść lodówkę No własnie. Jak bede miała pokarm to bede karmiła .Jak nie to nie bede karmiła. Ostatnio sniło mi się,że nie miałam czym nakarmić córci bo sie 2 miesiace wcześniej urodziła. Ja jeszcze tydzień pracy i urlop. 2 tygodnie. Wczoraj ustawialismy u małej w pokoju meble.Stwierdziłam,ze nie bede ich malować, za pstrokato by wyszło.Ewentualnie jakies naklejki kupie i ozdobie delikatnie.Brakuje mi jeszcze karnisza, firanki, żylandora i przwijaka. No i z przewijakiem na łózko jest problem łóżeczko ma jeden bok półokrągły a drugi prosty.Bedzie się kolebać. |
||
|
|
|
#4350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18055010]O właśnie, od kilku dni zapominam o czymś napisać. Wiem, że darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy. No ale chyba wszystko ma swoje granice... Kilka dni temu dostałam wielką reklamówę ciuszków dla dzieci, tak pi razy oko do roczku. Wiedziałam, że używane, rzeczy od koleżanki koleżanki. BYłam uprzedzona wcześniej, że rzeczy są poprane. [/QUOTE] Najważniejsze, że nie musisz ich oddać bo ak musiałabyś je trzymać w szafie niepotrzebnie przez pół roku. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18056585]Ja właśnie wcinam metrowiec i sernik- oba ciasta pozostałe z wczorajszej imprezki. [/QUOTE] Też bym zjadła sernik ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18058435]tak, od męża... ale ja taka nawiedzona jestem. ![]() wszystko musi być na swoim miejscu i w ogóle... ale tak jak piszę, czasem sama na siebie sie wkurzam za takie moje zachowania, bo wiem, że to tylko szkoda czasu i energii... tylko jakoś nie umiem tych odruchów zwalczyć. (np. przychodzę z pracy, przebieram się w domowe ciuchy, a te wyjściowe chowam do szafy, nawet jak wiem, że za pół godziny pójdę do sklepu i znów będę musiała się przebierać i znów będę je wyciągać, ... ale nie umiałabym spokojnie przejść obok ciuchów powieszonych na krześle czy innym meblu. )- takie moje zboczenie.[/QUOTE]Lenistwo by mi nie pozwoliło tyle razy się przebierać ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

No ale te włosy - koszmar ;/
Ale też uczciwie napiszę, że wypiłam dosłownie kilka łyków w Sylwestra, i odstawiłam, bo kompletnie mnie nie ruszało
[/QUOTE]

za dużego synka.

Mam nadzieję że tym razem mi sie nie sprawdzi

kaska sie przyda a suknia wisi i nic z tego nie mam.ale jakoś mi przykro mimo wszystko..