Grecja - praktyczne porady - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 09:43   #1051
palkasdz
Raczkowanie

GG do palkasdz
Dot.: Grecja - praktyczne porady

ja to samo i byłam w Olimpic na Riwierze w tym roku tam wracam < 3
palkasdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 13:48   #1052
Valeriaa
Przyczajenie

GG do Valeriaa

Ja byłam niedaleko Saloników i miałam w hotelu śniadania i obiado-kolacje. Masakra !!! Mało jedzenia jeszcze trzeba było czekać godzinę bo tylko szefowa hotelu wydawa jedzenie. A i miałam jaszczurkę w łazience i z klimatyzacją słabo nie dało się oddychać w nocy.
Valeriaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 14:59   #1053
agulack
Raczkowanie

Na krecie w lipcu też nie widziałam żadnych komarów
Porady praktyczne: nie wybierać all, hotel koniecznie z basenem, jak wszędzie na wakacjach szukać wycieczek w miejscowych biurach nie u rezydenta bo wychodzi o polowe taniej. Jeśli wypożycza się samochód uważać bo jeżdżą tam jak szaleni. A policja jak to wszędzie bywa jest mniej przychylna dla turystów.

agulack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 11:52   #1054
justine333
Zakorzenienie

Ja byłam w Paralii w sierpniu i komarów to tam nie było żadnych
Stary 2010-03-06, 17:36   #1055
koma5
Przyczajenie

Byłam w Atenach, na Hydrze, Eginie, Paros, Epidauros, Santorini, Serifos, Sifnos....ani jednego komara nie widziałam.
koma5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 17:00   #1056
frodo75
BAN stały

Zebrałem trochę porad w jednym arcie, gdybyście mieli propozycje co jeszcze dodać to piszcie - http://www.turysci.info/articles.php?id=690
frodo75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 15:23   #1057
wiktona
Przyczajenie

Ja byłam w Grecji na Riwierze Olimpijskiej i całą noc "cięły nas" komary .

I to takie, że cały następny dzień swędziało. Jakieś wielkie były. Ale to fakt mieliśmy hotel gdzieś na samym końcu miasteczka - a przy plaży nic mnie nie gryzło.

Teraz są fajne przeceny na wycieczki do Grecji. Np. Orbis travel proponuje 40% zniżki na wycieczki do Grecji Tydzień na Rodos z dwoma posiłkami za 1608 zł - normalnie kosztuje ponad 2 600 zł. Tą ofertę znalazłam w serwisie turistrada.pl. Pewnie inne biura podróży też mają zniżki, bo marzec to dla nich ważny okres i kuszą klientów promocjami, darmowymi wycieczkami fakultatywnymi itd.

ale ja w tym roku jadę do Azji
wiktona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 09:35   #1058
Ania9651
Przyczajenie

Trzeba KONIECZNIE wziąć coś na głowę, bo okropnie parzy!!! I jeszcze mieć przy sobie dużo wody. A tak na marginesie to nie lubię Grecji, jej kuchni i wogóle wole inne kraje ;o Ale to tylko moje zdanie.
Ania9651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 21:03   #1059
molka11
Rozeznanie

mam pytanie do osób, które były w Grecji na jachtach / żaglówkach - jak wygląda tamtejsza infrastruktura portowa?

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 12:25   #1060
kokkinotrantafillo
Przyczajenie

Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)

Sorry że pod tym tematem.
Wraz z koleżanką wybieram się do pracy w Patrze (stanowisko kelnerki w beach barze). Poszukujemy jeszcze 2 chętnych dziewczyn na wyjazd. Zainteresowane proszę o kontakt na e-maila: kokkinotrantafillo@onet.e u
kokkinotrantafillo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 18:28   #1061
koma5
Przyczajenie

Z reguły - fatalnie!! Nie ma toalet, pryszniców...Jest mało marin, a takich, jakie znamy z Chorwacji - w ogóle.
Cumuje sie przy kei miejskiej i zazwyczaj korzysta z ubikacji tawern. Bywa, że tawerna ma prysznic, dla swoich klientów. Bezpłatny, ale...cos tam dopiszą do rachunku.
Wybierasz się na rejs w Grecji? Dokąd?
koma5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 22:12   #1062
zielona1911
Zakorzenienie

Nie wrzucajcie papieru toaletowego do kibelka tylko ladnie do kosza
A co do komarow,to wiem,ze troszke gryzly,ale i tak 1000razy gorsze byly KACARYDY!!! fuuu

I koniecznie trzeba sprobowac suflaków mniam

Milos-Cyklady

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2010-03-15 o 22:14
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 09:26   #1063
monilkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny! Żadna w tym roku nie wybiera się do Paralii na obóz?
Stary 2010-03-21, 12:10   #1064
justine333
Zakorzenienie

Ja byłam w tamtym roku i polecam
Stary 2010-03-21, 17:04   #1065
monilkaa
Zakorzenienie

Rozruszajmy trochę wątek o Paralii
Ja wybieram się w tym roku, tylko jeszcze nie wiem czy z kumpelami czy z TŻem, bo jeden termin im nie pasuje i mam mały (a raczej wielki) kłopot. Kumpele mam niby na codzień, TŻ mieszka w innym mieście niż ja i dlatego bardzo chciałabym z nim jechać, ale babskie wakacje też niesamowicie mnie kręcą... Nie wiem co robić, a czas tak szybko ucieka.
Czekam na jakieś nowsze opowieści z Paralii, warto, czy może jednak nie?
Stary 2010-03-21, 18:54   #1066
justine333
Zakorzenienie

Oczywiście, że warto
Byłam tam w tamtym roku, dokładnie to 12-24 Sierpień .
Pogoda mi się bardzo udała, było cieplutko około 35 stopni..
Plaża koło mojego hotelu zatłoczona strasznie, ale gdy się szło w stronę wesołego miasteczka było sporo wolnego miejsca. Plaża czysta, meduz ani glonów nie było, woda ciepła.
Jeśli lubisz życie nocne z pewnością nie będziesz narzekać na brak rozrywki ..Ja polecam Dyskotekę Omylos (tak jakby bez dachu )..
Jest tam dużo sklepów z futrami i bazarków
Tanie owoce..ogólnie dużo supermarketów, więc nie jest drogo.. z alkoholem problemów nie było
aa i jak Grecja to wycieczka na Skiathos ! obowiązkowo, jeśli lubisz zwiedzać to Ateny
Chcesz jeszcze coś wiedzieć, pisz postaram się odpowiedzieć.
Stary 2010-03-22, 11:08   #1067
seli
Raczkowanie

monilkaa: to faktycznie masz trudny wybór ja bym była za wakacjami z kumpelami, bo w Paralii jest kogo podziwiać

A ja mam pytanie do osob, które już były w Paralii - z jakim biurem najlepiej jechać?
Stary 2010-03-22, 11:41   #1068
daimoku
Przyczajenie

Jeśli mogę dodać coś ze swojej strony to.... było za***iście, z tym, że mój hotel splajtował przed naszym przyjazdem i zostaliśmy zakwaterowani w Olympic Beach, co uważam za wielki plus W Olympic są siatki wokół kąpieliska co eliminuje te gówna z parzydełkami hehe oprócz tego sporo miejsca na plaży jest i wporzo grek, który jak się z nim zaprzyjaźni człowiek, częstuje Ganją
daimoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 14:50   #1069
jovita85
Raczkowanie

GG do jovita85

porad ciąg dalszy z tym zastrzeżeniem, że ja byłam tylko na Krecie...
- jeśli zazwyczaj wybierasz hotel 3* to w Grecji koniecznie 4
- jest świetna komunikacja autobusowa (ichni PKS)- tanio, wygodnie bo klimatyzowanie i w wielu kierunkach
- no i jeśli wybierasz się na Kretę to koniecznie na zachodnią część wyspy- jest o niebo piękniejsza!
jovita85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 15:18   #1070
Pisa3
Przyczajenie

Ja byłam w Paralii w zeszłe wakacje z biurem jaworzyna tour ...polecam to biuro było cudnie
Pisa3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 08:53   #1071
rafal1435
Przyczajenie

Albo jestescie tak glupie i nigdzie indziej nie bylyscie albo jestescie tak malo wymagajace ze nawet polskie morze dla was jest supcio.
I to nie chodzi o stan majatkowy bo za ta sama cene mozna jechac gdzies indziej gdzie jest jednoczescie spokoj i mozna zaszalec oraz sa piekne widoki a nie hotel przy hotelu ew budowa lub pusty plac na ktorym maja powstac hotele. Jesli wam to odpowiada to ok jezdzijcie tam sobie ale jak niczego w zyciu nie widzieliscie to nie polecajcie tego chlamu innym. Tyle na temat tej calej paralii i olimpic beach
rafal1435 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 13:14   #1072
Westalka
Zakorzenienie

rafal1435, radzę zmienić sposób zwracania się do innych użytkowników.

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 19:30   #1073
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq

Cytat:
Napisane przez rafal1435 Pokaż wiadomość
Albo jestescie tak glupie i nigdzie indziej nie bylyscie albo jestescie tak malo wymagajace ze nawet polskie morze dla was jest supcio.
I to nie chodzi o stan majatkowy bo za ta sama cene mozna jechac gdzies indziej gdzie jest jednoczescie spokoj i mozna zaszalec oraz sa piekne widoki a nie hotel przy hotelu ew budowa lub pusty plac na ktorym maja powstac hotele. Jesli wam to odpowiada to ok jezdzijcie tam sobie ale jak niczego w zyciu nie widzieliscie to nie polecajcie tego chlamu innym. Tyle na temat tej calej paralii i olimpic beach

Chyba nie zajdziesz za daleko w życiu, skoro masz takie podejście Ja też byłam w Paralii w ubiegłe wakacje i było wspaniale

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 09:11   #1074
rafal1435
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elficzeq Pokaż wiadomość
Chyba nie zajdziesz za daleko w życiu, skoro masz takie podejście Ja też byłam w Paralii w ubiegłe wakacje i było wspaniale
a gdzie jeszcze bylas ze tam bylo tak wspaniale?
w chorwacji taka czystosc wody to normalka
http://www.latofostera.pl/zdjecia_st...wacja,1236.jpg
a w grecji w parali? zurek moze nie jak w polsce ale blizej to polskiemu morzu niz czystosci...
A jak ktos mi napisze ja tam jechalem/am na wakacje zeby sie wyszalec a nie plywac to odpowiadam odrazu... moglas jechac do czech/niemiec/slowacji/sloweni/austrii - jest blizej i tez po polsku nie mowia
Stary 2010-03-25, 14:33   #1075
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq

Tylko nie rozumiem dlaczego podważasz moją opinię na temat jakiegoś miejsca? Ktoś dał Tobie takie prawo? Skoro byłam w Parali i spędziłam tam wspaniałe wakacje to dlaczego nie mogę podzielić się wspomnieniami z innymi wizażankami? Skoro jesteś taki zawiedziony to okej, wyraź swoje zdanie i tyle. Obejdzie się bez epitetów i podważań czyjegoś zdania. Wyobraź sobie, że stać mnie żeby pojechać na wakacje gdzie indziej i byłam w wielu miejscach na świecie. Nie ocenia się danego miejsca po tym czy budują się na około hotele!

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 10:17   #1076
rafal1435
Przyczajenie

nie ma prawa ktore zabrania podwazac czyjes zdanie wiec jest to dozwolone dziewuszko. Widac malo Ci potrzeba i nawet jakbys trafila w polsce na dobra pogode i zamkneli Cie na placu budowy to byla bys zadowolona
Nigdy nie bylas na porzadnych wakacjach i z tad Twoja opinia, proste... chyba ze masz tak male wymagania ale to tak jak pisalem moglas zostac w Polsce albo jechac gdzies do sasiadow
stac Cie na wakacje gdzie indziej a pojechalas do najtanszej Paralii? Dlaczego? Jakby mnie bylo stac to bym polecial gdzies w inny kontynen do 4gwiazdkowego hotelu a nie do Paralii... Mnie nie stac dlatego jezdze tam gdzie jest wmiare tanio ale Paralia to kompletne dno
Stary 2010-03-27, 15:04   #1077
seli
Raczkowanie

A ja się z Tobą nie zgodzę :P, byłam na Majorce podczas zeszłorocznych wakacji, zwiedziłam prawie całą wyspę, więc nie mów tutaj, że nikt nie był nigdzie indziej :P. Mimo, ze tam fakcznie jest woda jak z obrazka, to jedna wolę Paralie. Każdy ma inny gust, i jakbyś mógł to nie zniechęcaj wszystkich którzy tam jeszcze nie byli.
Stary 2010-03-27, 21:23   #1078
martinka_81
BAN stały

GG do martinka_81

jak grecja to tylko z maja travel, bardzo fajne biuro
martinka_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 21:57   #1079
iminka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rafal1435 Pokaż wiadomość
nie ma prawa ktore zabrania podwazac czyjes zdanie wiec jest to dozwolone dziewuszko. Widac malo Ci potrzeba i nawet jakbys trafila w polsce na dobra pogode i zamkneli Cie na placu budowy to byla bys zadowolona
Nigdy nie bylas na porzadnych wakacjach i z tad Twoja opinia, proste... chyba ze masz tak male wymagania ale to tak jak pisalem moglas zostac w Polsce albo jechac gdzies do sasiadow
stac Cie na wakacje gdzie indziej a pojechalas do najtanszej Paralii? Dlaczego? Jakby mnie bylo stac to bym polecial gdzies w inny kontynen do 4gwiazdkowego hotelu a nie do Paralii... Mnie nie stac dlatego jezdze tam gdzie jest wmiare tanio ale Paralia to kompletne dno
jak ktoś jest malkontentem i mało co go zadowala to rzeczywiście musi szukać nie lada ofert.
Ja byłam mega zadowolona z pobytu w Paralii, mimo że woda nie była najczystsza, dlatego że miasto jest całkiem spoko, są dyskoteki gdzie można potańczyć, jest gdzie pójść na kawę, na dodatek ludzie są bardzo mili i właściwie wszystko masz na miejscu pod nosem.
i byłam w chorwacji woda może czysta ale plaża żwirowa w wodzie jeżowce, na dodatek do miasta 5 km piechotą gdzie może była jedna dyskoteka i mimo że też mi się podobało to dużo lepiej wspominam wakacje w paralii.
iminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 22:29   #1080
justine333
Zakorzenienie

dokładnie !

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości