Majowe Panny Młode - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 12:18   #1981
khadhija
Raczkowanie

Dot.: Majowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez editt007 Pokaż wiadomość
Boże ja też mam koszmary ślubne już chyba z pięć razy je miałam .Są do siebie bardzo podobne że już goście czekają pod moim domem a ja tylko ubrana w suknie zero makijażu, włosy nie uczesane, nie moge znależć butów a tu jeszcze łóżko nie zaścielone i nie wiem czy szukać tych cholernych butów czy brać się za to łóżko
JA też takowe miewamGoście już w kościele, a ja nawet sukni od krawcowej nie odebrałam,a jeszcze fryzura,makijaż itp KOSZMAR!!!!!
Stary 2010-03-21, 16:18   #1982
wafelka kokosowa
Przyczajenie

mam bardzo podobną sukienkę i mam do tego czółenka zakryte na takim małym słupku 4-5cm.(kupiłam w deichmanie za 70zł i są fajne naprawdę)Ślub mam 15 maja wiec może nie być jeszcze takiej ładnej pogody ale jak ty masz pod koniec to możesz coś innego ubrać.Pozdrawiam
wafelka kokosowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 17:02   #1983
anagat
Zadomowienie

A do kogo piszesz Wafelka?? Bo tyle tych sukienek każdy pokazywał...
No i witamy wśród nas. Musisz się wkupić- co, z kim, od kiedy, ile i takie tam nam opowiedzieć

A u nas coś cicho sza Panny Młode;p...
Ja dziś cierpię.. blee @ mnie nawiedziła grrrrrrr
I ledwo żywa jestem;/ A mam robić jakąś prezentację do pracy i po prostu nie mogę

Snów na szczęście o ślubie już nie mam( odkąd suknię kupiłam) , ale za to mam pełno dziwnej treści koszmarów ostatnio;/

Danaeee trzymam kciuki za 'skuteczne zakupy'
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 17:05   #1984
201701300931
Konto usunięte

Ja umieram od wczoraj, bo mnie głowa i mimo trzech tabletek nie chce przejść

Obrączki zamówione Oferty mieszkań i kredytów przejrzane i nawet będzie nas na coś stać Ganiaków w końcu nie obejrzeliśmy, ale dostałam spodnie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 21:56   #1985
anagat
Zadomowienie

uuuu bidulko, a co bierzesz na ból głowy?? Dla mnie najlepsze są tabletki z kodeiną albo ketonal. Ten drugi na pewno na receptę, tabletki z kodeiną chyba nie( przynajmniej na pewno nie w Irlandii)

A gdzieś Ty obrączki w niedzielę zamówiła?? Jakie wybrałaś? I po ile??

Mi już trochę lepiej z tym brzuchem, znajomy wpadł do nas z 7 miesięcznym synkiem Ale się pobawiłam

A prezentacja już się robi.. hehe temat:
non-invasive ventilation after extubation in hypercapnic patients with chronic respiratory disorders
To tak żeby się weselej na wątku zrobiło
Buziaki
Stary 2010-03-22, 09:09   #1986
mgosiekm
Zadomowienie

Wrocilam!
Sluchajcie od tych weekendowych zakupow nogi weszly mi w tylek... Sobota cala dla narzeczonego ale kupiony garnitur
W niedziele kupilam sukienke za poprawiny taki mocny róż i koszule z krawatem dla mojego meza ktory jest w rozowym odcieniu (dosc mocnym). Koncepcja byla inna, ale jako para na poprawinach bedziemy wygladac dosc odwaznie ale za to bardzo do siebie bedziemy pasowac.

Laski mnie wczoraj wieczorem nerwy już puściły... ile ja sie butów naoglądałam, ile sie wypytałam... z poczatku wybieralam modele potem juz pytalam czy w ogole jest jakikolwiek but elegancki czarny w rozmiarze 41. Stwierdzilam ze jestem hobbitem, zalamalam sie i kupilam buty w Deichmannie za 59zl czarne czolenka z przodu z ozdobną falbanką (sukienka tez lekka, zwiewna marszczy sie jak falbanka). Ale nie jestem do nich przekonana... wygladaja super tez do jeansow i stroju do pracy, ale czy one takie wyściowe są to nie wiem...
Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma

Danaeee84 fajnie z tym mieszkaniem, tez wolalabym mieszkac sama z mezem, ale perspektywa 30letniego kredytu nas odstraszyla... My mamy duze mieszkanie, od roku mieszkamy juz razem (z rodzicami tŻ) i juz mamy zapowiedziane ze to mieszkanie bedzie dla nas, wiec mozemy sobie na swoj gust robic remonty (a uuu prosi sie o remont generalny cale mieszkanie) oni nam pomoga. A mieszkanie mamy spore 3 pokoje duze, 2 przedpokoje, 2 kuchnie (1 malutka), 2 spizarnie, korytarzyk do lazienki i kibelek osobno wiec sie pomiescimy biorac pod uwage ze kazdy pracuje to wlasciwie sie mijamy i widzimy sie w kuchni lub przelotem

wafelka kokosowa czesc

01.05.2010r

28.04.2011 Natalka

Edytowane przez mgosiekm
Czas edycji: 2010-03-22 o 09:15
mgosiekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:26   #1987
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
uuuu bidulko, a co bierzesz na ból głowy?? Dla mnie najlepsze są tabletki z kodeiną albo ketonal. Ten drugi na pewno na receptę, tabletki z kodeiną chyba nie( przynajmniej na pewno nie w Irlandii)

A gdzieś Ty obrączki w niedzielę zamówiła?? Jakie wybrałaś? I po ile??
Ja biorę panadol extra, bo tylko to mi pomaga... Ibupromy i te inne mogę brać garściami i nic mi to nie daje Ketonal kiedyś miałam, ale też mi nic nie pomógł... Jeszcze pokładam nadzieję w metafenie (połączenie składników z apapu i ibupromu, na receptę, ale mama kiedyś dostała, jak była chora i trochę zostało) - tylko boję się to wziąć...

A obrączki? Najprostsze w Kruku złote 5mm chyba... Wyszło 1.600zł za obie, ale będzie chyba zniżka 15%...

Cytat:
Napisane przez mgosiekm Pokaż wiadomość
Danaeee84 fajnie z tym mieszkaniem, tez wolalabym mieszkac sama z mezem, ale perspektywa 30letniego kredytu nas odstraszyla... My mamy duze mieszkanie, od roku mieszkamy juz razem (z rodzicami tŻ) i juz mamy zapowiedziane ze to mieszkanie bedzie dla nas, wiec mozemy sobie na swoj gust robic remonty (a uuu prosi sie o remont generalny cale mieszkanie) oni nam pomoga. A mieszkanie mamy spore 3 pokoje duze, 2 przedpokoje, 2 kuchnie (1 malutka), 2 spizarnie, korytarzyk do lazienki i kibelek osobno wiec sie pomiescimy biorac pod uwage ze kazdy pracuje to wlasciwie sie mijamy i widzimy sie w kuchni lub przelotem
Ja bym nie powiedziała, że fajnie, bo kredyt nas zabije... No ale ważne, że się okazało, że będzie nas stać nawet na fajne nowe mieszkanko... Jakoś myślelismy, że ceny są o wiele wyższe, a tak to może się jakoś uda... My z rodziami żadnymi nie mamy jak mieszkać, bo moi mieszkają 400km od nas, a TŻ 160km
Stary 2010-03-22, 11:15   #1988
kobzalka
Raczkowanie

Ufff chwilkę mnie tu nie było Widzę, że majówki nie próżnują
Ja z listy mogę skreślić bieliznę, no i wczoraj zaliczyliśmy dzień skupienia, zostało nam jeszcze jakieś 15 zaproszeń do rozdania, ale to już w większości znajomi, rodzina zaproszona no i chyba tyle.... teraz również jestem na etapie poszukiwania sukienki na poprawiny wiem tylko, że ma być srebrna lub w odcieniach szarości
Powodzenia dziewczyny

kobzalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:20   #1989
blekitka
Raczkowanie

Danaeee84
a brałaś solpadeine, mi też nic nie pomaga, ale to o dziwo tak.bez recepty
blekitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:23   #1990
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blekitka Pokaż wiadomość
Danaeee84
a brałaś solpadeine, mi też nic nie pomaga, ale to o dziwo tak.bez recepty
Pierwsze słyszę o czymś takim... Może spróbuję? Bóle głowy mnie męczą od ponad 15 lat i to jest naprawdę uciążliwe. Boję się, że mnie to dopadnie na ślub, bo jak się stresuję, to mi strasznie pęka glowa
Stary 2010-03-22, 11:32   #1991
blekitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę o czymś takim... Może spróbuję? Bóle głowy mnie męczą od ponad 15 lat i to jest naprawdę uciążliwe. Boję się, że mnie to dopadnie na ślub, bo jak się stresuję, to mi strasznie pęka glowa
Mam tak samo juz byłam u neurologa i dał mi nimesil na receptę pomaga, a wcześniej leczyłam się sama i właśnie to brałam Moim zdaniem najlepsza jest rozpuszczalna,szybciej działa. ohydne ale pomaga po 15 min. ona składa się z Paracetamolum, Coffeinum, Codeini phosphas.

Edytowane przez blekitka
Czas edycji: 2010-03-22 o 11:41
blekitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:08   #1992
mgosiekm
Zadomowienie

Cytat:
Oj biedna jestes, ale wiem co to znaczy. Ja mialam takie bole glowy przez kilka miesiecy, zaczynalo sie o godz. 13 spadek cisnienia a mnie glowa pekala, czasem w nocy przebudzalam sie od okropnego bolu glowy. Dostalam skierowanie do neurologa. I skierowanie na tomografie komputerowa (zeby wszystko wykluczyc...). Wyszlo ze mam zwapnienie w sierpie mozgu k 7mm - ale podobno to polowa ludzi to ma i o niczym to nie swiadczy (czasem jest to pourazowe). Podejrzenie padalo rowniez na moje tabletki antynoncepcyjne... Odstawilam we wrzesniu 2009 - jak reka odjal bole glowy.
Nie mecz sie, nie wiem czy bylas, ale idz do lekarza po skierowanie do neurologa lub jesli bierzesz tabletki pomysl o takich ktore maja mniejsza dawke hormonow, lub zapytaj lekarza.
A jesli chodzi o tak uporczywe bole ktore mialam, tzn az sie czerwona nieraz robilam i oczy mnie bolaly, to pomagaly TYLKO 3 leki:
1. Pyralgina
2. Ibuprom Max
3. Polowka ketanolu (to na recepte mialam ale przy okazji innych dolegliwosci)
zadne apapy, paracetamole, nic nie dzialalo, moglam to jesc jak cukierki...

A mój tż miał tez takie bole przez wiele lat i okazalo sie ze ma nadcisnienie i teraz na obnizenie do konca zycia musi brac leki i bole glowy mial od wysokiego cisnienia, nieraz w nocy sie budzil bo czul ze mu czaszka eksploduje.. Takze najlepiej nie bagatelizowac

01.05.2010r

28.04.2011 Natalka

Edytowane przez mgosiekm
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:13
Stary 2010-03-22, 12:17   #1993
201701300931
Konto usunięte

Byłam u neurologa, tomografię miałam i zupełnie nic mi nie wykazało. Jestem zdrowa, a bóle głowy to taki miły dodatek co do tabletek - nie ma u mnie różnicy, jakie biorą (teraz mam inne niż na początku) i czy biorę, bo bóle głowy są osobną kwestią i z tym na szczęście nie są powiązane... Może jak znajdę pracę, zamelduję się tutaj itp. itd., to znowu się wybiorę do jakiegoś lekarza...

W ogóle od wczorajszego wieczoru mam wrażenie, że coś mnie kłuje pod powieką, jakaś rzęsa albo coś i nie wiem, jak się tego pozbyć
Stary 2010-03-22, 12:23   #1994
mgosiekm
Zadomowienie

Cytat:
Byłam u neurologa, tomografię miałam i zupełnie nic mi nie wykazało. Jestem zdrowa, a bóle głowy to taki miły dodatek co do tabletek - nie ma u mnie różnicy, jakie biorą (teraz mam inne niż na początku) i czy biorę, bo bóle głowy są osobną kwestią i z tym na szczęście nie są powiązane... Może jak znajdę pracę, zamelduję się tutaj itp. itd., to znowu się wybiorę do jakiegoś lekarza...

W ogóle od wczorajszego wieczoru mam wrażenie, że coś mnie kłuje pod powieką, jakaś rzęsa albo coś i nie wiem, jak się tego pozbyć
Moze wpusc sobie kropelki do oka lub moze masz suche oko sa nawilzajace krople do oczu ja z moimi oczami tez mam przeboje bo nosze soczewki i nie daj Boze zeby jakis paproch sie dostal mi do oka :|

01.05.2010r

28.04.2011 Natalka

Stary 2010-03-22, 12:26   #1995
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgosiekm Pokaż wiadomość
Moze wpusc sobie kropelki do oka lub moze masz suche oko sa nawilzajace krople do oczu ja z moimi oczami tez mam przeboje bo nosze soczewki i nie daj Boze zeby jakis paproch sie dostal mi do oka :|
to chyba najlepszy pomysł wlać dużo kropli do oka np ze świetlika, samo wyleci
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:18   #1996
NiesfornaC
Raczkowanie

Nam na liście została reszta ubioru TŻ, bo jak narazie ma tylko garnitur. Ja swój strój już praktycznie mam, dodatki dobiorę na przymiarce sukni, bielizna też jest.
Właśńie dostałam telefon że moje buciki już przyjechały, więc w środę lecę je odebrać a w piątek na przymiarkę sukni!

No i tez zaczynam poszukiwania sukienki na poprawiny. Wiem, że być odcinana pod bistem i taka lejąca na dole i w kolorze zielonym

A tak poza ubiorem, to jeszcze musimy załatwić dekorację sali, kościoła i samochodu. I reszta to już drobiazgi, zaproszenia rozdane, i teraz na potwierdzenie tylko czekamy.

Teraz zbieramy się z TŻ żeby w końcu wybrac się na pierwszą spowiedź, ale jakoś ciężko nam to idzie :|

Edytowane przez NiesfornaC
Czas edycji: 2010-03-22 o 14:20
NiesfornaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:22   #1997
mgosiekm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiesfornaC Pokaż wiadomość
Nam na liście została reszta ubioru TŻ, bo jak narazie ma tylko garnitur.
Właśńie dostałam telefon że moje buciki już przyjechały, więc w środę lecę je odebrać a w piątek na przymiarkę sukni!

No i tez zaczynam poszukiwania sukienki na poprawiny. Wiem, że być odcinana pod bistem i taka lejąca na dole i w kolorze zielonym

Teraz zbieramy się z TŻ żeby w końcu wybrac się na pierwszą spowiedź, ale jakoś ciężko nam to idzie :|
Ja juz kupilam wlasnie taka na poprawiny tak Ty chcesz - tyle ze rozowa

Co do spowiedzi my od 7 marca sie wybieramy i sie wybrac nie mozemy ostateczny termin - sroda!

Mojemu tż koszule kupilismy w Kastorze bawelna 100% sliczna na spinki z lekka fakturka igielki w przecenie - za 70 zł ze 139

01.05.2010r

28.04.2011 Natalka

Stary 2010-03-22, 15:54   #1998
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Witajcie Na ból głowy mogę polecić jedynie Ketonal-mocne dziadostwo, ale za często nie powinno się brać Mi pomaga też masaż skroni

W końcu kupiliśmy garnitur, a nawet dwa! Zjeździliśmy pół Warszawy szukając czegoś odpowiedniego-nie było nic w rozsądnych cenach... Wracając wstąpiliśmy do naszej włocławskiej galerii do PAWO i to był strzał w dziesiątkę Trafiliśmy na promocję dwa w cenie 1 i efekt jest następujący: dwa garnitury, dwie koszule, dwa krawaty, dwie pary spinek, buty i pasek-za wszystko razem 1900zł Więc myślę, że nie tak źle
Dziś mieliśmy podejście do spowiedzi... Podejście, bo w końcu jej nie było-chcieliśmy w innym kościele się wyspowiadać przed Mszą na 7 rano... Wstaliśmy ledwo co i po przyjeździe na miejsce okazało się, że od dziś są rekolekcje i Msza jest dopiero na 8.30 i to bez spowiedzi Jak widać wyjazdy nam nie służą Mam nadzieję, że w środe uda nam się wyspowiadać (choć ja mam wielką traumę związaną właśnie ze spowiedzią przedślubną, bo mojej koleżance ksiądz tak intymne pytania zadawał, że szkoda gadać!), zaraz potem jedziemy do Poradni Rodzinnej... Latania teraz tyle, że głowa mała Buziaki majówki

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:13   #1999
anagat
Zadomowienie

to ja dam mały wykładzik, mam nadzieję, że się nikt nie obrazi

Jest coś takiego co nazywa się drabiną analgetyczną, wg której można dobierać leki przeciwbólowe.

Najsłabszymi lekami są:

-paracetamol ( apap to jego nazwa handlowa, ma wiele innych nazw handlowych, dlatego warto czytać nazwy na lekach napisane mniejszymi literkami-wtedy wiesz co bierzesz)
- niesterydowe leki przeciwzapalne/przeciwbólowe np.: Ibuprofen/ aspiryna/ diklofenac/ ketonal- tak w zasadzie żaden z nich nie jest dużo silniejszy niż inny- ibuprofen uważa się za najbardziej bezpieczny i podaje dzieciom , tu też zalicza się nimesulid-nimesil
-pyralgina- stary lek

Silniejszymi są tzw. słabe opioidy czyli pochodne morfiny:
-kodeina ( która jest właśnie w solpadeinie-połączenie kodeiny w małej dawce i paracetamolu oraz kofeiny, albo w solpadolu- paracetamol i większa dawka kodeiny)
-tramadol
Silne opioidy- i tak nie ma co o nich pisać, bo ich brać nie będziecie..

I nie łykajcie tabletek jak cukierków-
przedawkowanie paracetamolu grozi niewydolnością wątroby i jej przeszczepem
częste branie niesteryd leków p/zapalnych uszkadza żołądek- WRZODY!!!/ krwawienie z wrzodów!!!

Na bardzo silny ból głowy staraj się połączyć leki z róznych grup- nigdy np ketonal z ibupromem!!
czyli - paracetamol plus ibuprofen plus tramadol albo kodeina

i np maxymalna dzienna dawka paracetamolu to 4 gramy- tabletki najczęściej idą po 500 mg czylu powinnaś wziąc 2 tabletki 4x dziennie dopóki boleć nie przestanie, ibuprofen(często 200mg w tabletce)-400 mg 3 x dziennie

Spróbuj tego, bo jest wielu pacjentów, którzy narzekają ,że boli , a wezmą tylko jedną tabletkę z 4 ..

Mam nadzieję,że ktoś przeczyta i wyniesie coś z tego co napisałam..

Poza tym:
Jasiulek- gratuluje gajerku i powodzenia ze spowiedzią
mgosiek- super z tą koszulą WSTAWIAJ ZDJĘCIA sukienki i butów
Niesforna-wstawiaj zdjęcia bucików.. a taką sukienkę o jakiej piszesz niedawno widziałam w sklepie zielona , odcięta pod biustem i lejąca się do dołu.. także jak coś to do Ire ..
Kobzalka -powodzenia w poszukiwaniach
Stary 2010-03-22, 18:56   #2000
201701300931
Konto usunięte

anagat Twój wykład zrozumiałam pół na pół... Czyli powiedz mi: jak mnie głowa boli to powinnam brać po dwie tabletki do czterech razy dziennie? Aż przestanie boleć... Jedną nie? Boje się brać tyle tabletek...

Ponieważ bóle głowy mam od ponad 15 lat, to już się bardzo dużo tabletek nałykałam, dlatego też teraz czasami wolę cierpieć niż brać, bo wiem, że w życiu już ich dużo wzięłam... Na razie sukcesem było dla mnie nie branie tabletek przez trzy tygodnie, a zmaganie się w tym czasie z bólem...

Ten metafen, który ma w składzie ibuprofen i paracetamol jest bezpieczny? Można takie coś brać i może to coś pomóc?

Byłabym wdzięczna za pomoc

Dzisiaj mam w ogóle full wypas bóle: głowa, brzuch i oko... To paskudztwo mnie ciągle uwiera
Stary 2010-03-22, 19:06   #2001
mariolicka
Raczkowanie

Dziewczyny moze Wy mi pomozecie...wlasciwie to mam juz kompletny stroj itd na slub ale teraz zaczynam sie zastanawiac czy nie zmienic go troche...otoz moja sukienka wyglada podobnie jak ta w zalaczniku, fryzure bede miec tez mniej wiecej taka no i ...welon, mam taki do pol plecow z koronka na dole ale zastanawiam sie nad jakas woalka zamiast niego. Myslicie ze do tej sukni i fryzury bedzie pasowac na przyklad taka jaka wkleiłam?
mariolicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:15   #2002
Ajli
Raczkowanie

Witam...dopiero Was znalazłam...maj już blisko a ja się chyba zaczynam stresować (mroczne sny już mam...takie,że ktoś nie dotarł,że coś się nie udało itd
Ajli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:19   #2003
kobzalka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolicka Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze Wy mi pomozecie...wlasciwie to mam juz kompletny stroj itd na slub ale teraz zaczynam sie zastanawiac czy nie zmienic go troche...otoz moja sukienka wyglada podobnie jak ta w zalaczniku, fryzure bede miec tez mniej wiecej taka no i ...welon, mam taki do pol plecow z koronka na dole ale zastanawiam sie nad jakas woalka zamiast niego. Myslicie ze do tej sukni i fryzury bedzie pasowac na przyklad taka jaka wkleiłam?
Ja do takiej sukni i fryzury widzę dłuuuuuugi welon w hiszpańskim stylu
albo właśnie taki jak masz, obszyty koronką. Woalka?? hmmm.... wydaje mi się, że nie pasuje, ale to oczywiście kwestia gustu Ty się masz dobrze czuć w tym
Ajli witam serdecznie opowiadaj o sobie jak ślubne przygotowania??

kobzalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:22   #2004
NiesfornaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość

Niesforna-wstawiaj zdjęcia bucików.. a taką sukienkę o jakiej piszesz niedawno widziałam w sklepie zielona , odcięta pod biustem i lejąca się do dołu.. także jak coś to do Ire ..
Butami już się chwaliłam :P Post #1767

A co do sukienki to mam nadzieję że znajde jakąś w Wawie, bo do Ire mam trochę za daleko

A odnośnie bólów głowy, to na mnie działa tylko ketonal, i to zaledwie na godzinę
Ja niestety przez długi czas po operacjach na kolano brałam bardzo silne środki przeciwbólowe, nawet na morfinie, i teraz skutki są tego takie że mało który lek mi pomaga na ból głowy
Stary 2010-03-22, 19:46   #2005
Ajli
Raczkowanie

Na ból głowy też polecam solpadeinę, pomaga...a z ketonalem nie przesadzajcie, to bardzo mocne i można się tak załatwić, że potem nic innego na nas nie zadziała , organizm się po prostu uodparnia no i szkoda żołądka. Z naturalnych środków na migrenę to zaparzcie sobie bardzo mocną, zwykłą herbatę, bardzo mocno posłodzoną. Popijajcie malymi łyczkami gorącą.
Stary 2010-03-22, 19:48   #2006
anagat
Zadomowienie

Danaeee84... wiadomo, że najlepiej nic nie brać, ale jak boli to BRAĆ i już...
Dawki takie jak napisałam..
Czyli np. twój metafen ma- ibuprofen-200 mg plus 325 mg paracetamolu.
Z tego wynika że możesz spokojnie wziąć po 2 tabletki - czy razy dziennie plus jeszcze spokojnie 1 gram paracetamolu... dawki są na opakowaniach.

Tak naprawdę skoro boli, to trzeba wziąć. Ja bym na Twoim miejscu zaczęła od paracetamolu- najmniej szkodliwy o ile się nie przedawkuje...
My w szpitalu przepisujemy 1 g 4x dziennie.. czyli w przypadku większości tabletek to by było 2x500 mg tabl i to 4 razy dziennie- czyli możesz sobie wziąć 8 tabletek zawierających 500 mg paracetamolu dziennie.

Szczególnie polecam już wspomnianą SOLPADEINĘ- też po 2 tabletki 4 x dziennie... jak po tym nie przejdzie, dokup Ibuprofen..

Ja mam bole głowy dzięki chronicznemu zapaleniu zatok...grrrr...na szczęście ostatnio rzadziej, ale jak czuję nadchodzący ból, to biorę tabletkę( o ile ją mam) i jest git...
Ibuprofen zagryź czymś...(czyli nie na czczo)

Jeszcze raz dawki dobowe maxymalne stosowane:
paracetamol- 4 gramy - najlepiej 1 gram 4x dziennie
Ibuprofen-1200mg- 400 mg 3 x dziennie
Solpadeine- też 2 tabletki 4 razy dziennie ( już bez dodatkowego paracetamolu)

Ufff mam nadzieję,że jakoś pomogłam.. trzymam kciuki za twoją główkę..i nie cierp tylko poczytaj i bierz odpowiednio dobrane tabletki.
Stary 2010-03-22, 20:03   #2007
Ajli
Raczkowanie

No więc witam i tak
ślub 22 maja 2010
suknia jest...ale były mega przeboje (najpierw pani Obajtek z Krakowa-myślę,że słyszałyście, taka lewa krawcowa, strata zaliczki, potem panika, szukanie sukni używanej na allegro, znlezienie wymarzonej, brak krawcowej, która by się podjęła zwężenia...ale to już wszystko załatwione...i powiem tak-jest suknią marzeń
garnitur zakupiony-też w przeróbkach aktualnie
pani florystka załatwiona
autko wynajęte
zespół i sala również (zespół String, sala Cyprianówka)
obrączki zamówione, grawer też
wizażystka umówiona (zresztą na wizażu ją znalazłam
nauki załatwione...jeszcze tylko jedna wizyta w poradni życia....
brakuje nam jeszcze papierów do ślubu konkordatowego i takich bibelotów, takich małych acz ważnych drobiazgów, butów dla obojgu, alkoholu, i wszystkich spraw z włascielką lokalu ale to na miesiąc wczesniej tak już na dokładnie...pewnie by się milion innych rzeczy znalazło niezałatwionych o wiem...prezenty dla rodziców...mam ambitny plan zrobić albumy ale nie umiem się zabrać
Pokażę Wam co mi się uda
Stary 2010-03-22, 20:12   #2008
201701300931
Konto usunięte

anagat dziękuję Ci ślicznie Teraz już wszystko jasne. Wstyd się przyznać, ale nigdy nie wgłębiłam się w takie rzeczy. Pewnie dlatego, że biorę tabletki już długo długo i nie zwracałam na to uwagi. Teraz np. jak zaczęłam soczewki nosić, to się stosuję twardo do wszystkich zaleceń

Poszukam czegoś odnośnie tabletek, podrukuję i wezmę w pociągu do czytania, bo mnie czeka 5,5h podróży do domu w czwartek.

A ze ślubnych spraw - w piątek mam fryzurę próbną i oczywiście świadkowa chce się ze mną przejść na szybki lunch, jak będzie miała przerwę w pracy, żeby tylko zobaczyć tę fryzurkę A że mi do niej po drodze od fryzjerki do domu, to się przejdziemy
Stary 2010-03-22, 20:19   #2009
Ajli
Raczkowanie

To część mojego "ślubnego wyposażenia"
Sala to www.cyprianowka.pl
Fotograf to: www.socharska.pl
Stary 2010-03-22, 20:31   #2010
khadhija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolicka Pokaż wiadomość
Woalka nie!raczej welon jednowarstwowy,długi...w stylu hiszpankim np

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ajli Pokaż wiadomość
To część mojego "ślubnego wyposażenia"
Sala to www.cyprianowka.pl
Fotograf to: www.socharska.pl
Fotograf rewelacja!!!!a to foto środku to bukiet???

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości