Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 14:05   #4471
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

aaneczka a ja zazdroszczę tym mamom, które coś dostają po kimś lub mają już rzeczy po swoich szkrabach... My zaczynamy od zera, a wolałabym mieć wybór

Kasia
dobrze, że jesteś- też się już zastanawiałam gdzieś polazla:P

Limeta gratuluję

Ja śpię na plecach lub na prawym boku. Jak leżę na lewym robi mi się duszno, słabo i mam wrażenie, że serce chce mi wyskoczyć...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:08   #4472
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Limetko, strasznie się cieszę
To kolejny dowód na to, że te całe pappy do

Starapanno, trzymam kciuki za maluszka

Gofry chyba zmolestuję tżta o nie dzisiaj są zawsze pyszne ale przepisu niestety nie podam, bo tż robi wszystko 'na oko'

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:09   #4473
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość

Miałam telefon z kliniki z wynikiem amniopunkcji.
BĘDZIE ZDROWY CHŁOP!!!!!!!!
Aż się z tego szczęścia popłakałam.
Przecież to było oczywiste,że wszystko w porządku będzie
Cieszę sie z Tobą i gratuluję synia

Kolejny facecik na forum Też bym chciała,ale coś czuję,że to Ona

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:13   #4474
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Ja 30 mam genetyczne, ale bardziej czekam na wiadomosc, ze serduszko bije. Caly czas krwawie/plamie. Boje sie, ale jestem dobrej mysli. Po badaniu bede sie czesciej udzielac na forum i na spokojnie wybiore wozek itd.
Odpoczywaj i leż jak najwięcej Napewno wszystko będzie wporządku

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:20   #4475
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

witam,
dopiero teraz zobaczyłam ten wątek, więc się do niego dopisuję

dra, Lisica1 - witajcie

termin porodu wg OM mam wyznaczony na 22.10.2010 r. moje dane: Kamila, 26 lat

póki co jestem w 10 tygodniu ciąży i meczę się masakrycznie z nudnościami i wymiotami ledwo już daje radze - dziś rozpoczął się 4 tydzień nieustannej trwającej (od rano do nocy, i w nocy...) rewolucji. Jestem już u kresu sił, ledwo chodzę, prawie non stop leżę z braku sił, lub leżenie zamieniam na wizyty w łazience, gdzie już łzy lecą mi jak grochy.
Wszyscy mnie pocieszają, że to minie jak się zacznie II trymestr, czyli jeszcze minimum gdzieś 3 tygodnie takich sensacji mnie czekają heh, a co będzie jak tak szybko nie miną?

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-03-22 o 14:22
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:24   #4476
martucha84
Zakorzenienie

ALE U NAS NIEBIESKO NA LISCIE

Cytat:
BĘDZIE ZDROWY CHŁOP!!!!!!!![/B][/SIZE] Aż się z tego szczęścia popłakałam.
BOSKO!!!!!!!!!!!!!! gratuluje ale sie cieszeeee
Stary 2010-03-22, 14:26   #4477
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limeta;18055234[SIZE=3

[/SIZE] Aż się z tego szczęścia popłakałam.
super że wszytsko ok i gratki chłopca same chłopy na watku

Cytat:
Strasznie sie ciesze .
Ja 30 mam genetyczne, ale bardziej czekam na wiadomosc, ze serduszko bije. Caly czas krwawie/plamie. Boje sie, ale jestem dobrej mysli. Po badaniu bede sie czesciej udzielac na forum i na spokojnie wybiore wozek itd.

Polecam Wam mebelki dla Maluszka www.meblik.pl.
Sa booooskie
Buziaki dla Was
wypoczywaj kochana dużo i będzie dobrze nie ma innej opcji

ja sie ciesze,że dostaje ciuszki,bo co chwila u mnie wychodzi jakis wydatek i na nic chyba bym nie uzbierała,ale pare nowych ciuszkow pewnie i tak kupie,ale nie wiem zobaczymy

wy tak o oliwkach ja do rossmana mam 25km a tam w miescinie raz na jakis czas jade wiec ja bambino sie smaruje,ale moze jak bede kiedys to sobie tą z rossmana kupie,a ja tam uwielbiam zapach bambino
Stary 2010-03-22, 14:30   #4478
cellaris
Rozeznanie

Limetko toż ta informacja to miód na me serce, gratuluję:jup i: więc teraz nic tylko cieszyć się ciążą Jak to stare porzekadło mówi.....nadgorliwość gina gorsza od faszyzmu tak więc ja olewam wszystkie pappy sraty i tylko za tydzień zwykłe USG zrobię

abz to za pocieszającego posta.

enis ja też mam nieciekawie z nogami, mama po każdej ciąży zapalenie zył miała, żylaki w rodzinie na porządku dziennym. Na dodatek mam podobnie jak ty nogi juz takie ciężkie i jak np. wieczerm zrobię przysiad to łydki czuję napięte, no i jeszcze mi krążenie nawala w nogach, ale ma kilka sposobów. Rano i wieczorem naaprzemienny ciepły i zimny prysznic na nogi. Wycieram ręcznikiem tylko w kierunku od kostki do kolan, smaruję oliwką też z dołu do góry , a rano zamiast oliwki mam maść zapisaną przez ginkę "lipohep" trochę droga 30zł, ale pomaga. No i jak w domu jestem to nóżki cały czas mam do góry, na fotelu, stoliku itp. Ostatnio kupiłam sobie też rajstopy relaksacyjne, wyglądają jak zwykłe cieniutkie,ale jakiś specjalny splot mają. No nie do końca wierzę w ich cudowne działanie ale co zaszkodzi spróbować

A co do spania ja śpię na prawym boku bo jak na olecach śpię to mnie krzyże bolą, coś wcześnie

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-03-22 o 14:34
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 14:32   #4479
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
witam,
Witamy i gratulujemy Fasolki

Z tego co pamiętam,to jesteś Panną Młodą 2008

Co do mdłości to bardzo współczuję, ja należę do tych mało objawowych ciężarnych i mdłości nie miałam,ale dużo Dziewczyn na wątku miało lub ma nadal z tym problem,więc nie jesteś sama

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 15:03   #4480
gabisun
Zakorzenienie

Nikuś ja też tak mam jak leżę na lewym boku, czuję się jakbym serce sobie gniotła i mi szybko wali i nie mogę spać

Limetko gratulacje super wiadomość

Witam nową mamusię

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 15:04   #4481
Limeta
Raczkowanie

Dziękuję za gratki. Fajnie, że cieszycie się razem ze mną. Bardzo mi miło.
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Przecież to było oczywiste,że wszystko w porządku będzie
Cieszę sie z Tobą i gratuluję synia

Kolejny facecik na forum Też bym chciała,ale coś czuję,że to Ona
Dziekuję. No ja wraz z mężem myśleliśmy, że córa będzie a wyszedł syn. Ale i tak się cieszymy. A jak teraz wiemy, że zdrowy to już wogóle szczęście na maxa.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 15:26   #4482
Weronisia
Zakorzenienie

Limetka super wieści Nie jest ważna płeć, tylko czy zdrowe
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 15:38   #4483
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
u nas jesli chodzi o wozki to brat i bratowa zaproponowali po swoim dziecku, ktore teraz ma 3 latka i moze wyda Wam sie, ze jestem dziwna, ale ja jednak chcialabym nowy wozeczek tymbardziej, ze to pierwsze dziecko ten ich jest nieco przyniszczony, ciezki, nie ma zwrotnych przednich kol ehh sama nie wiem
A ja Ci się nie dziwię, sama chcę kupić nowy i nie chcę żadnego używanego, ani od rodzinki ani żadnego innego. Tylko ostatnio się dowiedziałam, że teściowie chcą sponsorować, bo poprzednim wnukom też kupowali, więc chociaż ten wydatek z głowy

Cytat:
Prawda i nieprawda. Prawda, że niezdrowe i uciska tętnicę, ale nie u dziecka a u matki i to dziecko uciska właśnie. Dokładnie tę, która dokrowadza krew z dołu brzucha i kończyn do serca. Może dość do zastoju, co jest niebezpieczne. Najbezpieczniej jest spać albo na lewym boku albo na... brzuchu. Mi czasem zdarzy się spać na brzuchu, ale jest coraz bardziej niewygodnie. Prędzej spię na brzchu, ale z podkuloną do piersi nogą, przez co nie leżę całkiem na brzuchu a tak brzuchoboku.
Limetko, ja śpię dokładnie tak samo
Super, że będzie zdrowy synuś!!!!

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
ja mam problem z mgr ... nie chce sie samo pisac
mam ten sam problem.. byłam dzisiaj na seminarium i znowu wszystko źle..

Ja mam mdłości calutki czas, tylko że już nie wymiotuję w ogóle.
Ale te mdłości i tak są strasznie uciążliwe
Stary 2010-03-22, 15:46   #4484
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
BĘDZIE ZDROWY CHŁOP!!!!!!!![/B][/SIZE] Aż się z tego szczęścia popłakałam.
Normalnie i ja miałam łzy w oczach jak to przeczytałam. Super, cieszę się bardzo!!! Ale macie dziś święto

Cytat:
Strasznie sie ciesze .
Kurcze to plamienie to tak dzień w dzień czy poprostu czasami? Lekarz mówi od czego to, skoro krwiaka nie ma? Wszystko będzie dobrze, to musi być bardzo silna dzidzia, pewnie dziewczynka Musi być dobrze.

Cytat:
witam,

[

Witamy. Ja jestem w 13 tyg mdłości już mniejsze. Chociaż dzisiaj od południa zaatakowały ze zdwojoną siłą, musiałam się urwać z pracy. Może to już tak na zakończenie Oby Niestety są na watki dziewczyny, które męczyły się do 17 tyg i dłużej :-(

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 15:49   #4485
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Witamy i gratulujemy Fasolki

Z tego co pamiętam,to jesteś Panną Młodą 2008

Co do mdłości to bardzo współczuję, ja należę do tych mało objawowych ciężarnych i mdłości nie miałam,ale dużo Dziewczyn na wątku miało lub ma nadal z tym problem,więc nie jesteś sama
zgadza się - czerwiec 2008

kasienka - to naprawdę się ciesz,że Cię takie sensacje nie dopadły - ja wiedziałam, że mnie na pewno dopadną, bo ja mam zawsze pod górkę

szczęśliwa - ja mam ten rarytas, że już 3 tydzień jestem na zwolnieniu. Ginekologa mam bardzo wyrozumiałego i dał mi zwolnienie. W pracy bym w życiu nie wytrzymała, nawet nie ma najdrobniejszych szans, chyba że miałabym pokój z łóżkiem i prywatną toaletą

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-03-22 o 15:51
Stary 2010-03-22, 16:10   #4486
martynka81
Rozeznanie

Limeta super wieści gratulacje
Kalex witaj
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:16   #4487
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Limeta - gratulacje zdrowego chłopczyka

Co do spania, to ja ze wzgl. na koszamrne tyłozgięcie mam dotąd, dopóki dam radę spać na brzuchu, jak brzuch bedzie mi przeszkadzał, to wtedy na lewym boku raczej, zęby dziecko nic nie uciskało

Mnie mdłosci nadal mocno trzymają, wymioty niestety też, choć już tylko raz, dwa razy dziennie, do tego ból głowy i zmeczenie
Stary 2010-03-22, 16:25   #4488
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Kurcze to plamienie to tak dzień w dzień czy poprostu czasami? Lekarz mówi od czego to, skoro krwiaka nie ma? Wszystko będzie dobrze, to musi być bardzo silna dzidzia, pewnie dziewczynka Musi być dobrze.

Codziennie nie, trawaja okolo tygodnia, pozniej spokoj np na 2 tyg, zaczyna sie krwawieniem a konczy plamieniem. Nie wypada w czasie spodziewanego @, no chyba ze u mnie @ jest co 2 tyg.
Zaczelam juz krwawic w 22 dc, w dniu kiedy dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy.
Gin nie wie dlaczego tak sie dzieje.
Objawy ciazowe mam w dalszym ciagu i to mnie pociesza.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:26   #4489
elenka1
Rozeznanie

CZESC KOBIETKI
widzę że na forum u nas dzisiaj radośnie no i bardzo dobrze ze wszystko okej!!!
Rzeczywiscie chłopców przybywa... ciekawe u której ujawni się wkońcu jakaś dziewczynka mam nadzieje ze u mnie! Idę w piątek... zobaczymy.. chociaż czuje że chłopak

co do wózków narazie moim faworytem jest również chicco
( któraś tam wyżej o nim pisała) wielofunkcyjny ale tak naprawde okaze się jak zobaczę sobie go na żywo bo narazie oglądałam tylko na allegro
A ja idę na miasto poszukiwać sukienki na wesele... zaczyna sie 13 tydzien a brzuch hohoho rośnie!!!! ale dziwne uczucie paradowac z wystającym brzusiem...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:26   #4490
enis84
Zakorzenienie

ja staram się spać na lewym boku, czasem jak już nie wytrzymuje to przekładam się na prawy a na plecach to tylko wtedy jak mi się zapomni albo tego nie kontroluje
a ogólnie to dopadł mnie jakiś popołudniowy ból głowy i samopoczucie mi się coś pogorszyło, czasem tez mnie coś zakłuję koło żeber albo gdzies w dole brzcha po bokach chyba mi sie rozszerza miednica

te wózki chicco też mi się podobają
ten nawet fajny
http://www.allegro.pl/item969794133_...gw_polska.html

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-03-22 o 16:32
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:28   #4491
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Wiecie, ze niedlugo watek dojdzie do 5000 postow , czyli powstanie cz 2

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:43   #4492
czarnaelizabeth
Raczkowanie

ja mam wózek z gondolą, kupiliśmy uzywany dla ostatniego synka, gondolka spisała sie dobrze,przez 4 miesiace jej uzywałam,potem przesiadł się do spacerówki, właściwie to niedawno jeszcze go używaliśmy, jak jechaliśmy gdzieś daleko.W styczniu wywiozłam do rodziców i tam posiedzi do urodzenia malucha. Mam tójkołówkę, na pompowanych kołach, masywną i ciezką, ale sporo łaże po lesie, zresztą sama droga ode mnie do przystanku autobusowego jest tragiczna, wiec tylko taki wózek bedzie mi potrzebny-po wsyztskim przejedzie, jak na wagę pcha sie dobrze hamulca tlyko nie mam, właśnie dsobie przypomniaałam, będzie trzeba naprawić
Stary 2010-03-22, 17:22   #4493
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Aż się z tego szczęścia popłakałam.
SUPER!! Bardzo się cieszę, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie strajkują tylko czekają do połówkowego żeby się ujawnić
Dokładnie Moja też się jeszcze kryje, ale na połówkowym pokaże co (nie)ma między nóżkami
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
ja szykuję się od paru dni do gofrów, zna któraś jakiś dobry przepis na chrupiące goferki????Będe wdzieczna
Ja gdzieś mam bardzo dobrzy przepis od mamci, ale muszę poszukać. Przed 19 postaram się napisać, bo za sekundkę będę zajęta przez godzinę $$
Kalex, Witam i gratuluje. W końcu nie tylko ja jedna z Kielc jestem
Mi mdłości opuściły w dniu w którym zaczęłam 13tc. Ale dzień wcześniej mnie ''zmiotło" :/
Cytat:
Wiecie, ze niedlugo watek dojdzie do 5000 postow , czyli powstanie cz 2
Z takim tempem pisania, nastąpi to już w tym tygodniu
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:28   #4494
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Limeta, świetnie że dzidzi zdrowe!
Co do wózków... bexa odpada, bo jak mozna wózek nazywac "beksa"?! a ten chico drogi jak chol...ra a jego design średnio mi podchodzi...
Mi osobiscie najbardziej podobaja sie wozki MUSTY i ABC design... ale ich ceny porazajace... no i tez chcialabym nowy wozek... jak juz pisalam kiedys wczesniej, nie chce miec wszystkiego "po kims", powod prozaiczny - po prostu nie bo nie i kropka
Ja tez chcialabym juz znac płec dziecka... dzis bylam w C&A i widzialam takie cudne body za 12 zl od szutki, tylko w ogole nie mam pojecia w jakim rozmiarze powinno sie takie ciuszki kupowac...? Czy doswiadczone mamy moglyby mi słuzyc radą?

Kalex witamy w naszym gronie
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:29   #4495
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

yncan - witam również, do jakiego gina w Kielcach chodzisz?
Stary 2010-03-22, 17:35   #4496
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Limeta, świetnie że dzidzi zdrowe!
Co do wózków... bexa odpada, bo jak mozna wózek nazywac "beksa"?! a ten chico drogi jak chol...ra a jego design średnio mi podchodzi...
Mi osobiscie najbardziej podobaja sie wozki MUSTY i ABC design... ale ich ceny porazajace... no i tez chcialabym nowy wozek... jak juz pisalam kiedys wczesniej, nie chce miec wszystkiego "po kims", powod prozaiczny - po prostu nie bo nie i kropka
Ja tez chcialabym juz znac płec dziecka... dzis bylam w C&A i widzialam takie cudne body za 12 zl od szutki, tylko w ogole nie mam pojecia w jakim rozmiarze powinno sie takie ciuszki kupowac...? Czy doswiadczone mamy moglyby mi słuzyc radą?

Kalex witamy w naszym gronie
jeśli chodzi o ciuszki to każą niby kupować rozmiar 56 ale np mojej koleżanki dziecko urodziło się długie na 59 cm i dupa były za małe dlatego ja chyba kupie od razu na 62
może kupie dwa kompleciki tylko na 56 a reszte większe bo się urodzi mniejsze i te ciuszko będą za duże a najwyzej jak te 56 będą dobre to Tż pójdzie kupic jeszcze pare na 56
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:43   #4497
szokoladka74
Raczkowanie

Limeta- A nie mówiłam,że będzie dobrze? Jak wszystkie trzymałyśmy kciuki to jak ma być ?

Cytat:
Witaj !!!kl aski:

A u mnie wzdęcia-gigant. Chyba połowa mojego brzucha to powietrze
Czy znacie coś oprócz Espumisanu (i zamienników) ?

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:53   #4498
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
witam,

dra, Lisica1 - witajcie

termin porodu wg OM mam wyznaczony na 22.10.2010 r. moje dane: Kamila, 26 lat

póki co jestem w 10 tygodniu ciąży i meczę się masakrycznie z nudnościami i wymiotami ledwo już daje radze - dziś rozpoczął się 4 tydzień nieustannej trwającej (od rano do nocy, i w nocy...) rewolucji. Jestem już u kresu sił, ledwo chodzę, prawie non stop leżę z braku sił, lub leżenie zamieniam na wizyty w łazience, gdzie już łzy lecą mi jak grochy.
Wszyscy mnie pocieszają, że to minie jak się zacznie II trymestr, czyli jeszcze minimum gdzieś 3 tygodnie takich sensacji mnie czekają heh, a co będzie jak tak szybko nie miną?
hehe witaj Kalex....widze ze sie tez dopisalas.....to bedzie razniej...ja mam tez mdlosci...caly dzien...ja mam wizyty w lazience wieczorem przed spaniem mnie chwyta...ale mam tabletki przeciwwymiotne, ktorych nie biore od 2 dni...mysle ze wytrzymam...widze ze gorzej macie..ja jestem w 11tc..takze jestesmy "blisko siebie"...jeszcze jakis miesiac i przejdzie....sie pocieszam...trzeba wytrzymac...takie uroki rosnacych fasolek...aha i jeszcze czuje ze macica sie powieksza bo czuje takie ciagniecie...he fasolka rosnie...
Stary 2010-03-22, 18:06   #4499
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

No zgadzam się, że Beksa to okrutna nazwa..Bardzo podobają mi się trójkołowce, ale nigdy się do takiego nie przymierzałam, nie wiem czy wygodnie się go prowadzi, a tutaj design nie będzie grał dla mnie roli..Może wiecie jak jest z tego typu wózkami
Byłam na zakupach i udało mi się kupić dwie pary spodni ciążowych, aż ciągle nie wierzę, że coś znalazłam na moje bioderka ..uff jaka to ulga, koniec chodzenia z rozpiętym rozporkiem
Przy okazji pożarłam z lubym wielką pizze z łososiem- tak mi zapachniałoehh..
Kalex fajnie, że dolączyłaś Trzymaj się ciepło i przetrwaj te kilka tygodni mdłośc..to minie
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:13   #4500
NIKaP-n
BAN stały

Ale ten wózek Chicco waży z gondolą ponad 16kg...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości