|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
aaneczka a ja zazdroszczę tym mamom, które coś dostają po kimś lub mają już rzeczy po swoich szkrabach... My zaczynamy od zera, a wolałabym mieć wybór
![]() Kasia dobrze, że jesteś- też się już zastanawiałam gdzieś polazla:P Limeta gratuluję ![]() Ja śpię na plecach lub na prawym boku. Jak leżę na lewym robi mi się duszno, słabo i mam wrażenie, że serce chce mi wyskoczyć... |
|
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Limetko, strasznie się cieszę
To kolejny dowód na to, że te całe pappy do ![]() Starapanno, trzymam kciuki za maluszka ![]() Gofry chyba zmolestuję tżta o nie dzisiaj są zawsze pyszne ale przepisu niestety nie podam, bo tż robi wszystko 'na oko'
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#4473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę sie z Tobą i gratuluję synia Kolejny facecik na forum Też bym chciała,ale coś czuję,że to Ona
|
|
#4474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
dopiero teraz zobaczyłam ten wątek, więc się do niego dopisuję ![]() dra, Lisica1 - witajcie termin porodu wg OM mam wyznaczony na 22.10.2010 r. moje dane: Kamila, 26 lat ![]() póki co jestem w 10 tygodniu ciąży i meczę się masakrycznie z nudnościami i wymiotami ledwo już daje radze - dziś rozpoczął się 4 tydzień nieustannej trwającej (od rano do nocy, i w nocy...) rewolucji. Jestem już u kresu sił, ledwo chodzę, prawie non stop leżę z braku sił, lub leżenie zamieniam na wizyty w łazience, gdzie już łzy lecą mi jak grochy.Wszyscy mnie pocieszają, że to minie jak się zacznie II trymestr, czyli jeszcze minimum gdzieś 3 tygodnie takich sensacji mnie czekają ![]() heh, a co będzie jak tak szybko nie miną?
Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-03-22 o 14:22 |
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
ALE U NAS NIEBIESKO NA LISCIE
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale sie cieszeeee
|
|
|
#4477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja sie ciesze,że dostaje ciuszki,bo co chwila u mnie wychodzi jakis wydatek i na nic chyba bym nie uzbierała,ale pare nowych ciuszkow pewnie i tak kupie,ale nie wiem zobaczymy wy tak o oliwkach ja do rossmana mam 25km a tam w miescinie raz na jakis czas jade wiec ja bambino sie smaruje,ale moze jak bede kiedys to sobie tą z rossmana kupie,a ja tam uwielbiam zapach bambino
|
|
#4478 |
|
Rozeznanie
|
Limetko toż ta informacja to miód na me serce, gratuluję
Jak to stare porzekadło mówi.....nadgorliwość gina gorsza od faszyzmu tak więc ja olewam wszystkie pappy sraty i tylko za tydzień zwykłe USG zrobię ![]() abz enis ja też mam nieciekawie z nogami, mama po każdej ciąży zapalenie zył miała, żylaki w rodzinie na porządku dziennym. Na dodatek mam podobnie jak ty nogi juz takie ciężkie i jak np. wieczerm zrobię przysiad to łydki czuję napięte, no i jeszcze mi krążenie nawala w nogach, ale ma kilka sposobów. Rano i wieczorem naaprzemienny ciepły i zimny prysznic na nogi. Wycieram ręcznikiem tylko w kierunku od kostki do kolan, smaruję oliwką też z dołu do góry , a rano zamiast oliwki mam maść zapisaną przez ginkę "lipohep" trochę droga 30zł, ale pomaga. No i jak w domu jestem to nóżki cały czas mam do góry, na fotelu, stoliku itp. Ostatnio kupiłam sobie też rajstopy relaksacyjne, wyglądają jak zwykłe cieniutkie,ale jakiś specjalny splot mają. No nie do końca wierzę w ich cudowne działanie ale co zaszkodzi spróbować ![]() A co do spania ja śpię na prawym boku bo jak na olecach śpię to mnie krzyże bolą, coś wcześnie
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-03-22 o 14:34 |
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Witamy i gratulujemy Fasolki
Z tego co pamiętam,to jesteś Panną Młodą 2008 ![]() Co do mdłości to bardzo współczuję, ja należę do tych mało objawowych ciężarnych i mdłości nie miałam,ale dużo Dziewczyn na wątku miało lub ma nadal z tym problem,więc nie jesteś sama
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś ja też tak mam jak leżę na lewym boku, czuję się jakbym serce sobie gniotła i mi szybko wali i nie mogę spać
![]() Limetko gratulacje Witam nową mamusię |
|
|
|
#4481 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za gratki. Fajnie, że cieszycie się razem ze mną.
Bardzo mi miło. ![]() Cytat:
Ale i tak się cieszymy. A jak teraz wiemy, że zdrowy to już wogóle szczęście na maxa.
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Limetka super wieści
Nie jest ważna płeć, tylko czy zdrowe
|
|
|
|
#4483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że będzie zdrowy synuś!!!! mam ten sam problem.. byłam dzisiaj na seminarium i znowu wszystko źle.. Ja mam mdłości calutki czas, tylko że już nie wymiotuję w ogóle. Ale te mdłości i tak są strasznie uciążliwe
|
|
#4484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Musi być dobrze. Witamy. Ja jestem w 13 tyg mdłości już mniejsze. Chociaż dzisiaj od południa zaatakowały ze zdwojoną siłą, musiałam się urwać z pracy. Może to już tak na zakończenie Oby Niestety są na watki dziewczyny, które męczyły się do 17 tyg i dłużej :-(
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasienka - to naprawdę się ciesz,że Cię takie sensacje nie dopadły - ja wiedziałam, że mnie na pewno dopadną, bo ja mam zawsze pod górkę ![]() szczęśliwa - ja mam ten rarytas, że już 3 tydzień jestem na zwolnieniu. Ginekologa mam bardzo wyrozumiałego i dał mi zwolnienie. W pracy bym w życiu nie wytrzymała, nawet nie ma najdrobniejszych szans, chyba że miałabym pokój z łóżkiem i prywatną toaletą
Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-03-22 o 15:51 |
|
|
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
Limeta super wieści gratulacje
![]() Kalex witaj |
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
Limeta - gratulacje zdrowego chłopczyka
![]() Co do spania, to ja ze wzgl. na koszamrne tyłozgięcie mam dotąd, dopóki dam radę spać na brzuchu, jak brzuch bedzie mi przeszkadzał, to wtedy na lewym boku raczej, zęby dziecko nic nie uciskało ![]() Mnie mdłosci nadal mocno trzymają, wymioty niestety też, choć już tylko raz, dwa razy dziennie, do tego ból głowy i zmeczenie |
|
|
|
#4488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczelam juz krwawic w 22 dc, w dniu kiedy dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Gin nie wie dlaczego tak sie dzieje. Objawy ciazowe mam w dalszym ciagu i to mnie pociesza.
|
|
#4489 |
|
Rozeznanie
|
CZESC KOBIETKI
widzę że na forum u nas dzisiaj radośnie Rzeczywiscie chłopców przybywa... ciekawe u której ujawni się wkońcu jakaś dziewczynka mam nadzieje ze u mnie! Idę w piątek... zobaczymy.. chociaż czuje że chłopakco do wózków narazie moim faworytem jest również chicco ( któraś tam wyżej o nim pisała) wielofunkcyjny ale tak naprawde okaze się jak zobaczę sobie go na żywo bo narazie oglądałam tylko na allegro A ja idę na miasto poszukiwać sukienki na wesele...
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
ja staram się spać na lewym boku, czasem jak już nie wytrzymuje to przekładam się na prawy a na plecach to tylko wtedy jak mi się zapomni albo tego nie kontroluje
![]() a ogólnie to dopadł mnie jakiś popołudniowy ból głowy i samopoczucie mi się coś pogorszyło, czasem tez mnie coś zakłuję koło żeber albo gdzies w dole brzcha po bokach chyba mi sie rozszerza miednicate wózki chicco też mi się podobają ten nawet fajny http://www.allegro.pl/item969794133_...gw_polska.html Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-03-22 o 16:32 |
|
|
|
#4491 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie, ze niedlugo watek dojdzie do 5000 postow
|
#4492 |
|
Raczkowanie
|
ja mam wózek z gondolą, kupiliśmy uzywany dla ostatniego synka, gondolka spisała sie dobrze,przez 4 miesiace jej uzywałam,potem przesiadł się do spacerówki, właściwie to niedawno jeszcze go używaliśmy, jak jechaliśmy gdzieś daleko.W styczniu wywiozłam do rodziców i tam posiedzi do urodzenia malucha. Mam tójkołówkę, na pompowanych kołach, masywną i ciezką, ale sporo łaże po lesie, zresztą sama droga ode mnie do przystanku autobusowego jest tragiczna, wiec tylko taki wózek bedzie mi potrzebny-po wsyztskim przejedzie, jak na wagę pcha sie dobrze
hamulca tlyko nie mam, właśnie dsobie przypomniaałam, będzie trzeba naprawić
|
|
|
|
#4493 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja też się jeszcze kryje, ale na połówkowym pokaże co (nie)ma między nóżkami Cytat:
$$Kalex, Witam i gratuluje. W końcu nie tylko ja jedna z Kielc jestem ![]() Mi mdłości opuściły w dniu w którym zaczęłam 13tc. Ale dzień wcześniej mnie ''zmiotło" :/ Cytat:
|
||||
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Limeta, świetnie że dzidzi zdrowe!
![]() Co do wózków... bexa odpada, bo jak mozna wózek nazywac "beksa"?! a ten chico drogi jak chol...ra a jego design średnio mi podchodzi...Mi osobiscie najbardziej podobaja sie wozki MUSTY i ABC design... ale ich ceny porazajace... no i tez chcialabym nowy wozek... jak juz pisalam kiedys wczesniej, nie chce miec wszystkiego "po kims", powod prozaiczny - po prostu nie bo nie i kropka Ja tez chcialabym juz znac płec dziecka... dzis bylam w C&A i widzialam takie cudne body za 12 zl od szutki, tylko w ogole nie mam pojecia w jakim rozmiarze powinno sie takie ciuszki kupowac...? Czy doswiadczone mamy moglyby mi słuzyc radą? Kalex witamy w naszym gronie
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
yncan - witam również, do jakiego gina w Kielcach chodzisz?
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może kupie dwa kompleciki tylko na 56 a reszte większe bo się urodzi mniejsze i te ciuszko będą za duże a najwyzej jak te 56 będą dobre to Tż pójdzie kupic jeszcze pare na 56 |
|
|
|
|
#4497 |
|
Raczkowanie
|
Limeta-
![]() Witaj !!! ![]() ![]() kl aski:A u mnie wzdęcia-gigant. Chyba połowa mojego brzucha to powietrze Czy znacie coś oprócz Espumisanu (i zamienników) ?
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..to bedzie razniej...ja mam tez mdlosci...caly dzien...ja mam wizyty w lazience wieczorem przed spaniem mnie chwyta...ale mam tabletki przeciwwymiotne, ktorych nie biore od 2 dni...mysle ze wytrzymam...widze ze gorzej macie..ja jestem w 11tc..takze jestesmy "blisko siebie"...jeszcze jakis miesiac i przejdzie....sie pocieszam...trzeba wytrzymac...takie uroki rosnacych fasolek...aha i jeszcze czuje ze macica sie powieksza bo czuje takie ciagniecie...he fasolka rosnie...
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
No zgadzam się, że Beksa to okrutna nazwa..Bardzo podobają mi się trójkołowce, ale nigdy się do takiego nie przymierzałam, nie wiem czy wygodnie się go prowadzi, a tutaj design nie będzie grał dla mnie roli..Może wiecie jak jest z tego typu wózkami
![]() Byłam na zakupach i udało mi się kupić dwie pary spodni ciążowych Przy okazji pożarłam z lubym wielką pizze z łososiem- tak mi zapachniało Kalex fajnie, że dolączyłaś Trzymaj się ciepło i przetrwaj te kilka tygodni mdłośc..to minie |
|
|
|
#4500 |
|
BAN stały
|
Ale ten wózek Chicco waży z gondolą ponad 16kg...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

chyba zmolestuję tżta o nie dzisiaj

ledwo już daje radze - dziś rozpoczął się 4 tydzień nieustannej trwającej (od rano do nocy, i w nocy...) rewolucji. Jestem już u kresu sił, ledwo chodzę, prawie non stop leżę z braku sił, lub leżenie zamieniam na wizyty w łazience, gdzie już łzy lecą mi jak grochy.
heh, a co będzie jak tak szybko nie miną?

a ten chico drogi jak chol...ra a jego design średnio mi podchodzi...
kl aski: