|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Ależżżż ja mam dziś lenia, nawet męża do pracy w piżamie odwoziłam.
Może dlatego ze chyba potrzebuje troszke spokoju a mielismy gosci do 1:30( nie ma to jak wyczucie czasu dla kobiety w 9 miesiacu ciazy nie?) i przez to wszystko poszlam spac po 6 ranoi w ogole.... jakas masakra, ale dzisiaj zapowiedzielismy z mężem ze jak wroci z pracy ( mam nadzieje ze uda sie wczesniej) to wylaczamy telefony i nie ma nas dla calego swiata, podobnie bedzie jutro bo to ostatnie nasze nocki we 2
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia jak to jest tak wiedzieć że akurat w środę idziesz rodzić
?? Będziesz miała wywoływany oxy czy CC??Gabrysia fantastyczna
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
teraz sie wstrzymala bo powiedziala ze glowka jest bardzo nisko, szyjka przygotowana juz do samego porodu problem w tym ze trzyma na koncu i bedzie probowala masazem to rozruszac, rano zrobi ktg pozniej masaz, bedziemy go tez wazyc, ona mowi ze takie usg to moze sie pomylic nawet do pol kg wagi dziecka i jesli waga teraz byla by 4kg to mowi ze cc bedziemy robic bo jak sie pomyli do gory to za bardzo sie umecze.
Generalnie chcialaby oxy uniknac ale zobaczymy .... ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- powiem ci ze jestem zdecydwanie spokojniejsza, moja gin bedzie a to dla mnie super wazne, nie czuje tego jeszcze chyba, stres mnie moze zlapie jak zacznie cos kombinowac ze mna, zobaczymy co wyjdzie po badaniu... ale poki co stres widac bardziej po moim męzu niz po mnie
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co oznacza ze leukocyty w moczu luzno zalegaja?... poza tym wyszla mi krew w moczu i erytrocyty od 5-20 ehh...o co kaman??
|
|
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie przespalam popoludniu - i troszke lepiej sie czuje....tzn. dalej wymiotuje ale biegunki brak - pewnie wieczor sie zacznie znow zabawa na calego......
nio i teraz leci ze mnie sluz - a myslalam ze czop juz caly odszedl - widocznie jeszcze cos zostalo.....
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze podziwiam że taka spokojna jesteś
Ja już spać po nocach nie mogę, bo wiem że lada dzień się zacznie, a Ty wiesz dokładnie KIEDY ![]() mloda chyba niej jest za fajnie ... krew w moczu?? Ja bym dzwoniła do gina ... chociaż Ty masz wizytę dzisiaj, prawda?? ita a Ciebie nieźle męczy ... coś podobnie jak mnie ... niby co chwilę coś się dzieje, ale akcji porodowej właściwej nadal brak ...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-03-22 o 16:38 |
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
mloda jak masz dzisiaj wizyte ale ta krew w moczu nie jest chyba za kolorowo;/ ja leukocyty tez mialam luzno zalegajace, teraz po tych antybitykach juz nie mam, ale mialam wlasnie wczesniej;/ ale krwi nie mialam wiec kurcze nie wiem o co chodzi. Niedlugo masz wizyte to koniecznie pytaj!!
Gmyrelka kochana ja sie tego bolu nie boje, bedzie bolalo obojetnie jaki to by porod nie byl, przecierpie co moje ale malenstwo bedzie z nami, a ja bede mogla sie polozyc na brzuszku i dac mu buzi i go przytulic i w ogole !!! Moj tz mowi ze nie moze sie doczekac jak pierwsza kupke przewinie - szalony:P Pojawia sie wtedy inne problemy, zwlaszcza ze to pierwsza dzidzia ale generalnie jeszcze tylko jutro i w srode juz pewnie od rana nie bede mogla spac albo stresik sie pojawi ale poki co nie mam zadnego. Tz za to ma!! za cala nasza trojke
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
za 15 minut mam wizyte....ale wole sie uspokoic zanim wejde do gabinetu......ta krew mnie zastanawia....tylko ze wieczorem dzien wczesniej pierwszy raz depilowalam sie kremem i potem strasznie mnie tam to wszystko bolalo..a rano mocz na badanie moze to ma jakis zwiazek??
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam pojecia, lepiej sie zapytaj gina on ci powie najlepiej.
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie: hmmm no bo z cycka to wiadomo maluch je tyle ile chce, ale że ja z tych odciągających to się zastanawiać zaczęłam, bo mój Kubuś zjada 60 ml odciągniętego mleka co 3,5-4 godziny
czy to nie za dużo?? wcześniej jadł 30-40 ml jednorazowo, a od wczoraj zjada mi po 60 jak mu nie dam to się drze w niebogłosy![]() a tak wogóle to dzień dobry - piszę tego posta od 11 rano Mrowak u nas rozkład dnia bardzo podobny Dzisiaj mały wylądował w naszym łóżku dopiero o 4 nad ranem - krok do przodu, może dzisiejszej nocy już go nie wezmę ![]() Pamiętacie sławetny ból w tyłku?? No więc mój się nasilił jak cholera i ledwo chodzę...kuleję, bo mnie strasznie boli jak staję na prawą nogę i aż mnie paraliżuje nawet do Kubusia nie mam jak wstać w trybie szybkim tylko się zwlekam jak stary połamaniec jakiśA powiedzcie mi, czy ubranka pierzecie od razu po pierwszym założeniu??tzn, każde ubranko ubrane jest tylko raz i do prania??Bo ja tak robię i od środy to już chyba z 10 razy prasowałam...no ale tak mi się wydaje, że się mały poci i chyba tylko raz trzeba zakładac i prać co???
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze,a ja znowu mam tą serie skurczo-kłucia;/i to tak boli i do tego już drugi raz biegunka;/i się zastanawiam czy to nie już za każdym razem.
Malutka w ogóle dzisiaj nie śpi.Ja ja się wizyty u gina doczekac nie mogę,żeby sprawdzic co i jak u mnie. Gabunia jest prześliczna
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-03-22 o 17:02 |
|
|
|
#1932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ALE ŚLICZNOŚCI TU MAMY : BARTUŚ I WIKTORIA - GRATULACJE!!! ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Wiecie co, mam już tak nisko brzuszek, że żadnych majtek nie mogę ubrać bo mi się pod nim nie mieszczą. Przydałoby się jakieś body dla ciężarnych ale chyba nie opłaca się już kupować. A Wy w jakich majtusiach śmigacie?
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sms od aneczki Hej jak się czujesz?co u dziewczyn?ja dalej leże w szpitalu i nie wyjde do rozwiązania mam nadzieję,że niebawem urodzę i wróce z dzieckiem do domu.Pozdrawiam Ciebie oraz wszystkie dziewczyny![]() kurcze biedna aneczka-ja bym oszalała tyle czasu w tym szpitalu
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie ze swoimi fotkami sie up[orałam
to My i nasz 39 tydz+ 2 dz. czyli 5 dni przed terminem i moja sypialnia z dzidziulkowymi miejscami w wiekszosci bo moje tylko łózko szafa i koniec.. hihiih
|
|
#1935 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no nie jest norma to 2-3 ale juz mnie dzisiaj uspokoily 2 doktorowe mowily to samo wiec powinno juz spadac tylko ze powolutku niestety.Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Ty anakazar sie nie martw juz tez co raz blizej....bedzie dobrze Madziwnia super wyglądasz,wogóle buźka nic Ci sie nie zmienila
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-03-22 o 18:08 |
|||
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubranek to my codziennie po kąpieli zakładamy świeże ubranko. Czyli srednio wychodzi 1-no ubranko na dzień. czasami gdy jej się uleje albo w czasie przebierania posika to więcej. A tak to niezależnie od tego czy czyste czy brudne to i tak wieczorem idzie do jej kosza na pranie. Mrowak - ależ Ty wygodna. Samej Ci się nie chce wstawić zdjęć tylko biedną Madzie angażujesz. A u Gabi to tylko te całuśne USTA widać.
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale póki na chodzie jestem i bezdzietna to pomoge potem juz bedziecie sie martwiły hihihiih
|
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Trochę mnie tu nie było,ale poczytałam żeby nadrobić zaległości ![]() Grono Szczęśliwych Mamuś znów się powiększyło-GRATULACJE! ![]() Wszystkie dzieciaczki są prześliczne,aż się napatrzeć nie mogę! ![]() Już chcę mieć naszą Niunię przy sobie!!! ![]() A ja..chciałabym żeby było po wszystkim,zmęczona już jestem końcówką ciąży. Wy też nie możecie spać? Nie mogę sobie znaleźć pozycji do spania,bolą mnie biodra i wstaje w nocy po 3 razy na siusiu. Ostatnio nie mam apetytu,tzn.tak mi się wydaje Objawów porodu jakoś nie widać,nic mnie nie boli,tylko czasem lekko pobolewa w dole brzucha jak na okres. Może dziś się dowiem czegoś więcej od swojego gina,bo idę na wizytę wieczorem. Tak na marginesie..zaczynam się stresować..sama dokładnie nie wiem czym No i wreszcie spakowałam tę nieszczęsną,szpitalną torbę![]() POZDRAWIAM wszystkie mamy z brzuszkami i te rozpakowane również!!!
|
#1939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Lena waży 2800 i zjada 40ml mleka co 3-4h. Ja też jestem z tych ściągających. Położne mi odradzają, mówią że tylko się męczę niepotrzebnie, że lepiej z cycka dawać jeść ale ja wolę ściągnąć i wiem przynajmniej ile zje i nie tkwimy przy cycu 2h . Z braniem do łóżka jeszcze udało się nam powstrzymać, chociaż już parę razy miałam ochotę . A ciuszki zmieniam raz dziennie tak jak POP po kąpieli i do prania. Dobrze, że mam ich sporo to nie muszę tak często prać i prasować. Gorzej z pieluchami. Wydawało mi się, że nie będą tak potzrebne a tu już na drugi dzień wysłałam męża żeby dokupił 5 szt i mam teraz 10. A to jej się uleje, a to z cycka poleci to laktator wycieram i wiecznie brudne .Aneczka biedna. Szkoda mi jej. Tak dlugo musi leżeć w szpitalu. Ale lepij leżeć i być pod stałą opieką niż zamartwiać się w domu. madziwnia ślicznie wyglądasz
|
|
#1940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
CUDNY
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jedyny wyjatek to tak jak wczoraj kuzyn meza z zona przyjechali by rozliczyc im pity to byli kolo 20 ale to jednorazowy wyjatekCytat:
> i takie czerwone drzewko bo ja pomyslalam ze chyba zaczne cos dzialac puki ladnie i cieplo tylko meza zagonie do przekopania a ja bylam w szpitalu na wynikach i Pani sie przerazila jak zbadala mi cisnienie chcieli zostawic mnie na obserwacji ale ich ublagalam aby mnie puscili do domu a cisnienie skoczylo mi do 167/114 ale zanim lekarz z gory zjechal to spadlo do 112/76 a tylko posiedzialam 5 minut lekarz kazal duzo lezec i mierzyc jak przy lezeniu bedzie skakalo to mam jechac do szpitala bialko jest bez zmian dalej srednio wysokie ale nie ma tragedi jutro mam jechac do swojego lekarza na wizyte na szczescie nie mam juz nic spuchnietego i to mnie ratuje a dzisiaj mialam mega spacer bylam 6 godzin na podworku dotlenilam sie za wszystkie czasy hehe :P
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
Asiulek jaka ty jesteś zgrabniocha
.Zapomniałam dopisać GRATULACJEEE DLA NOWYCH MAMUś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Dzieciaczki są przecudne
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
a i dzisiaj zrobilam akupki
dla siebieeeeeeeeeeeee <jupi> kupilam niebieskie buciki szal taki cieniusi do tych bucikow i bluzke do karmienia czerwona ale tylko ta byla na mnie dobra i kupilam jeszcze tasiemke i welne i bede robila czapusie dla naszej niuni o taka jak w zalaczniku
|
#1943 |
|
Raczkowanie
|
drcron ładniutka czapunia!
![]() ps. mamy chyba ten sam termin a i imiona naszych dziewuch takie same
|
#1944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....wiem ze pytanie do lawendy, ale pozwole sobie (znowu ) odpowiedziec: wrzucaj fotki, jakby co to bede pomagac w rozpoznawaniu.. co 2 głowy to nie 1![]() ![]()
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choc ja mam cicha nadzieje ze rozpakuje sie wczesniej albo po swietach bym mogla podjesc troszke bigosu na swieta ale znajac moje szczescie to w szpitalu wyladuje w same swieta w szpitalu ![]() Cytat:
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
z gory dziekuje za pomoc
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nachodza na brzuszek ale czasem mnie denerwuja i je zwijam kurcze ciekawe czy to prawda http://www.sfora.pl/Tego-jedzenia-pl...nie-ima-a18371
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
drcron ja wolałabym wcześniej-przed świętami,bo już zaczynam wymiękać
puchną mi dłonie,stopy..a brzuch mam wrażenie jakoś się nie opuszcza specjalnie chyba![]() Myślę,że Mała nie trafi w termin porodu..tylko w dzień kiedy tatuś w pracy będzie a, że tatuś jest strażakiem i co 2dzień nie ma go w domku przez 24godz..to czuję,że Nadia trafi w służbę..i to w nocy tzn.tego się obawiam najbardziej chyba Więc czekam już niecierpliwie,tym bardziej,że tata ma niedługo kilka dni urlopu a i na święta chciałabym żebyśmy już w domku były.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Ja już spać po nocach nie mogę, bo wiem że lada dzień się zacznie, a Ty wiesz dokładnie KIEDY 

czy to nie za dużo?? wcześniej jadł 30-40 ml jednorazowo, a od wczoraj zjada mi po 60
nawet do Kubusia nie mam jak wstać w trybie szybkim tylko się zwlekam jak stary połamaniec jakiś

mam nadzieję,że niebawem urodzę i wróce z dzieckiem do domu.Pozdrawiam Ciebie oraz wszystkie dziewczyny

. Z braniem do łóżka jeszcze udało się nam powstrzymać, chociaż już parę razy miałam ochotę
Antoni Stanisław 30.03.2010
) odpowiedziec: wrzucaj fotki, jakby co to bede pomagac w rozpoznawaniu.. co 2 głowy to nie 1