Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 16:32   #3091
kociamborek
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
A tak wygladalam 5 dni przed porodem:
Oczywiscie juz bylam po terminie.
bardzo zgrabny jak po terminie i nie wydaje sie wcale az taki duzy, taka pileczka z przodu
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:33   #3092
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Hd tu masz linka http://www.szkolarodzenia.org.pl/news.php

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:38   #3093
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
idealnecialo zgrabny jak na po terminie.Teraz chyba Ci szybciej rośnie,nie? Bo jakoś wydaje mi się,że rozpędzi sie do większego niż ten Chyba,że to tak na początek tylko,a potem przystopuje... A jak duża dzidzia wyszła z tamtego?
Na 100% bedzie gigant teraz, bo juz teraz mam bardzo duzy brzuch..

No a dzidzia miala 3120 i 55 cm

Heh tez duzo tluszczyku bylo bo sie obzeralam wszystkim, bo uznalam ze nie zdarze, ze musze sie najesc przed porodem . Chyba myslalam o karmieniu ze nie bede mogla wszystkiego jesc, a potem tak krotko karmilam ze wlasciwie moglam sie objadac .. Ale za to w ciazy sobie kg narobilam..

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
bardzo zgrabny jak po terminie i nie wydaje sie wcale az taki duzy, taka pileczka z przodu
Ale byl duzy byl:P uwierz na slowo :P
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:39   #3094
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Kurde dziewczyny oszalałyście ponad godzinę was nadrabiałamTak w ogóle to witam.
hd mi się też bardzo imię Szymon podoba i również się nad nim zastanawiamy. Jeśli chodzi o mówienie do brzuszka to mój mówi:"Hallo bąbelku jesteś tam? Tu tatuś"
Pszczólka ja osobiście nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami czy teściami chyba do głowy bym dostała, ale twoja sytuacja jest inna więc rozumiem twój dylemat.
Carmena oberwiesz za tą Kaśkę to moje imię i bardzo je lubię
Bajka nie tylko twoje dziecko znerwicowane się urodzi ja też z moim się wczoraj pokłóciłam, a później wyłam jak wariatka, a w sumie nie było powodu, a dzisiaj jest wszystko ok, chyba te hormony nas wykańczają, a faceci tego nie rozumieją.
Algien, kociamborek śliczne brzuszki

Jeżeli chodzi o przykrywanie dziecka w łóżeczku to ja chcę rożek, mój kolega ma małego synka i tylko w rożku śpi i bardzo sobie chwalą. Nie wiem tylko czy latem w rożku nie będzie dzidziusiowi za ciepło?

Byłam dzisiaj na spacerze bo piękna pogoda i teraz mi nogi z tyłka wychodzą, a po drodze w tesco kupiłam 3 pak rampersów za 14,50 zł bo była przecena. Tylko kiedy się używa rampersów, do spania się nadają, czy raczej na spacer w ciepłe dni?

Idę po loda do lodówki

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-03-22 o 16:42
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:45   #3095
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Chetnie sie z wami spotka, w srode bede wiedziec ile kasy dostane na wyplate i bede wiedziec co i jak...tak ze w srode ustalimy szczeguly

Wlasnie wrocilismy ze spacerku, ale fajnie, cieplo i wogole Nio a ja slyszlam ze tam na struga drogo ja szukam butelek i torby do wozka
ale na allegro wszystko znalazlam
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:58   #3096
wiolek1
Zadomowienie

i oczywiście połowe cytatów powcinało a juz nie mam sił szukac znowu ;/ musi być faktycznie jakiś limit

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość

ja dzisiaj byłam zapisac się do ginekologa ale dalej mam wątpliwości czy dobrze że akurat do tego. jakaś tak nie wydarzona jestem wizyta dopiero 7kwietnia czyli za 3 tygodnie, będę wtedy w 20tc i nie wiem czy zrobi mi już te połówkowe czy nie gorzej jak mi powie znowu że nie mogę zmienic lekarza i znowu 3 tygodnie w d.upie chyba że wrócę do tego pierwszego (prowadzącego)...może się już uspokoił? bo mam dosc już tego chodzenia po lekarzach :/

Co do imion to do dzisiaj mam problem ja lubię imiona zagraniczne, Kaśki, Baśki moim zdaniem są już przeterminowane (wybaczcie jeśli któraś ma ale chodzi mi o teraźniejsze czasy i nowe dzieciaczki). Że jako dalej liczę że będzie dziewczynka to jesteśmy na etapie z tż przy imieniu Jessica, wcześniej miała byc Oliwia albo Amelia ale podobno to są najczęściej brane imiona dla dziewczynek teraz a co do chłopca to będzie jeden wielki problem, bo jakoś żadne imie mnie nie urzekło
co do lekarza to oczywiście że masz prawo zmienić i to 10 razy kiedy tylko ci się podoba więc nie wiem co to za debil z tego lekarza że takie kity ci wciska ;/ może miał za dużo pacjentek i nie chciał kolejnej

kassate1203 gratuluje

Alguien nie no jesteś tak szczuplutka że zastanawiam się jak ty nosisz ten brzuszek na takich chudych nogach

kociamborek śliczne zdjęcie i brzuszek na nim

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
no mój to samo z przemiana materii ale wyglada w sam raz a z tym dymem to masz racje.Ale co zrobić.Mój nie kurzy dużo w domu wogóle, ale kurzy z 8 paczek na miesiac pójdzie(licząc dwie paczki na tydzień) no nic też sobie tłumacze że ja np jakiś kosmetyk kupie ale tak jak mówisz mógł by coś innego za to mieć

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Lece do kumpeli nie szalejcie tu za bardzo
oj to mój na tydzień jakieś 5 paczek więc jakieś 200 zł miesięcznie wykurza ;/ mimo że nie ma kasy nie przetłumaczy mu i tyle ;/ ale ja wcześniej tez paliłam

Cytat:
super brzuszek i wcale nie ogromny jak po terminie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:03   #3097
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
dziękuję
Już się zapisałam więc będziemy razem
28 kwietnia, środa o 19 do p. Stefaniak

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Lecę na spacer z psiakiem

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:25   #3098
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
Alguien nie no jesteś tak szczuplutka że zastanawiam się jak ty nosisz ten brzuszek na takich chudych nogach
narazie daje rade

Cytat:
Mojemu tz pokazalam Twoje zdjecie to pierwsze co zauwazyl to spodenki Aber Crombie a pozniej spytal mnie czy jestes w ciazy bo nie widac ;P
haha dobre robie zawsze w tych samych spodenkach, zeby bylo dobre porownanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Ja mialam jeszcze wczesniej, okolo 10-12 tyg, ale to chyba sprawa indywidualna, albo moze dlatego ze jestem brunetka?
ponoc brunetki maja bardziej widoczna ta linie. Ja tez mam ponad pepek

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Alguien no nie jak to przecież pamiętam, że dopiero był 25tc u Ciebie ale czas zapinkala szybko tzn. że ja od środy zaczynam 25tc, ale brzusia ładny a jaka ty szczuplutka
oj czas leci jak szalony! dlatego ja wcale jeszcze nie chce porodu, jeszcze chce byc troche w ciazy

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Hej.
Nie pisałam dość dawno. ;P Wynik tego, że miałam pewne problemy z maluchem (złe wyniki przezierności, później pappy, zdecydowaliśmy się z mężem na amniopunkcję). ALe wracam, by się pochwalić, że dziś dowiedzieliśmy się, że urodzi się ZDROWY CHŁOPAK!!! Jak ja się cieszę.
GRATULACJE!

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja tak z innej beczki wiecie nie chce karmic piersia, ja mam wklesle sudki i wgole, i wolabym karmic butelka, wiem ze w szpitalu beda kazac mi choc na pocztku, ale ja jakos wolabym butelka, bedzie mi latwiej i wogole
A moze nie nastawiaj sie od razu na butelke? Ksztalt czy rozmiar piersi nie ma naprawde nic wspolnego z karmieniem. To chodzi o gruczoly, ktore sie w srodku znajduja. Wiem, ze to Twoja decyzja, ale karmienie piersia ma naprawde dziesiatki zalet dla dziecka...

Cytat:
hmm to moze i ja dodam jakies zdjęcie bo juz dawno nie wklejalam nic
z wczorajszego spacerku tj. 21 tydzień
o jak slodko sukienki bardzo pasuja w ciazy, naprawde

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Bylam dzis na wizycie u lekarza. Mialam ten test na glukoze, wiec musialam wypic buteleczke napoju. Nie bylo az tak zle. Spodziewalam sie gorszego paskudztwa. No i dostalam zastrzyk, bo mam odczynnik krwi Rh-, a maz Rh+, wiec teraz pierwsza dawka, a po porodzie nastepna.
No i od teraz wizyty co 2 tyg
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 17:28   #3099
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
narazie daje rade

haha dobre robie zawsze w tych samych spodenkach, zeby bylo dobre porownanie

ponoc brunetki maja bardziej widoczna ta linie. Ja tez mam ponad pepek

oj czas leci jak szalony! dlatego ja wcale jeszcze nie chce porodu, jeszcze chce byc troche w ciazy

GRATULACJE!

A moze nie nastawiaj sie od razu na butelke? Ksztalt czy rozmiar piersi nie ma naprawde nic wspolnego z karmieniem. To chodzi o gruczoly, ktore sie w srodku znajduja. Wiem, ze to Twoja decyzja, ale karmienie piersia ma naprawde dziesiatki zalet dla dziecka...

o jak slodko sukienki bardzo pasuja w ciazy, naprawde

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Bylam dzis na wizycie u lekarza. Mialam ten test na glukoze, wiec musialam wypic buteleczke napoju. Nie bylo az tak zle. Spodziewalam sie gorszego paskudztwa. No i dostalam zastrzyk, bo mam odczynnik krwi Rh-, a maz Rh+, wiec teraz pierwsza dawka, a po porodzie nastepna.
Wiem, ale ja nie chce...po pierwsze nie wiem jaki bede miec pokarm, nie bede widzic czy dziecko je czy sie bawi piersia, czy pije czy tylko trzyma...to moze tez z wygody ze nakarmie i bede wiedziec ze zjadlo itd. Ja juz dawno wiedzialam ze nie chce karmic....moze jestem egoistka, ale jakos nie przamawia to do mnie...

Stary 2010-03-22, 17:40   #3100
itakasia
Zakorzenienie

karolcia
ja uwazam ze kazdy ma prawo wyboru i nikt nie moze cie zmusic do karmienia. ja np karmilam pierwsza core 14 mies a druga poltora roku. i wiem ze bede karmic, jesli nic nie stanie mi na drodze, bo poprostu to lubie i bylo mi z tym wygodnie.
wielkosc piersi nie ma wplywu na karmienie. ja mialam zawsze male i wystarczajaca ilosc pokarmu. ale prawda jest taka ze karmienia sie trzeba nauczyc. potrzeba spokoju i cierpliwosci
Limeta
bardzo sie ciesze ze badania cie uspokoily. i wspolczuje przejsc i stresow
kociamborek
pieknie wygladasz w ciazy
idealne
co to za plyta? ile trwaja te cwiczenia salsy?
Stary 2010-03-22, 17:45   #3101
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
karolcia
ja uwazam ze kazdy ma prawo wyboru i nikt nie moze cie zmusic do karmienia. ja np karmilam pierwsza core 14 mies a druga poltora roku. i wiem ze bede karmic, jesli nic nie stanie mi na drodze, bo poprostu to lubie i bylo mi z tym wygodnie.
wielkosc piersi nie ma wplywu na karmienie. ja mialam zawsze male i wystarczajaca ilosc pokarmu. ale prawda jest taka ze karmienia sie trzeba nauczyc. potrzeba spokoju i cierpliwosci
Limeta
bardzo sie ciesze ze badania cie uspokoily. i wspolczuje przejsc i stresow
kociamborek
pieknie wygladasz w ciazy
idealne
Dziele sie tylko z wami ta informacja, wie tez TZ o tym ze nie chce karmic...nie mowilam mamie czy komus innemu bo mnie zjadly...ja po prostu czuje ze to nie dla mnie...ja sie dawno nastawilam ze nie chce...i jakos nie bardzo widze te moje bezsutkowe piersi by daly sobie rade

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 17:48   #3102
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Widzę, że pustki były na wątku w weekend. To pewnie przez ta wiosnę. Ja w sobotę zmagałam sie z potwornym bólem pachwin. Poczytałam w necie, że to niestety norma w ciąży. Normalnie nie mogłam chodzić, schylać się, nawet nie mogłam sobie butów ubrać. Na szczęście w niedzielę ból znacznie ustąpił
Czyli nie tylko ja mam problem z ubieraniem butow...
troszke sie tym martwilam ale chyba nie mam czym, taki czas.

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Meczylam sie tez ostatnio kilka dni z takim bolem, nie moglam lezec na jednym boku a do lazienki szlam zgieta w pol Troche spanikowalam i poszlam w pt do szpitala, na szczescie jest wszystko ok, a bol przeszedl... No i widzialam moja dzidzie, ma 18 cm i wazy 270 gram Co do plci to lekarka nie byla pewna, mowila ze chyba dziewczynka ale jeszcze nie potwierdza. USG polowkowe mam za 2 tyg
Mam to samo!! od dwoch dni chodze zgieta w pol...co chwile zwalniam sie z pracy bo nie daje rady normalnie pracowac;/ mam nadzieje, ze mi przejdzie.
Dzis to nawet sie troche przestraszylam bo nigdy az tak mnie dol brzucha nie bolal...na szczescie jutro gin, mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
pokaże mój brzuszek 1 zdj 13 tydzień, 2 zdj 20 tydzień 4 dzień robie sobie zawsze w tych samych ubraniach heh a wiecie jak połączyć te 2 zdj w jedno bo ja jestem niekumata w takich rzeczach i nie umiem ;/ w jakim programie i wogóle ?
ale urosl! sliczny
do obrobki, laczenia zdjec polecam picasse.

Cytat:
Tylko puste kalorie trza wyeliminować typu czekolada, ciacha itp...nawet chyba przestane herbate słodzić....
Ja juz od dawna nie slodze i bardzo dobrze mi z tym.
Co do innych kcal....kiedy zaczynamy post? razem razniej

Cytat:
Czesc mamuski
Wklejam Wam zdjecie mojego brzuszka w ukonczonych 28 tyg. Czyli dzisiaj zaczynamy 29 tc
przepiekny! tez chce taki

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
hd widzę u Was też mega terminy do wszystkiego. ja tam akurat o szkole rodzenia nie myślę.Teraz już nic zrobić nie możesz, więc nie masz co się denerwować
Ja ide od kwietnia do szkoly rodzenia. Wyszlam z zalozenie, ze im wczesniej tym lepiej...nigdy nie wiadomo co bedzie pozniej i jak bede sie czula w 7 czy 8 miesiacu.

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to czy któraś z Was ma już tą kreskę od pępka w dół.. bo ja owszem i to baaardzo widoczną
U mnie kreski brak, pepek tez jeszcze nie swiruje

Cytat:
Hej.

Nie pisałam dość dawno. ;P Wynik tego, że miałam pewne problemy z maluchem (złe wyniki przezierności, później pappy, zdecydowaliśmy się z mężem na amniopunkcję). ALe wracam, by się pochwalić, że dziś dowiedzieliśmy się, że urodzi się ZDROWY CHŁOPAK!!! Jak ja się cieszę.
Baaaaardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze
Odzywaj sie do nas czesciej. No i przede wszystkim gratuluje!

Cytat:

Nie wiedzialam, ze w czasie ciazy daja zastrzyk...myslalam, ze dopiero po porodzie...hmmm

Juz jutro wizyta wiec go troche popytam.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:00   #3103
itakasia
Zakorzenienie

karolcia
jesli to tylko strach ze nie dasz rady to sie nie martw. natomiast z tego co widze to przemyslana decyzja. i nie daj sie nikomu "zagadac" ze musisz itp. nic nie musisz i to tylko i wylacznie twoja decyzja

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

vette
wg mojej wiedzy u nas bada sie na biezaco odczyn coombsa a immunoglobulina jest podawana po porodzie. trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte. ja mialam bole w zeszlym tygodniu i poszlam sie uspokoic
Stary 2010-03-22, 18:08   #3104
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
idealne
Shape Mama-cwiczenia dla kobiet w ciazy A wszystko trwa 60min.Nie umiem znalezc ile czasu salsa sama..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:18   #3105
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dziewczyny... ta samotność mnie już dobija.
Stary 2010-03-22, 18:19   #3106
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
karolcia
jesli to tylko strach ze nie dasz rady to sie nie martw. natomiast z tego co widze to przemyslana decyzja. i nie daj sie nikomu "zagadac" ze musisz itp. nic nie musisz i to tylko i wylacznie twoja decyzja

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

vette
wg mojej wiedzy u nas bada sie na biezaco odczyn coombsa a immunoglobulina jest podawana po porodzie. trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte. ja mialam bole w zeszlym tygodniu i poszlam sie uspokoic
Wiesz ja staram sie myslec racjonalnie, po pierwsze wroce do pracy po maciezynskim, wiec musze wszystko tak zaplanowac by moje dziecko nie sprawialo wiekszego klopotu.
Mozecie uznac mnie za wyrodna matke, ale ja od poczatku chcem dziecku wprowadzic rytulal dnia, dziecko to taka biala kartka i to my decydujemy jak ja zapisac...
Chcialbym by dziecko wiedzialo ze rano wstaje je bawi sie a po tem idzie spac , pozniej je przewijanie i spacerek ze snem, po tem znowu to samo, kompiel jedzie i spanie. Ze spi w swoim lozeczku a nie z mama i tata. Wiadomo latwo mowic bo nie wiem czy bedzie mialo kolki czy inne rzeczy...ale chcem nauczyc pozadku od poczatku, nie noszenie tylko posadzenie na lezaczku, lub na lozku kiedy pora zabwy itd.
Nie chce by wszysko bylo dyktowane przez dziecko, ja wiem ze ono ma najwazniejsze zdanie, ale ja zadecyduje jak i kiedy....Mam silne postanowienie co do tego i nie dam sobie rozpiescic, mamy z TZ zgadzac sie co do wychowania itd. bo nie dam sobie wejsc na glowe...

Stary 2010-03-22, 18:24   #3107
vette
Zadomowienie

Cytat:
Tak tez myslalam. Ile razy w czasie ciazy mialas odczyn coombsa?

dziekuje
Stary 2010-03-22, 18:30   #3108
itakasia
Zakorzenienie

vette
robilam badanie kilka tygodni temu, nie pamietam dokladnie bylo ok, i teraz wiem ze pewnie ok 28 tc bede powtarzac i pod koniec chyba
Stary 2010-03-22, 18:58   #3109
papeteria
Zakorzenienie

idealneciało no tylko taka bladziutka była a teraz coraz ciemniejsza a co do aukcji jeszcze nie jedna okazja bedzie, no ładny ten brzucholek miałaś
dzidzia ja tak samo z dużego c na e .
niezawsze świetne zakupki i korzystnie cenowo
karolcia ja mam dużo znajomych ale rzadko gdzieś wychodze bo jestem typowy domator, ale trzeba by odezwac się do paru osób bo jeszcze się poobrażają.
farminka co za masakra z tym wychowaniem po "chrześcijańsku"
mlm ten płyn to tzw "siara" i to normalne zjawisko
pszczolka ja o moich rodzicach moge powiedzieć to samo ale Tż już nie miał tak dobrze w domu
idealneciało, caprica, alguien no ja blondyna a linie zauważyłam dość wcześnie jest coraz ciemniejsza i na całej długości od spojenia łonowego do piersi ją widze więc to chyba bardziej indywidualna sprawa , od melaniny czy poziomu hormonów zależy
vette właśnie wciełam ferrero ale tylko dwie sztuki od jutra ?
lazurowa
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 19:03   #3110
karolcia228
Zakorzenienie

papeteria- ja staram sie odwiedziec tak z umiare, ale czasem mi sie nie chce...mam ochote pobyc z TZ sam na sam juz coraz mniej takich chwil bedzie

Stary 2010-03-22, 19:08   #3111
itakasia
Zakorzenienie

lazurowa
mozemy jakos pocieszyc?
idealne
aha, dzieki za info o plycie. ja jak szukam w sklepie to akurat nie trafiam na takie plytki, ale na ogol zapominam sprawdzic

tz wlasnie robi na kolacje parowki w ciescie drozdzowym
Stary 2010-03-22, 19:21   #3112
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
hmm to moze i ja dodam jakies zdjęcie bo juz dawno nie wklejalam nic
z wczorajszego spacerku tj. 21 tydzień
Swietne zdjecie i super wygladasz
Cytat:

To super, ze wszystko w porzadku i wspolczuje tego co musialas przejsc

Cytat:
Ale fajowy

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dziękuję
Już się zapisałam więc będziemy razem
28 kwietnia, środa o 19 do p. Stefaniak

Jeeeeeeeeeeeee jak sie ciesze!!!!!!!!!! A widzisz od razu mowilam Inflancka ;P i brak miejsc zweryfikowalo ;P Dobrze razem bedzie nam razniej i tz-tom chyba tez bedzie razniej
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny... ta samotność mnie już dobija.
Nie dziwie sie, masz nas na szczescie i zobaczysz, jak juz urodzisz bedzie z Ciebie sexi mamuska i na pewno poznasz kogos ciekawego, poczekaj tylko jeszcze troche, przemecz sie, najlepiej sie czyms zajmij aby o tym nie myslec bo to myslenie jest najgorsze i analizowanie wszystkiego. Ja wiem, ze latwo mi pisac, ale ja kiedys tez bylam bardzo, bardzo samotna przez 2 lata... Dlugo jak dla mnie, ale dalam rade i uwazam, ze dobrze sie stalo i tak musialo byc widocznie. Glowa do gory i mysl o przyszlosci a nie o okropnym wieczorze( dla mnie wieczory byly najgorsze)

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:21   #3113
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Wiesz ja staram sie myslec racjonalnie, po pierwsze wroce do pracy po maciezynskim, wiec musze wszystko tak zaplanowac by moje dziecko nie sprawialo wiekszego klopotu.
Mozecie uznac mnie za wyrodna matke, ale ja od poczatku chcem dziecku wprowadzic rytulal dnia, dziecko to taka biala kartka i to my decydujemy jak ja zapisac...
Chcialbym by dziecko wiedzialo ze rano wstaje je bawi sie a po tem idzie spac , pozniej je przewijanie i spacerek ze snem, po tem znowu to samo, kompiel jedzie i spanie. Ze spi w swoim lozeczku a nie z mama i tata. Wiadomo latwo mowic bo nie wiem czy bedzie mialo kolki czy inne rzeczy...ale chcem nauczyc pozadku od poczatku, nie noszenie tylko posadzenie na lezaczku, lub na lozku kiedy pora zabwy itd.
Nie chce by wszysko bylo dyktowane przez dziecko, ja wiem ze ono ma najwazniejsze zdanie, ale ja zadecyduje jak i kiedy....Mam silne postanowienie co do tego i nie dam sobie rozpiescic, mamy z TZ zgadzac sie co do wychowania itd. bo nie dam sobie wejsc na glowe...
Też chcę wszystko uregulować i nie dać sobie wejść na głowę, ale już widzę po Tatusiu, że to nie będzie takie łatwe. No i co innego teoria a co innego praktyka. sama pewnie się tak zakocham w Maluszku, że nie będę chciała go z rąk wypuścić.

Cytat:
dzidzia ja tak samo z dużego c na e .

idealneciało, caprica, alguien no ja blondyna a linie zauważyłam dość wcześnie jest coraz ciemniejsza i na całej długości od spojenia łonowego do piersi ją widze więc to chyba bardziej indywidualna sprawa , od melaniny czy poziomu hormonów zależy
vette właśnie wciełam ferrero ale tylko dwie sztuki od jutra ?
lazurowa
Tylko, że moje E już za małe .
Ja też blondyna i z dnia na dzień krecha coraz ciemniejsza. Ale nie idzie prosto...albo ja mam strita .
Tak apropos oczu- czy któraś z Was ma taki kłopot, że pojawia się ciemna plamka, niewielka w polu widzenia oka i jest uczucie, jakby był jakiś paproch nie chciał zejść? Ale przez dłuuuuższy czas?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:26   #3114
kociamborek
Raczkowanie

Dziekuje jeszcze raz kochane za miłe słowa

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Tak apropos oczu- czy któraś z Was ma taki kłopot, że pojawia się ciemna plamka, niewielka w polu widzenia oka i jest uczucie, jakby był jakiś paproch nie chciał zejść? Ale przez dłuuuuższy czas?
hmm nie, ja nic takiego nie mam
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:27   #3115
papeteria
Zakorzenienie

dzidzia moja krecha też jest krzywa a wzrok ok
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:37   #3116
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurowa
mozemy jakos pocieszyc?
Nie wiem czy na moje zmartwienia jest jakieś lekarstwo...
Po prostu nie ma obok mnie człowieka, do którego chciałabym się przytulić, z którym chciałabym porozmawiać.

Cytat:
Nie dziwie sie, masz nas na szczescie i zobaczysz, jak juz urodzisz bedzie z Ciebie sexi mamuska i na pewno poznasz kogos ciekawego, poczekaj tylko jeszcze troche, przemecz sie, najlepiej sie czyms zajmij aby o tym nie myslec bo to myslenie jest najgorsze i analizowanie wszystkiego. Ja wiem, ze latwo mi pisac, ale ja kiedys tez bylam bardzo, bardzo samotna przez 2 lata... Dlugo jak dla mnie, ale dalam rade i uwazam, ze dobrze sie stalo i tak musialo byc widocznie. Glowa do gory i mysl o przyszlosci a nie o okropnym wieczorze( dla mnie wieczory byly najgorsze)
Wiesz co, nie myślę o tym co będzie kiedyś tam...
Wczoraj się wystroiłam do szkoły w leginsy i tunikę i zauważyłam, że na ulicy faceci oglądali się za mną... Czułam się ładna i zadbana. A dziś chciałabym tylko żeby przytulił mnie ten, którego kocham...
Stary 2010-03-22, 19:44   #3117
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

Jeeeeeeeeeeeee jak sie ciesze!!!!!!!!!! A widzisz od razu mowilam Inflancka ;P i brak miejsc zweryfikowalo ;P Dobrze razem bedzie nam razniej i tz-tom chyba tez bedzie razniej
dokładnie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:48   #3118
agravka
Wtajemniczenie

bylam w tym ciuszku i powiem Wam, że jeżeli nastawiacie się na zakupy dla bobasków, to polecam-duży wybór wydaje mi się (było dużo spioszków i body). Ja nastawiłam się na zakupy dla mnie , ale niestety jeszcze nic nie było, podobno ma dojść niebawem. Pani powiedziała też, że za ok 2 tyg mają przyjść artykuły pościelowe!
ja nie kupiłam niestety nic.
widzę, że była zażarta dyskusja o imionach przesyłam więc ranking imion, które zostały nadane najczęściej w 2009 roku.
http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosc...2009_roku.html
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:57   #3119
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
dzidzia moja krecha też jest krzywa a wzrok ok
moja krecha w ogóle jest dziwna... od pępka w dół prościutka a powyżej pępka ma ok 3 cm i idzie ukosem w strone prawego cycka hehe
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:02   #3120
vette
Zadomowienie

Cytat:
właśnie wciełam ferrero ale tylko dwie sztuki od jutra ?
A ja dwa batoniki, mialy byc na przegryzke kolo poludnia a byly podwieczorkiem ;/ uhmmm kiepsko bardzo
Moze faktycznie od jutra

itakasia ja juz mialam dwa razy alloprzeciwciala..

karolcia ale to Twoja decyzja nikt nie powinien probowac na nia wplynac. Jezeli o mnie chodzi ja baaaardzo chcialabym karmic piersia

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-03-22 o 20:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości