Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część XV ;) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 21:28   #811
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Ilsa, nie BYŁ pewny. i mimo wszystko uważam taką niepewność za naturalną. myślę, że dziś on już dobrze wie, co czuje, a Madzia - jak i, mam nadzieję, ja - musi tylko troszkę (naprawdę troszkę!) poczekać
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:29   #812
Gleniusia
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
wbijaj się raz dwa!
skoro tak mówisz...to wbijam się razem z moją wielgachną dupeczką

a tak na poważnie to byłam dzisiaj u dziadków, mój dziadziuś jest chory i niestety nie chodzi, głównie leży całymi dniami...i tak mnie naszło, że bardzo bym chciała, żeby doczekał do mojego ślubu
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:29   #813
Claris
Zakorzenienie

medeline a ja, tak jak mówiłam nie sądzę, żeby nie był Ciebie pewien, ale myślę, że to kwestia jego matki i jej podejścia do Ciebie... chyba, ze można powiedzieć, że to matka wzbudza tę jego niepewność, kij wie co mu tam gada a tżtowi pewnie brak odwagi, by zrobić wbrew niej. Może z nim pogadaj, zapytaj wprost czy to o jego mamę chodzi
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:32   #814
Biska
Zakorzenienie

Medeline, przytulam mocno I Motylka też

A u mnie znów wątpliwości, ale mam nadzieję, że szybko mi przejdą...

Claris i Naj, bardzo ładnie wyglądacie razem na tym zdjęciu

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:33   #815
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
czekanie 6 lat chyba nie jest straszne to zależy od sytuacji...
mówienie per kotku dla mnie odpada, a traktowanie przy rodzicach wynika też z relacji z rodzicami...
oj racja nasza rodzina ma zupełnie inne więzy niż rodzina Mateusza, gdzie jest serdeczniej niż u mnie. Może dlatego mój brat prostuje się jakby kij połknął jak Gosia mówi do niego per 'kochanie' a gdy dzwoni to wychodzi z telefonem z pokoju.
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ilsa, nie BYŁ pewny. i mimo wszystko uważam taką niepewność za naturalną. myślę, że dziś on już dobrze wie, co czuje, a Madzia - jak i, mam nadzieję, ja - musi tylko troszkę (naprawdę troszkę!) poczekać
no tak, w końcu to decyzja na całe życie (przynajmniej tak chcę wierzyć), więc naturalne są pewne wątpliwości. Natomiast dziwi mnie, że ktoś przez 6 lat nie zdążył stwierdzić, czy dziewczyna, z którą się spotyka powinna być jego żoną, bo przecież w ciągu takiego czasu napotyka się na różne sytuacje życiowe, które testują ukochaną osobę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:33   #816
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Naj, była taka rozmowa. Tylko, że on już raczej nic nie odpowiada. Ewentualnie "nie wiem". Nawet nie ma argumentu w stylu: "bo nie stać nas na slub", ogólnie nic finansowego, po prostu sam z siebie potrafi powiedzieć: "nie wiem, dlaczego jeszcze się nie oswiadczyłem", "nie wiem, dlaczego nie potrafię się oświadczyć", nawet już mnie nie chce w Krakowie, żebym się nie przenosiła itd. A jak pytam: a co z nami? W końcu kolejne 3 lata widywać się raz na tydzień, dwa... Powiedział, że postara się, żebym za 3 lata nie musiala się zastanawiać nad sensem naszego związku, że może jak skończy studia, to się wprowadzi do Sosnowca... Ale to była kalka tego, co mówił cały poprzedni rok. On nie potrafi mi zagwarantować, że to co mówi, jest realne. Że naprawdę się postara. Po prostu wydaje mi się, że mówi pod wpływem chwili, tak jak to, że mógłby zostawić rodzinę dla mnie - po drążeniu tematu wyszło, że jednak, nie. Nie wiedział, dlaczego tak powiedział. Ja po prostu chcę wiedzieć, czy jest mnie pewny, że ja jestem tą jedyną. Gotowość do ślubu wydaje mi się już dopiero kolejną sprawą.

Claris, tak, matka też ma na to wpływ. Ale jeśli ma tak wielki, jak się obawiam - to z nas nie będzie chyba małżeństwa W końcu sie osłuchuje na mnie co wakacje :[ A Tż zgrywa macho i twierdzi, ze zawsze może pójść do rodzicow i poweidziec: hej, to moja żona

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-03-22 o 21:37
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:33   #817
skimos
Zakorzenienie

co do sprawy medeline. Napiszę swój przypadek, z drugiej strony.
Ciężko jest z pierwszym facetem.. ja na przykład mimo planów o ślubie myślałam, czy kiedyś nie wpadnie mi do głowy wyrzut sumienia, że mogłam przed ślubem zobaczyć jak jest być z innym. Nie miałam porównania, czy to TO czy też po prostu miłość, czy to tak ma wyglądać (jakichś wielkich wzorców nie miałam)
Ostatecznie nie jesteśmy już razem, wypaliłam się. I wiem że tamto to nie była miłość mojego życia, bo miłość mojego życia zainteresowała się moją osobą (z wzajemnością) jakieś 2 miesiące po rozstaniu z Byłym. I wiem że wyszło mi to na dobrze, jemu też.
Także nigdy nie należy przekreślać innych rozwiązań
Jeśli facet nie jest pewny, to istnieje opcja że będzie w przyszłości nieszczęśliwy. Jeśli on będzie nieszczęśliwy, to i my.. mimo ślubu.
Dlatego wg mnie warto czekać, choćby w nieskończoność, ale wiedzieć że oboje są na 200% pewni siebie i tego, że tego chcą.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:33   #818
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
skoro tak mówisz...to wbijam się razem z moją wielgachną dupeczką

a tak na poważnie to byłam dzisiaj u dziadków, mój dziadziuś jest chory i niestety nie chodzi, głównie leży całymi dniami...i tak mnie naszło, że bardzo bym chciała, żeby doczekał do mojego ślubu
oj miejmy nadzieję że spełni się to co sobie wymarzyłaś..

Twoja dupeczka pewnie jest w sam raz zmieści się jestem tego pewna! (jeśli moja się mieści )
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:40   #819
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Medeline, przytulam mocno I Motylka też

A u mnie znów wątpliwości, ale mam nadzieję, że szybko mi przejdą...

Claris i Naj, bardzo ładnie wyglądacie razem na tym zdjęciu
czemu wątpliwości? jak coś, to klub

i dzię-ku-je-my zaczynam podejrzewać, że powinnam się z Claris ohajtać, bo tak ładnie wyglądamy razem, że zdjęcia ślubne będą bombowe
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Naj, była taka rozmowa. Tylko, że on już raczej nic nie odpowiada. Ewentualnie "nie wiem". Nawet nie ma argumentu w stylu: "bo nie stać nas na slub", ogólnie nic finansowego, po prostu sam z siebie potrafi powiedzieć: "nie wiem, dlaczego jeszcze się nie oswiadczyłem", "nie wiem, dlaczego nie potrafię się oświadczyć", nawet już mnie nie chce w Krakowie, żebym się nie przenosiła itd. A jak pytam: a co z nami? W końcu kolejne 3 lata widywać się raz na tydzień, dwa... Powiedział, że postara się, żebym za 3 lata nie musiala się zastanawiać nad sensem naszego związku, że może jak skończy studia, to się wprowadzi do Sosnowca... Ale to była kalka tego, co mówił cały poprzedni rok. On nie potrafi mi zagwarantować, że to co mówi, jest realne. Że naprawdę się postara. Po prostu wydaje mi się, że mówi pod wpływem chwili, tak jak to, że mógłby zostawić rodzinę dla mnie - po drążeniu tematu wyszło, że jednak, nie. Nie wiedział, dlaczego tak powiedział. Ja po prostu chcę wiedzieć, czy jest mnie pewny, że ja jestem tą jedyną. Gotowość do ślubu wydaje mi się już dopiero kolejną sprawą.

Claris, tak, matka też ma na to wpływ. Ale jeśli ma tak wielki, jak się obawiam - to z nas nie będzie chyba małżeństwa W końcu sie osłuchuje na mnie co wakacje :[
jejku, nie wiem, co napisać...
strasznie mi przykro... tylko że ja bym tego tak nie zostawiła. bo akurat pewność, że to ja jestem tą jedyną, jest ogromnie istotna... on powinien wiedzieć, że tak się czujesz...
przytulam mocno

Glenia, bardzo mi przykro z powodu dziadka... może jednak przebąknij coś ukochanemu na temat swojego marzenia
Stary 2010-03-22, 21:41   #820
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Dziołchy oglądałam właśnie suknie (standard ) i trafiłam na konkurs, w którym można wygrać suknię ślubną. Może, któraś zaręczona spróbuje, a nuż się uda wygrać i będzie o jeden wydatek mniej http://www.oreasposa.pl/
ale tam mozna wygrac tylko znizke, a nie kiecke (o ile dobrze pamietam, bo widziałam niedawno ta strone)
Stary 2010-03-22, 21:42   #821
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Gleniusiu, dziadek na pewno wyzdrowieje

a na wf mieliśmy dzisiaj taką falliczną gąbkę, którą trzeba było wyginać w różne strony i wyglądało to bardzo seksualnie

Stary 2010-03-22, 21:42   #822
Zwies
Zakorzenienie

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:53   #823
Choji
Zakorzenienie

Zwies, dawaj

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

crozee, można wygrać kieckę- tam pisze.

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:53   #824
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Wstawiłam sobie zdjęcie z niedzielnego spaceru i tak patrze i patrze i kurczę chyba się starzeję , naprawdę staro wyglądam
Starzej od TŻ
Stary 2010-03-22, 21:55   #825
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
i dzię-ku-je-my zaczynam podejrzewać, że powinnam się z Claris ohajtać, bo tak ładnie wyglądamy razem, że zdjęcia ślubne będą bombowe

Ale pierw se zrobimy takie zaręczyny jakich świat nie widział
Stary 2010-03-22, 21:57   #826
Choji
Zakorzenienie

Ale dziś miałam stresa..
pojechaliśmy się z Tż przejechać. w pewnym momencie na drogę wyskoczył kot, niestety nam pod koła- nie dało się wyhamować ;/ kilkanaście metrów dalej stała policja. Wyszedł policjant na drogę i zaczął machać do zjazdu. My już przestraszeni, a ten nam kazał dalej jechać- machał na kierowcę który jechał dwa auta za nami i wyprzedzał na ciągłej. Potem Tż sobie przypomniał że dokumenty zostały u mnie w domu...Na szczęście to nie my się musieliśmy zatrzymać bo byłoby gorąco...

Stary 2010-03-22, 21:57   #827
Zwies
Zakorzenienie

Buuu ;(

Mam dość i całej tej wymiany i wszystkiego :/
Mam tyle obowiązków bieżących, że się nie wyrabiam, 2 zaległe egzaminy i prace magisterską do napisania :/
Poza tym jak już pisałam w klubie niezbyt ładnie mnie potraktowano.

Poza tym koleżanka wróciła z Francji z pierścionkiem zaręczynowym na ręku. Natomiast inni znajomi się wymieniają informacją ile komu do ślubu zostało.

BTW na razie wytrzymuję nie mówiąc nic Tżtowi

Ja chcę do PL, chcę do Tżta, chcę być żoną ;(

Stary 2010-03-22, 21:57   #828
Choji
Zakorzenienie

Co do wizażowego zoo, to ja jestem kot/lew i nikomu tej pozycji nie oddam

Stary 2010-03-22, 21:57   #829
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
nie żeby coś, ale Ty jesteś starsza, poza tym Tobie już się oświadczano, no i masz wprawę w klękaniu także, więc TY MI SIĘ OŚWIADCZ (przyjmę Twój pierścionek, w końcu na mnie pasuje , i będzie naszym wspólnym!)
Stary 2010-03-22, 21:58   #830
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
wstrętna bigamistka
Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Ale dziś miałam stresa..
pojechaliśmy się z Tż przejechać. w pewnym momencie na drogę wyskoczył kot, niestety nam pod koła- nie dało się wyhamować ;/ kilkanaście metrów dalej stała policja. Wyszedł policjant na drogę i zaczął machać do zjazdu. My już przestraszeni, a ten nam kazał dalej jechać- machał na kierowcę który jechał dwa auta za nami i wyprzedzał na ciągłej. Potem Tż sobie przypomniał że dokumenty zostały u mnie w domu...Na szczęście to nie my się musieliśmy zatrzymać bo byłoby gorąco...
ojej, biedna kicia szkoda że nie dało się go uratować

Zwies, opowiadała jak się zaręczyli ?

Stary 2010-03-22, 22:03   #831
Zwies
Zakorzenienie

Ilso ee?
Ja tu cierpię bo wszystko mam pod górkę :/

Nie wiem jak, wiem, że przed nie miała nic na rękach bo jej się przyglądałam. A w tym fakcie utwierdza mnie to, że dzisiaj na zajęciach przyglądała się mojemu pierścionkowi "wstępnemu".

Poza tym Tżta się dopytałam i nie dostał wypłaty za luty :///
W domu okazało się, że coś trzeba załatwić jeszcze, a ja nie mam do tego wszystkiego siły :/

Stary 2010-03-22, 22:05   #832
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Ilso ee?
Ja tu cierpię bo wszystko mam pod górkę :/

Nie wiem jak, wiem, że przed nie miała nic na rękach bo jej się przyglądałam. A w tym fakcie utwierdza mnie to, że dzisiaj na zajęciach przyglądała się mojemu pierścionkowi "wstępnemu".

Poza tym Tżta się dopytałam i nie dostał wypłaty za luty :///
W domu okazało się, że coś trzeba załatwić jeszcze, a ja nie mam do tego wszystkiego siły :/
oj miśka Zwieśka moja no co masz zrobić że się zaręczyła, odgryźć jej palec i na swoją dłoń założyć jej pierścionek ? Widocznie ma szczęście, które jednak przyjdzie i do Ciebie który masz dzień cyklu ?

Stary 2010-03-22, 22:06   #833
najfajniejsza
Zakorzenienie

dobranoc, mysiaczki pysiaczki
Stary 2010-03-22, 22:07   #834
Gleniusia
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki wierzę, że będzie dobrze i dziadek będzie się uśmiechał na moim weselu

Zwies, głowa do góry, cyc do przodu i nie zamartwiać mi się tutaj! Nie przejmuj się jakimiś drobiazgami, czerp z tej wymiany ile możesz, bo to na pewno przydatne doświadczenie. A żonką będziesz, wszystko w swoim czasie będziesz na stałe w Pl z Tż i wróżę rychłe zaręczyny...ale na razie cii

a w naszym zoo ja mogę być żmijką
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Stary 2010-03-22, 22:09   #835
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
nie żeby coś, ale Ty jesteś starsza, poza tym Tobie już się oświadczano, no i masz wprawę w klękaniu także, więc TY MI SIĘ OŚWIADCZ (przyjmę Twój pierścionek, w końcu na mnie pasuje , i będzie naszym wspólnym!)
Dobra!!!! biorę to na siebie

Szukam zaproszeń na all, bo mama mi dziś powiedziała, ze po świętach odwożą prababcię na jej wieś i by tam rozdali już pierwsze zapro. Muszę pogonić tżta, żebyśmy poprawili nasz filmik i go zaczęli wypalać na płytki.
Stary 2010-03-22, 22:09   #836
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
dobranoc, mysiaczki pysiaczki
dobranoc, misiu-pysiu
Karinka
Maleństwo

Stary 2010-03-22, 22:11   #837
Zwies
Zakorzenienie

Ilsa! Ja cierpię bo wszystko pod górkę :///
A nie że koleżanka miała pierścionek. Brzydki zresztą
Do następnej rozmowy z Tż na temat zaręczyn pozostało 70 dni, może dotrwam.
Ale do tego czasu powinnam napisać magisterkę, zdać 2 zaległe egzaminy, ładnie pisać wszystkie prace i kolejne egzaminy, znaleźć praktykę.

Fakt, dołuje mnie głównie fakt, że jestem sama na tym końcu świata. I że z Tż się spotkam prawdopodobnie po świętach,
a ja bym wolała już mieszkać z nim znów, gotować, spać z nim, wyganiać do pracy :///
Brakuje mi bliskości 2 osoby, ale to tylko dolewa oliwy do ognia

Stary 2010-03-22, 22:15   #838
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

jakie tu słodkości...

o ja będę wombatem i brzuch mam też wielki
http://wombacica.blox.pl/resource/wombat.png
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:16   #839
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Ilsa! Ja cierpię bo wszystko pod górkę :///
A nie że koleżanka miała pierścionek. Brzydki zresztą
Do następnej rozmowy z Tż na temat zaręczyn pozostało 70 dni, może dotrwam.
Ale do tego czasu powinnam napisać magisterkę, zdać 2 zaległe egzaminy, ładnie pisać wszystkie prace i kolejne egzaminy, znaleźć praktykę.

Fakt, dołuje mnie głównie fakt, że jestem sama na tym końcu świata. I że z Tż się spotkam prawdopodobnie po świętach,
a ja bym wolała już mieszkać z nim znów, gotować, spać z nim, wyganiać do pracy :///
Brakuje mi bliskości 2 osoby, ale to tylko dolewa oliwy do ognia
czuję tak samo, ale nie ma sensu się nad tym roztkliwiać skoro nie ma jak zmienić rzeczywistości. Przypadkowo zapisałaś się na cały rok i trzeba to wytrzymać a kiedy wam się uda to wróżę Ci szybką radość, która czeka w Polsce ciesz się tym co masz zamiast się zżymać nad tym czego nie masz bo zawsze się znajdzie coś do poprawki ja się cieszę że w maju moi rodzice wyjadą w góry; gdyby się dogadać z mamą TŻ to mógłby u mnie być na te kilka dni, chociaż matury... no zobaczymy; tak czy owak będziemy spędzać więcej czasu razem... kiedyś

Stary 2010-03-22, 22:18   #840
Choji
Zakorzenienie

tee, Pszczoła nie za dobrze ci? narzeczonego już ma, po co ci druga narzeczona:P? Daj się innym pozaręczać!

Zwies

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości