|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Ilsa, nie BYŁ pewny. i mimo wszystko uważam taką niepewność za naturalną. myślę, że dziś on już dobrze wie, co czuje, a Madzia - jak i, mam nadzieję, ja - musi tylko troszkę (naprawdę troszkę!) poczekać
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
skoro tak mówisz...to wbijam się
razem z moją wielgachną dupeczką![]() a tak na poważnie to byłam dzisiaj u dziadków, mój dziadziuś jest chory i niestety nie chodzi, głównie leży całymi dniami...i tak mnie naszło, że bardzo bym chciała, żeby doczekał do mojego ślubu
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
medeline a ja, tak jak mówiłam nie sądzę, żeby nie był Ciebie pewien, ale myślę, że to kwestia jego matki i jej podejścia do Ciebie... chyba, ze można powiedzieć, że to matka wzbudza tę jego niepewność, kij wie co mu tam gada
a tżtowi pewnie brak odwagi, by zrobić wbrew niej. Może z nim pogadaj, zapytaj wprost czy to o jego mamę chodzi |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Medeline, przytulam mocno
![]() A u mnie znów wątpliwości, ale mam nadzieję, że szybko mi przejdą... Claris i Naj, bardzo ładnie wyglądacie razem na tym zdjęciu |
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza rodzina ma zupełnie inne więzy niż rodzina Mateusza, gdzie jest serdeczniej niż u mnie. Może dlatego mój brat prostuje się jakby kij połknął jak Gosia mówi do niego per 'kochanie' a gdy dzwoni to wychodzi z telefonem z pokoju.no tak, w końcu to decyzja na całe życie (przynajmniej tak chcę wierzyć), więc naturalne są pewne wątpliwości. Natomiast dziwi mnie, że ktoś przez 6 lat nie zdążył stwierdzić, czy dziewczyna, z którą się spotyka powinna być jego żoną, bo przecież w ciągu takiego czasu napotyka się na różne sytuacje życiowe, które testują ukochaną osobę |
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, była taka rozmowa. Tylko, że on już raczej nic nie odpowiada. Ewentualnie "nie wiem". Nawet nie ma argumentu w stylu: "bo nie stać nas na slub", ogólnie nic finansowego, po prostu sam z siebie potrafi powiedzieć: "nie wiem, dlaczego jeszcze się nie oswiadczyłem", "nie wiem, dlaczego nie potrafię się oświadczyć", nawet już mnie nie chce w Krakowie, żebym się nie przenosiła itd. A jak pytam: a co z nami? W końcu kolejne 3 lata widywać się raz na tydzień, dwa... Powiedział, że postara się, żebym za 3 lata nie musiala się zastanawiać nad sensem naszego związku, że może jak skończy studia, to się wprowadzi do Sosnowca... Ale to była kalka tego, co mówił cały poprzedni rok. On nie potrafi mi zagwarantować, że to co mówi, jest realne. Że naprawdę się postara. Po prostu wydaje mi się, że mówi pod wpływem chwili, tak jak to, że mógłby zostawić rodzinę dla mnie - po drążeniu tematu wyszło, że jednak, nie. Nie wiedział, dlaczego tak powiedział. Ja po prostu chcę wiedzieć, czy jest mnie pewny, że ja jestem tą jedyną. Gotowość do ślubu wydaje mi się już dopiero kolejną sprawą.
Claris, tak, matka też ma na to wpływ. Ale jeśli ma tak wielki, jak się obawiam - to z nas nie będzie chyba małżeństwa W końcu sie osłuchuje na mnie co wakacje :[ A Tż zgrywa macho i twierdzi, ze zawsze może pójść do rodzicow i poweidziec: hej, to moja żona
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-03-22 o 21:37 |
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
co do sprawy medeline. Napiszę swój przypadek, z drugiej strony.
Ciężko jest z pierwszym facetem.. ja na przykład mimo planów o ślubie myślałam, czy kiedyś nie wpadnie mi do głowy wyrzut sumienia, że mogłam przed ślubem zobaczyć jak jest być z innym. Nie miałam porównania, czy to TO czy też po prostu miłość, czy to tak ma wyglądać (jakichś wielkich wzorców nie miałam) ![]() Ostatecznie nie jesteśmy już razem, wypaliłam się. I wiem że tamto to nie była miłość mojego życia, bo miłość mojego życia zainteresowała się moją osobą (z wzajemnością) jakieś 2 miesiące po rozstaniu z Byłym. I wiem że wyszło mi to na dobrze, jemu też. Także nigdy nie należy przekreślać innych rozwiązań ![]() Jeśli facet nie jest pewny, to istnieje opcja że będzie w przyszłości nieszczęśliwy. Jeśli on będzie nieszczęśliwy, to i my.. mimo ślubu. Dlatego wg mnie warto czekać, choćby w nieskończoność, ale wiedzieć że oboje są na 200% pewni siebie i tego, że tego chcą. |
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja dupeczka pewnie jest w sam raz zmieści się jestem tego pewna! (jeśli moja się mieści )
|
|
|
|
|
#819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzię-ku-je-my zaczynam podejrzewać, że powinnam się z Claris ohajtać, bo tak ładnie wyglądamy razem, że zdjęcia ślubne będą bombowe ![]() Cytat:
strasznie mi przykro... tylko że ja bym tego tak nie zostawiła. bo akurat pewność, że to ja jestem tą jedyną, jest ogromnie istotna... on powinien wiedzieć, że tak się czujesz... przytulam mocno Glenia, bardzo mi przykro z powodu dziadka...
|
||
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(o ile dobrze pamietam, bo widziałam niedawno ta strone)
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Gleniusiu, dziadek na pewno wyzdrowieje
![]() a na wf mieliśmy dzisiaj taką falliczną gąbkę, którą trzeba było wyginać w różne strony i wyglądało to bardzo seksualnie |
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Zwies, dawaj
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- crozee, można wygrać kieckę- tam pisze. |
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam sobie zdjęcie z niedzielnego spaceru i tak patrze i patrze i kurczę chyba się starzeję , naprawdę staro wyglądam
![]() Starzej od TŻ |
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś miałam stresa..
pojechaliśmy się z Tż przejechać. w pewnym momencie na drogę wyskoczył kot, niestety nam pod koła- nie dało się wyhamować ;/ kilkanaście metrów dalej stała policja. Wyszedł policjant na drogę i zaczął machać do zjazdu. My już przestraszeni, a ten nam kazał dalej jechać- machał na kierowcę który jechał dwa auta za nami i wyprzedzał na ciągłej. Potem Tż sobie przypomniał że dokumenty zostały u mnie w domu...Na szczęście to nie my się musieliśmy zatrzymać bo byłoby gorąco... |
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu ;(
Mam dość i całej tej wymiany i wszystkiego :/ Mam tyle obowiązków bieżących, że się nie wyrabiam, 2 zaległe egzaminy i prace magisterską do napisania :/ Poza tym jak już pisałam w klubie niezbyt ładnie mnie potraktowano. Poza tym koleżanka wróciła z Francji z pierścionkiem zaręczynowym na ręku. Natomiast inni znajomi się wymieniają informacją ile komu do ślubu zostało. BTW na razie wytrzymuję nie mówiąc nic Tżtowi Ja chcę do PL, chcę do Tżta, chcę być żoną ;(
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wizażowego zoo, to ja jestem kot/lew
i nikomu tej pozycji nie oddam
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
nie żeby coś, ale Ty jesteś starsza, poza tym Tobie już się oświadczano, no i masz wprawę w klękaniu także, więc TY MI SIĘ OŚWIADCZ
(przyjmę Twój pierścionek, w końcu na mnie pasuje , i będzie naszym wspólnym!)
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
wstrętna bigamistka
Cytat:
szkoda że nie dało się go uratowaćZwies, opowiadała jak się zaręczyli ? |
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Ilso ee?
Ja tu cierpię bo wszystko mam pod górkę :/ Nie wiem jak, wiem, że przed nie miała nic na rękach bo jej się przyglądałam. A w tym fakcie utwierdza mnie to, że dzisiaj na zajęciach przyglądała się mojemu pierścionkowi "wstępnemu". Poza tym Tżta się dopytałam i nie dostał wypłaty za luty :/// W domu okazało się, że coś trzeba załatwić jeszcze, a ja nie mam do tego wszystkiego siły :/
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który masz dzień cyklu ?
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc, mysiaczki pysiaczki
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki
wierzę, że będzie dobrze i dziadek będzie się uśmiechał na moim weselu![]() Zwies, głowa do góry, cyc do przodu i nie zamartwiać mi się tutaj! Nie przejmuj się jakimiś drobiazgami, czerp z tej wymiany ile możesz, bo to na pewno przydatne doświadczenie. A żonką będziesz, wszystko w swoim czasie będziesz na stałe w Pl z Tż i wróżę rychłe zaręczyny...ale na razie cii![]() a w naszym zoo ja mogę być żmijką
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukam zaproszeń na all, bo mama mi dziś powiedziała, ze po świętach odwożą prababcię na jej wieś i by tam rozdali już pierwsze zapro. Muszę pogonić tżta, żebyśmy poprawili nasz filmik i go zaczęli wypalać na płytki. |
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa! Ja cierpię bo wszystko pod górkę :///
A nie że koleżanka miała pierścionek. Brzydki zresztą ![]() Do następnej rozmowy z Tż na temat zaręczyn pozostało 70 dni, może dotrwam. Ale do tego czasu powinnam napisać magisterkę, zdać 2 zaległe egzaminy, ładnie pisać wszystkie prace i kolejne egzaminy, znaleźć praktykę. Fakt, dołuje mnie głównie fakt, że jestem sama na tym końcu świata. I że z Tż się spotkam prawdopodobnie po świętach, a ja bym wolała już mieszkać z nim znów, gotować, spać z nim, wyganiać do pracy :/// Brakuje mi bliskości 2 osoby, ale to tylko dolewa oliwy do ognia
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
jakie tu słodkości...
![]() o ja będę wombatem i brzuch mam też wielki ![]() http://wombacica.blox.pl/resource/wombat.png |
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz się tym co masz zamiast się zżymać nad tym czego nie masz bo zawsze się znajdzie coś do poprawki
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
tee, Pszczoła nie za dobrze ci? narzeczonego już ma, po co ci druga narzeczona:P? Daj się innym pozaręczać!
![]() Zwies
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

raz dwa! 

a tżtowi pewnie brak odwagi, by zrobić wbrew niej. Może z nim pogadaj, zapytaj wprost czy to o jego mamę chodzi

13.03.2008

wierzę, że będzie dobrze i dziadek będzie się uśmiechał na moim weselu