Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 18:41   #2821
lusmarija
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dziewczynki powiedzcie mi proszę czym się różni ta zwykła spowiedź od tej naszej przed ślubem bo wybieram się na pierwsza przed ślubem i strasznie się denerwuje bo nie wiem o co chodzi.proszę o radę
rożni się chyba tylko tym, że przed spowiedzią mówisz księdzu, że jest to spowiedź przedślubna
no i niektórzy jeszcze mówią, że jest to taka spowiedź z całego wcześniejszego życia
i po spowiedzi ksiądz Ci wpisuję w indeks, datę (chyba) i się podpisuję, bez tego nie udzielą Ci ślubu

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:49   #2822
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
rożni się chyba tylko tym, że przed spowiedzią mówisz księdzu, że jest to spowiedź przedślubna
no i niektórzy jeszcze mówią, że jest to taka spowiedź z całego wcześniejszego życia
i po spowiedzi ksiądz Ci wpisuję w indeks, datę (chyba) i się podpisuję, bez tego nie udzielą Ci ślubu
Przy pisaniu protokołu (przy zapowieziach) powinnaś dostać taką karteczkę.. choć tak na prawdę zalezy to odksiędza.. Bo np my byliśmy na naukach u zakonników i ksiądz który je prowadził powiedział nam,że oni nei uznają karteczek, tylko na oświadczeniu narzeczonych.. Bo spowiedz to sprawa duszy a nie papierka...
Nie wiem jak to jest u księdza u którego ja biorę ślub.. ale i tak w zasadzie wszystko mi jedno
Stary 2010-03-22, 18:53   #2823
moniczka2123
Zadomowienie

Wiecie co ja ogólnie wiem kiedy pójść że dać ta kartkę.co mówią tylko mam problem z seksem co powiedzieć jak powiedzieć i jak na to ksiądz zareaguje?

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:59   #2824
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co ja ogólnie wiem kiedy pójść że dać ta kartkę.co mówią tylko mam problem z seksem co powiedzieć jak powiedzieć i jak na to ksiądz zareaguje?
Jak co powiedzieć, POwiedzieć, żetak uprawia się sex z nim. ja jak powiedziałam, to sie mnie spytał czy my jesteśmy w związku (wtedy nie bylismy narzeczonymi) a jak mu poweidzialam ze no nie jestesmy zareczeni ale palnujemy slub.. no to on ze no w kazdej chwili to sie moze rozpasc wiec czy ja wiem co ja robie i tak dalej..a jak moze zareagowac.. noe przecież na ciebie nie nakrzyczy (choc i tacy sie zdarzaja)najwyzej nie daci rozgrzeszenia.. no to wtedy idz do innego i tyle nie ma prawa ci nic powiedziec poza tym, ze córko źle robisz zmien sie i daje ci rozgrzeszenie albo nie.. nie ma prawa tak na prawde nie dac ci rozgrzeszenia a jak ci nie daje rozgrzeszenia to to jest tylko i wylacznie jego zla wola (tak nam powedzial ten ksiadz prowadzacy nauki przedmalzenskie)
Stary 2010-03-22, 18:59   #2825
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Przy pisaniu protokołu (przy zapowieziach) powinnaś dostać taką karteczkę.. choć tak na prawdę zalezy to odksiędza.. Bo np my byliśmy na naukach u zakonników i ksiądz który je prowadził powiedział nam,że oni nei uznają karteczek, tylko na oświadczeniu narzeczonych.. Bo spowiedz to sprawa duszy a nie papierka...
Nie wiem jak to jest u księdza u którego ja biorę ślub.. ale i tak w zasadzie wszystko mi jedno
tak, tak oczywiście wszystko zależy od księdza i jego podejścia
ja tylko napisałam w wielkim skrócie jak to wygląda u Nas mniej więcej
wiadomo, że w spowiedzi przedślubnej czy jakiejkolwiek innej nie podpis księdza jest najważniejszy, a sama spowiedź

Stary 2010-03-22, 19:02   #2826
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
tak, tak oczywiście wszystko zależy od księdza i jego podejścia
ja tylko napisałam w wielkim skrócie jak to wygląda u Nas mniej więcej
wiadomo, że w spowiedzi przedślubnej czy jakiejkolwiek innej nie podpis księdza jest najważniejszy, a sama spowiedź
wiem wiem
Stary 2010-03-22, 20:05   #2827
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to milej podrozy przedslubnej
moze Was gdzies spotkam przypadkiem na ulicy(i nie bede wiedziala, ze to Wy )
Mieszkamy koło Galerii Krakowskiej

Ja się witam i spadam, papappapap

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2010-03-22 o 20:08
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:05   #2828
madmuazelle
BAN stały

Witam ponownie.

Zanim zaczne znów nadrabiac,to musze coś napisać. Ja wraz z tż-tem rozmawialiasmy z ta kuzynką która pracuje z mężem w drukarni ( bo to rodzinna firma ) i nam pokazywała przykłady zaproszeń i naklejek na wódke.Także,mamy zapewnione,że zrobią nam zaproszenia i naklejki na wódke,tylko musimy wysłac w wordzie jej liste gości. No,ale,że można samemu podać projekt zaporszenia,to ide powęszyć na allegro.
Kuzynka powiedziała,że ona za to nic nie chce w sensie nie będziemy musieli za to płacić,ale my na to nie pójdziemy i jej/im zapłacimy.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-03-22 o 20:08
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:29   #2829
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Black proponuję z Brazillio poczekać na Remmi jak już się ohajta to się zmówimy i oblejemy
No a moze z jeden kieliszek to byście też za mnie wypiły??? zresztą to ten sam dzień i ta sama godzina

Cytat:
Uparł się że chce kupić obrączki i już wybrałam sobie model tydzień wcześniej i rozmiar zmierzyłam a z cena to jest tak że robimy ze swojego złota i to inne kwoty.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

To chyba normalne że za akt chrztu biorą kasę od 50 do 100 zł
U nas powiedział, ze 20 zł za szt, ale jak nic nie damy to też się nic nie stanie.

Cytat:
Dziewczynki powiedzcie mi proszę czym się różni ta zwykła spowiedź od tej naszej przed ślubem bo wybieram się na pierwsza przed ślubem i strasznie się denerwuje bo nie wiem o co chodzi.proszę o radę
Cytat:
Spowiedz przedśłubna ma być swego rodzaju podsumowaniem dotychczasowego życia.. Niby nie chodzi to, że masz mówić grzechy sprzed 10 lat.. ale takie podsumowanie sobie zrób.
Jak mieszkasz z TZ w jednym domu to nie idz na pierwszą spowiedz przedślubną tylko od razu na drugą i już
nie iwem czego się spodziewać ze strony księdza ale na pewno musisz na samym początku przy tym ostatni raz u spowiedzi byłam.... powiedz że to jest pierwsza / druga spowiedz przedślubna.. Ksiądz z***ki raczej CI nie zrobi ale jak powiesz że sexisz sie z TZ albo z nim mieszkasz to możesz nie dostac rozgrzeszenia (dlatego trzeba to zrobic na spowiedzi tuz przed samym ślubem - żeby było postanowienie poprawy)
Ja np planuje zrobic tak: w piątek iść do spowiedzi po spowiedzi do domu rodziców - wtedy grzechu nie będzie

My byliśmy, powiedzieliśmy takie ogólne rzeczy, a sex przed powiedziałam, że nie dochowałam czystości do ślubu. Ksiądz o nic nie pytał, większym grzechem niż sex było niechodzenie do koscioła i usłyszeliśmy przypowieśc o synie marnotrawnym.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:39   #2830
madmuazelle
BAN stały

Nadrabiam. Jedną odpowiedz zacytuje,a na reszte odpowiem z zeszytu,bo sobie zapisałam co komu mam napisać.

Cytat:
Jeżeli bierzecie ślub w innej gminie (tak jak ja) możemy zaświadczenie załatwić w USC przy UM ale pod warunkiem, że uiścimy opłatę względem UG właściwego dla parafii w której zawieramy związek małżeński. Albo mozna iść bezpośrednio do UG (oboje)i tam oni pisza to samo zaświadczenie i to zaświadczenie tak samo do księdza i tak dalej.
Czyli
do USC z odpisem aktu urodzenia(22 zł od ręki) i kasy 88 zł z tym świstkiem do księdza.
Matko,jak sobie czytałam o tych urzedowych spraw do załatwienia,to myśle sobie omg jakie to skomplikowane.
Czyli My,bo nasz ślub konkordatowy odbędzie się w innym mieście niż nasze miejsca zamieszkania ( bo nie pochodzimy z tych samych miejscowości ) noi czyli musimy iść do naszych USC po odpis aktu urodzenia,tak?A potem udać się do UM,czy UMiG po świstek zawierający pozwolenie na wziecie slubu konkordatowego,tak?
Szaleństwo.
Stary 2010-03-22, 20:50   #2831
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Nadrabiam. Jedną odpowiedz zacytuje,a na reszte odpowiem z zeszytu,bo sobie zapisałam co komu mam napisać.

Matko,jak sobie czytałam o tych urzedowych spraw do załatwienia,to myśle sobie omg jakie to skomplikowane.
Czyli My,bo nasz ślub konkordatowy odbędzie się w innym mieście niż nasze miejsca zamieszkania ( bo nie pochodzimy z tych samych miejscowości ) noi czyli musimy iść do naszych USC po odpis aktu urodzenia,tak?A potem udać się do UM,czy UMiG po świstek zawierający pozwolenie na wziecie slubu konkordatowego,tak?
Szaleństwo.
Każde z Was idzie do USC właściwego dla Waszego miejca urodzenia, a potem idziecie do USC lub UG właściwego dla miasta lub gminy w któej bierzecie ślub Bo to ta gmina w której bierzecie ślub ma dostać Waszą kasę za ślub.
Przykład ze mnie:
moje miasto Y
gmina mojego TZ: X
gmina naszego ślubu: X
Idę do USC do Y po odpis aktu urodzenia
TZ idzie do UG X po swój odpis aktu urodzenia
we dwoje idziemy do UGX spisać dane do zaświadczenia.
Tak jak już pisałam odpis aktu urodzeni można dostać od ręki
z tego co widziałam zaświadczenie też się dostanie od ręki.
tylko trzeba pamiętać o tych cholernych opłatach. Ja swój akt już mam także teraz tylko trzeba pojechać do gminy TZ i już
Stary 2010-03-22, 21:00   #2832
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
znajomi którzy remontowali mieszkanie od wakacji 2008 właśnie zaprosili nas na parapetówkę
To się ekspresowo uwinęli z tym remontem

Cytat:
jeszcze nie jestem pewna ile wiecej zaplacimy ze wzgledu na brak koncesji, ale podobno to sa jakies grosze, wiec jestem dobrej mysli
Zapłacicie cenę brutto i do tego doliczają 2 albo 5 % (właśnie nie pamiętam dokładnie)

Cytat:
Marta powiedz swojemu TZ, że owszem Pan Młody musi mieć koszulę z długim rękawem najlepiej ze spinkami.
co do marynarki i kamizelki to ja uważam, że najlepiej żeby był marynarce jak najdłużej, ale różnie to bywa
Także tak w koszuli (i kamizelce) najlepiej całą noc a marynarka .. ile tam chcesz ale np do jakiegoś specyficznego momentu np do tortu (bo do torta musi byc w marynarce zeby na zdjeciach porzadnie wygladac.. albo do oczepin.. zależy.. ale tak nasi TZci w długim rękawie i kamizelką a w marynarce do oporu
Jak Twoj TZ chce wygladac jak jakis wypłosz na własnym weselu.. no to nie mozesz mu zabronic
ale jeśli chcesz zeby wygladal elegancko i zeby nikt mu nie powiedzial ze zapomnial sie ubrac na wlasne weslee, przypilnuj ze musi miec długi rekaw .. kamizelki nie musi a marynarke zdejmie najlepiej po torcie ( u nas tort jest kolo 21:30 - 22
Nie uważam, żeby po zdjęciu marynarki TŻ wyglądał jak wypłosz

Zadecydowaliśmy, że TŻ będzie w marynarce tak długo, jak mu się uda wytrzymać, a później zostanie w koszuli z długim rękawem.

Cytat:
Zanim zaczne znów nadrabiac,to musze coś napisać. Ja wraz z tż-tem rozmawialiasmy z ta kuzynką która pracuje z mężem w drukarni ( bo to rodzinna firma ) i nam pokazywała przykłady zaproszeń i naklejek na wódke.Także,mamy zapewnione,że zrobią nam zaproszenia i naklejki na wódke,tylko musimy wysłac w wordzie jej liste gości. No,ale,że można samemu podać projekt zaporszenia,to ide powęszyć na allegro.
Kuzynka powiedziała,że ona za to nic nie chce w sensie nie będziemy musieli za to płacić,ale my na to nie pójdziemy i jej/im zapłacimy.
No to superos

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18067280]
My byliśmy, powiedzieliśmy takie ogólne rzeczy, a sex przed powiedziałam, że nie dochowałam czystości do ślubu. Ksiądz o nic nie pytał, większym grzechem niż sex było niechodzenie do koscioła i usłyszeliśmy przypowieśc o synie marnotrawnym.[/QUOTE]

Oj chciałbym, żeby u nas też tak było

Rozmawiałam z TŻtem o butkach ślubnych i stwierdziliśmy, że odpuszczę sobie łażenie po sklepach i od razu pojedziemy do tego producenta, u którego sobie można zaprojektować butki

Jak na razie to chyba wybiorę coś takiego:
Krój jak na 1 zdjęciu (bez kokardki)
I aplikacja taka jak ta pierwsza z lewej
Obcas jak na 3 fotce

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-03-22 o 21:01
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:07   #2833
Konto usunięte

Wyjełam pranie i krzyczę o kur.....
Biegnie TŻ i pyta co sie stało, widzi co mam w rękach i woła "moja ulubiona koszulka..."
Myślicie, że to było okrzyk radości, że sie ufarbowały jej paseczki na różowo???
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:10   #2834
BlackAngel
Adwokat diabła

Aaś, ok ok. Tylko abym nie uschła z braku alkoholu

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:13   #2835
Martoolka87
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18068560]Wyjełam pranie i krzyczę o kur.....
Biegnie TŻ i pyta co sie stało, widzi co mam w rękach i woła "moja ulubiona koszulka..."
Myślicie, że to było okrzyk radości, że sie ufarbowały jej paseczki na różowo???[/QUOTE]

Wydaje mi się, że bardzo się ucieszył
Mam nadzieję, że jakimś cudem postanowi Cię jednak nie udusić
A tak serio to może vanish pomoże? Albo jakiś inny odplamiacz? Na przykład niemieckie mydełko do zadań specjalnych
Stary 2010-03-22, 21:16   #2836
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że bardzo się ucieszył
Mam nadzieję, że jakimś cudem postanowi Cię jednak nie udusić
A tak serio to może vanish pomoże? Albo jakiś inny odplamiacz? Na przykład niemieckie mydełko do zadań specjalnych
A nie pogorszę sytuacji vanishem?? Bo może jednak mu sie spodoba ten róż????
Stary 2010-03-22, 21:20   #2837
Martoolka87
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18068853]A nie pogorszę sytuacji vanishem?? Bo może jednak mu sie spodoba ten róż????[/QUOTE]

No nie wiem... Chyba nie powinien zniszczyć kolorków, ale pewności nie mam. Ostatnio zastosowałam vanish na TŻtowej czarnej bluzie z białym paskiem, ale nalałam go tylko na to białe i było ok.
Róż jest teraz bardzo modny, szczególnie w odcieniu fuksji
Stary 2010-03-22, 21:47   #2838
Konto usunięte

Cytat:
No nie wiem... Chyba nie powinien zniszczyć kolorków, ale pewności nie mam. Ostatnio zastosowałam vanish na TŻtowej czarnej bluzie z białym paskiem, ale nalałam go tylko na to białe i było ok.
Róż jest teraz bardzo modny, szczególnie w odcieniu fuksji
Też mu to mówię... ale jakoś chyba nie dociera
Stary 2010-03-22, 21:54   #2839
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Każde z Was idzie do USC właściwego dla Waszego miejca urodzenia, a potem idziecie do USC lub UG właściwego dla miasta lub gminy w któej bierzecie ślub Bo to ta gmina w której bierzecie ślub ma dostać Waszą kasę za ślub.
Przykład ze mnie:
moje miasto Y
tylko trzeba pamiętać o tych cholernych opłatach. Ja swój akt już mam także teraz tylko trzeba pojechać do gminy TZ i już
Hmmm wiem, że to prosto napisałaś, ale ja dziś nie kumam nic i niepotrafię tego przestawic na nasz przykład.Możesz mi powiedzieć, czy dobrze rozumuję?

Ja miasto X, (tu załatwiamy papierologię koscielną i dostajemy licencję do Z)
Tż miasto Y,
ślub konkordatowy w miasteczku Z

Ja idę do siebie po akt ur., Tż do siebie po swój, potem razem idziemy do Urzędu w miasteczku Z, opłacamy te ok.90zł, spisujemy oświadczenia i dostajemy akty małżeństwa?
Stary 2010-03-22, 22:06   #2840
madmuazelle
BAN stały

Jestem ponownie,zniknełam bo zagapiłam się oglądając filmiki na youtubie.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Hmmm wiem, że to prosto napisałaś, ale ja dziś nie kumam nic i niepotrafię tego przestawic na nasz przykład.Możesz mi powiedzieć, czy dobrze rozumuję?
Widze,że nie tylko ja nie kumata.
No,ale po drugim poście/tłumaczeniu ewy zajrzyłam co gdzie i jak,po co na co i dlaczego.

Cytat:
Przykład ze mnie:
moje miasto Y
Dziękuje za cierpliwość i tłumaczenie. Teraz już kumam co i jak

Cytat:
No to superos
A no superos. Jednak z poszukaniem projektu na zaporszenie poczekam na tż-ta,w domysle że jutro się zobaczy.

Ps.No,fajne butki.

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18068560]Wyjełam pranie i krzyczę o kur.....
Myślicie, że to było okrzyk radości, że sie ufarbowały jej paseczki na różowo???[/QUOTE]
No to ladnie. Możesz powiedzieć tż-towi,że róż jest zawsze w modzie.
Stary 2010-03-22, 22:18   #2841
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie, ze to nie ta sama firma, aczkolwiek modele butow (jak i w wielu tanecznych sklepach) sa praktycznie takie same troche to dziwne, ale moze nikt nie ma praw autorskich ani niczego takiego do projektu i tak sobie wszyscy szyja takie same

mnie kusi 7cm teraz mam na kursie tanga 6cm i wydaje mi sie, ze na 7 spokojnie dalabym rade

w ogole od czasu do czasu kusza mnie butki z takiego jednego sklepu ze slubnymi butami w Krk (ostatnio takie http://slub-wesele.com/forum/download.php?id=2395), ale na razie sie nie daje wygoda uber alles
śliczne te buty, ale ja sie jakoś nastawiłam od dawna na taneczne; poza tym muszę mieć zapinane bo mam bardzo szczupłe stopy

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18069866]Też mu to mówię... ale jakoś chyba nie dociera [/QUOTE]
Zupełnie nie rozumiem dlaczego Mój byłby zachwycony
Stary 2010-03-22, 22:22   #2842
Anouk.
BAN stały

Jako zupełnie nowa i zielona w wątku, witam Was wszystkie głębokim ukłonem
jestem przyszłą małżonką, data ślubu 4 wrzesnia 2010
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:24   #2843
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość
cześć
jak tam przygotowania?? Napisz coś o Was, bo my czasami ciekawe jesteśmy

chociaż nienawidzę papierosów, to przyznam, że masz intrygujący avatar

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2010-03-22 o 22:25
Stary 2010-03-22, 22:28   #2844
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
No to witam serdecznie nową wrześniową ( ) PMke 2010.
Stary 2010-03-22, 22:35   #2845
Anouk.
BAN stały

od dawna nie palę, jedyny dymek jaki mi towarzyszy to ten avatar No i czasem spalone tosty.

jesteśmy razem od 5 lat, zaręczeni od ponad roku ale dopiero się obudziliśmy ze przydałoby się poważnie zająć przygotowaniami do ślubu
TŻ pochodzi z południa Polski, ja mieszkałam ostatnio w Krakowie przez 7 lat, a aktualnie... zlądowaliśmy u moich rodziców , między pomorzem a mazurami. Chwilowo załamka, ale do września musimy wytrzymać, potem zamieszkamy w 3-mieście.

Przygotowania rozpoczęte: zamówiony zespół, fotograf, kamerzysta, sala; kupiona sukienka dla mnie i kamizelka dla TŻ
Stary 2010-03-22, 22:42   #2846
madmuazelle
BAN stały

Anouk,tekst ze spalonymi tostami dobry. Rozgość się tu wygodnie i udzielaj się często ( w miare mozliwości )
Stary 2010-03-22, 22:47   #2847
lusmarija
Wtajemniczenie

ja mówię grzecznie papa

Stary 2010-03-22, 22:49   #2848
Anouk.
BAN stały

Taki mam zamiar

A z praktycznych pytań: jaką wódkę kupujecie na wesele?
Ja mam chrapkę na Pana Tadeusza (ładna butelka i podobnoż wódka dobra, choć ja tam smakoszem nie jestem). Szukam w związku z tym jakiegoś zagłębia z niższymi cenami w okolicy Gdańska/Olsztyna.
Gdzie Wy kupujecie alkohol na wesele: Makro, Carrefour etc?

Szukam tez przyzwoitej fryzjerki i makijażystki, które dojadą do pipidówy, w której biorę ślub
Stary 2010-03-22, 22:50   #2849
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ps.No,fajne butki.
Dziękować

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Zupełnie nie rozumiem dlaczego Mój byłby zachwycony

Cytat:
Witam

Cytat:
Przygotowania rozpoczęte: zamówiony zespół, fotograf, kamerzysta, sala; kupiona sukienka dla mnie i kamizelka dla TŻ
Pokaż sukienkę

Nie było mnie dłuższą chwilę, bo zajęłam się przeglądaniem 6 albumów i 1 kartonika ze zdjęciami, które przywiozłam od rodziców
Wybieram zdjęcia do fotoksiążki, którą damy im w prezencie na podziękowanie, a przy okazji mam niezły ubaw Rodzice myślą, że wzięłam te albumy, bo chcę wybrać fotki na wstęp do filmiku ślubnego
Stary 2010-03-22, 22:53   #2850
madmuazelle
BAN stały

Przeglądam sobie na allegro zaproszenia noi eh są bardzo,nawet bardzo fajne. Coś czuje,że ciężko się będzie zdecydować na projekt.Kuzynka tż-ta pokazywała przykłady zaproszen,mi się podobało zaporszenie z kokardeczką,3 częściowe-rozkładane.W pierwszej części bylo zdjęcie,w drugiej wierszyk,a w 3 gdzie co i jak,jakoś tak. Zaś tż-towi spodobało się zaproszenie ala kartka z kalendarza,no mi nie bardzo to zaproszenie się podobało.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Anouk,my prawdopodobnie bedziemy kupować wódke żołądkową de luxe.No,ale zobaczymy,okaże się w czerwcu bo wtedy zamerzamy kupić.

lus,dobrej nocy ci życze.

Marto,ależ prosze bardzo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości