|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
no i niektórzy jeszcze mówią, że jest to taka spowiedź z całego wcześniejszego życia ![]() i po spowiedzi ksiądz Ci wpisuję w indeks, datę (chyba) i się podpisuję, bez tego nie udzielą Ci ślubu
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
Nie wiem jak to jest u księdza u którego ja biorę ślub.. ale i tak w zasadzie wszystko mi jedno
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co ja ogólnie wiem kiedy pójść że dać ta kartkę.co mówią tylko mam problem z seksem co powiedzieć jak powiedzieć i jak na to ksiądz zareaguje?
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Jak co powiedzieć, POwiedzieć, żetak uprawia się sex z nim. ja jak powiedziałam, to sie mnie spytał czy my jesteśmy w związku (wtedy nie bylismy narzeczonymi) a jak mu poweidzialam ze no nie jestesmy zareczeni ale palnujemy slub.. no to on ze no w kazdej chwili to sie moze rozpasc wiec czy ja wiem co ja robie i tak dalej..a jak moze zareagowac.. noe przecież na ciebie nie nakrzyczy (choc i tacy sie zdarzaja)najwyzej nie daci rozgrzeszenia.. no to wtedy idz do innego i tyle nie ma prawa ci nic powiedziec poza tym, ze córko źle robisz zmien sie i daje ci rozgrzeszenie albo nie.. nie ma prawa tak na prawde nie dac ci rozgrzeszenia a jak ci nie daje rozgrzeszenia to to jest tylko i wylacznie jego zla wola (tak nam powedzial ten ksiadz prowadzacy nauki przedmalzenskie)
|
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tylko napisałam w wielkim skrócie jak to wygląda u Nas mniej więcej ![]() wiadomo, że w spowiedzi przedślubnej czy jakiejkolwiek innej nie podpis księdza jest najważniejszy, a sama spowiedź
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się witam i spadam , papappapap
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2010-03-22 o 20:08 |
|
|
|
|
#2828 |
|
BAN stały
|
Witam ponownie.
![]() Zanim zaczne znów nadrabiac,to musze coś napisać. Ja wraz z tż-tem rozmawialiasmy z ta kuzynką która pracuje z mężem w drukarni ( bo to rodzinna firma ) i nam pokazywała przykłady zaproszeń i naklejek na wódke.Także,mamy zapewnione,że zrobią nam zaproszenia i naklejki na wódke,tylko musimy wysłac w wordzie jej liste gości. No,ale,że można samemu podać projekt zaporszenia,to ide powęszyć na allegro. ![]() Kuzynka powiedziała,że ona za to nic nie chce w sensie nie będziemy musieli za to płacić,ale my na to nie pójdziemy i jej/im zapłacimy. Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-03-22 o 20:08 |
|
|
|
#2829 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My byliśmy, powiedzieliśmy takie ogólne rzeczy, a sex przed powiedziałam, że nie dochowałam czystości do ślubu. Ksiądz o nic nie pytał, większym grzechem niż sex było niechodzenie do koscioła i usłyszeliśmy przypowieśc o synie marnotrawnym. |
||||
|
|
|
#2830 | |
|
BAN stały
|
Nadrabiam.
Jedną odpowiedz zacytuje,a na reszte odpowiem z zeszytu,bo sobie zapisałam co komu mam napisać. ![]() Cytat:
Czyli My,bo nasz ślub konkordatowy odbędzie się w innym mieście niż nasze miejsca zamieszkania ( bo nie pochodzimy z tych samych miejscowości ) noi czyli musimy iść do naszych USC po odpis aktu urodzenia,tak?A potem udać się do UM,czy UMiG po świstek zawierający pozwolenie na wziecie slubu konkordatowego,tak? Szaleństwo. |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład ze mnie: moje miasto Y gmina mojego TZ: X gmina naszego ślubu: X Idę do USC do Y po odpis aktu urodzenia TZ idzie do UG X po swój odpis aktu urodzenia we dwoje idziemy do UGX spisać dane do zaświadczenia. Tak jak już pisałam odpis aktu urodzeni można dostać od ręki z tego co widziałam zaświadczenie też się dostanie od ręki. tylko trzeba pamiętać o tych cholernych opłatach. Ja swój akt już mam także teraz tylko trzeba pojechać do gminy TZ i już
|
|
|
|
|
#2832 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zadecydowaliśmy, że TŻ będzie w marynarce tak długo, jak mu się uda wytrzymać, a później zostanie w koszuli z długim rękawem. Cytat:
![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18067280] My byliśmy, powiedzieliśmy takie ogólne rzeczy, a sex przed powiedziałam, że nie dochowałam czystości do ślubu. Ksiądz o nic nie pytał, większym grzechem niż sex było niechodzenie do koscioła i usłyszeliśmy przypowieśc o synie marnotrawnym.[/QUOTE] Oj chciałbym, żeby u nas też tak było ![]() Rozmawiałam z TŻtem o butkach ślubnych i stwierdziliśmy, że odpuszczę sobie łażenie po sklepach i od razu pojedziemy do tego producenta, u którego sobie można zaprojektować butki ![]() Jak na razie to chyba wybiorę coś takiego: Krój jak na 1 zdjęciu (bez kokardki) I aplikacja taka jak ta pierwsza z lewej Obcas jak na 3 fotce Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-03-22 o 21:01 |
||||
|
|
|
#2833 |
|
Konto usunięte
|
Wyjełam pranie i krzyczę o kur.....
Biegnie TŻ i pyta co sie stało, widzi co mam w rękach i woła "moja ulubiona koszulka..." Myślicie, że to było okrzyk radości, że sie ufarbowały jej paseczki na różowo??? |
|
|
|
#2834 |
|
Adwokat diabła
|
Aaś, ok ok. Tylko abym nie uschła z braku alkoholu
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18068560]Wyjełam pranie i krzyczę o kur.....
Biegnie TŻ i pyta co sie stało, widzi co mam w rękach i woła "moja ulubiona koszulka..." Myślicie, że to było okrzyk radości, że sie ufarbowały jej paseczki na różowo???[/QUOTE] Wydaje mi się, że bardzo się ucieszył ![]() Mam nadzieję, że jakimś cudem postanowi Cię jednak nie udusić ![]() A tak serio to może vanish pomoże? Albo jakiś inny odplamiacz? Na przykład niemieckie mydełko do zadań specjalnych
|
|
|
|
#2836 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18068853]A nie pogorszę sytuacji vanishem?? Bo może jednak mu sie spodoba ten róż????
No nie wiem... Chyba nie powinien zniszczyć kolorków, ale pewności nie mam. Ostatnio zastosowałam vanish na TŻtowej czarnej bluzie z białym paskiem, ale nalałam go tylko na to białe i było ok. Róż jest teraz bardzo modny, szczególnie w odcieniu fuksji |
|
|
|
#2838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miasto X, (tu załatwiamy papierologię koscielną i dostajemy licencję do Z) Tż miasto Y, ślub konkordatowy w miasteczku Z Ja idę do siebie po akt ur., Tż do siebie po swój, potem razem idziemy do Urzędu w miasteczku Z, opłacamy te ok.90zł, spisujemy oświadczenia i dostajemy akty małżeństwa?
|
|
#2840 | ||
|
BAN stały
|
Jestem ponownie,zniknełam bo zagapiłam się oglądając filmiki na youtubie.
![]() Cytat:
![]() No,ale po drugim poście/tłumaczeniu ewy zajrzyłam co gdzie i jak,po co na co i dlaczego. ![]() Cytat:
Dziękuje za cierpliwość i tłumaczenie. ![]() A no superos. Jednak z poszukaniem projektu na zaporszenie poczekam na tż-ta,w domysle że jutro się zobaczy. ![]() Ps.No,fajne butki. ![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18068560]Wyjełam pranie i krzyczę o kur..... Biegnie TŻ i pyta co sie stało, widzi co mam w rękach i woła "moja ulubiona koszulka..." Myślicie, że to było okrzyk radości, że sie ufarbowały jej paseczki na różowo???[/QUOTE] No to ladnie.
|
||
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18069866]Też mu to mówię... ale jakoś chyba nie dociera Zupełnie nie rozumiem dlaczego
|
|
#2842 |
|
BAN stały
|
Jako zupełnie nowa i zielona w wątku, witam Was wszystkie głębokim ukłonem
![]() jestem przyszłą małżonką, data ślubu 4 wrzesnia 2010 |
|
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak tam przygotowania?? Napisz coś o Was, bo my czasami ciekawe jesteśmy ![]() chociaż nienawidzę papierosów, to przyznam, że masz intrygujący avatar
* ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... Edytowane przez lusmarija Czas edycji: 2010-03-22 o 22:25 |
|
|
|
|
#2844 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2845 |
|
BAN stały
|
od dawna nie palę, jedyny dymek jaki mi towarzyszy to ten avatar
No i czasem spalone tosty.jesteśmy razem od 5 lat, zaręczeni od ponad roku ale dopiero się obudziliśmy ze przydałoby się poważnie zająć przygotowaniami do ślubu TŻ pochodzi z południa Polski, ja mieszkałam ostatnio w Krakowie przez 7 lat, a aktualnie... zlądowaliśmy u moich rodziców Przygotowania rozpoczęte: zamówiony zespół, fotograf, kamerzysta, sala; kupiona sukienka dla mnie i kamizelka dla TŻ |
|
|
|
#2846 |
|
BAN stały
|
Anouk,tekst ze spalonymi tostami dobry.
|
|
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mówię grzecznie papa
|
#2848 |
|
BAN stały
|
Taki mam zamiar
A z praktycznych pytań: jaką wódkę kupujecie na wesele? Ja mam chrapkę na Pana Tadeusza (ładna butelka i podobnoż wódka dobra, choć ja tam smakoszem nie jestem). Szukam w związku z tym jakiegoś zagłębia z niższymi cenami w okolicy Gdańska/Olsztyna. Gdzie Wy kupujecie alkohol na wesele: Makro, Carrefour etc? Szukam tez przyzwoitej fryzjerki i makijażystki, które dojadą do pipidówy, w której biorę ślub
|
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
Cytat:
Cytat:
![]() Nie było mnie dłuższą chwilę, bo zajęłam się przeglądaniem 6 albumów i 1 kartonika ze zdjęciami, które przywiozłam od rodziców ![]() Wybieram zdjęcia do fotoksiążki, którą damy im w prezencie na podziękowanie, a przy okazji mam niezły ubaw Rodzice myślą, że wzięłam te albumy, bo chcę wybrać fotki na wstęp do filmiku ślubnego
|
||
|
|
|
#2850 |
|
BAN stały
|
Przeglądam sobie na allegro zaproszenia noi eh są bardzo,nawet bardzo fajne.
Zaś tż-towi spodobało się zaproszenie ala kartka z kalendarza,no mi nie bardzo to zaproszenie się podobało. ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Anouk,my prawdopodobnie bedziemy kupować wódke żołądkową de luxe.No,ale zobaczymy,okaże się w czerwcu bo wtedy zamerzamy kupić. ![]() lus,dobrej nocy ci życze. ![]() Marto,ależ prosze bardzo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Dziękuje za cierpliwość i tłumaczenie.
teraz mam na kursie tanga 6cm i wydaje mi sie, ze na 7 spokojnie dalabym rade
wygoda uber alles