Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 18:14   #4501
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Limeta, świetnie że dzidzi zdrowe!
Co do wózków... bexa odpada, bo jak mozna wózek nazywac "beksa"?! a ten chico drogi jak chol...ra a jego design średnio mi podchodzi...
Mi osobiscie najbardziej podobaja sie wozki MUSTY i ABC design... ale ich ceny porazajace... no i tez chcialabym nowy wozek... jak juz pisalam kiedys wczesniej, nie chce miec wszystkiego "po kims", powod prozaiczny - po prostu nie bo nie i kropka
Ja tez chcialabym juz znac płec dziecka... dzis bylam w C&A i widzialam takie cudne body za 12 zl od szutki, tylko w ogole nie mam pojecia w jakim rozmiarze powinno sie takie ciuszki kupowac...? Czy doswiadczone mamy moglyby mi słuzyc radą?

Kalex witamy w naszym gronie
ja miałam dla moich ciuszki 56 i pierwszy chodził 2 iesiace, drugi w tych samych koło 2 miesięcy,a trzeci 3,5 miesiaca, ciuszki 56 były wieeeelki koleznaka poratowąła mnie ciuszkami chyba 44-50 i w nich chodził młody 2 miesiące ale ja rodze małe i drobne dzieci, bo jescze nigdy dłużej niż 37 tygodni nie wytrzymałam
Stary 2010-03-22, 18:29   #4502
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ale ten wózek Chicco waży z gondolą ponad 16kg...

.... i to kolejny powod dlaczego wole Twoja propozycje Nika
espiro vector 4 air rządzi

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-03-22 o 18:44
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 18:33   #4503
Jaga1111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Przecież to było oczywiste,że wszystko w porządku będzie
Cieszę sie z Tobą i gratuluję synia

Kolejny facecik na forum Też bym chciała,ale coś czuję,że to Ona
gratki ze synek..... a chdz 1 dziecko by chciala synka

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
witam,
dopiero teraz zobaczyłam ten wątek, więc się do niego dopisuję

dra, Lisica1 - witajcie

termin porodu wg OM mam wyznaczony na 22.10.2010 r. moje dane: Kamila, 26 lat

póki co jestem w 10 tygodniu ciąży i meczę się masakrycznie z nudnościami i wymiotami ledwo już daje radze - dziś rozpoczął się 4 tydzień nieustannej trwającej (od rano do nocy, i w nocy...) rewolucji. Jestem już u kresu sił, ledwo chodzę, prawie non stop leżę z braku sił, lub leżenie zamieniam na wizyty w łazience, gdzie już łzy lecą mi jak grochy.
Wszyscy mnie pocieszają, że to minie jak się zacznie II trymestr, czyli jeszcze minimum gdzieś 3 tygodnie takich sensacji mnie czekają heh, a co będzie jak tak szybko nie miną?
witaj...widze ze tp, miesiac po mnie....

hejka

Ja jakos brak czasu i mdlosci i samopoczucie zeby czesciej wchodzic na wiziaz..Mam nadziej ze wybaczycie/??
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:01   #4504
martucha84
Zakorzenienie

KOPNELO MNIE ale boskie uczucie
juz wiem co to znaczy jak mi mowioo.. "jak kopnie to bedziesz wiedziala ze to to" hihihi bosko
19 tydzien i 4 dzien
Stary 2010-03-22, 19:07   #4505
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
juz wiem co to znaczy jak mi mowioo.. "jak kopnie to bedziesz wiedziala ze to to" hihihi bosko
19 tydzien i 4 dzien
Wow, super
W ogóle fajnie, że wszystkie jesteście takie żywotne, ja od tygodnia umieram... Co dziennie głowa mi pęka i wszystko mnie złości... Myślałam, że to mnie już ominęło, a tu się chyba dopiero zaczyna... Na razie muszę się izolować od ludzi bo jestem po prostu niemiła
Stary 2010-03-22, 19:11   #4506
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
yncan - witam również, do jakiego gina w Kielcach chodzisz?
Chodzę na nfz do kobietki przyjmującej w przychodni na Podkarczówce (ul.Kryształowa) - Anna Salwowska. Bardzo sympatyczny lekarz. Ale np pierwsze usg robiłam prywatnie u radiologa, w zeszłym tygodniu kolejne (prywatnie) u innej ginekolog, a na następne pójdę do jeszcze innego, bo to będzie usg połówkowe i chcemy z mężem iść na 4d (dr Rogula najprawdopodobniej), a moja ginekolog nie ma najlepszego sprzętu niestety. Ale stwierdziłam, że skoro wszystko jest w porządku, to prywatny gin mi nie potrzebny, tylko właśnie za usg wolę zapłacić i widzieć więcej ^^
Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o ciuszki to każą niby kupować rozmiar 56 ale np mojej koleżanki dziecko urodziło się długie na 59 cm i dupa były za małe dlatego ja chyba kupie od razu na 62
może kupie dwa kompleciki tylko na 56 a reszte większe bo się urodzi mniejsze i te ciuszko będą za duże a najwyzej jak te 56 będą dobre to Tż pójdzie kupic jeszcze pare na 56
Ja jeszcze nie wiem od jakiego rozmiaru zacznę. Rozczulają mnie te maciupeńkie ciuszki, więc się pewnie nie oprę i kupię choć jedną sztukę

martucha84, przez Ciebie coraz bardziej się nie mogę doczekać kopniaka od swojego maleństwa :P

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-03-22 o 19:13
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:09   #4507
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Abz to ty już znasz płeć?
tak, w środę gin mi powiedział, ale to narazie tylko CHYBA CHŁOPAK

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a co do nalesniczków mniam mniam.. ja szykuję się od paru dni do gofrów, zna któraś jakiś dobry przepis na chrupiące goferki????Będe wdzieczna
Chciałam podać, ale nie moge znaleźć. Podawałam ten przepis na wątku planowania, ale nie pamiętam w której części

Kalex witaj

Cytat:
19 tydzien i 4 dzien
zazdroszczę

U mnie chyba powoli powiększa sie brzuch, jeszcze troszkę i może zacznie być widoczny to wstawię fotkę

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:24   #4508
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
ja szykuję się od paru dni do gofrów, zna któraś jakiś dobry przepis na chrupiące goferki????Będe wdzieczna
Znalazłam Staaary przepis dołączony do staaarej gofrownicy "od ruskich" Ale goferki pycha:
Gofry holenderskie
Przepis na około 16 gofrów
Składniki:
300g mąki wrocławskiej
0,5l mleka
50g cukru pudru
szczypta soli
100g masła
2 jaja
15g proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki dobrze zmiksować, otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego. Piec ok 3min (w tej staaarej gofrownicy, w innej trzeba chyba "na oko")
Goferki są naprawdę pyszne i chrupiące. Mamcia od lat takie robi. Aż sama nabrałam ochoty
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 20:31   #4509
NoWaJa85
Raczkowanie

GG do NoWaJa85

Witam jak mówiłam dodaję fotki bliźniąt sprzed 2 tygodni
Przepraszam za jakość ale nie mam na stanie skanera.
Następnym razem poproszę gina. by mi to dał na pendrive
Stary 2010-03-22, 21:03   #4510
szokoladka74
Raczkowanie

ycnan- ale mi jęzor wisi na te goferki ...

Cytat:
Napisane przez NoWaJa85 Pokaż wiadomość
Boskie! I ta słodka buźka na drugim zdjęciu

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:10   #4511
dash
Raczkowanie

Cytat:
19 tydzien i 4 dzien
Ale super!!! GRATULUJĘ pierwszego kopniaczka! Ja już nie mogę się doczekać, ale jeszcze troszkę, jestem w 14tc, więc może niedługo...
U mnie dużo lepiej psychicznie, nie mam już takiego doła, nie wiem czy to pogoda, czy II trymestr... także nie martwcie się "Zdołowane" trzymam kciuki, aby u Was też minęło
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:27   #4512
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie go ogladalam. A czy jak dziecko bedzie wieksze to ten stopien(?) na nozki nie bedzie za maly? Zastanawiam sie nad kupnem wozka, zamiast brac od brata Zastanowilismy sie z TZ i dlatego, ze planujemy nastepne za jakies 2 lata to juz lepiej miec swoj wozek, niz pozniej kupowac .
Zastanawiam sie nad espiro vector 4 air, ale tego schodka, stopnia czy jak to sie zwie? troche sie boje.

Martucha Gratuluje kopniaka!!!

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
dodaję fotki bliźniąt sprzed 2 tygodni
Super, pomimo tego, ze slabo widac. Gratulacje. Straaasznie dlugo sie nie wypowiadalas
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 21:48   #4513
Weronisia
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o rozmiary ciuszków, to ja będę kupować na 62cm, a na 56 kupię może ze 2-3 komplety, bo dziecko bardzo szybko z nich wyrasta.
Moja córka urodziła się z długością 56 cm i w takim rozmiarze mieściła się max 2 tygodnie. Aż żal było, bo niektórych ciuszków nawet nie zdążyła przymierzyć.
Młody urodził się długi na 52 cm, a więc dla niego 56 cm było idealne na jakiś miesiąc.
Dlatego teraz nie nastawiam się na wielkie ilości w rozm. 56, bo szkoda kasy.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 23:42   #4514
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Yeah to są my już dwie espirówy vectorówy
Mojej mężowinie też się spodobał. A dziś mamcia stwierdziła, że się z babcią na wózek złożą... z tym, że ja wiem jaki to dla Nich wydatek i zaproponowałam, że złożymy się w trójkę. Co prawda mam już na to pieniążki przeznaczone, ale wiem ile to dla Nich znaczy, z resztą dla mnie też

Mamcia przywiozła mi te ciuszki od siory... szok, jakie maleńkie czapeczki, rękawiczuszki...buciki... aż się poryczałam

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

NoWaJa piękne nie umiałam sobie takiej "podwójnej radości" w brzuszku wyobrazić, ale przeszło to wszelkie moje oczekiwania

martucha wow, super

Shinee, mszu znalazłam jeszcze lżejszą wersję 4lite i jest tam napisane, że podnóżek jest regulowany

http://www.90n.pl/sklep/product/p/12...tor,4,lite.asp
Fajnie też, że można przekładać siedzisko przodem i tyłem do kierunku jazdy i ta wersja waży tylko 7,5kg
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 07:44   #4515
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A ja Ci się nie dziwię, sama chcę kupić nowy i nie chcę żadnego używanego, ani od rodzinki ani żadnego innego. Tylko ostatnio się dowiedziałam, że teściowie chcą sponsorować, bo poprzednim wnukom też kupowali, więc chociaż ten wydatek z głowy
mnie mama choćby chciała to raczej nie jest w stanie się dorzucić. No a teściowie i tak sporo nam dokładają do kupna mieszkania, więc raczej będziemy wszystko kupować sami..

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
A u mnie wzdęcia-gigant. Chyba połowa mojego brzucha to powietrze
Czy znacie coś oprócz Espumisanu (i zamienników) ?
koperek, majeranek, rumianek chyba też. Albo położyć się na brzuchu i trochę pobujać (poważnie mówię)
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
skoro wszystko jest w porządku, to prywatny gin mi nie potrzebny, tylko właśnie za usg wolę zapłacić i widzieć więcej ^^
ja póki co tak samo robię

Cytat:
Znalazłam Staaary przepis dołączony do staaarej gofrownicy "od ruskich" Ale goferki pycha:
Gofry holenderskie
Przepis na około 16 gofrów
Składniki:
300g mąki wrocławskiej
0,5l mleka
50g cukru pudru
szczypta soli
100g masła
2 jaja
15g proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki dobrze zmiksować, otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego. Piec ok 3min (w tej staaarej gofrownicy, w innej trzeba chyba "na oko")
Goferki są naprawdę pyszne i chrupiące. Mamcia od lat takie robi. Aż sama nabrałam ochoty
gofry pewnie pyszne, zwłaszcza, jeżeli robicie je w starej gofrownicy. Te, które sprzedają obecnie mają z reguły niższą temperaturę i gofry już nie wychodzą takie fajne chrupiące

Dzisiaj po pracy idę na kontrolę (o ile znowu nie zadzwonią, że pani doktor dzisiaj nie przyjmuje)

Miłego dnia wszystkim
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 07:51   #4516
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Znalazłam Staaary przepis dołączony do staaarej gofrownicy
Dziękuje chyba dziś skorzystam i zrobie do tego bita smietana i truskawki

Cytat:
Dzidzie sa superowe Na drugiej fotce ładnie buzia wyszła Moze to dziewuszka
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
tak, w środę gin mi powiedział, ale to narazie tylko CHYBA CHŁOPAK
hehe super, że już coś tam wiesz NIEBIESKO na naszej liście będzie, same chłopaczki
ALe Nasze dziewuszki już niedługo się ujawnią hehehe

Cytat:
19 tydzien i 4 dzien
SUPER Martuś, tez bym chciała wiedziec co to znaczy jak na razie mam jakies bulgotanie w brzuszku, ale wiem, że to nie to Poczekam, zobaczę

Nikuś ale fajnie, że masz tyle ciuszków ja jeszcze nie mam nic. I raczej nic od nikogo nie dostane, bo w sumie wśród moich znajomych to my pierwsi będziemy mieli BOBO;-)
Może 7kwietnia moja niunia się ujawni i będę wiedziała co siedzi w brzuszku i zacznę coś kupowaćJuż się nie mogę doczekac..

Miłego dzionka dziewczynki- ladnie za oknem -słonko swieci ah, aż na spacerek chce się gdzieś wyjść
Stary 2010-03-23, 07:56   #4517
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

cześć dziewuszki.
Poranek w Krakowie bardzo mglisty i pochmurny, ale już wychodzi słoneczko
Ja wczoraj zaszalałam i poszłam do fryzjera Ufarbowałam włosy i ścięłam dość radykalnie Ale bardzo jestem zadowolona.
Piszecie dużo o Wózkach i ja też jestem zwolennikom nowego. Moja siostra kupiła uzyway i łdnie wyglądał a zacząl się sypać bardzo szybko. Ona kupiła uzywany dla 3 dziecka bo więcej nie planuje. Ja chce nowy bo pierwsze dzidzi i jak coś to dla kolejnego będzie Jesli chodzi o ubranka to nic nie kupuje bo mam dwa wielkie pudła ciuszków po siostreńcu który ma teraz 3 latka i siostra skrupulatnie mi wszytko zostawia .A jak patrzyłam na e ciuszki to tam chyba już dwie wyprawki są a bardzo dużo ciuszków jeszcze z metkami jest bo jak wiadomo dzidzie szybko rosną. Choć nie wieże że nic nie kupie bo już w niektórych sklepach oprzeć się nie mogę

Dziewczyny ja mam do was jeszcze pytanie bo u mnie leci 11tc i ja tak dużo sikam że wczoraj to sobie zaczęłam liczyć i koło 20 razy byłam heheh Ja wiem że jet ucisk na pęcherz ale to co ja wyczyniam to szok Wy też tyle siusiacie?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:16   #4518
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ale ten wózek Chicco waży z gondolą ponad 16kg...

ooo to chyba zrezygnuje....

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

kalex, ycan ja tez jestem z kielc
ja chodzę do roguli ma rzeczywiscie dobry srzęt jeśli chodzi o usg
ja zmieniam go na kowalskiego ide w piatek, bo nie chcial mi zrobic pomiarow dziecka miedzy 11-a 14 tyg, kazal dopiero przyjsc w 16 a to juz za pozno i jakos tak mnie zrazil tym do siebie.
Dzien pozniej zadzwonilam do kowalskiego i kazal mi przyjsc koniecznie w 13 tyg i ide... takze jesli chodzi o usg to rogula na plus ale tylko usg

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:16   #4519
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Limetko toż ta informacja to miód na me serce, gratuluję:jup i: więc teraz nic tylko cieszyć się ciążą Jak to stare porzekadło mówi.....nadgorliwość gina gorsza od faszyzmu tak więc ja olewam wszystkie pappy sraty i tylko za tydzień zwykłe USG zrobię
ja tez nie robie zadnej przeziernosci ani nic - niech sie dzieje wola Boga
usunac i tak bym nie usunela, choc tez nie wiem, czy sama bym takie chore dziecko wychowala modle sie tylko, zeby wszystko bylo dobrze i mam nadzieje, ze Bozia pomoze
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
mam ten sam problem.. byłam dzisiaj na seminarium i znowu wszystko źle..
u mnie jest ten probelm, ze promotorka sobie nas zlala i nie przyjezdza na zjazdy, nie odpowiada na maile nikt sie tuz przed obrona rzecz jasna na nia nie poskarzy i tak brniemy nie wiadomo gdzie
Cytat:
19 tydzien i 4 dzien
ale Ci zazdroszcze
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wow, super
W ogóle fajnie, że wszystkie jesteście takie żywotne, ja od tygodnia umieram... Co dziennie głowa mi pęka i wszystko mnie złości... Myślałam, że to mnie już ominęło, a tu się chyba dopiero zaczyna... Na razie muszę się izolować od ludzi bo jestem po prostu niemiła
wiosna za pasem i jak slonko bedzie to humorki tez lepsze beda
Cytat:
ale cudaki
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki.
Poranek w Krakowie bardzo mglisty i pochmurny, ale już wychodzi słoneczko
Ja wczoraj zaszalałam i poszłam do fryzjera Ufarbowałam włosy i ścięłam dość radykalnie Ale bardzo jestem zadowolona.
Piszecie dużo o Wózkach i ja też jestem zwolennikom nowego. Moja siostra kupiła uzyway i łdnie wyglądał a zacząl się sypać bardzo szybko. Ona kupiła uzywany dla 3 dziecka bo więcej nie planuje. Ja chce nowy bo pierwsze dzidzi i jak coś to dla kolejnego będzie Jesli chodzi o ubranka to nic nie kupuje bo mam dwa wielkie pudła ciuszków po siostreńcu który ma teraz 3 latka i siostra skrupulatnie mi wszytko zostawia .A jak patrzyłam na e ciuszki to tam chyba już dwie wyprawki są a bardzo dużo ciuszków jeszcze z metkami jest bo jak wiadomo dzidzie szybko rosną. Choć nie wieże że nic nie kupie bo już w niektórych sklepach oprzeć się nie mogę

Dziewczyny ja mam do was jeszcze pytanie bo u mnie leci 11tc i ja tak dużo sikam że wczoraj to sobie zaczęłam liczyć i koło 20 razy byłam heheh Ja wiem że jet ucisk na pęcherz ale to co ja wyczyniam to szok Wy też tyle siusiacie?
ja siusiam, ale chyba nie jakos specjalnie czesto jedyna roznica to taka, ze w nocy raz musze wstac

a u mnie niebiesciutkie niebo i slonko mam nadzieje, ze tak juz zostanie, bo jak jest szaro-buro to przesypiam cale dnie kurka, czas posprzatac na swieta
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:27   #4520
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
19 tydzien i 4 dzien
Super.Gratulacje pierwszego kopniaczka Sama już nie mogę się doczekać

Cytat:
Ja siusiam dosyć często.Nawet jak już to zrobię to czuję,że pęcherz jest ściśnięty...Najgorzej jest w nocy,strasznie mi się nie chce wstawać,a czuję,że muszę.Mąż juz nawet zauważył,że co noc budzę się o tej samej godzinie na siusianie

Oglądam te wózki i jakoś nie przemawiają do mnie kształty Chicco,Mutsy są niezłe,ale te w bardziej rozbudowanym stelażem,bo te co mają tylko taką jedną rurkę też sa trochę dziwne,no i poza tym koszyk pod wózkiem jest malutki i taki otwarty z jednej strony,miałabym wrażenie,że coś mi wypadnie.
Ogólnie teraz gdziekolwiek jestem i widze kogoś z wózkiem to od razu śledzę co i jak i nawet już rozpoznaję firmę Dla mnie jeszcze ważne jest,żeby wózek nie skrzypiał,bo jak się okazuję niektóre to mają od początku,taki ich urok Ja skrzypiącym wózkom mówię stanowcze NIE!!!

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:44   #4521
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Kasienko1701 z siusianiem też mam tak jak i ty wstaje dosyć regularnie kilka razy przynajmniej 3

Co do wózka też Chicco do mnie nie przemawia, byłam nastawiona na Mikado city-car, ale dziś znalazłam taki X-lander XA
http://www.90n.pl/sklep/product/p/491/x-lander,xa.html#
obejrzyj sobie filmik, super spacerowka, fajne ma rozwiązania, tylko troszke DROGI ponad 1600zł... i dostępny będzie dopiero pod koniec kwietnia... hm przemyśle
Stary 2010-03-23, 08:53   #4522
cellaris
Rozeznanie

cześć dziewczynki, w katowicach słonko i cieplutko, aż się tak jakoś człowiekawi optymistycznie na ten świat patrzy
martucha gratuluję kopniaczka i zazdroszczę, u mnie dopiero 12tc więc jeszcze muszę poczekać.

Niestety dziś rano wstałam i mam katar po pas do tego mnie coś w gardle drapie. Na szczęście nie mam temperatury. Kurcze co roku na początku wiosny mnie łapie takie podziębienie i myślałam,ze mnie w tym roku ominie a tu ..... no ale za to mam 100% pewność że to już wiosna

Umówiłąm się na sobotnie popołudnie na powtórne badanie przezierności u innej ginki, która jest też genetykiem więc zobaczymy co będzie,ale po doświadczeniach dziewczyn też dochodzę do wniosku ze ta przezierność to pic na wodę.
Stary 2010-03-23, 08:59   #4523
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Kasienko1701 z siusianiem też mam tak jak i ty wstaje dosyć regularnie kilka razy przynajmniej 3

Co do wózka też Chicco do mnie nie przemawia, byłam nastawiona na Mikado city-car, ale dziś znalazłam taki X-lander XA
obejrzyj sobie filmik, super spacerowka, fajne ma rozwiązania, tylko troszke DROGI ponad 1600zł... i dostępny będzie dopiero pod koniec kwietnia... hm przemyśle
super ten wozeczek ta budka jak extra pomyslana

P.S.
ale bym sie napila kakao niestety w pracy jestem
cos mnie jajnik od nocy kluje
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:07   #4524
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo fajny ten wózek.Podoba mi się

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:09   #4525
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
koperek, majeranek, rumianek chyba też. Albo położyć się na brzuchu i trochę pobujać
A jak to przyrządzić,żeby było zjadliwe? Zaparzać suche?
Na brzuchu nie mogę, bo od razu dostaję skurczów, niestety

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Niestety dziś rano wstałam i mam katar po pas do tego mnie coś w gardle drapie. Na szczęście nie mam temperatury. Kurcze co roku na początku wiosny mnie łapie takie podziębienie i myślałam,ze mnie w tym roku ominie a tu ..... no ale za to mam 100% pewność że to już wiosna
Próbowałaś może tego? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p5696-Prenalen_syrop_150_g
Może pomoże

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:30   #4526
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:

tak
Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
A jak to przyrządzić,żeby było zjadliwe? Zaparzać suche?
Na brzuchu nie mogę, bo od razu dostaję skurczów, niestety
majeranek i koperek można do różnych dań dodawać
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:36   #4527
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Limetko, wiadomość dla wszystkich oczywista, nie mogło być inaczej Cudownie, że teraz w końcu możesz spokojnie cieszyć się z ciąży

Starapanno, będzie dobrze, moja mama w ciąży ze mną krwawiła 7mc, jak prosię zarzynane, a jestem i żyję Nie zawsze plamienia oznaczają, że serduszko nie bije Dużo optymistycznego myślenia

Kalex, witaj i gratuluję Zaraz dopiszę cię do listy
Lenko, w końcu miną mdłości też, zobaczysz. Mi dopiero w 17tc minęły, ale poszły kilka dni temu i na razie nie wracają

Jaga, lepszego samopoczucie życzę

Martucha, gratulacje Mój jeszcze nie kopie, ale się przekręca

NoWaJa, maluchy pierwsza klasa

Monika, te wózki, które pokazałaś kuszą mnie bardzo wagą Bo ja na 4 piętrze mieszkam. Ale z kolei odstraszają trochę kosmicznym wyglądem i piankowymi kołami. Bo ja mam lasy wokół bloku i zamierzam po nich brykać z wózkiem, dlatego nastawiam się na pompowane koła. No i w takim razie na co najmniej 16kg-mowy wózek

Ilonko, jak sikałam jak głupia na początku ciąży to położna mówiła, ze to hormony buzują Potem trochę to się zmniejsza, ja już tak nie sikam jak kiedyś

Maggie, u mnie też ładna pogoda - idziemy na spacer? Bo nie mam kogo wyciągnąć

Cellaris, zdrówka Kuruj się!

Zapomniałam wam napisać, że moje dziecię też się już wierci Na razie dwa razy czułam w tym tygodniu, jak na płasko leżałam, to czułam, jak akrobaje wyczyniał. Od tego momentu wsłuchuję się w siebie jak głupia, bo chcę znowu to poczuć
Ja miałam wczoraj nerwowy dzień, okazało się, że lekarz mój nie przyjmuje, bo punkty mu się skńczyły i do świąt go nie będzie! A ja mam zwolnienie tylko do czwartku i miałam mieć usg w czwartek i nie wiem, co robić. Staram się do niego dodzwonić, ale jak każe mi przyjśc prywatnie, to się wścieknę Do tego stres po wczorajszej kłótni i jestem cały dzień na no-spie.
Ale dzień za oknem piękny, jakbym miała z kim to bymposzła na spacer

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Mamusie wrześniowe - jest już 44

Martucha84 (Marta, 25l.)...................t p. 13.08.2010 chłopiec
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... ..tp. 26.08.2010 Paweł jr Lech
Limeta (?,?).................... ...................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.).................... tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)........tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... .....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... .tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,23l.)............. .......tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ....tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... .....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... ...tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. ........tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... .......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ....tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ......tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)................tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)..............tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ...........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... ........tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.)..........tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ........tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)................tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................... ..tp. 22.09.2010
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).............tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ...........tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... .....tp. 26.09.2010
Klarissa................. ......................... ..tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.).................... ..tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... ......tp. ?

Naked21 (Ewa, 25l.).................... ........tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 29

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... .tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... ..tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ...tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... .....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]
TheXanthippe [*]

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:45   #4528
martucha84
Zakorzenienie

dziekuje za wszytkie cieple slowa

Cytat:
piekne 2 fasolki

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Ale super!!! GRATULUJĘ pierwszego kopniaczka! Ja już nie mogę się doczekać, ale jeszcze troszkę, jestem w 14tc, więc może niedługo...
ja w 16 tyg poczulam motylki i przesuwania... a teraz prawdziwego kopa
Stary 2010-03-23, 09:50   #4529
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
ja w 16 tyg poczulam motylki i przesuwania... a teraz prawdziwego kopa
O właśnie takie przesuwania, to ja czuję A czułaś to regularnie czy co kilka dni na początku? Bo odkąd poczułam po raz pierwszy, to ciągle się zastanawiam, czy wszystko dobrze, jak nie czuję np. 2 dni potem nic

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:54   #4530
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
O właśnie takie przesuwania, to ja czuję A czułaś to regularnie czy co kilka dni na początku? Bo odkąd poczułam po raz pierwszy, to ciągle się zastanawiam, czy wszystko dobrze, jak nie czuję np. 2 dni potem nic
oj roznie czasem caly dzien czasem ze 3 dni z rzedu a czasem ze 3 dni wogole... ale potem woadalam w panike i gadalam do fasolki ze ma sie niewyglupiac i polazic troche zeby mama wiedziala ze wsyztko jest ok bo jak mi pieknie 3 dni pelza pod skroa i tu nagle jeden dzien nic drugi nic.. to w panike wpadalam
ale wiesz fasiolka jest mala i ma duzoo miejsca wiec niezawsze musisz ja czuc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości