|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1742 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Musiałaś się nieźle napracować![]() Ania śliczności Cytat:
![]() Cytat:
za najpiękniejsze słowo świata.Cytat:
Gratuluję zakupów Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-03-22 o 21:22 |
||||||
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
zajrzalam jeszcze do was, bo artykul czytalam, co mi na @ przyslali
duzo sie u nas zgadza, tylko zeba brak Ząbkowanie u dzieci może przebiegać bardzo różnie. Pierwsze ząbki pojawiają się najczęściej około 6 -7 miesiąca życia, ale u niektórych maluchów może to nastąpić już w 3-4 miesiącu, u innych zaś dopiero około 12 miesiąca (co mieści się w fizjologicznej normie). Pojawienie się pierwszych oraz kolejnych ząbków to proces, który nie dzieje się z dnia na dzień. Często już na kilka tygodni przed pierwszym ząbkiem dziecko zaczyna odczuwać dyskomfort, ból i swędzenie dziąsełek. Wyrzynanie się zębów może powodować wzrost temperatury, marudzenie, kłopoty ze snem, brak apetytu, a nawet biegunki. Często towarzyszy mu wzmożone ślinienie i chęć ukojenia swędzenia poprzez wkładanie do buzi rączek oraz różnych przedmiotów. Dziąsełka malca są zaczerwienione i rozpulchnione oraz bardzo wrażliwe na dotyk – warto więc w tym okresie przygotowywać pokarmy bardziej rozdrobnione, nie wymagające żucia. Ulgę przyniesie smarowanie dziasełek specjalnymi żelami oraz podanie gryzaczka, który dzięki zastosowaniu powierzchni fakturownych oraz elementów chłodzących złagodzi ból ząbkowania. Biegunki...hmmm dzisiaj to z 3 srutttt i odrobina w pampersie ![]() Ciepla mi sie wydaje, ale temp nie ma No i juz od ok 19 byly 3 pobudki, do rana moze do 10dojdziemy heh
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
wszystkie sobie poszly to ja tez ide
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam napisac odnosnie lozeczka
Wercia tylko w lozeczku spi, nie bawi sie w nim wiec dlatego nie obnizylam jeszcze ,ale dzieki za uwagi ![]() juz powiedzialam malzowi zeby jutro obnizyl
|
#1747 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no tak wiosna przyszla i watek ucichl
![]() u mnie sezon rozpoczety - pojechalam z Marcim po Eryka i z nimi na plac zabaw kolo mamy i pare godzinek z kolezankami z dziecmi zeszlo potem do mamy i dopiero wieczorem wrocilismy do domuale cos zle sie czuje, caly dzien mi slabo i niedobrze - moze jakies przesilenie wiosnenne ![]() dzieki dziewczyny ![]() a wiec z ta reka jest nieciekawie.......narazie nie ma operacji, po konsultacji z ordynatorem zagipsowali ojca i wsadzili mu pod gips ciezary i 31 ma sie stawic na kontrole i sprawdza czy to dziala i zaczyna sie zrastac, jezeli tak, to prawdopodobnie miesiac w gipsie conajmniej pod stala kontrola, jezeli nie zacznie sie nic zrastac to od razu w ten dzien zostaje w szpitalu na operacje, lekarz powiedzial, ze raczej na to ma sie przygotowac, tylko kwestia jest taka, ze te sruby, ktore musi miec sa niedostepne w polsce i trzeba je sprowadzac z zagranicy ehhh a boli ojca okrutnie - wtedy 3 miesiace w gipsiete ciezarki to dlatego, zeby ta dolna czesc kosci poszla w dol, bo zlamanie jest takie brzydkie (widzialam zdjecie szok), ze jest tuz pod ramieniem i gorna czesc kosci wygiela sie w bok a dolna czesc weszla pod nia - po to ten ciezar zeby obnizyc ta dolna i zeby gorna mogla wskoczyc tam gdzie trzeba - mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi i pol taty jest tak sine, ze jest wrecz nie fioletowy a czarny - ja nie wiem jak on wytrzymal cala noc Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- ide juz spac bo naprawde sie kiepsko czuje dobranoc
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko, dopiero położyłam łobuza spać! dziś mu się wszystko poprzestawiało, każda drzemka w innej niż zwykle porze, okupiona łzami i krzykami...nigdy tak nie było!
![]() Texasik przybij piątkę, ja też na diecie (od dzisiaj). Nazywa się weekendowa ![]() Svinecko, mam nadzieję, że jednak operacja nie będzie tacie potrzebna! trzymam kciuki żeby był dzielny |
|
|
|
#1749 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1kg na dobry początekI wzajemnie Cytat:
dla Lenki,ale radość sprawiła mamusi.Weroniczka cud,miód Cytat:
co chwila coś nowego.Cytat:
za info dot.ząbkowania.U nas wszystko się zgadza oprócz biegunki ![]() za spokojną noc.Oby spokojne i wyspane ![]() Dobry wieczór!!! U nas cały dzień marudny,mało co dzisiaj zrobiłam.Każda próba posadzenia Bartosza,czy to leżaczek,czy to dywan,czy to łóżeczko,kończyła sie płaczem i wyciąganiem rączek.I to jeszcze na rączkach nie zawsze było dobrze,a co jęczenia dzisiaj Nawet na spacerze było źle.Moje biedactwo No i dostałam dzisiaj pierwszą @ ![]() Mam nadzieję,że nocka będzie spokojna.Boję się myśleć ![]() Wam też życzę spokojnej nocki ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Cytat:
aby operacja nie była konieczna i wszystko pięknie się zrosło abyś jutro wstała w dobrej formie.Ja też już zmykam,bo nie wiem jaka będzie nocka ![]() Dobranoc Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-03-22 o 22:29 |
||||||
|
|
|
#1750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja jak zwykle na nocnej zmiane
![]() no wiec dobry wieczór Moje dziecie zaczęło raczkować Od kilku dni marudzi, w nocy płacze, apetyt ma marny - to napewno ząbki W sobot bylismy na tej imprezie, Bartka odwiozłam do domu o 20, połozyłam spac a o 23 była taka histeria, ze ani moja mama, ani siostra nie mogły go uspokoić ![]() Jechalismy do domu na sygnale ... i dopeiro jak go wzzięłam na ręce, dałam cycusia to się uspokoił ![]() Cytat:
Cytat:
świetny jest spóźnialska ciotka też życzy panienkom wszystkiego naj naj Cytat:
... mój Bartek też sie tak bawi Cytat:
![]() współczuję @ - oby nie była bolesna
|
||||
|
|
|
#1751 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
A tak nie mogłaś się doczekać ![]() ~~~~~~ Aha, Czekoladko - Twoja Wercia w kucyku wygląda obłędnie ~~~~~~ Poczytałam, popisałam i czas spać Miłego wtorku
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-03-23 o 00:30 |
||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie rewelka
jak juz sie sama polozylam, to tylko 1 musialam wstac, ok4 i spalysmy do 7 jak nigdy.co? przeciez od nowego roku walczę z kg najpierw na scicslej diecie, teraz na zdecydowanie lużnoejszej, ale wciaz sie pilnuje,odmawiam sobie itp Ale sie wyspalam jaaaaaaPogoda tez super, wiec pewnie wypalimy na dół dnia w teren. A tak czasem mysle czy Laura tez bedzie wywijac jak Werka Czeko na spacerze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1753 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast rozumie ze sluchu coraz wiecej, gdy jestem z mama na telefonie- wie o czym rozmawiamy. Czytac po polsku jeszcze nie potrafi, wiec moge pisac co chce Wydaje mi sie, ze dla Niego polski jest trudniejszy niz dla mnie holenderski- te nasze konstrukcje, odmiany, przypadki ![]() Hurra! Cytat:
Cytat:
![]() No widzisz, doczekalas sie ![]() Svi oby sie tacie reka szybko goila ![]() Dzien dobry! A co tu takie pustkowie? Gdzie Was wszystkie wywialo? My wczoraj wreszcie podpisalismy dokumenty o kupnie domu. Wiec juz jest nasz, nasz, nasz Mialam tez jeszcze jednego pana z firmy przeprowadzkowej i chyba wreszcie sie na Niego zdecydujemy. Szukam tez ekipy polskich malarzy, aby nam w tym nowym domu pomalowali- jesli sie da, to wole zaplacic rodakowi, lepiej wytlumacze o co mi chodzi ![]() Dzisiaj albo jutro przejde sie na grob do dziadka meza, bo ostatnio bylismy tam i zero kwiatka zero zniczy, az mi samej bylo wstyd. A w czwartek ide na "Alicje". Byla ktoras z Was? No to wywoluje: Frida, Skierka, Chryzolit, Mariola, Marica, Syla, Sweet, Angy pokaz plaszczyk, Miramej, Marysia, Kasiuulka wiecej nie pamietam, bo jest wczesnie rano ![]() Martynko, Amelko, Zosiu, Maju i Jasminko, moc calusow przesyla ciocia z Holandii
Kocham mojego Meza Kocham moja Coreczke ![]() Ania 28.08.2009 Edytowane przez Tulipfever Czas edycji: 2010-03-23 o 07:27 |
||||
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
Płaszczyk pokażę, tylko wczoraj nie miałam czasu cyknąć fotki. Dziękujemy za życzenia i przyłączamy się do pozostałych ![]() Dzień dobry Nocka minęła tak sobie, bo Zosia się coś wierci ostatnio. Ale przebiła się druga dwójka na dole dla Lenki za siedzenie , codziennie coś nowego. Zosia juz wyciąga rączki na całego, sama juz też posiedzi chwilkę, chociaz trzeba ją asekurować. Wczoraj przeczytałam w jakiejś gazecie dla mam, żeby dzieciom nie podkładać poduszek itd. bo jeżeli jeszcze tego potrzebują, tzn., że nie sa jeszcze gotowe na samodzielne siedzenie i żeby tego nie wymuszać. Ostatnio cos Zośka fisiuje przy wieczornym jedzeniu i wczoraj dawaliśmy jej na śpiocha jak juz zasnęła. Nie wiem, o co chodzi ![]() A no i przyszedł gryzak Nuby, ale... po dwóch użyciach z bananem wyrzuciłam siateczkę Nie dało się jej wypłukać, wyglądała obleśnie! Jak to myjecie?Więcej nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Czeko Weronisia jest śliczna
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Pokłóciłam się z głupim mężem więc nie będę siedzieć w domu! Tuli ja strasznie chciałam na Alicje, ale nie wiem kiedy dam rade
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
nie wyspalam sie ja juz nie mam sily naprawde, mam dosc - kuzwa ile jeszcze bede wstawac co chwile w nocy, wkurza mnie tez TZ, ze bierze malego w nocy do nas do lozka i maly sie uczy spac z nami - ale inaczej z drugiej strony tez sie nie da bo jak obudzi sie w nocy to nie chce sam zasnac, trzeba stac nad nim i go glaskac a zadne z nas nie ma silyehh aha Marci zaczyna raczkowac - zrobil dwa kroki wczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ania brawa za pierwsze kroczki na czworaka ![]() ide zobaczyc Wercie jak tak chwalicie bo wczoraj to ja na nic nie mialam mocy
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie witam tylko
nie mam humoru cos z rana, moze pozniej sie poprawi cos. powiedzcie mi, czy jak jest sie żyrantem/poreczycielem, to czy obniza sie swoja zdolność kredytową tym? |
|
|
|
#1758 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() mam dzisiaj troche roboty bo firanki musze powiesic, ogolnie popsrzatac,potem jedziemy do mojej babci na urodziny a wieczorem przychodzi brat malza z zona (srednio ich lubie )Wercia dziekuje za mile komentarze Cytat:
skad ja to znam - wisielec non stop ![]() masz racje Cytat:
dla żabkiCytat:
![]() dla Marcelka tez
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Dziękuję za słowa wsparcia ![]() Niestety nie mam teraz czasu do Was zaglądać, bo Maciejka znowu złapał jakieś cholerstwo. Niestety prawie cała wczorajszą noc wymiotował, a od wczoraj rana ma biegunkę i to jaką Pozdrawiamy cieplutko
|
|
#1760 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko gdzie jest Zenek?
nie no zarcik....Wercia przeurocza z tym kucykiem ![]() dzieki za brawa
|
|
#1761 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry!
U nas nocka ok Daniel obudzil sie o szostej , ale cos sie nie wyspalam , bo bylam strasznie glodna w nocy .
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od kilkunastu dni budzi się w nocy i nie chce zasnąć w łóżeczku, a u nas od razu zasypia, najgorsze jest to, ze mój małż boi się z nim spać i idzie na sofe w salonie, która jest nierozkładana i śpi tak zwykle pół nocy już od jakiegos czasu mam nadzieję, ze to jakies chwilowe, ze nasze dzieci potrzebują chwilowo więcej uwagi ![]() ja to łączę z odstawieniem od piersi gratuluję kroczków... mój nadal w miejscu
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-03-23 o 08:59 |
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Magus ![]() Cytat:
dziekujemy
|
|
#1764 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
magi
|
|
#1765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuchy
Wstawac, nie spać piekny dzien sie zapowiada. U nas słoneczko swieci od rana i narazie 6 stopni. Nocka przespana, standardowo do 6. Jaki żart? Tez sporo schudłaś i gonisz mnie z kilogrmami. dla Lenki.No właśnie gdzie sie podziewa Chryzolit, juz wieki jej nie było ![]() Czeko, Wercia jest przecudna. A w tej fryzurce wygląda jak samuraj a raczaj samurajka Fajny pomysł z tym kucykiem ![]() Cytat:
|
|
|
#1767 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedulek malutki ![]() Cytat:
Ja nie byłam. Przyłączam się do życzeń Cytat:
![]() Ja myłam szczoteczką tę siateczkę i wymyła się Cytat:
Współczuję nocek dla Marcelka ![]() Cytat:
To tak jakby kredyt był na Ciebie. Bo w razie jeśli kredytobiorca nie spłaca to Ty musisz. Cytat:
Dzień dobry i zmykam się szykować
|
||||||
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chetnie bym ja sciela ale przesad ze do roczku sie nie obcina wiec potem jej zetne bo ma takie nierowne
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mamy dzisiaj solenizatnek
![]() Duzo zdrowka, usmiechu i radosci dla
Martynki Amelki Majki Jaśminki Zosi i specjalnie dla mojej kochanej synowej duzo buziaków i przesyła nieśmiałego całuska ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

.

Musiałaś się nieźle napracować

), tamten oddałam jak mówiłam, no i niestety zniżka w Sephorze podziałała zachęcająco... Kupiłam podład, korektor i krem pod oczy
mala obudzila sie z placzem o 2.00 i potem jak zasnela to caly czas rzucala sie w lozeczku i pojekiwala to wzielam ja do nas to zaczela gadac
zrobilam jej mleko bo pomyslalam ze glodne dziecko pewnie skoro tyle czasu nie spi i wytrabila cala butle , zasnela dopiero o 4.00, a o 7.00 juz pobudka
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i 31 ma sie stawic na kontrole i sprawdza czy to dziala i zaczyna sie zrastac, jezeli tak, to prawdopodobnie miesiac w gipsie conajmniej pod stala kontrola, jezeli nie zacznie sie nic zrastac to od razu w ten dzien zostaje w szpitalu na operacje, lekarz powiedzial, ze raczej na to ma sie przygotowac, tylko kwestia jest taka, ze te sruby, ktore musi miec sa niedostepne w polsce i trzeba je sprowadzac z zagranicy ehhh a boli ojca okrutnie - wtedy 3 miesiace w gipsie

trzymam kciuki żeby był dzielny
ale cóż, jeść trzeba.
za info dot.ząbkowania.

jaaaaaa
Mialam tez jeszcze jednego pana z firmy przeprowadzkowej i chyba wreszcie sie na Niego zdecydujemy. Szukam tez ekipy polskich malarzy, aby nam w tym nowym domu pomalowali- jesli sie da, to wole zaplacic rodakowi, lepiej wytlumacze o co mi chodzi