|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
koleznaka poratowąła mnie ciuszkami chyba 44-50 i w nich chodził młody 2 miesiące ale ja rodze małe i drobne dzieci, bo jescze nigdy dłużej niż 37 tygodni nie wytrzymałam
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
.... i to kolejny powod dlaczego wole Twoja propozycje Nika ![]() espiro vector 4 air rządzi
Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-03-22 o 18:44 |
|
|
|
#4503 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hejka ![]() Ja jakos brak czasu i mdlosci i samopoczucie zeby czesciej wchodzic na wiziaz..Mam nadziej ze wybaczycie/?? ![]() |
||
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
KOPNELO MNIE
![]() ![]() ale boskie uczucie![]() ![]() juz wiem co to znaczy jak mi mowioo.. "jak kopnie to bedziesz wiedziala ze to to" hihihi bosko ![]() ![]() 19 tydzien i 4 dzien
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle fajnie, że wszystkie jesteście takie żywotne, ja od tygodnia umieram... Co dziennie głowa mi pęka i wszystko mnie złości... Myślałam, że to mnie już ominęło, a tu się chyba dopiero zaczyna... Na razie muszę się izolować od ludzi bo jestem po prostu niemiła
|
|
#4506 | |
|
Zadomowienie
|
Chodzę na nfz do kobietki przyjmującej w przychodni na Podkarczówce (ul.Kryształowa) - Anna Salwowska. Bardzo sympatyczny lekarz. Ale np pierwsze usg robiłam prywatnie u radiologa, w zeszłym tygodniu kolejne (prywatnie) u innej ginekolog, a na następne pójdę do jeszcze innego, bo to będzie usg połówkowe i chcemy z mężem iść na 4d (dr Rogula najprawdopodobniej), a moja ginekolog nie ma najlepszego sprzętu niestety. Ale stwierdziłam, że skoro wszystko jest w porządku, to prywatny gin mi nie potrzebny, tylko właśnie za usg wolę zapłacić i widzieć więcej ^^
Cytat:
![]() martucha84, przez Ciebie coraz bardziej się nie mogę doczekać kopniaka od swojego maleństwa :P
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-03-22 o 19:13 |
|
|
|
|
#4507 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak, w środę gin mi powiedział, ale to narazie tylko CHYBA CHŁOPAK
![]() Cytat:
![]() Kalex witaj Cytat:
U mnie chyba powoli powiększa sie brzuch, jeszcze troszkę i może zacznie być widoczny to wstawię fotkę
|
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staaary przepis dołączony do staaarej gofrownicy "od ruskich" Ale goferki pycha:Gofry holenderskie Przepis na około 16 gofrów Składniki: 300g mąki wrocławskiej 0,5l mleka 50g cukru pudru szczypta soli 100g masła 2 jaja 15g proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki dobrze zmiksować, otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego. Piec ok 3min (w tej staaarej gofrownicy, w innej trzeba chyba "na oko")Goferki są naprawdę pyszne i chrupiące. Mamcia od lat takie robi. Aż sama nabrałam ochoty
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
Witam
jak mówiłam dodaję fotki bliźniąt sprzed 2 tygodniPrzepraszam za jakość ale nie mam na stanie skanera. Następnym razem poproszę gina. by mi to dał na pendrive
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
ycnan- ale mi jęzor wisi na te goferki ...
![]() Boskie! I ta słodka buźka na drugim zdjęciu
|
#4511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie dużo lepiej psychicznie, nie mam już takiego doła, nie wiem czy to pogoda, czy II trymestr... także nie martwcie się "Zdołowane" trzymam kciuki, aby u Was też minęło
|
|
|
|
|
#4512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanowilismy sie z TZ i dlatego, ze planujemy nastepne za jakies 2 lata to juz lepiej miec swoj wozek, niz pozniej kupowac .Zastanawiam sie nad espiro vector 4 air, ale tego schodka, stopnia czy jak to sie zwie? troche sie boje. Martucha Gratuluje kopniaka!!! ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Super, pomimo tego, ze slabo widac.
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o rozmiary ciuszków, to ja będę kupować na 62cm, a na 56 kupię może ze 2-3 komplety, bo dziecko bardzo szybko z nich wyrasta.
Moja córka urodziła się z długością 56 cm i w takim rozmiarze mieściła się max 2 tygodnie. Aż żal było, bo niektórych ciuszków nawet nie zdążyła przymierzyć. Młody urodził się długi na 52 cm, a więc dla niego 56 cm było idealne na jakiś miesiąc. Dlatego teraz nie nastawiam się na wielkie ilości w rozm. 56, bo szkoda kasy. |
|
|
|
#4514 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
espirówy vectorówy ![]() Mojej mężowinie też się spodobał. A dziś mamcia stwierdziła, że się z babcią na wózek złożą... z tym, że ja wiem jaki to dla Nich wydatek i zaproponowałam, że złożymy się w trójkę. Co prawda mam już na to pieniążki przeznaczone, ale wiem ile to dla Nich znaczy, z resztą dla mnie też ![]() Mamcia przywiozła mi te ciuszki od siory... szok, jakie maleńkie czapeczki, rękawiczuszki...buciki... aż się poryczałam ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- NoWaJa piękne ![]() martucha wow, super ![]() Shinee, mszu znalazłam jeszcze lżejszą wersję 4lite i jest tam napisane, że podnóżek jest regulowany http://www.90n.pl/sklep/product/p/12...tor,4,lite.asp Fajnie też, że można przekładać siedzisko przodem i tyłem do kierunku jazdy i ta wersja waży tylko 7,5kg
|
|
|
|
|
#4515 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj po pracy idę na kontrolę (o ile znowu nie zadzwonią, że pani doktor dzisiaj nie przyjmuje Miłego dnia wszystkim
|
||||
|
|
|
#4516 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuje
chyba dziś skorzystam i zrobie do tego bita smietana i truskawki ![]() Cytat:
Na drugiej fotce ładnie buzia wyszła Moze to dziewuszka hehe super, że już coś tam wiesz NIEBIESKO na naszej liście będzie, same chłopaczki![]() ALe Nasze dziewuszki już niedługo się ujawnią heheheCytat:
jak na razie mam jakies bulgotanie w brzuszku, ale wiem, że to nie to Poczekam, zobaczę ![]() Nikuś ale fajnie, że masz tyle ciuszków ja jeszcze nie mam nic. I raczej nic od nikogo nie dostane, bo w sumie wśród moich znajomych to my pierwsi będziemy mieli BOBO;-)Może 7kwietnia moja niunia się ujawni i będę wiedziała co siedzi w brzuszku i zacznę coś kupować Już się nie mogę doczekac.. Miłego dzionka dziewczynki- ladnie za oknem -słonko swieci ah, aż na spacerek chce się gdzieś wyjść
|
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewuszki.
Poranek w Krakowie bardzo mglisty i pochmurny, ale już wychodzi słoneczko Ja wczoraj zaszalałam i poszłam do fryzjera Ufarbowałam włosy i ścięłam dość radykalnie Ale bardzo jestem zadowolona. Piszecie dużo o Wózkach i ja też jestem zwolennikom nowego. Moja siostra kupiła uzyway i łdnie wyglądał a zacząl się sypać bardzo szybko. Ona kupiła uzywany dla 3 dziecka bo więcej nie planuje. Ja chce nowy bo pierwsze dzidzi i jak coś to dla kolejnego będzie Jesli chodzi o ubranka to nic nie kupuje bo mam dwa wielkie pudła ciuszków po siostreńcu który ma teraz 3 latka i siostra skrupulatnie mi wszytko zostawia .A jak patrzyłam na e ciuszki to tam chyba już dwie wyprawki są Dziewczyny ja mam do was jeszcze pytanie bo u mnie leci 11tc i ja tak dużo sikam że wczoraj to sobie zaczęłam liczyć i koło 20 razy byłam heheh Ja wiem że jet ucisk na pęcherz ale to co ja wyczyniam to szok Wy też tyle siusiacie? |
|
|
|
#4518 |
|
Rozeznanie
|
ooo to chyba zrezygnuje.... ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- kalex, ycan ja tez jestem z kielc ![]() ja chodzę do roguli ma rzeczywiscie dobry srzęt jeśli chodzi o usg ja zmieniam go na kowalskiego ide w piatek, bo nie chcial mi zrobic pomiarow dziecka miedzy 11-a 14 tyg, kazal dopiero przyjsc w 16 a to juz za pozno i jakos tak mnie zrazil tym do siebie. Dzien pozniej zadzwonilam do kowalskiego i kazal mi przyjsc koniecznie w 13 tyg i ide... takze jesli chodzi o usg to rogula na plus ale tylko usg
|
#4519 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() usunac i tak bym nie usunela, choc tez nie wiem, czy sama bym takie chore dziecko wychowala modle sie tylko, zeby wszystko bylo dobrze i mam nadzieje, ze Bozia pomoze ![]() Cytat:
nikt sie tuz przed obrona rzecz jasna na nia nie poskarzy i tak brniemy nie wiadomo gdzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jedyna roznica to taka, ze w nocy raz musze wstac ![]() a u mnie niebiesciutkie niebo i slonko mam nadzieje, ze tak juz zostanie, bo jak jest szaro-buro to przesypiam cale dnie kurka, czas posprzatac na swieta
|
||||||
|
|
|
#4520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oglądam te wózki i jakoś nie przemawiają do mnie kształty Chicco,Mutsy są niezłe,ale te w bardziej rozbudowanym stelażem,bo te co mają tylko taką jedną rurkę też sa trochę dziwne,no i poza tym koszyk pod wózkiem jest malutki i taki otwarty z jednej strony,miałabym wrażenie,że coś mi wypadnie. Ogólnie teraz gdziekolwiek jestem i widze kogoś z wózkiem to od razu śledzę co i jak i nawet już rozpoznaję firmę Dla mnie jeszcze ważne jest,żeby wózek nie skrzypiał,bo jak się okazuję niektóre to mają od początku,taki ich urok Ja skrzypiącym wózkom mówię stanowcze NIE!!!
|
|
#4521 |
|
Rozeznanie
|
Kasienko1701 z siusianiem też mam tak jak i ty
wstaje dosyć regularnie kilka razy przynajmniej 3![]() Co do wózka też Chicco do mnie nie przemawia, byłam nastawiona na Mikado city-car, ale dziś znalazłam taki X-lander XA http://www.90n.pl/sklep/product/p/491/x-lander,xa.html# obejrzyj sobie filmik, super spacerowka, fajne ma rozwiązania, tylko troszke DROGI ponad 1600zł... i dostępny będzie dopiero pod koniec kwietnia... hm przemyśle
|
|
#4522 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki, w katowicach słonko i cieplutko, aż się tak jakoś człowiekawi optymistycznie na ten świat patrzy
martucha gratuluję kopniaczka i zazdroszczę, u mnie dopiero 12tc więc jeszcze muszę poczekać. Niestety dziś rano wstałam i mam katar po pas do tego mnie coś w gardle drapie. Na szczęście nie mam temperatury. Kurcze co roku na początku wiosny mnie łapie takie podziębienie i myślałam,ze mnie w tym roku ominie a tu ..... no ale za to mam 100% pewność że to już wiosna ![]() Umówiłąm się na sobotnie popołudnie na powtórne badanie przezierności u innej ginki, która jest też genetykiem więc zobaczymy co będzie,ale po doświadczeniach dziewczyn też dochodzę do wniosku ze ta przezierność to pic na wodę.
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. ale bym sie napila kakao niestety w pracy jestem ![]() cos mnie jajnik od nocy kluje
|
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4525 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na brzuchu nie mogę, bo od razu dostaję skurczów, niestety ![]() Cytat:
Może pomoże
|
|
#4526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Limetko, wiadomość dla wszystkich oczywista, nie mogło być inaczej Starapanno, będzie dobrze, moja mama w ciąży ze mną krwawiła 7mc, jak prosię zarzynane, a jestem i żyję Nie zawsze plamienia oznaczają, że serduszko nie bije Kalex, witaj i gratuluję Lenko, w końcu miną mdłości też, zobaczysz. Mi dopiero w 17tc minęły, ale poszły kilka dni temu i na razie nie wracają ![]() Jaga, lepszego samopoczucie życzę Martucha, gratulacje ![]() NoWaJa, maluchy pierwsza klasa Monika, te wózki, które pokazałaś kuszą mnie bardzo wagą ![]() Ilonko, jak sikałam jak głupia na początku ciąży to położna mówiła, ze to hormony buzują Maggie, u mnie też ładna pogoda - idziemy na spacer? Bo nie mam kogo wyciągnąć ![]() Cellaris, zdrówka Zapomniałam wam napisać, że moje dziecię też się już wierci Na razie dwa razy czułam w tym tygodniu, jak na płasko leżałam, to czułam, jak akrobaje wyczyniał. Od tego momentu wsłuchuję się w siebie jak głupia, bo chcę znowu to poczuć ![]() Ja miałam wczoraj nerwowy dzień, okazało się, że lekarz mój nie przyjmuje, bo punkty mu się skńczyły i do świąt go nie będzie! A ja mam zwolnienie tylko do czwartku i miałam mieć usg w czwartek i nie wiem, co robić. Staram się do niego dodzwonić, ale jak każe mi przyjśc prywatnie, to się wścieknę Ale dzień za oknem piękny, jakbym miała z kim to bymposzła na spacer ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Martucha84 (Marta, 25l.)...................t p. 13.08.2010 chłopiec NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... ..tp. 26.08.2010 Paweł jr Lech Limeta (?,?).................... ...................tp. 30.08.2010 chłopiec Gabisun (Marzena, 24l.).................... tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)........tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... .....tp. 1.09.2010 Pandziolka (Ania, 26l.).................... .tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Madzia_g (Magda,23l.)............. .......tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ....tp. 4.09.2010 Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Ninaad (Nina, 30l.).................... .....tp. 8.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 9.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... ...tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010 Kasika84 (Kasia,25l.)............. ........tp. 11.09.2010 Blvex (Ania, 28l.).................... .......tp. 11.09.2010 Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010 Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010 Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010 Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .tp. 14.09.2010 Falbana (Basia, 27l.).................... ....tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ......tp. 14.09.2010 Kasienka1701 (Kasia, 23l.)................tp. 15.09.2010 Doroteczka75 (Dorota, 28l.)..............tp. 16.09.2010 Dra (Daria, 23l.).................... ...........tp. 17.09.2010 Dash (Alicja, 24l.).................... ........tp. 18.09.2010 Czekooladowaa (Ewelina, 20l.)..........tp. 20.09.2010 Ycnan (Ania, 24l.).................... ........tp. 22.09.2010 Angelikaw (Angelika, 28l.)................tp. 22.09.2010 Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................... ..tp. 22.09.2010 Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).............tp. 24.09.2010 Astorianka (32l.)................... ...........tp. 26.09.2010 Zuzia01 (Agata, 28l.).................... .....tp. 26.09.2010 Klarissa................. ......................... ..tp. 27.09.2010 Karo08 (Karolina, 25l.).................... ..tp. 30.09.2010 Sławka2 (Kasia, 29l.).................... ......tp. ? Naked21 (Ewa, 25l.).................... ........tp. ? Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010 Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010 Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010 Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010 Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010 Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010 Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010 Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010 malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010 Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010 Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010 Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010 Ray...................... ......................... .tp. 11.10.2010 Aniusia82 (Ania, 27l.).................... ..tp. 12.10.2010 MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010 BeataMi (Beata, 34l.).................... ...tp. 14.10.2010 Aniaj27 (Ania, 28l.).................... .....tp. 15.10.2010 Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010 Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010 IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010 Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010 Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010 Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010 Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010 Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] TheXanthippe [*] |
|
|
|
#4528 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za wszytkie cieple slowa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czułaś to regularnie czy co kilka dni na początku? Bo odkąd poczułam po raz pierwszy, to ciągle się zastanawiam, czy wszystko dobrze, jak nie czuję np. 2 dni potem nic
|
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak mi pieknie 3 dni pelza pod skroa i tu nagle jeden dzien nic drugi nic.. to w panike wpadalam![]() ale wiesz fasiolka jest mala i ma duzoo miejsca wiec niezawsze musisz ja czuc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

a ten chico drogi jak chol...ra a jego design średnio mi podchodzi...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Też bym chciała,ale coś czuję,że to Ona
ledwo już daje radze - dziś rozpoczął się 4 tydzień nieustannej trwającej (od rano do nocy, i w nocy...) rewolucji. Jestem już u kresu sił, ledwo chodzę, prawie non stop leżę z braku sił, lub leżenie zamieniam na wizyty w łazience, gdzie już łzy lecą mi jak grochy.
heh, a co będzie jak tak szybko nie miną?

modle sie tylko, zeby wszystko bylo dobrze i mam nadzieje, ze Bozia pomoze 
nikt sie tuz przed obrona rzecz jasna na nia nie poskarzy i tak brniemy nie wiadomo gdzie
mam nadzieje, ze tak juz zostanie, bo jak jest szaro-buro to przesypiam cale dnie