|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
|
|
|
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
Z cywilnym to tylko taki jego szalony pomysł. Impulsywnyi warjacki. Chciałam wam tylko poiwedzieć bo dla mnie to wydawało mi sie szalone i piękne z jego strony. Taka nasza tajemnica i przygoda do opowiadania dzieciom. Nie zrozumiałysmy się najwyraźniej, ale nie szkodzi. Dla mnie kościelny slub jest bardzo ważny i nie chcę go umniejszać. Po prostu spodobał mi się jego zapał i to, chce bardzo żebym była jego żoną. Nie ejst z tych romantyków-jak informatycy zazwyczaj- i takie przejawy czułości są tym cenniejsze.
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-03-23 o 09:47 |
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze tak bardoz chcial uczestniczyc w slubie dziecka a dziecko mu powiedzialo a bo byles za chory i wiesz... nawet sama nie wiem jakbym sie przed wlasnym ojcem tlumaczyla gdybym wziela slub w tajemnicy..chyba bym umarla i eli jak to mialaby byc przygoda waszego zycia to ja wam wspolczuje.. przygoda zycia moze byc niezapomniana podroz poslubna a nie slub kurna w tajemnicy - idiotyczny pomysl.. nawet jesli tylko teoretyczny a zapal wykazuje moj TZ poganiajac mnei do drukowania zaproszen, ukladajac liste gosci, ustalajc liste utworow na film slubny, dzwoniac do kamerzysty wymyslanie slubu w tajemnicy przed wszystkimi raczej kojarzy mi sie z egoizmem bardziej niz z okazywaniem zapalu slubnego.. zwlaszcza po przytoczonych przez lain stokroteczkach i tym metafizycznym przezyciem przy kupowaniu obraczek Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-03-23 o 09:51 |
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Ellin to, ze Tż chce, byś była jego żoną, to cudownie, ale co zmieni miesiąc, to nierozumiem. I przepraszam.... ale ojciec dopiero by sie rozchorował, jakby się dowiedział, ze jego synuś i synowa, co to tak dbają o niego, że częściowo organizują pod niego uroczystość ślubną wzieli sobie ślub w tajemnicy miesiac wcześniej. I jak pisała Kubusewa - taniej wyjdzie zapłacić 80 zł za paszport niż za ubrania, kwiaty, fryzurę i dokumentację urzędową
|
#2885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Adwokat diabła
|
cześć!
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalam specjalnie trzeba przyniesc akt malzenstwa dowod i stary paszport.. Normalnei to to chyba 140 zl kosztuje a jesli sie przyniesie akr malzenstwa to 14 zl |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
obrączki...po prostu spotkaliśmy świetnego człowieka, który umożliwił nam uczestniczenie w tworzeniu ich. Przecież one zostają na całe życie. Metafizyczne to zbyt mocne określenie. Po prostu to była świetna sprawa. Surowe i ostre słowa. Wiem że pisząc nie można dokładnie tego przedstawić i pokazać emocji -stąd pewnie te niezrozumienie. Oczywiście że mi pomaga na codzień w przygotowaniach. Zakończmy może ten temat -niepotrzebnie to napisałam. Zupełnie nie udało mi się tego przekazać jak trzeba
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-03-23 o 10:03 |
|
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Cześć PM moje drogie
i witam nowa PM. ale u nas dziś piękne słonko aż żyć się chce
|
#2890 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() masz ślub w rocznicę ślubu moich rodziców i urodziny mojej siostry ![]() Cytat:
no ale mym mamy jeszcze duuuuużo czasu![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja niestety nie mogę przekonać tżta do jakiejkolwiek ekstrawagancji (dla niego ekstrawagancją jest np. matowa obrączka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Elin - masz dwa wyjścia: zmieniasz teraz na Aleksandra i w poślubną jedziesz na stare nazwisko (patrz wyżej) albo czekasz na wymianę do "po ślubie" a podróż odkładacie na później albo jedziecie tam gdzie nie potrzebny jest dowód. Więcej wyjść nie widzę. Cywilny to moim zdaniem za dużo kombinowania-szczególnie że zależy wam na kasie. no ale zrobicie jak uważacie
|
|||||||
|
|
|
#2891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Wieki całe nie pisałam, mam swoje problemy dół coraz większy i boję się tego co będzie, bo nasza sytuacja staje się bardzo trudna![]() Witam nową PM Cytat:
Powiem Wam, że lepiej wybrać na pewno nie mogliśmy. Wyjechaliśmy za pieniądze, które dostaliśmy w prezencie, bo nas samych nigdy nie byłoby stać na taki wydatek
|
|
#2892 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego pomysł Tżta wydał się słodki, ale niepotrzebny i szalony. Dlatego od razu upadł. Pomyślałam że podzielę się tym i tyle![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Mam nadzieję że nam się tez uda trafić na coś super jak i wam. |
||
|
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę, taki kurs weekendowy jest zupełnie inny niż ten zwykły 2 tyg tylko dla papierka. Ten kuras napewno długo będzie my pamietali. Mielismy okazje iść razem za ręce do ołtarza tam
nas błogosławił, dużo sie o sobie dowiedzieliśmy, utwierdzilismy sie w tym, że dobrze sie znamy, były łzy... Napewno po tym kursie niejedna para przemyśli to, czy napewno chce ślubu.
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() joł! Toska trzym się! Wszystko się jakoś ułoży
|
|
#2895 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche dupnie bo dwa razy bede wymieniac w ciagu jednego roku.. ale wole to niz rezygnowac z cudownej wymarzonej podrozy |
|
|
|
|
#2897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super promocja ![]() a dziewczyny jak u was z szampanem macie w cenie czy musicie sami kupić ?? ja szczerze powiem nie wiem
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale dość ostro wypowiedziałaś się o tacie Tżta. Mimo stanu już terminalnego walczy bo bardzo chce zyć i może być z nami w ten dzień(ale nie wiadomo czy stan zdrowia pozwoli mu na lot samolotem) być więc myślę że to niesprawiedliwe uwagi. Czytając to zrobiło mi się przykro, bo przecież jesteśmy tu żeby sobie pomagać, poddawać pomysły i dzielić się radościami z przygotowań. Znam Tzta i wiem że z jego strony był to przejaw miłości. Ocena na podstawie pojedynczych informacji jest trudna-wiem- ale proszę nie mów tak więcej o tej sytuacji w taki sposób. To dla nas bardzo ciężka sytuacja i oboje bardzo przeżywamy to. Tz stara się mimo wszystko zachować radość- i ten pomysł był takim przejawem, choć nieudolnym i niezręcznym- ale w przygotowaniach naszych jest duzo smutku bo przecież mimo wszystko to takie oczekiwanie na nieuniknione.
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-03-23 o 10:43 |
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej...ale ładny dziś dzień... 200 dni do ślubu! |
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powtarzam raz jeszcze przykro mi ze masz taka sytuacje jaka masz.. moge jedynie obiecac ze bede trzymala kciuki za twojego tescia zeby wszystko z nim bylo jak najdluzej ok a tobie doradzac wiare w to ze wszystko bedzie ok |
|
|
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
My mamy w cenie. I kupujemy tylko wino jeszcze.
|
|
|
|
#2902 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli jednak zdecydowaliście się kupic wódkę wcześniej niż w ostatnim miesiącu przed ślubem![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz za co
|
|
|
|
|
#2904 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi dla odmiany pomysł z wcześniejszym ślubem się podoba Sama czasem mam ochotę zrobić taką intymną ceremonię tylko dla nas, a dopiero później ślub kościelny, ale ze względu na dodatkowy zamęt organizacyjny rezygnuję ![]() Cytat:
za obrączki. U nas pani plackowa sama sobie kupuje produkty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli Ci się ten pomysł nie podoba, to można to wyrazić dużo łagodniej i bez złośliwości. Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#2905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to chyba tak mega symbolicznie tego szampana
|
|||
|
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=gosica502;18076995]Ładne Lils będziesz miała obrączki, myślę że potrafię je sobie wyobrazic
![]() /QUOTE] Dziękuje ![]() Życzyłabym Wszystkim żeby się cieszyli tak ja |
|
|
|
#2907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I też uważamy ze to za dożo roboty więc tylko się uśmiechnęliśmy
|
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadal wydaje mi się to bardzo mało, ale w końcu oni mają już spore doświadczenie i wiedzą ile tego szampana schodzi. My kupiliśmy trochę więcej (chyba 8 butelek). Najwyżej ja po weselu resztę wypiję |
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Tosia co sie dzieje?
Ellin rozumiem ze rozczulil Cie Twoj TŻ, widac ze juz sie bardzo nie moze doczekac Lain niezle sie udalo z ta wodka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

no ale mym mamy jeszcze duuuuużo czasu

dół coraz większy i boję się tego co będzie, bo nasza sytuacja staje się bardzo trudna

nas błogosławił, dużo sie o sobie dowiedzieliśmy, utwierdzilismy sie w tym, że dobrze sie znamy, były łzy... Napewno po tym kursie niejedna para przemyśli to, czy napewno chce ślubu.
od dzisiaj w Selgrosie Wyborowa jest za 18,29
super promocja
wiesz za co