Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 09:43   #2881
Lils121
Rozeznanie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość

ładne
Niby nie są identyczne, ale dziękuję
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:45   #2882
Ellin_ak
Rozeznanie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
SKoro mowisz ze robicie wszystko zeby tatus zdazyl na slub po czym mowisz ze na slubie bedziecie tylko wy i swiadkowie (a jak mniemam swiadkami beda wasi przyjaciele kumple czy tam ktos - bez ojca) no to jaki w tym wszystkim sens
wez juz kobieto nie kombinuj bo to tylko dodatkowy stres
a slub bierzecie w kosciele ??? bo jak tak to ta gadka o niewierzacym tz i dbaniu o jego dobre samopoczucie to jakas totalna hipokryzja a na pewno schizofrenia. wg mnie jesli juz tak koniecznie chcesz dbac o samopoczucie calej rodziny to zrob ten slub cywilny wczesniej a zrezygnuj z koscielnego.. sama zobacz odpadna ci opalty koscielne i ten stres i ceremonia bedzie szybsza ( u mnie w usc sluby sa co pol godziny a msza trwa 1 godzine)
wg mnie za bardzo chcesz wszystkim dogodzic i taka totalna schizofrenia ci wychodzi.. przystopuj bo wyfikniesz szybciej niz szanowny tatus
Każdy z nas miał inny pomysł na nasz ślub i to co robimy jest kompromisem dla każdego. Dla nas i sytuacji w jakiej się znaleźliśmy (materialnej i rodzinnej). Braliśmy pod uwagę wile rzeczy i wypracowaliśmy ostateczny rezultat. Mamy juz wszystko przygotowane i nie ma stresu. Kościelny ślub jest ważny dla mnie i mojej rodziny dlatego mimo tego że jest przy nim trochę więcej starań- jesteśmy zdecydowani. Tz wie że to dla mnie ważne i mimo że czuje się nieswojo- jest w tym ze mną. Nie dogadzamy wszystkim. Rodzina miała inne pomysły-my postawiliśmy an swoim. Z tata Tżta inna sprawa- dla niego robimy to szybciej o rok, aby poznał też moją rodzinę (jest ze Szwecji więc moja rodzina go nie poznała jeszcze-już wtedy chorował jak się poznaliśmy).
Z cywilnym to tylko taki jego szalony pomysł. Impulsywnyi warjacki. Chciałam wam tylko poiwedzieć bo dla mnie to wydawało mi sie szalone i piękne z jego strony. Taka nasza tajemnica i przygoda do opowiadania dzieciom.
Nie zrozumiałysmy się najwyraźniej, ale nie szkodzi. Dla mnie kościelny slub jest bardzo ważny i nie chcę go umniejszać. Po prostu spodobał mi się jego zapał i to, chce bardzo żebym była jego żoną.
Nie ejst z tych romantyków-jak informatycy zazwyczaj- i takie przejawy czułości są tym cenniejsze.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-03-23 o 09:47
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:46   #2883
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ja uważam, że gdyby po jakimś zcasie rodzice dowiedzieli się co zrobiliście, to byłoby im przykro ;/ Jakos nie widzą mi się śluby w tajemnicy
Zwalszcza ten chory ojciec poczulby sie bardzo zraniony
ze tak bardoz chcial uczestniczyc w slubie dziecka a dziecko mu powiedzialo a bo byles za chory i wiesz... nawet sama nie wiem jakbym sie przed wlasnym ojcem tlumaczyla gdybym wziela slub w tajemnicy..chyba bym umarla

i eli jak to mialaby byc przygoda waszego zycia to ja wam wspolczuje.. przygoda zycia moze byc niezapomniana podroz poslubna a nie slub kurna w tajemnicy - idiotyczny pomysl.. nawet jesli tylko teoretyczny

a zapal wykazuje moj TZ poganiajac mnei do drukowania zaproszen, ukladajac liste gosci, ustalajc liste utworow na film slubny, dzwoniac do kamerzysty
wymyslanie slubu w tajemnicy przed wszystkimi raczej kojarzy mi sie z egoizmem bardziej niz z okazywaniem zapalu slubnego.. zwlaszcza po przytoczonych przez lain stokroteczkach i tym metafizycznym przezyciem przy kupowaniu obraczek

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-03-23 o 09:51
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:54   #2884
chilanes
Zakorzenienie

Ellin to, ze Tż chce, byś była jego żoną, to cudownie, ale co zmieni miesiąc, to nierozumiem. I przepraszam.... ale ojciec dopiero by sie rozchorował, jakby się dowiedział, ze jego synuś i synowa, co to tak dbają o niego, że częściowo organizują pod niego uroczystość ślubną wzieli sobie ślub w tajemnicy miesiac wcześniej. I jak pisała Kubusewa - taniej wyjdzie zapłacić 80 zł za paszport niż za ubrania, kwiaty, fryzurę i dokumentację urzędową
Stary 2010-03-23, 09:56   #2885
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Zwalszcza ten chory ojciec poczulby sie bardzo zraniony
ze tak bardoz chcial uczestniczyc w slubie dziecka a dziecko mu powiedzialo a bo byles za chory i wiesz... nawet sama nie wiem jakbym sie przed wlasnym ojcem tlumaczyla gdybym wziela slub w tajemnicy..chyba bym umarla

i eli jak to mialaby byc przygoda waszego zycia to ja wam wspolczuje.. przygoda zycia moze byc niezapomniana podroz poslubna a nie slub kurna w tajemnicy - idiotyczny pomysl.. nawet jesli tylko teoretyczny
...on nie wie że robimy szybciej z jego powodu. Znam go i wiem, że uśmiechnął by się na wieść o takim szaleństwie. Ale tak jak mówiłam- to był tylko taki niewinny pomysł. Dziekuje za wszystkie uwagi- nie sądziłam że tak mocno odpowiecie. Sadziłam że też potraktujecie to jako szalony pomysł i tyle.
Stary 2010-03-23, 09:56   #2886
BlackAngel
Adwokat diabła

cześć!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:58   #2887
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Ellin to, ze Tż chce, byś była jego żoną, to cudownie, ale co zmieni miesiąc, to nierozumiem. I przepraszam.... ale ojciec dopiero by sie rozchorował, jakby się dowiedział, ze jego synuś i synowa, co to tak dbają o niego, że częściowo organizują pod niego uroczystość ślubną wzieli sobie ślub w tajemnicy miesiac wcześniej. I jak pisała Kubusewa - taniej wyjdzie zapłacić 80 zł za paszport niż za ubrania, kwiaty, fryzurę i dokumentację urzędową
WYrobienie nowego paszportu dla panny mlodej jest za 14 zl w moim UW
Pytalam specjalnie
trzeba przyniesc akt malzenstwa dowod i stary paszport.. Normalnei to to chyba 140 zl kosztuje a jesli sie przyniesie akr malzenstwa to 14 zl
Stary 2010-03-23, 10:00   #2888
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
.. zwlaszcza po przytoczonych przez lain stokroteczkach i tym metafizycznym przezyciem przy kupowaniu obraczek
Przecież stokrotki to był tylko taki żart! wie że je lubię i dlatego je ustawił...
obrączki...po prostu spotkaliśmy świetnego człowieka, który umożliwił nam uczestniczenie w tworzeniu ich. Przecież one zostają na całe życie. Metafizyczne to zbyt mocne określenie. Po prostu to była świetna sprawa.
Surowe i ostre słowa. Wiem że pisząc nie można dokładnie tego przedstawić i pokazać emocji -stąd pewnie te niezrozumienie.
Oczywiście że mi pomaga na codzień w przygotowaniach. Zakończmy może ten temat -niepotrzebnie to napisałam. Zupełnie nie udało mi się tego przekazać jak trzeba

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-03-23 o 10:03
Stary 2010-03-23, 10:02   #2889
moniczka2123
Zadomowienie

Cześć PM moje drogie i witam nowa PM. ale u nas dziś piękne słonko aż żyć się chce

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:09   #2890
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość
Jako zupełnie nowa i zielona w wątku, witam Was wszystkie głębokim ukłonem
jestem przyszłą małżonką, data ślubu 4 wrzesnia 2010
Cytat:
od dawna nie palę, jedyny dymek jaki mi towarzyszy to ten avatar No i czasem spalone tosty.

jesteśmy razem od 5 lat, zaręczeni od ponad roku ale dopiero się obudziliśmy ze przydałoby się poważnie zająć przygotowaniami do ślubu
TŻ pochodzi z południa Polski, ja mieszkałam ostatnio w Krakowie przez 7 lat, a aktualnie... zlądowaliśmy u moich rodziców , między pomorzem a mazurami. Chwilowo załamka, ale do września musimy wytrzymać, potem zamieszkamy w 3-mieście.

Przygotowania rozpoczęte: zamówiony zespół, fotograf, kamerzysta, sala; kupiona sukienka dla mnie i kamizelka dla TŻ
Witamy i zapraszamy
masz ślub w rocznicę ślubu moich rodziców i urodziny mojej siostry

Cytat:
Taki mam zamiar

A z praktycznych pytań: jaką wódkę kupujecie na wesele?
Ja mam chrapkę na Pana Tadeusza (ładna butelka i podobnoż wódka dobra, choć ja tam smakoszem nie jestem). Szukam w związku z tym jakiegoś zagłębia z niższymi cenami w okolicy Gdańska/Olsztyna.
Gdzie Wy kupujecie alkohol na wesele: Makro, Carrefour etc?

Szukam tez przyzwoitej fryzjerki i makijażystki, które dojadą do pipidówy, w której biorę ślub
Mysię nie możemy zdecydować na wódkę mielismy mieć po znajomości załatwianą a teraz wyszło że sami kupujemy ale nie wiemy co jeszcze no ale mym mamy jeszcze duuuuużo czasu

Cytat:
dziewczyny pamiętam, że PM 2009 rozwiązywały to tak, że jak jechały zaraz po ślubie, to się nie przyznawały, że mają inne nazwisko i jechały na stare dokumenty. Przecież dowód też będziecie miały ze starym nazwiskiem. Zawsze to jakieś rozwiązanie
I tak właśnie się robi Ważne żeby nazwisko z rezerwacji zgadzało się z nazwiskiem w paszporcie ew. dowodzie i ziuuu

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Niestety nie mam swoich oryginalnych, ale obrączki w tym stylu tylko że błyszczące nie satynowe i półokrągłe.

A buty są do niczego nie podobne

To znaczy nie znalazłam na necie podobnych do moich.
Bardzo ładne
Ja niestety nie mogę przekonać tżta do jakiejkolwiek ekstrawagancji (dla niego ekstrawagancją jest np. matowa obrączka ) i chyba będziemy mieli najzwyklejsze z żółtego złota

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Witam koleżanki
Czy któras z Was była na weenekdowym kursie przedmałażeńskim?
Mój TŻ po kursie stał sie aniołem

Cytat:
SKoro mowisz ze robicie wszystko zeby tatus zdazyl na slub po czym mowisz ze na slubie bedziecie tylko wy i swiadkowie (a jak mniemam swiadkami beda wasi przyjaciele kumple czy tam ktos - bez ojca) no to jaki w tym wszystkim sens
wez juz kobieto nie kombinuj bo to tylko dodatkowy stres
a slub bierzecie w kosciele ??? bo jak tak to ta gadka o niewierzacym tz i dbaniu o jego dobre samopoczucie to jakas totalna hipokryzja a na pewno schizofrenia. wg mnie jesli juz tak koniecznie chcesz dbac o samopoczucie calej rodziny to zrob ten slub cywilny wczesniej a zrezygnuj z koscielnego.. sama zobacz odpadna ci opalty koscielne i ten stres i ceremonia bedzie szybsza ( u mnie w usc sluby sa co pol godziny a msza trwa 1 godzine)
wg mnie za bardzo chcesz wszystkim dogodzic i taka totalna schizofrenia ci wychodzi.. przystopuj bo wyfikniesz szybciej niz szanowny tatus
troszkę chyba przesadziłaś...

Elin - masz dwa wyjścia: zmieniasz teraz na Aleksandra i w poślubną jedziesz na stare nazwisko (patrz wyżej) albo czekasz na wymianę do "po ślubie" a podróż odkładacie na później albo jedziecie tam gdzie nie potrzebny jest dowód. Więcej wyjść nie widzę.
Cywilny to moim zdaniem za dużo kombinowania-szczególnie że zależy wam na kasie. no ale zrobicie jak uważacie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:10   #2891
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Wieki całe nie pisałam, mam swoje problemydół coraz większy i boję się tego co będzie, bo nasza sytuacja staje się bardzo trudna

Witam nową PM

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
My mamy kolejne sprawy załatwione
Wczoraj pojechaliśmy do factory i kupiliśmy Tżtowi buty ślubne i muszkę. Niestety nie mamy koszuli bo on ma rozmiar 38 i nie było nigdzie takiego. Ale jeszcze będziemy szukać. Trudniej będzie bo to musi byc koszula do muszki. Dziś zrobię zdjęcia w świetle dziennym i pokażę
Do tego zastanawiamy się nad ewentualnym wyjazdem choć na tydzień gdzieś w ciepłe miejsce. Gdyby tylko zostało nam pieniędzy na tyle-pojedziemy.
Jeśli nam się "impreza" zwróci, zostanie na następny semestr studiów to wtedy na last minut się załapiemy. Tylko jest problem-nie mam paszportu...
W podstawówce zmieniałam imię. Mój ojciec uparł się przy rejestracji w urzędzie, że nie wyjdzie dopóki nie zapiszą że mam na imię OLA-nie ALEKSANDRA bo i tak nikt tak nie będzie na mnie mówił. I męczył ich tak długo, że w końcu dali za wygraną, a ja miałam same kłopoty bo wszędzie i tak wpisywali Aleksandra albo Olga. Paszport wtedy tez miałam na Ola. Pod koniec gimnazjum zmieniłam na Aleksandra bo wiedziałam ze im dalej tym będzie trudniej więc teraz mam nie ważny paszport. I teraz najważniejsze: żeby pojechać gdzieś gdzie potrzebny jest paszport musiałabym go przed ślubem wyrobić-ale po ślubie kolejny raz bym musiała żeby zmienić na taki z nowym nazwiskiem więc to dwa razy te same koszty!
Wiem, że do krajów strefy nie trzeba mieć ale nie wszędzie na dowód się da. Tż wpadł na pomysł, żeby wziąć miesiąc wcześniej ślub cywilny, zmienić dokumenty i pojechać na nowych Wtedy jakbysmy trafili coś nie na dowód na last minut to nie bylibyśmy w stresie.
Ile może potrwać wyrobienie nowych dokumentów po ślubie cywilnym? Tż wpadł na pomysł żeby tylko świadków zabrać i nie powiedzieć nic nikomu Taki nasz mały sekret
Ponieważ o podróży poślubnej pomyśleliśmy dość późno i okazało się, że ja co prawda mam ważny paszport, ale Tż nie, to wybraliśmy taki cel podróży, że paszporty były nam zbędne

Powiem Wam, że lepiej wybrać na pewno nie mogliśmy.
Wyjechaliśmy za pieniądze, które dostaliśmy w prezencie, bo nas samych nigdy nie byłoby stać na taki wydatek i wyjechaliśmy w drugim tygodniu po ślubie.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:21   #2892
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Elin - masz dwa wyjścia: zmieniasz teraz na Aleksandra i w poślubną jedziesz na stare nazwisko (patrz wyżej) albo czekasz na wymianę do "po ślubie" a podróż odkładacie na później albo jedziecie tam gdzie nie potrzebny jest dowód. Więcej wyjść nie widzę.
Cywilny to moim zdaniem za dużo kombinowania-szczególnie że zależy wam na kasie. no ale zrobicie jak uważacie
Dokłądnie Dlatego pomysł Tżta wydał się słodki, ale niepotrzebny i szalony. Dlatego od razu upadł. Pomyślałam że podzielę się tym i tyle

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wieki całe nie pisałam, mam swoje problemydół coraz większy i boję się tego co będzie, bo nasza sytuacja staje się bardzo trudna

Witam nową PM

Ponieważ o podróży poślubnej pomyśleliśmy dość późno i okazało się, że ja co prawda mam ważny paszport, ale Tż nie, to wybraliśmy taki cel podróży, że paszporty były nam zbędne

Powiem Wam, że lepiej wybrać na pewno nie mogliśmy.
Wyjechaliśmy za pieniądze, które dostaliśmy w prezencie, bo nas samych nigdy nie byłoby stać na taki wydatek i wyjechaliśmy w drugim tygodniu po ślubie.
co sie dzieje Tosiu? Może można ci jakoś pomóc? cos doradzić?
Mam nadzieję że nam się tez uda trafić na coś super jak i wam.
Stary 2010-03-23, 10:28   #2893
83mika
Raczkowanie

Cytat:
Naprawdę, taki kurs weekendowy jest zupełnie inny niż ten zwykły 2 tyg tylko dla papierka. Ten kuras napewno długo będzie my pamietali. Mielismy okazje iść razem za ręce do ołtarza tam nas błogosławił, dużo sie o sobie dowiedzieliśmy, utwierdzilismy sie w tym, że dobrze sie znamy, były łzy... Napewno po tym kursie niejedna para przemyśli to, czy napewno chce ślubu.
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:28   #2894
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
WYrobienie nowego paszportu dla panny mlodej jest za 14 zl w moim UW
Pytalam specjalnie
trzeba przyniesc akt malzenstwa dowod i stary paszport.. Normalnei to to chyba 140 zl kosztuje a jesli sie przyniesie akr malzenstwa to 14 zl
ale ja pisałam o sytuacji, gdy wyrabia paszport przed ślubem
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
cześć!
joł!

Toska trzym się! Wszystko się jakoś ułoży
Stary 2010-03-23, 10:30   #2895
83mika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Tosiu co sie dzieje?Możemy Cie pomóc?
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:33   #2896
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja pisałam o sytuacji, gdy wyrabia paszport przed ślubem

joł!

Toska trzym się! Wszystko się jakoś ułoży
chill SKarbie ja swoj odebralam tydzien temu a mam 81 dni do slubu.. musialam tak kijowo zrobic bo mi sie paszport konczy w lipcu a mam wyjazd pod koneic czerwca i mogliby mnie nie wpuscic
troche dupnie bo dwa razy bede wymieniac w ciagu jednego roku.. ale wole to niz rezygnowac z cudownej wymarzonej podrozy
Stary 2010-03-23, 10:36   #2897
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
bo to roznie bywa i trzeba trafic od dzisiaj w Selgrosie Wyborowa jest za 18,29 jesli oplata za brak koncesji wynosilaby 2% to ostateczna cena byloby 18,65, a to jak na Wyborowa jest super cena wczoraj moj ojciec w Tesco widzial Wyborowa za ponad 22zl i ogolnie baaardzo rzadko widzi sie ja gdziekolwiek ponizej 19zl
no to rzeczywiście ci się udało super promocja

a dziewczyny jak u was z szampanem macie w cenie czy musicie sami kupić ?? ja szczerze powiem nie wiem muszę się dowiedzieć co i jak

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:38   #2898
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
wg mnie za bardzo chcesz wszystkim dogodzic i taka totalna schizofrenia ci wychodzi..
Jestem psychologiem i naprawdę bardzo mnie rozbawiłaś tą uwagą. Schizofrenia naprawdę nie ma nic wspólnego z dogadzaniem innym-wręcz przeciwnie
Ale dość ostro wypowiedziałaś się o tacie Tżta. Mimo stanu już terminalnego walczy bo bardzo chce zyć i może być z nami w ten dzień(ale nie wiadomo czy stan zdrowia pozwoli mu na lot samolotem) być więc myślę że to niesprawiedliwe uwagi. Czytając to zrobiło mi się przykro, bo przecież jesteśmy tu żeby sobie pomagać, poddawać pomysły i dzielić się radościami z przygotowań. Znam Tzta i wiem że z jego strony był to przejaw miłości. Ocena na podstawie pojedynczych informacji jest trudna-wiem- ale proszę nie mów tak więcej o tej sytuacji w taki sposób. To dla nas bardzo ciężka sytuacja i oboje bardzo przeżywamy to. Tz stara się mimo wszystko zachować radość- i ten pomysł był takim przejawem, choć nieudolnym i niezręcznym- ale w przygotowaniach naszych jest duzo smutku bo przecież mimo wszystko to takie oczekiwanie na nieuniknione.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-03-23 o 10:43
Stary 2010-03-23, 10:39   #2899
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

a dziewczyny jak u was z szampanem macie w cenie czy musicie sami kupić ?? ja szczerze powiem nie wiem muszę się dowiedzieć co i jak
ja mam w cenie (chyba)

ej...ale ładny dziś dzień... 200 dni do ślubu!
Stary 2010-03-23, 10:42   #2900
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem psychologiem i naprawdę bardzo mnie rozbawiłaś tą uwagą. Schizofrenia naprawdę nie ma nic wspólnego z dogadzaniem innym-wręcz przeciwnie
Ale dość ostro wypowiedziałaś się o tacie Tżta. Mimo stanu już terminalnego walczy żeby móc z nami w ten dzień być więc myślę że to niesprawiedliwe uwagi. Czytając to zrobiło mi się przykro, bo przecież jesteśmy tu żeby sobie pomagać, poddawać pomysły i dzielić się radościami z przygotowań. Znam Tzta i wiem że z jego strony był to przejaw miłości. Ocena na podstawie pojedynczych informacji jest trudna-wiem- ale proszę nie mów tak więcej o tej sytuacji w taki sposób. To dla nas bardzo ciężka sytuacja i oboje bardzo przeżywamy to.
KOnczac ten dziwny watek powiem CI tylko ze jest mi strasznie przykro ze TWoj tesc jest w stanie takim jakim jest i szczerze Ci tego wspolczuje ale Twoja argumentacja w pewnych sprawach byla dosc zabawna i wyjatkowo dziwna jesli tak ci przeszkadza to ci powiem ze chodzilo mi o rozdwojenie jazni ale zasadniczo jakos mnie to nie interesuje za bardzo..
powtarzam raz jeszcze przykro mi ze masz taka sytuacje jaka masz.. moge jedynie obiecac ze bede trzymala kciuki za twojego tescia zeby wszystko z nim bylo jak najdluzej ok
a tobie doradzac wiare w to ze wszystko bedzie ok
Stary 2010-03-23, 10:43   #2901
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:

My mamy w cenie. I kupujemy tylko wino jeszcze.
Stary 2010-03-23, 10:45   #2902
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety nie mam swoich oryginalnych, ale obrączki w tym stylu tylko że błyszczące nie satynowe i półokrągłe.
Ładne Lils będziesz miała obrączki, myślę że potrafię je sobie wyobrazic

Cytat:

bo to roznie bywa i trzeba trafic od dzisiaj w Selgrosie Wyborowa jest za 18,29 jesli oplata za brak koncesji wynosilaby 2% to ostateczna cena byloby 18,65, a to jak na Wyborowa jest super cena wczoraj moj ojciec w Tesco widzial Wyborowa za ponad 22zl i ogolnie baaardzo rzadko widzi sie ja gdziekolwiek ponizej 19zl
No ot faktycznie fajna cena lain Czyli jednak zdecydowaliście się kupic wódkę wcześniej niż w ostatnim miesiącu przed ślubem

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość

My zamawiamy ciasto u takiej pani co piecze w domu i płacimy za gotowe ciasto
No właśnie my mieliśmy opcję gdzie płacilibyśmy za gotowe ciasto bądź dostarczamy produkty i płacimy tylko za pracę, i moi rodzice powiedzieli że sami chcą kupowac i że tym się zajmą, bo w moim przypadku to bardziej opłacalne będzie bo np babcia mi naskłada sera na serniki, częśc jajek na pewno też, orzechy też mamy swoje a reszte się kupi na hurtowni

Cytat:
Ja uważam, że gdyby po jakimś zcasie rodzice dowiedzieli się co zrobiliście, to byłoby im przykro ;/ Jakos nie widzą mi się śluby w tajemnicy
No właśnie poza wszystkimi argumentami ten najbardziej do mnie przemawia, moim rodzicom by serducho pękło gdyby się o czymś takim dowiedzieli chyba...

Cytat:
No też sobie w ten sposób pomyślałam, gdybyście mieli wyjechac gdzieś w ciepłe kraje żeby ten ślub wziąc to by może było szalone i romantyczne ale ślub brany dlatego żeby był mniejszy problem z dokumentami w urzędzie miesiąc przed zaplanowanym konkordatowym to średnio mi się z szaleństwem kojarzy, a jak chcecie coś szalonego zrobic na rocznicę to skoczcie na bungee np

Cytat:
Naprawdę, taki kurs weekendowy jest zupełnie inny niż ten zwykły 2 tyg tylko dla papierka. Ten kuras napewno długo będzie my pamietali. Mielismy okazje iść razem za ręce do ołtarza tam nas błogosławił, dużo sie o sobie dowiedzieliśmy, utwierdzilismy sie w tym, że dobrze sie znamy, były łzy... Napewno po tym kursie niejedna para przemyśli to, czy napewno chce ślubu.
Wiesz co mika, my też byliśmy na takim weekendowym kursie i szczerze mówiąc to naczytałam się wcześniej opinii w takim stylu właśnie że się pary sporo dowiadują o sobie i zastanawiają się nad tym czy na pewno chcą ślubu. A szczerze powiedziawszy to chociaż było w miarę fajnie to żadnych takich głębszych wewnętrznych przeżyc nie miałam, niewiele się dowiedziałamprawie żadnych nowych rzeczy bo wszystkie tematy które tam były poruszane mieliśmy przedyskutowane z TŻtem wielokrotnie. Tak że u mnie to bez szału
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:50   #2903
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ładne Lils będziesz miała obrączki, myślę że potrafię je sobie wyobrazic

No ot faktycznie fajna cena lain Czyli jednak zdecydowaliście się kupic wódkę wcześniej niż w ostatnim miesiącu przed ślubem

No właśnie my mieliśmy opcję gdzie płacilibyśmy za gotowe ciasto bądź dostarczamy produkty i płacimy tylko za pracę, i moi rodzice powiedzieli że sami chcą kupowac i że tym się zajmą, bo w moim przypadku to bardziej opłacalne będzie bo np babcia mi naskłada sera na serniki, częśc jajek na pewno też, orzechy też mamy swoje a reszte się kupi na hurtowni

No właśnie poza wszystkimi argumentami ten najbardziej do mnie przemawia, moim rodzicom by serducho pękło gdyby się o czymś takim dowiedzieli chyba...

No też sobie w ten sposób pomyślałam, gdybyście mieli wyjechac gdzieś w ciepłe kraje żeby ten ślub wziąc to by może było szalone i romantyczne ale ślub brany dlatego żeby był mniejszy problem z dokumentami w urzędzie miesiąc przed zaplanowanym konkordatowym to średnio mi się z szaleństwem kojarzy, a jak chcecie coś szalonego zrobic na rocznicę to skoczcie na bungee np

Wiesz co mika, my też byliśmy na takim weekendowym kursie i szczerze mówiąc to naczytałam się wcześniej opinii w takim stylu właśnie że się pary sporo dowiadują o sobie i zastanawiają się nad tym czy na pewno chcą ślubu. A szczerze powiedziawszy to chociaż było w miarę fajnie to żadnych takich głębszych wewnętrznych przeżyc nie miałam, niewiele się dowiedziałamprawie żadnych nowych rzeczy bo wszystkie tematy które tam były poruszane mieliśmy przedyskutowane z TŻtem wielokrotnie. Tak że u mnie to bez szału
Gosiu masz tu ode mnie buzi wiesz za co
Stary 2010-03-23, 10:53   #2904
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny!
My mamy kolejne sprawy załatwione
Tż wpadł na pomysł, żeby wziąć miesiąc wcześniej ślub cywilny, zmienić dokumenty i pojechać na nowych Wtedy jakbysmy trafili coś nie na dowód na last minut to nie bylibyśmy w stresie.
Ile może potrwać wyrobienie nowych dokumentów po ślubie cywilnym? Tż wpadł na pomysł żeby tylko świadków zabrać i nie powiedzieć nic nikomu Taki nasz mały sekret
Gratuluję załatwionych spraw
A mi dla odmiany pomysł z wcześniejszym ślubem się podoba Sama czasem mam ochotę zrobić taką intymną ceremonię tylko dla nas, a dopiero później ślub kościelny, ale ze względu na dodatkowy zamęt organizacyjny rezygnuję

Cytat:
AHa... w zeszłym tygodniu odebrałam nasze obrączki

A dziś jedziemy do pani od placków ustalac wszystko, żeby nam zrobiła listę produktów
za obrączki.
U nas pani plackowa sama sobie kupuje produkty

Cytat:
Bardzo ładne

Cytat:
Witam koleżanki
Czy któras z Was była na weenekdowym kursie przedmałażeńskim?
Mój TŻ po kursie stał sie aniołem
Chyba w takim razie mojego też na taki kurs zabiorę

Cytat:

a zapal wykazuje moj TZ poganiajac mnei do drukowania zaproszen, ukladajac liste gosci, ustalajc liste utworow na film slubny, dzwoniac do kamerzysty
wymyslanie slubu w tajemnicy przed wszystkimi raczej kojarzy mi sie z egoizmem bardziej niz z okazywaniem zapalu slubnego.. zwlaszcza po przytoczonych przez lain stokroteczkach i tym metafizycznym przezyciem przy kupowaniu obraczek
Mogłabyś trochę przystopować z tą krytyką Jeśli Ci się ten pomysł nie podoba, to można to wyrazić dużo łagodniej i bez złośliwości.

Cytat:
My sami kupiliśmy. Babka z obsługi sali powiedziała, że na 70 osób wystarczą 4 butelki

Cytat:
ej...ale ładny dziś dzień... 200 dni do ślubu!
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:56   #2905
lain
Zakorzenienie

Cytat:
my sami kupujemy tylko nie wiem ile na glowe liczyc... TZ mowi, ze normalnie sie leje 100ml na kieliszek, ale jak to jest na weselach to nie wiem

Cytat:
generalnie to rodzice sie zdecydowali cisnieniujac nas zeby juz najlepiej wszystko kupic a niech im bedzie... zeby potem nie bylo wypominania mi, ze byla okazja, a ja kazalam czekac

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
My sami kupiliśmy. Babka z obsługi sali powiedziała, że na 70 osób wystarczą 4 butelki
czyli jednak butelka na 17-18 osob?
to chyba tak mega symbolicznie tego szampana
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:57   #2906
Lils121
Rozeznanie

[QUOTE=gosica502;18076995]Ładne Lils będziesz miała obrączki, myślę że potrafię je sobie wyobrazic

/QUOTE]
Dziękuje
Życzyłabym Wszystkim żeby się cieszyli tak ja
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:01   #2907
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Gratuluję załatwionych spraw
A mi dla odmiany pomysł z wcześniejszym ślubem się podoba Sama czasem mam ochotę zrobić taką intymną ceremonię tylko dla nas, a dopiero później ślub kościelny, ale ze względu na dodatkowy zamęt organizacyjny rezygnuję
Maśle że właśnie o to chodziło Tżtowi. Jest nieśmiały z natury i trochę przeraza go ślubne zamieszanie, ale nie bardzo już. Oswaja się z tym I też uważamy ze to za dożo roboty więc tylko się uśmiechnęliśmy
Stary 2010-03-23, 11:04   #2908
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Też byliśmy zdziwieni, ale ta kobitka powiedziała, że przecież nie nalewają pełnych kieliszków Nadal wydaje mi się to bardzo mało, ale w końcu oni mają już spore doświadczenie i wiedzą ile tego szampana schodzi. My kupiliśmy trochę więcej (chyba 8 butelek). Najwyżej ja po weselu resztę wypiję
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:10   #2909
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
my sami kupujemy tylko nie wiem ile na glowe liczyc... TZ mowi, ze normalnie sie leje 100ml na kieliszek, ale jak to jest na weselach to nie wiem
(...)
ale to się leje tylko właśnie tak symbolicznie a nie cały kieliszek...
Stary 2010-03-23, 11:11   #2910
caprica6
Wtajemniczenie

Tosia co sie dzieje?

Ellin rozumiem ze rozczulil Cie Twoj TŻ, widac ze juz sie bardzo nie moze doczekac

Lain niezle sie udalo z ta wodka

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości