|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
O to fajnie że w szpitalu masz wszystko
![]() No z tym rożkiem tak mi się właśnie wydawało że lepiej. A z kocyka zrezygnuję jednak, jak Idę poleżeć, a potem jak się uda to może do fryzjera skoczę jak nie to jutro ![]() Cieszę się że zmobilizowałam ![]() ona1981 oj to jeszcze masz czas
|
|
|
|
#4382 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
musze popytać czy u mnie w aptece można dostać coś takiego lea, Pearl-spóźniopne ale najlepsze życzenia! fajny brzusio moja robi to samo, czasami jak się zacznie prężyć to aż mi słabonCytat:
i jak znalazł drugiego dzieciaczka? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18055010] No i... wiele rzeczy mocno spranych, czyli jak to wcześniej napisałąm - super, młoda będzie miała w czym spać. Ale ogólnie rzeczy absolutnie nie w stanie SUPER, za to - mimo wyprania CAŁE OBLEZIONE WŁOSAMI [/QUOTE] ![]() pewnie uważają, że skoro masz kota, to Twoje rzeczy wyglądają podobnie i nie powinno Cie to dziwić ![]() margo - przykro mi z powodu Hani Napewno znajdziecie jakies "Wasze" imię ---------------------------- Nadrobiłam tylko część, mimo, że siedzę w domu to totalnie nie mam czasu Zaraz zbieram sie do Urzeędu Skarbowego - mam nadzieję, że nie bedzie kolejek, bo moj kregosłup może tego nie wytrzymać
|
||
|
|
|
#4383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18075434] Złapał mnie katar i gardło. [/QUOTE]To do łóżeczka odpoczywać Cytat:
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padły jeszcze: Paulina, Agata, Wiktoria dałam mu tą listę z wyborczej, tam jest podnad 200 imion. ma wypisać wszystkie, które mu się podobają i które pasują do naszego "ptasiego" nazwiska ![]() [ja nie miałabym nic przeciwko Majce, ale z nazwiskiem słabo się komponuje...] |
|
|
|
|
#4385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję w imieniu Asi [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18075434] pogratuluj koleżance. ![]() Wiesz, Twój podpis jak żaden inny każdorazowo uświadamia mi o zbliżającym się rozwiązaniu. Złapał mnie katar i gardło. [/QUOTE]mnie też , jak tak patrzę to ciężko mi uwierzyć, że za nami już 34 tygodnie... a boję się z dnia na dzień coraz bardziej ![]() Cytat:
oszaleć czasem można... ale z drugiej strony on ma tyle na głowie, że czasem nawet go rozumiem...wzięłam się właśnie za pranie ubranek, chyba czas najwyższy na koniec zostawiam sobie pranie gadżetów łóżeczkowych, wózkowych itd. torbę będę pakowała w weekend, czekam jeszcze na kilak drobiazgów z alle...
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się też zastanawiam czy brac swój rożek do szpitala ![]() Dają tam wszystko i wogole, ale tak myślę czy swojego rożka nie brać ![]() I tak zawijają w kocyki a przy wyjściu i tak rożek nie bedzie potrzebny bo jak wsadzę mała do fotelika z rożkiem ?!Kropko, mam bajerkę ![]() Skąd zamawiałaś te gatki siateczkowe poporodowe ? I jaki rozmiar i czy nie są dla Ciebie za duże ?
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4388 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój TŻ ma podobnie, więc widać wszystkie samce po jednych pieniądzach. ![]() Cytat:
Wiktoria też fajnie- moja młodsza siostra tak sie nazywa- ale już sporo Wikitorii dookoła. Ps. Ja też mam ":ptasie nazwisko". ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie dwie książeczki z wyborczej z imionami
![]() 300 imion kobiecych i 300 męskich ![]() Najczęsciej nadawne w poszczególnych latach, wyjaśnienie imion itp
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihi to tak jak moja Amelka i nawet wage maja zblizoną tylko ze ja na + jestem o raz wiecej :P Ciesze sie bardzo ze wszystko jest wporzadku
|
|
#4391 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18078039]z dzisiejszej wyborczej?
[/QUOTE]Nieee ![]() Już dawnooo
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=olivka_7;18075114]Sorki że się nie odzywałam, ale nie czułam się za dobrze w poprzednią noc mała dokazywała i bolał mnie brzuch, strasznie się stawiał że się wystraszyłam że to już. Wczoraj cały dzionek leżałam w wyrku, no jedynie rano byłam na badaniu na paciorkowca. Dziś już lepiej- spałam w nocy, ale mała jakoś się tak ułożyła że mi pięknie uciska na pęcherz i szyjkę (kłuje mnie jak chodzę), a w ogóle to mi się wydaje że brzusio mi się lekko obniżył- już mi zgaga nie dokucza, czyli mała nie jest już tak wysoko. Spakowaliśmy wczoraj Torbę do szpitala- tzn. muszę tylko dołożyć kosmetyki które na codzień używam typu krem, tonik i gotowe. Wiem że wcześnie ale poprzedniej nocy mieliśmy nietęgie miny, a tak w razie czego torba przyszykowana.
Zastanawiałam się czy pod pajacyka do szpitala zabrać bodziaka z długim czy krótkim rękawkiem? na razie spakowałam z długim, ale sama nie wiem ![]() Daf ja też na magnezie jadę i nospę jak czuję że brzusio się częściej stawia. Mam przeczucie że to już niedługo- do terminu na pewno nie doczekam w dwupaku. Ale byleby jak najdłużej. no ja tez jade na magnezie tylko ze zamiast nospy lece na scopolan-ie i lekarz mnie postraszył ze szybciej urodze powiem ci ze ja tez nie wiem jakie ubranka naszykować małej niby powinno sie o jedną warstwe wiecej niż nam wiec ja wezme chyba cos z krótkim do tego sweter bo mała i tak bedzie w rozku i pop kocykiem a ta chwilke co sie przejdzie chyba nic sie nie stanie
|
#4394 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki... się właśnie wkurzyłam- dwa tyg temu wylicytowałam fotelik używkę na all...od razu zmieniłam adres wysyłki, zeby fotelik poszedł tam gdzie będę rodzić czyli do rodziców...na dane do przelewu czekałam kilka dni, wysłałam chyba z 4 maile z ponagleniem i....fotelik w dniu dzisiejszym przyszedł tu do mnie. Dałam lasce neutrala bo wredna nie jestem ale trzęsie mnie do teraz.
A tak poza tym mam słoniowe kostki, puchną mi dość okazale, Kubeczek urządza sobie tańce w brzuszku mamusi i jest mi strasznie ciężko...duża sie zrobiłam okropnie, tzn. brzusio nie ja...schylić się już nie daję rady, już prawie nic nie daję rady robić... Zostało nam 5 tygodni do rozpakowania a ja nie mam nic dla siebie, żadnej koszuli, nic...Poprostu wolałam wydać kasiorę na Kubeczka niż na siebie. Idę się legnąć na trochę bo mi ciężko siedzieć...Buziaki
|
#4395 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4396 | |||||
|
Konto usunięte
|
dobry
![]() Cytat:
Cytat:
i chyba mam od jakiegoś czasu te skurcze przepowiadające, czy coś... nie boli, tylko brzuch twardnieje, wypina się cały, zaczyna mnie dusić aż w płuca, ciężko oddychać... niemiłe uczucie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() doczytałam o kolejnych typach. coś już ustalone? a liwka rośnie i rośnie... ostatnio jej ulubionym zajęciem jest chyba prostowanie się, bo czuję ją w dwóch miejscach na raz, jakby się wyciągała czyżby jej się ciasno robiło?
|
|||||
|
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Kardashi
![]() Daf, nie żartuj, w przyszłym tygodniu już byś chciała rodzić? Przetrzymaj chociaż małego przez święta, bo wszystkie pyszności cię ominą ![]() Edzia, moja Amelka, też tak szła podobnie z wagą i ostatecznie skończyłyśmy na 3050g w 37 tyg i nie wyobrażam sobie rodzić większe dziecko ![]() Velluto, szczęście nikogo więcej nie znalazł
Edytowane przez Puma13 Czas edycji: 2010-03-23 o 12:44 |
|
|
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Wy się tak z tymi porodami nie spieszcie, bo i tak ja jestem pierwsza na liście
i żadnej nie przepuszczę ![]() ![]() No dobra... w drodze wyjątku mogę puścić jedynie Daf A tak na serio to mam ostatnio fazę pt. "niech Młody siedzi w brzuchu jak najdłużej" A jeszcze nie tak dawno chciałam go mieć już i natychmiast ![]() I tak jak któraś pisała mam podobne odczucia w kwestii brzuszka, będzie mi go bardzo brakować mimo, że czasem mam już dość.Puma za wizytę.Kardashi zapomniałam wczoraj napisać, że faktycznie lasencja z Ciebie niezła ![]() A w kwestii facetów i ich słuchania/niesłuchania mój dokładnie taki sam. Oni już tak mają poprostu.... |
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie jak te mam http://www.allegro.pl/item954270095_..._2szt_m_1.html Chyba S brałam, nie pamiętam. I nie mierzyłam ich jeszcze. Ale mogę zmierzyć i orzec.
|
|
|
|
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała żeby mała już była, ale żeby nie była wcześniaczkiem, tylko żeby szybciej minęły te tygodnie do donoszonej ciązy ![]() Ja swojemu powiedziałam że na wyjście ma przywieść to i to, pokazałam, ale chyba jednak spakuje sama do torby bo i tak nie bedzie wiedział co ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Bo chyba też je kupie ale musze wiedziec czy nie są za małe ![]() oo ten pan ma ładne staniczki do karmienia
|
||
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staniczki ładne, zwłaszcza te Alles, ale oni w ogóle mają ładne. Tylko tak patrzę teraz i... zawsze myślałam, że stanik do karmienia to taki co się odpina taką klapkę, jakby pół miseczki... a widzę, że teraz "do karmienia" to każdy jest, który ma odpinaną całą miskę... Czy one mają podwójne ramiączko, tzn. mimo odpięcia miski pasek jest dalej?
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-23 o 13:37 |
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
http://gorny.edu.pl/imiona/
a taka ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1807945 6]na pewno wybierzecie coś równie ładnego. ![]() doczytałam o kolejnych typach. coś już ustalone? [/QUOTE] jeszcze nie, ale myślę, że najpóźniej w weekend obgadamy sprawę. |
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale własnie nie wiem z czym one są takie 'do karmienia' ![]() Chyba ze mają coś takiego jak te tutaj http://www.allegro.pl/item963440185_...rny_bialy.html Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-23 o 13:53 |
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj kupiłam Nospę, zobaczymy czy pomoże.Moja Luiza leży głową w dół, ale tak poprzecznie i najczęściej mnie boksuje z lewej strony. Cytat:
Moja torba spakowana już jest od 2 tygodni. Ja zabieram do szpitala 2 komplety - jeden na 56 cm, drugi na 62. Bo nie wiadomo jaka będzie mała. Biorę wszystkie rzeczy z długim rękawem, ale cienkie i do tego grubszą bluzę, w razie czego. Cytat:
Cytat:
Mnie przy 50 mg też raz kłuli. 2 razy pobierają przy 75mg. Cytat:
Witki opadają ![]() Odnośnie słuchania faceta, to u mnie jest czasami to samo. Ja się produkuję, a on za chwilę pyta o co mnie chodziło To samo jest z synem. Gadam, gadam, a on po chwili mówi, że nic nie słyszał ![]() Faceci nie mają podzielnej uwagi. Jak coś robią, to trzeba ich od tej pracy oderwać i wytłumaczyć POMAŁU Bo jak czasami coś mówię szybko, to mąż: poczekaj, poczekaj, jeszcze raz i po kolei Zrobiłam sobie dzisiaj spacerek - 2 godziny. Kupiłam koszulę do porodu, zwykłą za 12 zł. Oprócz tego jeden kpl. powłoczek do łóżeczka. Fotek nie zrobię, bo aparat padł. Poszłam do teściowej i ustaliłyśmy menu na wielkanoc i dostałam od niej śliczne 2 bluzki i jeden sweterek. ...i załatwiłam sobie fotelik do samochodu od znajomej za całe 30 zł
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-03-23 o 14:19 |
|||||
|
|
|
#4406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
ja na zakupy udaję się jutro
![]() mam cały dzień wolny (tzn. brak innych planów), małż będzie w pracy, a ja sobie pośmigam po mieście.
|
|
|
|
#4408 |
|
Konto usunięte
|
Jedna z wizażanek z wątku dzieciaczków w wieku Maksia urodziła dziś sn synka.
- 4300g, 62cm. Spory, co nie?
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18082170]Jedna z wizażanek z wątku dzieciaczków w wieku Maksia urodziła dziś sn synka.
- 4300g, 62cm. Spory, co nie?[/QUOTE]WOW, kawał chłopaka
|
#4410 |
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18082170]Jedna z wizażanek z wątku dzieciaczków w wieku Maksia urodziła dziś sn synka.
- 4300g, 62cm. Spory, co nie?[/QUOTE]spory, spory ![]() a ja właśnie przed chwilką czytałam sobie jakiś wątek gdzie pisałaś że czekasz na pierwszą kruszynkę i tak sobie myślę o co kaman? przecież Ty masz Maksia... a dopiero potem zobaczyłam że ktoś odkopał jakiś wątek z 2007 roku... a mi goopiej to zajęło dobrą chwilę żeby do tego dojść |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

A najgorsze jest to, że ja sobie wyśniłam w pierwszej ciąży dokładną datę porodu (tak z półtora miesiąca przed porodem) na 3 tygodnie wcześniej niż miałam wg OM.
Mam nadzieję że tym razem mi sie nie sprawdzi
Zaraz zbieram sie do Urzeędu Skarbowego - mam nadzieję, że nie bedzie kolejek, bo moj kregosłup może tego nie wytrzymać 
[/QUOTE]

?