Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część XV ;) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 13:08   #991
Gwizdak
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
3 czerwca, w czwartek jest Boże Ciało. Bierzemy urlop w piątek i mamy cztery dni wolnego

no ja akurat oba długie weekendy poświęcam mojemu Ukochanemu
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:18   #992
pagka
Wtajemniczenie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Dziewczyny Wy naprawdę wiecie co będziecie robiły np. w pierwszy weekend lipca? Bo ja nie mam tak dalekosiężnych planów

Pokaże Wam zdjęcie jednej z moich ścian, a konkretnie maski... Najbrzydszej jaką w życiu widziałam, ale jest to za to ulubiona mojego TŻta. Na początku myślałam, że nie będę mogła zasnąć z tym czymś na ścianie
Stary 2010-03-23, 13:24   #993
butterfly20
Zakorzenienie

Jeju ale ja nie wiem co będę robić w czerwcu lub lipcu. W czerwcu na pewno będzie sesja i jestem pewna,że żadna z dziewczyn nie zna jeszcze terminów egzaminów.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:27   #994
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja się zasadniczo nie wypowiadam na temat zlotu bo zupełnie nie wiem co będzie i jak będzie za miesiąc a co dopiero w czerwcu czy lipcu.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:39   #995
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Naj, Madeline..... ściskam Was obie... (buziak dla Naj) (buziak dla Madeline)

Coś ostatnio wszystkie przez jakiś zaręczynowy kryzys przechodzimy...
dziękuję
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Naj kurcze! Co on sobie myśli?! Że będziesz zawsze czekać, ża Twoje marzenia się nie liczą? To, że go kochasz, nie znaczy, że może wszystko i nie musi liczyć się z Twoimi uczuciami! Nerwa złapałam, no!
hehe, to pomyśl sobie, jak ja się czuję powiedziałam mu, że nie ma problemu, jeśli nie chce ślubu, tylko że jest skończonym kłamcą skoro mówi co innego, niż myśli. po co? żeby mi nasłodzić tylko i wyłacznie. bo nie wierze, że kiedyś chciał i myślał, jakby to było fajnie mieć mnie za żonę (jak już pisałam, wesele zawsze go odstraszało), a teraz nagle, że jednak nie chce.
oczywiście po chwili powiedział, że on chce ślubu, owszem, ale że jak ja ciągle naciskam, to mu się odechciewa no i że jak mnie zależy, to się ohajtamy, bo wg niego to nic nie zmienia to do $^%#* nędzy nie ma niczego zmieniać!!! bierze się ślub z miłości, a nie żeby ta miłość się polepszyła...
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Oj to chyba jednak bliżej twojej sytuacji do mnie Rozumiem jak się czujesz. Wiem, że to mało fajne jak facet mówi, że nie potrzebuje ślubu. Mój sam przyznał, że "zabił moje marzenia". Jedno co mogę Ci poradzić to przemyśl ten temat, zastanów się dokładnie co dla Ciebie znaczy brak ślubu a potem rozmawiajcie. I trzymaj się kochana A te chłopy to są tak głupie, że nie wiedzą jak nas ranią takim obietnicami czy tak perfidne, że mówią co im wygodniej? Sama już nie wiem
też tak pomyślałam, że blisko mi do Twojej sytuacji w sumie ja mogę żyć bez ślubu, jasne. tylko nie rozumiem czemu go nie brać...? Bo $^%#* wesela nie chce?! to czemu na myśl o bardzo minimalistycznym ślubie mówi, że nie, bo to nie przejdzie... wali mnie, że się poobraża rodzina - to o nich by świadczyło!
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Naj! strasznie przykro i nie dziwię się że czujesz się oszukana Nie może tak być żeby tak bliskie osoby nas zwodziły....
właśnie to mnie najbardziej boli. bo ja pamiętam jego słowa z początku naszego związku i te sprzed kilku dni... ja wiem, że on nie marzy o ślubie, o przygotowaniach itp., ale zawsze myślałam, że marzy, bym była jego żoną
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ja mam nadzieję, że on prędzej gada niż myśli; mojemu też się to zdarza, ale to nie znaczy, że myślał to co powiedział. No wiesz... więc dlaczego niby nagle miałby stracić zainteresowanie ślubem - bo rodziny się poobrażają ? To nie jest ceremonia dla nich ja bym zrozumiała i jeszcze się cieszyła że nie trzeba dawać do koperty
a kto go wie...? może bezmyślnie z tym wypalił... w każdym razie za stary jest i powinien odpowiadać za swoje słowa.
nie mogę się doczekać, zołzowato to piszę i w całej tej złości, aż mi się oświadczy - bo mimo wszystko sądzę, że to zrobi dla mnie, żebym była szczęśliwa - i ja odpowiem: NIE! Skoro nie chcesz ślubu, nie chcesz małżeństwa, nie widzisz w tym sensu, to po kija się oświadczasz?! NIE, NIE, NIE!
Cytat:
tylko, że Naj zaproponowała żeby sami wzięli tylko ślub.... to gość nagle się wykręca, ze rodzina się obrazi.... no to ludzie!!!! koło mu się zamyka, a nadal szuka wymówek.....
ja jestem pewna, że on to powiedział jako przykład nierealnego - typu: "jakbyśmy się ohajtali na Marsie" - jak mu powiedziałam, że to jest realne, to się chłopak zdziwił

z drugiej strony wielokrotnie mi mówił, że dla mnie będzie wesele, że on to zrobi z chęcią, bo mnie kocha. Wczoraj już nucił inaczej :/
Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
ehh... naj buziak na pocieszenie wiem za wiele nie da...
mnie też wesele nie kręci ale z miłości jakoś przeżyje ten jeden wieczór (noc)
dziękuję ja też nie jestem weselną maniaczką, ale jednak zawsze, jak o tym myślałam, to wyobrażałam sobie skromne, ale fajne wesele... a on chyba nigdy o tym nie myślał.
Cytat:
Naj bidna Ty dobrze Ciebie rozumiem bo mój TŻ podobnie się zachowuje... zeszłej jesieni zaczął gadać o zaręczynach/ślubie w dość poważnym kontekście. Później w czerwcu zeszłego roku w rozmowie ze znajomymi wygadał się, że ślub mu nie w smak. No to ja pociągnęłam temat i zaczął mi się bronić, że "on o tym jeszcze nie myślał". Tak, cholera, nie myślałeś to po kiego grzyba gadasz mi o tym od kilku miesięcy Później znowu wyszło, że w tym temacie mamy trochę inne oczekiwania - znalazłam kompromis, na który on znalazł bezsensowne kontrargumenty na "nie". Dowiedziałam się również, że mu na tym kompletnie nie zależy (tutaj ciężko mi stwierdzić, czy tak jest naprawdę, bo on jak jest zły to mówi różne rzeczy, za które później mnie przeprasza... pytanie czy w złości wyłazi z niego prawda,czy po prostu stara się "odgryźć" i mówi bez zastanowienia...). Do tego szereg sugestii w stylu "szykuj się na maj" (w sensie, że właśnie ten maj), a przed świętami Bożego Narodzenia to już naprawdę byłam prawie że pewna, że coś się ruszy właśnie w święta. I co? I niedawno mi powiedział, że owszem - miał taki zamiar, ale to MOJA WINA, że nic nie zrobił, bo w końcówce listopada o coś tam się pokłóciliśmy, co z tego co pamiętam dotyczyło jego "byłej-niedoszłej". Na temat tej "pani" wypowiadać się nie będę, bo padłyby wyłącznie brzydkie słowa... myślałam, że takie zołzowate, wyrachowane stworzenia występują tylko w serialach amerykańskich
aj, biedna Ty też jesteś, nasi to spod jednej gwiazdy chyba są
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Naj - przykro mi ze tak powiedzial. Ale pamietasz co ja uslyszalam jakies 2 mce temu??? prawie dokladnie to samo i po co mi to mowil wtedy???zeby mc pozniej sie jednak oswiadczyc nie rozumiem tego do dzis, ale nie wnikam- mam tylko nadzieje, ze w jakis sposob nie zmusilam go do tego, i robi cos wbrew swojej woli, chociaz szczerze mowiac nie wyglada na to ostatnio nawet sluchal ze mna zespolow, zeby jakis wybrac
Wiec trzymam kciuki za ciebie kochana
tylko po co oni to robią, po co mówią raz tak, raz inaczej? no po co? żeby uśpić naszą czujność? to okrutne i tyle.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Naj mój też miesiąc przed zaręczynami zrobił mi awanturę,że patrzę na sale itp. A po co,skoro i tak miał zamiar niedługo się oświadczyć?
no właśnie?! co im odwala totalnie?!
niech się tylko spróbuje oświadczyć to już marzę o widoku jego miny na moje "NIE!"
(oczywiście o ile mi się oświadczy póki się we mnie gotuje ze złości )

w każdym razie: DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM

co do spotkania to ja mam 3 warunki:
- żeby nie w wakacje, coby nas było jak najwięcej
- żeby w okolicach weekendu
- żebym nie musiała spędzać 10 godzin w pociągu

Reszta obojętnie

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość

Pokaże Wam zdjęcie jednej z moich ścian, a konkretnie maski... Najbrzydszej jaką w życiu widziałam, ale jest to za to ulubiona mojego TŻta. Na początku myślałam, że nie będę mogła zasnąć z tym czymś na ścianie
no brzydula z tej maski
ale jeśli Cię to pocieszy, to ja miesiąc spałam przy CZASZCE jakiegoś bawołopodobnego zwierza. takiej z rogami.
ale po miesiącu dostaliśmy piwnicę i P. się jej pozbył - była koszmarna :P
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:52   #996
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
aj, biedna Ty też jesteś, nasi to spod jednej gwiazdy chyba są
Biedne my obie
Cytat:
tylko po co oni to robią, po co mówią raz tak, raz inaczej? no po co? żeby uśpić naszą czujność? to okrutne i tyle.
No właśnie ?! próbowałam nie raz i nie dwa wypytać mojego P. dlaczego on mi to robi - daje wyraźny znak, że to niedługo, a potem nagle wychodzi coś zupełnie odwrotnego. Co ja czułam jadąc do domu po świętach i Sylwestrze to moje Najlepsze jest to, że nie potrafił mi odpowiedzieć Czasem mam wrażenie, że jego bawi to znęcanie się psychiczne nade mną

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Dziewczyny Wy naprawdę wiecie co będziecie robiły np. w pierwszy weekend lipca? Bo ja nie mam tak dalekosiężnych planów
Normalnie też bym nie miała, ale niestety jak znam życie to nawet jeśli złożę pracę przed 15.06 to i tak się będę bronić dopiero w lipcu a wyjechać nigdzie nie mogę między 15.06 a 15.07 bo mi mogą nagle zadzwonić i powiedzieć "dzień dobry, jutro o 13 ma pani obronę". Chory ten mój ZUT i tyle
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 13:53   #997
Gwizdak
Zakorzenienie

ja to bym proponowała bliższy termin może końcówka kwietnia, albo połowa maja?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-03-23, 13:59   #998
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
ja to bym proponowała bliższy termin może końcówka kwietnia, albo połowa maja?
jestem za

rain

aaaa, nie mogę doczekać się miny niedoszłej teściowej, jak jej powiem, że nigdy się nie pobierzemy skoro ona sobie pozwala pytać się o to nas średnio raz na miesiąc-dwa miesiące, to chyba zasługuje na szczerość :P a nie, jak to ostatnio usłyszała - cytuję mojego jużzawszechłopaka - "myślimy o tym, także w niedługim czasie..."

jestem tak wkurzona, coby gorzej nie napisać, że ze mnie podła łajza wyłazi. dziwne uczucie...

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2010-03-23 o 14:01
Stary 2010-03-23, 14:06   #999
butterfly20
Zakorzenienie

Naj, Rain nie dziwię Wam się. Niepotrzebnie narobili Wam nadziei...

A ja właśnie słucham w radiu,że ten chłopczyk,którego ciało znaleziono w stawie koło Cieszyna miał uraz wewnętrzny brzucha i został wrzucony do wody już nieżywy.

I że jakaś 19stka urodziła dziecko i potem spała.Jak obudziła się rano,to jej matka powiedziała,że dziecko urodziła się martwe,więc spaliła je w piecu.

Normalnie...szkoda słów. Co za bestie i nie ludzie.Bestie.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Jak dla mnie połowa maja.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:08   #1000
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Biedne my obie

No właśnie ?! próbowałam nie raz i nie dwa wypytać mojego P. dlaczego on mi to robi - daje wyraźny znak, że to niedługo, a potem nagle wychodzi coś zupełnie odwrotnego. Co ja czułam jadąc do domu po świętach i Sylwestrze to moje Najlepsze jest to, że nie potrafił mi odpowiedzieć Czasem mam wrażenie, że jego bawi to znęcanie się psychiczne nade mną
Wiecie co, to jest chyba tak, że oni nie myślą o tym jak my odbieramy pewne rzeczy. Mój chłop wielce się zdziwił jak mu opowiedziałam co czułam jak dał mi pierścionek a nie oświadczył się. Dla niego pierścionek był takim samym przedmiotem jak łańcuszek czy zegarek. I okazuje się, że w ogóle nie wpadł na to, że ja się rozczaruję. A dla kobiety pierścionek zawsze kojarzy się w pierwszej kolejności za zaręczynami. I chyba tak samo jest z rozmowami i innymi sygnałami z ich strony. Mówią coś sobie i nie mają świadomości jak my to odbieramy, że nakręcamy się i potem rozczarowujemy.

Stary 2010-03-23, 14:15   #1001
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
Od 3 dni jestem leniwym lwem
i to prawda nic mi się nie chce
Stary 2010-03-23, 14:16   #1002
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Naj, Rain nie dziwię Wam się. Niepotrzebnie narobili Wam nadziei...
Nie zacząłby gadać o tym to pewnie sama bym nie zaczęła o tym tak wcześnie myśleć...
Cytat:
Wiecie co, to jest chyba tak, że oni nie myślą o tym jak my odbieramy pewne rzeczy. Mój chłop wielce się zdziwił jak mu opowiedziałam co czułam jak dał mi pierścionek a nie oświadczył się. Dla niego pierścionek był takim samym przedmiotem jak łańcuszek czy zegarek. I okazuje się, że w ogóle nie wpadł na to, że ja się rozczaruję. A dla kobiety pierścionek zawsze kojarzy się w pierwszej kolejności za zaręczynami. I chyba tak samo jest z rozmowami i innymi sygnałami z ich strony. Mówią coś sobie i nie mają świadomości jak my to odbieramy, że nakręcamy się i potem rozczarowujemy.
No fakt, tylko naprawdę nie mam pojęcia co on w takim razie miał na myśli mówiąc "szykuj się ze ślubem na maj" i to nie były żarty wtedy tylko poważna rozmowa
Musiałby mi się oświadczyć w ciągu dwóch tygodni mniej więcej, żeby teraz z tym zdążyć
Stary 2010-03-23, 14:19   #1003
Gwizdak
Zakorzenienie

22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-03-23, 14:21   #1004
raingirl
Zakorzenienie

Jestem dzisiaj Świnką-Ślicznotką - to na pewno załatwi sprawę

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Co się stało ?
Stary 2010-03-23, 14:23   #1005
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

Co się stało ?
no nic zdołowałam się tym co piszecie
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-03-23, 14:24   #1006
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zacząłby gadać o tym to pewnie sama bym nie zaczęła o tym tak wcześnie myśleć...

No fakt, tylko naprawdę nie mam pojęcia co on w takim razie miał na myśli mówiąc "szykuj się ze ślubem na maj" i to nie były żarty wtedy tylko poważna rozmowa
Musiałby mi się oświadczyć w ciągu dwóch tygodni mniej więcej, żeby teraz z tym zdążyć
Nie wiem. Może to samo co mój zgadzając się na ślub w 2011 a potem przypominając sobie, ze nie chce ślubu. Ale jakbym ich zrozumiałam to dam znać

Stary 2010-03-23, 14:25   #1007
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
A nie martw się, jakoś to wszystko będzie dla nas wszystkich A jak nie to się zbierzemy i założymy jakąś fajną komunę i będą o nas w TV mówić
Stary 2010-03-23, 14:25   #1008
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dołuj się. Ktoś tu musi zachowac pozytywne nastawienie.

Stary 2010-03-23, 14:26   #1009
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę znowu zanieść buty do szewca bo zjechałam cały obcas Dziewczyny, czy Wam też obcasy ścierają się nierównomiernie - bardziej z jednej strony i mniej z drugiej ? Czy to ja jakoś krzywo chodzę
mi jak fleczek odlatuje to tylko jeden więc chyba też ścieram nierówno
Cytat:
a jest jakieś fajne miejsce wypoczynkowe w olokicy poznania?
ja mam działkę w Promienku, okolice są pełne lasów i jezior zastanawiam się czy w ogóle by mnie tata puścił na jakąś wyprawę na środek Polski (mama będzie na działce w wakacje). Zresztą ja będę mieć pracę. No zobaczymy. A, i jeszcze oni po 27. maja jadą w góry więc można zrobić poznański zlot i przenocować kogoś u mnie.
Cytat:

Ja jestem niestety uziemniona od 15 czerwca do około 15 lipca. Teraz jest u mnie na uczelni taki głupi system, że składając pracę do dziekanatu mam miesiąc czasu wykluczony z życia, bo dziekan podejmuje w tym czasie decyzje o obronach. Żeby było ciekawiej to o terminie obrony dowiem się MAKSYMALNIE NA 3 DNI PRZED nią
to ładnie z nimi musisz codziennie powtarzać i być przygotowna
Cytat:
mi się tam podoba oprócz zębów ale smutno na tej ścianie. Ja bym za maską walnęła jakieś esy-floresy http://www.allegro.pl/item960554145_...an_drzewo.html
Cytat:
a kto go wie...? może bezmyślnie z tym wypalił... w każdym razie za stary jest i powinien odpowiadać za swoje słowa.
nie mogę się doczekać, zołzowato to piszę i w całej tej złości, aż mi się oświadczy - bo mimo wszystko sądzę, że to zrobi dla mnie, żebym była szczęśliwa - i ja odpowiem: NIE! Skoro nie chcesz ślubu, nie chcesz małżeństwa, nie widzisz w tym sensu, to po kija się oświadczasz?! NIE, NIE, NIE!
głupol nie wierzę że chcesz tak powiedzieć, rozczulisz się i ucieszysz, że zmienił zdanie

a teraz... pam pam pam idę pisać pracę na Historię filozofii. Mamy ją oddać do któregoś maja ale będę mieć z głowy. Ustosunkuję się w ramach pracy do któregoś z Mini wykładów o maxi sprawach Kołakowskiego.

A przesyłki nie przychodziły bo listonosz dał moje paczki mojemu wujkowi, który siedział akurat w kancelarii obok i nikt mi nic nie powiedział

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-23 o 14:28
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:26   #1010
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jakbym ich zrozumiałam to dam znać
Będę na to czekać
No chyba, że mnie oświeci wcześniej, to wtedy sama się podzielę wiedzą
Stary 2010-03-23, 14:26   #1011
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, to nie mój - nawet sytuacja z pierścionkiem była dla niego jasna. on sam mi kiedyś powiedział, że jak chcę pierścionek, to mam go sobie sama kupić, bo od faceta to tylko zaręczynowy wchodzi w grę...

wiecie, ja naiwnie myślę, że skoro sto razy mi mówił, że chce, bym była jego żoną (nawet niedawno tak do mnie powiedział w hipersklepie, o czym pisałam ), że na majówkę coś planuje, że się niedługo ohajtamy, że tylko czeka na moment i moje dłuższe milczenie, to może on wczoraj to powiedział w innym kontekście...? że niby: "nie kręcą mnie śluby, ok, ślub nic nie zmieni, ok, ale chcę byś była moją żoną, bo Ty bardzo tego pragniesz i ja też uważam, że to cudowne, ale nie powiem Ci tego teraz, bo już Ci to mówiłem tyle razy, że aż mnie wkurzyło, że znów poruszasz ten temat"

po przeczytaniu powyższego ogłaszam oficjalnie: jestem kretynką...
Stary 2010-03-23, 14:29   #1012
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie, Gwizdaku, chcesz żeby wiosna uciekła ?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
to ładnie z nimi musisz codziennie powtarzać i być przygotowna
Przygotowana to ja jestem już teraz - piszę tą pracę i mam pełne pojęcie o czym ona jest, więc tym mnie nie zagną ale wkurza mnie to, że będę wyłączona z życia przez miesiąc, bo mają teraz taki kretyński regulamin do zeszłego roku było normalnie - zdawało się pracę, a potem ogłaszali kto i kiedy i miało się czas na ułożenie swoich spraw a skąd ja mam wiedzieć, że np. nie wyląduję w szpitalu dzień przed obroną z tą cholerną torbielą, bo nie będzie innych terminów
Stary 2010-03-23, 14:33   #1013
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
A nie martw się, jakoś to wszystko będzie dla nas wszystkich A jak nie to się zbierzemy i założymy jakąś fajną komunę i będą o nas w TV mówić
no to jest jakaś opcja ale może lepiej sektę niż komunę
Cytat:
staram się staram

Kurcze, ja chyba podeślę linka z tych ostatnich kilku stron mojemu tż. Może jak poczyta, że nie tylko ja tak mam jak mam, to zrozumie, jaka to jest frustracja, jak się facet nie może zdecydować.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-03-23, 14:33   #1014
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem. Może to samo co mój zgadzając się na ślub w 2011 a potem przypominając sobie, ze nie chce ślubu. Ale jakbym ich zrozumiałam to dam znać
ja myślę, że Twój też nie bez powodu mówił wcześniej o ślubie.
sądzę, że on powolutku dojrzewa, by to była JEGO decyzja, nie dlatego ,że oświadczyłby Ci się, bo wszyscy naciskają, ale dlatego, że za dużo o tym naokoło słyszy i sam nie wie, czy tego chce.
Cytat:
głupol nie wierzę że chcesz tak powiedzieć, rozczulisz się i ucieszysz, że zmienił zdanie
wiem...

rain, co do obrony to przypomniałaś mi syt. z życia wziętą otóż stoję przed drzwiami do dziekanatu, a tu jakaś afera! dziewczyna biegnie z garniturem i mówi: "za 15 minut musi tu być, bo się spóźni! niech weźmie taksówkę!"
co się okazało? jej facet się bronił. złożył wszystkie papierki 2 miesiące wcześniej w międzyczasie wyjechał na kilka dni w Bieszczady z rodzinką. dzień wcześniej (!!!) dzwoniono do niego z uniwersytetu, ale nie miał zasięgu. w końcu dowiedział się o 3 w nocy, że tego samego dnia się broni!!!
Stary 2010-03-23, 14:38   #1015
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Przygotowana to ja jestem już teraz - piszę tą pracę i mam pełne pojęcie o czym ona jest, więc tym mnie nie zagną ale wkurza mnie to, że będę wyłączona z życia przez miesiąc, bo mają teraz taki kretyński regulamin do zeszłego roku było normalnie - zdawało się pracę, a potem ogłaszali kto i kiedy i miało się czas na ułożenie swoich spraw a skąd ja mam wiedzieć, że np. nie wyląduję w szpitalu dzień przed obroną z tą cholerną torbielą, bo nie będzie innych terminów
no to to mi chodziło bo do obrony jednak trzeba dużo powtarzać, czyli codziennie musisz sobie to czytać i myśleć jak opowiesz
Cytat:

wiem...

rain, co do obrony to przypomniałaś mi syt. z życia wziętą otóż stoję przed drzwiami do dziekanatu, a tu jakaś afera! dziewczyna biegnie z garniturem i mówi: "za 15 minut musi tu być, bo się spóźni! niech weźmie taksówkę!"
co się okazało? jej facet się bronił. złożył wszystkie papierki 2 miesiące wcześniej w międzyczasie wyjechał na kilka dni w Bieszczady z rodzinką. dzień wcześniej (!!!) dzwoniono do niego z uniwersytetu, ale nie miał zasięgu. w końcu dowiedział się o 3 w nocy, że tego samego dnia się broni!!!

a z tym facetem to dobre (chociaż ja bym nigdzie nie wyjeżdżała gdyby uniwerek tak dziwnie zawiadamiał)

Stary 2010-03-23, 14:39   #1016
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
no to jest jakaś opcja ale może lepiej sektę niż komunę
Może być
Cytat:
O mamo... i wszystko dlatego zapewne bo się szanownemu rektorowi nie chce przysiąść i rozplanować obron wcześniej. Ja nie rozumiem - czy to naprawdę jest takie trudne
Stary 2010-03-23, 14:40   #1017
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kumpela z roku miała się bronić o 15. Przychodzi 14:30 do dziekanatu. Pusto. Idzie i pyta gdzie ta obrona, bo pod salą nikogo. Pani wielkie oczy i pyta: a jak się pani nazywa? Ta jej nazwisko podaje, a Pani z Dziekanatu: ale Pani miała obronę o 12:00?
Kumpela jeszcze większe oczy i jak to o 12?? Pani z Dziekanatu: oj.... zapomniałam zadzwonić do Pani...
zebrali się i obronili ją o 15 Nie wypadało inaczej jak na 5
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-03-23, 14:41   #1018
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kumpela z roku miała się bronić o 15. Przychodzi 14:30 do dziekanatu. Pusto. Idzie i pyta gdzie ta obrona, bo pod salą nikogo. Pani wielkie oczy i pyta: a jak się pani nazywa? Ta jej nazwisko podaje, a Pani z Dziekanatu: ale Pani miała obronę o 12:00?
Kumpela jeszcze większe oczy i jak to o 12?? Pani z Dziekanatu: oj.... zapomniałam zadzwonić do Pani...
zebrali się i obronili ją o 15 Nie wypadało inaczej jak na 5
ja bym przez całą obronę płakała ze stresu

Stary 2010-03-23, 14:42   #1019
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
no to to mi chodziło bo do obrony jednak trzeba dużo powtarzać, czyli codziennie musisz sobie to czytać i myśleć jak opowiesz
e tam. Ja się ani nie uczyłam, ani nie czytałam. Poszłam na żywioł i po 5 minutach wyszłam z 5

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
ja bym przez całą obronę płakała ze stresu
nie no my to raczej wszyscy byliśmy mocno opanowani już na 5 roku. Można się przyzwyczaić przez ten czas do specyfiki pracy uczelni
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-03-23, 14:43   #1020
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ja to co mam napisane w tej chwili znam prawie na pamięć jak piszę na temat, który lubię to nie muszę nic powtarzać, bo wszystko jakoś samo w głowie zostaje. Jedyne co mi przy okazji obrony zostanie do przygotowania to powtórzyć rzeczy "pod komisję" - np. jak mi wypadnie na recenzenta pani prof. od fitosocjologii to przygotowuję się pod kontem zbiorowisk roślinnych, jak pan dr od kształtowania terenów zieleni to z doboru gatunków pod określone warunki itp.
Jedyne z czym się będę zmagać to gigantyczny stres - to jest pewne. Nie lubię wystąpień publicznych i stresuję się podwójnie tym, że sama słyszę jak mi się głos trzęsie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości