|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
simonee spokojnie,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
Matur każda kobieta przechodzi to inaczej
![]() Ból zauważasz dopiero jak zaczynasz dokładnie wszystko obserwować - ale nie każda kobieta czuje ból.
#3573 |
Zakorzenienie
|
Mam wyniki przeciwciał - ujemne
![]()
#3574 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pytalam sie kiedys dziewczyny, ale moja wypowiedz byla ostatnia na ktorejs strone,wiec pewnie nie widzialyscie. jaki preparat mozecie polecic, ktory ejst skuteczny- na rozstepy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;18056458]no to sie ciesze,ze wyniki ujemne
![]() pytalam sie kiedys dziewczyny, ale moja wypowiedz byla ostatnia na ktorejs strone,wiec pewnie nie widzialyscie. jaki preparat mozecie polecic, ktory ejst skuteczny- na rozstepy? ![]() Ja ją widziałam ale ja osobiście nie używam nic. Ciekawe czy coś jeszcze może mi innego dolegać bo jak na razie to obstawiam te dwie opcje.
#3577 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;18056458]no to sie ciesze,ze wyniki ujemne
![]() pytalam sie kiedys dziewczyny, ale moja wypowiedz byla ostatnia na ktorejs strone,wiec pewnie nie widzialyscie. jaki preparat mozecie polecic, ktory ejst skuteczny- na rozstepy? ![]() Niqsia13 ja tez mam rozstepy, ale nie znam zadnego preparatu na rozstepy, jedynie masciami mozna spowodowac, ze nie beda czerwone a poprostu blade w kolorze skory, jedyny zabieg, ktory usowa rozstepy to jest laser on napewno pomaga, tylko ze jest drogi, co do innych mozliwosci i nowosci to nie jestem w temacie, bo przestalam sie nimi przejmowac a zaakceptowalam ten fakt i tyle... Jedyne co jeszcze mozesz sprobowac to kremy, ktore napinaja i ujedrniaja skore. Azakowana i znow o jeden kroczek blizej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;18057654]ja wiem ja wiem,ale jakie masci polecacie i kremy, zeby odrobine je chociaz wybielic i zapobiegac powstawaniu kolejnych? bo ja wiem, ze zaden krem nie usunie rozstepow na stale[/QUOTE]
To jest masc CEPAN -dostepna w aptekach, to jest na blizny, ale na rostepy tez moze byc stosowana bo rozjasnia. Co do tego zeby sie nie tworzyly nowe rozstepy to nie ma nic, kiedys rozmawialam o tym z kosmetologiem i zapobiegniecie jest niemozliwe, problem lezy w skorze teraz Ci dokladnie tego nie wytlumacze bo sama dokladnie juz tego nie pamietam co mowila/wyjasniala. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
U mnie rozstępy pojawiły się jak przytyłam 35 kg ciągu miesiąca i od tamtej pory je mam. Nie walczę z tym w ogóle bo nie chodzę z odkrytym brzuchem czy udami
![]()
#3581 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;18058448]rozumiem, ja uzywalam masci cepan,ale to jak mialam zdjete szwy z podbrodka. tylko ze ta masc strasznie nieladnie pachnie i zle sie wchlania, no i w dodatku jest malutka[/QUOTE]
No niestety :/ ja tez go stosowalam na blizne, ktora byla ciemno wisniowa a teraz jes naprawde jasna. Jesli cos moze pomoc to trzeba uzywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam beta Moniki
![]()
#3584 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie! oby wszystko bylo ok
![]() Ermirka tez ucichla ostatnio, hmmm zrobila juz ten test??!! ![]() Azakowana a ty kiedy idziesz na zabieg? za tydz czy dwa? no i mam prosbe czy mozesz mi napisac jake robilas badania, szczepienia itd przed zabiegiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W poniedziałek przed 7 rano mam się stawić na oddziale. Badania przed zabiegiem zrobią mi w szpitalu właśnie w poniedziałek. A sama musiałam się zaszczepić przeciwko żółtaczce i zrobić badanie na grupę krwi. Szczepionkę przeciwko żółtaczce pierwszą miałam 23 lutego i druga dzisiaj.
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
Czyli o szczepieniach trzeba pomyslec duzo wczesniej... Grupe krwi znam wiec jedno z glowy
![]() pytam sie na wszelki wypadek ![]() Myslisz troche o tym zabiegu z niepokojem czy raczej jestes wyluzowana? |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przeciwciała robiłam dlatego, że mam Hashimoto a to jest choroba autoimmunologiczna i jeżeli zaatakowało tarczycę to podobno przeciwciała plemnikowe też się mogą pojawić. Simonne najlepiej wypisać sobie wszystko po kolei - co może Ci dolegać i robić po kolei badania - nie wszystkie od razu bo splajtujesz ale z czasem ![]() A jak podchodzę do zabiegu? Boję się panicznie - ale chyba zabiegu samego w sobie mniej bo przecież będę spała ale boje się lewatywy ![]() Przede wszystkim jednak boję się wyniku.
![]() |
#3588 |
Raczkowanie
|
AZAKOWANA Ty bedziesz miala usuwane te pecherzyki tak? i wtedy przez pol roku jajniki zaczna pracowac, dobrze to rozumiem? kurcze ja nie wyobrazam sobie co bym zrobila gdybym lezala w szpiitalu a tymbardziej miala zabieg, choc to mnie czekalo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Ci się tylko wydaje, że nie dałabyś sobie nic zrobić. Jak będzie trzeba to spuścisz głowę i spokojnie poddasz się wszystkim badaniom. Ja w szpitalu leżałam dwa razy - pierwszy raz jak złamałam bardzo poważnie rękę, która mi później łamali operacyjnie bo lekarz, który mi ją składał podczas przyjęcia był pijany i mi ją źle złożył. Pamiętam jak przed operacją przyszła do mnie pielęgniarka zrobić mi zastrzyk to się zaczęłam bronić bo panicznie bałam się zastrzyków. Kopnęłam ją w brzuch a na była w zaawansowanej ciąży (miałam wtedy 6 lat) i uciekłam ze szpitala. Teraz jak sobie to przypominam to śmiać mi się chce ale wtedy wcale nie było mi do śmiechu. Potem drugi raz leżałam przez 2 miesiące jak zachorowałam na małopłytkowość. Prawie cały czas leżałam, bo jakbym wstała to mogłam dostać wylewu wewnętrznego i z sikaniem sobie musiałam radzić. Ale już podejście miałam inne i więcej pokory w sobie. A teraz niestety muszę się godzić na wszystko, bo chcę zajść w ciążę i zrobię wszystko co mogę abyśmy z mężem mogli się cieszyć z upragnionego dziecka.
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
Ty bedziesz miec lewatywe a ja wiem ze niebawem MUSZE isc na kolanoskopie :/ Lewatywa to napewno cos dziwnego ale tak jak ty mowisz dla wyzszych celow czlowiek jest gotowy zrobic wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu masz mieć ten zabieg?
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
hahahaha, tak... wlasnie o to slowo mi chodzilo, ciagle je przeinaczam
![]() hmm bo jakis czas temu pisalam ,ze bolal mnie jajnik i bylam u gina, ale okazalo sie, ze to cos innego, juz pare rzeczy zostalo wykluczonych...procz jelia, na dodatek moja babcia miala raka jelita, jej siostry tez, u mojej kuzynki usunieto polipy z jelita, wiec ja tez powinnam zrobic to badanie, moja mama tez ma skierowanie... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli jutro wszystko pójdzie dobrze kupie i zrobie ten test bo jeśli ona mi umrze to naprawdę nie będę zdatna do niczego... Wszystko mi się musi j***ć... ale bądźmy dobrej myśli... Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
To krolik??
Ermirka, pewne rzeczy sie dzieja i my na to nic nie poradzimy. Oby z nia wszystko bylo ok ![]() Kobieto! rob ten test ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Raczkowanie
|
nie żelazną cierpliwość tylko po 1 brak mi czasu, żeby o tym myśleć a 2 i tak myślę, że to tylko formalność bo i tak wyjdzie, że NIE.... :/
#3596 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Raczkowanie
|
No tak jak mówiłam.... I kreska... jakoś specjalnie się tym nie przejęłam bo wiedziałam, że tak będzie... no cóż... następnym razem
![]() A humor mi się troszkę polepszył, Alma będzie mieć jutro rano operację i mam nadzieję, że choć to pójdzie po mojej myśli ![]()
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
![]() I teraz żeby @ jak najszybciej przyszła, żeby zacząć nowy cykl ![]()
#3599 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
#3600 |
Zakorzenienie
|
Ermirka, no szkoda ze sie nie udalo, ale przynajmniej masz 100% pewnosci... i oby do nastepnego cyklu
![]() Monika ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.