|
|
#4411 |
|
mj
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Na chwilę obecną mam pod ręką tylko słabszy aparat ale mam nadzieję, że jest ogólnie zdjęcie przejrzyste. Oto moja paszczęka.
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie moje drogie
od dziś należę do waszego grona aparatek jak narazie jest ok, nic nie boli na szczeście daje fotkę żeby móc później zobaczyć efekty PS. zobaczcie jaką mam poprzeczną wadę, aż mi zniekształca całą buzię |
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
A masz zdj 'przed'??
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co Martus1210, z calym szacunkiem, ale ja nie wiem co Ty chcesz tu naprawiac!
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm proste zeby masz, po co ci ten aparat??
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Wtajemniczenie
|
no rzeczywiście masz niezły meksyk, ale na pewno da się to wyleczyć!
Cytat:
na pierwszy rzut oka moje wrażenie to, że potrzebujesz bardziej aparatu na dół niż na górę... |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszeczkę lepiej się trzymał rurki,ale nie za długo. ![]() Cytat:
O,widzę,że od razu poszalałaś z kolorem. ![]() Ja byłam bardziej zachowawcza i mam srebrne gumeczki. Cytat:
Moja koleżanka ma podobną wadę. Od roku chodzi po ortodontach,każdy jej mówi co innego. Jeszcze się nie zdecydowała na leczenie. Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2010-03-23 o 17:07 |
|||
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy widać pierwsze zmiany?
Po miesiącu już coś się ,,rusza''? Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2010-03-23 o 17:17 |
|
|
|
#4422 |
|
Raczkowanie
|
a ja poszłam najpierw do jednej orto-> za metal chciała 1900zł za hasa 900zł
wiec wybrałam się do innej;p niestety w tym Mieście gdzie się leczę są tylko dwie orto więc już nie miałam wyboru druga mi zaoferowała metal za 1700, hass za 700zł, wyrywanie 3 zębów.. ale dwa martwe, a 3-ci poza łukiem wiec straty nie ma... mi wcale nie jest szkoda;p chcę mieć tylko piękny uśmiech !!!!!!!!;p---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- hehe u mnie już są prawie proste po 1,5 miesiąca hehe a miałam naprawdę pokrzywione... tylko jeden ząbek nie ma jeszcze miejsca , biedaczek ;]
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Pipil80
U mnie w mieście ortodontów ,jak grzybów po deszczu,a i tak trudno było podjąć decyzję. To szybko bardzo,mam nadzieję,że u mnie będzie podobnie.
|
|
|
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
i u mnie ;P
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Zaprawione aparatki-możecie polecić jakieś dobre szczoteczki do zębów?
Mam, na myśli,takie zwykłe. Pytałam w aptece dzisiaj,ale nie było nic ciekawego. Potrzebuję takiej bardzo miękkiej,bo już mam całe dziąsła poranione. |
|
|
|
#4426 |
|
Konto usunięte
|
Zwykła miękka szczoteczka z Rossmana. Albo szczoteczka dla dzieci. I nie ma co się śmiać bo ja takiej używałam była super, mięciutka, mała główka więc wszędzie nią docierałam.
I od razu zaprawione Ja tam dużo nie piję ![]() Kalosze jesteśmy. Kalosze! :P Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-03-23 o 18:05 |
|
|
|
#4427 |
|
Przyczajenie
|
Hayo
Noszę aparacik od ponad tygodnia i widzę że moje gumki już są lekko nadszarpnięte a następną wizytę mam dopiero 16 kwietnia i nie wiem czy iść z tym wcześniej czy po prostu tak sie dzieje, żę zdzierają się jakoś stopniowo, a jakby któraś spadła to też trzeba iść szybciej?w ogóle możliwe żeby spadła?
|
|
|
|
#4428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakieś postrzępione się robią?? to z czego ty je masz? standardem jest to że się przebarwiają, blakną, może zsuwają z zamka, ale ze zdartymi to jesteś pierwsza![]() jak spadnie to idź do orto i niech nałoży, bez ligatury nie będzie nacisku na ząb
|
|
#4429 | |
|
Doncia
|
Cytat:
słodziutki ten twój synek .... mi tak pieknie nikt nie mówi ![]() U mnie po 4 tyg już było widac różnice, a zauważyłam ją przypadkiem jak zdjęcie zobaczyłam z dnia kiedy zakładałam aparat
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
marryme21
to wrzucam fotki do porównania;p .. nie są jeszcze proste ale zmiana znaczna jest poustawiały się jakoś...tu dokładnie miesiąc i tydzień po założeniu aparatu
|
|
|
|
#4431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- i te na przodzie
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie zmiana jest. ![]() Na dole mam podobnie jak Ty,jednego zęba delikatnie poza łukiem. Ja o dole nawet nie myślę jeszcze. Na razie mam górę od 3 dni. |
|
|
|
|
#4433 |
|
Raczkowanie
|
Witam po długiej nieobecności
Od tygodnia aparatka pełną gębą ![]() poniżej kilka fotek Pierwsza z dnia założenia aparatu 24.11.09, druga z 15.03.10, trzecia z chwili przed założeniem dołu tj 16.03 no i czwarta fotka już PO ![]() U mnie chyba wolno te zęby się prostują. Ponoć dlatego że mała wada No i nic mnie nigdy nie bolało
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Ta pierwsza fotka jest po założeniu?
![]() Przecież proste zęby miałaś. |
|
|
|
#4435 | |
|
mj
|
Wiesz załatwie od ortodontki
, a to dlatego, że ja górę miałam prostą, wiec nawet na prywatnych zdjęciach nie widać NIC, dół miałam nieco ściśnięty, bo jedynki wchodziły mi do środka w ten sposób ___/\__. Teraz już mi się wyrównały.Cytat:
Problem w tym, że to zdjęcie które umieściłam, mam już z "zaciśniętymi" zębami... ta przerwa to nie po to by lepiej wyeksponować ząbki tylko że ja już ich bardziej domknąć nie mogę... W jedzeniu to niestety troche utrudnia, mimo że jak to określiła ortodontka już wyrobiłam sobie swój sposób gryzienia, czego normalnie u mnie nie widać, ale u mnie bardziej pracują boczne zęby niż przednie, gdyż trudno bym z tą przerwą mogła ugryźć nawet kanapkę a dokładniej zawsze takie dodatki jak sałata sprawiały mi niemałe problemy gdyż bardziej wyglądało to jak jej łamanie , gdyż inaczej w całości uciekała z resztą kanapki ..Poza tym mam tą asymetrie, gdyż dolne i górne jedynki nie są zgranę i nad tym też mamy popracować. Jednak nie do końca umiem to wyjaśnić, wiec przedstawi to nieco przerobione zdjęcie.
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Moim problemem na górze są wampiry-takie szpiczaste 3-ki.
I 4-ka trochę do wewnątrz wciśnięta. Na dole mam stłoczenie. Ciekawe kiedy te moje kły się wyprostują? Ktoś ma takie same? Mam takie zęby jak Avril Lavine: Dobra,przyznaję się -trochę gorsze.
Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2010-03-23 o 22:51 |
|
|
|
#4437 |
|
Konto usunięte
|
Hehehehe a ja właśnie negocjuję zrobienie mi takich trójek
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
hej
Jestem aparatką od miesiąca, dokładnie. jeszcze przed świętami będę miała zakładany dół, ale jak na razie po poniedziałkowej wizycie u ortodontki mam założone coś takiego: 4x na dole (zielone, na koronach), jakby nitka dentystyczna między zębami i boli jak ... wiecie co to?
|
|
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
ja wam chyba musze zabronic pisac tyle
nie nadarzam kolejne zeby wyleczone zostalo mi 5
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

od dziś należę do waszego grona aparatek
daje fotkę żeby móc później zobaczyć efekty 

każdy inaczej mówi i bądź tu mądry, za tydzień idę do trzeciej orto i mam nadzieję, że będzie to moja ostatnia wizyta i że ona coś poradzi, bo tamtym nie ufam...

....Trzyma sie

druga mi zaoferowała metal za 1700, hass za 700zł, wyrywanie 3 zębów.. ale dwa martwe, a 3-ci poza łukiem wiec straty nie ma... mi wcale nie jest szkoda;p chcę mieć tylko piękny uśmiech !!!!!!!!;p
jakieś postrzępione się robią?? to z czego ty je masz?

nie nadarzam