|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
a ta wersja ma skrzyp w składzie ?
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
i się niewiele różnią, tzn. jedna tabletka ma dawkę dzienną taką samą jak podstawowa wersja skrzypovity a druga (ta hydro) ma olejki , wiec powinno działac tak samo a nawet lepiej
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki
ja mam takie pytanie odnośnie moich włosów bo chciałabym je jakoś zagęścić chociaż troche moze znacie jakieś sposoby zastanawiam sie nad ta keratyna i inneov ale nie wiem czy zadziałaja ;(
|
#1054 |
|
Przyczajenie
|
Seboradin naprawdę działa! mam już 2 butelke i napewno kupię trzecią. Stosuję lotion (fioletowy). Włosy rosną szybciej i przestały wypadać kuz po 2 tyg stosowania(na jesieńi wychodziły mi garściami). łykam też Onozis ale on mi bardziej na paznokcie niz na włosy działa.
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam ten watek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 , a co do inneovu to zobacz watek o suplementach
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co ja w akcie desperacji zrobiłam?
Jedno cieniutkie pasemko tylko u nasady rozjaśniłam. Teraz dokładnie widzę jaki mam przyrost, bo tak się nie mogłam doliczyć.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie już minął ponad miesiąc picia pokrzywy. Włoski rosną szybciej. W 2 tygodnie odrost 0,7 cm, co w przeliczeniu miesięcznym da max jakies 1,5cm. Byłoby nieźle, bo mój zwykły przyrost wynosi jakies 1,2cm ( z waxem- bez 1cm). No, ale biorę tez vitapil i tydzien temu skońćzyłam wcierki z radicala.
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zainwestuję w ten Radical...
|
#1059 | ||
|
AGA :)
|
Cytat:
![]() musze polatać po aptekach ![]() Cytat:
|
|
|
#1060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam jednak zielonego kalosa <tego z łożyskami> zobaczymy, nie moge sie doczekać kiedy go przetestuje...
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- ja stosuje radical od 04.03. 2010, od kiedy czytam różne wątki na forum o włoskach!!! woda brzozowa jest dobra ale wysusza, tak czytałam na opakowaniu... lepsza do wlosów przetłuszczających sie!!! |
|
|
|
#1062 |
|
Raczkowanie
|
mam wodę brzozową i włosy przetłuszczające wiec to raczej nie koliduje ale u mnie woda wpływa na porost a na zagęszczenie nie bardzo a głównie o to mi chodzi
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
ja po ciąży miałam straszny problem z włosami niestety zrobiło ich się o 1/3 mniej a ze mam cienkie włosy więc totalna porażka!! i wtedy moja babcia poleciła mi geriawit tak ten zwykły geriawit :) i powiem Wam ze teraz łykam już 2 opakowanie - 4 miesiąc i włosy mi urosły o ok 6 cm a najlepsze jest to ze mi zaczęły odrastać te które mi wypadły
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm.... na zagęszczenie mówisz
??? to o tym nie wycztałam narazie... poszukam....---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
a tak można?? przecież to są tabletki dla osób starszych??? |
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego by nie? przecież to jest suplement diety, który składa się z kompleksu witamin i minerałów, a nie specjalistyczne lekarstwo na receptę tylko dla osób dojrzałych
Tutaj jest skład: http://www.angelfire.com/mb/polska/geriavit.html
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie i jest to sprawdzony suplement diety
moja koleżanka od 2 miesięcy też łyka geriawit ma ślub w lipcu ale mówi ze już widzi poprawę bo widzi że jej nowe włoski rosną coś w tym jest
|
#1067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1068 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
)Zaczynam z wami szukać złotego środka . Nigdy nie miałam problemów z włosami, zawsze szybko mi rosły, aż tu nagle... STOP. z du.py to wszystko nienawidzę moich włosów!Dzisiaj idę po radical, mam nadzieję że nie będzie to kolejna wtopa. Chcę kupić ampułki i serum... zobaczymy
|
|
|
|
#1069 |
|
BAN stały
|
jestem w trakcie 3 opakowania radical ,2Xhenna wax w tygodniu i podgrzewanie ,ha-pantoten -tabletki ,i czasami na noc vatika albo oliwa z oliwek na koncowki efekt:
-wlosy juz mi prawie wcale nie wypadaja -przynajmiej podczas mycia -jest ich duzo wiecej -rosna szybciej ale niestety czym jestem załamana tym ze na dlugosci nie przybywa bo sie krusza!!!! - w brodziku po myciu wlosow leza malutkie wloski pokruszone od 2mmdo 1cm nawet kiedy sie to skonczy???czy wogole jest sposob na kruszenie sie włosow????/blagam!
|
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
sol4ever zgadza się że to wina hormonów ale wiesz jak włosy wypadają garściami to przerażające ...
a dzięki geriawitowi szybko mi zaczęły odrastać ogólnie nie lubię swoich włosów bo są strasznie cienkie ... mimo iż mam ich dużo to w sumie nie ma tego efektu w piątek idę do fryzjera
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to chyba kupie... hmmm, a duże tabletki ma ten geriavit??? |
|
|
|
|
#1072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale kruszące się końcówki da się "uratować" w jeden sposób- obciac, dopóki ich nie obetniesz zniszczenia pójda w górę i będa niszczyly jeszcze bardziej zdrowe włosy... a jak już obetniesz zabezpieczaj je serum, to nie będa się aż tak szybko zdzierać
|
|
#1073 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
znalazlam to serum moze obejdzie sie bez scinania?? mialam dekoloryzacje dlatego tak sie dzieje ale fryzjer mi powiedzial ze bede musiala obciac 8cm!!!!!!!! ale tyle ja nie obetne w zyciu!![]() miesiac temu obcinalam 1cm ale to nic nie dało ![]() http://sanoe.pl/p/pl/3337871321727/v...t+125+ml-.html może ktos uzywaal i moze sie wypowiedzieć? |
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zetnij z 3 cm co najmniej i kup serum/jedwab zabezpieczające końcówki a nie jakieś vichy na skórę głowy
|
|
#1075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Włosy też mam cienkie bardzo i jeszcze do tego mało ich mam ale już przywykłam ![]()
|
|
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
Nie hoduj rozdwojonych suchych koncowek to ci nic nie da. Wiem bo mam identyczna sytuacje Dekoloryzacja to nic innego jak rozjasnianie nech wam nikt oczu nie mydlo ze to jakis mało inwazyjny zabieg! Nigdy wczesniej nie rozjasniaąlm włosow wiec nie wiedziałam co mnie czeka. Moja dekoloryzacja to podwojne rozjasnienie w grudniu odczekałam 3 miesiace i ponownie rozjasniłam by zejsc z czerni włosy wydawały mi sie niezniszczone. Dopiero potem prawda wyszłą na jaw. Fryzjerce zastrzegłam ze konce skrocic nie wiecej niz 3 cm... bo zalezy mi zeby je zapuszczac a nie scinac. Ale jak sa juz rodzwojone to ich nic nie sklei.... nie ma co trzymac takich mało tego powiem ze lepiej opłaca si esciac jesli sa rozdwojone same koncowki bo potem sie rozszczepia cały włos i trzeba coraz wiecej przycinac. Dziewczyny tam wyzej napisały Olejek rycynowy + nafta + żółtko ja tak nacieram co 2-3 mycue potem niramalnie kallos nakładam. A Wax raz w tygodniu zastosowałam dopiero 3 x waxa a wydaje misie ze na przedziałku wosw wyczuwalny jest "młody meszek" tak jakby nowe włoski. to mnie napawa optymizmem ze zaczyna cos rosnac i nie załuje kiedy podcinam. a w konce wcieram serum z AVONU polecam nie jest złe i nie jest drogie ma cos w sobei z jedwabiu nie tłusci włosow
|
|
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kotka17;18062139]hmmmm.... na zagęszczenie mówisz
??? to o tym nie wycztałam narazie... poszukam....<font color="Silver">byłabym bardzo wdzięczna
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
omg, dziewczyny przebrnac przez ten wątek to normlanie z tydzień mi zajmie hehe
tyle rad do zapamiętania, tyle zakupów do zrobienia ![]() nawet nie przypuszczałam, że tu taka kopalnia wiedzy, brawo ![]() ja zapuszam od października 09, w sumie nie stosowałam niczego... a tu proszę, mogłabym miec juz o wiele dłuższe włosy gdybym szybciej tu trafiła
|
|
|
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie odnoscie sie az tak bardzo radykalnie do kazdego podanego tu sposobu i zaproponowanego produktu. To prawda ze sa srodki ktore potrafią pobudzic włos by szybciej rosł ale struktura włosa u kazdej osoby jest inna i z tym sie musimy liczyc ze nei zawsze akurat na nas musi to działac. To jaka diete prowadzimy czy przyjmujemy jakies leki i jakich kosmetykow dopielegnacji włosow uzywamy tez ma duze znaczenie. Moj chłopak powiedział "ze jestem na granicy" <nie zrozumiałam o co mu chodzi .... na granicy przesadzania z tym przyrostem ...... to nie sztuka wykupic w aptece wszystko mozliwe co jest dobre dla włosow i stosowanie 10 rodzajow odzywek ....sama mowie z włąsnego doswiadczenia tez chce w szybki sposob zapuscic włosy ale ... musze rozsadniej podchidzic wax, olejek rycynowy i nafta musza wystarczyc.. bo w koncu obledu dostane z tymi włosami .... zgodnie z zasada co zaduzo to nie zdrowo.... poprzestane na tym.... I do reszty tez apeleuje nie zwarjujmy dziewczyny :P
buziaki gorace |
|
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
Zielone serum na końcówki z Avonu ma w składzie alkohol denat.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

i się niewiele różnią, tzn. jedna tabletka ma dawkę dzienną taką samą jak podstawowa wersja skrzypovity a druga (ta hydro) ma olejki , wiec powinno działac tak samo a nawet lepiej
21.06.2014r.

niestety zrobiło ich się o 1/3 mniej
??? to o tym nie wycztałam narazie... poszukam....
coś w tym jest