|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :)
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- [QUOTE=zenia2211;18085610]No ale ja dostalam w srode @ i mialam go do piatku.Wiec juz sama nie wiem.Niby baraszkowalismy w dni plodne ale pozniej robilam test i nic.A ile dni po tym plamieniu zrobilas test??Te jajniki mnie tak rwia. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- test zrobiłam po 5 dniach, moja mama już wcześniej się pytała czy nie jestem w ciąży bo jakaś zmieniona jestem , a ja powiedziałam,że nie bo zaczął mi sie okres, a po 5 dniach 2 kreski i 4 tc.Tak jak piszesz tak samo rwały mnie jajniki, ale być może u Ciebie to wszystko po tabletkach się normuje |
|
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
No tak mi sie wlasnie wydaje ze po tych tabsach tak sie dzieje.Dopiero moje jajniki sie budza ze "snu"
hehehe
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz tak na wszelki wypadek zrób za kilka dni test i zobaczysz co i jak ja robiłam 2 testy w miesiącu
![]() A gdzie się dzisiaj podziała Ewelinka13 znowu gotuje
|
|
|
|
#394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
robilam test wczoraj tylko ze popoludniu.Wydaje mi sie ze jakbym byla w ciazy to by juz wykazalo.Jak myslisz??
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jupi
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,dziękuję Wam za odpowiedzi
![]() w takim razie zacznę juz łykać folik,a kiedy zaczniemy starać się o dzidziusia to się okaże,ale na pewno po ślubie ![]() pozdrawiam i życzę Wam wszystkich upragnionych bobasków
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
wrocilam od lekarza i uspokoil mnie... dlugosc szyjki nie jest tragiczna - 28mm ale za to jest miekka - wiec i tak od luteiny sie nie wymigalam...
i malenstwo ujawnilo swoja plec podczas badania... i bedzie to Magdalenka, Paulinka
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, postanowilam ze po swietach pojde do innego gienia, chcialabym zrobic monitoring owulacji, no i niech mi powie czy faktycznie mam badac ten progesteron przez 3 miesiace 2x w m-cu, bo jakos strasznie dlugo mi sie wydaje...
Basima no wlasnie nie mam az tyle urlopu zeby moc siedziec w Wawie, a to z miesiac by trzeba...Nic i tak sa postepy, bo w koncu endo stwierdzila ze nie mam owu... Ja tak sobie dzisiaj myslalam, ze moze oni tak sa nastawieni we Wloszech na naturalne zachodzenie, bez zadnej luteiny czy czegos, bo jest Watykan ![]() ktory sie sprzeciwia takim metodom![]() mlmFM wypoczywaj to sie szyjka wydluzy ![]() a jutro raniutko pojde z tymi wszystkimi wynikami jeszcze do mojego lekarza pierwszego kontaktu, moze mi kogos poleci, no i eutyrox mi sie konczy ide robic kolacyjke, milego wieczorku
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
a to sie moze wyduzyc
![]() słyszałam ze mozna zatrzymac skracanie sie szyjki... a ewentualne roznice w dlugosci to bledy pomiarowe jak mierzyl malo wprawiony lekarz...
|
#400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Doskonale rozumiem. Ja wczoraj tez mialam usg i az sie poplakalam jak zobaczylam mala fasolke na ekranie Gratuluje i ciesze sie ze wszytko ok.Jak moja lekarka zobaczyla zdjecie usg to pierwsze co to zapytala czy nie mam bolow kregoslupa albo bolow brzucha. Okazalo sie ze uporczywy kaszel stresuje moja macice ktora jest wklesnieta i uciska na plod :-( Dostalam zastrzyki rozkurczowe i prawdopodobnie dostane tez antybiotyk jesli badani krwi wyjda ok. Tak wiec bol kregoslupa nie byl bez przyczyny... Ale tak poza tym to mam sie tym nie martwic bo podobno to nic niebezpiecznego, tak wiec mnie tez kamien spadl z serca |
|
|
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Ja ma w 13 tc. 34mm, ujście wew. 2,1 mm, ponoć u mnie oki szyjka długa i zamknięta. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Kochana nie wiem musisz sprawdzić testem z dniami płodnymi jest różne, może się przesunąć kilka dni np kiedy jesteś poddenerwowana, przeziębiona, ja prawde mówiąc wogóle nie patrzyłam na dni płodne, tak jak wcześniej pisałam przestałam schizować i zaszłam, nie można bzykanka traktować jak tylko procedury robienia dziecka, bo nie zajdziesz na 100%. A o problemach z zajściem mówimy po roku czasu, kiedy para bzyka się 2 razy w tygodniu.Tak więc jeszcze raz mówie Ci kochana wrzuć na luz i ciesz się seksem, a nie myśl o robieniu dzieci |
||
|
|
|
#402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolezanki tutaj maja racje. Niedobrze jest tak sie przejmowac i podchodzic do robienia dzieci w sposob mechaniczny. Tyle juz tu z nas sie wypowiadalo z przykladami jak to osoby intensywnie starajace sie o dziecko, chuchajace i dmuchajace na wszystko, nie mogly zajsc, podczas gdy jak juz tylko przestaly sie przejmowac i wrzucily na luz, to bach! ciaza pojawiala sie szybko. Tak ze glowa do gory, troche wiecej luzu, a i wiecej przyjemnosci bedzie
Edytowane przez monana27 Czas edycji: 2010-03-24 o 11:33 |
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
mlmFM z ta szyjka to zazartowalam, nie wiem czy sie moze wydluzyc, chyba raczej nie
![]() zenia2211 bedzie dobrze, ja staram sie wrzucic na luz, tzn. leczyc sie, szukac przyczyny, ale tez wyszukuje sobie rzeczy do roboty zeby nie zwariowac i sie nie stresowac, bo to mega negatywnie wplywa na organizm no i na raporty z partnerem tez
|
#404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idź idź może ten coś mądrego wymyśli ja też w roku zmieniłam lekarza bo mój tylko ręce załamywał
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki, coś widzę, że na forum senność, czyżby wiosna i przesilenie?
Ewelinka13 co z Tobą gdzieś Ty się podziała hmmmmm? chciałam z Tobą pogadać w sprawie duphastonu bo będę miała odstawiony i już się zaczynam bać. |
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Kochane, jak samopoczucie? jakos wszedzie widze kobitki w ciazy, na ulicy, w moim bloku...to chyba choroba psychiczna
kiedys ich zupelnie nie zauwazalam![]() Basima ewelinka13 napisala mi na priv, ze od wczoraj nie czuje sie za dobrze i nie wygodnie jej przy kompie, wiec lezy i wypoczywa, serdecznie Was wszystkie pozdrawia i sciska, dzis ma wizyte u gin ida znac co i jak
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
niestety Basima masz racje, chyba masz obsesje
a dzis przed praca zaszlam na nasz czwartkowy bazarek, zeby kupic sobie kolczyki i skarpetki i nawet kolo stoiska z bielizna zauwazylam dwa z dzieciecymi ubrankami![]() Dzis pojde do swojej doktorki pierwszego kontaktu poradzic sie co robic, no i po skierowanie na badanie progesteronu, bo tu prywatnie badan krwi nie robia, trzeba miec zawsze skierowanie, oczywiscie i tak sie placi ![]() Ewelinka do mnie pisala, ze czeka z niecierpliwoscia na wizyte, ja juz za nic sie zaczelam denerwowac, ciekawe co powie jej gin
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
ponoć każda kobieta w ciąży zaczyna zauważać inne kobiety w ciąży i kobiety z wózkami.
Kurcze ale Ewelinka13 czuła się oki nic jej nie dolegało, może to z tymi żebrami ech jak masz z nia kontakt pozdrów ją i niech da zanć jak wróci od gina |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Basima, ale ja nie jestem jeszcze w ciazy i mam taka mala obsesje, to nie dobrze
![]() ewelinka napewno sie odezwie jak wroci od gin, zdenerwowala sie pewnie tym, ze miala umowiona wizyte na wtorek, a ginekolog w ogole sie nie pojawil, a ona ma te bakterie w moczu i sie martwi czy aby nie zaszkodzi dziecku, no a wczoraj jakies takie skurcze miala i sie polozyla, z tego co zrozumialam, nie chce tu "glupot" wypisywac napewno wszystko jest oki
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Witam laski co taka cisza?zaczynam się martwić, ja odpukać czuję się dobrze, dzisiaj pospałam z dzidziusiem do 10:20 nie pamiętam kiedy tak pospałam
![]() Ewelinka13 daj znać co u Ciebie |
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Basima, Ewelinka pisalam do mnie na priv i u niej wszystko ok, wczoraj wykupila sobie lek na bakterie przepisany przez gina
![]() Ja za to mam dzis "wilczy" humor, nie moglam spac z nerow do 3 rano, wczoraj internistka "Ameryki nie odkryla", powiedziala zeby szukac dobrego specjalisty, nic w kwietniu zaczynam badac progesteron, a na 12 zapisalam sie do innego gina, chcialabym zrobic sobie monitoring, szkoda ze na najblizszy poniedzialek nie bylo miejsca.
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz kochana wszystko będzie oki, zobaczysz jeszcze w tym roku będziesz miała brzuszek.Skoro masz kontakt z Ewelinką to pozdrów ją powiedz,że trzymam za nią kciuki i jak się poczuje lepiej to ,żeby wpadła na forum.
|
|
|
|
#414 | |
|
Rozeznanie
|
Ja musze odłożyć stanka przynjamniej o 2 miesiące TSH mam do bani to potwierdził endkorynolog bo dziś na ha... sie wepchałąm ale to nic. Progesteron robiony w 21 dniu cylku niby w normie ale dolna garnica to też pikuś a najgorsze że cytologia do bani dostałam dwie pary globulek żeby ja zaleczyć minimum 16 dni leczenia teraz czekam na okres i po nim zacznę bo tego leczenia nie mogę przerwać musi być jednym ciągiem (czyli nici z przytulania) i w maju na kontolę przyjśc to mi jeszcze USG zrobi
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Wypoczywaj dużo bo musisz się wyspać na zapas bo potem dzidzia nie da spać
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=weronia83;18157082]Ja musze odłożyć stanka przynjamniej o 2 miesiące TSH mam do bani to potwierdził endkorynolog bo dziś na ha... sie wepchałąm ale to nic. Progesteron robiony w 21 dniu cylku niby w normie ale dolna garnica to też pikuś a najgorsze że cytologia do bani dostałam dwie pary globulek żeby ja zaleczyć minimum 16 dni leczenia teraz czekam na okres i po nim zacznę bo tego leczenia nie mogę przerwać musi być jednym ciągiem (czyli nici z przytulania) i w maju na kontolę przyjśc to mi jeszcze USG zrobi
Dasz radę, kobiety wszystko zrobią,żeby mieć dzidziusia, ja też zapomniałam już co to bzykanko , ale jakoś musze dać radę jak się dzidzia urodzi wtedy sobie z narzeczonym odbijemy.
|
|
|
|
#416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadziejeze u Ewelinki13 wszystko ok. |
|
|
|
|
#417 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale powtorzony zostal pomiar tydzien pozniej i wyszlo ze jest o cm dluzsza ... ale w badaniu ginekologicznym lekarz stwierdzil ze jest miekka i zapisal lecytyne, ale zamknieta stwierdzil ze u mnie poki sie nie otwiera szew jest niewskazany - bo to tylko dalsze otwieranie powstrzymuje... a jak szyjka jest miekka to istnieje duze ryzyko ze szew moglby spowodowac skurcze macicy - co tez jest niedobre... wiec poki co mam sie oszczedzac, brac lecytyne i duuzo lezec i wypoczywac [hmmm prawie sie to daje... 'prawie robi wielka roznice' Cytat:
przynajmniej moge sie poprzygladac wozkom jakie maja inne mamy
|
|
#418 |
|
BAN stały
|
hejka dziewuszki...
ale sie stesknilam na netem....nie mialam go cale 9 dni... Ja nadla w 2 paku juz tydzien po terminie...jak sie nie zacznie to ide w czwartek na wywolywanie... a tego nieche....bo wtedy swieta w szpitalu mnie czekaja...Oby moja mala niespodzianka juz wychodzila... |
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
mojra1989 nic sie nie martw, przy pierwszym dziecku czesto tak bywa, ze sie rodzi z opoznieniem, a moze przyjdzie na swiat 1 kwietnia
![]() a swieta takie krotkie, swieta swieta i po swietach
|
#420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i mam nadzieje ze się to uda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

hehehe

!

ktory sie sprzeciwia takim metodom

juz tydzien po terminie...jak sie nie zacznie to ide w czwartek na wywolywanie...