|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
wiesz co ja nie wychodzę z pokoju
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
ale też tak "wyje do utraty tchu" ??? bo Kaja to normalnie prawie wtedy nie oddycha! tylko się drze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Raczkowanie
|
A ja się chwalę co kupiłam małemu
1.2. koszula za 7zł 3.kurtka za 15zł 4.sweterek za 9zł
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja próbowałam dziś siedzieć obok na podłodze i tulic du-pa, nic nie dało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Raczkowanie
|
I jeszcze dużemu
![]() 1. koszula na 30te urodziny 60zł 2.kurtka nowa 15zł ![]()
#1026 |
Zakorzenienie
|
idę do wyra pomęczyć się z tak zwanymi wyrzutami sumienia, że jestem "durna matka co sobie z dzieckiem nie radzi i ma chęć
![]() miłej spokojnej nocy bez pobudek wielu ps. czy się Wam chwaliłam że Kaja już nie je po nocach ![]() jak mam JA chęć to dam raz na całą noc, ale to jak mam chęć a jak nie to nie ![]() już tak nam się udało 2-3-4 noce jakoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
Nikoś mi tak nie wyje bez powodu
![]()
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko mnie tych "nerwów" nauczyło....zresztą chyba pierwszym treningiem moich nerwów było uczenie Kubka zasypianie samemu jak miał 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- gabi - całą noc ![]() sandra - zakupy super a ceny jeszcze lepsze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasami odstawia cyrk w kuchni jak gotuje, wtedy wychodze z kuchni i ja wołam np. z pokoju i włączam melodyjkę z szczeniaczka uczniaczka. Albo mówię że coś fajnego widze przez okno i wtedy na moment zamilknie i da sie odwrócić uwage. Najważniejsze żeby nie pozwolić na długi płacz, bo ona sama to sie tylko nakręca..... Sandra niezłe zakupy. Koszula w kratą przepiękna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Wtajemniczenie
|
sorry ale mieć dość i chciec sobie wyjść odpocząć to jest co innego niz ubić własne dziecko...nie wiem chybamalo ogladacie tv co sie teraz dzieje.....
ale nie wiem po co sie wogole udzielam w koncu to watek nie o dzieciach tylko o tym jak sie pozbyc dziecka zeby sobie dogodzic....... zresztą Wy chyba nic nie wiecie o prawdziwych problemach.... cieszcie się, że macie zdrowe dzieci i zdrowych TZ tyle w tym temacie... to moj ostatni post galerię kto chce niech sobie weźmie....
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2010-03-23 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z ostatnim zdaniem to chyba grubo przesadziłaś .... ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- emilka to, że masz jakiś problem osobisty nie oznacza, że możesz wypisywać takie rzeczy...bo uważam, że przesadzasz.To co napisałaś jest nieco obraźliwe ![]() (tak jak np. mój Kubek próbuje bawić się butlą z gazem ![]() ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2010-03-23 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Wtajemniczenie
|
jeżeli ja mam problem osobisty w tym ze ktos chce "ubic" swoje dziecko no to sorry, przekazcie to na policje i zobaczymy co powie.....czy to ja jestem nienormalna czy to ktos kto to pisze..............
ale fakt nie pasuje do standardow bo nie chce ubic swojego dziecka pomimo tegolz e spie 4h dziennie i ze moje dziecko dopero co przestalo chorowac i ze po pracy jestem wykonczona bo faktycznie jak przeszkadza dziecko to lepiej ubic.....
#1033 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozumiem, że Gabi pisała o tym, że czasami ma dosyć swojego dziecka (ujęła to inaczej, jednak ja nie odczytałam tego "dosłownie") . To jest dla mnie normalne. Dzisiaj w nocy po 2 godzinie jęków i pretensji sama myślałam: po co się zdecydowałam na Olę, skoro miałam takie fajne życie i nocki przespane? I nachodzą mnie takie myśli jak jestem już u kresu wytrzymałości. Myśle, że tak objawia sie tesknota za normalnością i przewidywalnością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym Ty sama kiedyś napisałaś, że skoro ktoś nie wraca do pracy to nie powienien narzekać na brak pieniędzy...skoro Ty wychodzisz z takiego założenia to skoro Ty wróciłaś do pracy to nie powinnaś narzekać na brak snu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
napisałam o tym problemie osobistym, bo po Twoim poście domniemałam, że coś się stało i dlatego napisałaś o tych "zdrowych dzieciach i TŻtach" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie kłóćcie się proszę
Emilko nie bierz dosłownie słów Gabi, przecież wszyscy wiedzą, że nie zrobiłaby swojemu dziecku nic złego, wiem, że dla Ciebie słowo "ubić" ma duże i poważne znaczenie, ale wiem że Gabi nie pisała tego dosłownie, pewnie jakby napisała, że miała ochotę rzucić wszystko i wyjść nikt nie poczułby się urażony ja na szczęście od dawna nie czułam nic podobnego, nie narzekam na Filipa, daje mi pospać, ogólnie jest grzeczny i czasem marudzi i wyje, ale poza tym już nie myślę, że żałuję że go mam, choć chwile zwątpienia były w pewnym okresie naszego wspólnego życia teraz już chyba się dotarliśmy i jest super, nawet myślę o drugim dziecku ![]()
#1036 |
Wtajemniczenie
|
w sumie to moze i dobrze ze mi sie skasowala moja wypowiedz.....
Alinka ![]() nie wydaje mi sie ze przesadzilam bo delikatnie dalam sugestie..... zreszta co bede sie rozpisywac i tak Wy wiecie najlepiej i tylko wasze zdanie jest najbardziej sluszne...
#1037 |
Zakorzenienie
|
a to lepiej by było, żeby Twoje było słuszne nie ??
![]() ![]() nie zauważyłaś, że na forum każdy broni SWOICH racji ?? więc chyba nie dziwne, że ktoś ma odmienne zdanie nie ?? ale to nie powód, żeby z kogoś robić jakiegoś kata...poza tym jak do tej pory to tylko Ty aż tak dobitnie odczytałaś intencje Gabi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Wtajemniczenie
|
aha no fakt.... sorki zapomnialam ze powinnam przytaknac....
ja zauwazylam to co napisalas i ja tak samo stwierdzilam ze to beldne "nazewnictwo" i przeciez nie najechalam na gabi!!!! za to wy najechalyscie na mnie!!!!!!!!!!!!!
#1040 |
Zakorzenienie
|
no to widocznie tak jak Ty błędnie zinterpetowałaś wypowiedź Gabi tak być może ja zinterpretowałam błędnie Twoją wypowiedź
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- chociażby zdanie "zresztą Wy chyba nic nie wiecie o prawdziwych problemach.... cieszcie się, że macie zdrowe dzieci i zdrowych TZ tyle w tym temacie..." wydaje mi się, że jeżeli Gabi nie radzi sobie z "wymuszaniem" Kai to to akurat jest jej aktualnym problemem... ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- SPICE 100 LAT!100 LAT ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- idę spać...dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
ja też zaraz spadam
jutro idę na szczepienie o ile miejsca będą jak rano zadzwonię sama idę z młodym potem zajrzę na pocztę, odebrać paczkę z herbatką Posti, no i wyślę opakowania po mlecznych kanapkach żeby Chłodka wygrać ![]() kupiłam dziś młodemu skarpetki w Carrefour za 90 gr zobaczymy jak z jakością
#1042 |
Zakorzenienie
|
Kurka robi "ko ko ko"
![]() Nareszcie Młody zajarzył A tak w temacie to też mam czasem dość Bartka jak marudzi zupełnie bez przyczyny albo setny raz wywala buty z szafki w przedpokoju. Już nie napiszę co bym mu wtedy zrobiła ![]() ![]() Moje zdanie jest takie, że forum jest po to, żeby pisać co komu na duszy lezy i nawzajem się wspierać. Wiadomo ile ludzi tyle charakterów, jedni piszą o wszystkim a innym trudno pisać o sprawach osobistych. Ale zadna z nas raczej szklanej kuli nie ma i nie wie nic poza napisanym postem co się w życiu danej osoby dzieje. Zanka mam rajstopy z Carrefoura dla Młodego i są to jedne z najlepszych jakie zakupiłam.
If you're out on the road Feeling lonely and so cold All you have to do is call my name And I'll be there on the next train Edytowane przez jo@n@ Czas edycji: 2010-03-23 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
szczepienie o 9.20
boję się ale trzeba być twardkim a nie miętkim trzymajcie kciuki żeby Filip był spokojny i grzeczny a nie rozniósł całej przychodni
![]() |
#1044 | ||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() miałam wczoraj odpisać, ale wolałam się nie udzielać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Klaudia też nie. Robi to swoje słynne YYY YYYY YYYY jak coś chce, ale ja nie pozwalam na sobie wymuszać (tak od razu bo po czasie zrobie wszystko żeby już tylko nie słyszeć YY) Zanka powodzenia na szczepieniu. Jo@n@ ![]() ![]() A w ogóle to moje dziecko nauczyło się śmiać basowo tzn. śmieje się jak stary chłop basem, tak gardłowo robi HAHAHA. Myślałam, że się posikam wczoraj ze śmiechu na spacerze. Ludzie się za nami oglądali a jeden facet szedł przed nami to wyglądało tak jakby się Klaudia nabijała z niego ![]() ![]() znikam zaraz bo koleżanka z synkiem przyjeżdża ![]()
![]() |
#1045 |
Rozeznanie
|
dzien dobry,
noc przespana wiec jestem wypoczeta ![]() mam pytanko czy Wy karmicie nadal swoje dzieci (obiadki, kaszki) czy pozwalacie dzieciaczkom jesc samodzielnie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek nie je sam obiadu ani kaszki. Jedynie co mu daję samemu pociamkać to chlebek z szynką, serem albo parówkę. No i wafle ryżowe i takie tam
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
czesc
miłego dnia zyczymy ![]() z powodu pięknej pogody cierpimy na międzyczasów
#1048 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() ale mi się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
jestem już
dziecko w wyrku sobie śpi szczepienie pięknie zniósł, nie zapłakał nawet choć przy wkłuciu się wyrywał wg. pomiarów pielęgniarki młody ma 82 cm i waży 10800 czy Wasze maluchy mają zapas tłuszczyku przy kolanach? Filip ma takie ochraniacze ![]()
#1050 |
Zakorzenienie
|
Kubek ma ale coraz mniejsze
![]() kupiłam młodemu koszulę za 8,50 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.