|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mazidłowy - wymiankowy
dziewczyny! Chętnie odkupię jakies małe odleweczki lub całe, bo nie mam się za co wymienic
![]() hydrolaty-oczar, roza stulistna, moga byc inne oleje zimnotloczone- chetnie rozany lub inne kwas mlekowy piszcie prosze na pw |
|
|
|
|
#782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
lorane mnie z Twojej listy zainteresowały: keratyna, kw. ferulowy, P4C i octan wit. E
![]() Napisz ile bromelainy i B3 potrzebujesz SLP chcesz całe 40ml? I jeszcze z Twojej wishlisty mogę podzielić się kwasem askorbinowym oraz kompleksem do naczynek (tylko on jest ważny do końca lutego ). Jeszcze zauważyłam, że poszukujesz Ophitena, myślę ze ewentualnie FEOG będzie dobrym zamiennikiem
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bromelainy odrobine, tak ok 0,6ml ![]() SLP najlepiej cale, ale jesli chcesz sobie cos zostawic to polowa tez mnie zadowoli ![]() kwas askorbinowy chetnie, kompleks i troche feog tez Moge dorzucic jeszcze Q10, mysle ze tak z 0,5g tam bedzie
|
|
|
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
B3 właśnie zważyłam i mam niestety tylko 5g, to tak ze 4 mogę oddać
Mocznika 5g, SLP całe, bromelainę 1-2g?, kompleks tak 1/3 buteleczki 15ml, kw. asko 5g?, i feog 5ml ![]() Czy mocznik, wit C, bromelaina mogą być w torebeczkach strunowych? B3 wyślę w pudełeczku z ZSK ![]() Q10 chętnie przygarnę
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bromelainy 1g w zupelnosci wystarczy reszta pojemnosci jak najbardziej mi pasuje jesli Tobie tez, to zapraszam na PW, z tym, ze wyslac moglabym w przyszlym tygodniu
|
|
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
to co tu było jest nieaktualne
Edytowane przez gosia1207 Czas edycji: 2010-04-13 o 10:07 |
|
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Mam do wymiany:
Olej z pestek malin SUROWY z BU. Użyłam 4-5 razy po 2 krople
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
MAZIDŁA
dokladka: +probka kofeiny z mazideł +proka glinki multani milti (mazidla) +macerat z kasztanowca 12.2010 +hydromanil 08/2010 moge odlac polowe czyli 30ml +alginat 05/2010 moge oddac polowe czyli 15g +D-panthenol moge oddac polowe czyli 15g 07/2010 +olej z pachnotki -moge oddac polowe tj 15ml 03/2011 + ekologiczny olej z jojoba ( złoty) z mazideł 12/10 +olej z truskawek ( nowy)mazidła04/10 +skrzyp ( ziele-fitomed)12/10 +agar agar ( fitomed)12/10 +imwitor 380 12/10 +polysorbate 80 01/11 +gliceryna 02/12 +mocznik 01/11 lecytyna sojowa HLB 4 12/10 +JEDWAB ( PROSZEK) 1 łyzeczka +kremobaza ( Fitomed) +amla ( 1 łyzeczka) +kwas mlekowy 30% w płynie 12/2010( fitomed) +płyn lawendowy ( hydrolat) do twarzy ( do cery zmeczonej) nowy12/2011- Fitomed +HIMALAYA-krem na krostki -zost 80% +przywieziony z Bali ze SPA naturalny peeling TEA SCRUB -zapobiega cellulitowi,workom pod oczami oraz tradzikowi.Forma proszku ktory miesza sie z woda .Peeling jest ładnie zapakowany-idealny na prezent ( zdjecie) MINERAŁY RHEA cien-sultry wine ( mieniacy sie fiolecik,gdzieniegdzie widoczny brązik) 1 g ( probka w słoiczku-moge rowniez zrobic odsypke) puder rozswietlający- Flash glow ( idealny do rozswietlania policzkow,łuków brwiowych ) RHEA 2,95g pierwotnie-teraz pewnie połowa RHEA-PEARL BEAUTY-minerały,ktore mozna mieszac z kremem lub z olejkiem Pearl Beauty zapobiega powstawaniu zmarszczek i zmniejsza istniejace ( wit A, C). Zawiera rowniez ekstrakt z liscie zielonej herbaty ( antyoksydant) i mineraly koloidalne.Zawiera rowniez aloes,dwutlenek tytanu olejki eteryczne Ylang-Ylang i lawendowy- łagodzi,uspokaja skóre zaczerwieniona rowniez przy tradziku rozowatym,skore o sklonnosciach do podraznien i pekania naczynek.Macica perłowa daje efekt rozswietlenia i preomiennej skory ( moge odsypac łyzeczke) RHEA- Puder rozswietlajacy SATIN GLOW, FLASH GLOW (nowe) -podkład TAN ( nowy) NATURAL MEDIUM ( zost 40%) -puder matujący posiadam równiez pare próbek... EDM -puder prasowany LIGHT –uzyty kilka razy -sunlight corrector-w zastepczym pojemniczku joppa ale nasypie tyle samo co zmieści sie w poj EDM pod sitkiem JOPPA korektory ( probki)- medium podkłady: -ginger -fair linen - lightest 2 BIOCHEMIA URODY maseczka morska -uzyta raz +rozne kremy na naczynka zaczerwienienia...ale to z tych "normalnych " kosmetyków...prosze zagladac do mojego zwyklego watku wymiankowego ![]() WISH ceramidy z naturalisa.. olejek-serum RENEW dla s.mieszanej BU pudry z BU ( diamentowy,bambusowy itp...) tonik AHA/BHA 10% filtr Avene 50+ ( probeczki lub caly) filtr lirene 50+ ( zółty) cały bioderma koloryzujaca 50+ active aloe - mazidła serum olejek z wit C10 tetraizopalmitynian askorbylu ( wit C ) mazidła lipodermina ( mazidła) dodatkowo poszukuje ksiazki DERMATOLOGIA DLA KOSMETOLOGÓW
iwona wymianka kosmetyczno-azjatycka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=906586 super ksiazki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...06#post6154806 Edytowane przez milena72 Czas edycji: 2010-04-19 o 23:27 |
|
|
|
|
#790 |
|
Konto usunięte
|
Chętnie wymienię:
hydrolat kiwi (ok.95ml z pierwotnych 100ml) - 06.2011r. hydrolat z kocanki (30ml) - 08.2010r. hydrolat z róży damasceńskiej BU (30ml) - 06.2011r. olej z malin Naturalis (6ml) - 4.06.2010r. mocznik (mam sporo) - 01.2011r. alantoina (mam sporo) - 06.2012r. glukonolakton (5g) - 04.2010r. glukozyd ketonu malinowego (ok. 4,5g) - 08.2012r. optiphen plus - niewielki ubytek lonicerna - ubytek znikomy - 3.03.2011r. kwas askorbinowy (ok. 9g) - 05.2011r. wersenian dwusadowy - ubytek znikomy emulgaror P-4C (ok. 20ml) guma ksantanowa (mam sporo) - 05.2013r. kompleks do cery naczynkowej Naturalis (6ml) kwas salicylowy (mam sporo) - 12.2012r. szukam: kwas laktobionowy G.A. puder bambusowy z jedwabiem woda termalna Avene, LRP ekstrakt z owoców róży ceramidy voluplus coś jeszcze mogę wypatrzeć Edytowane przez 513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 Czas edycji: 2010-05-03 o 12:37 |
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Oddam Glukonolakton lub mocznik za LHA
Kwasu moge odsypać 5 ml ( ok 4.o g) za ok 4 g LHA. **Mocznik w oryginalnym ale otwartym mazidłowym pudełeczku (10g) z niewielkim ubytkiem, użyłam dwa, trzy razy w malych porcjach.** Mozliwa wymiana także za oba składniki oczywiscie Szczegóły na PW.
Edytowane przez Julianka_7oo7 Czas edycji: 2010-03-12 o 23:02 |
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
mam do wymiany odlewkę oleju z kocanki z BU ilość do uzgodnienie
zapraszam
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Chętnie wymienię ![]() - Mocznik 30g ważne do końca 01/2012 (użycie do 3 -4 szczypty) Szukam -Oleju kokosowego 50g - Bromelaina 1200 GDU |
|
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
Chętnie wymienię:
niezmydlana frakcja oleju sojowego, olej z pachnotki, olej z miodli indyjskiej, P-4C, L-cysteina, peeling z czarnej porzeczki, EDTA, glikol propylenowy, polysorbate-80, masło z mango więcej info w linku z podpisu
|
|
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
Ja chętnie wymienię Tonik z BU Aha/Bha 10%, kupiony w zeszłym miesiącu , nie zdążę sama go zużyć, więc chętnie sobie odleje i oddam w buteleczce ( ilość to około 1/3 całej buteleczki)
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
+ puder perłowy z BU Link do wątku w podpisie EDIT: + kwas salicylowy, mazidła Edytowane przez Kathja Czas edycji: 2010-03-30 o 18:36 |
|
|
|
|
|
#798 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam na wymianę półprodukty z mazideł:
- kwas salicylowy, 9,15 gram, termin ważności koniec września 2013 roku - sylimaryna 80% - ekstrakt z owocu ostropestu, 1,92 gram, termin ważności koniec grudnia 2010 roku - ekstrakt z czerwonej koniczyny 8%, 5,15 gram, termin ważności koniec grudnia 2011 roku Nie podeszły mi te składniki dlatego je oddaję. Wszystko było przechowywane w lodówce zgodnie z zaleceniami. Nie mam szczególnych mazidlanych zapotrzebowań, więc jestem otwarta na propozycje wymiankowe. |
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nadal czeka olej z kocanki ok 46ml z BU
PS-czy któras z Wizażanek z Częstochowy nie chce zrobić wspólnego zamówienia tak aby obniżyć koszty wysyłki? potrzebuje kilku małych rzeczy
|
|
#801 |
|
BAN stały
|
Mam do wymiany:
Niacynamid Lecytyna sojowa HLB 7 Cynk mikronizowany Alantolina Guma ksantanowa Kwas glicyryzynowy z "Bulka" ( działanie podobne do Telocapilu) 3x próbki 3 g Indygo z mazideł Olej śliwkowy Telocapil Kwas salicylowy mocznik Zapraszam do linku w podpisie jeśli kogoś coś zainteresuję |
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
Dokładka
|
|
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
Wymienię pilnie-daty do końca czerwca i sierpnia 2010 ekstrakt z pokrzywy i skórki jabłka (waga 4.98gr ubytek 0.02gr z 5gr wyjsciowych) źródło- Thanatos
ewentualnie dorzucę FOEG i all in one z ZSK bo nie zużyje wsiego co mam
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Pilnie szukam jakiegoś toniku z kwasem! ![]() Do oddania mam to co w linku na dole, m.in, minerały, kolorówka ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
do oddania mam (ilosc do uzgodnienia)
kwas salicylowy glikol peg40 (mozna zrobic z tego peeling, lagodniejszy niz na alkoholu) mocznik mineraly EDM light matte EDM medium beige intensive szukam kwasu migdalowego (w pierwszej kolejnosci) pudru z BU inne cudenka z mazidel
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
oferta produktow po reorganizacji
![]() +probka kofeiny z mazideł +proka glinki multani milti (mazidla) +macerat z kasztanowca 12.2010 +hydromanil 08/2010 moge odlac polowe czyli 30ml +alginat 05/2010 moge oddac polowe czyli 15g +D-panthenol moge oddac polowe czyli 15g 07/2010 +olej z pachnotki -moge oddac polowe tj 15ml 03/2011 + ekologiczny olej z jojoba ( złoty) z mazideł 12/10 +olej z truskawek ( nowy)mazidła04/10 +skrzyp ( ziele-fitomed)12/10 +agar agar ( fitomed)12/10 +imwitor 380 12/10 +polysorbate 80 01/11 +gliceryna 02/12 +mocznik 01/11 lecytyna sojowa HLB 4 12/10 +JEDWAB ( PROSZEK) 1 łyzeczka +kremobaza ( Fitomed) +amla ( 1 łyzeczka) +kwas mlekowy 30% w płynie 12/2010( fitomed) +płyn lawendowy ( hydrolat) do twarzy ( do cery zmeczonej) nowy12/2011- Fitomed +HIMALAYA-krem na krostki -zost 80% +przywieziony z Bali ze SPA naturalny peeling TEA SCRUB -zapobiega cellulitowi,workom pod oczami oraz tradzikowi.Forma proszku ktory miesza sie z woda .Peeling jest ładnie zapakowany-idealny na prezent ( zdjecie) MINERAŁY RHEA cien-sultry wine ( mieniacy sie fiolecik,gdzieniegdzie widoczny brązik) 1 g ( probka w słoiczku-moge rowniez zrobic odsypke) puder rozswietlający- Flash glow ( idealny do rozswietlania policzkow,łuków brwiowych ) RHEA 2,95g pierwotnie-teraz pewnie połowa RHEA-PEARL BEAUTY-minerały,ktore mozna mieszac z kremem lub z olejkiem Pearl Beauty zapobiega powstawaniu zmarszczek i zmniejsza istniejace ( wit A, C). Zawiera rowniez ekstrakt z liscie zielonej herbaty ( antyoksydant) i mineraly koloidalne.Zawiera rowniez aloes,dwutlenek tytanu olejki eteryczne Ylang-Ylang i lawendowy- łagodzi,uspokaja skóre zaczerwieniona rowniez przy tradziku rozowatym,skore o sklonnosciach do podraznien i pekania naczynek.Macica perłowa daje efekt rozswietlenia i preomiennej skory ( moge odsypac łyzeczke) RHEA- Puder rozswietlajacy SATIN GLOW, FLASH GLOW (nowe) -podkład TAN ( nowy) NATURAL MEDIUM ( zost 40%) -puder matujący posiadam równiez pare próbek... EDM -puder prasowany LIGHT –uzyty kilka razy -sunlight corrector-w zastepczym pojemniczku joppa ale nasypie tyle samo co zmieści sie w poj EDM pod sitkiem JOPPA korektory ( probki)- medium podkłady: -ginger -fair linen - lightest 2 BIOCHEMIA URODY maseczka morska -uzyta raz +rozne kremy na naczynka zaczerwienienia...ale to z tych "normalnych " kosmetyków...prosze zagladac do mojego zwyklego watku wymiankowego ![]() WISH ceramidy z naturalisa.. olejek-serum RENEW dla s.mieszanej BU pudry z BU ( diamentowy,bambusowy itp...) tonik AHA/BHA 10% filtr Avene 50+ ( probeczki lub caly) filtr lirene 50+ ( zółty) cały bioderma koloryzujaca 50+ active aloe - mazidła serum olejek z wit C10 tetraizopalmitynian askorbylu ( wit C ) mazidła lipodermina ( mazidła)
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Wymienię Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 40 NOWA Z KARTONIKIEM -tylko za inny nowy filtr lub coś ekstra
|
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
Mam do wymiany oleje z mazideł:
- ekologiczny olej jojoba ważny do 09/2011 (2/3 buteleczki 30g) - olej z orzechów włoskich ważny do 11/2011 (3/4 buteleczki 30g) Szukam hydrolatów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

Jeśli można ja także chciałabym przyłączyć się do wymiany