|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
ja też mam zwieche... To chyba to wiosenne przesilenie...Niby mam masę energii ale z drugiej strony nic mi się nie chce... bleeee |
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Cytat:
Wiosna idzie, słońce świeci, ptaszki ćwierkają ![]() Uśmiechnijcie się ![]() Miramej trzymam za jutrzejsze szczepienie Kubusia, żeby nie bolało. Całus od Zuzi ![]() Małż poszedł z Zuzką na spacer a ja miałam się zrelaksować, taaa przy szmacie chyba Idę sprzątać. A tak mi się chce, że pewnie będę co raz na wizaż zaglądała
|
||
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
o kurka, nie ma zywej duszy i w ciagu dnia tez znikomy ruch
my wyszlysmy z domu o 10 zostawiajac mega balagan, ale przeciez tak slicznie ze po co kisić sie w domu Pojechalam do siorki, tam bylysmy na ogrodzie-dluuugo, wypilysmy kawe w domu i znowu wyszlysmy.Mala upiła sie swierzym powietrzem i zasneła na 1,5h ![]() Do domu na obiad i spacerkiem do wracalysmy do siebie A propos obiadu-ugotowalam malej buraczki na 2 dni i mi sie popsuły Dlugo ich nie chowalam do lodowki, a potem od rana do poludnia w torbie i wydawaly mi sie trafione,wiec Laura musiala zjesc dorosly rosół z kluskami lanymi....Smakowalo ![]() Od mamy zadzwonilam do pana od szafy i zaproponowal ze dzis przyjedzie na pomiar, wiec sciagnelam do nas siostre by dojechala jak my pieszo dojdziemy do domu i pomogla mi doprowadzic chałupę do ładu.Bez niej nie dalabym rady i pan nastal by mnie w syfie. Przy okazji opróżniłam wszystkie nasze polki do worków, wiec sporo roboty odwalilam.Jeszcze tylko skrzydlowa czesc szafy, a nowa moze jeszcze przed swietami Dostalismy ładny rabat, bo to juz druga szafa u niego, no i pan ma psa tej samej rasy wiec nieco sie zasiedzial i dyskutowal a mala gięła mi sie na rekach i tylko na rekach chciala byc ![]() Nie mial wyczucia, za grosz ze mnie pot sie lał, a on mial cale mnostwo pytan ![]() Wstawilam chlebek-cebulowy.Pierwszy raz.Sama jestem ciekawa jaki wyjdzie.Jeszcze cieply skosztuje z Lurpakiem ![]() Unholy-kupilas juz automat? No i niezła hist wrzucilas...wlos sie jeży na głowie mam wrazenie ze czegos zapmnialam dopisac...hmmm
Lece na alle poszukac wielkich worow prozniowych bo obiecalam sobie za małe poprac i pachnace spakowac do worka, a jest tego spooooro.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Ola-Unhola
|
Ło matko, wróciłam z zakupów. Stopy mnie pieką niemiłosiernie ...
Nałaziłam się, ale prawie wszystko z listy upiłam. Zostały tylko świeże warzywa do greckiej, przyprawy i zapomniałam o mandarynkach w puszcze - miałam zapisane, ale sama siebie nie mogłam rozczytać. Wydaliśmy majątek i Małż skrzywiony siedzi ![]() Kasiu, to miałaś znowu lekko zakręcony dzień - zawsze coś się dziej ei to najważniejsze. Fajnie, ze szafa będzie Jeszcze nie kupiłam automatu, ale jest już blisko. Tylko teraz Małż skrzywiony wydatkami urodzinowo-świętowymi, więc muszę poczekać z rozmową ![]() Mam pytanie do Cass, jakiej pojemności te mandar. w puszce i na ile osób wychodzi wg przepisu. A smak ma bardziej mand. czy curry, jak mozna go określić? Wojtusiu, proszę: Roladki z łososia: Składniki: 12 plastrów łososia wędz. 40-50 dag filetu z pstrąga (bez ości i skóry) 4 awokado, 4 limonki, 4 jajka na twardo, świeża kolendra - pęczek, 2 łyżeczki zielonego pieprzu, łyżeczka tabasco, zielony ogórek, sól, pieprz. 1. Pstrąga gotujemy 10- 15 min na parze. Studzimy, kroimy w kostkę. 2. Plastry łososia kroimy w trójkąty. Resztek (skrawków) nie wyrzucamy. 3. Obieramy jajka i kroimy na ćwiartki. 4. Awokado obieramy i kroimy w kostkę. 5. Wyciskamy sok z dwóch limonek. 6. Skrawki łososia miksujemy z jajkami, awokado, połową kolendry, tabasco, sokiem z limonek, solą, pieprzem zwykłym i zielonym (fajnie byłoby gdyby zielony był świeży, ale może być tez zmielony). Dodać pstrąga pokrojonego w kostkę i razem wszystko wymieszać. 7. Farsz rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć. Owinąc folią i do lodówki na 12 h. 8.. Obrać ogórka, ale tak żeby był pasek skórki-bez skórki-pasek skórki itd. Pokroić w plasterki. 9. Pozostałe limonki wyszorować i pokroić w plasterki. 10. Przed podaniem: z roladek zdjąć folię i przekroić na pół.Udekorować kolendrą, plasterkami ogórka i limonek. ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Sałatka z tortellini: Składniki: 1 puszka kukurydzy, 1 mały słoik ogórków konserw., 1 średni por, 4-5 jajek, 1 mały słoik papryki konserwowej, 1 opakowanie pierożków tortellini z mięskiem, sól, pieprz, majonez. 1. odsączyć kukurydzę i paprykę. 2. Ogórki pokroić w kosteczkę, pora w pół talarki, odsączoną paprykę w paseczki. 3. Ugotowane jajka drobno posiekać lub zetrzeć na tarce. 4. Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu i przelać zimną wodą. Poczekać aż prawie ostygną. 5. Doprawiamy i dodajemy majonez. Najlepiej zrobić dzień wcześniej, żeby się "przegryzła". Wchłania majonez i jeszcze troszkę trzeba dodać następnego dnia. Pycha
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę że ciepełko i porządki przedświąteczne skutecznie rozpędziły towarzystwo
Ja powoli zbieram się do wanny, muszę trochę zadbać o siebie, nie tylko o dom i małą ![]() Unholly, gotuję właśnie krupniczek wg twojego przepisu,pachnie cudnie, zobaczymy co na to mała ![]() Katarzynko, widzę że nastrój już lepszy? bardzo się cieszę dodałam do albumu obiecaną fotkę Martynki w wiosennym rynsztunku
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
, ale szybko muszę isć spać bo mnie głód bierze Unholy gdzie mi tu takie pyszne przepisy serwujesz jak ja dopiero w czwartek mogę normalnie zjeść ![]() Zapomniałam Wam powiedzieć, że przy okazji szczepień oczywiście Adam został zmierzony i zważony. Trochę się zdziwiłam, bo zdawało mi się, że: -jest kluseczką, a nie, bo waży 9420g co daje mi trochę ponad 50 centyl -nie jest jakiś mega wielki - a jednak, bo ma 76cm co daje mu 90 centyl ![]() Kasiu cieszę się, że akcja szafa przebiega sprawnie ale facet fakt, mógł się wykazać lepszym zrozumieniem jak widział, że gości u mamy niemowlaka
|
|
|
|
#1808 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mariolka myślimy o Tobie Miramej za jutrzejsze szczepienie Kubusia i z niecierpliwością czekamy na wieści od CiebieSkierko co z Tobą? Cześć wieczornie!!! Kurde,nawet cytować nie ma co Strach pomyśleć,co będzie jak cieplej się zrobi![]() Widać,że mojemu dziecku dokuczają ząbki:cały czas tylko mama i rączki,jest marudny,tuli się jak nigdy,no i wyraźnie wyczuwam drugiego ząbka pod palcem,jak smaruję Dentinoxem. Byliśmy 3 godzinki na spacerze Na jutro zapowiedzieli 20 stopni ciepła Rano wstaję,słoneczko świeci,ptaszki śpiewają,żyć nie umierać.Spokojnej nocy |
||||||
|
|
|
#1809 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale mialam dzien zabiegany ![]() u babci mala byla strasznie marudna bo spiaca , ale potem zasnela w aucie jak jechalismy z powrotem i spala 2 godz.!! potem odwiedzinki szwagra , a Wercia juz spi dostala ciuszki znowu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Martynka prezentuje się super
Cytat:
dla Adasia za całokształt.
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
spodziewalam sie, ze nie bedzie co czytac
![]() ja jak zwykle pojechalam po Eryka, potem na plac i do mamy - Eryk rozwalil w przedszkolu kapcie za 120 zl wiec musialam mu jeszcze dzis pojechac i kupic nowezostawilam dzieci u mamy i pojechalam - jak bylam na miescie to maly zaczal tak plakac, ze az sie zanosil mama nie mogla go uspokoic, a TZ akurat byl blizej to podjechal i wzial dzieci do domu - maly nie wypil nawet mleka i poszedl spac ![]() kurcze on od paru dni prawie nic nie je.....nie wiem juz czy to przez te zeby czy cos sie dzieje, nie chce jesc, pic mleka nawet deserki, ktore uwielbia i zjadal cale musze mu wmuszac, kombinowac, spiewac, piszczesc robic samolociki i jak wmusze mu pol to jest dobrze....eh nie wiem czy nie pojsc z nim do lekarza
|
|
#1812 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, ze kąpiel i herbatka pomogły Cytat:
Dentinoxem też smaruję i ulga jest chyba, ale na krótko. W tyg fajnie, ale w week u nas kiepsko 3, 4 st. Mamy gosci, więc spaceru i tak pewnie nie będzie, więc moze i lepiej - nie będziemy żałować ładnej pogody ![]() Cytat:
Zwalam na zęby, ale sama już nie wiem ![]() A po tej gorączce Marci nie miał wysypki, prawda? Ciekawe co to było? Ja lece już do wanny i spać. Dobrej nocki, do jutra
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja sie ulatniam pod prysznic i spac bo musze rano do urzedu pracy jechac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1814 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() probowalam mu wcisnac jedzenie a on zaciskal usta z calej sily ![]() nie mial wysypki ale trzydniowka to nie byla bo mial temp tylko jedna noc w sumie ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- ide spac bo dalej sie kiepsko czuje pa
|
|
|
#1815 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
jak większośc z Was, my dzisiaj teżz prawie cały dzięń poza domem ... pojechałam z Bartusiem do mojej babci /nie wzięłma wózka i musiałam go nosić i pokazywać świat ale ciekawskie to moje dziecko / babacia ugotowała mu zupkę i była zawiedziona, bo Bartosz zjadł tylko 3 łyzeczki ... a ze nic nie jadł od 4 godzin to musiałam mu dac cycusia ![]() potem wędrowalismy po sklepach i jeszcze wdepnęłam do mojej drugiej babci - ale jej się już tak wszystko miesza ... pyta mnie czy ten drugi Bartus śpi w domu? nie wiedziałam o co jej chodzi, a ciocia mi mówi, ze babcia rozmawia ze zdjeciem, które dostała na "dzień babci" i bartuś się do niej śmieje i nawet juz zaczyna gaworzyć ![]() Cytat:
jakieś święto, bo przewaznie jedzie na cały tydzień ![]() oficjalnie gratuluję kupna domku przyłaczam się do zyczeń idą z Bartkiem łeb w łeb ![]() Cytat:
męża w klubie ![]() doczytałam, ze już Ci lepiej - cieszę sie Cytat:
Cytat:
Cytat:
... moze cos odgapię ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1816 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej dziewczynki Wiosna pelna para, na forum zapanowaly pustki. Wczoraj zauwazylam, ze Aneczce idzie nowy zabek- gorna jedynka ![]() Milego dnia!
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w piekny sloneczny poranek
![]() az chce sie zyc jak slonko swieci wpadne potem z kawka-mam nadzieje ze cos naskrobiecie poki co lece bo mala mnie wola
|
#1818 |
|
Ola-Unhola
|
Witam w piękny dzionek
Inka w ręku i chciałam zasiąść na dłużej, ale Antek jak wiadomo robi za budzik o 6.15, więc już czas na pierwszą drzemkę. Miramej, trzymam kciuki za szczepienie, czekam na wieści.
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
Podczytuje ale nie mam czasu na pisanie Czeka mnie pakowanie ktorego szczerze nienawidzeUnholy baleriny bardzo fajne ale chyba nie mialabym ich do czego zalozyc ![]() Inke jeszcze pijesz? Ja juz normalna rozpuszczalna z duza iloscia mleka ![]() Ide nadrabiac...
|
#1820 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam i ja
![]() dalej mnie goni caly czas do toalety, nie wiem co mi jest ![]() u nas brak apetytu ciag dalszy - maly jak zjadl wczoraj o 18 pol deserku tak juz byl koniec, przed spaniem nie tknal mleka, wiec nie jadl juz tyle godzin, ze hoho, przed 4 nad ranem obudzilismy go, zeby wcisnac mu mleko bo przeciez przesada tyle godzin nic nie jesc, wypil 180ml i teraz nie dawno znow zrobilam mu butle i musialam mu wciskac bo nie chcial - zjadl tylko ze 100ml ![]() pozniej bede mu wpychac kasze ale nie wiem co z tego wyjdzie zaraz przyjedzie TZ i jade na poczte i wymienic wczorajsze rzeczy bo kupilam Erykowi kurtke w rekids na 134cm i jest na styk i musze wziac na 140 i czapke na 6-8 lat i jest ciasna musze wymienic na 8-11masakra kiedy to moje dziecko tak uroslo
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aczkolwiek lekarz i tak Ci nic nie powie jak maly nie ma żadnych innych objawów - już pisałam, ze mój też tak miał, ze ledwo zjadał pół słoiczka i starczalo mu to na 6 godzin, a teraz znów zjada więcej, więc może u Was też tak będzie właśnie moje dziecko z pozycji na brzuchu usiadło, a mama zajęta wizażem nie widziała jak ???
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-03-24 o 08:41 |
|
|
|
|
#1822 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
u nas ok, Amelka śpi ładnie w nocy, je ze 2x, cały czas w ciagu dnia w ruchu - albo zasuwa na czterech [po domku albo staje na nóżki. mówi namiętnie nie nie nie - szczególnie jak jej buźkę smaruję kremem i ubieram po kąpieli no i tata, mama, jakieś zdzie też jej wychodzi...policzki dalej czerwone takie plamy na obu policzkach suche... już nie wiem od czego, ja nic kompletnie nie jem i ona tak samo - co do jedzenia to u nas ok - je cyca na żądanie a do tego jeden deserek i jeden obiadek na dzień. z obiadków to je te z grubszymi rzeczami i ok juz nie ma odruchu wymiotnego. wczoraj na spacerku byłyśmy 2 godz, super pogoda. wreszcie tutaj na górze remont skończony z grubsza - robotnicy zeszli piętro niżej takze względny spokój. z mężem super - odgrzebałam nasze listy cały stos i razem czytaliśmy - super terapia potem wpadnę bo teraz Amelka wspina się po mnie i pisać nie daje ![]() miłego dnia |
|
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nie opowiadajcie takich starsznych historii o dzieciach
Nie wiem czy skierka sie pojawi wiec spytam ciebie Unholy bo napewno wiesz jaki internet ma skierka??? Zapomnialam sobie zapisac i nie pamietam![]() Lena od wczoraj ma podwyzszona temperature 37,5 st. poza tym wszystko w porzadku. Moze jeszcze tylko czesciej marudzi i na rece chce Myslalm ze moze zeby ale patrze na dziasla i nic nie widzeI jeszcze pytanko... Jakie ciuchy mam wziasc do Pl Wystarczy mi skorkowa kurtka czy mam brac puchowa???
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobiety witam sie w super nastroju!!!
ale pogoda jaaaa chyba oczywistym bedzie ze mnie nie bedzie buziaki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1825 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu czyżby troszkę lepszy nastrój...? ![]() Cytat:
![]() Na pewno zrobię-i jedno i drugie. Dobrze, że święta idą![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień doberek ![]() Piękny poranek dziś mamy!! Słoneczko i wogóle... Od razu mam więcej energii. Wczoraj nagotowałam obiadu chyba na dwa dni. Zrobiłam krem z jarzyn z żółtym serem i jeszcze tylko dzisiaj brokuły musze dorzucić. No i ruskie naleśniki Nie mogę się doczekać obiadu![]() Zosia tradycyjnie wstała o 6 (dokładnie o 6.15), ćwierkająca jak skowronek Uwielbiam jak jest taka radosnaJa za to od wczoraj mam "awarie"-źle spałam czy coś i nie mogę obracać głową No tak boli, że szok. Dzisiaj przy przewracaniu się w nocy musiałam jęczeć, bo jak się obudziłam to mąż stał nade mną i cicho zapytał: "Żyjesz...?"
|
|
#1826 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie wiem moze rzeczywiscie mu te gorne zeby ida mama zajeta wizazem? chyba zamawianiem z A&F szalejesz kobieto szalejesz Cytat:
moze puchowej nie bierz, ale taka jesienna bardziej napewno i jakies ze dwa sweterki bo jednak pogoda jest jeszcze zdradliwa
|
|
|
#1827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio dla TomaszkaCytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- uciekam sie myc bo juz 9.00 a do tego urzedu musze,ale mi sie nie chce
|
|
#1829 |
|
BAN stały
|
syla ja mam z plusa i starter to sim data, a doładowuje sie jak simplusa. orange i era też mają na kartę ale mi plus odpowiada. szybkość 115,2 Kb/s. poczytaj na www.iplus.pl tam o promocjach jest. jak doładuję sobie za 30 zł to mam jakiś pakiet darmowych - tylko najpierw trzeba kod wpisać i potem po każdym dołądowaniu daje darmowe - zresztą te darmowe pakiety to do każdego doładowania są tylko jak za 5 zł doładujesz to ich mniej
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie my też mieliśmy takie epizody niejedzenia i zawsze wracało wszystko do normy ja zamówienie.... wczoraj małż siedział na moim profilu i szalał ![]() ja tylko co chwilę musiałam pilnować, żeby bana za niego dostać (bo on to by wszystkich poganiał i strofował kazałam mu swoje konto założyć, bo ja się nie będę wstydzić potem za jego poganianie i pretensje, że się nie załapał Cytat:
ale już nie pierwszy raz nie wiem jak on coś zrobił
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

ja też mam zwieche... To chyba to wiosenne przesilenie...

za jutrzejsze szczepienie Kubusia, żeby nie bolało. Całus od Zuzi 
Idę sprzątać. A tak mi się chce, że pewnie będę co raz na wizaż zaglądała
Dlugo ich nie chowalam do lodowki, a potem od rana do poludnia w torbie i wydawaly mi sie trafione,wiec Laura musiala zjesc dorosly rosół z kluskami lanymi....Smakowalo
i dyskutowal a mala gięła mi sie na rekach i tylko na rekach chciala byc 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mialam tez jeszcze jednego pana z firmy przeprowadzkowej i chyba wreszcie sie na Niego zdecydujemy. Szukam tez ekipy polskich malarzy, aby nam w tym nowym domu pomalowali- jesli sie da, to wole zaplacic rodakowi, lepiej wytlumacze o co mi chodzi 

Czeka mnie pakowanie ktorego szczerze nienawidze

i musze wziac na 140
Na pewno zrobię-i jedno i drugie. Dobrze, że święta idą