Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 16:43   #1801
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

ja też mam zwieche... To chyba to wiosenne przesilenie...
Niby mam masę energii ale z drugiej strony nic mi się nie chce... bleeee
Stary 2010-03-23, 16:54   #1802
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
jasne, to o której

A tak sobie dochodzę do kompa co jakiś czas. Dzieci shreka oglądają, tzn Antek mniej, raczej bym powiedziała, że prace "remontowe" prowadzi. Odkleja uszczelniacze z okien - On też już poczuł wiosnę
Na takie pyszności wproszę się na jakąkolwiek godzinę

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
wpadam na moment, bo jakiś kiepski mam humor
Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co jest?
Wiosna idzie, słońce świeci, ptaszki ćwierkają
Uśmiechnijcie się

Miramej trzymam za jutrzejsze szczepienie Kubusia, żeby nie bolało. Całus od Zuzi

Małż poszedł z Zuzką na spacer a ja miałam się zrelaksować, taaa przy szmacie chyba Idę sprzątać. A tak mi się chce, że pewnie będę co raz na wizaż zaglądała
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:39   #1803
katarzynka00
Zakorzenienie

o kurka, nie ma zywej duszy i w ciagu dnia tez znikomy ruch

my wyszlysmy z domu o 10 zostawiajac mega balagan, ale przeciez tak slicznie ze po co kisić sie w domu
Pojechalam do siorki, tam bylysmy na ogrodzie-dluuugo, wypilysmy kawe w domu i znowu wyszlysmy.Mala upiła sie swierzym powietrzem i zasneła na 1,5h
Do domu na obiad i spacerkiem do wracalysmy do siebie

A propos obiadu-ugotowalam malej buraczki na 2 dni i mi sie popsuły Dlugo ich nie chowalam do lodowki, a potem od rana do poludnia w torbie i wydawaly mi sie trafione,wiec Laura musiala zjesc dorosly rosół z kluskami lanymi....Smakowalo

Od mamy zadzwonilam do pana od szafy i zaproponowal ze dzis przyjedzie na pomiar, wiec sciagnelam do nas siostre by dojechala jak my pieszo dojdziemy do domu i pomogla mi doprowadzic chałupę do ładu.Bez niej nie dalabym rady i pan nastal by mnie w syfie.
Przy okazji opróżniłam wszystkie nasze polki do worków, wiec sporo roboty odwalilam.Jeszcze tylko skrzydlowa czesc szafy, a nowa moze jeszcze przed swietami i skoncza sie ciuchy walac po kątach, bo gdzie sie nie obejrzec tam moje lumpki, co mnie juz wkurza

Dostalismy ładny rabat, bo to juz druga szafa u niego, no i pan ma psa tej samej rasy wiec nieco sie zasiedzial i dyskutowal a mala gięła mi sie na rekach i tylko na rekach chciala byc
Nie mial wyczucia, za grosz ze mnie pot sie lał, a on mial cale mnostwo pytan

Wstawilam chlebek-cebulowy.Pierwszy raz.Sama jestem ciekawa jaki wyjdzie.Jeszcze cieply skosztuje z Lurpakiem

Unholy-kupilas juz automat?
No i niezła hist wrzucilas...wlos sie jeży na głowie

mam wrazenie ze czegos zapmnialam dopisac...hmmm
Napewno slodkich jak cukierek zyczen dla malych kobietek

Lece na alle poszukac wielkich worow prozniowych bo obiecalam sobie za małe poprac i pachnace spakowac do worka, a jest tego spooooro.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:52   #1804
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wróciłam i spisałam teraz menu i listę zakupową

1. zupa mandarynkowa by Cass (jaki ma smak?)
2. pierś na wykałaczkach (moje) lub kurczak pod pierzynką by Sweet
3. roladki z łososia z awokado
4. jajka faszer. z pieczarkami.
4. sałatka z zupek chińskich
5. sałatka z tortellini
6. sałatka grecka z fetą
7. jabłka z lodami by Tuli
8. tort

za dwa tyg na ur. męża zrobię przepis by Angy, już obiecałam małżowi, bo się napalił

Może być taki zestaw?
poproszę o przepis na roladki z łososia z awokado, sałatke z tortellini
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:37   #1805
UnholyOne
Ola-Unhola

Ło matko, wróciłam z zakupów. Stopy mnie pieką niemiłosiernie ...
Nałaziłam się, ale prawie wszystko z listy upiłam. Zostały tylko świeże warzywa do greckiej, przyprawy i zapomniałam o mandarynkach w puszcze - miałam zapisane, ale sama siebie nie mogłam rozczytać.
Wydaliśmy majątek i Małż skrzywiony siedzi

Kasiu, to miałaś znowu lekko zakręcony dzień - zawsze coś się dziej ei to najważniejsze.
Fajnie, ze szafa będzie
Jeszcze nie kupiłam automatu, ale jest już blisko. Tylko teraz Małż skrzywiony wydatkami urodzinowo-świętowymi, więc muszę poczekać z rozmową

Mam pytanie do Cass, jakiej pojemności te mandar. w puszce i na ile osób wychodzi wg przepisu. A smak ma bardziej mand. czy curry, jak mozna go określić?

Wojtusiu, proszę:

Roladki z łososia:
Składniki:
12 plastrów łososia wędz.
40-50 dag filetu z pstrąga (bez ości i skóry)
4 awokado,
4 limonki,
4 jajka na twardo,
świeża kolendra - pęczek,
2 łyżeczki zielonego pieprzu,
łyżeczka tabasco,
zielony ogórek,
sól, pieprz.

1. Pstrąga gotujemy 10- 15 min na parze. Studzimy, kroimy w kostkę.
2. Plastry łososia kroimy w trójkąty. Resztek (skrawków) nie wyrzucamy.
3. Obieramy jajka i kroimy na ćwiartki.
4. Awokado obieramy i kroimy w kostkę.
5. Wyciskamy sok z dwóch limonek.
6. Skrawki łososia miksujemy z jajkami, awokado, połową kolendry, tabasco, sokiem z limonek, solą, pieprzem zwykłym i zielonym (fajnie byłoby gdyby zielony był świeży, ale może być tez zmielony). Dodać pstrąga pokrojonego w kostkę i razem wszystko wymieszać.
7. Farsz rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć. Owinąc folią i do lodówki na 12 h.
8.. Obrać ogórka, ale tak żeby był pasek skórki-bez skórki-pasek skórki itd. Pokroić w plasterki.
9. Pozostałe limonki wyszorować i pokroić w plasterki.
10. Przed podaniem: z roladek zdjąć folię i przekroić na pół.Udekorować kolendrą, plasterkami ogórka i limonek.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Sałatka z tortellini:

Składniki:
1 puszka kukurydzy,
1 mały słoik ogórków konserw.,
1 średni por,
4-5 jajek,
1 mały słoik papryki konserwowej,
1 opakowanie pierożków tortellini z mięskiem,
sól, pieprz, majonez.

1. odsączyć kukurydzę i paprykę.
2. Ogórki pokroić w kosteczkę, pora w pół talarki, odsączoną paprykę w paseczki.
3. Ugotowane jajka drobno posiekać lub zetrzeć na tarce.
4. Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu i przelać zimną wodą. Poczekać aż prawie ostygną.
5. Doprawiamy i dodajemy majonez.

Najlepiej zrobić dzień wcześniej, żeby się "przegryzła". Wchłania majonez i jeszcze troszkę trzeba dodać następnego dnia.
Pycha
Stary 2010-03-23, 21:46   #1806
aannuullaa
Wtajemniczenie

Widzę że ciepełko i porządki przedświąteczne skutecznie rozpędziły towarzystwo Ja powoli zbieram się do wanny, muszę trochę zadbać o siebie, nie tylko o dom i małą

Unholly, gotuję właśnie krupniczek wg twojego przepisu,pachnie cudnie, zobaczymy co na to mała

Katarzynko, widzę że nastrój już lepszy? bardzo się cieszę

dodałam do albumu obiecaną fotkę Martynki w wiosennym rynsztunku

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:55   #1807
truheart
Zakorzenienie

Dziękuję kochane wyleżałam się w pachnącej wannie z najnowszym Focusem i herbatką zieloną i już mi trochę lepiej, ale szybko muszę isć spać bo mnie głód bierze

Unholy gdzie mi tu takie pyszne przepisy serwujesz jak ja dopiero w czwartek mogę normalnie zjeść

Zapomniałam Wam powiedzieć, że przy okazji szczepień oczywiście Adam został zmierzony i zważony. Trochę się zdziwiłam, bo zdawało mi się, że:
-jest kluseczką, a nie, bo waży 9420g co daje mi trochę ponad 50 centyl
-nie jest jakiś mega wielki - a jednak, bo ma 76cm co daje mu 90 centyl

Kasiu cieszę się, że akcja szafa przebiega sprawnie ale facet fakt, mógł się wykazać lepszym zrozumieniem jak widział, że gości u mamy niemowlaka
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:01   #1808
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

5. sałatka z tortellini
6. sałatka grecka z fetą
8. tort

za dwa tyg na ur. męża zrobię przepis by Angy, już obiecałam małżowi, bo się napalił

Może być taki zestaw?
Hehh,pytanie.Toż to same rarytasy

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Wróciłam do domu boli mnie głowa, pewnie z nerwów, a mały już chyba dziś spać nie będzie więc do kąpieli się bawimy
Cass--> dieta weekendowa
i tutaj troszkę : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145572

Adaikaka-ja bym dała o 8 mleczko, o 11 kaszkę, a o 14 obiadek, ale jeśli Przemkowi tak pasuje to chyba ok

Przepraszam, ale mam dziś straszną zwiechę i nie będę Wam smęcić.
Tru Wiosna przyszła,smutki odganiamy precz

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Przy okazji opróżniłam wszystkie nasze polki do worków, wiec sporo roboty odwalilam.Jeszcze tylko skrzydlowa czesc szafy, a nowa moze jeszcze przed swietami i skoncza sie ciuchy walac po kątach, bo gdzie sie nie obejrzec tam moje lumpki, co mnie juz wkurza

Dostalismy ładny rabat, bo to juz druga szafa u niego, no i pan ma psa tej samej rasy wiec nieco sie zasiedzial i dyskutowal a mala gięła mi sie na rekach i tylko na rekach chciala byc
Nie mial wyczucia, za grosz ze mnie pot sie lał, a on mial cale mnostwo pytan

Wstawilam chlebek-cebulowy.Pierwszy raz.Sama jestem ciekawa jaki wyjdzie.Jeszcze cieply skosztuje z Lurpakiem

Unholy-kupilas juz automat?
No i niezła hist wrzucilas...wlos sie jeży na głowie

mam wrazenie ze czegos zapmnialam dopisac...hmmm
Napewno slodkich jak cukierek zyczen dla malych kobietek

Lece na alle poszukac wielkich worow prozniowych bo obiecalam sobie za małe poprac i pachnace spakowac do worka, a jest tego spooooro.
Super,że szafa bedzie może przed świetami.

Mariolka myślimy o Tobie
Miramej za jutrzejsze szczepienie Kubusia i z niecierpliwością czekamy na wieści od Ciebie
Skierko co z Tobą?

Cześć wieczornie!!!
Kurde,nawet cytować nie ma co Strach pomyśleć,co będzie jak cieplej się zrobi
Widać,że mojemu dziecku dokuczają ząbki:cały czas tylko mama i rączki,jest marudny,tuli się jak nigdy,no i wyraźnie wyczuwam drugiego ząbka pod palcem,jak smaruję Dentinoxem.
Byliśmy 3 godzinki na spacerzena dworze Bartosz nawet grzeczny,fascynuje się otaczajacym światemNa jutro zapowiedzieli 20 stopni ciepłaRano wstaję,słoneczko świeci,ptaszki śpiewają,żyć nie umierać.

Spokojnej nocy

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:02   #1809
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej
ale mialam dzien zabiegany
u babci mala byla strasznie marudna bo spiaca , ale potem zasnela w aucie jak jechalismy z powrotem i spala 2 godz.!! potem odwiedzinki szwagra , a Wercia juz spi dostala ciuszki znowu

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja pewnie dzis znow wybede na caly dzien ahh jak fajnie, ze w koncu jest cieplo

czeko jak Wercia skonczy roczek to zostaw jej dlugie wloski i zetnij jej tylko grzywke na rowno - bedzie fajnie wygladac
tak wlasnie zamierzam zrobic
Cytat:

Przyłączam się do Mam marudzących dzieciaczków...
Antek dwa dni jest tak marudzący, że szok, płacze, nie chce się sam bawić. Nic zrobić nie mogę. Drugi ząbek na dole już się przebił, wieć wiadomo o co chodzi..
witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Dzień dobry babeczki!!!
Nocka nawet nie najgorzej nam minęładwa razy cycuś(ale to na śpiocha) i raz herbatka,ale coś strasznie ciepło w pokoju miałam
Teraz Bartosz przysnął,to ja do Was na chwilkę,ale zaraz idę sprzatać w kuchni.Trzeba w szafkach porządki porobić
Pogoda dzisiaj u nas rewelacyjna,od rana piękne słoneczko
Będzie długi spacerek

Miłego dzionka kochane
u nas tez duszno a cala noc mam okno otwarte

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Niestety to prawda.... Ja odkąd urodziła się Zosia nie mogę oglądać tego typu programów, patrzeć na zdjęcia biednych, zaniedbanych, wychdzonych dzieci... Od razu chce mi się ryczeć. Ba chce mi sie, ja rycze od razu jak widzę cos takiego. I jak słucham tych wiadomości ostatnio o zabitych dzieciach... Nie mogę. Już rycze
ja mam tak samo.........odrazu mam lzy w oczach i dziekuje Bogu ze Wercia JEST i ma kochajaca rodzinke

Cytat:

Sałatka z tortellini:

Składniki:
1 puszka kukurydzy,
1 średni por,
4-5 jajek,
sól, pieprz, majonez.

2. Ogórki pokroić w kosteczkę, pora w pół talarki, odsączoną paprykę w paseczki.
4. Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu i przelać zimną wodą. Poczekać aż prawie ostygną.

Najlepiej zrobić dzień wcześniej, żeby się "przegryzła". Wchłania majonez i jeszcze troszkę trzeba dodać następnego dnia.
Pycha
ja robie podobna tylko daje papryke swieża i ser zolty jeszcze

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:08   #1810
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Martynka prezentuje się super

Cytat:
Zapomniałam Wam powiedzieć, że przy okazji szczepień oczywiście Adam został zmierzony i zważony. Trochę się zdziwiłam, bo zdawało mi się, że:
dla Adasia za całokształt.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:12   #1811
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

spodziewalam sie, ze nie bedzie co czytac

ja jak zwykle pojechalam po Eryka, potem na plac i do mamy - Eryk rozwalil w przedszkolu kapcie za 120 zl wiec musialam mu jeszcze dzis pojechac i kupic nowe

zostawilam dzieci u mamy i pojechalam - jak bylam na miescie to maly zaczal tak plakac, ze az sie zanosil mama nie mogla go uspokoic, a TZ akurat byl blizej to podjechal i wzial dzieci do domu - maly nie wypil nawet mleka i poszedl spac

kurcze on od paru dni prawie nic nie je.....nie wiem juz czy to przez te zeby czy cos sie dzieje, nie chce jesc, pic mleka nawet deserki, ktore uwielbia i zjadal cale musze mu wmuszac, kombinowac, spiewac, piszczesc robic samolociki i jak wmusze mu pol to jest dobrze....eh nie wiem czy nie pojsc z nim do lekarza
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:18   #1812
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Widzę że ciepełko i porządki przedświąteczne skutecznie rozpędziły towarzystwo Ja powoli zbieram się do wanny, muszę trochę zadbać o siebie, nie tylko o dom i małą

Unholly, gotuję właśnie krupniczek wg twojego przepisu,pachnie cudnie, zobaczymy co na to mała

Katarzynko, widzę że nastrój już lepszy? bardzo się cieszę

Mam nadzieje, ze będzie smakował

Cytat:
Dziękuję kochane wyleżałam się w pachnącej wannie z najnowszym Focusem i herbatką zieloną i już mi trochę lepiej, ale szybko muszę isć spać bo mnie głód bierze

Unholy gdzie mi tu takie pyszne przepisy serwujesz jak ja dopiero w czwartek mogę normalnie zjeść

Kasiu cieszę się, że akcja szafa przebiega sprawnie ale facet fakt, mógł się wykazać lepszym zrozumieniem jak widział, że gości u mamy niemowlaka
Brawa dla Adasia. wszystko ksiązkowo, chłpczyk akuracik
Dobrze, ze kąpiel i herbatka pomogły

Cytat:

Cześć wieczornie!!!
Widać,że mojemu dziecku dokuczają ząbki:cały czas tylko mama i rączki,jest marudny,tuli się jak nigdy,no i wyraźnie wyczuwam drugiego ząbka pod palcem,jak smaruję Dentinoxem.
Byliśmy 3 godzinki na spacerzena dworze Bartosz nawet grzeczny,fascynuje się otaczajacym światemNa jutro zapowiedzieli 20 stopni ciepłaRano wstaję,słoneczko świeci,ptaszki śpiewają,żyć nie umierać.

Spokojnej nocy
U nas to samo...
Dentinoxem też smaruję i ulga jest chyba, ale na krótko.
W tyg fajnie, ale w week u nas kiepsko 3, 4 st.
Mamy gosci, więc spaceru i tak pewnie nie będzie, więc moze i lepiej - nie będziemy żałować ładnej pogody

Cytat:

ja jak zwykle pojechalam po Eryka, potem na plac i do mamy - Eryk rozwalil w przedszkolu kapcie za 120 zl wiec musialam mu jeszcze dzis pojechac i kupic nowe

zostawilam dzieci u mamy i pojechalam - jak bylam na miescie to maly zaczal tak plakac, ze az sie zanosil mama nie mogla go uspokoic, a TZ akurat byl blizej to podjechal i wzial dzieci do domu - maly nie wypil nawet mleka i poszedl spac

kurcze on od paru dni prawie nic nie je.....nie wiem juz czy to przez te zeby czy cos sie dzieje, nie chce jesc, pic mleka nawet deserki, ktore uwielbia i zjadal cale musze mu wmuszac, kombinowac, spiewac, piszczesc robic samolociki i jak wmusze mu pol to jest dobrze....eh nie wiem czy nie pojsc z nim do lekarza
Antek też fatalnie je, wszystko wciskam, a wczoraj to już miałam dośc. Myslałam, że rozniosę wszystko.
Zwalam na zęby, ale sama już nie wiem

A po tej gorączce Marci nie miał wysypki, prawda?
Ciekawe co to było?

Ja lece już do wanny i spać.

Dobrej nocki, do jutra
Stary 2010-03-23, 22:22   #1813
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja sie ulatniam pod prysznic i spac bo musze rano do urzedu pracy jechac

Cytat:
a Wercia jest na 25 centylu i z waga i ze wzrostem

Cytat:

to moja mala je lyzeczka wszystko co ma pod nosem ale z butli juz gorzej, po kapieli wypila zaledwie 60ml ale dosypalam kaszki i lyzeczka zjadla

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-23, 22:38   #1814
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Antek też fatalnie je, wszystko wciskam, a wczoraj to już miałam dośc. Myslałam, że rozniosę wszystko.
Zwalam na zęby, ale sama już nie wiem

A po tej gorączce Marci nie miał wysypki, prawda?
Ciekawe co to było?

Ja lece już do wanny i spać.

Dobrej nocki, do jutra
no ja dzis mialam dosc, az na niego nakrzyczalam
probowalam mu wcisnac jedzenie a on zaciskal usta z calej sily

nie mial wysypki ale trzydniowka to nie byla bo mial temp tylko jedna noc w sumie

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

ide spac bo dalej sie kiepsko czuje
pa
Stary 2010-03-23, 22:52   #1815
Ania0104
Zakorzenienie

dobry wieczór

jak większośc z Was, my dzisiaj teżz prawie cały dzięń poza domem ... pojechałam z Bartusiem do mojej babci /nie wzięłma wózka i musiałam go nosić i pokazywać świat ale ciekawskie to moje dziecko / babacia ugotowała mu zupkę i była zawiedziona, bo Bartosz zjadł tylko 3 łyzeczki ... a ze nic nie jadł od 4 godzin to musiałam mu dac cycusia

potem wędrowalismy po sklepach i jeszcze wdepnęłam do mojej drugiej babci - ale jej się już tak wszystko miesza ... pyta mnie czy ten drugi Bartus śpi w domu? nie wiedziałam o co jej chodzi, a ciocia mi mówi, ze babcia rozmawia ze zdjeciem, które dostała na "dzień babci" i bartuś się do niej śmieje i nawet juz zaczyna gaworzyć
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Kiedy wraca maz?

Dzien dobry!
A co tu takie pustkowie? Gdzie Was wszystkie wywialo?
My wczoraj wreszcie podpisalismy dokumenty o kupnie domu. Wiec juz jest nasz, nasz, nasz Mialam tez jeszcze jednego pana z firmy przeprowadzkowej i chyba wreszcie sie na Niego zdecydujemy. Szukam tez ekipy polskich malarzy, aby nam w tym nowym domu pomalowali- jesli sie da, to wole zaplacic rodakowi, lepiej wytlumacze o co mi chodzi
Dzisiaj albo jutro przejde sie na grob do dziadka meza, bo ostatnio bylismy tam i zero kwiatka zero zniczy, az mi samej bylo wstyd.
A w czwartek ide na "Alicje". Byla ktoras z Was?

Martynko, Amelko, Zosiu, Maju i Jasminko, moc calusow przesyla ciocia z Holandii
wraca jutro jakieś święto, bo przewaznie jedzie na cały tydzień

oficjalnie gratuluję kupna domku

przyłaczam się do zyczeń wszystkiego najlepszego dziewczynki
Cytat:
aha Marci zaczyna raczkowac - zrobil dwa kroki wczoraj
idą z Bartkiem łeb w łeb
Cytat:
Hej dziewczyny ja się witam i zaraz wybywam z małym do koleżanki i mojego chrześniaka.
Pokłóciłam się z głupim mężem więc nie będę siedzieć w domu!
tru ... możesz obgadać tego głupiego męża w klubie

doczytałam, ze już Ci lepiej - cieszę sie
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziękuję za słowa wsparcia

Niestety nie mam teraz czasu do Was zaglądać, bo Maciejka znowu złapał jakieś cholerstwo. Niestety prawie cała wczorajszą noc wymiotował, a od wczoraj rana ma biegunkę i to jaką

Pozdrawiamy cieplutko
Magi duuuużo siły Wam życzę!
Cytat:
Matko............
Kobieta podczas libacji alk. urodziła dziecko i wrzuciła je do pieca i spaliła..........Tłumaczy ła, ze urodziła już martwe........
Jezu, nie mogę, Matko boska, co za ........

Cytat:

5. sałatka z tortellini
6. sałatka grecka z fetą
8. tort

Może być taki zestaw?
wow! niezła imprezka się zapowiada ... moze cos odgapię - po świętach robie imprezę urodzinową

Cytat:
no no no

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:16   #1816
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Piekne wyniki

Cytat:
Moze to faktycznie zabki

Hej dziewczynki
Wiosna pelna para, na forum zapanowaly pustki.
Wczoraj zauwazylam, ze Aneczce idzie nowy zabek- gorna jedynka Jest przy tym taka dzielna, w ogole nie placze, chociaz uzbroilam sie z Dentinox na wszelki wypadek. Jedyne co zauwazylam, to ze nie chce teraz jesc zadnych grudek. Zrobilam Jej wczoraj marchewke z jablkiem, to zjadla kilka lyzeczek. Dopiero gdy otworzylam awaryjny sloiczek z indykiem zmielonym na gladko- zjadla wszystko

Milego dnia!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:52   #1817
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witam się w piekny sloneczny poranek

az chce sie zyc jak slonko swieci

wpadne potem z kawka-mam nadzieje ze cos naskrobiecie
poki co lece bo mala mnie wola

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-24, 07:58   #1818
UnholyOne
Ola-Unhola

Witam w piękny dzionek

Inka w ręku i chciałam zasiąść na dłużej, ale Antek jak wiadomo robi za budzik o 6.15, więc już czas na pierwszą drzemkę.

Miramej, trzymam kciuki za szczepienie, czekam na wieści.
Stary 2010-03-24, 08:12   #1819
syla39
Wtajemniczenie

dzien dobry

Podczytuje ale nie mam czasu na pisanie Czeka mnie pakowanie ktorego szczerze nienawidze i jeszcze cala fura prasowania

Unholy baleriny bardzo fajne ale chyba nie mialabym ich do czego zalozyc
Inke jeszcze pijesz? Ja juz normalna rozpuszczalna z duza iloscia mleka

Ide nadrabiac...

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:20   #1820
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam i ja
dalej mnie goni caly czas do toalety, nie wiem co mi jest

u nas brak apetytu ciag dalszy - maly jak zjadl wczoraj o 18 pol deserku tak juz byl koniec, przed spaniem nie tknal mleka, wiec nie jadl juz tyle godzin, ze hoho, przed 4 nad ranem obudzilismy go, zeby wcisnac mu mleko bo przeciez przesada tyle godzin nic nie jesc, wypil 180ml
i teraz nie dawno znow zrobilam mu butle i musialam mu wciskac bo nie chcial - zjadl tylko ze 100ml

pozniej bede mu wpychac kasze ale nie wiem co z tego wyjdzie

zaraz przyjedzie TZ i jade na poczte i wymienic wczorajsze rzeczy bo kupilam Erykowi kurtke w rekids na 134cm i jest na styk i musze wziac na 140 i czapke na 6-8 lat i jest ciasna musze wymienic na 8-11
masakra kiedy to moje dziecko tak uroslo
Stary 2010-03-24, 08:39   #1821
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
witam i ja
dalej mnie goni caly czas do toalety, nie wiem co mi jest

u nas brak apetytu ciag dalszy - maly jak zjadl wczoraj o 18 pol deserku tak juz byl koniec, przed spaniem nie tknal mleka, wiec nie jadl juz tyle godzin, ze hoho, przed 4 nad ranem obudzilismy go, zeby wcisnac mu mleko bo przeciez przesada tyle godzin nic nie jesc, wypil 180ml
i teraz nie dawno znow zrobilam mu butle i musialam mu wciskac bo nie chcial - zjadl tylko ze 100ml

pozniej bede mu wpychac kasze ale nie wiem co z tego wyjdzie

zaraz przyjedzie TZ i jade na poczte i wymienic wczorajsze rzeczy bo kupilam Erykowi kurtke w rekids na 134cm i jest na styk i musze wziac na 140 i czapke na 6-8 lat i jest ciasna musze wymienic na 8-11
masakra kiedy to moje dziecko tak uroslo
Svi, jak oboje z Marcim macie jakieś problemy z żołądkiem to może to faktycznie jakiś wirus

aczkolwiek lekarz i tak Ci nic nie powie jak maly nie ma żadnych innych objawów - już pisałam, ze mój też tak miał, ze ledwo zjadał pół słoiczka i starczalo mu to na 6 godzin, a teraz znów zjada więcej, więc może u Was też tak będzie

właśnie moje dziecko z pozycji na brzuchu usiadło, a mama zajęta wizażem nie widziała jak ???

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-03-24 o 08:41
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:44   #1822
skierka1981
BAN stały

hej mamusie jestem jestem... tylko jakoś weny brak i chęci... ale czytam

u nas ok, Amelka śpi ładnie w nocy, je ze 2x, cały czas w ciagu dnia w ruchu - albo zasuwa na czterech [po domku albo staje na nóżki. mówi namiętnie nie nie nie - szczególnie jak jej buźkę smaruję kremem i ubieram po kąpieli no i tata, mama, jakieś zdzie też jej wychodzi...
policzki dalej czerwone takie plamy na obu policzkach suche... już nie wiem od czego, ja nic kompletnie nie jem i ona tak samo - co do jedzenia to u nas ok - je cyca na żądanie a do tego jeden deserek i jeden obiadek na dzień. z obiadków to je te z grubszymi rzeczami i ok juz nie ma odruchu wymiotnego.
wczoraj na spacerku byłyśmy 2 godz, super pogoda. wreszcie

tutaj na górze remont skończony z grubsza - robotnicy zeszli piętro niżej takze względny spokój.
z mężem super - odgrzebałam nasze listy cały stos i razem czytaliśmy - super terapia

potem wpadnę bo teraz Amelka wspina się po mnie i pisać nie daje

miłego dnia
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:46   #1823
syla39
Wtajemniczenie

dziewczyny nie opowiadajcie takich starsznych historii o dzieciach nie moge ogladac ani sluchac ani tym bardziej czytac o takich rzeczach od kiedy mam Lene...

Nie wiem czy skierka sie pojawi wiec spytam ciebie Unholy bo napewno wiesz jaki internet ma skierka??? Zapomnialam sobie zapisac i nie pamietam

Lena od wczoraj ma podwyzszona temperature 37,5 st. poza tym wszystko w porzadku. Moze jeszcze tylko czesciej marudzi i na rece chce Myslalm ze moze zeby ale patrze na dziasla i nic nie widze

I jeszcze pytanko... Jakie ciuchy mam wziasc do Pl Wystarczy mi skorkowa kurtka czy mam brac puchowa???

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:48   #1824
katarzynka00
Zakorzenienie

hej kobiety witam sie w super nastroju!!!
ale pogoda jaaaa
chyba oczywistym bedzie ze mnie nie bedzie
buziaki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:49   #1825
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ostatnio robiłam cebulowy. Mniam
Kasiu czyżby troszkę lepszy nastrój...?

Cytat:

Roladki z łososia:
Składniki:
12 plastrów łososia wędz.
40-50 dag filetu z pstrąga (bez ości i skóry)
4 awokado,
4 limonki,
4 jajka na twardo,
świeża kolendra - pęczek,
2 łyżeczki zielonego pieprzu,
łyżeczka tabasco,
zielony ogórek,
sól, pieprz.

1. Pstrąga gotujemy 10- 15 min na parze. Studzimy, kroimy w kostkę.
2. Plastry łososia kroimy w trójkąty. Resztek (skrawków) nie wyrzucamy.
3. Obieramy jajka i kroimy na ćwiartki.
4. Awokado obieramy i kroimy w kostkę.
5. Wyciskamy sok z dwóch limonek.
6. Skrawki łososia miksujemy z jajkami, awokado, połową kolendry, tabasco, sokiem z limonek, solą, pieprzem zwykłym i zielonym (fajnie byłoby gdyby zielony był świeży, ale może być tez zmielony). Dodać pstrąga pokrojonego w kostkę i razem wszystko wymieszać.
7. Farsz rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć. Owinąc folią i do lodówki na 12 h.
8.. Obrać ogórka, ale tak żeby był pasek skórki-bez skórki-pasek skórki itd. Pokroić w plasterki.
9. Pozostałe limonki wyszorować i pokroić w plasterki.
10. Przed podaniem: z roladek zdjąć folię i przekroić na pół.Udekorować kolendrą, plasterkami ogórka i limonek.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Sałatka z tortellini:

Składniki:
1 puszka kukurydzy,
1 średni por,
4-5 jajek,
sól, pieprz, majonez.

Pycha
Na pewno zrobię-i jedno i drugie. Dobrze, że święta idą

Cytat:

Piękne wyniki

Cytat:

Cześć wieczornie!!!

Spokojnej nocy
Biedactwo

Cytat:

Ja bym poszła dla świętego spokoju

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Wiosna pelna para, na forum zapanowaly pustki.
Wczoraj zauwazylam, ze Aneczce idzie nowy zabek- gorna jedynka Jest przy tym taka dzielna, w ogole nie placze, chociaz uzbroilam sie z Dentinox na wszelki wypadek. Jedyne co zauwazylam, to ze nie chce teraz jesc zadnych grudek. Zrobilam Jej wczoraj marchewke z jablkiem, to zjadla kilka lyzeczek. Dopiero gdy otworzylam awaryjny sloiczek z indykiem zmielonym na gladko- zjadla wszystko

Milego dnia!

Dzień doberek
Piękny poranek dziś mamy!! Słoneczko i wogóle... Od razu mam więcej energii. Wczoraj nagotowałam obiadu chyba na dwa dni. Zrobiłam krem z jarzyn z żółtym serem i jeszcze tylko dzisiaj brokuły musze dorzucić. No i ruskie naleśniki Nie mogę się doczekać obiadu
Zosia tradycyjnie wstała o 6 (dokładnie o 6.15), ćwierkająca jak skowronek Uwielbiam jak jest taka radosna
Ja za to od wczoraj mam "awarie"-źle spałam czy coś i nie mogę obracać głową No tak boli, że szok. Dzisiaj przy przewracaniu się w nocy musiałam jęczeć, bo jak się obudziłam to mąż stał nade mną i cicho zapytał: "Żyjesz...?" W sumie dobrze, że się o mnie martwi

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:52   #1826
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Svi, jak oboje z Marcim macie jakieś problemy z żołądkiem to może to faktycznie jakiś wirus

aczkolwiek lekarz i tak Ci nic nie powie jak maly nie ma żadnych innych objawów - już pisałam, ze mój też tak miał, ze ledwo zjadał pół słoiczka i starczalo mu to na 6 godzin, a teraz znów zjada więcej, więc może u Was też tak będzie

właśnie moje dziecko z pozycji na brzuchu usiadło, a mama zajęta wizażem nie widziała jak ???
ale Marcel robi normalne ladne kupki i nie ma wlasnie zadnych objawow wiec to nie to

nie wiem moze rzeczywiscie mu te gorne zeby ida

mama zajeta wizazem? chyba zamawianiem z A&F szalejesz kobieto szalejesz zalapalas sie u Can, widzialas?
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
I jeszcze pytanko... Jakie ciuchy mam wziasc do Pl Wystarczy mi skorkowa kurtka czy mam brac puchowa???
hmmm ciezko stwiedzic, podobno ma sie znow ochlodzic w przyszlym tyg - ja jeszcze w skorce nie chodze bo jak swieci slonce to ok, ale jak jest wiatr i slonce zajdzie to jest zimno - np wczoraj jak siedzialam na placu to mialam na sobie podkoszulke, swetr i plaszczyk zimowy i bylo mi chlodno

moze puchowej nie bierz, ale taka jesienna bardziej napewno i jakies ze dwa sweterki bo jednak pogoda jest jeszcze zdradliwa
Stary 2010-03-24, 08:55   #1827
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Myśleę, że skórka wystarczy, tylko weź jakiś grubszy sweterek w razie czego

Cytat:
ale pogoda jaaaa
buziaki
A jednak

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:03   #1828
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

no wiesz zeby przegapic takie wygibasy synka
a tak seriodla Tomaszka

Cytat:
ale pogoda jaaaa
buziaki
no nareszcie

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

uciekam sie myc bo juz 9.00 a do tego urzedu musze,ale mi sie nie chce

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-24, 09:08   #1829
skierka1981
BAN stały

syla ja mam z plusa i starter to sim data, a doładowuje sie jak simplusa. orange i era też mają na kartę ale mi plus odpowiada. szybkość 115,2 Kb/s. poczytaj na www.iplus.pl tam o promocjach jest. jak doładuję sobie za 30 zł to mam jakiś pakiet darmowych - tylko najpierw trzeba kod wpisać i potem po każdym dołądowaniu daje darmowe - zresztą te darmowe pakiety to do każdego doładowania są tylko jak za 5 zł doładujesz to ich mniej
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:11   #1830
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ale Marcel robi normalne ladne kupki i nie ma wlasnie zadnych objawow wiec to nie to

nie wiem moze rzeczywiscie mu te gorne zeby ida

mama zajeta wizazem? chyba zamawianiem z A&F szalejesz kobieto szalejesz zalapalas sie u Can, widzialas?

hmmm ciezko stwiedzic, podobno ma sie znow ochlodzic w przyszlym tyg - ja jeszcze w skorce nie chodze bo jak swieci slonce to ok, ale jak jest wiatr i slonce zajdzie to jest zimno - np wczoraj jak siedzialam na placu to mialam na sobie podkoszulke, swetr i plaszczyk zimowy i bylo mi chlodno

moze puchowej nie bierz, ale taka jesienna bardziej napewno i jakies ze dwa sweterki bo jednak pogoda jest jeszcze zdradliwa
wiem, że robi normalne, ale rozstrój żołądka może się różnie objawiać
w każdym razie my też mieliśmy takie epizody niejedzenia i zawsze wracało wszystko do normy

ja zamówienie.... wczoraj małż siedział na moim profilu i szalał
ja tylko co chwilę musiałam pilnować, żeby bana za niego dostać (bo on to by wszystkich poganiał i strofował )
kazałam mu swoje konto założyć, bo ja się nie będę wstydzić potem za jego poganianie i pretensje, że się nie załapał

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no wiesz zeby przegapic takie wygibasy synka
a tak seriodla Tomaszka

no nareszcie

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

uciekam sie myc bo juz 9.00 a do tego urzedu musze,ale mi sie nie chce
a dziękujemy
ale już nie pierwszy raz nie wiem jak on coś zrobił

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości