Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 21:36   #3781
smerfetka25
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez noneczka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poratujcie mnie kodami na podklad, który się dostaje za 3 tusze bo posiałam gdzies moje ulotki
Ivory - 57976,
Creamy Natural - 57968,
Nude - 58008,
Natural Beige - 57882,
medium Beige - 57984.

I jakby co to ten podkład kosztuje 0,52 grosze...

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2010-03-23 o 21:38
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:40   #3782
noneczka89
Raczkowanie

Dzięki wielkie
noneczka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:51   #3783
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nektarynka Pokaż wiadomość
Linki stanowią przykład, ale ... planuję kupić właśnie na allegro - jest różnica w cenie i zastanawiam się czym to spowodowane.
Tylko ciekawe co tam w tubeczce będzie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:35   #3784
aqqA
Rozeznanie

U mnie zamówień na nowe tusze zero. Co więcej dałam go do przetestowania 5 klientkom, jedną uczulił a pozostałym czterem sklejał rzęsy. Nadaje się chyba dla osób z gęstszymi rzęsami.. W kazdym razie na podkłady się nie załapie.
meakeangel
Tobie gratuluję

ale póki co to jeszcze robie zamówienie na 3 termin z 4 kat.

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:53   #3785
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Dziewczyny czy macie internetową ofertę specjalną do katalogu 7? mi się nic nie wyświetla mam do 6 ale do 7 nie jeśli bym mogła Preint Scrn`a prosić będę wdzięczna
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:55   #3786
Oja 84
Zadomowienie

już coprawda zadawałam te pytanie tutaj ale nadal nie wiem jaki odcien wybrac tego lekkiego podkladu (prezent z programu motywacyjnego za zakup 3 tuszy) natural beige czy creamy natural skoro uzywam z podkladu rozswietlajaco antystresowego odcien almond? czy ktoś wie ktory bedzie blizszy almond?
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 23:20   #3787
nocandy
Raczkowanie

chyba czas zacząć brać przykład z koleżanek z Rosji i zmienić sposób fotografowania kosmetyków

np. wersja romantyczna: http://www.avon-forum.ru/4images/det...d70419f06e66e6

nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 00:17   #3788
smerfetka25
Zakorzenienie

Więc co, nie warto brać tych tuszy??? To może wezmę coś innego
Mam ten tusz, mnie nie uczulił ale i też nie wydłużył rzęs

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2010-03-24 o 00:20
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:28   #3789
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Więc co, nie warto brać tych tuszy??? To może wezmę coś innego
Mam ten tusz, mnie nie uczulił ale i też nie wydłużył rzęs
moja mamagoma- generalnie widziałam wczoraj, ze ładnie obszedł sie z jej krótkimi i rzęsami, ale mamuśka uzywa do demakijażuchusteczek nawilżanych dla maluszków i mówi, ze tego tuszu tymi chusteczkami nie da się zmyć

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:48   #3790
mode24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
mamuśka używa do demakijażu chusteczek nawilżanych dla maluszków i mówi, ze tego tuszu tymi chusteczkami nie da się zmyć
rzeczywiście, używam tuszu od około 2 tygodni i jest problem ze zmywaniem- do zmywania używam pianki "matowa perfekcja" i jak radziła sobie ze wszystkim innym, tak z tym tuszem jest ciezko... resztki domywam wiec tonikiem, ale to naprawdę resztki, nie jest tak, że tuszu nie zmyje sie w ogóle

i nie ma problemu, czego sie najbardziej obawiałam, z tymi drobinkami wydłużającymi- nosze soczewki i jeszcze nie zdarzyła mi sie żadna "awaria' przez ten tusz, nic mi do oka nie wpadło, drobinki widac jedynie przy demakijażu
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:33   #3791
pini88
Przyczajenie

u mnie ze zmywaniem tego tuszu jest tragedia, co wieczór wyglądam jak panda ratuje mnie avonowy płyn do demakijażu co nie zmienia faktu że tusz jest suuuperr

miłość do mojego Kociska rośnie w siłę
pini88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:17   #3792
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
już coprawda zadawałam te pytanie tutaj ale nadal nie wiem jaki odcien wybrac tego lekkiego podkladu (prezent z programu motywacyjnego za zakup 3 tuszy) natural beige czy creamy natural skoro uzywam z podkladu rozswietlajaco antystresowego odcien almond? czy ktoś wie ktory bedzie blizszy almond?
Z tego co wcześniej ktoś pisał to odcienie nowego lekkiego podkładu są takie jak podkładu w płynie, a więc lekki podkład odcień natural beige jest odcieniem należącym do grupy żółtych a creamy natural to odcień należący do różowych.
Skoro z podkładu rozświetlająco-antystresowego używałaś almond, który zalicza się do grupy różowych to ja na twoim miejscu z tego nowego lekkiego podkładu wybrałabym również odcień różowy czyli creamy natural, jeśli akurat ta intensywność koloru ci odpowiada, bo odcień medium beige również należy do różowych tylko jest ciemniejszy od creamy natural.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:44   #3793
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Tak pisałyście o tych próbkach dostępnych dla liderów, i napisałam do swojej czy mogłaby mi zamówić... i co? Zero odzewu...
A powiedzcie mi-bo liderki widzą zamówienia swoich "podopiecznych", tak...? I jak to wygląda-jest lista z nazwiskami i wystrczy kliknąć i widzieć, co dane osoby zamówiły...? Czy jak...?
Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
To nie dobrze, ze liderzy wszystko9 widza.

A czy istnieje mozliwosc by zwrocic sie do Avonu by nie miec nad soba lidera czy oms? Czy w ogole jestes sie automatycznie przypissywanym do jakiegos lidera/oms?

Ja nie znam swojego lidera ani oms. Nigdy ich w zyciu nie widzialam na oczy. Nie znam ich nazwisk czy gdzie mieszkaja, nie wspominajac juz o numerze telefonu czy mailu.
Swoja koordynatorka spotkalam jedynie raz w momencie podpisywania umowy. Swojej kopii umowy nie dostalam bo ona zabrala wszystkie 3 kopie, bo jak twierdzila pozniej mi przywiezie moja kopie - bo tak jej bedzie wygodniej. Dala mi swoj numer telefonu i podala adres do siebie. Tyle ja widzialam. To byl 2004. 2005 nadszedl, umowy mi nie dowiozla, wiec do niej zadzownilam co z umowa dla mnie, a ona na to, ze w avonie to ona juz nie dziala, ze ktos na pewno to przejmie po niej i ze ona zadnych dokumentow juz nie ma. A jak, ze bardzo zalezy mi na umowie to powinna sie zglosic bezposrednio do avonu to mi wystawia duplikat. Nie zglosilam sie po ten duplikat do tej pory - nie wiem czy do czegokolwiek by mi sie przydal...

Od samego poczatku wszystko robie sama. Nie mam ani koordyantora, ani pozniejszego lidera, ani oms, ktorzy by sie mna interesowali. Dlatego chetnie bym poprosila avon abym mogla dzialac niezaleznie tzn. nie podlega pod lidera czy oms - choc pewnie nie jest to mozliwe. Ale wkurza mnie to troche, ze ktos chociazby podglada moje zamowienia, tak jakby DUCH majacy wglad do moich danych.
Dziewczyny, czy Wy naprawdę uważacie że liderka siedzi przed komputerem i sprawdza dokładnie co która konsultantka kupiła?? Nas to gówno obchodzi, patrzymy tylko na raporty żeby sprawdzić za jaką kwotę mamy zamówienia w miniokręgu i ew jak jest jakiś konkurs na sprzedaż danego produktu tak jak to było ze szminkami a teraz z tuszami. Także no stress!

A jeśli nie chcesz podlegać pod lidera ani oms to może sama nim zostań? Nie rozumiem w czym masz problem

Cytat:
Bo konsultantka w sumie nie otrzymuje umowy. Ja też zabieram wszystkie umowy, tak mi starsza liderka nauczyła więc podejrzewam że menadżerka robi tak samo. Oryginał jedzie do firmy a mi zostają 2 kopie, sama nie wiem po co aż dwie, przecież jedną mogłabym dać konsultantce
Cytat:
Napisane przez alutka63 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o umowy to teraz jest tak że są 3 kartki i tak:
1-wsza idzie do Warszawy
2-ga idzie do OMS'ki
3-cia idzie do LS która podpisuje z KK umowę

a jeśli chodzi o mnie i o mój kontakt zarówno z LS i OMS to my się bardzo często widujemy na spotkaniach omawiamy dalsze kroki działania i w ogóle
Ja 1 umowę biorę sobie, 1 daję KK, a 1 wysyłam do Warszawy.

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
ja też podpisywałam umowę z liderką, która później zrezygnowała i teraz podlegam tylko pod oms, raczej nie przydzielają konsultantek pod inne liderki, bo to raczej by bez sensu było
Przydzielają liderce nadrzędnej, a jeśli jej nie ma to dopiero wtedy oms.

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Aaa... Dziękuję za opd. Też napisałam do liderki odnośnie Majek, jak to wyglądają w naszym okręgu braki i nic...
Niech mi tylko coś napisze, że coś chce
Coraz częściej sie zastanawiam nad zapisaniem TŻta do Avonu do jakiejś normalnej liderki...
Majki mają być dopiero pod koniec maja, przynajmniej tak twierdzi Warszawa.

Cytat:
Mam pytanko, czy jak zamawiam ten zestaw 3 tusze + podkład + próbki, to na próbki też wpisuje się jakiś kod czy oni automatycznie dodadzą je do zamówienia?
Podajesz tylko kod na podkład, a próbki wysyłają automatycznie.

Cytat:
Napisane przez mode24 Pokaż wiadomość
rzeczywiście, używam tuszu od około 2 tygodni i jest problem ze zmywaniem- do zmywania używam pianki "matowa perfekcja" i jak radziła sobie ze wszystkim innym, tak z tym tuszem jest ciezko... resztki domywam wiec tonikiem, ale to naprawdę resztki, nie jest tak, że tuszu nie zmyje sie w ogóle

i nie ma problemu, czego sie najbardziej obawiałam, z tymi drobinkami wydłużającymi- nosze soczewki i jeszcze nie zdarzyła mi sie żadna "awaria' przez ten tusz, nic mi do oka nie wpadło, drobinki widac jedynie przy demakijażu
Pianka matowa perfekcja nie służy do demakijażu więc nie musi zmywać tego tuszu Może wypróbuj czegoś do demakijażu?

A z tymi soczewkami to nie jest do końca tak jak mówisz, bo mikrowłókienek nie odczuwasz, ale one się przedostają tak czy siak na soczewkę i sprawiają że ona się po prostu szybciej zużywa. Dezynfekuje się je płynem katalitycznym, a jeśli masz zwykły płyn to soczewka może nie zostać w pełni zdezynfekowana i możesz sobie zakazić oko przez nagromadzony na soczewce brud i bakterie które się w nim lęgną. Tego nie widać gołym okiem, stopień zużycia soczewki może ocenić jedynie okulista pod specjalną lampą. Czyli może się okazać że np soczewka miesięczna po 2 tygodniach jest już zużyta. Dlatego ostrzegają żeby nie używać tuszy wydłużających przez użytkowników soczewek kontaktowych.
Stary 2010-03-24, 09:48   #3794
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nocandy Pokaż wiadomość
chyba czas zacząć brać przykład z koleżanek z Rosji i zmienić sposób fotografowania kosmetyków

np. wersja romantyczna: http://www.avon-forum.ru/4images/det...d70419f06e66e6
Padłam. Myślałam,że może szminka będzie jakieś pocałunki i śmego owego. Ale serum do włosów?! Niezłe. Choć na pewno ładne

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401

Edytowane przez olla74
Czas edycji: 2010-03-24 o 09:48 Powód: literówka
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:53   #3795
lalaith
Zakorzenienie

Dziewczyny mam prośbę, może ktoś wkleić linki do HT6 i HT7 bo w katalogowym nie mogę znaleźć?

I mam pytanko: Próbował już ktoś może kurację do twarzy z kwasem glikolowym która jest teraz w demo i może się podzielić opinią? Czy to coś choć trochę nawilża, bo chciałabym sobie ją kupić pod krem? I czy trzeba używać w czasie jej stosowania filtry przesciwsłoneczne jak przy kwasach AHA i BHA? Proszę jakąś biochemiczkę o opinię.

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2010-03-24 o 09:56
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:22   #3796
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

A ja muszę pochwalić kremiki z serii 'źródło młodości'. po ponad tygodniu regularnego stosowania rano i wieczorem zauważyłam, że skóra nabrała blasku i jest żywsza. poza tym, po kilku godzinach nie czuję ściągania, więc kremik super nawilża i odzywia skórę. pisze to o tym nowym, podwójnym. na dzień jest troszkę gęstszy, na noc decydowanie lżejszy.
krem pod oczy także na plus. po stosowaniu codziennie rano i wieczorem zniknęły mi opuchnięcia [zawsze rano miała] i rozjasniła mi się troszkę skóra pod oczami.
oba kremiki super współgrają z podkładem.
pochwalę także wodę toaletową Aromadisiac - bardzo trwała!
kredka mineralna, którą niestety już wycofali [?] także świetna.

miałam sobie wziąśc ten korektor rozswietlający, ale widzę, że opinie na kWC są tragiczne... ;/ poza tym ciekawa tez jestem tego nowego podkładu - wzięłam sobie Creamy Naural.

miłego dnia, Avonomaniaczki!
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:31   #3797
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Majki mają być dopiero pod koniec maja, przynajmniej tak twierdzi Warszawa.
no chyba sobie jaja robią.. przecież miały być w ciągu 8 tygodni a gdzie tu koniec maja, wiadomo że klientki na majówki chcą etc.
Nie no jeśli z tym zamówieniem nie dostanę, to dzwonię i odmawiam, niech sobie naprodukują i mają dla siebie

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:47   #3798
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
no chyba sobie jaja robią.. przecież miały być w ciągu 8 tygodni a gdzie tu koniec maja, wiadomo że klientki na majówki chcą etc.
Nie no jeśli z tym zamówieniem nie dostanę, to dzwonię i odmawiam, niech sobie naprodukują i mają dla siebie
Maje dorzucają do zamowień w 3 terminie 04, ale nie wiadomo teraz według jakiego kodu. Dwie moje koleżanki dostały mimo,ze nie są nowe, ani w AC, a jedna nie.
Może Ci się poszczęści.
Stary 2010-03-24, 11:18   #3799
emza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość

I mam pytanko: Próbował już ktoś może kurację do twarzy z kwasem glikolowym która jest teraz w demo i może się podzielić opinią? Czy to coś choć trochę nawilża, bo chciałabym sobie ją kupić pod krem? I czy trzeba używać w czasie jej stosowania filtry przesciwsłoneczne jak przy kwasach AHA i BHA? Proszę jakąś biochemiczkę o opinię.
kwas glikolowy jest alfa-hydroksykwasem (AHA) i nalezy wyeliminowac naslonecznienie, inaczej grozi to przebarwieniami

swoja droga zastanawia mnie dlaczego wprowadzaja ta kuracje przed latem, kiedy jest to surowo wzbornione. kwasy oslabiaja ochrone przed promieniowaniem UV. zalecam zastosowac ta kuracje dopiero na jesien

Licencjonowana Kosmetolog

Studia magisterskie:

1. Kosmetologia PUM
2. technologia chemiczna ZUT

Edytowane przez emza
Czas edycji: 2010-03-24 o 11:25
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 11:32   #3800
alutka63
Raczkowanie

GG do alutka63

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Maje dorzucają do zamowień w 3 terminie 04, ale nie wiadomo teraz według jakiego kodu. Dwie moje koleżanki dostały mimo,ze nie są nowe, ani w AC, a jedna nie.
Może Ci się poszczęści.
u mnie w w okregu jaz maje dostaja
Liderka od 2009r
alutka63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:05   #3801
Mycha29
Raczkowanie

GG do Mycha29

Witam w kolejny sloneczny dzienMoj kiepski nastroj poprawil mi dzis...pan paczkowy dostawe powinnam miec w piatek a tu telefon-jestem u Pani pod domem

No i mam 2 Maje ktore zamawialamtym wieksza moja radosc bo jedna dla mnie.TYlko szkoda ze nie ma szelki na ramie przy niej,spryciarze dodaja dopiero do bocznych haha
Mycha29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:20   #3802
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
creamy natural
Stary 2010-03-24, 12:30   #3803
Mycha29
Raczkowanie

GG do Mycha29

No piknie,zamawialam ulotke z logo,na fakturze jest na rozpisce z wagami produktow tez a ja jej nie mam,przeszukalam nawet katalogi ktore zamawialam czy gdzies w srodku nie ma ale zonk.
Mycha29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:33   #3804
kasia_86_
Raczkowanie

Mam pytanie dotyczące tej promocji z kat 05, że jak zamówimy trzy tusze to otrzymamy w prezencie podkład i próbki perfum. Czy z tego może skorzystać każdy kto zamówi te tusze czy musi osiągnąć konkretny pułap zamówienia, np powyżej 1000 zł. odpiszcie prosze
i jeżeli nie musze osiągnąc tego pułapu to wystarczy do zamówienia wpisać nr wybranego podkładu?
kasia_86_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:37   #3805
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_86_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące tej promocji z kat 05, że jak zamówimy trzy tusze to otrzymamy w prezencie podkład i próbki perfum. Czy z tego może skorzystać każdy kto zamówi te tusze czy musi osiągnąć konkretny pułap zamówienia, np powyżej 1000 zł. odpiszcie prosze
i jeżeli nie musze osiągnąc tego pułapu to wystarczy do zamówienia wpisać nr wybranego podkładu?

Z tego programu może skorzystać każdy, nie ma wymagań odnoście wysokości zamowień. Wystarczy podać numer podkladu, probki przychodzą automatycznie.
Stary 2010-03-24, 12:39   #3806
Taste
Raczkowanie

Cytat:
Wystarczy, że zamówisz 3 nowe tusze w kat 05. W zamówieniu musisz tylko wpisać numer wybranego koloru podkładu.

12.05.2007

Odwyk kosmetyczny, wielkie oszczędzanie
.

Pora schudnąć.

Edytowane przez Taste
Czas edycji: 2010-03-25 o 14:08
Taste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:40   #3807
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
kazdy moze zamowic, nie trzba miec 1000zł.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:42   #3808
Taste
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taste Pokaż wiadomość

Przed chwilą patrzyłam i światełka były dostępne. Zamawiam w pt, ale na razie były zielone przy pierścionku Nixie 16,5 mm oraz przy szmince powiększającej usta UCR Pink Passion, (którą ostatecznie z zamówienia usunęłam). Żółte światełko było przy wykręcanym błyszczyku ze stron wyprzedażowych Coral.
Dzisiaj przy pierścionku Nixie żółte światełko, a przy wykręcanym błyszczyku Coral - czerwone.

12.05.2007

Odwyk kosmetyczny, wielkie oszczędzanie
.

Pora schudnąć.
Taste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:51   #3809
alutka63
Raczkowanie

GG do alutka63

Cytat:
Napisane przez Mycha29 Pokaż wiadomość
No piknie,zamawialam ulotke z logo,na fakturze jest na rozpisce z wagami produktow tez a ja jej nie mam,przeszukalam nawet katalogi ktore zamawialam czy gdzies w srodku nie ma ale zonk.
zadzwoń do Wa-wy
Liderka od 2009r
alutka63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:53   #3810
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

dziewczynki
ostatnim dniem składania zamówień jest środa i zamówienie można składać do 24.00 czy tak?????

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości