Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 13:48   #1351
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Jak bym nie pracowała, też bym nie robiła, bo niby dlaczego miałabym wstawać o 6 i mu usługiwać, jeśli nie muszę wstawać tak wcześnie?
Co innego o "normalnej" godzinie, a nie bladym świtem, nie wysypiając się
A tak w ogóle, to on jest dorosły a ja nie jestem jego mamusia i niańczyć go nie zamierzam
idąc tym tokiem myslenia to skoro jesteś zdrowa i w wieku ,,produkcyjnym" to niby dlaczego on ma Cię utrzymywać masz zdrowe rączki i mózg więc też możesz zarabiać na gospodarstwo domowe ale o.k. - każdy moze mieć własne zdanie

Cytat:
Napisane przez diamondbabe Pokaż wiadomość
a ja dzis ide do ginekologa to i nie tylko nogi trzeba hahaha trzymajcie kciuki troche sie stresuje.. dawno nie byłam a organizm robi mi rozne niespodzianki.. ehhh...
ja też dzisiaj idę do gina mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:56   #1352
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

dziewczynki ten desr martuchy mozna tez zorbic z miodu sztucznego, albo z golden syrup, ale u nas malo dostepny on jest
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:56   #1353
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj idę do gina mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
to już mi troszkę raźniej
Stary 2010-03-24, 13:58   #1354
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
idąc tym tokiem myslenia to skoro jesteś zdrowa i w wieku ,,produkcyjnym" to niby dlaczego on ma Cię utrzymywać masz zdrowe rączki i mózg więc też możesz zarabiać na gospodarstwo domowe ale o.k. - każdy moze mieć własne zdanie
Na szczęście mnie nikt nie utrzymuje
Poza tym gdybym faktycznie nie pracowała, to wstawać o chorej porze, żeby mężowi zrobić śniadanko, bo przecież jak on mnie utrzymuje, to niech jakiś pożytek ma - to jest chore jakieś Służącą nie jestem, a jego rano 10 minut chyba nie zbawi, jak sobie śniadanie zrobi
Dlatego faceci sa tak przyzwyczajeni do usługiwania, bo niektóre kobity je rozpuściły do granic przyzwoitości

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:02   #1355
gold-fish
Zakorzenienie

jak już pisała... każdy może mieć własne zdanie...
ale mogłabyś nie pisać ze moje zdanie jest ,,chore"

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:03   #1356
kolanka
Zadomowienie

A ja nie mam wielkich oporów przed robieniem kanapek do pracy, bo śniadania nie jemy. TŻ obsługuje kocioł, a ja robię kanapki. Ot... taki podział. Jak nie pracowałabym i spała do 9, to robiłabym mu kanapki wieczorem i myśle, ze byłabym tego powodu zadowolona, a TŻ doceniony. Ja nie lubie dzielić obowiazków. Prawda jest taka, ze w domu robię więcej, ale ... jakos specjalnie mi to nie przeszkadza. Pewnie dlatego, ze nie lubie sie kłócic z TZ o sprawy mało ważne ( dla mnie). Nigdy nie bedzie równouprawnienia, a kobiety przez to że chca byc feministkami - maja utrudnione życie ( robia tyle co faceci, a i tak duzo mniej zarabiaja - mogłabym tu mnożyc przykłady, są dyskryminowane, w zawodach typowo męskich). Czasami marzy mi się posiedziec w domu, zajmowac się nim, nie mieć zmartwień , a TZ niech na nas zarabia. Oczywiscie bardzo duzo, zebym mogła sobie poszaleć ( byłabym domowa Gejsza). Czytała ksiażki, śledziła modę, uczyła się języków, tańca brzucha , wszytskeigo na co przyjdzie mi ochota. A posprzątanie, ugotowanie i wypranie zajmowałoby mi jakieś 2 godzinki dziennie, wiec spokojnie mogałbym to robić .

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:08
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:06   #1357
myszka_maj
Zakorzenienie

ale sie wygrzałam na działeczce na słoneczku - KOCHAM WIOSNĘ !

ale sie rozgorzała dyskusja o śniadankach a ja wstaje o 6 żeby zrobic męzowi sniadanko i robie to z własnej nieprzymuszonej woli

Martucha widziałam ten odcinek z deserem

trzymam kciuki za wasze hurtowe wizyty u gina

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:06   #1358
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
jak już pisała... każdy może mieć własne zdanie...
ale mogłabyś nie pisać ze moje zdanie jest ,,chore"
E no, ja nie nigdzie napisałam, ze Twoje zdanie jest chore Tylko, ze taka sytuacja, jak opisałam, wg mnie jest chora, a to jest mała różnica
Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale mamy wolny, demokratyczny kraj i forum, gdzie chyba każdemu wolno swoje poglądy wyrazić i popolemizować, czyż nie?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-03-24, 14:10   #1359
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
i jeszcze jakie mnie czasem wk...ia z obiadami, jak zrobie coś na szybko np zupe to pyta czemu tylko to, a jak zrobie porzadny obiad z mięskiem ziemniakami i sałatką to jeczy ze po co ja takie wystawne obiady robie. On to by najlepiej jadł nutelle, kuksu i fastfody.
co to jest kuksu?
Cytat:
Na szczęście mnie nikt nie utrzymuje
Poza tym gdybym faktycznie nie pracowała, to wstawać o chorej porze, żeby mężowi zrobić śniadanko, bo przecież jak on mnie utrzymuje, to niech jakiś pożytek ma - to jest chore jakieś Służącą nie jestem, a jego rano 10 minut chyba nie zbawi, jak sobie śniadanie zrobi
Dlatego faceci sa tak przyzwyczajeni do usługiwania, bo niektóre kobity je rozpuściły do granic przyzwoitości
o własnie!
Stary 2010-03-24, 14:13   #1360
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Maju fajnie, ze podzielasz moje zdanie, tylko, ze zaraz nas zaszlachtują co bardziej krewkie Koleżanki z innym poglądem

I chyba dlatego zniknęło Twoje ostatnie zdanie

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:15
Stary 2010-03-24, 14:14   #1361
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dobra idę sie szykowac do pracy bo za 20 min wyjeźdzamy

jak tak was poczytałam to az poszłam do męza go ucałować i powiedziałam,z e przy nim czuję się jak księzniczka bardzo wyjatkowo

choc dziś męzul stwierdził, ze przebiłam wszystko. robimy obiad i TZ kroił kuraka surowego , ja go usmazyłam i potem musiałam gdzies pokroic brokuły ale deska była cała brudna cyckiem kurzym i tak patrze na TZ i mówie "to może odkręcimy ją na drugą stronę, tamta jest czysta" TZ mało nie zemdlał wziął umył deskę i pokroił brokuły hehe. Teraz sie ze mnie smieje, ze moze talerze tez bedziemy przekręcac na drugą stronę, to będą na 2 razy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:15   #1362
kliwia
Zakorzenienie

Nie no bez przesady zaraz zaszlachtuja

ja teraz nie pracuje i mezowi kanapek rano nie robie, ma rece robi sobie sam
ALe jkaby mnie ladnie poprosil, to kto wie moze bym wstala

madzia do krojenia brokul potrzebujesz deski? Ja tam kroje w powietrzu

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:16
Stary 2010-03-24, 14:16   #1363
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gold bym zapomniała za wizytę u gina. mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:16   #1364
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wasze hurtowe wizyty u gina
dzięki

ps. sama chetnie na dzialeczce wygrzałabym sie
Stary 2010-03-24, 14:17   #1365
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
A ja nie mam wielkich oporów przed robieniem kanapek do pracy, bo śniadania nie jemy. TŻ obsługuje kocioł, a ja robię kanapki. Ot... taki podział. Jak nie pracowałabym i spała do 9, to robiłabym mu kanapki wieczorem i myśle, ze byłabym tego powodu zadowolona, a TŻ doceniony. Ja nie lubie dzielić obowiazków. Prawda jest taka, ze w domu robię więcej, ale ... jakos specjalnie mi to nie przeszkadza. Pewnie dlatego, ze nie lubie sie kłócic z TZ o sprawy mało ważne ( dla mnie). Nigdy nie bedzie równouprawnienia, a kobiety przez to że chca byc feministkami - maja utrudnione życie ( robia tyle co faceci, a i tak duzo mniej zarabiaja - mogłabym tu mnożyc przykłady, są dyskryminowane, w zawodach typowo męskich). Czasami marzy mi się posiedziec w domu, zajmowac się nim, nie mieć zmartwień , a TZ niech na nas zarabia. Oczywiscie bardzo duzo, zebym mogła sobie poszaleć ( byłabym domowa Gejsza).
chciałabym to zobaczyć
w Japonii bycie gejszą i żoną wzajemnie się wyklucza
Cytat:
Maju fajnie, ze podzielasz moje zdanie, tylko, ze zaraz nas zaszlachtują co bardziej krewkie Koleżanki z innym poglądem
podzielam zwłaszcza w temacie, że to baby same rozpuszczają facetów.
Np. mój tata wychowywal się bez matki i sam czasem wspomina, że w dziciństwie sobie gotował. A teraz nawet jego noga w kuchni nie postanie, bo mama twierdzi, ze gotowanie to "babskie" zajęcie i trzeba facetowi podstawić wszystko pod nos

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:30
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:18   #1366
kolanka
Zadomowienie

Corii - mysle, ze sama chcesz podsycić dyskusje. Nie Ty jedna na tym forum masz takie zdanie. Zazdrosze Ci uległego męża , który chętnie wykonuje obowiazki jakie mu powierzysz.

Maja - świat sie zmienia .
A... juz nie moge sie doczekac, jak sama zaczniesz rozpuszczac swojego ... hihi

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:24
Stary 2010-03-24, 14:18   #1367
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Nie no bez przesady zaraz zaszlachtuja

ja teraz nie pracuje i mezowi kanapek rano nie robie, ma rece robi sobie sam
ALe jkaby mnie ladnie poprosil, to kto wie moze bym wstala
O, włąsnie! - gdyby poprosił, to by zmieniało postać rzeczy Bo większość myśli, że im się coś należy "z urzędu", za samo istnienie

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-03-24, 14:19   #1368
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

choc dziś męzul stwierdził, ze przebiłam wszystko. robimy obiad i TZ kroił kuraka surowego , ja go usmazyłam i potem musiałam gdzies pokroic brokuły ale deska była cała brudna cyckiem kurzym i tak patrze na TZ i mówie "to może odkręcimy ją na drugą stronę, tamta jest czysta" TZ mało nie zemdlał wziął umył deskę i pokroił brokuły hehe. Teraz sie ze mnie smieje, ze moze talerze tez bedziemy przekręcac na drugą stronę, to będą na 2 razy
dobre
ps. sama czasem odwracam deske no ale jak jest z cebuli
Stary 2010-03-24, 14:22   #1369
kliwia
Zakorzenienie

ja na prawde na swojego meza nie narzekam, wstawia i segreguje pranie do prania, myje naczynia, odkurza, wynosi smieci, placi rachunki, robi ciezkie zakupy w warzywniaku, podlewa kwiatki.
Takze jest ok. Sam to robi, bez proszenia, i to regularnie.
Ugotowac kompletnego obiadu jedynie nie umie, no to bylby szczyt wyzysku
Do mnie naleza kurze, łazienka, gotowanie, robienie listy zakupow, mycie okien, i takie babskie sprawy jak zakup firanek etc.

Nigdy nie wpadlam na to by odwrocic deske Zawsze ja myje
Albo kroje w takiej kolejnosci, by najgprsze bylo na koncu, i nic sie ze soa nie gryzlo
Stary 2010-03-24, 14:23   #1370
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Corii - mysle, ze sama chcesz podsycić dyskusje. Nie Ty jedna na tym forum masz takie zdanie. Zazdrosze Ci uległego męża , który chętnie wykonuje obowiazki jakie mu powierzysz.
Nie podsycić, tylko wyrazić Kochana własne zdanie
Ja czasami swojemu robię, owszem, ale nie żeby specjalnie zrywać się i poświęcać.
My z mężem nie mamy podziału obowiązków, raz on sprząta, raz ja - zależy komu akurat bardziej pasuje i kto ma czas.
On zawsze chętnie deklaruje mi pomoc we wszystkim, ale nie zawsze to wykorzystuję.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-03-24, 14:26   #1371
mona_ja
Wtajemniczenie

Maja, kuksu to zupka chińska-kiedyś były takie co sie tak nazywały i teraz dla mnie każda chińska zupka to kuksu

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:26   #1372
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie musze pochwaliz ze wystawilam 2 razy na allegro suknie wycenilam wraz z welonem i bolerkiem za 650 zł i poszła od razu z bolem serca ale poszła.. mam ochote napisac do dziewczyny a mam tylko jej numer telefonu czy by mi nie wysłaął zdjec po slubie bo tak sie zwiazałam z suknia ze chciałabym zobaczyc jak wygladała.. masakra.. czy to normalne??
hahahahahaahah niezle o tym niepomyslalam

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
oo, dobry pomysl

kusisz, niedobra...
wiem :

Cytat:
dziewczynki ten desr martuchy mozna tez zorbic z miodu sztucznego, albo z golden syrup, ale u nas malo dostepny on jest
takkkk

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Martucha widziałam ten odcinek z deserem
hahahaha ja tez

ide zobaczyc jak moj hokus
Stary 2010-03-24, 14:31   #1373
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
ja na prawde na swojego meza nie narzekam, wstawia i segreguje pranie do prania, myje naczynia, odkurza, wynosi smieci, placi rachunki, robi ciezkie zakupy w warzywniaku, podlewa kwiatki.
Takze jest ok. Sam to robi, bez proszenia, i to regularnie.
Ugotowac kompletnego obiadu jedynie nie umie, no to bylby szczyt wyzysku
Do mnie naleza kurze, łazienka, gotowanie, robienie listy zakupow, mycie okien, i takie babskie sprawy jak zakup firanek etc.
mąż ideał
ja na swojego meza tez nie narzekam... ale moglby czasem zrobic cos bez proszenia - moje marzenie - i nie gadac tyle tylko zjesc i podziekowac
Stary 2010-03-24, 14:34   #1374
martucha84
Zakorzenienie

moj tez mi pomaga myje lazienke zmywa podloge myje naczynia wklada i oprocznia zmywarke robi pranie... a teraz gdy jestem wciazy robi wszytkoooooo doslownie wsyztko i krzycy ze ja gotuje zamiast odpoczywac...
nie przepraszam niw znosi wieszac prania i prasowac.. to dwa calkowicie moje zadania a reszte to on.... wic mozemy sie tak chwalic i chwalic..

tak naprawde wsyztko zalezy od meza jego wychowania i naszej dobrej woli...
Stary 2010-03-24, 14:36   #1375
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Maja - świat sie zmienia .
A... juz nie moge sie doczekac, jak sama zaczniesz rozpuszczac swojego ... hihi
hihi... tez bym to chciała zobaczyć, ale chyba nic z tego
Cytat:
O, włąsnie! - gdyby poprosił, to by zmieniało postać rzeczy Bo większość myśli, że im się coś należy "z urzędu", za samo istnienie
za samo istienie, to się tylko nalezy nam -> uwielbienie!
Cytat:
Nigdy nie wpadlam na to by odwrocic deske Zawsze ja myje
Albo kroje w takiej kolejnosci, by najgprsze bylo na koncu, i nic sie ze soa nie gryzlo
ja też zawsze myję
jakoś ta strona, co stykała się z blatem wydaje mi się jeszcze brudniejsza
Cytat:
Nie podsycić, tylko wyrazić Kochana własne zdanie
cicho, podsycanie i nakręcanie jest fajne
Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Maja, kuksu to zupka chińska-kiedyś były takie co sie tak nazywały i teraz dla mnie każda chińska zupka to kuksu
a, zupki chińskie sa mniam co z tego, ze niezdrowe, jak takie dobre, że sama raz na parę tyg. sobie zjem
Stary 2010-03-24, 14:39   #1376
kliwia
Zakorzenienie

moj tez nie lubi wieszac prania

dlatego czesciej ja to robie, bo sie wkurza jak po nim poprawiam
i prasuje mu koszule, probowalam nauczyc, ale jak on ma prasowac 1 koszule 15 minut to ja dziekuje
Stary 2010-03-24, 14:42   #1377
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
moj tez mi pomaga myje lazienke zmywa podloge myje naczynia wklada i oprocznia zmywarke robi pranie... a teraz gdy jestem wciazy robi wszytkoooooo doslownie wsyztko i krzycy ze ja gotuje zamiast odpoczywac...
nie przepraszam niw znosi wieszac prania i prasowac.. to dwa calkowicie moje zadania a reszte to on.... wic mozemy sie tak chwalic i chwalic..

tak naprawde wsyztko zalezy od meza jego wychowania i naszej dobrej woli...
Czyli jak? ... On chce gotowac, czy ma się ugotowac samo . Czepialska jestem... ale i tak fajnie że tak duzo robi .

Ja to sie musze troche nagimnastykwac, zeby TŻ rozwiesił pranie. TŻ albo nastaiwam, jak gdzieś wychodze, albo poźno wieczorem i wtedy już leże w łóżku i udaje że śpie - on jeszcze oglada TV.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:45
Stary 2010-03-24, 14:52   #1378
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jak? ... On chce gotowac, czy ma się ugotowac samo . Czepialska jestem... ale i tak fajnie że tak duzo robi .

Ja to sie musze troche nagimnastykwac, zeby TŻ rozwiesił pranie. TŻ albo nastaiwam, jak gdzieś wychodze, albo poźno wieczorem i wtedy już leże w łóżku i udaje że śpie - on jeszcze oglada TV.
ze on ugotuje...

bo teraz w ciazy to mi niewolno "dotykac nic chmicznego.. domestosow plynow proszkow.. .a tymbardziej w rozpylaczu - pronto czy cos w tym guscie...
dziwigac mi nie wolno.. wiec napewno mam nie myc podlogi bo jak przeniose te wiadro z woda... zakupow tez nie moge nosic.. "

dobrze ze choc moj maz mi samej oddychac pozwala
Stary 2010-03-24, 14:53   #1379
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
mąż ideał
ideał ma jeszcze gitarę, miecz i zamek
(albo laskę i cięty jęzor - co kto woli... :nrzydal: )
Cytat:
moj tez nie lubi wieszac prania

dlatego czesciej ja to robie, bo sie wkurza jak po nim poprawiam
i prasuje mu koszule, probowalam nauczyc, ale jak on ma prasowac 1 koszule 15 minut to ja dziekuje
prasowac koszul to i ja nie umiem za dużo tych róznych płaszczyzn, kołnierzyków, srołnierzykow...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:55
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:54   #1380
kolanka
Zadomowienie

martucha - masz bardzo troskliwego meżulka dla niego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości