|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Aniu, nie stresuj sie zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
jeszcze zielona pieetruszka i rzeżucha jest dobra
|
|
|
|
#4683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz moge krzyczec, ze jestem w ciazy , wczesniej nikomu nie mowilam, no z malymi wyjatkami.Gabisun, na gardlo polecam Tymsal w sprayu, mozna go stosowac w ciazy. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
starapanno spróbuję ten spray
ja wiedziałam ,że tak będzie a przy anemii bardzo dobry jest sok z surowych buraków, robiony w sokowirówce albo kiszonka. można znaleźć przepisy na forach. Mojej mamie lekarz zaliecił, ponoć ładnie poprawia wyniki ja jutro idę zanieść mocz
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :
|
|
|
#4686 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam anemie i staram się nadrabiać warzywami ale dodatkowo dostałam żelazo w tabletkach co mi nie poprawia samopoczucia bo pogarsza moje zaparcia
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a wy tez macie problem z łupieżem???
ja nie pamietam kiedy miałam łupież a od niedawna zauważyłam że go mam ![]() ![]() wyczytałam właśnie że kobiety w ciąży mają z tym problem jak można sie go szybko pozbyć ?? |
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
starapanna i super,ze dobrze
![]() u mnie tez wiosna i bylam na spacerku z psem i bratem i padam trzeba odpoczac teraz i zostawiam swój brzuch 15tc
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
Dra - sliczny, mały brzuszek
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Starapanno, super, że już jesteś uspokojona i możesz normalnie cieszyć się ciążą
![]() Katar też mnie ciągle męczy i internista tłumaczył, że to ma jakiś związek z ciążowymi hormonami i najlepiej przeczekać, a jeśli jest mocno uciążliwy to można stosować hmm.. wodę morską czy coś i wspomniane już wciąganie nosem wody z solą trochę straszne ale mnie wyleczyło z okropnego zapalenia zatok ![]() W Gdańsku pogoda cudna Kupiłam sobie spodnie ciążowe ale teraz stwierdziłam, że za jakies 5 kilo będą na mnie za małe ![]() Byłam też u gina. Dzidzia ma się dobrze, narządy w normie rozszczepu nie widać iii prawdopodobnie nic między nóżkami nie dynda ale to dopiero 17 tydzień, więc jeszcze nie do końca potwierdzone. Na połówkowe idziemy pod koniec kwietnia i będzie już wiadomo. Za to było widać.. ogromne usta ![]() Dra, fajny brzuchol
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#4693 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A herbaty czarnej kiedyś w ogóle nie piłam, teraz mi pomaga trochę przy mdłościach.Cytat:
![]() Po wizycie moje samopoczucie wspaniałam - słuchałam tętna maluszka Cytat:
mnie też dopadł taki lekki łupież:/ na razie nie zmieniam szamponu, może jakoś to minie samo??
|
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
slicznie wygladasz ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Tak hihi, z tej okazji kupie sobie jakis ciuszek ciazowy, bo ciasno mi juz. Ogladalam cudne bluzeczki z firmy be! mama i 9fashion, ceny powalajace.
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
na lupiez nizoral. Jedyny "lek" ktory zawiera odpowiednia dawke substancji skutecznie usuwajacy lupiez.
ja to sie na prawde dziwie jak kobietyw 21 wieku sa zacofane kosmetologicznie. Ale to moze przez moje zboczenie zawodowe. Nawet nas studiach miala oddziely dzial pielegnacji z ciazy i tez byla mowa ze kobiety takie mity roznosza ze az strach chodzby niektore nawet paznokci nie pomaluja ze niby szkodzi ja tez stosuje nasivin na nos takie dla dziecka. Ale to tak jak juz musze bo nie moge w nocy oddychac. Ale dobra wlasnie jest ta sol fizjologiczna zapomnialam o niej. Teraz corce kupilam tez takie plsterki mietowe. nakjeja sie na ubranko czy poduszke i taki siwerzy mietowy zapach daja i latwiej sie oddycha wiec polecam. dra no widac brzuszek
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-03-24 o 17:08 |
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba jakiś dziwny przypadek bo kiedyś jak mialam łupież to nizoral mi nie pomógł, a włosy po nim masakra...rozczesać się nie dało, za to po head&shoulders wystarczyły 3 mycia i już była ogromna różnica i włoski nieprzesuszone.
Ja na początku paznokci nie malowałam ale to tylko ze względu na zapch którego bym nie zniosła ![]() A mity kobiety same roznoszą, a bo koleżanka radziła albo jakaś tam inna babka i potem takie bzdury możan przeczytać na forach że szok A właśnie Ray skoro jesteś kosmetologiem to mam do Ciebie pytanie bo przeczytałam ostatnio w jakiejś gazecie,że w ciąży nie można robić peelingu, to prawda? i jeszcze jakbyś mogla mi sprawdzić kremik: Roc complete lift rozjaśniający pod oczy, czy nie ma żadnych "zakazanych" w ciąży substancji, bo ponoć nie można nic z wit. A i kwasami owocowymi i coś tam jeszcze już nie pamiętam. A kremik jest dosyć silny i nie wiem czy nie zostawić go sobie na okres po ciąży.
|
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/2146209,11...pije,item.html
czytałyście? nie? to polecam |
|
|
|
#4698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam polowkowe w poniedzialek i coraz bardziej sie stresuje ![]() Cytat:
![]() a moja fasola sie rozkopala na dobre
|
|
|
#4699 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No brzuszek rzeczywiście już widoczny. Fajnie Ale wy dziewczyny wszystkie szczuplutkie jesteście. Cytat:
![]() ![]() Super, że wszystko jest dobrze.
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu artykuł fajny. Ciekawe czy to zrobi jakiekolwiek wrażenie na tych co palą lub piją. Takich artykułów powinno być więcej.
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
Drogie Koleżanki, mam pytanko, moze zadaje je na niewłasciwym forum, ale nie mam pomyslu kogo moglabym zapytac...
Pod koniec maja idziemy na slub i przyjecie weselne do znajomych. Na moje ramiona spadł obowiazek obfootografowania calej uroczystosci, z czego sie niezmiernie ciesze. Ale przejdzmy do sedna, czy wpada na wiosenna impreze zalozyc taka sukienke? Zdugiej strony wolabym unikac jakiegos koloru rzucajacego sie w oczy, bo mam byc wiekoszosc imprezy blisko pary mlodej, i raczej wolalabym pozostac w ich "cieniu". Co o tym myslicie? http://www.sesile.pl/product-pol-638...ia-czarna.html Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-03-24 o 19:01 |
|
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
dra brzusio śliczny, ja dzisiaj 12tc skończyłam a brzuchol śladowy
![]() Starapanno super,że z dzieciaczkiem wszystko ok. Miejmy nadzieję,ze te plamienia w końcu ustaną. wróżko cieszę się ,ze u twojej "prawiedziewczynki" wszystko w porządku... naprawdę się cieszę...każdy twój optymistyczny post utwierdza mnie,że będzie wszystko dobrze. A dziewczyny wypróbowałam dzisiaj tę sól fizjologiczną na katar no i ku mojemu zaskoczeniu poczułam że lepiej się oddycha. Pewnie przepłukała porządnie nos ![]() mszu moim zdaniem sukienka jest jak najbardziej ok. Do niej jakaś "mocniejsza" biżuteria... duże kolczyki, szeroka bransoleta, korale (oczywiście nie wszystko na raz ) i będzie ok. A no i obowiązkowo na zmianę płaskie buty. Polecam też rajstopy relaksacyjne dla kobiet w ciąży. Też są do kupienia na tej stronce, tylko sprawdź liczbe DEN, żeby jak najcieńsze były. Nogi naprawdę są w nich pod koniec dnia mniej "ciężkie" tak mi się w każdym razie wydaje. I jeszcze jak mogę zasygerować, to popytaj ginkę o jakiś zel chłodzący do nóg bo jak cały czas będziesz na nogach to mogą rozboleć. Ale się rozpisałam, ale mam obsesję na tym punkcie bo u mnie w rodzinie żylaki są zmorą wszystkich kobiet po ciąży więc ja już się zabezpieczam
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-03-24 o 19:12 |
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze coś jest z tym katarem... ja od jakichś 2 tygodni mam zawalony nosek, ciągle ciągam, ale już wydmuchać wszystkiego nie dam rady... a przeziębiona nie jestem
|
#4705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mówią, że ślub to nie pogrzeb i czarnego nie powinno się zakładać. sukienka BARDZO ładna. skromna. pięknie odcina się pod biustem i ładnie leży na brzuchu. a są inne kolory? nie zagłębiałam się.
|
|
#4706 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a że farba nie daje mi spokoju, to uważam, że nie ma co się dziwić. Czy wiecie o tym, że silne antyperspiranty używane we wczesnej ciąży mogą ( nie muszą) zaszkodzic płodowi, jeśli będzie to chłopiec??Jest wiele badań, wiele "ciekawostek" na etapie nieopublikowanych badań i nie dziwi mnie to, że kobieta w naturalnym odruchu obronnym sie wielu rzeczy obawia ![]() A jak widzę kobietę w ciąży, która pali, to z miłą chęcią bym jej przywaliła i guzik mnie to obchodzi, czy to mpja sprawa, czy nie ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Soję, suszone morele, jak najwięcej buraków, wszystkie zielone warzywka
|
||
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4708 |
|
BAN stały
|
dra brzucholek pierwsza klasa
![]() Wróżko gratuluję tej prawie pewnej dziewuszki ![]() mszu piękna kieca ja bym do niej ubrała jakieś większe "kryształy" np swarovskiego, albo perłowate coś- też widoczne---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- A ja już nie blondyna... szatynka
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu sukienka jest śliczna, fakt nie powinno się ubierać czerni na wesele, ale można ją rozjaśnić jasnymi dodatkami. U mnie na weselu dziewczyna miała czarną sukienkę, taką delikatną, do tego ubrała jaśniejsze buty ( nie czarne), jasny naszyjnik i było ok
Nikuś jesteś wreszcie i tylko szare mydło.A potem na porodówkach same "zapuszczone" zaniedbane mamy bleee... Ja mając praktyki na położniczym widziałam wiele takich kobiet, za bardzo wierzących we wszelkie mity zasłyszane od koleżanek, kobitki młode a z mega odrostami, siwe włosy, nie możan przecież dać się zwariować i w ciąży też trzeba "jakoś" wyglądać
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za miłe słowa
mi sie wydaje,że nie widać za bardzo,bo ja to od zawsze miałam duży brzuch i tak zawsze wisiał i nie raz słyszałam ,ze co ja w ciazy,a ja nie,bo u mnie takie brzuchy w rodzinie nic na to nie poradze,jedynie to jak to nazywam z flaka brzucha stał sie taki jędrny ![]() mszu śliczna sukeinka szkoda,ze czarna ale tak jak mowi gabisun jakieś jasne dodatki i jakoś to rozswietli a z tymi farbowaniami wlosow to prawda same kobiety roznosza falsz,farbujac wlosy nic nie grozi,ale mi sie wydaje,ze wdychaja to przynosi szkode ja tylko teraz musze sie sciac nie farbuje teraz wracam do naturalnego kolorku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

chyba przez to,że wczoraj tak gorąco było no i się porozbierałam trochę
, wczesniej nikomu nie mowilam, no z malymi wyjatkami.

klask i:

czy coś i wspomniane już wciąganie nosem wody z solą
Kupiłam sobie spodnie ciążowe ale teraz stwierdziłam, że za jakies 5 kilo będą na mnie za małe