|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
![]() My też mieliśmy powiedzieć rodzicom od razu, ale czekaliśmy do usg, żeby im od razu zdjęcie pokazać- była jeszcze większa niespodzianka Nie czekaliśmy z tym do 12tc, bo gdyby coś było źle, to i tak by wiedzieli. Co innego dalsza rodzinka
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Jezusicku, a to dopiero pierwszy miesiąc! Co za głupoty będę robić w szóstym?!
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Przyzwyczaj się
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- No i tu przykład ciężkiego myślenia w ciąży - nie zauważyłam postu lenki
|
#2944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym tak długo z taką cudną wiadomością chyba nie potrafiła czekać, chociaż moja koleżanka czekała chyba 3 miesiące, pojechała teraz do Polski na święta i dopiero teraz wszystkim powie podziwiam ją.
|
|
|
|
|
#2945 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja chrzesna to udawała że ją nie zaprosiłam jak po licznych tefefonach wydusiłamże nie przyjedzie bo nie ma na prezent i nie pomogły tłumaczenia że na prezent to ja nie czekam a mój ojciec chrzesnych to już nie żył wtedy i tak mi głupio było że od strony Tz chrzesny też kasy nie miał ale na głowie stanał i przyjechał a największym prezentem była jego obecność a on jechał do nas 160 km autobusem a ona 28 km a nawet do kościoła nie przyjechała a jej synalek ma auto Cytat:
Mała księżniczka ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
Ja dziś tż zagoniłam do mycia w jednym pokoju juz umuł naszym jeszcze jutro musia u rodziców umyć niech zarabia na swoje utrzymanie ![]()
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja chyba głupia jestem.
Właśnie moja nerwica tak mi robi... Zjadłam kiwi. Ostatnio dużo jem. Już nawet jadłam z tego "transportu". I zaczęło mnie piec trochę podniebienie i język - jak to po kiwi... A ja już sobie wmawiam nagłą alergię, nieważne, że nigdy nawet wysypki po kiwi nie miałam... I już się cała trzęsę i czuję się coraz gorzej ![]() Staram się nad tym zapanować, ale jest ciężko... Nie wiem, jak ja przetrwam tę ciążę... ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Wiem, że trudno w to uwierzyć. Sama z trudem w to wierzę... Już się uspokajam... Tak wygląda wiele moich dni - panika bez powodu. Czy dzieciątku to nie zaszkodzi?
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
A działa coś na Ciebie uspokajająco? Leków raczej nie można ale np meliskę możesz pić do woli... Ja nie wiem jak to na malucha wpłynie, pogadaj najlepiej z lekarzem, może coś poradzi...
A kiwi bardzo zdrowo Poczekaj na fazę na pomarańcza i mandarynki... Ja w okresie świątecznym jadłam kilogramami, teraz mnie nie ruszają... Za to wcinam jabłka na potęgę, na które patrzeć na początku ciąży nie mogłam...
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jabłek w ogóle nie lubię. Ciekawe, czy w ciąży mi zasmakują?
![]() Ja już od dawna i tak nic mocniejszego na uspokojenie nie biorę, w ekstremalnych przypadkach biorę Persen, ale rzadko. Melisę piję zawsze wieczorem, na lepszy sen
|
#2949 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo jak nic II kreski
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Dziewczyny, staraczki mam nadzieje, ba trzymam za każdą że Was Kretencja pociągnie na grudniowy wątek Ewentualnie rozpoczniecie wątki styczniowe
|||||||||||||||||||||
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, wiem, ale i tak nie wierzę
![]() I strach mnie ogarnia ogromny. Czy ja się nadaję na mamę z tą nerwicą
|
#2951 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo nie myśl o strachu
Toxo robie co miesiąc To dopiero Twoje pierwsze dni, jeszcze 9m-cy przed Tobą jesteś w domu, mężuś pewnie niedługo się zjawi i będzie błogi spokój
|||||||||||||||||||||
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij,
Ja w ogóle nie myślę o sobie jako o kobiecie w ciąży. Jako o przyszłej mamie... Czy to kiedykolwiek do mnie dotrze?
|
#2953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dotrze jak mały bobas poskacze ci na pęcherzu albo będzie uciskac wątrobę
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja nie martw się na zapas, na pewno będziesz cudowną mamą zwłaszcza,że dzidziuś bardzo wyczekiwany
a jak poczujesz pierwsze ruchy, to dopiero cały świat przestanie istnieć
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja wczoraj miałam złą wróżbę, bo widziałam chyba z 6 bocianów i żaden nie leciał...
czyli jak mówią, rodzina się nie powiększy... |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, wróżby wrzuć do kosza. Ja ostatnio w ogóle żadnego bociana nie widziałam
Szykuję się pomału do pracy i muszę Wam powiedzieć, że mam mega-stresa. Zawsze jest to dla mnie trudne, prawie zawsze dostaję ataku paniki po drodze, a teraz dodatkowo wmawiam sobie - jesteś w ciąży, na pewno zasłabniesz, będzie Ci się strasznie w głowie kręcić itp... Żołądek mnie od tego boli od rana, a do tego obudziłam się bardzo wcześnie (mąż na zerówkę wstawał), więc jestem niewyspana. I krew mi rano z nosa leciała ![]() Tak się boję...
|
#2957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Postaraj sobie nie wmawiać jakiś bzdur o zasłabnięciu, bo to na pewno Ci nie pomaga, chociaż wiem, że z tym walczyć Ci najgorzej. Ojjj trzymam i bądz dzielna! Buziaczki
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny!!!
Kretencja - Gratuluje i ciesze się Twoim szczęściem U mnie 48 dc i @ jak nie było tak nie ma. Sama nie wiem co już mam myśleć. Moje cykle są nieregularne ale zawsze do 35 dc pojawiała się @. 1,5 tyg temu robiłam test i wyszedł on negatywnie. Już straciłam jaka kolwiek nadzieje. Po świętach idę do gina. Zobaczymy co on na to wszystko powie. Już się boje...
|
#2959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może zrób następny test?
|
|
|
|
|
#2960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No a akcja z kiwi to juz naprawdę, kiwi zawsze piecze kochana i dobrze o tym wiesz i nie mów sobie, ze ci zaszkodziło tylko, ze to dla dzidzi witaminki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja krwotokiem z nosa tak bardzo się nie przejmuj, zdarzają się w ciąży... Ja miałam pierwszego dnia pracy (9tc) i się wystraszyłam też ale to normalne...
Cytat:
Może uwierzysz jak poczujesz pierwsze ruchy... Chociaż do mnie też nie dociera to wszystko tak do końca ...
|
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
cześć.
Bardzo dziękuję za wcześniejsze zyczenia urodzinowe... ![]() miałam napisać co u mnie ciekawego ... no więc.. pracy jak nie miałam tak nie mam... nie zlicze chyba ilości wysyłanych cv i rozmów kwalifikacyjnych... owszem kilka rozmów zapowiadało się owocująco ale ostatecznie albo pracujący mnie nie wybrał ( bo miał do wyboru jeszcze 10 innych osób) albo praca okazała się beznadziejna np za zleceniu chcieli płacić 2,5zł/godz... smiech na sali normalnie... ![]() Postanowiłam że dzisiaj przedzwonie do mojej byłej szefowej... w sumie przyznam wam sie szczerze że nie za bardzo mi się to opłaca... Praca w Domu opieki z osobami starszy,mi jest bardzo ciężka szczególnie gdy nie ma dźwigu ani windy..masakra po tych schodach dżwigać tacki z obiadem... ![]() Ale zawsze jakiś grosz wiecej by był, bo syt materialna robi nam się ciężka - oszczędności się kończą... A mąż mi własnie uświadomił że w Polsce nie ma kryzysu, my tylko wykorzystujemy kryzys w innych krajach i czerpiemy z tego korzyści m.in dlatego że nieźle oszczędza się na kosztach nie zatrudniając nowego pracownika... wogóle to kupiliśmy mieszkanko... niezaduże bo niecałe 60m2 i co drugi dzien chodzimy i patrzymy jak czubki jak idzie budowa.... nieźle się "uzależniliśmy" ![]() poza tym od maja spłacamy kredyt więc nawet moja pensja - najniższa krojowa baaaaaaaaaaaaardzo się przyda... Kretencjo: moje gratulacje, nareszcie przyszła kolej na Ciebie oby wsio poszło dobrze
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2963 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj zrobię jeszcze test i jeśli będzie negatywny to pójdę na potwierdzenie z krwi. A tak mi się marzy żeby II kreski. Mój TŻ tez już z niecierpliwością czeka...
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam |
|
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
aaa... i olliwko nie wiem czy wtedy gdy zaglądałaś na all... wystawiałam jakieś aukcje ale teraz kilka zestawów kolczyków wystawiłam
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Kretencjo, ogromnie gratulacje, bo myślę, że już można gratulować! Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym zrobiła BetaHCH, skoto gina masz dopiero po Świętach. 3mam kciuki! ![]() Laleczki, jak pisałam ostatnio żyje mi się szybko, z domu wychodzę o 10 wracam po 21, albo ew. mam korki u siebie. Teraz też piszę do Was kosztem odkładanych już od kilku dni kijków, ale nie ma mocnych, dziś takie słońce, że zaraz na nie śmigam, dlatego postaram się pisać krótko i na temat (aha... ). Ostatnio chodziłam też na rekolekcje, coś mnie ruszyło w niedzielę (po kilkumiesięcznej nieobecności) po spowiedzi i za sprawą rekolekcjonistów - bardzo 'swoi' ludzie, bardziej chyba ludzie, niż księża, co właśnie mi się w nich spodobało. Długo by opisywać ale np. wczoraj na znak pokoju stojąc w kręgu pocałowaliśmy w poliki osobę po lewej i prawej (jak robili podobno 1si chrześcijanie ale nie na misia, kochane, nie na misia!!!) a na koniec ksiądz nas błogosławił....krzyżem od egzorcyzmów!! Także jestem kochane wyegzorcyzmowana (póki co, oczywiście, póki co... ).A tak na poważnie - fajnie było trochę się zatrzymać, posiedzieć, pomilczeć. No i tyle, lecę na kijki. Miłego!
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
ja lecę na rower!!!
|
|
|
#2968 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam z miasta i ze spaceru z psami. Pogoda faktycznie piękna.
BordAna gratuluję zakupu mieszkania Kiedy planują zakończyć budowę?Cytat:
Ten "swój czas" jakiś bardzo odległy się wydaje...Tym bardziej, że ciągle mnie ten tyłek boli, ale jak tylko dostanę @ idę na prześwietlenie, mam nadzieję, że nic mi tam nie rośnie...![]() Cytat:
Tyle czasu, to faktycznie dziwne, że @ nie ma Wierzę, że to TO
|
||
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() miałam napisać rano kilka zdań , ale przysnęłam i obudziłam się akurat wtedy kiedy powinnam już na tramwaj wychodzić także godzinka w plecy.. no i lapka włączyłam tylko po to by scenariusz na zajęcia wydrukować A wczoraj byłam na spacerku leśnym z TŻ no i psem , połaziliśmy długo dość , później pojechaliśmy do mojej ciotki dać zaproszenia ,wychodzimy.. wsiadamy do auta i co? nie chciał odpalić.. jakby silnik miał wyjęty normalnie nic. No i czekaliśmy na mojego przyszłego teścia.. no i hol a jak staliśmy tam to oczywiście szukaliśmy haka w samochodzie żeby w ogóle móc linkę przyczepić , udało się po pół h no i do teraz niewiadomo co z tym autem jest... TŻ czeka na speca ![]() kretencja dwie krechy są jak nic ![]() Ładnie dziewczynki... jak już Wam się urodzą pociechy to ja dopiero zajdę w ciążę , może to i lepiej bo poczytam cenne wskazówki
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś przetrwałam dzień (choć do pracy szłam na bardzo dużych nerwach, z Tatą przez telefon sobie rozmawiałam), właśnie z mężem robimy obiad
Ale trochę się wściekłam, bo poszłam do alergologa na te testy i... się okazuje, że jej nie ma Za to badanie kału na pasożyty ujemne. To wprawdzie podobno nie przesądza jeszcze, że ich nie ma, ale jestem dobrej myśli, za jakiś czas powtórzę dla pewności... Olliwka, i na Ciebie przyjdzie pora Virginia, BordAna, Gimikis - dzięki Gimikis, ja bym też na Twoim miejscu jeszcze jeden test zrobiła. Nie u każdej kobiety "sikańce" wykrywają Bhcg już w 17dc ![]() BordAna, gratuluję mieszkania ![]() Ewurka, dzięki za ciepłe słowa. Takie krwotoki (bez przesady, że krwotok, chwilę mi krew poleciała) to nic strasznego, tak jak pisze Lindsley, zwłaszcza chyba w ciąży mogą się zdarzać. Ale nieprzyjemnie mi się zrobiło... Abz, rozśmieszyłaś mnie z tym 14tc Może to faktycznie się czuje dopiero po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Ale tu nagle pustki... Zjadłam obiad, piję herbatkę, jak wypiję muszę iść pozmywać... A potem to już się chyba będę lenić i rozpieszczać. Może sobie zmyję lakier z pazurów i zrobię jakiś przyjemny pedicure
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

) Przy okazji zrzuciłam mężowskiego kaktusa (nie zdjęłam go z parapetu, zanim otworzyłam okno). Kiepsko mi idzie myślenie w tej ciąży 
Nie czekaliśmy z tym do 12tc, bo gdyby coś było źle, to i tak by wiedzieli. Co innego dalsza rodzinka
i głupie jakieś wymówki mojej ciotki.. jakoś mi przykro
bo mam wrażenie ,że proszę się go o to żebym mogła podjechać i wręczyć mu to zaproszenie.

że Was Kretencja pociągnie na grudniowy wątek