|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
![]() Drcron- nie bądź taka roztargniona dobrze, ze nic się nie stało Tobie ani maleństwu. Bo wiesz, że mogło to się skończyć gorzej...
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() sluchajcie ogolnie trep ze mnie i nakupowalam za duzo pieluszek 2 i teraz nie mam co z nimi zrobic bo me dziecie juz z nich wyrasta
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj byliśmy na naszym pierwszym spacerze, który Igor w połowie przepłakał. Chyba nie podoba mu się spacerowanie. Dziwne, prawda?
Boziu, ja padam na twarz. Czuję całe to zmęczenie z tych dwóch tygodni. Idę spać do Małego. A Amelka jak cukiereczek. Jejku - wszystkie dzieci są takie słodkie, że nie wiem, jak wcześniej żyłam bez maluszka.
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
chciala wywolywac przez ta infekcje i te nerke ale teraz juz badania wyszly lepsze wiec na razie poki co nie wywoluje. Drcron ja nie mam jej tego za zle w sumie- bardziej bym miala jakby mnie tak zostawila a nic nie robila tak na prawde.
Jako z lekarza prowadzacego jestem z niej strasznie zadowolona i nie zmienilam zdania. Uciekam sie polozyc do małża Buźka.
|
|
#2195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Problem tylko jak wsiąde w manual i chce ruszyć i trzymam noge na hamulcu he he Młody dziś 4 godzinki był na dworku oj chyba dziś padnie wieczorkiem ale wkońcu ładną mamy pogode
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2197 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam pytanko do mam karmiących piersią, czy podałyście dzieciaczkom smoczki??
ja podałam w kryzysowym momencie, jak Mała wisiała na piersi cały dzień, a mi już z bólu krwawiły brodawki... teraz już tak nie potrzebuje, więc staram się nie dawać, zwłaszcza, że poczytałam, że przy karmieniu piersią nie powinno się podawać, bo maluszek inaczej ssie smoka a inaczej cyca i istnieje zagrożenie, że potem nie będzie chciał jeść z piersi... w sumie już sama nie wiem ile w tym prawdy... pytałyście może położną, albo pediatrę? ja mam wizytę dopiero za tydzień i chyba do tego czasu się wstrzymam
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie inne szlag mnie trafi ![]() ![]() a teraz co u lekarza no mianowicie lipa kurcze jak bylam 2 tygodnie temu na wizycie to pisalam wam ze mam rozwarcie i szyjke krociutka no to przez te dwa tygodnie nic sie nie zmienilo zero postepu a najgorsze jest to ze od jutra moj gin idzie na urlop i co ja biedna zrobie jak zaczne rodzic ?? 6 kwietnia zaraz po swietach jak wczesniej nie urodze mam isc sie polozyc do szpitala i wtedy zacznie cos robic zacznie od tabletki pod jezyk potem zastrzyk jak nie zadziala to w tedy oxy w ostatecznosci ale ja mam nadzieje ze obedzie sie bez tego i jeszcze przed swietami wyladujemy w szpitalu byle nie 31 marca kazdy inny termin mi pasuje a i zwolnienie dostalam do 14 kwietnia i lekarz powiedzial ze juz mnie nie chce widziec u siebie w gabinecie tylko juz na porodowce i najlepiej po 4 kwietnia bo on dopiero 6 ma dyzur a do 6 jest na urlopie bo jedzie do rodziny na swieta a mowilam mu o tych skurczach to powiedzial ze to bardzo dobrze bo cos sie dzieje tylko ze one sa zaslabe zeby rozpoczac akcje a i jeszcze a co do cisnienia to kazal mierzyc i kontrolowac zapisywac i jesli bedzie dalej skakalo powyzej 100 to dolne to mam dzwonic albo jechac do szpitala ale ja mierze 4 razy dziennie i jest juz normalne wiec to chyba bylo takie jednorazowe mowie mu ze puchna mi nogi i rece to powiedzial ze to urok koncowki ciazy i jeszcze tak zle to nie wyglada
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale dzieki temu maz rrozwali murek jak bedzie na urlopie czyli od pojutrza bo on tylko niepotrzebnie tam stoi
|
|
#2200 | |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tylko 43 szt (biorę do szpitala) , to są te 2-5kg, prawda? A potem mam już np z Rossmana 3-6 kg i miałam zamiar już tylko takie na 3-6 kupować, dobrze robię? Skoro dziecko tak szybko wyrasta to chyba nie ma sensu inwestować w te malutkie? Mamusie, wypowiedzcie się
![]() Cytat:
Dla mnie ręczny to zbędny "bajer", nie używam. Zostawiam na biegu. No chyba, że bym na jakiejś górce stała i by było bardzo ślisko
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tlko jedną paczkę tych 1-ek i wtedy zobaczę jak one będą się miały do wielkości mojego maluszka i wtedy dokupię odpowiednie. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- A ja siedzę cały dzień sama jak palec Juz z nudów umieram... mój tż musiał zostać w pracy bo przenoszą się z firmą do innego lokum, więc trzepie nadgodziny. Pieniążki się przydadzą ale ja uschnę tu sama I teraz tak codziennie plus cały weekend. Żebym chociaż ja mogła wyjść...
|
|
#2202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mi nitki nie wystają więc nie wiem ile czasu się rozpuszczają. Ale pamiętam że zalecana jest wizyta i gin tok 6 tyg. po CC Mrowak - ja też chętnie przeczytam te pytania i odpowiedzi. Danielek jest naprawdę przytulaśny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() . A teraz to już 2 nosimy i zaczyna być ciasno .A ostatnio zwróciłam uwagę na jedna rzecz u siebie. Nigdy nie chciałam wychodzić za mąż bo nie byłam gotowa na myślenie o sobie w liczbie mnogiej. A teraz jak coś mówię o Oliwce to: my zjedliśmy, my zrobiliśmy kupkę, my idziemy się kąpać itp itd.
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy przetwory w occie (chodzilo o buraczki) mogą poowodowac problemy z kupką, bo tak wydedukowalam sobie-odp. mogą Czy juz podawac wit D-odp. tak czy może spać czasem na boczku zamiast na plecach, bo tak lubi-odp. tak Wiecej grzechow nie pamiętam A Twoje cudeńko śliczne! Idę jutro do fryzjera Minka, dziękuję Ci bardzo- takie słowa to miód na poporodowe serducho ![]() Moja Gabcia przespała dziś w nocy ciągiem UWAGA: 7,5 godziny z jedną 5 min przerwą! Aż się zaczęłam bać, ale pediatra powiedziała, że skoro się najadła to i dobrze spała. Nie martwić się. Na problemy z kupką polecam podawanie wody- u nas przeczyszcza genialnie i koperek idzie w odstawkę poki co. Łaćznie z wizyta u pediatry i spacerem małą była dziś poza domem 2 godziny. Spała spała i spała. Minka, ja podałam smoka. Miałam wielkie wyrzuty sumienia na poczatku, teraz nie mam juz żadnych! Gabrysia pieknie je z piersi wiec o nic sie nie obawiam. moge jesc arbuza????????
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-03-24 o 20:35 |
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spacerku nad morzem... bosko....
a po spacerku bylismy jeszcze na pysznej pizzy i mega wypasionym sosem czosnkowym.. byc moze to mój ostatni raz hihihih uciekam pod porysznic i spać... bo 1,5 godz. snu dzis "w nocy" czyli od 7 rano to niezbyt duzo.... IZUMI... nie mart sie bedziesz wszystko ładnie w jednym miekjscu kopiowała a mnie najwyzej 3-4 dni nie bedzie wiec jak wróće to liste uzupełnie.... a tobie bede kierowała smsy od dziwczyn w razie co....
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Asiu
![]() Tak też myślałam. W ogóle to pieluch mam mało. Tych 3-6 jedno opakowanie 42 szt. No i tyle samo 2-5. Mam zamiar dokupić w najbliższych dniach 3-6 ale nie wiem ile. Ktoś poradzi? Wiem, że ciężko określić ale tak w przybliżeniu? Szkoda żeby mi potem zostały. Aha i jeszcze jedno pytanie: ile butelek kupić? Bo właśnie zamawiam. Chciałam na początek 2szt TT 260ml. Nie wiem jeszcze jak będę karmiła. A silikonowe osłonki na piersi działają? Czy szkoda kasy?
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
Mrówciu a jaki smoczek podajesz?
Ja mam podobny problem do Minki i też zaczynam się łamać (brodawki mam w strasznym stanie) A co do bioderek to ja tez dostałam skierowanie na usg przy wyjsciu ze szpitala (podobno trzeba zrobić miedzy 6 a 8 tyg) |
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam sie i mi posta wcielo
![]() ale na szczescie jeden link sie zachowal ![]() POP tutaj masz czapeczke krok po kroku jak mozna zrobic ![]() http://picasaweb.google.com/gomelicka/NavodNaCepicku#
|
#2208 |
|
Rozeznanie
|
Kocie z tymi pieluchami to nie wiadomo - my już trzecie opakowanie 1 używamy
![]() Co do butelek to ja mam jedną 150 ml i ponieważ karmię piersią to starcza (użyłam jej 2 razy). Osłonki u mnie nie zdały egzaminu, ale myśle że warto mieć, bo np mrówci się przydały wiec jak jest szansa że mogą zlikwidować ból brodawek to trzeba brać ![]() A jeszcze wcześniej pytałaś czy brać butelkę do szpitala, bo jak na razie nie produkujesz, więc chciałam Cię pocieszyć, że u mnie też w ciąży sucho a po porodzie się pojawiło od razu wraz z podręcznikowym nawałem w trzeciej dobie |
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2210 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szymek śpi cisza błoga w domu nastała . Jutro mam wizyte u mojej ginki pewnie mi USG strzeli już ostatnie ciekawe ile waży moje wielkie dziecie ale pewnie sporo
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2212 | |
|
Raczkowanie
|
Mój Tż dopiero w niedziele wróci z pracy więc wiem co czujesz
Ale ja wychodzić mogę (chociaż mi się wcale nie chce) więc stwierdziłam że w tym tyg odwiedzę znajomych, załatwię PITa, zakupy, wózek (już zamówiony Cytat:
Aniu a powiedz mi jeszcze czy kupować np wszystko z jednej firmy czy można "mieszać". Bo np smoczek mam z Canpola, butelki chce kupić te dwie TT o których pisałam i zastanawiam się nad jedną Lovi 150ml samosterylizującą (w mikriofali). Nawet gdybym karmiła cyckiem to te butelki chyba mi się przydzadzą później na jakieś soczki, herbatki czy coś tam (ew sie smoczki w nich wymieni)? Nie chcę sobie nakupować bezsensownych rzeczy które mi się nie przydzadzą w ogóle, szkoda mi na prawdę kasy na takie "zakupy" dlatego się wolę poradzić co i w jakich ilościach się przydaje.
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię chodzić na żużel ale tylko jak jest ciepło Jak jest zimno, albo pada to nikt mnie tam nie zaciągnie. Mój tż to zagorzały kibic i wszyscy nasi znajomi chodzą, a ja jedna wtedy siedzę w domu i oglądam w tv w ciepełku choć wiadomo, że to nie to samo
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ze smoczkami też tak jest jak i z butlami jedno dzieciakom pasi inne nie . a butelki jak najbardziej się przydadza potemwy tu o zużlu a mi się marzy pojechać kiedyś na formułe 1
|
|
#2215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).Mój Tż też wielki kibic. Z rodzicami mieszkał przy samiutkim stadionie a ja go biednego na drugi koniec miasta porwałam (całe 3km ). My ogólnie żużel, piłkę nożną (ale nie na poziomie lokalnym ) kochamy i oglądamy co się da.Asia ale co do drużyn to się raczej nie dogadamy ![]() Ania zrobię jak radzisz To w końcu Ty jesteś doświadczoną mamą a ja noworodka to nawet nigdy na żywo nie widziałam
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Weszlam sie pochwalic, ze i ja mam juz coreczke po drugiej stronie brzuszka ![]() dlugosci nie znam, bo u nas nie mierza. Porod po 49h naturalnego rodzenia zakonczyl sie cesarka. Oto foteczki do galerii ![]() Załącznik 2977216Załącznik 2977217Załącznik 2977218Załącznik 2977219
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Drcrone - wielkie dzięki za linka. Jutro wezmę sie za zrobienie jakiejś
AniaP - a ja byłam już 3 razy na formule1 :brzydal : . Super impreza ale trzeba sobie zarezerwować 3 dni. No i zatyczki do uszu.
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Z pieluch to ja narazie kupiłam jedna paczke jedynek do szpitala, a potem to już na bieżąco. Chyba że jednak lepiej mieć zapas
![]() Ze spaniem to jest tak, jak jesteśmy w ciąży to każdy mówi żeby wyspać się na zapas, tylko kurna nie wiem jakim cudem, jak mam problemy z biodrami, więc muszę bok co chwila zmieniać, a zmienić to już nie jest tak prosto, bo cały brzuchol też musi się przekręcić. Do teko 2-5 wizyt w toalecie co noc. I to że ja się rozbudzę to mało, a czasem młody sie tak rozbudzi że przez godzinę mi żebra skopuje, jeszcze trochę się nabawię choroby sierocej, bo jak się lekko bujam to idzie spać, a głaskanie go pobudza. Ratunek w tym że po porodzie można w dzień nockę odespać razem z dzieckiem , no chyba że nawał gości![]() Boziu jak mi tęskno do spaniu na brzuszku
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrej nocy ide poczytac cosik i kimać bo wkońcu niedługo nie będę miała siły na książki
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale córeczka widać śliczna i wypoczęta ![]() Jak ja pierwszego synka rodziłam, to nic jeść nie mogłam, i pić tylko niewielkie ilości wody, pewnie na tamtych zasadach to bym zasłabła. Teraz będę miała kanapki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

i wlasnie nawet jak cos zjem co malemu nie przypasi to jak to ma sie objawic-wysypką czy cos innego?

ale takie inne szlag mnie trafi 
a mowilam mu o tych skurczach to powiedzial ze to bardzo dobrze bo cos sie dzieje tylko ze one sa zaslabe zeby rozpoczac akcje a i jeszcze 

.
i Kubus