Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 16:45   #2191
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Np. Ja
Mam nawyk, że zanim odpalam to wrzucam na luz wiec takich przygód nie mam i mi wisi na jakim biegu auto zostawiłam
Ja też mam taki nawyk. Pierwsze co robię zanim odpalę samochód to wrzucam na luz. I wtedy mogę zaczynać...

Drcron- nie bądź taka roztargniona dobrze, ze nic się nie stało Tobie ani maleństwu. Bo wiesz, że mogło to się skończyć gorzej...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 17:11   #2192
Asiuulka89
Zakorzenienie

hej

sluchajcie ogolnie trep ze mnie i nakupowalam za duzo pieluszek 2 i teraz nie mam co z nimi zrobic bo me dziecie juz z nich wyrasta mam caly giga pack 108 pieluch 2 pampers new baby i dorzuce do tego cala paczke 40 pieluch 1 jakby ktoras bula chetna zapraszam na PW
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 17:20   #2193
megi-megi
Zakorzenienie

My dzisiaj byliśmy na naszym pierwszym spacerze, który Igor w połowie przepłakał. Chyba nie podoba mu się spacerowanie. Dziwne, prawda?

Boziu, ja padam na twarz. Czuję całe to zmęczenie z tych dwóch tygodni. Idę spać do Małego.

A Amelka jak cukiereczek. Jejku - wszystkie dzieci są takie słodkie, że nie wiem, jak wcześniej żyłam bez maluszka.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 17:35   #2194
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

chciala wywolywac przez ta infekcje i te nerke ale teraz juz badania wyszly lepsze wiec na razie poki co nie wywoluje. Drcron ja nie mam jej tego za zle w sumie- bardziej bym miala jakby mnie tak zostawila a nic nie robila tak na prawde.
Jako z lekarza prowadzacego jestem z niej strasznie zadowolona i nie zmienilam zdania.
Uciekam sie polozyc do małża Buźka.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 17:36   #2195
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
No wlasnie czy badanie bioderek nalezy do pediatry????bo moj tez nie miala sprawdzanych.
póxniej je jakos zdajecie czy sprzedajecie??bo chetnie bym kupila cos z malym przebiegiem
moj brat tez szuka autka wv polo
pediatra moze wypisac skierowanie na USG ale w państwowych nie zawsze daj a takie skierowanie . Bo twierdzą ze to nie potrzebne musisz spytać . My mamy tylko i wyłącznie Bmki . są sprzedawane jako auta po pracownikach jak najbardziej .

Cytat:
Biedna Darusia-oby zmienili zdanie i wyjeli juz malenstwo do mamusi.

Mam jeszcze pytanie-moze wiecie,bo wiem,ze pomidorow nie wolno jesc bo uczulaja,ale czy z przecierow mozna robic dania,jakies sosy czy zupke pomidorowa,bo sie obawiam i wlasnie nawet jak cos zjem co malemu nie przypasi to jak to ma sie objawic-wysypką czy cos innego?
bo takie napięcia,pręzenia to on ma czesto dosc.

Wkleje Wam foteczkę,niestety znowu ze smokiem
spróbuj pomidora i tyle jak ja karmiłam niby krótko ale zawsze nie wiedziałam że nie można pomidora i normalnie je jadłam nawet na kanapki i małemu nic nie było . Spróbuj ALe najlepiej na śniadanie np. do kanapki bo jakby był jakiś cyrk to nie będziesz miała go w nocy . Może być ból brzuszka jak coś ew. wysypka czy suche policzki takie chropowate . tak się zwykle to objawia . ale jak nie spróbujesz się nie dowiesz zupe pomidorową też jadłam

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie mam pytan!!!!

zrobili mi ktg, ZADNYCH SKURCZY NAWET MALEŃKICH, normalnie zadnych i gin powiedziala ze nie ma podstawy , ze po prostu nie moze wywolac, jakby byly jakies skurcze to tak ale nie ma nic wiec wizyta w sobote i zobaczymy co dalej, jestem bardziej niz wkur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Tak jak Ci napisałam poprzednio Twoja ginka ma za krótki długopis i nie moze sama podejmować decyzji . ale nie dziwie się ze jesteś zła .

Cytat:
No mój jakby sam był to by z nudów wysprzątał na błysk, to po mnie by trzeba było sprzątać po 2 tyg samotności

Np. Ja
Mam nawyk, że zanim odpalam to wrzucam na luz wiec takich przygód nie mam i mi wisi na jakim biegu auto zostawiłam

Madzia nie płacz
Witam ponownie zaginione i odnalezione mamusie
Ja robie tak samo zreszta chyba nawet na kursach tego uczą ..
Problem tylko jak wsiąde w manual i chce ruszyć i trzymam noge na hamulcu he he

Młody dziś 4 godzinki był na dworku oj chyba dziś padnie wieczorkiem ale wkońcu ładną mamy pogode
Stary 2010-03-24, 17:42   #2196
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Zdjęc dzieciątek nigdy za wiele

A ja mam pytanie. Kupowałyście pościel do wózeczka?? Co się na początek wkłada do wózeczka?? Bo chyba nie kładzie się bezpośrednio w wózeczek na ten materacyk co jest? Przykryć to moge kocykiem. Czy poduszeczke to na poczatek wkladać??

Help me!!
Kupiłam pościel bo nie mam śpiworka. Taka mała i cieniutka, podusia taka, że nawet jej nie czuć, praktycznie sama poszewka. Na spód pieluszka flanelowa. A jak będzie chłodniej to dodatkowo kocyk polarkowy. Podobno poduszki się nie wkłada ta jak w łóżeczku. Choć jak oglądam swoje zdjęcia z okresu niemowlęcego to miałam taki ogromny haftowany becik (z pierza) no i nie udusiłam się, nie pogięłam.
Stary 2010-03-24, 18:35   #2197
minka26
Wtajemniczenie

ja mam pytanko do mam karmiących piersią, czy podałyście dzieciaczkom smoczki??
ja podałam w kryzysowym momencie, jak Mała wisiała na piersi cały dzień, a mi już z bólu krwawiły brodawki... teraz już tak nie potrzebuje, więc staram się nie dawać, zwłaszcza, że poczytałam, że przy karmieniu piersią nie powinno się podawać, bo maluszek inaczej ssie smoka a inaczej cyca i istnieje zagrożenie, że potem nie będzie chciał jeść z piersi... w sumie już sama nie wiem ile w tym prawdy... pytałyście może położną, albo pediatrę? ja mam wizytę dopiero za tydzień i chyba do tego czasu się wstrzymam
Stary 2010-03-24, 18:42   #2198
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Asia.. no pewnie że pomogło...

drcornku.. ja tez mam przeczucie... dlatgeo na ten spacer na plaze chce isc... ostatni raz we dwoje z mezem... aj aj aj.. az dziwnie!! i chyba sie rozpłacze
.. no.. no i rycze... boziu...
cholera i co i mialam przeczucie ale takie inne szlag mnie trafi jak przypierdzielilam w murek to cos sie stalo i jak jechalam do lekarza to zaczela sie swiecic lampka od plynu hamulcowego wiec zestresowana maz kazal mi sie przesiasc a po wizycie u lekarza o ktorej za chwilke pojechalismy do mechanika i okazalo sie ze jakis cylinder pekl i plyn nam wyciekl mielismy szczescie ze dojechalismy szczesliwie do mechanika bo moglismy sie rozbic
a teraz co u lekarza
no mianowicie lipa
kurcze jak bylam 2 tygodnie temu na wizycie to pisalam wam ze mam rozwarcie i szyjke krociutka no to przez te dwa tygodnie nic sie nie zmienilo zero postepu a najgorsze jest to ze od jutra moj gin idzie na urlop i co ja biedna zrobie jak zaczne rodzic ?? 6 kwietnia zaraz po swietach jak wczesniej nie urodze mam isc sie polozyc do szpitala i wtedy zacznie cos robic zacznie od tabletki pod jezyk potem zastrzyk jak nie zadziala to w tedy oxy w ostatecznosci ale ja mam nadzieje ze obedzie sie bez tego i jeszcze przed swietami wyladujemy w szpitalu byle nie 31 marca kazdy inny termin mi pasuje a i zwolnienie dostalam do 14 kwietnia i lekarz powiedzial ze juz mnie nie chce widziec u siebie w gabinecie tylko juz na porodowce i najlepiej po 4 kwietnia bo on dopiero 6 ma dyzur a do 6 jest na urlopie bo jedzie do rodziny na swieta a mowilam mu o tych skurczach to powiedzial ze to bardzo dobrze bo cos sie dzieje tylko ze one sa zaslabe zeby rozpoczac akcje a i jeszcze moge zaczac molestowac meza od dzisiaj zaczynam hihihi biedak nie wie co go czeka hihihi wyeksplatuje go do konca przed porodem a co do cisnienia to kazal mierzyc i kontrolowac zapisywac i jesli bedzie dalej skakalo powyzej 100 to dolne to mam dzwonic albo jechac do szpitala ale ja mierze 4 razy dziennie i jest juz normalne wiec to chyba bylo takie jednorazowe mowie mu ze puchna mi nogi i rece to powiedzial ze to urok koncowki ciazy i jeszcze tak zle to nie wyglada a ja sie czuje jak baleronik no to na tyle chyba z wizyty a i mam sie nie stresowac i nie denerwowac ze wzgledu na cisnienie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 19:00   #2199
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
mysia, joannM, izaizula GRATULACJE!!!!!!!

nie martw się, ja miałam pare razy fałszywy alarm i tez się bałam, że przegapie... nie chcę straszyć, ale u mnie ból był taki, że nie było opcji, żeby dało się to jakoś przeoczyć i nie miało to za dużo wspólnego z tymi skurczami wcześniej... pocieszający może być fakt, że nie każda kobieta tak ma... może czasem boli mniej

mrowak wyglądasz świetnie macierzyństwo ci służy

ita trzymam kciuki, choć pewnie już jest po

Danielek śliczny ja jem wszystko generalnie, pomijając oczywiście takie rzeczy jak kapusta, groch czy cytrusy. Nam w szpitalu mówili, żeby nie ograniczać diety za bardzo, żeby jeść wszystko i obserwować... Mała póki co nie ma wysypki, ani nic się z nią nie dzieje, więc myślę, że jest spoko

super filmik, aż się łezka w oku kręci... też się chyba skuszę na coś takiego

kurde dziwna akcja, to ona chce wywoływać czy nie dziwna baba!! też bym się wkurzyła, ale może dla Kacpra lepiej jak posiedzi jeszcze w brzuszku

my póki co sobie radzimy z Malutką, wczoraj cały dzień na cycu wisiała, apetyt miała nie z tej ziemi... ale w nocy już spała, musiałam ją wybudzac na jedzenie, pewnie po całym dniu miała dość teraz też budzi się na jedzonko, zmieniamy pieluszkę i śpi dalej kurcze a dziś tydzień minie od tego jak Amelka się urodziła... strasznie szybko ten czas leci
a tu moja Amelka
ale slodziuchna

Cytat:
No mój jakby sam był to by z nudów wysprzątał na błysk, to po mnie by trzeba było sprzątać po 2 tyg samotności

Np. Ja

Madzia nie płacz
Witam ponownie zaginione i odnalezione mamusie
ja zawsze zostawiam na luzie tylko reczny zaciagam i z przyzwyczajenia ruszylam ale dzieki temu maz rrozwali murek jak bedzie na urlopie czyli od pojutrza bo on tylko niepotrzebnie tam stoi

Stary 2010-03-24, 19:21   #2200
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
mam caly giga pack 108 pieluch 2 pampers new baby
Ja mam tylko 43 szt (biorę do szpitala) , to są te 2-5kg, prawda? A potem mam już np z Rossmana 3-6 kg i miałam zamiar już tylko takie na 3-6 kupować, dobrze robię? Skoro dziecko tak szybko wyrasta to chyba nie ma sensu inwestować w te malutkie? Mamusie, wypowiedzcie się

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja zawsze zostawiam na luzie tylko reczny zaciagam i z przyzwyczajenia ruszylam ale dzieki temu maz rrozwali murek jak bedzie na urlopie czyli od pojutrza bo on tylko niepotrzebnie tam stoi
Widzisz, nie ma tego złego...
Dla mnie ręczny to zbędny "bajer", nie używam. Zostawiam na biegu. No chyba, że bym na jakiejś górce stała i by było bardzo ślisko

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 19:56   #2201
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tylko 43 szt (biorę do szpitala) , to są te 2-5kg, prawda? A potem mam już np z Rossmana 3-6 kg i miałam zamiar już tylko takie na 3-6 kupować, dobrze robię? Skoro dziecko tak szybko wyrasta to chyba nie ma sensu inwestować w te malutkie? Mamusie, wypowiedzcie się
Tak. Te 1-ynki czyli 2-5 kg to szybko stają się za małe. Więc nie ma co w nie inwestować. Ja mam tylko jedna paczkę, choć mi moze się przydać wiecej bo zanosi się na to, że niunia będzie malutka. A dziewczyny, które miały dzieci powyżej 4 kilo twierdziły, ze nawet te 1-ki były od razu za małe. Potem są 2-ki (3-6kg) też na moment.
ja mam tlko jedną paczkę tych 1-ek i wtedy zobaczę jak one będą się miały do wielkości mojego maluszka i wtedy dokupię odpowiednie.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

A ja siedzę cały dzień sama jak palec Juz z nudów umieram... mój tż musiał zostać w pracy bo przenoszą się z firmą do innego lokum, więc trzepie nadgodziny. Pieniążki się przydadzą ale ja uschnę tu sama I teraz tak codziennie plus cały weekend. Żebym chociaż ja mogła wyjść... a tak siedze tu sama, smutno

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-24, 20:21   #2202
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Witam
Od dwóch dni wiem że będę miała drugiego synka, no i stało sie coś dziwnego, bo mój tż teraz mnie po brzuchu głaszcze, pogada do niego i wogle zachowuje się jakbym dopiero od dwóch dni w ciąży była
To dopiero refleks ma ten Twój TZ

Cytat:
No wlasnie czy badanie bioderek nalezy do pediatry????bo moj tez nie miala sprawdzanych.

Mrowak chetnie bym przeczytala Twoje pytania z odpowiedziami razem jakby Ci sie chcialo kiedys napisac,napewno czesc bedzie moimi pytaniami

Pop mi tez cos jest podejrzane,bo mi jeszcze ta nitka na koncu wystaje a juz miesiac minął zastanawiam sie czy sie nie pomylili i moze mam nierozpuszczalną???próbow alam wysunąc bo moze sama koncowka ale sie nie da,chyba tez musze isc szybciej do lekarza.

Czy któras z Was po CC ma tak długo szew???tzn to jest wewnątrz,tylko mi taka końcówka wystaje 1 m-c juz po
Ja mam skierowanie na badanie bioderek wypisane już w szpitalu. I kazali mi je zrobić w 8 tyg od wyjśći ze szpitala czyli w następnym tygodniu.

Mi nitki nie wystają więc nie wiem ile czasu się rozpuszczają. Ale pamiętam że zalecana jest wizyta i gin tok 6 tyg. po CC

Mrowak - ja też chętnie przeczytam te pytania i odpowiedzi.

Danielek jest naprawdę przytulaśny

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Halo dzień dobry Wrócilam

Jestem w domku nareszcie nie było mnie 2 tyg tyle naskrobałyście że nie ma szans żebym to nadrobiła postaram się choć trochę
Witaj. Dobrze że udało im się i możesz spokojnie poczekać na swoją kolej (termin) w domu.

Cytat:
Tak. Te 1-ynki czyli 2-5 kg to szybko stają się za małe. Więc nie ma co w nie inwestować. Ja mam tylko jedna paczkę, choć mi moze się przydać wiecej bo zanosi się na to, że niunia będzie malutka. A dziewczyny, które miały dzieci powyżej 4 kilo twierdziły, ze nawet te 1-ki były od razu za małe. Potem są 2-ki (3-6kg) też na moment.
ja mam tlko jedną paczkę tych 1-ek i wtedy zobaczę jak one będą się miały do wielkości mojego maluszka i wtedy dokupię odpowiednie
Ja to akurat bardzo długo tych najmniejszych używałam. I na początku to były dla Oliwki takie OGROMNE że sięgały jej pod szyję i się w nich topiła.. A teraz to już 2 nosimy i zaczyna być ciasno.

A ostatnio zwróciłam uwagę na jedna rzecz u siebie. Nigdy nie chciałam wychodzić za mąż bo nie byłam gotowa na myślenie o sobie w liczbie mnogiej. A teraz jak coś mówię o Oliwce to: my zjedliśmy, my zrobiliśmy kupkę, my idziemy się kąpać itp itd.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:33   #2203
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak chetnie bym przeczytala Twoje pytania z odpowiedziami razem jakby Ci sie chcialo kiedys napisac,napewno czesc bedzie moimi pytaniami
Z tego co pamiętam było o temperaturze ktora powinna niepokoic i niemowlaka- odp. 38 stopni

Czy przetwory w occie (chodzilo o buraczki) mogą poowodowac problemy z kupką, bo tak wydedukowalam sobie-odp. mogą

Czy juz podawac wit D-odp. tak

czy może spać czasem na boczku zamiast na plecach, bo tak lubi-odp. tak

Wiecej grzechow nie pamiętam

A Twoje cudeńko śliczne!

Idę jutro do fryzjera

Minka, dziękuję Ci bardzo- takie słowa to miód na poporodowe serducho A Twoja Amelka do zjedzenia gotowa

Moja Gabcia przespała dziś w nocy ciągiem UWAGA: 7,5 godziny z jedną 5 min przerwą! Aż się zaczęłam bać, ale pediatra powiedziała, że skoro się najadła to i dobrze spała. Nie martwić się.

Na problemy z kupką polecam podawanie wody- u nas przeczyszcza genialnie i koperek idzie w odstawkę poki co.

Łaćznie z wizyta u pediatry i spacerem małą była dziś poza domem 2 godziny. Spała spała i spała.

Minka, ja podałam smoka. Miałam wielkie wyrzuty sumienia na poczatku, teraz nie mam juz żadnych! Gabrysia pieknie je z piersi wiec o nic sie nie obawiam.

moge jesc arbuza????????

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-03-24 o 20:35
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:36   #2204
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Wróciłam ze spacerku nad morzem... bosko....
a po spacerku bylismy jeszcze na pysznej pizzy i mega wypasionym sosem czosnkowym.. byc moze to mój ostatni raz hihihih

uciekam pod porysznic i spać... bo 1,5 godz. snu dzis "w nocy" czyli od 7 rano to niezbyt duzo....

IZUMI... nie mart sie bedziesz wszystko ładnie w jednym miekjscu kopiowała a mnie najwyzej 3-4 dni nie bedzie wiec jak wróće to liste uzupełnie.... a tobie bede kierowała smsy od dziwczyn w razie co....

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:40   #2205
MadCat
Raczkowanie

Dzięki Asiu
Tak też myślałam. W ogóle to pieluch mam mało. Tych 3-6 jedno opakowanie 42 szt. No i tyle samo 2-5.
Mam zamiar dokupić w najbliższych dniach 3-6 ale nie wiem ile. Ktoś poradzi? Wiem, że ciężko określić ale tak w przybliżeniu? Szkoda żeby mi potem zostały.

Aha i jeszcze jedno pytanie: ile butelek kupić? Bo właśnie zamawiam. Chciałam na początek 2szt TT 260ml. Nie wiem jeszcze jak będę karmiła.
A silikonowe osłonki na piersi działają? Czy szkoda kasy?

Stary 2010-03-24, 20:45   #2206
catro
Rozeznanie

Mrówciu a jaki smoczek podajesz?

Ja mam podobny problem do Minki i też zaczynam się łamać (brodawki mam w strasznym stanie)

A co do bioderek to ja tez dostałam skierowanie na usg przy wyjsciu ze szpitala (podobno trzeba zrobić miedzy 6 a 8 tyg)

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:48   #2207
drcron
Zakorzenienie

napisalam sie i mi posta wcielo

ale na szczescie jeden link sie zachowal
POP tutaj masz czapeczke krok po kroku jak mozna zrobic
http://picasaweb.google.com/gomelicka/NavodNaCepicku#

Stary 2010-03-24, 20:54   #2208
catro
Rozeznanie

Kocie z tymi pieluchami to nie wiadomo - my już trzecie opakowanie 1 używamy

Co do butelek to ja mam jedną 150 ml i ponieważ karmię piersią to starcza (użyłam jej 2 razy).
Osłonki u mnie nie zdały egzaminu, ale myśle że warto mieć, bo np mrówci się przydały wiec jak jest szansa że mogą zlikwidować ból brodawek to trzeba brać
A jeszcze wcześniej pytałaś czy brać butelkę do szpitala, bo jak na razie nie produkujesz, więc chciałam Cię pocieszyć, że u mnie też w ciąży sucho a po porodzie się pojawiło od razu wraz z podręcznikowym nawałem w trzeciej dobie

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:56   #2209
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Mrówciu a jaki smoczek podajesz?
taki http://allegro.pl/item959474147_smoc...0_3m_2szt.html
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:58   #2210
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Kupiłam pościel bo nie mam śpiworka. Taka mała i cieniutka, podusia taka, że nawet jej nie czuć, praktycznie sama poszewka. Na spód pieluszka flanelowa. A jak będzie chłodniej to dodatkowo kocyk polarkowy. Podobno poduszki się nie wkłada ta jak w łóżeczku. Choć jak oglądam swoje zdjęcia z okresu niemowlęcego to miałam taki ogromny haftowany becik (z pierza) no i nie udusiłam się, nie pogięłam.
U mnie taka poducha leży na strychu po moim meżu taki własnie wielki bet z pierza ,, łokropne to i dziecko takie spetane w tym było a fuujj

Cytat:
ja mam tlko jedną paczkę tych 1-ek i wtedy zobaczę jak one będą się miały do wielkości mojego maluszka i wtedy dokupię odpowiednie.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

A ja siedzę cały dzień sama jak palec Juz z nudów umieram... mój tż musiał zostać w pracy bo przenoszą się z firmą do innego lokum, więc trzepie nadgodziny. Pieniążki się przydadzą ale ja uschnę tu sama I teraz tak codziennie plus cały weekend. Żebym chociaż ja mogła wyjść... a tak siedze tu sama, smutno
Mój miał 4100 a 1ki były na niego dobre jakiś czas .. jakiś wąskodupny ten mój synuś

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ostatnio zwróciłam uwagę na jedna rzecz u siebie. Nigdy nie chciałam wychodzić za mąż bo nie byłam gotowa na myślenie o sobie w liczbie mnogiej. A teraz jak coś mówię o Oliwce to: my zjedliśmy, my zrobiliśmy kupkę, my idziemy się kąpać itp itd.
ja się broniłam przed tym strasznie i wybroniłam he he .

Cytat:
Dzięki Asiu
Tak też myślałam. W ogóle to pieluch mam mało. Tych 3-6 jedno opakowanie 42 szt. No i tyle samo 2-5.
Mam zamiar dokupić w najbliższych dniach 3-6 ale nie wiem ile. Ktoś poradzi? Wiem, że ciężko określić ale tak w przybliżeniu? Szkoda żeby mi potem zostały.

Aha i jeszcze jedno pytanie: ile butelek kupić? Bo właśnie zamawiam. Chciałam na początek 2szt TT 260ml. Nie wiem jeszcze jak będę karmiła.
A silikonowe osłonki na piersi działają? Czy szkoda kasy?
albo takie albo te małe 150ki kup .

Szymek śpi cisza błoga w domu nastała . Jutro mam wizyte u mojej ginki pewnie mi USG strzeli już ostatnie ciekawe ile waży moje wielkie dziecie ale pewnie sporo
Stary 2010-03-24, 20:59   #2211
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
napisalam sie i mi posta wcielo

ale na szczescie jeden link sie zachowal
POP tutaj masz czapeczke krok po kroku jak mozna zrobic
http://picasaweb.google.com/gomelicka/NavodNaCepicku#
Dla mnie to i tak czarna magia...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-24, 21:13   #2212
MadCat
Raczkowanie

Cytat:

A ja siedzę cały dzień sama jak palec
Mój Tż dopiero w niedziele wróci z pracy więc wiem co czujesz
Ale ja wychodzić mogę (chociaż mi się wcale nie chce) więc stwierdziłam że w tym tyg odwiedzę znajomych, załatwię PITa, zakupy, wózek (już zamówiony) i idę z "nieszwagierką" w sobotę na żużel Bo potem to nie wiem kiedy będę miała okazję.

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Kocie z tymi pieluchami to nie wiadomo - my już trzecie opakowanie 1 używamy

Co do butelek to ja mam jedną 150 ml i ponieważ karmię piersią to starcza (użyłam jej 2 razy).
Osłonki u mnie nie zdały egzaminu, ale myśle że warto mieć, bo np mrówci się przydały wiec jak jest szansa że mogą zlikwidować ból brodawek to trzeba brać
A jeszcze wcześniej pytałaś czy brać butelkę do szpitala, bo jak na razie nie produkujesz, więc chciałam Cię pocieszyć, że u mnie też w ciąży sucho a po porodzie się pojawiło od razu wraz z podręcznikowym nawałem w trzeciej dobie
Gracias

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
albo takie albo te małe 150ki kup .
Aniu a powiedz mi jeszcze czy kupować np wszystko z jednej firmy czy można "mieszać". Bo np smoczek mam z Canpola, butelki chce kupić te dwie TT o których pisałam i zastanawiam się nad jedną Lovi 150ml samosterylizującą (w mikriofali).
Nawet gdybym karmiła cyckiem to te butelki chyba mi się przydzadzą później na jakieś soczki, herbatki czy coś tam (ew sie smoczki w nich wymieni)?

Nie chcę sobie nakupować bezsensownych rzeczy które mi się nie przydzadzą w ogóle, szkoda mi na prawdę kasy na takie "zakupy" dlatego się wolę poradzić co i w jakich ilościach się przydaje.

Stary 2010-03-24, 21:25   #2213
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
i idę z "nieszwagierką" w sobotę na żużel Bo potem to nie wiem kiedy będę miała okazję.
No proszę, mamy tu żużlową
Ja lubię chodzić na żużel ale tylko jak jest ciepło Jak jest zimno, albo pada to nikt mnie tam nie zaciągnie. Mój tż to zagorzały kibic i wszyscy nasi znajomi chodzą, a ja jedna wtedy siedzę w domu i oglądam w tv w ciepełku choć wiadomo, że to nie to samo

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-24, 21:34   #2214
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu a powiedz mi jeszcze czy kupować np wszystko z jednej firmy czy można "mieszać". Bo np smoczek mam z Canpola, butelki chce kupić te dwie TT o których pisałam i zastanawiam się nad jedną Lovi 150ml samosterylizującą (w mikriofali).
Nawet gdybym karmiła cyckiem to te butelki chyba mi się przydzadzą później na jakieś soczki, herbatki czy coś tam (ew sie smoczki w nich wymieni)?
.
Nie ma co z jednej widzisz nawet dziewczyny pisały niektóre że im butelki nie podpasowały znaczy nie im tylko dzieciarni he he . więc kup może jedną z TT ledna z tego lovi i sama zobaczysz co lepsze . Smoczek tez obojetnie nie musi być wsio z jednej firmy bo ze smoczkami też tak jest jak i z butlami jedno dzieciakom pasi inne nie . a butelki jak najbardziej się przydadza potem

wy tu o zużlu a mi się marzy pojechać kiedyś na formułe 1
Stary 2010-03-24, 21:47   #2215
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
No proszę, mamy tu żużlową
Ja lubię chodzić na żużel ale tylko jak jest ciepło Jak jest zimno, albo pada to nikt mnie tam nie zaciągnie. Mój tż to zagorzały kibic i wszyscy nasi znajomi chodzą, a ja jedna wtedy siedzę w domu i oglądam w tv w ciepełku choć wiadomo, że to nie to samo
Ooo ja tam wole stadion bez względu na pogodę (widać, że mnie chłopy wychowały).
Mój Tż też wielki kibic. Z rodzicami mieszkał przy samiutkim stadionie a ja go biednego na drugi koniec miasta porwałam (całe 3km). My ogólnie żużel, piłkę nożną (ale nie na poziomie lokalnym) kochamy i oglądamy co się da.
Asia ale co do drużyn to się raczej nie dogadamy

Ania zrobię jak radzisz To w końcu Ty jesteś doświadczoną mamą a ja noworodka to nawet nigdy na żywo nie widziałam

Stary 2010-03-24, 21:48   #2216
mezatka07
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Weszlam sie pochwalic, ze i ja mam juz coreczke po drugiej stronie brzuszka 18 marca na swiat przyszla mala Hannah o wadze 3910g
dlugosci nie znam, bo u nas nie mierza.
Porod po 49h naturalnego rodzenia zakonczyl sie cesarka.

Oto foteczki do galerii

Załącznik 2977216Załącznik 2977217Załącznik 2977218Załącznik 2977219
Stary 2010-03-24, 21:55   #2217
P0P70
Zakorzenienie

Drcrone - wielkie dzięki za linka. Jutro wezmę sie za zrobienie jakiejś

AniaP - a ja byłam już 3 razy na formule1:brzydal :. Super impreza ale trzeba sobie zarezerwować 3 dni. No i zatyczki do uszu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 21:56   #2218
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Z pieluch to ja narazie kupiłam jedna paczke jedynek do szpitala, a potem to już na bieżąco. Chyba że jednak lepiej mieć zapas

Ze spaniem to jest tak, jak jesteśmy w ciąży to każdy mówi żeby wyspać się na zapas, tylko kurna nie wiem jakim cudem, jak mam problemy z biodrami, więc muszę bok co chwila zmieniać, a zmienić to już nie jest tak prosto, bo cały brzuchol też musi się przekręcić. Do teko 2-5 wizyt w toalecie co noc. I to że ja się rozbudzę to mało, a czasem młody sie tak rozbudzi że przez godzinę mi żebra skopuje, jeszcze trochę się nabawię choroby sierocej, bo jak się lekko bujam to idzie spać, a głaskanie go pobudza.
Ratunek w tym że po porodzie można w dzień nockę odespać razem z dzieckiem, no chyba że nawał gości
Boziu jak mi tęskno do spaniu na brzuszku

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 21:59   #2219
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania zrobię jak radzisz To w końcu Ty jesteś doświadczoną mamą a ja noworodka to nawet nigdy na żywo nie widziałam
E tam nie widziałaś he he .. różnica tylko jest w tym że moje dziecko tolerowało wszystko i jak było małe było bezproblemowe . smoczki butelki co się dało pasiło oprócz aventu bo lało się bokami jak pił . Licze na powtórkę z rozrywki i drugie tak samo spokojne .

Dobrej nocy ide poczytac cosik i kimać bo wkońcu niedługo nie będę miała siły na książki
Stary 2010-03-24, 22:00   #2220
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Weszlam sie pochwalic, ze i ja mam juz coreczke po drugiej stronie brzuszka 18 marca na swiat przyszla mala Hannah o wadze 3910g
dlugosci nie znam, bo u nas nie mierza.
Porod po 49h naturalnego rodzenia zakonczyl sie cesarka.

Oto foteczki do galerii

Załącznik 2977216Załącznik 2977217Załącznik 2977218Załącznik 2977219
Jak to 49h, i na koniec cesarka, Ty mnie nie strasz
Ale córeczka widać śliczna i wypoczęta
Jak ja pierwszego synka rodziłam, to nic jeść nie mogłam, i pić tylko niewielkie ilości wody, pewnie na tamtych zasadach to bym zasłabła. Teraz będę miała kanapki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości