Ciaza i porod w UK - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 00:00   #1531
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
A dlaczego bo jeśli np ze szpitala będę wracać autobusem to po co wtedy fotelik chyba wózek wystarczy
Ja gdzieś w którejś ulotce czy w necie znalazłam informację, że fotelik musi być i to chyba obojętne czym się wraca ze szpitala. Ale może położna będzie wiedzieć.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:58   #1532
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Powiem tak: za Chiny nie umiem znaleźć na tej stronie czegokolwiek o naszej sytuacji... żadnej zakładki z punktami czy coś... Poproszę tż żeby sam to przejrzał, może on się lepiej zorientuje. No ale przy okazji znalazłam listę miejsc, gdzie można iść i się czegoś osobiście dowiedzieć (everyone welcome)-także już coś.

Zbieram się do spania, jutro wołami mnie z łóżka nie ściągną Choć na 11 idę do koleżanki na plotki a potem jedziemy pobuszować w Primarku

Macie u siebie Choice base letting, czyli sobie bidujesz na mieszkania, które tobie odpowiadają.

Bez względu na ilość punktów warto bidować.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:45   #1533
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Awika Pokaż wiadomość
Ursull Gratulacje!!!

I nie bede juz jedna z najmlodszych, hehe

A co do mojego nabrzmialego brzucha ( i to nie moga byc wzdeciaa) to powiedziano mi, ze to organy przesuwaja sie w gore robiac miejsce na rosnacego babla i, ze to naturalne.

Tyle sie napiszecie przez dobe, chce to pokomentowac ale jak zaczynam, to mam jeszcze tyle do czytania i juz trace watki na koniec

Hehehe, Awika ja mam tak samo z tym traceniem watkow

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Ursull no to wskakujesz na liste ciezarowek
ciekawe czy bedzie siostra czy brat dla twojej Malej?
a jak Rodzinka, cieszy sie z nowej nowiny?

Tez ogladalam `one born every minute` - jakie te Dzieciatka malutkie,

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
A dlaczego bo jeśli np ze szpitala będę wracać autobusem to po co wtedy fotelik chyba wózek wystarczy
no niby tutaj sa takie wymogi, tez sie nad tym zastanawialam..

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Indiria daj znac...
Jutro o tej porze bede w szpitalu, zaczelam sie stresowac, boje sie najbardziej, ze po zniecuzleniu mimo wszystko bede czula..
wciaz nie moge tego pojac, ze jutro nasz Synek bedzie z nami juz. Dopiero teraz dochodza do mnie pytania czy dam rade?czy sobie poradze z takim Malenstwem? Ponoc pierwszy miesiac najgorszy..

mam prosbe jezlei moglby ktos update - owac Nasza liste ciezarowkowa, bo ja niewiem czy bede miala chwile prezez nastepne tyg. - cholera ja wogole nic niewiem
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:08   #1534
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Macie u siebie Choice base letting, czyli sobie bidujesz na mieszkania, które tobie odpowiadają.

Bez względu na ilość punktów warto bidować.
I to właśnie robimy od grudnia
Stary 2010-03-24, 10:24   #1535
thebestme82
Raczkowanie

[QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Jutro o tej porze bede w szpitalu, zaczelam sie stresowac, boje sie najbardziej, ze po zniecuzleniu mimo wszystko bede czula..
wciaz nie moge tego pojac, ze jutro nasz Synek bedzie z nami juz. Dopiero teraz dochodza do mnie pytania czy dam rade?czy sobie poradze z takim Malenstwem? Ponoc pierwszy miesiac najgorszy..
Ale musisz być podekscytowana. Fajnie, że bedziesz już miała synka przy sobie. Życzę ci aby wszystko odbyło się pomyslnie. Trzymam kciuki przesyłam

Cytat:
1985ewa:A dlaczego bo jeśli np ze szpitala będę wracać autobusem to po co wtedy fotelik chyba wózek wystarczy
No własnie ja też jestem ciekawa. To byłoby bez sensu, bo jesli wracasz autobusem i np nie macie auta to po co ten fotelik wogóle. Tak dla zasady? no ale to lepiej się spytać położnej żeby nie było niespodzianek.

Cytat:
Dziękuję ,u nas tez pogoda ładna,więc trochę pospacerowałam z córką i fasolką rzecież od dwóch dni już mamy wiosnę
A u nas jak na złosc od 2 dni pada i jest bardzo jesiennie. Ale zapowiadają sliczne lato - mam nadzieję, że nie takie jak rok temu, bo też przepowiadali ładną pogodę.

A ja dzis sie pomierzyłam i poważyłam i przeżyłam szok! Przytyłam już 14 kg(31 tydz) ale wcale nie jestem jakas wielka poprostu mój brzuch jest ogromny. W ciągu 7 tygodni w pasie przybyło mi 10 cm i teraz mam 102 cm. Wszyscy mi mówią, że mam bardzo duży brzuch. Rzeczywiscie mam większy od 2 moich koleżanek, ktore są jedna -2 , a druga 6 tygodni dalej. Nawet położna pytała czy ja się urodziłam duża- nie wiem czy ma to jakis wpływ. No ale na maluszka to się raczej nie zapowiada.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Edytowane przez thebestme82
Czas edycji: 2010-03-24 o 10:26
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:32   #1536
hanjah
Zakorzenienie

A moje to będzie chyba maleńkie... ja też się za duża nie urodziłam (2650g), a tż trochę ponad 3000g. We wtorek widzę się z położną i zobaczymy co ona powie. Mam nadzieję, że potem wizyty będą już częstsze...
Stary 2010-03-24, 10:36   #1537
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
A moje to będzie chyba maleńkie... ja też się za duża nie urodziłam (2650g), a tż trochę ponad 3000g. We wtorek widzę się z położną i zobaczymy co ona powie. Mam nadzieję, że potem wizyty będą już częstsze...
ja od 25 tyg mam co 3 tygodnie, więc myslę, że u ciebie będzie podobnie.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Edytowane przez thebestme82
Czas edycji: 2010-03-24 o 10:37
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:36   #1538
indiria
Raczkowanie

Kasiowa, dopiero doczytałam, że już jutro będziesz miec synka przy sobie! Dlaczego przesunięto Wam termin, wszystko w porządku?

Ursull, położna dyplomatycznie stwierdziła, że masaż szyjki jest niekomfortowy ale z tego co czytałam bywa dośc bolesny. Chyba nie może byc miłe coś co ma pobudzic mięśnie macicy do pracy.

Mnie już wykańcza to czekanie i 4 pobudki każdej nocy na siku, na aktywnosc małej... No i dobijają mnie pytania, maile i smsy, czy to już. Do licha, tak jakbym miała na to wpływ!

Ja się urodziłam średnia, 3200 ale mój mąż wylazł jako ponad 4 kilogramowy klocek.

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-03-24 o 10:38
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:59   #1539
Diari
Rozeznanie

Cytat:
Jutro o tej porze bede w szpitalu, zaczelam sie stresowac
Będę trzymać kciuki i czekać na relację

Cytat:
Dopiero teraz dochodza do mnie pytania czy dam rade?czy sobie poradze z takim Malenstwem? Ponoc pierwszy miesiac najgorszy..
Ja sobie powtarzam, że nie ja pierwsza i nie ostatnia rodzę dziecko. Kasiowa tyle kobiet dało radę, więc my też sobie poradzimy

Cytat:
We wtorek widzę się z położną i zobaczymy co ona powie
A ja w środę, już nie mogę się doczekać, bo ostatnią wizytę w szpitalu miałam 10 lutego

Piszecie o mieszkaniu z councilu, nigdy się tym nie interesowałam i ciekawi mnie, kto może sie o takie mieszkanie starać, czy tylko ludzie o niskich dochodach?
Stary 2010-03-24, 11:07   #1540
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość

Piszecie o mieszkaniu z councilu, nigdy się tym nie interesowałam i ciekawi mnie, kto może sie o takie mieszkanie starać, czy tylko ludzie o niskich dochodach?
Myślę, że każdy może się starać-tak jak pisałam: w aplikacji, którą wypełnialiśmy nie było pytania o pracę czy zarobki. My zdecydowaliśmy się szukać tak mieszkania jak zaszłam w ciążę (akurat pytanie o ciążę jest w aplikacji).

Właśnie wyczytałam, że Primark w Edynburgu będzie otwarty w sierpniu przyszłego roku
Stary 2010-03-24, 12:37   #1541
Diari
Rozeznanie

Tak się dzisiaj zdenerwowałam, że aż mnie brzuch boli i zła jestem na siebie, że dziecko stresuje, ale jak tu się nie denerwować, jak w serwisie za naprawę jednej malutkiej rzeczy w samochodzie chcą 650 funtów, chyba ich porąbało.
Stary 2010-03-24, 12:58   #1542
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez [B
Kasiowa24[/B];18099178]---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Ursull no to wskakujesz na liste ciezarowek
ciekawe czy bedzie siostra czy brat dla twojej Malej?
a jak Rodzinka, cieszy sie z nowej nowiny?

Tez ogladalam `one born every minute` - jakie te Dzieciatka malutkie,

Indiria daj znac...

mam prosbe jezlei moglby ktos update - owac Nasza liste ciezarowkowa, bo ja niewiem czy bede miala chwile prezez nastepne tyg. - cholera ja wogole nic niewiem
Jak miło być na liście To dzidzia planowana,więc TŻ zadowolony,ale nie zaskoczony. Nie wiem jak rodzice Tż,bo jeszcze się nie odezwali,ale chyba nam nie wierzą ,moja mam tak sobie,chyba tez do niej nie dociera. Moja siostra zadowolona,że będzie podwójną ciocią .
Kasiowa dasz radę napewno,każdy daje.Mamy w sobie tyle pkładów miłości i instynkt też ciebie nie zawiedzie. ja nie uważam,aby pierwszy miesiąć był najtrudniejszy. Dla mnie to było jak sen,ale cudowny sen.
Trzymam z aciebie kciuki i szybko dawaj znać co i jak

Cytat:
Napisane przez [B
thebestme82[/B];18101504]

No własnie ja też jestem ciekawa. To byłoby bez sensu, bo jesli wracasz autobusem i np nie macie auta to po co ten fotelik wogóle. Tak dla zasady? no ale to lepiej się spytać położnej żeby nie było niespodzianek.

A ja dzis sie pomierzyłam i poważyłam i przeżyłam szok! Przytyłam już 14 kg(31 tydz) ale wcale nie jestem jakas wielka poprostu mój brzuch jest ogromny. W ciągu 7 tygodni w pasie przybyło mi 10 cm i teraz mam 102 cm. Wszyscy mi mówią, że mam bardzo duży brzuch. Rzeczywiscie mam większy od 2 moich koleżanek, ktore są jedna -2 , a druga 6 tygodni dalej. Nawet położna pytała czy ja się urodziłam duża- nie wiem czy ma to jakis wpływ. No ale na maluszka to się raczej nie zapowiada.
fotelik musi być i nieważne czy wracasz autem,autobusem czy na pieszo,bez fotelika nie wypuszczą .
Ja w pierwszej ciąży przytyłam w sumie 22 kg,trochę sporo. Teraz ci brzuszek będzie szybko rósł i nie martw się,ja to miałam wielki brzuchol i wcale nie ma to wpływu na wielkość dziecka. Milucha wazyła 3240,a brzuch miałam ogromny . Nie martw się

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Kasiowa, dopiero doczytałam, że już jutro będziesz miec synka przy sobie! Dlaczego przesunięto Wam termin, wszystko w porządku?

Ursull, położna dyplomatycznie stwierdziła, że masaż szyjki jest niekomfortowy ale z tego co czytałam bywa dośc bolesny. Chyba nie może byc miłe coś co ma pobudzic mięśnie macicy do pracy.

Mnie już wykańcza to czekanie i 4 pobudki każdej nocy na siku, na aktywnosc małej... No i dobijają mnie pytania, maile i smsy, czy to już. Do licha, tak jakbym miała na to wpływ!

Ja się urodziłam średnia, 3200 ale mój mąż wylazł jako ponad 4 kilogramowy klocek.
Współczuję,wiem co to znaczy,takie czekanie. Ja świra już dostawałam,ostatni trymestr zdecydowanie jest najgorszy. Kompletnie nie czujesz żadnych skurczy? Nic? Nie denerwuj się,już niedługo. Tyle wytrzymałas to te kilka dni też wytrzymasz .

Cytat:
Tak się dzisiaj zdenerwowałam, że aż mnie brzuch boli i zła jestem na siebie, że dziecko stresuje, ale jak tu się nie denerwować, jak w serwisie za naprawę jednej malutkiej rzeczy w samochodzie chcą 650 funtów, chyba ich porąbało.
Niestety utrzymanie auta w tym karju kosztuje,możelepiej kupić nowe?
Nie denerwuj się

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-03-24 o 12:59
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:20   #1543
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki za poród szybki i bez komplikacji

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:40   #1544
Vedma
Zadomowienie

O prosze, nie wiedzialam, ze trzeba miec fotelik nawet, jesli szpital opuszcza sie na piechote - hmm... to troche dziwne, nie sadzicie? A co, jesli ktos w ogole nie ma samochodu? Po co mu wtedy fotelik???

Kasiowa - bedziemy trzymac kciuki, jestem pewna, ze wszystko ulozy sie jak najlepiej dla Ciebie i dla maluszka.

Tez sie bardzo wzruszylam ogladajac wczorajszy One Born Every Minute. I mimo, ze program byl generalnie podnoszacy na duchu, wolalabym, zeby moje dziecko urodzilo sie w terminie - nawet jesli 3 trymestr jest najgorszy
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:05   #1545
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE!!!

Wcześniej też pasowałaś do tego wątku, przecież jesteś mamą

A ja od jutra się urlopuję

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Mam pytanie: czy któraś z Was ma ten wózek: http://cgi.ebay.co.uk/Kaps3-CITY-DRI...item4a93c999fa? Jeśli tak-to jakie wrażenia?
Chyba się na niego zdecydujemy, bo cena dość przystępna i wygląda na to, że ma wszystko co nam potrzeba
Wygląda na bardzo masywny no i strasznie cieżki jest.

Kasia trzymam

Co do zęba to nic nie boli i jest ok.Tylko został mi taki posmak lekarstawa w buzi.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 14:30   #1546
Diari
Rozeznanie

Dziewczyny czy te foteliki różnią się czymś? bo ja różnicy nie widzę, ale może ślepa jestem. Różnica w cenie jest duża

http://www.argos.co.uk/static/Produc...EMAXI+COSI.htm

http://www.boots.com/en/Maxi-Cosi-Ca...eep-Red_29785/
Stary 2010-03-24, 14:54   #1547
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Nasze pierwsze auto było 10 letnie i ciagle sie cos w nim psuło, reperowaliśmy bo zepsutego i tak by nikt nie kupił i stracilibyśmy kasę. Mąż później obliczył, że za te pieniądze niezłe auto byśmy mieli.

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Współczuję,wiem co to znaczy,takie czekanie. Ja świra już dostawałam,ostatni trymestr zdecydowanie jest najgorszy. Kompletnie nie czujesz żadnych skurczy? Nic? Nie denerwuj się,już niedługo. Tyle wytrzymałas to te kilka dni też wytrzymasz .

Niestety utrzymanie auta w tym karju kosztuje,możelepiej kupić nowe?
Nie denerwuj się
Skurcze mam, w ciagu dnia i w nocy, ale nie są regularne. przechodzą i nic się nie dzieje.

Cytat:
Dziewczyny czy te foteliki różnią się czymś? bo ja różnicy nie widzę, ale może ślepa jestem. Różnica w cenie jest duża

Wg mnie są takie same. W argosie są w promocyjnej cenie, może dlatego. Swoją drogą bardzo dobra cena jak na ten fotelik.
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:03   #1548
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Niczym sie nie róznia.Bardzo dobry jet ten fotelik.
Dziewczyny kupiłam staniki na ebayu i sa za małe w obwodzie.Babka nie przyjmuje zwrotów -chociaz napisane ma na aukcji, że akceptuje zwroty. No i musze sie go pozbyć.Czy chce któraś odkupić?http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-03-24 o 15:18
Stary 2010-03-24, 17:58   #1549
Kasiowa24
Raczkowanie

Darianna niestety na mnie w bwodzie bylby za maly, ja teraz nawet do 38 dochodze w niektorych markach, bo nie lubie jak cokolwiek mnie uciska.

Odnosnie fotelikow to ten z argosa jest calkiem calkiem i w dobrej cenie,
ja w wozku Tako juz mialam fotelik, wiec do `niby` 13kg wydatku nie bedzie , ja jestem caly czas mobilna wiec strasznie mi sie podobaja te foteliki, ktore mozna nalozyc na konstrukcje wozka
ale rowniez nie rozumiem dlaczego jest ten wymog z fotelikiem dla osob bez aut?

Indiria a moze jeszcze w tym samym dniu urodzimy?? No rozpakowuj sie
odnosnie przelozenia cesarki, to bylam wczoraj w szpitalu na pobraniu krwi, bo musialam zrobic 2 przed cesarka, a jak juz tam bylam to jest tam taki punkt AAA, gdzie mozna isc jezeli masz jakies obawy itp, gdzie Cie moga podpiac pod ktg, zmierzycd cisnienia i zrobic podstawowe badanie. jak juz bylam w szpitalu to poszlam wiec tam i zapytalam ze podlaczyli mnie pod ktg bo Maluszek jest malo ruchliwy, choc czytalam troche i wszystko zalezy rowniez od temperamentu Dziecka, jedni sa bardziej ruchliwi inni mniej, Nasz zawsze byl spokojny i ruszal sie ale nie dawal popalic tak jak niektorzy maja cale praktycznie dnie, noi wiec ktg.. kazali mi rowniez naciskac przyscik jak poczuje ruchy Dziecka, no wiec wyniki wyszly dobre, ale w zwiazku z tymi ruchami wyslali mnie do lekarza w spzitalu, oczywiscie godzina czekania..noi lekarka zobaczyla moje wyniki, moje dane z ostatniego usg, ktore mialam tydzien temu, powiedziala, ze dziecko juz jest rozwiniete i 38tc to porod juz w normie wiec ona proponuje, zeby cesarke przelozyc o tydzien wczesniej i lepiej miec go juz na swiecie w przypadku jakichkolwiek problemow niz w brzuszku. Noi w zwiazku z tym tak sie stalo, ze jutro cesarka musze sie spakowac jeszcze i z kazda chwile sie chyba bardziej boje. Lekarka mnie uprzedzila, zebym sie nie martwila jezeli Maly po wyjeciu moze miec problem z oddychaniem, bo jednak przez porod naturalny dziecko wychodzac przyzwyczaja sie do oddychania a nasze to jednak czasu nie bedzie mialo.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Oby bylo wszystko dobrze i Alex byl zdrowiutki. Jak wyjde ze szpitala to zdam relacje. Pozdrawiam was ciezarowki
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:53   #1550
Darianna25
Zakorzenienie

No to czekamy na wieści.

Ja byłam dziś w M&S i przymierzyłam sobie stanik do karmienia i wiem już czego szukać.A w LaSenzie zaszalalam i kupilam majtki 5 za 12funi.
A teraz jem sobie polski serniczek z brzoskwiniami.
Stary 2010-03-24, 19:08   #1551
Jola00
Zadomowienie

Cytat:

Kasiowa24 Wszystko będzie dobrze,zobaczysz! Na pewno dasz radę A my będziemy trzymać kciuki,żeby wszystko poszło jak trzeba

Nie zapominaj tylko o nas i wpadaj czasem podzielić się wiadomościami
Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość

Współczuję Ci bardzo Na pewno to czekanie doprowadza do szału....Życzę Ci kochana,aby jak najszybciej się ruszyło

My już po pracy i po wizycie z położną. Okazało się,że wyniki bardzo nam poleciały i stąd to moje okropne zmęczenie i duszności.... Dostaliśmy żelazo i mamy nadzieję,że będzie dobrze Następna wizyta znów za dwa tygodnie

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 19:42   #1552
Darianna25
Zakorzenienie

Muszę zaraz iść na wywiadówkę do córki.A tak bym się już połozyła spać.
Mała szaleje po serniczku.
Stary 2010-03-24, 21:56   #1553
zocha23
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny,podczytuje was od kilku dni i chcialabym dolaczyc jesli mozna.mam 23 lata i jestem w 26 tygodniu ciazy-bedzie chlopak (arkadiusz),mieszkamy w dorset od 2 lat.odrazu gratuluje wszystkim mamuskom zafasolkowanym i tym rozpakowanymwyobrazam sobie jak okropne moze byc czekanie na cesarke tzn kazda minuta sie dluzy...ale kasiu nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze-trzymam kciuki.czytalam ze niektore z was zapisaly sie do parenting club w tesco i bootsie,ja tez to zrobilam okolo 7 tygodni temu ale nic nie dostalam w zeszlym tygodnniu dostalam tylko karty tesco club card i karte bootsa i sainsburego ale niedostalam zadnych welcome pack tak jak mi napisali w mailu...czy wy dostalyscie te paczki poczta i ile musialyscie czekac?wiem zeby odebrac ta torbe do przewijania i ten zestaw z tesco trzeba isc do sklepow z kuponami ktore przysylaja w welcome pack i kupic pieluszki-czy ktoras z was wie cos na ten temat?
zocha23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 22:34   #1554
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Wygląda na bardzo masywny no i strasznie cieżki jest.
Prawdopodobnie będziemy musieli zrezygnować z tego wózka, bo dziś się dowiedziałam, że takim wózkiem z gondolą nie mogę wejść do autobusu Ale na bank jestem pewna, że widywałam tu takie wózki-ale może nie takie duże jak ten. Nie wiem jak to będzie, na co się w końcu zdecydować...

Zakupy w Primarku udane, choć dużo nie kupiłam-takie rzeczy w sumie tylko na teraz, bo potem na pewno będą za duże. Dla małej nic nie kupiłam, bo z takich małych rzeczy to głównie były body, a tego mam pod dostatkiem.
Stary 2010-03-24, 22:41   #1555
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Prawdopodobnie będziemy musieli zrezygnować z tego wózka, bo dziś się dowiedziałam, że takim wózkiem z gondolą nie mogę wejść do autobusu Ale na bank jestem pewna, że widywałam tu takie wózki-ale może nie takie duże jak ten. Nie wiem jak to będzie, na co się w końcu zdecydować...

Zakupy w Primarku udane, choć dużo nie kupiłam-takie rzeczy w sumie tylko na teraz, bo potem na pewno będą za duże. Dla małej nic nie kupiłam, bo z takich małych rzeczy to głównie były body, a tego mam pod dostatkiem.

dlaczego nie możesz wejść do autobusu ?

zocha witaj
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-03-24, 22:42   #1556
Diari
Rozeznanie

Cytat:
Prawdopodobnie będziemy musieli zrezygnować z tego wózka, bo dziś się dowiedziałam, że takim wózkiem z gondolą nie mogę wejść do autobusu
Jak to nie można, dlaczego?
Stary 2010-03-24, 22:42   #1557
Awika
Raczkowanie

Kasiowa, powodzenia na porodowce i czekamy z niecierpliwoscia na delivery i relacje))))
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 22:47   #1558
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego nie możesz wejść do autobusu ?
Cytat:
Jak to nie można, dlaczego?
Na stronie przewoźnika (Lothian Buses) jest napisane:

Cytat:
For everyone’s comfort and safety, we are unable to accommodate electric scooters, prams or any mobility/toddler transport device that is not collapsible/foldable on our buses. If in doubt, the driver will tell you if you are unable to travel safely on our buses.
To jak ja mam podróżować autobusem z małym dzieckiem? Wciskać je do fotelika czy do spacerówki?
Stary 2010-03-24, 22:51   #1559
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Na stronie przewoźnika (Lothian Buses) jest napisane:

To jak ja mam podróżować autobusem z małym dzieckiem? Wciskać je do fotelika czy do spacerówki?

Zostaje chustowanie, ewentualnie fotelik.
A później spacerówka.(też składana.)
Ja bym się rozejrzała, czy faktycznie ten przepis jest respektowany. (bo moze jest taki trochę martwy).
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-03-24, 23:02   #1560
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Zostaje chustowanie, ewentualnie fotelik.
A później spacerówka.(też składana.)
Ja bym się rozejrzała, czy faktycznie ten przepis jest respektowany. (bo moze jest taki trochę martwy).
Szukam właśnie jakichś informacji na ten temat, pisałam też na innym forum w tej sprawie, może mamy z Edi coś mi doradzą.
Ja jestem pewna, że widywałam takie wózki w autobusach, nawet takie bliźniacze i tandemy, które są przecież większe niż głębokie wózki.
Ale koleżanki kierowca kiedyś nie wpuścił do autobusu.
Kurcze no-rozwala mi to wszystkie wózkowe plany
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości