Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszczalskich - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 22:36   #1741
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

A ja właśnie na glodowka.pl przeczytałam ciekawą rzecz o miesiączce:

"Miesiączka jest to jeszcze jeden sposób organizmu na regularne oczyszczanie się z toksyn. Z krwią miesięczną organizm pozbywa się tych substancji, których nie jest w stanie wyrzucić z moczem, katarem, potem, czy innymi wydzielinami. Obfitość krwawienia zawsze idzie w parze z poziomem zanieczyszczenia organizmu. Im jest on większy, tym dłużej i uciążliwiej przebiegają miesiączki."

Nie wiedziałam, że miesiączka jest też dla organizmu metodą na pozbycie się toksyn. Cholera, sprytne
Stary 2010-03-24, 22:37   #1742
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
A ze wstaniem z łóżka mam ogromny problem. Kiedyś pewna rehabilitantka stwierdziła, że to objaw depresji, ale zirytowała mnie tym tylko, bo próbowała mi wmówić, że nie lubię swojego życia i wszystkie moje zdrowotne problemy z tego wynikają. A ja lubię swoje życie. Owszem, nie lubię pewnych jego aspektów, dużo się stresuję, ale OGÓLNIE naprawdę nie mam pretensji do świata i jak już zwlekę się z łóżka, wyśpię się, to mam kupę energii. Ale potrzebuję dużo snu i mam przestawiony zegar biologiczny od zawsze i dla mnie nawet 9 rano to środek nocy
Tu też wszystkim lekarze wmawiają depresję. Połowa narodu na psychotropach jedzie.

A z tym zegarem biologicznym to ja też coś mam. Od pierwszego dnia zerówki do ostatniego dnia liceum poranne wstawanie to były jakieś tortury. Całe życie byłam niewyspana i zawsze spóźniona. Od zerówki do 5 kl szkołę miałam po drugiej stronie ulicy i mimo to nigdy nie mogłam się wyrobić na czas. Po skończeniu LO prawie rok spałam codziennie do 13. Odsypiałam całe życie zaległości.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 22:37   #1743
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to? Ja uwielbiam wodę. Mogłabym cały dzien w wannie spedzić, o ile woda byłaby ciągle ciepła i ktoś by mi przynosił jedzenie co jakiś czas
A ze wstaniem z łóżka mam ogromny problem. Kiedyś pewna rehabilitantka stwierdziła, że to objaw depresji, ale zirytowała mnie tym tylko, bo próbowała mi wmówić, że nie lubię swojego życia i wszystkie moje zdrowotne problemy z tego wynikają. A ja lubię swoje życie. Owszem, nie lubię pewnych jego aspektów, dużo się stresuję, ale OGÓLNIE naprawdę nie mam pretensji do świata i jak już zwlekę się z łóżka, wyśpię się, to mam kupę energii. Ale potrzebuję dużo snu i mam przestawiony zegar biologiczny od zawsze i dla mnie nawet 9 rano to środek nocy
W wannie z goraca woda to ja tez bym mogla lezec i lezec, ale nie mam wanny. Jak jestem u rodzicow to sobie odbijam No ale ogolnie to naprawde nie cierpie wody - desze, wilgocie, prysznice, brrr, nawet plywanie srednio mnie kreci, czasem pojde na basen, ale na taki z "atrakcjami", tak zeby tylko plywac to bez sensu i jeszcze woda zimna. Latem jeszcze znose jakies plywania w morzu czy jeziorze (co dziwne uwielbiam plywac w czasie deszczu), no bo trzeba, bo goraco, ale nie przesiaduje w wodzie zbyt dlugo - myk i spowrotem jestem na brzegu, na sloneczku
Dobrze, ze nienawidze czuc sie brudno i mam schizy, ze bakterie po mnie chodza, inaczej mogloby byc kiepsko

Ja mam te przypadlosc, ze wlasciwie ciagle jestem spiaca, niemal w kazdej chwili moglabym zasnac, paradoksalnie tez mam w sobie kupe energii zazwyczaj, a ze jestem leniem i nic mi sie niechce to juz inna sprawa, nosic mnie nosi i robie mnostwo bzdur przewaznie
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 22:41   #1744
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Śniło mi sie dziś, że znalazłam ten sklep z wegetariańskimi butami. I je oglądałam i nie podobała mi się ich jakość. Ale to był tylko sen. W rzeczywistości nie znalazłam.
Mam nadzieję, że jednak ich jakość jest dobra. Często sny są odwrotnością tego jak jest naprawdę. Jest szansa. Weź jeszcze wyśnij mi grzybicę stóp żebym potem aby na pewno żadnej nie dostała. Bo tego się tak boję W dzieciństwie kilka lat mama mi stopy leczyła po butach ze sztucznej skóry. Liczę, że przez tyle lat coś się zmieniło. I w moim organizmie i w kwestii sztucznych skór. Wiesz może coś na temat różnych typów eko skór? Bo różne materiały są stosowane. Chciałabym jakiś bezpieczny kupić. Już niech te buty będą drogie, ale żeby mi nie zaszkodziły.
Stary 2010-03-24, 22:56   #1745
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
A z tym zegarem biologicznym to ja też coś mam. Od pierwszego dnia zerówki do ostatniego dnia liceum poranne wstawanie to były jakieś tortury. Całe życie byłam niewyspana i zawsze spóźniona. Od zerówki do 5 kl szkołę miałam po drugiej stronie ulicy i mimo to nigdy nie mogłam się wyrobić na czas. Po skończeniu LO prawie rok spałam codziennie do 13. Odsypiałam całe życie zaległości.
Znam ten ból. Od małego zawsze starałam się wydłużać czas pójścia do łóżka. Zwykle była to metoda na "mamo, mamo, jestem GŁODNA!" Do tej pory nie jestem w stanie zasnąć, jeśli nie zjem czegoś przed snem. Albo po cichutku się skradałam do dużego pokoju i przez szparkę w drzwiach oglądałam film, który rodzice oglądali. Dosyć długo mi się to udawało, ale jak już się rodzice zorientowali, to mnie pilnowali ostro Wtedy zaczęłam sobie wymyślać różne historyjki przed zasnieciem albo gadałam sama ze soba
No i nienawidziłam wstawać rano. Zawsze mama na mnie krzyczała, bo moment wstania z łóżka wydłużałam jak się dało. I tutaj akurat nie ma znaczenia, o której pójde spać. Jeśli pojde spac o 22, to i tak najchetniej wstałabym o 12, ale jeśli pójdę spać o 6 nad ranem, to też wstanę koło 12 (chyba ze wiem, ze nic nie musze robic, to sie lubie jeszcze poprzewracac w łóżku trochę ).

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Dobrze, ze nienawidze czuc sie brudno i mam schizy, ze bakterie po mnie chodza, inaczej mogloby byc kiepsko
Stary 2010-03-24, 23:01   #1746
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Znam ten ból. Od małego zawsze starałam się wydłużać czas pójścia do łóżka. Zwykle była to metoda na "mamo, mamo, jestem GŁODNA!" Do tej pory nie jestem w stanie zasnąć, jeśli nie zjem czegoś przed snem. Albo po cichutku się skradałam do dużego pokoju i przez szparkę w drzwiach oglądałam film, który rodzice oglądali. Dosyć długo mi się to udawało, ale jak już się rodzice zorientowali, to mnie pilnowali ostro Wtedy zaczęłam sobie wymyślać różne historyjki przed zasnieciem albo gadałam sama ze soba
No i nienawidziłam wstawać rano. Zawsze mama na mnie krzyczała, bo moment wstania z łóżka wydłużałam jak się dało. I tutaj akurat nie ma znaczenia, o której pójde spać. Jeśli pojde spac o 22, to i tak najchetniej wstałabym o 12, ale jeśli pójdę spać o 6 nad ranem, to też wstanę koło 12 (chyba ze wiem, ze nic nie musze robic, to sie lubie jeszcze poprzewracac w łóżku trochę ).
Na glodowka.pl właśnie przeczytałam, że wszyscy jesteśmy skowronkami, a nie istnieją sowy. Ale ja się z tym nie zgadzam. Twój organizm nie lubi wstawać rano. Mój organizm za to należy do odmiany wybitnie Kociej i mam bardzo różne godziny snu przy czym aktywność zazwyczaj przypada u mnie na noc.
Uważam, że powinny być szkoły popołudniowe dla tych, co nie mogą wstawać rano. Chociaż ja pewnie i tak chodziłabym do tej rannej :P Jakoś na czas LO nauczyłam się wstawać o 5:48 (mogłabym spokojnie o 6:30 :P). A jak do gimnazjum chodziłam to jak o 7 wstałam to dobrze było :P
Stary 2010-03-24, 23:08   #1747
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A ja właśnie na glodowka.pl przeczytałam ciekawą rzecz o miesiączce:

"Miesiączka jest to jeszcze jeden sposób organizmu na regularne oczyszczanie się z toksyn. Z krwią miesięczną organizm pozbywa się tych substancji, których nie jest w stanie wyrzucić z moczem, katarem, potem, czy innymi wydzielinami. Obfitość krwawienia zawsze idzie w parze z poziomem zanieczyszczenia organizmu. Im jest on większy, tym dłużej i uciążliwiej przebiegają miesiączki."

Nie wiedziałam, że miesiączka jest też dla organizmu metodą na pozbycie się toksyn. Cholera, sprytne
o ciekawe. Widocznie mam malo toksyn w organizmie bo miesiaczka trwa u mnie bardzo krotko

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Slyszalam w jakims programie, ze kazdy z nas musi znalezc optymalna ilosc godzin snu, zeby wstawac wypoczetym. I tam podali kogos slawnego, ze wystarczalo mu 6 godzin snu, a komus innemu potrzeba bylo z 11. Oczywiscie im jest sie starszym tym potrzeba mniej snu.
Ja teraz na pewno potrzebuje wiecej snu niz 7 godzin. Bo tak wszyscy reklamuja, ze tyle godzin jest akurat.
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 23:13   #1748
Bejjka
Zakorzenienie

hej,
wpadłam na chwilę, właściwie tylko po to, by powiedzieć DOBRANOC
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 23:15   #1749
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Na glodowka.pl właśnie przeczytałam, że wszyscy jesteśmy skowronkami, a nie istnieją sowy. Ale ja się z tym nie zgadzam. Twój organizm nie lubi wstawać rano. Mój organizm za to należy do odmiany wybitnie Kociej i mam bardzo różne godziny snu przy czym aktywność zazwyczaj przypada u mnie na noc.
Uważam, że powinny być szkoły popołudniowe dla tych, co nie mogą wstawać rano. Chociaż ja pewnie i tak chodziłabym do tej rannej :P Jakoś na czas LO nauczyłam się wstawać o 5:48 (mogłabym spokojnie o 6:30 :P). A jak do gimnazjum chodziłam to jak o 7 wstałam to dobrze było :P
Mój ojciec od zawsze próbuje mnie utwierdzić w przekonaniu, że sama sobie rozregulowałam zegar biologiczny i jesli się postaram, to bedę wstawać rano i to będzie dla mnie nową normą. A ja nawet nie mam ochoty sprawdzać tej teorii. Jeśli trzeba, to wstanę o tej 5, czy 6, ale potem cały dzień czuję się do dupy i jestem strasznie zmęczona. Nawet jeśli poszłam spać wcześniej i byłam zmęczona kładąc się do łóżka. Ja rano po prostu nie wyrabiam. I też najlepiej mi się pracuję w nocy, jak tylko zegar pokaże 23 nagle odnajduje w sobie jakieś resztki energii i zaczynam się krzątać. Aktualnie nie mogę sobie pozwalać na takie nocne aktywności, bo jeśli pójdę spać o 6, to nie wstanę o 7 na zajęcia na pewno. Nie ma bata

Teoretycznie (według takiej teorii) powinnam się już przestawić na chodzenie spać koło 24 i wstawanie o 7 i nie powinno to być dla mnie problemem, bo jednak w ciagu roku akademickiego nie mam innego wyjscia, ale i tak czesto zdarza mi się zaspac albo nie zauważyć, że już np. 2 w nocy No i notorycznie się spóźniam na pierwsze zajęcia z rana albo się na nich rzadko pojawiam.

Najmilej pod wzgledem wstawania wspominam klase maturalna, bo miałam na tyle luźne lekcje, że jeśli zaspałam, to nic wielkiego się nie działo, wychowaczyni starała się iść mi na rękę, chociaż wcale nie musiała. I mogłam sobie sama ustalać, kiedy iść spać, jak długo spać i kiedy wstawać z łóżka
Stary 2010-03-24, 23:17   #1750
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
o ciekawe. Widocznie mam malo toksyn w organizmie bo miesiaczka trwa u mnie bardzo krotko
Ja też ma mało toksyn. Pomijając czipsy to za dużo ich nie wprowadzam do organizmu. A jak wprowadzę już coś to zaraz to wszystko wychodzi ze mnie z potem. Jedyna, ale za to bardzo duża zaleta nadmiernej potliwości

Cytat:
Slyszalam w jakims programie, ze kazdy z nas musi znalezc optymalna ilosc godzin snu, zeby wstawac wypoczetym. I tam podali kogos slawnego, ze wystarczalo mu 6 godzin snu, a komus innemu potrzeba bylo z 11. Oczywiscie im jest sie starszym tym potrzeba mniej snu.
Ja teraz na pewno potrzebuje wiecej snu niz 7 godzin. Bo tak wszyscy reklamuja, ze tyle godzin jest akurat.
Przede wszystkim, trzeba ustalić jedną rzecz- doba biologiczna każdego organizmu jest różna. Aczkolwiek oscyluje w granicy 24 godzin. Moja ma 29... Tj, dokładnie 29 godzin mija od momentu, w którym kładę się spać do następnego momentu, w którym jestem na tyle zmęczona by iść spać.

Druga sprawa, nie ma czegoś takiego jak "potrzebuję iluś godzin snu". Co najwyżej: "Przy takim trybie życia potrzebuję tylu godzin snu". W 2 klasie LO spałam tyle samo, co teraz, no- może troszkę więcej :P i bardziej wypoczęta byłam. Tylko mój dzień pracy ograniczał się do szkoły. A teraz to szkoła, dodatkowe zajęcia i robienie prac domowych na nie. Wiadomo, że jestem bardziej zmęczona.
Stary 2010-03-24, 23:26   #1751
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Bez wzgledu na to o ktorej nie pojde spac i ile nie spie (3,6,12, 18 godzin) nie postrafie sie w te moja godzine wstrzelic. Albo budze sie niewyspana, albo przespana i zawsze, gdyby nie to, ze cos musze zrobic albo mnie wyrzuty sumienia dopadaja to moglabym spac dalej - zeby dospac, albo, wypoczac, po tym jak spie za dlugo, bo to tez potrafi czlowieka zmeczyc
Bardzo zazdroszcze mojemu kotu, ze moze sie polozyc kiedy tylko mu sie podoba, czasem tak sobie drzemiemy razem w ciagu dnia (ale on moze wiecej), noce razem przesypiamy, czasem moj kot dolacza do mnie chwile pozniej, czasem ja do niego (zalezy o ktorej sie poloze, regularnosc nie jest moja mocna strona).
Zeby tego bylo malo, mimo iz nienawidze porannego wstawania (wlasciwie to za zadnym nie przepadam, ale poranne sprawia mi chyba najwiecej problemow), najlepiej mi sie uczy i czyta o poranku wlasnie, tak do poludnia mniej wiecej.
Stary 2010-03-24, 23:28   #1752
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Ale nadal te okulary są wielorazowe i trzeba je oddać po seansie.

Czy ja aby dobrze przeczytałam?
No to tu na 3D dostaje się takie papierowe
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ph_glasses.png

A na real 3D (Avatar, Alicja) kupuje się takie za funciaka i berze do domu takie
http://img.tradeindia.com/fp/1/364/369.jpg
Cytat:
Wiesz może coś na temat różnych typów eko skór? Bo różne materiały są stosowane. Chciałabym jakiś bezpieczny kupić. Już niech te buty będą drogie, ale żeby mi nie zaszkodziły.
Są sztuczne skóry które oddychają. Niektóre buty trekingowe są ze specjalnej oddychającej eko skóry. Podejrzewam, że buty za taka cenę nie są wykonane z jakiegoś najtańszego skaju. Mam przynajmniej taką nadzieję.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-03-24, 23:28   #1753
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ma mało toksyn. Pomijając czipsy to za dużo ich nie wprowadzam do organizmu. A jak wprowadzę już coś to zaraz to wszystko wychodzi ze mnie z potem. Jedyna, ale za to bardzo duża zaleta nadmiernej potliwości

Przede wszystkim, trzeba ustalić jedną rzecz- doba biologiczna każdego organizmu jest różna. Aczkolwiek oscyluje w granicy 24 godzin. Moja ma 29... Tj, dokładnie 29 godzin mija od momentu, w którym kładę się spać do następnego momentu, w którym jestem na tyle zmęczona by iść spać.

Druga sprawa, nie ma czegoś takiego jak "potrzebuję iluś godzin snu". Co najwyżej: "Przy takim trybie życia potrzebuję tylu godzin snu". W 2 klasie LO spałam tyle samo, co teraz, no- może troszkę więcej :P i bardziej wypoczęta byłam. Tylko mój dzień pracy ograniczał się do szkoły. A teraz to szkoła, dodatkowe zajęcia i robienie prac domowych na nie. Wiadomo, że jestem bardziej zmęczona.
Czipsy to moj najwiekszy grzech. Ale na szczescie orgaznim pozbywa sie baaardzo szybko w wiadomy sposob

Mi sie troche rozlegulowala moja doba. Chodze spac pozno wstaje pozno. A jak musze wstac do szkoly w weekendy to jest masakra. Spie wtedy po 3 godziny, padam od razu jak przyjde ze szkoly, a potem odsypiam caly tydzien. Na pewno ureguluje mi sie jak bede miala stale zajecie, chociazby praca.
Stary 2010-03-24, 23:29   #1754
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Ale nadal te okulary są wielorazowe i trzeba je oddać po seansie.
Nie moge tego przetworzyć. To w Polsce po Avatarze czy Alicji trzeba było oddać okulary????

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-03-24, 23:32   #1755
201607180946
Konto usunięte

Chatul w moim przypadku jedzenie chipsów i ogólnie słonego żarcia powodowało szybsze przetłuszczanie włosów i nadmierną potliwość.

Wypiłam Fervex, głowa mi pęka, oczy łzawią i mam zapchany nos, niech mnie ktoś dobije
No to się wyżaliłam, chyba pora spać
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 23:33   #1756
n0emi
Zakorzenienie

kocurzyco u nas okulary sa takie http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...okulary-3d.jpg

http://www.mmszczecin.pl/rep/newsph/13869/17436.3.jpg
Stary 2010-03-24, 23:36   #1757
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Nie moge tego przetworzyć. To w Polsce po Avatarze czy Alicji trzeba było oddać okulary????
Tak, i te okulary wyglądały zupełnie inaczej, trochę podobne do tych z pierwszego linka, tylko solidniejsze.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Noemi już pokazała
Stary 2010-03-24, 23:38   #1758
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Są sztuczne skóry które oddychają. Niektóre buty trekingowe są ze specjalnej oddychającej eko skóry. Podejrzewam, że buty za taka cenę nie są wykonane z jakiegoś najtańszego skaju. Mam przynajmniej taką nadzieję.
Te glany, które chcę kupić są wykonane z materiału, który się nazywa Vegetan Micro. Wiesz coś o nim?

Cytat:
Czipsy to moj najwiekszy grzech. Ale na szczescie orgaznim pozbywa sie baaardzo szybko w wiadomy sposob
Ja chyba trochę muszę czipsy ograniczyć. Od soboty zjadłam 7 paczek... Przesada :P
Stary 2010-03-24, 23:38   #1759
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
To mój organizm to toksyczne wysypisko. A niby całe życie w miarę zdrowo sie odżywiam. I skąd te toksyny sie w mnie biorą?
A o nadmiernej potliwości już nie wspomnę.

A własnie Chatul, zapomniałąm podziekować za zasugerowanie iwostinu. Już pojutrze będe w Polsce.
Podobno w moim mieście jakąś ciekawą hurtownię kosmetyczna otworzyli
Już nie mogę się doczekać kiedy będę eksplorować wszystkie prywatne drogeryjki

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-03-24, 23:39   #1760
n0emi
Zakorzenienie

Ja tez na poczatku zdziwilam sie, ze trzeba je oddawac. Ale z drugiej strony po co mi w domu takie okulary.

A te papierowe okulary 3d dawali w kaczorze donaldzie. I byly historyjki w 3d
Stary 2010-03-24, 23:41   #1761
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
A te papierowe okulary 3d dawali w kaczorze donaldzie. I byly historyjki w 3d
O, pamietam to Ale takie miernawe były te efekty 3D - ja tam żadnej trójwymiarowości nigdy nie widziałam i tylko potem mnie głowa bolała od tych obrazków dziwacznych
Stary 2010-03-24, 23:44   #1762
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba trochę muszę czipsy ograniczyć. Od soboty zjadłam 7 paczek... Przesada :P
Ja z TŻ bardzo czesto ogladamy filmy na lapku i paczka czipsow jest obowiazkowa. Tzn byla, poki TŻ nie zaczal sie odchudzac. Raz chrupki zastapilismy prazynkami Ale nawet nawet byly, jakies o smaku czosnkowym. No i przez to i ja z miesiac jak nie wiecej nie jadlam chipsow

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
O, pamietam to Ale takie miernawe były te efekty 3D - ja tam żadnej trójwymiarowości nigdy nie widziałam i tylko potem mnie głowa bolała od tych obrazków dziwacznych
No faktycznie efekt to za mocny nie byl, bo dawali tylko jakis jeden krzaczek w oddali Ale mi sie wtedy podobalo
A teraz mi sie przypomnialo, ze niektore obrazki byly na serio jakby zamazane nawet przez okulary i tez zaczynala mnie glowa bolec Albo to tylko efekt placebo, bo dla malego dziecka taki efekt byl niewyobrazalny. W sumie to bardziej krecilo mi sie w glowie niz bolalo.
Pamietam, ze siedzialam czasem w nich przy TV i czekalam, az bede widziec ekran 3 d hehe

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-03-24 o 23:51
Stary 2010-03-24, 23:46   #1763
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Te glany, które chcę kupić są wykonane z materiału, który się nazywa Vegetan Micro. Wiesz coś o nim?
Takie info znalazłam

Vegetan Micro
The toughest, hardest wearing and most water resistant breathable material that we use. Like all our materials it takes little 'breaking-in', is exceptionally like high quality leather in performance and has a distinctive grain. Use polish or dubbin.

Wynika z tego że oddycha

Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam.
A i jeszcze znalazłam że to jest niby mikro włókno, więc powinno oddychać.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-03-24, 23:46   #1764
201607180946
Konto usunięte

Nie jadłam czipsów już kilka lat, zawsze źle się po nich czułam.
Stary 2010-03-24, 23:54   #1765
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Ja lubię czipsy, na pewno bardziej niż słodycze - wolę słone rzeczy niż słodkie Ale nie mam wielkiego parcia na mnie. Jakoś raz w miesiącu sobie wyjadam paczkę powolutku. Ale teraz narobiłyście mi smaka i jak pojade do domu na święta namówię TŻa na czipsy biedronkowe, bo sama nie zjem tej wielkiej paki, a lubię je bardzo
Stary 2010-03-25, 00:01   #1766
n0emi
Zakorzenienie

Ja tez wole slone smaki i ostre. Teraz ograniczam sol w potrawach i ich nie sole, dzis zjadlam jajecznice z ziolami peruwianskimi. Ale chrzanu na kanapke potrafie dac sporo.
Ale czipsy ziolowe z biedronki i jeszcze pomidorowe sa bardzo dobre.
Stary 2010-03-25, 00:03   #1767
szmyrk
Zakorzenienie

My mamy z TZ takie jedne, ukochane, z Lidla, raz na jakis czas sobie kupimy, na film

Chyba moje pora przyszla, kot juz dawno spi, dobranoc!
Stary 2010-03-25, 01:12   #1768
kocurzyca
Zakorzenienie

To ja wam na zachętę powiem jakie tu są smaki czipsów. Bo oczywiście jak wszystko, tu nawet czipsy są inne.
Poza normalnymi, które są w Polsce
Stek z cebulką
Koktajl krewetkowy
Marynowana cebula
Keczupowe
Grillowane żeberka
I chyba 2 najobrzydliwsze smaki
Sos Worcester
Sól i ocet

Ostatnio też producent wprowadził na rynek 6 nowych smaków. Ludzie mieli je kupować, próbować i głosować. Smak który wygrał został wprowadzony do stałej produkcji
Smak indyjski Onion Bhajt (jakieś cebulowe curry to było)
Smak angielski Fish & Chips (ryba z frytkami)
Smak chiński Crispy Duck & Hosin (chrupiąca kaczka z hosin)
czekolada i chilli
Cajun Squirrel (wiewiórka po kajeńsku czy nie wiem jak to po naszemu nazwać)
I ostateczny zwycięzca Śniadanie Murarza
http://www.walkers.co.uk/flavours/#/flavours/
Może dodam co wchodzi w skład śniadania murarza, czyli tak zwanego English breakfast.
Fasola w takim dziwnym czerwonym sosie ( coś jak nasza po bretońsku tylko bez przypraw i kiełbaski), smażony bekon, smazone kiełbaski, grillowane pomidory, jajko sadzone, smażone pieczarki, tosty z masłem i hash browns (nie wiem co to po naszemu. wiki mówi ze placki ziemniaczane, ale to jest z ryżu a nie z ziemniaków), A do tego oczywiście herbata z mlekiem.
I zdjęcie dla was kochane na poprawienie apetytu
http://www.iadmanchester.com/uploads...-breakfast.jpg
A potem sie dziwić dlaczego Anglicy wyglądają jak wygladają.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-03-25, 05:40   #1769
Smerfetkaa
Zakorzenienie

dzień dobry
jakoś spać nie mogę
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 05:57   #1770
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To mój organizm to toksyczne wysypisko. A niby całe życie w miarę zdrowo sie odżywiam. I skąd te toksyny sie w mnie biorą?
A o nadmiernej potliwości już nie wspomnę.
Nadmierna potliwość niekoniecznie jest spowodowana "zanieczyszczeniem" organizmu. Może po prostu tak masz? Ja dostałam tę moją potliwość w genach (;

Cytat:
A własnie Chatul, zapomniałąm podziekować za zasugerowanie iwostinu. Już pojutrze będe w Polsce.
Podobno w moim mieście jakąś ciekawą hurtownię kosmetyczna otworzyli
Już nie mogę się doczekać kiedy będę eksplorować wszystkie prywatne drogeryjki
Koniecznie wypróbuj Iwostin. Możesz też rozważyć zakupi Etiaxilu. Oba produkty nie testowane na zwierzętach

Wybierasz się może do Warszawy? :P

Cytat:
No i przez to i ja z miesiac jak nie wiecej nie jadlam chipsow
Zdrowo

Cytat:
Takie info znalazłam

Vegetan Micro
The toughest, hardest wearing and most water resistant breathable material that we use. Like all our materials it takes little 'breaking-in', is exceptionally like high quality leather in performance and has a distinctive grain. Use polish or dubbin.

Wynika z tego że oddycha

Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam.
A i jeszcze znalazłam że to jest niby mikro włókno, więc powinno oddychać.
Ooo, to świetnie

Cytat:
Ja lubię czipsy, na pewno bardziej niż słodycze - wolę słone rzeczy niż słodkie
Ja ze słonych rzeczy to tylko czipsy jem. I tylko Kryzpo. Innych już ogólnie nie tykam. Ja i sól to złe połączenie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości