Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 23:21   #1381
aggie30
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
zastanawiam sie caly czas o co chodzi - bo nic specjalnie nie robie "w tym kieruku" -
(a po za tym moglabym powiedziec - co mnie obchodzi co sobie mysla calkowicie mi obce osoby - ja jestem aninimowa, wy jestescie anonimowe i mamy wolnosc slowa ) ale taka nie jestem[COLOR="Silver"]
I nic nie zmieniaj, toż to właśnie nierozerwalna zaleta forów-wolność opinii i myśłi. Wydaje mi się że niektórzy o tym nagminnie zapominają albo są po prostu przewrażliwieni.
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 23:22   #1382
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
nie chce sie wyrozniac, w moich postach tez sa emocje, pisze sponatanicznie czesto z doskoku, czasem nie ogarniajac wszystkich aspektow jakie moga zawierac moje wypowiedzi - staram sie zeby byly w pelni poprawne metorycznie, sprowadzac na dobrą droge swiezynki i te wariatki co kombinuja na wszystkie sposoby jakby tu zrobic skok w bok....

zastanawiam sie caly czas o co chodzi - bo nic specjalnie nie robie "w tym kieruku" -
(a po za tym moglabym powiedziec - co mnie obchodzi co sobie mysla calkowicie mi obce osoby - ja jestem aninimowa, wy jestescie anonimowe i mamy wolnosc slowa ) ale taka nie jestem

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

to nie szukaj - taki z taka babką budyniowa - w brzydkim opakowaniu - z tylu w skladzie po wegiersku pisalo ze ma skrobie kuku - pakowane po 3-5 szt
więc nie pisz z doskoku, tylko pomyśl dwa razy, i nie wyrażaj się o kimś wariatki itp. a w Twoich postach są emocje - masz rację - ale najczęściej negatywne, krytykujące, mające innych w głębokim poważaniu
A co anonimowości to wrzuciłaś zdjęcie córki, piszesz skąd jesteś, gdzie mieszkasz itp, więc to już nie jest anonimowość.
A co robisz "w tym kierunku" jak to napisałaś. Wychodzisz przed szereg. A to nie jest zaleta raczej. Zwolnij kochana, bo życie jest za krótkie na doskoki tylko.

Dobra bo teraz ja się wymądrzam.
Mykam już spać
Dobranoc
Stary 2010-03-24, 23:24   #1383
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angel001 Pokaż wiadomość
w ogóle to pochwalę się, w końcu mam patelnię na której mogę piec te nieszczęsne cuda, bo wczesniej to nie było bata, musiałam u Tż-ta piec sobie na zapas i to jeszcze z kapką oleju, a tutaj zero, mowa oczywiscie o tefalu z biedronki za 39,90
Angel, ty tu o patelni a mi w głowe zachodzi okrągła foremka do ciast o średn.20 cm. nie wiem czy ktoś zauważył ale czy to przepis Dukana czy nie, zawsze tylko mowa o takiej właśnie wielkości foremek

Edytowane przez aggie30
Czas edycji: 2010-03-24 o 23:26
Stary 2010-03-24, 23:29   #1384
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
Angel, ty tu o patelni a mi w głowe zachodzi okrągła foremka do ciast o średn.20 cm. nie wiem czy ktoś zauważył ale czy to przepis Dukana czy nie, zawsze tylko mowa o takiej właśnie wielkości foremek
oni zawsze podają takie malutkie wymiary, gdzie ja normalne ciasta piekę w 25x40, i dziwić się poźniej, ze takie coś do ciasta w ogóle nie podobne wyszlo

a ja pierniczę, zawsze piekłam sernik Megi z 1kg twarożku, ale mama tak szybko go wcina, że jutro idę na łatwiznę, 2kg od razu biorę
Stary 2010-03-24, 23:34   #1385
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angel001 Pokaż wiadomość
oni zawsze podają takie malutkie wymiary, gdzie ja normalne ciasta piekę w 25x40, i dziwić się poźniej, ze takie coś do ciasta w ogóle nie podobne wyszlo

a ja pierniczę, zawsze piekłam sernik Megi z 1kg twarożku, ale mama tak szybko go wcina, że jutro idę na łatwiznę, 2kg od razu biorę
A jaki Ty twaróg używasz? Presidenta czy co tam innego było?
Stary 2010-03-24, 23:37   #1386
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki Ty twaróg używasz? Presidenta czy co tam innego było?
Ja kupuję z Aro (0% tłuszczu), wcześniej uzywałam chudego z biedronki, ale sernik wychodził strasznie suchy i twardy, gumowaty z wierzchu. Ten jest dużo lepszy
Stary 2010-03-24, 23:50   #1387
aggie30
Raczkowanie

no i sie zrobiło cichooo, wszystkie baby poszły spać. coraz częściej to forum przypomina mi wielkie targowisko z przekupkami -wszystkie na raz mówią o mydle i powidle, albo czepiają się wszystkiego jak pijany płotu... a przecież to tylko forum o diecie...miało być.
Dobranoc wszystkim.

Ah, jeszcze słówko. Nie lubie i nie powinnam pewnie tego pisać bo już coraz mniej poświęcam temu wszystkiemu uwagi ale-Emila3000 to bodajże jedna z niewielu, która zawsze odpowie każdemu na post. gdzie reszta po prostu nawzajem się ignoruje. I na tym koniec.

Edytowane przez aggie30
Czas edycji: 2010-03-25 o 00:01

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 00:03   #1388
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
więc nie pisz z doskoku, tylko pomyśl dwa razy, i nie wyrażaj się o kimś wariatki itp. a w Twoich postach są emocje - masz rację - ale najczęściej negatywne, krytykujące, mające innych w głębokim poważaniu
A co anonimowości to wrzuciłaś zdjęcie córki, piszesz skąd jesteś, gdzie mieszkasz itp, więc to już nie jest anonimowość.
A co robisz "w tym kierunku" jak to napisałaś. Wychodzisz przed szereg. A to nie jest zaleta raczej. Zwolnij kochana, bo życie jest za krótkie na doskoki tylko.

Dobra bo teraz ja się wymądrzam.
Mykam już spać
Dobranoc
wybacz ale moja doba nie trwa 60 h zebym miala czas na bycie w pelni z rodziną i bez przerwy na forum - z rodziną z doskoku nie bede na rzecz forum - wiec zostanie tak jak jest - no chyba ze komus to nie pasuje?
nikogo nie krytykuje, o nikim sie zle nie wyrazam - jak cos pisze to calkowicie metorycznie a co inni mysla - nie mam na to zadnego wplywu.... i myslec tez nie zabronie
ani na to ze moze nie ktorzy zadroszcza silnej woli, szczesliwego zycia i juz sama nie wiem co mam myslec?
napewno nie napisalam tyle nie milego i wrogiego ile napisano o mnie... ja staram sie byc zyczliwa dla kazdego, nawet sie juz w wiekszosci przypadkow nie bronie bo szkoda moich nerwow. po za tym Ty tez mnie "atakujesz" chociaz na Ciebie zlego slowa nie powiedzialam nigdy

a wariatki - nie bylo to o zadnej z naszego grona - ale o tych co wpadaja napisza dwa posty - jakies herezje o daniu i sladu po nich nie ma...

to jest tylko forum, a widze ze niektorzy zbyt do siebie biorą wszystko... i to calkowicie w ciemno

dobra tez juz ide spac, dobranoc

p.s. widzialyscie foremki silikonowe - chyba w poradniku domowym - 10 zl kosztowaly

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
no i sie zrobiło cichooo, wszystkie baby poszły spać. coraz częściej to forum przypomina mi wielkie targowisko z przekupkami -wszystkie na raz mówią o mydle i powidle, albo czepiają się wszystkiego jak pijany płotu... a przecież to tylko forum o diecie...miało być.
Dobranoc wszystkim.

Ah, jeszcze słówko. Nie lubie i nie powinnam pewnie tego pisać bo już coraz mniej poświęcam temu wszystkiemu uwagi ale-Emila3000 to bodajże jedna z niewielu, która zawsze odpowie każdemu na post. gdzie reszta po prostu nawzajem się ignoruje. I na tym koniec.
chyba jedyna ktora to zauwazylas

ide spac na serio

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-03-25 o 00:35
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 06:07   #1389
zwyklaniezwykladziewczyna
Raczkowanie

Avatar zwyklaniezwykladziewczyna

czy ten chlebek na ktory podawaluscie przepis kilka stron wczesniej moge zrobic sobie juz dzis na sniadanie (1 dzien i fazy)???
zwyklaniezwykladziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 06:49   #1390
ktsw
Zakorzenienie

Dzien dorby
oho, widze ze znowu byla jakas awantura to ja daruje sobie czytanie offtopów i melduje ze ja dzis po sniadaniu - dwa sledzie z ogórasem, uff jutro PW

aha i ja tez staram sie odpowiadac na posty, niestety nie siedze na wizazu 24 godziny na dobe i po prostu wlaczam sie do dyskusji wtedy kiedy moge no albo po prostu nie mam nic do napisania na dane pytanie
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 06:54   #1391
ddk
Raczkowanie

co do wiesniakow STARCO to odkad jestem na diecie, tylko z tej firmy kupuje. dla mnie sa o wiele smaczniejsze od tych z PIATNICY. a poza tym maja mniej tluszczu
Stary 2010-03-25, 07:09   #1392
sarong
Rozeznanie

Witam cieplutko
U mnie dziś waga stoi, ale wczoraj w drugim dniu P poszło 90 dkg
Jakoś dziwnie, ale chyba za mało wczoraj zjadam. Nie mam apetytu na nic, najważniejsze że również na słodkie Niezbyt się udzielam, ale czytam wszystko i stosuję wiele Waszych cennych rad. Wczoraj kupiłam w biedronce śledzie w occie-superrr!

sarong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:11   #1393
Nusiaa88
Raczkowanie

Witajcie z samego rana

u mnie po wczorajszym spadku o 0,5 kg dzisiaj poszło kolejne 0,2 kg i tym sposobem stuknęło mi - 8kg!!! Cieszę się tak, że trudno to opisać Mam tylko nadzieję, że ta waga zostanie już ze mną (no i oczywiście dalej będzie spadać), a nie pójdzie w górę
Zaraz trzeba się zwlec z łóżka i wszamać coś tak to jest mieć cały wolny dzień-do czegokolwiek się zmobilizować...ciężko, oj ciężko
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:26   #1394
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Dziewczyny tez jestescie jakies wiecznie nerwowe i nabuzowane przez ta diete?? Mi TZ ciagle kaze sobie neopasmanine kupica przed chwila sie z nim jeszcze poklocilam i mam jakies wahania nastrojow;(

co do sernikow Berlinianki mi smakowal, ale byl cienki pusty w srodku i jak guma, a Megi wyszedl tez dobry ale plaski, wnioskiem tego musze skrobie chyba tam wsadzic.

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:29   #1395
ktsw
Zakorzenienie

mi jak sernik wyjdzie taki niebardzo to ładuje na niego nutelke z nutelką wszystko smakuje ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 07:33   #1396
jolka65
Raczkowanie

W przyszlym tygodniu chce isc sobie zrobic pelne badania. Czy jest potrzebne cos jeszcze oprocz badania moczu, morfologii i cholesterolu? Powinnam na cos jeszcze zwrocic uwage?[/QUOTE]
Zrób jeszcze mocznik i kreatyninę w tej diecie to ważne.
jolka65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:35   #1397
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

a u mnie waga stoi od spadku widocznie moj organizm sie przywyczaja do nowej wagi. jakos sobie to trzeba tlumaczyc nie
pozatym @ ma sie pojawic w niedziele wiec to tez ma wplyw

nadal bardzo zle sypiam chcialabym sie juz wyprowadzic

ostatnie P u mnie jak narazie spadlo 0,5 kilo nigdy nie spadlo tyle w tym czasie

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

mav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:36   #1398
Chooo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddk Pokaż wiadomość
co do wiesniakow STARCO to odkad jestem na diecie, tylko z tej firmy kupuje. dla mnie sa o wiele smaczniejsze od tych z PIATNICY. a poza tym maja mniej tluszczu

Ja po Starco mam odruch wymiotny! Serio!
Nie wiem czemu!
Jak już to tylko Piątnica.

Miłego dnia wszystkim życzę, bo nie wiem, czy będę miała czas dzisiaj tu zajrzeć.

Po wczorajszym kawałku tortu +0,2kg.... Ale spodziewałam się więcej.Jak się uda to na basenie dzisiaj to załatwię.
Zobaczymy jak z czasem będzie.
Papa!

Edytowane przez Chooo
Czas edycji: 2010-03-25 o 07:39
Chooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:37   #1399
jolka65
Raczkowanie

Korlat zrób jeszcze te badania jak wyżej
jolka65 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 07:42   #1400
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mav Pokaż wiadomość
a u mnie waga stoi od spadku widocznie moj organizm sie przywyczaja do nowej wagi. jakos sobie to trzeba tlumaczyc nie
pozatym @ ma sie pojawic w niedziele wiec to tez ma wplyw
mam to samo. waga stoi stoi az nagle spada o 2 kilo nie zebym sie skarżyła, hehe
Stary 2010-03-25, 07:47   #1401
Mariolcia =P
Zakorzenienie

ale ja nie moge zrozumiec, jak to sie dzieje, ze wieczorem jest normalnie, a rano 2 kg mniej gdzie to sie podziewa

zwazylam sie przed chwila, po pozadnej porcelance i jest 58,4 czyli o,5 kg mniej od wczoraj

Stary 2010-03-25, 07:47   #1402
mav
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
mam to samo. waga stoi stoi az nagle spada o 2 kilo nie zebym sie skarżyła, hehe
o 2

tez bym sie nie skarzyla

a powiedz ile wazysz?

Stary 2010-03-25, 07:55   #1403
halutkaILU
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.Po dlugich 14 dniach zastoju, dzis spadek o 0, 5 kg!!Radosci mnostwo, teraz wiem, ze trzeba cierpliwie czekac, a bedzie nagroda.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
ale ja nie moge zrozumiec, jak to sie dzieje, ze wieczorem jest normalnie, a rano 2 kg mniej gdzie to sie podziewa

zwazylam sie przed chwila, po pozadnej porcelance i jest 58,4 czyli o,5 kg mniej od wczoraj
...a moze by tak przespac pare dni...ciekawe,ile by ubylo?
jeszcze 2,6 kg do celu
halutkaILU jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 07:58   #1404
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
o 2
tez bym sie nie skarzyla
a powiedz ile wazysz?
wiesz, nie jestem zwolennikiem wazenia sie codziennie, ale dzis sprawdzałam i dalej jest tak samo, uf
zaczelam 9 lutego od 75
teraz waze 67 czyli spadlo 8 kilo, z czego 4 na uderzeniówce. No i to 67 stoi teraz od tygodnia, tak jak wczesniej stało sobie 68-69
biorac pod uwage, ze dosc sporo grzesze (głownie alkoholem ) to jestem baaardzo zadowolona
Stary 2010-03-25, 07:59   #1405
Mariolcia =P
Zakorzenienie

a wiecie co jest najlepsze ze dukan mi wyliczyl jakos pod koniec marca, okolo 26 dojscie do 58,4 kg, bo wg niego to jest moja waga udalo sie wiec wlasnie policzylam, od 15 lutego, czyli po 40 dniach diety, zaokraglajac po 6 tygodniach, schudlam na niej 6 kg

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-03-25 o 08:02
Stary 2010-03-25, 08:00   #1406
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
W sumie nie wiem o co tutaj spór jest, więc nie chcę się wtrącać

Ale na własnym przykładzie powiem, że mieszkam w Krakowie od prawie roku - i nie mam znajomych poza pracą... Jak tu się przeprowadziłam do TŻta, to w ciągu 2 dni znalazłam pracę no i od maja zeszłego roku moje życie wygląda następująco: praca-dom-praca-dom, mimo tego że mam 20 lat
Mieszkamy razem, to i obowiązków domowych trochę jest. A jakoś niespecjalnie lubię włóczyć się po knajpach i poznawać na siłę ludzi. Mam znajomych - z pracy. Ale na pewno nie przyjaciół no i znam całą rodzinę TŻta. Czasem źle z tym, no ale nie napiszę sobie na czole: szukam przyjaciół

Także może się zdarzyć....
Ja dokładnie podobnie,przeprowadziłam się do Wawy i też znam tylko ludzi z mojej pracy. Generalnie imprezowa nie jestem więc ciężko mi kogoś poznać. A forum w jakimś sensie mi to rekompensuje... I może to i przykre jak to któraś określiła,ale tak czasami wychodzi...

Trochę mam doła przez tą dietę, od tygodnia moja waga waha się troszkę w górę troszkę w dół ale magicznej granicy sprzed tygodnia 51,9 kg nie przekroczyła. Trochę się irytuję ale dietę trzymam Czy to możliwe,że to przez @ Dajcie mi nadzieję,że jeszcze coś spadnie...

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:01   #1407
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
a wiecie co jest najlepsze ze dukan mi wyliczyl jakos pod koniec marca, okolo 26 dojscie do 58,4 kg, bo wg niego to jest moja waga udalo sie wiec
no i co teraz opuszczasz nas i idziesz na III faze??
Stary 2010-03-25, 08:04   #1408
Nusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
ja mam dokładnie to samo...jak waga mi spadnie, to potem mó organizm potrafi się do niej dostosowywać nawet ze 2 tygodnie w międzyczasie broni się-waga skacze...ale jak do tej pory wracała na to swoje najniższe położenie, więc rzeczywiście...cierpliwoś ć ma tutaj chyba największe znaczenie, a o nią ciężko niestety

a co do @, to hmmm...miała nadejść w sobotę, a tu już czwartek- jeszcze nigdy nie spóźniała się aż tyle
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:05   #1409
mav
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Ja dokładnie podobnie,przeprowadziłam się do Wawy i też znam tylko ludzi z mojej pracy. Generalnie imprezowa nie jestem więc ciężko mi kogoś poznać. A forum w jakimś sensie mi to rekompensuje... I może to i przykre jak to któraś określiła,ale tak czasami wychodzi...

Trochę mam doła przez tą dietę, od tygodnia moja waga waha się troszkę w górę troszkę w dół ale magicznej granicy sprzed tygodnia 51,9 kg nie przekroczyła. Trochę się irytuję ale dietę trzymam Czy to możliwe,że to przez @ Dajcie mi nadzieję,że jeszcze coś spadnie...
jasne ze spadnie co manie spasc!!!!!

ja tez sie przeprowadzam po swietach prawdopodobnie. mnie to troche przeraza bo ja nie lubie zmian ale mimo wszystko jestem ciekawa jak to bedzie. ja mam duzo roznych znajomych z nimi utrzymuje kontakt sporadycznie waidomo odleglosc, teraz zaczynam studia mam dwa dni zapoznawcze no nie ma opcji zeby kogos nie poznac, wystarczy czasem podejsc zagadac albo wtragnac komus do pokoju w akademiku jak ja

sie najadlam eh

Stary 2010-03-25, 08:06   #1410
halutkaILU
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość

...to pewne, ze przez@ waga sie nie rusza, ja tak wlasnie mialam, teraz @juz sie mi konczy i waga zaczela spadac
jeszcze 2,6 kg do celu
halutkaILU jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości