![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żel Duac
nicko on zapobiega glownie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
Tak, ja zaczęłam stosować Duac 9 grudnia. Dla wzmocnienia działania dermatolog zapisała jeszcze Acne derm (słabo działał, a może i w ogóle) i płyn Davercin.
Teraz po pryszczach ani śladu ![]() ![]() (z ulotki wiem, że Duac można stosować tylko 6 tygodni {czy ileś tam, już nie pamiętam} ja stosuję go o wiele dłużej. Dermatolog powiedziała, że nie ma skutków ubocznych) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi lekarz nic nie mówił, że trzeba robić przerwę, na razie mam stosować to przez 2 miesiące, a potem przyjść na kontrolę, może wtedy powie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Przyczajenie
|
ja rowniez dawniej dostawałam od dermatologa duac i był świetny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja stosowałam Duac przez 2 miesiące i cera wyglądała rewelacyjnie, czyściutka, bez zmian skórnych, zwężone pory, po prostu super! Po odstawieniu żelu jeszcze przez miesiąc było bardzo fajnie. No i po 3 miesiącach bajka się skończyła, wszystko wróciło i wyglądam masakrycznie, a już myślałam że się tego paskudztwa pozbyłam.
Wiecie może czy można dostać podobny specyfik bez recepty? Wiadomo że Duac jest wyłącznie na receptę, ale może znacie coś o zbliżonym składzie? Do dermatologa mam długą kolejkę i chciałam w między czasie chociaż trochę się podratować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety ja nic innego, rownie dobrego nie znam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi pani w aptece powiedziała że Duac kupuje sie bez bez recepty, troche mnie to zdziwiło bo na opakowaniu pisze ,że wydawany tylko na receptę. I receptę oddała mi z powrotem, bo nie było akurat w tej aptece czegoś co było jeszcze przepisane na tej recepcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda że nie znacie nic do niego podobnego. Ale gdyby coś, ktoś słyszał to proszę o informacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. Ciągle szukałam czegoś na zastępstwo Duacu i znalazłam wypowiedź jednej z wizażanek że w skład tego żelu wchodzi klindamycyna i nadtlenek benzoilu. Oba te składniki możemy kupić w osobnych preparatach. Nadtlenek benzoilu występuje w preparacie benzacne (5%, 10%) lub brevoxyl (4%). Może komuś przydadzą się te informacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brevoxylu nawet nie widzialam, ale teraz sa te jakies tabletki niby, ktore ciagle reklamuja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Przyczajenie
|
hej wszystkim
![]() Ja stosuję duac od zaledwie wczoraj, bałam się go używam bo słyszałam wiele opinii że wysusza skórę, piecze itp. Ale po nałożeniu czułam baaardzo delikatne pieczenie a skóra mi sie puki co nie łuszczy i nie czuję żeby była bardzo wysuszona. Stosuję oprócz duacu tabletki Vizaxinum- są świetne, jako krem nawilżający używam kremiku z Sorayi jest antybakteryjny, nawilżający i faktycznie usuwa małe blizny i zaczerwienienia. Mam ogromny problem z trądzikiem od kilku lat.. przepisąła mi dermatolog aknenormin ale cholernie sie boje go brać mimo iż powiedziała ze cera mi sie wyleczyć może nawet w 100 %.. Puki co, próbuję czegoś innego, jeśli nie podziała duac.. chyba przestane z domu wychodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Przyczajenie
|
Stosowałam. Zużyłam jedną całą tubkę, a drugą do połowy. Jak dla mnie drogi (ok.50zł), a efekty przeciętne w dodatku ważność utrzymuje tylko przez 2 miesiące od otwarcia.
Zrezygnowałam z użytkowania tego żelu ponieważ udałam się do innego dermatologa, który przepisał mi maść robioną za 5zł. Efekty są piorunujące smaruje się 2 razy dziennie. Jest tłusty ale szybko się wchłania. Łagodzi stany zapalne nawet eliminuje blizny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
nie wiem bo sie nimi nie interesowalam
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Przyczajenie
|
a mi dermatolog przepisała Duac na trądzik różowaty, kiedy poszłam po poradę odnośnie rozszerzających się naczynek i małych plamek/krostek
Moje 26-letnia cera nie ma problemu z trądzikiem, a raczej z zaczerwienionymi policzkami Nie wiem czy powinnam wykupić ten Duac, bo na ulotce jest napisane o możliwych podrażnieniach i działaniu głównie na trądzik Czy któraś z was stosowała Duac przy cerze naczynkowej??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Przyczajenie
|
stosowałam ten żel kilka miesięcy i musze stwierdzić że mi pomógł. Smarowałam twarzraz dziennie na noc. Nie wysuszał mi strasznie skóry jeżeli nie przesadziłam z nałożeniem. Teraz już nie używam i bardzo rzadko się nowa "niespodzianka" pokazuje. Jak dla mnie warto było zainwestować te prawie 40 zł które zapłaciłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#535 |
Raczkowanie
|
U mnie też po odstawieniu Duacu problem powrócił. Może nie tak szybko jak u Ciebie, ale niestety znowu zmagam się z przykrymi niespodziankami. Trochę poczytałam i postanowiłam kupić Brevoxyl, który ma w składzie nadtlenek benzoilu (tak jak Duac). Stosuję go co drugą noc, od kilku dni i już widzę małe efekty. Podobnie jak po Duacu pory są mniej widoczne i cera gładsza. Potestuję go jeszcze przez jakiś czas i zobaczymy jakie będą efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Przyczajenie
|
ile czasu trzeba odczekać żeby zmienić antybiotyk na inny
![]() ![]()
![]() |
#537 |
Zadomowienie
|
SCPK mi lekarz kazał wrócić po 2óch miesiącach, jak nie pomoże wtedy da mi coś innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Przyczajenie
|
jak na razie od 3 dni nie używał epiduo i o dziwo nic mi nowego nie wskoczyło
![]()
W czasie walki .... Edytowane przez SCPK Czas edycji: 2010-04-10 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
Ja używam duacu prawie od miesiąca, na początku szybko zauważyłam poprawę, ale krostki dalej wyskakują, też mam już dość, bo nic nie pomaga i jeszcze mam na twarzy okropne ślady po trądziku. Poschodziły czerwone ślady, ale teraz mam dziurki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Przyczajenie
|
ja już sam nie wiem co mam myslec dziś minie 5 dzień od odstawienia leków i nic sie nowego nie pojawiło oprócz jednej starej dość nie małej krostki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.