|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Moj jest rocznik 77 a identyczny jak te 85 wiec to chyba rocznik nie ma znaczenia bo kazdy jest identyczny, widocznie wszystkie roczniki maja te same czesci
![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-24 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Albo działa na nich klątwa forum
![]()
#1113 |
Zakorzenienie
|
eee wcześniej też był taki
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- ja mówiłam, że to alieny są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Wtajemniczenie
|
U nas jest tak: jak ja nie mówie, ze trzeba coś zrobić to nie zrobi. A jak powiem to i tak jeszcze troche poczeka, bo może sie samo zrobi
![]() U nas równouprawnienie: ja nie mówię, że doceniam co robi, bo to sie chyba samo przez sie rozumie, a on mi też nie mówi. Zaczynania rozmowy od: ale miałam ciężki dzień powoduje, że zaczynamy sie licytować kto miał gorzej.....Nie używamy komplementów prawie wcale. Nigdy nie uzywaliśmy to mi nie brak ![]() Zanka rozmowa jaką prowadzisz z TZ ... skąd to znam.... Jak mój ślubny roztacza przede mną kolejną wizje to ja myślę tylko: nie angażować sie, bo to jest tylko gadanie. I też przytakuje. Ostatnio u znajomych ja gadałam z panią domu, on z panem. Po jakimś czasie pan domu do małżonki, że mają z Marcelem plan: że będą mieli ule i robili miód. Ona sie od razu podgotowała i pyta mi sie czy ja sie zgadzam: to powiedziałam, że sie zgadzam. Nie ma co zabraniać, bo to jak z małymi dziećmi: zabrania sie to jeszcze bardziej chcą. Tyle genialnych pomysłów przyjęłam "na klate", że mam już wprawę ![]() Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-03-24 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | ||
Raczkowanie
|
Pewnie od razu bo to firma przyjedzie i kabel przeciągnie.
Olcia śliczna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny najlepszy rocznik to '80 ![]() W ciągu 6lat tylko ze dwie usterki, fakt że mało się zajmuje Nikosiem ale taką mamy teraz sytuację przez krowę że mąż musi dużo pracować, zawsze mnie wysłucha porozmawia i później oczywiście małe albo duże fifa rafa ![]() Iiiiii wcale się nie chwalę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
sandra - mój szwagier (
![]() ![]() a dzisiaj właśnie było w DDTVN o pracach domowych mężczyzn...no i Jagielski się pyta gości czy żony im potem mówią dziękuję czy coś takiego generalnie czy są wdzięczne a Pieńkowska (miała moim zdaniem 100% racji) mówi, że jak to jest...jak kobieta sie narobi w domu to facet uważa, że to OK bo to jakby naturalne.A jak on zrobi jedną rzecz to od razu mamy być wdzięczne i dziękować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Rozeznanie
|
Dostałam wezwanie do ZUSu na komisję na jutro na 10:30 a dopiero tak krótko jestem na zwolnieniu, chyba komuś podpadłam
![]()
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
![]() dobra laski idę spać.dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaa śliczną koszulę kupiłaś Kubusiowi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam rocznik 80 i narzekam, chociaż ostatnio tak jak Sandra: mało czasu dla siebie mało czasu na kłótnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
hej ho
Joasia powodzenia na komisji!! Tuna ule z pszczołami...czyzby miał tysiac pomysłów na minute?a ma słomiany zapał? ![]() Zanka mój jest identyczny, a 79'
#1122 |
Zakorzenienie
|
czesc dzieczyny
dzień zapowiada sie ładnie bo juz słonko świeci- chyba wróciła juz na dobre wiosna, za którą tak wszytskie tęskniłyśmy ![]() Gabi nie ma za co ![]() Kupiłam 2 gazety z dietami, kolejne z ćwiczeniami i po świętach się za siebie biore ![]() miłego dnia mamusie i dzieciaczki ![]()
#1123 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzien dobry, znowu nie jestem wyspana. Mikolaj obudzil sie o 1 i zasnal o 3:20. My lezelismy a MIkolaj skakal po nas. Tz po twarzy klepal a mnie gryzl w cycki i szczypal w reke. Jaja z nas sobie robil ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to jajcarz jeden ![]() przemyślałam to. Mój właściwie też się psuje. Rzadko, ale za to tak że od razu mam ochotę wymienić na lepszy model a nie bawić się w jakieś naprawy pogwarancyjne. Moje dziecię oszalało. Wstaje o 5.30 ![]() ![]()
![]() |
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u na pobudka o 8.00 Filip kiepsko spał w nocy, może po tym szczepieniu... w sumie tragedii nie było, ale budził się kilka razy z płaczem a wiecie co, budzę wczoraj męża o 1.00 w nocy, bo spał na złożonym łóżku, mówię mu: rozłóż łóżko bo chcę iść spać on się zwleka z wyra i tekst do mnie: a zrobisz mi kanapki do pracy? zrobiłam wielkie oczy i się pytam: co? jak kanapki? kto wielce zmęczony od 19.00 śpi? firanki mi nie zawiesiłeś, psa nie zaniosłeś do dziadka, na balkonie syf, a Ty jeszcze chcesz żebym Ci kanapki zrobiła? oczywiście reakcja męża: foch no i super nie będzie mnie denerwował, leń jeden
#1129 |
Zakorzenienie
|
a ja chyba dojrzewam
![]()
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zanka - a to pałomat jeden ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
podajecie dzieciakom witaminę D? bo ja daję jak mi się przypomni....
#1133 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Początkowo jak weszlam na forum (czyli zawsze klik na ostniąstronę) myślałam że Wy o samochodach piszecie ![]() ![]() No ale zakumałam jak wróciłam do wcześniejszych stron ![]() Mój z 81 i też wcale nie lepszy od Waszych. Z tą różnicą że co chwilę słyszę że w domu nic nie robię (no krasnoludki wszystko robią), w nocy nawet płacz młodego go nie obudzi i ano się pyta "i co mały spał całą noc?" ![]() ![]() ![]() Jak chodzi o jego cudowne pomysły to już się nauczyłąm brać je na klatę bo wiem że i tak g z tego wyjdzie ![]() ![]() Mój Xavier też wstaje 5.30... ale przypomniałam sobie że ostaniego dnia marca zmieniają czas na letni więc nie będzie tak źle bo będzie 6.30 jak się obudzi ![]() Kevin spał sam chyba od 7go miesiąca. Xavier śpi z Nami bo się często budzi, gdyby się nie budził już dawno spałby w pokoju z Kevinem. Pogoda piękna i zaraz wybywamy na spacer. Miłego dnia! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
Daję. Jak byłam na szczepieniu to kazała tego pilnować. Moze dlatego, że Bartek ma jeszcze ciemiączko
Dzień dobry! Wczoraj kupiłam Bartkowi butki bo czas z kozaków wyskoczyć. Elefanten za 119 zł ![]() ![]()
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1136 |
Zadomowienie
|
Mimo że mamy pełno butów po Kevinku to mam na oku piękne butki właśnie z Deichmanna na Xaviera
![]() ![]() Nie podaję wit.D od czasu jak młody iał jakieś 6-7 miesięcy. W chwili obecnej ciemiączko ma zarośnięte. |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
mi lekarka kazała podawać nadal, bo Filip teraz chodzi i żeby miał silne nóżki
a witaminki nie muszę już dawać regularnie, polecała vibovit raz na jakiś czas
#1139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamine D też daje jak mi sie przypomni, jakos raz w tygodniu ![]() Cassie to my mamy TZ z rego samego rocznika i widocznie oni tak mają z tymi pomysłami. Na początku też przechodziłam przed zawał przy każdym: "słuchaj mam plan...." Jo@na@ śliczne buty. Jaki rozmiar? Ola ma buty takie akurat, ale ciasno wchodzą i jak w końcu dostaniemy kasę (dowcip był ![]() Ale cyrk miałam. Tzn. jeszcze mam ![]() Ola obudziła sie o 6:30 i zaprowadziłam do Akademii na 8, bo musiałam jechać do okulisty. Okazało sie że u okulisty (pracowniczy) jest kolejka na jakieś 3 h. A OLę zaprowadziłam na 2 h. No to dzwonię do Akademii a tam mi mówią, że Ola jest bardzo marudna i że nie dałam smoczka ![]() Powiedziałam że jeden awaryjny smoczek jest na parterze w wózku i że już jade.... a chciałam powiedzieć, żeby została dłużej ![]() Odebrałam Ole, teraz śpi. Zaraz ją obudze i znowu pójde z nią w kolejkę. Tylko tam nawet sie wózkiem nie przejedzie...... A co do smoczków to postawiłam moją torebke i torbe do Akademii przy drzwiach i Ola przepakowała kilka rzeczy do mojej torebki (smoczki, niekapek), jak poszłam po kurtki ..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Rozeznanie
|
![]() A dajecie 2-3 razy w tygodniu jajo?? Ja daje rzadziej. Edytowane przez mati393 Czas edycji: 2010-03-25 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.